De Boer: ‘Als er geen verbetering komt, kan hij op het bankie gaan zitten'

Zondag, 18 augustus 2019 om 11:04Chris Meijer • Laatste update: 11:14

Dennis Johnsen wordt dit seizoen door PEC Zwolle gehuurd van Ajax. In de eerste weken maakt de 21-jarige vleugelaanvaller nog geen onuitwisbare indruk binnen de ploeg van trainer John Stegeman. Ploeggenoot Pelle Clement neemt het bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports op voor Johnsen.

“Tja, Dennis Johnsen. Daar heb ik toch wel flink naast gezeten”, begint Hans Kraay jr. over de Noor. Clement stelt dat hij het een ‘genot’ vindt om naar Johnsen te kijken. “Hij is een van onze beste spelers. Ik ben er ook wel mee bezig, want ik weet dat het zo'n voetballer is. Als hij naar binnen gaat dribbelen, zeg ik: ‘Dennis rustig, Dennis rustig’. Vijf keer en de zesde keer speelt hij de bal dan alsnog door het midden. Het zit in zijn spel en ik houd ervan, ik zou hem altijd laten spelen.”

“Het gaat er nu om of hij lerend vermogen heeft, kan hij het langzaam verbeteren? Als er geen verbetering inzit, kan hij beter lekker op het bankie gaan zitten. Dat hij frivool is, is mooi meegenomen. Dat willen de mensen graag zien. Maar het moet wel wat opleveren”, haakt Ronald de Boer in. Kraay jr. richt zich vervolgens tot Clement. “Maar wordt er ook tegen hem gezegd: ‘Kappen met die onzin, zoek je man op, ga er buitenom langs en loop naar binnen’?”

“Dat wordt tegen hem gezegd”, beantwoordt Clement de vraag van Kraay jr. “Op de training voor de wedstrijd tegen Vitesse begon het te regenen. Hij neemt de bal altijd onder zijn voet aan, want dan kan hij ‘m in zijn lichaamsbeweging meenemen. Doordat het begon te regenen, gleed de bal onder zijn voet door en ging die over de zijlijn. Dan krijgt hij op zijn klote. Hij weet het ook wel, wij moeten hem helpen en andere afspeelmogelijkheden bieden.”


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

6 reacties (laatste reactie door janssen)

Ik weet ook niet zo goed wat ik van deze speler moet vinden. Hij heeft inderdaad talent, maar hij zal voor zichzelf toch echt de knop om moeten gaan zetten. Ik hoop gewoon dat hij zijn speelstijl aan wat rendement kan koppelen, dan is hij gewoon een van de beste spelers van Pec.

Ik blijf herhalen dat (zulk soort) spelers niet langer dan 1 jaar in de eerste divisie moeten spelen. Naar 1 jaar zit er te weinig uitdaging in en stagneert de groei of komt er zelfs een terugval. Jong elftallen zijn leuk, maar dat voor maximaal 1 jaar.
Ook een Piroe bij PSV moet zo snel mogelijk de volgende stap maken.

18 augustus 2019 om 12:03

Dit is echt onzin. Hij heeft nog niet eens laten zien dat hij het niveau überhaupt aankan. Als je echt goed bent, laat je elke week zien dat je de beste bent. Nee, bij deze man ligt het echt aan zijn mentaliteit

18 augustus 2019 om 13:48

Hij begon heel sterk bij Ajax. Vandaar ook dat Hans kraaij zo positief was.

Rare titel.

Heeft Clement overal zijn zegje over gedaan. Lees vijf artikelen met zijn mening.

18 augustus 2019 om 13:59

Hij zat in een progamma. Goedemorgen eredivisie. Staat gewoon in de tekst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Willem II18-21
18.PEC Zwolle12-20
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KastaneerAanvaller200
S. TedićAanvaller160
J. WestermanAanvaller00
J. KestingKeeper00
K. LamprouKeeper200
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

2 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren