‘Of hij goed genoeg zou zijn om bij Feyenoord op tien te spelen? Ja, zeker’

Zondag, 18 augustus 2019 om 10:27Demen Bulbul • Laatste update: 10:32

Younes Namli maakte de afgelopen twee seizoenen in de Eredivisie grote indruk namens PEC Zwolle, waarna deze zomer een transfer naar het Russische FK Kransodar volgde. De Deense middenvelder annex flankspeler werd ook even in verband gebracht met een overstap naar Feyenoord, waar hij herenigd had kunnen worden met Jaap Stam, maar opteerde uiteindelijk voor een Russisch avontuur. Pelle Clement denkt dat de creatieveling moeiteloos mee had gekund bij Feyenoord.

Clement was vorig seizoen bij PEC een halfjaar ploeggenoot van Namli. "Het was een favoriet van mij. Het was echt prettig om met hem samen te spelen", vertelt de voormalig Ajacied zondag bij FOX Sports over Namli. "Het is een speler die je niet meer zoveel ziet, zeker niet in de Eredivisie, omdat zulke spelers vaak snel weg worden gehaald. Die jongen is zó creatief aan de bal. Hij kan een mannetje passeren, maar is erna weg en komt daarna met een goed vervolg."

PEC is dit seizoen na drie speelrondes nog altijd puntloos in de Eredivisie. Clement erkent dat Namli gemist wordt bij de Overijsselse club. "Die missen we wel, ja", is de middenvelder eerlijk. Ronald de Boer stelt dat Namli 'bijvoorbeeld perfect bij Feyenoord had gepast'. De Rotterdamse club staat tegenwoordig onder leiding van Stam, de trainer die Namli vorig seizoen bij PEC onder zijn hoede had.

"Stam heeft eraan gedacht om hem mee te namen naar Feyenoord", vult collega-analist Hans Kraay junior aan. "Zou hij goed genoeg zijn om bij Feyenoord op tien te spelen?”, zo vraagt Kraay junior aan Clement. "Ja, zeker. Sommige spelers moete echt in een elftal passen, maar ik denk dat hij een speler is die je bij iedere Eredivisie-club kunt neerzetten. Hij zou ieder elftal beter maken", repliceert de middenvelder van PEC.


Poll

Younes Namli was een versterking geweest voor Feyenoord


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door loyol)

Zegt ook wel wat over Feyenoord dat ze uberhaupt in dit soort spelers een versterking zien. Ook van de andere aankopen Marsman, Ie, Johnston, Kelly, Fer, Narsingh ben ik niet van onder de indruk. Allemaal goedkope gokjes.

18 augustus 2019 om 10:43

Stam heeft eraan gedacht hem mee te ‘namen’?

18 augustus 2019 om 10:44

Sommige spelers moete... N?

18 augustus 2019 om 10:46

Hij kan een mannetje passeren, MAAR is erna weg en komt daarna met een goed vervolg... begrijp dat het nog vroeg is voetbalzone

18 augustus 2019 om 10:49

Want jij hebt lé en Johnston al zien spelen?

18 augustus 2019 om 11:08

Gaat ook een beetje moeilijk als ze bij hun vorige clubs geen basisplek hebben gekregen.

18 augustus 2019 om 11:12

Is volgens mij geen schande dat Johnston geen basisplek kon bewerkstelligen.
Komt er nog een dag dat je niet loopt te bashen op Feyenoord? Zijn gewoon prima aankopen vooraf gezien. Simpel? Waarschijnlijk, maar beter dan dit is niet betaalbaar.

18 augustus 2019 om 11:36

Hoezo vat je dit op als bashen? Het zijn toch ook gewoon allemaal goedkope gokjes? Narsingh heeft weinig gespeeld vorig seizoen, Kelly komt uit het championship voor een paar ton binnen gehaald, Ie en Johnston waren niet goed genoeg om een basisplek te krijgen bij hun clubs, Marsman heeft nergens indruk weten te maken, Fer transfervrij binnen gehaald.

18 augustus 2019 om 11:57

Het is ook bashen want aan je verhaal te lezen wat vol fouten staat heb je er geen idee van wat er werkelijk gebeurt

18 augustus 2019 om 12:01

Welke fouten dan?

18 augustus 2019 om 12:36

Je moet eerst afwachten wat het wordt. Gevaar is dat mensen alleen kijken naar namen en daar een conclusie aan koppelen. Mogelijk kregen ze weinig kansen omdat er simpelweg iemand beter was op hun positie of passen ze niet in het elftal. Er zijn zoveel factoren te bedenken waardoor een speler bij vorige club is mislukt, maar bij nieuwe kan slagen. (Tadic bijv. als extreem voorbeeld). Het zou mensen sieren als ze oordelen wanneer ze daadwerkelijk spelers hebben zien spelen en niet enkel afgaan op statistieken.

18 augustus 2019 om 10:56

Fer en Narsingh zijn gewoon goede versterkingen voor Feyenoord. Die andere 3 zijn goedkope gokjes ja, en dat lijkt me een stuk beter dan een duur gokje.

18 augustus 2019 om 11:01

Als Feyenoord volger moet ik je toch vragen wie Le is? Leuk idee maar voor zover ik weet is van Iedereen die feyenoord gehaald heeft niemand de naam Le.

18 augustus 2019 om 11:01

Is Propper al voor 25 miljoen naar Ajax?

18 augustus 2019 om 11:57

Wie is Le? Als Feyenoorder ken ik de namen van al onze versterkingen deze zomer, maar Le zegt me helemaal niks. Heeft Feyenoord toch nog een verrassing uut de hoge hoed getoverd? Of bedoel je Edgar Miguel Ié? Als je een speler wil benoemen, leer dan eerst eens zijn naam schrijven

18 augustus 2019 om 12:07

Mijn toetsenbord geeft zulke tekens niet. Maar die bedoel ik inderdaad.

18 augustus 2019 om 12:26

Gaat helemaal niet om de é maar om het feit dat jij het verschil niet ziet tussen een hoofdletter I en L. (i en l)... Dit moet je in groep 4 al snappen...

18 augustus 2019 om 12:30

Is het een hoodletter i dan ipv kleine l? ie leek me niet echt een logische naam en in blockschrift is het verschil niet te zien. Vind het een beetje overdreven om daar over te vallen.

18 augustus 2019 om 13:02

Bedankt voor je toevoeging iazette lk vind het een Lnformatieve toevoeging, het verschil Ls lnderdaad niet te zien.

18 augustus 2019 om 22:13

De kleine l en grote I heeft om mijn toetsebord geen verschil. Je kan wel grappig gaan doen, maar een fout tussen die letters is zo gemaakt.

18 augustus 2019 om 12:11

Ze hebben nog geen paar potten gespeeld voor feyenoord en ze zijn al niet goed genoeg.. hahaha misschien dat jij liever jan arie er nog in hebt maar ik denk dat elke andere verdediger op de wereld onderhand welkom is bij feyenoord.

18 augustus 2019 om 15:39

Als Ajacied de rivaal zo enthousiast volgen dat je bij vrijwel elk topic met een lullig comment bovenaan komt te staan. Een bijzondere invulling van je dag zal ik maar zeggen.
Waar las je dat feyenoord een versterking in Namli zag?

Wat is de conclusie van dit artikel ? Dat Namli goed bij Feyenoord zou passen ?
voor de lezer is dit zeer verwarrend,want je leest iets wat eigenlijk geen waarde heeft. hij speelt namenlijk in Rusland.

18 augustus 2019 om 11:01

Allemaal leuke mosterd na de maaltijd en zelf zie ik ook liever Kokcu spelen dan dat Namli hem nu in de weg had gestaan. Maar Feyenoord moet toch ter sprake komen.. Terwijl - als ze dan toch al vertrokken spelers in verband met de club willen brengen - betere op andere plekken de blik kunnen richten. En dan heb je er wederom niks aan.

18 augustus 2019 om 11:34

Als Feyenoord destijds voor Namli was gegaan blijft het op eenzelfde niveau. Het moet gewoon zelf opgeleide voetballers zoals Kokcu(fantastische speler) opstellen en daar geld uit genereren en dat geld dan herinvesteren in de club. Namli is een prima voetballer maar of dat nu het niveau moet zijn dat Feyenoord nastreeft? Ik vraag het mij af.

Prima speler als je wil concurreren met Vitesse Utrecht en AZ maar dat is niet waar Feyenoord naartoe wilt lijkt me. Snap ook niet waarom al die middelmaat word gelinkt met mijn club Kerk Namli Janssen allemaal niet goed genoeg. En dan roept die zelfde media dat Feyenoord hem achteraf nooit had moeten halen. Van die subtopclubs zijn er slecht enkele spelers die Feyenoord echt beter zouden maken en die lopen niet rond bij Pec Zwolle. Als ze het nou hadden over spelers als Doan Stengs Boadu Idrissi dan zou ik het nog begrijpen.

Misschien moet dr clement van de drugs/drank afblijven

18 augustus 2019 om 11:37

Dhr*

Ik vind Namli een goede voetballer met een te laag rendement. Ik treur er dan ook niet om dat hij niet gekomen is

En welke club komt m.de ligt vandaan je weet van te voren nooit of een speler kan aarden in een nieuwe team

En welke club komt m.de ligt vandaan je weet van te voren nooit of een speler kan aarden in een nieuwe team

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Willem II18-20
18.PEC Zwolle9-21
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KastaneerAanvaller190
S. TedićAanvaller160
J. WestermanAanvaller00
J. KestingKeeper00
K. LamprouKeeper190
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

51 jaar
53 fans

In de wandelgangen

Zondag 16 januari
Internazionale heeft zijn pijlen gericht op Morten Thorsby. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren