Arno Vermeulen tipt PSV: ‘Balvast, fysiek sterk en hij maakt goals’

Zondag, 18 augustus 2019 om 09:28Chris Meijer

PSV staat op het punt om afscheid te nemen van Hirving Lozano. De Mexicaanse aanvaller wordt verkocht aan Napoli, waardoor de Eindhovenaren miljoenen beschikbaar krijgen om de transfermarkt op te gaan voor een vervanger. Arno Vermeulen, chef voetbal bij de NOS, denkt dat het niet per se nodig is om nog een aankoop te doen.

“Volgens mij heeft Van Bommel al een prima selectie. Daarmee moet PSV maar eens gaan presteren. En als je realistisch bent: kampioen worden ze waarschijnlijk toch niet. Dan kan je beter de jeugd een kans geven, spelers als Cody Gakpo en Mohamed Ihattaren, en alvast naar volgend seizoen kijken”, zegt Vermeulen in gesprek met de NOS. Afgelopen week werd de naam van Ritsu Doan van FC Groningen in verband gebracht met PSV. Vermeulen denkt dat de Japanner een aanwinst zou zijn voor de Eindhovenaren.

“Hij heeft bijzondere kwaliteiten: een uitstekende techniek, kan wat creëren. En in een beter elftal kan hij meer goals maken dan bij Groningen. Hij zorgt voor creativiteit op het middenveld en hij kan ook op de flank spelen. Verder lopen er volgens mij geen spelers in de eredivisie die PSV direct sterker maken”, stelt de journalist. Hij denkt echter dat PSV zich beter op een andere positie kan focussen en noemt de transfervrije Wilfried Bony.

“Het zijn geen killers. Als je daarnaar zoekt, zou je kunnen uitkomen bij Wilfried Bony. Dat is een echte spits. Balvast, fysiek sterk en hij maakt goals. Bovendien kent hij de Eredivisie en brengt hij routine. En hij is transfervrij”, aldus Vermeulen. Diens collega Joep Schreuder stelt dat PSV ‘genoeg buskruit’ in de ploeg heeft, maar dat een ‘aansteker’ ontbreekt. “Er kan een vervanger voor Lozano komen, maar die is moeilijk te vinden. Krijgen ze misschien nog een verrassing uit Zuid-Amerika?”

“Of kiest PSV voor een targetman zoals Luuk de Jong of Bas Dost? Dat zou wel betekenen dat de vleugels weer wijd en sterk bezet moeten worden en dat de speelwijze anders wordt. Ik vermoed dat Van Bommel dat niet wil”, aldus Schreuder, die er zelf voor zou kiezen om een nieuwe middenvelder te halen. “PSV zoekt juist een middenvelder om de aanval te bedienen. Ze hebben nu Ihattaren, maar die moet nog groeien.”


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door oelie wapper)

Arno ‘open deuren intrapper’ Vermeulen

18 augustus 2019 om 09:58

Ja dat die ooit chef voetbal is geworden is mij een raadsel.

18 augustus 2019 om 10:09

Je word toch zo moe van die Arno he. Dus volgens hem bij de 3de wedstrijd van het seizoen je kampioen ambities de prullenbak in knikkeren. Echt niet te geloven zal de competitie ook leuker van worden. Dus niet gewoon zo lang mogelijk mee blijven doen en vertrouwen houden

18 augustus 2019 om 11:19

Ondanks dat ik echt helemaal niks heb met Arno Vermeulen vind ik Bony wel een goede optie. Toch zou ik wel vertrouwen houden in Malen en Lammers als spitsen en niemand meer halen.

Vreemd, eerst stellen dat ze het met deze selectie moeten doen om dan vervolgens met allerlei namen te komen. Rare jongen, die Vermeulen

Gewoon rot dat Lammers geblesseerd is. Dat is de man die je voorin andere opties kan geven dan al die kleine dribbelkonten. Middenveld maak ik mij meer zorgen over.

18 augustus 2019 om 10:01

Middenveld is uit balans. Linksback is zwak, Dumfries is de wegkwijt en ziet zichzelf als enige als aanvoerder. De twee centraal zijn matig, langzaam en opbouwend zwak. En er is geen centrum spits want Malen is toch meer een buitenspeler. O ja Bergwijn staat ook op de verkeerde plek. Dat is toch geen 10. Maar goed misschien ziet van Bommel dingen die ik niet zie en gaat het straks weer lopen als voor de vorige winter stop.

18 augustus 2019 om 10:44

Ik vind dat sadilek het steeds beter invult. Ja hij is een middenvelder, maar dat waren o.a. numan en van Bronckhorst ook. Ik dacht dat het met de snelheid van Baumgartl wel mee viel. Zo langzaam lijkt hij niet.

18 augustus 2019 om 11:40

"de twee centraal zijn matig, langzaam en opbouwend zwak."

Haha, nee dan heb je kijk op voetbal als je dit zegt...

Ze kunnen beter een andere trainer halen, eentje die minder arrogant is en spelers beter maakt

18 augustus 2019 om 10:30

Hm. Ik zit hier met een aantal Duitsers en die willen Van Bommel heel graag bij Bayern hebben.... Snap dat niet echt

18 augustus 2019 om 10:35

Ik snap dat wel, die Kovac daar wordt ook niemand vrolijk van.

18 augustus 2019 om 10:38

Snel meenemen dan. Zie hem totaal niks toevoegen aan Psv

Veel geschreeuw langs de kant, spelers worden niet beter, weet ook de rust niet in het elftal te brengen . Ook Bergwijn steeds op 10 zetten terwijl zijn kracht daar niet ligt. Soms krijg je het idee dat hij maar wat doet.

Ik denk dat vooral Koopmeiners , maar ook Stengs PSV direct een stuk sterker maken.

18 augustus 2019 om 10:01

Sssst.... niet te hard .

Maar ja, ik denk het ook, alleen gaat PSV de bedragen die nodig zijn om die spelers te halen, niet betalen. En dat is maar goed ook, hoop dat die twee dit jaar in ieder geval nog bij AZ blijven. Nog 2 weken geduld, dan is de markt gesloten...

18 augustus 2019 om 10:31

Zou voor het Nederlands voetbal en de competitie wellicht beter zijn dat deze jongens wel naar PSV gaan. Daar zouden ze zich in principe moeten kunnen doorontwikkelen.

18 augustus 2019 om 10:48

Waarom zouden ze zich bij PSV meer ontwikkelen dan bij AZ? Op dit moment vind ik AZ zelfs leuker spelen dan PSV en op Europees gebied spelen ze op hetzelfde niveau.

Sterker nog, de Europese wedstrijden heeft AZ met veel meer overtuiging gewonnen dan PSV en ze staan bovenaan.

18 augustus 2019 om 13:02

@kyle

Dit heb ik vaker gehoord om uiteindelijk in de afgelopen 5 jaar 3 keer op minimaal 25 punten !!! achterstand te eindigen.
1x op 12 punten , waarbij PSV een wedstrijd of 4 voor t einde kampioen was en vervolgens zo'n 3x op rij het wel geloofde en gelijkspeelde.

18 augustus 2019 om 14:54

Kyle6

"waarom zouden ze zich bij PSV meer ontwikkelen dan bij AZ? Op dit moment vind ik AZ zelfs leuker spelen dan PSV en op Europees gebied spelen ze op hetzelfde niveau."

Omdat jij 'leuker spelen' verward met topvoetbal. Ik vind AZ namelijk ook leuker spelen dan Ajax, maar dat doet er dus niet toe. Topvoetbal draait om het in staat zijn elke week opnieuw top te spelen. Zonder uitzondering. En dat leer je alleen bij PSV en Ajax. Bij AZ is het immers nog steeds zo dat winnen mooi is, maar een keer niet winnen is niet erg. En dat is nou net hét verschil tussen subtop en top.

Dus waarom zouden ze zich bij PSV meer ontwikkelen? Omdat PSV een topsportmentaliteit heeft, en AZ niet. Daarom dus.

In dit verband zegt 'az won overtuigender dan Psv' ook niks. Speelden ze tegen dezelfde tegenstanders? Dus waarom dan vergelijken? AZ speelde ook overtuigender dan Ajax tegen Paok. Dus wat is je punt? AZ is sterker dan Ajax of zoiets??? Nee toch??!!

En dat ze bovenaan staan, na twee duels?? Kom op zeg, dat gebeurt toch elk seizoen wel. Kijk naar Sparta. Is Sparta daardoor al beter dan PSV en Ajax of zo??

Los hiervan, PSV kan Stengs en Koopmeiners niet betalen. AZ vraagt teveel voor ze en dat is hun goede recht. Alleen wil ik dan nog wel zien waar die spelers dan heen gaan uiteindelijk om hun volgende stappen te gaan maken. De recentste voorbeelden van AZ spelers die direct naat het buitenland gingen voorspellen niet veel goeds, maar wellicht zijn deze spelers de uitzonderingen.

18 augustus 2019 om 15:11

Nou is daarbij wel relevant dat het merendeel van die spelers van AZ die als voorbeeld dienen voor spelers die naar het buitenland gaan en het daar niet redden, gekochte spelers zijn. Dit zijn beide spelers uit de jeugdopleiding, dus misschien dat daar andere resultaten uitkomen, de tijd zal het leren.

En ik snap je stelling dat spelers die van AZ direct naar het buitenland gaan niet altijd even succesvol zijn (hoewel Rusland juist wel een land is waar de AZ-spelers het goed doen, als we kijken naar Ari, Elm en Wernbloom), maar het is net zo goed zo dat spelers die van AZ naar Ajax en PSV meestal niet tot geweldige hoogtes komen.

Sterker nog, ik ken meer successpelers die direct naar het buitenland zijn gegaan, dan spelers die naar Ajax en PSV zijn gegaan. Dembele doet het prima in Engeland (nog steeds), Weghorst doet het uitstekend in Duitsland.

Dan kan AZ dus maar beter voor zoveel mogelijk geld verkopen en dat betekent momenteel naar het buitenland, omdat PSV (en eigenlijk Ajax ook) de topspelers van AZ momenteel niet meer willen betalen.

18 augustus 2019 om 15:13

Laat onverlet dat ik het wel eens ben met je stelling dat spelers van AZ bij PSV zeker nog mogelijkheden tot ontwikkeling hebben. Maar zoals gezegd, dat gaat financieel niet meer lukken voor deze twee, denk ik.

18 augustus 2019 om 10:04

Die komen niet, want ze gaan er nu niet echt op vooruit bij Psv. De kans dat ze EL spelen lijkt zelfs groter bij AZ. Daarbij zal AZ nu zeker de hoofdprijs gaan vragen, zodat ze hooguit een van de 2 aan kunnen trekken....

18 augustus 2019 om 11:11

Mayarood
Wat is het salaris plafond bij AZ? Hoe leuk AZ ook speel, op een gegeven moment kunnen ze spelers die goed presteren in de eredivisie gewoonweg niet meer betalen. Dan denk ik dat ze best te overtuigen zijn om van een beter spelend AZ over te stappen naar Psv.

Leuk voetbal spelen lijkt mij niet het enige waar he als voetballer aan denkt als je keuzes mag maken.

18 augustus 2019 om 10:09

Zeker maar gaat PSV 35 miljoen investeren? En laat AZ ze gaan?

18 augustus 2019 om 11:36

Stengs is een potentiële wereldtopper. Psv en Ajax moeten nu toe slaan om die te halen want na dit seizoen heeft stengs de hele internationale top achter hem aan. De vraag is alleen zou az stengs nu verkopen voor 30 miljoen? Denk het niet want ze kunnen na het seizoen waarschijnlijk het dubbele ontvangen. Als ik Ajax was had ik zyech of neres verkocht om stengs te halen voor 40 miljoen (bij dat bedrag moet AZ wel overstag gaan) omdat neres en zyech nooit de internationale top zullen halen en stengs dat mijn inziens wel gaat doen. In fifa voetbalspel termen zyech en neres top liggen bij 84 en stengs kan 87 worden.

18 augustus 2019 om 12:12

Martijn, ik ga zo toto spelen dus mag ik je glazen bol lenen?

18 augustus 2019 om 12:40

Agjaa zo moeilijk is't allemaal niet hoor... Over het algemeen behoren behalve uitzonderingen daar gelaten de beste 19 jarigen ter wereld later ook tot de beste spelers in de wereld... Die ontwikkeling loopt dan wel met horten en stoten... Je kunt bijna met zekerheid zeggen dat mbappe de ligt de Jong dembele van barca sane sterling havertz etcetera de besten van de wereld gaan worden. De generatie daarachter komt in de competitie nog niet echt aan de bak maar in de nationale jeugd elftallen wel. Dan denk ik aan stengs dilrosum vinicius sessegnon etcetera.. Alhoewel hierbij de zekerheid natuurlijk minder is.. Toch zou ik als Ajax dit risico wel aandurven bij stengs omdat het talent daar echt van afspat.

Het daadwerkelijke probleem blijft natuurlijk weer onbesproken. De twee cmv's. Rosario is gewoon verschrikkelijk slecht, daar begin ik niet eens meer over, maar ze (Guti ook) spelen ook veel te statisch. Misschien hebben ze de opdracht om achterin te blijven hangen, maar feit is dat je aanvallend steeds mankracht te kort komt. Dat kan onzekerheid zijn, of een opdracht. Dan kom ik bij de trainer uit. Die presteerd het om de spelers steevast op de verkeerde positie te zetten waardoor het halve veld er onwenning bijloopt. Van Bommel is nu niet bepaald een inspirator. Ik zie geen plezier op het veld. Spelers onderling niet en naar de trainer niet. Volgens mij is de spanning om te snijden.

Daar hebben professor doctor ingenieur Zwamneus weer. Ik zou nooit naar zijn adviezen luisteren. Hij vergeet dat PSV kampioen Moet worden om de aansluiting met Ajax te houden en om die reden zullen ze het Lozano-geld gaan investeren. De kans op dat kampioenschap acht ik ook niet groot omdat er gewoon te weinig kwaliteit in de selectie zit. Ze kunnen natuurlijk nog wel enkele goede spelers halen, maar er is te veel middelmaat om nu nog te vervangen. Doan zou kunnen, maar lijkt bij Groningen al aan zijn plafond te zitten. Ajax is met hem bezig geweest maar hebben hem niet genomen omdat ze hem niet goed genoeg vonden. Zuid-Amerikaanse verrassingen zijn tegenwoordig behoorlijk duur. Bas Dost is bezig met een Duitse club. Verder zijn ze gewoon te laat. De selectie had op orde moeten zijn voor de voorrondes, nu kunnen ze het nog heel moeilijk krijgen in de play-offs. Ze hebben wel veel talenten, maar het is wel veel van hetzelfde....

18 augustus 2019 om 11:42

@mayarood

"de kans op dat kampioenschap acht ik ook niet groot omdat er gewoon te weinig kwaliteit in de selectie zit. Ze kunnen natuurlijk nog wel enkele goede spelers halen, maar er is te veel middelmaat om nu nog te vervangen."

Met de kwaliteit valt het reuze mee. De voorhoede is gewoon van topniveau. PSV heeft hetzelfde probleem als Ajax vlak na de revolutie, de selectie bevat zeer veel talent maar is door de overdaad aan jonge spelers volledig uit het lood geslagen. Het verbaast me daarom niets dat het gemis van Luuk de Jong zich veel harder doet voelen dan veel supporters onderkennen omdat hij de routinier, topscorer en kapstok was waaraan het spel kon worden opgehangen. Malen is een uitstekende spits, maar meer een individualist dan een teamspeler, daarom had ik eerlijk gezegd verwacht dat de keuze voor de spitspositie op Lammers zou vallen. Die heeft het veel meer in zich om Luuk de Jong te kunnen vervangen dan Malen. Natuurlijk is een voorhoede met Malen veel onvoorspelbaarder, maar het is mijn inschatting dat PSV daar zelf meer last van heeft dan de tegenstander omdat een team dat zo jong en onervaren s als PSV heel veel baat zou hebben aan zoveel mogelijk vastigheden. Jeugd is synoniem aan flegmatiek en wisselvalligheid en mijn voorspelling is dat PSV daar net zoveel last van zal gaan krijgen als Ajax dat in een eerder stadium deed. Daarom zou PSV er goed aan doen om vooral te investeren in routine, maar vind die maar eens.

Bony presteert al jaren niet meer, maar Vermeulen lijkt te denken dat hij nog dezelfde Bony is van Vitesse en de eerste periode bij Swansea...
Die vraagt ook nog eens een fors salaris.

18 augustus 2019 om 10:03

Was wel een geweldige spits zeg.

18 augustus 2019 om 10:08

Ja, met de nadruk op "was" .

Maar goed, wie weet komt het weer los, maar gezien de geruchten over zijn leeftijd (dat hij eigenlijk een paar jaar ouder is dan in zijn paspoort staat) zou het me ook niets verbazen als Bony het niet meer gaat laten zien.

Bony is al jaren niet meer wat het geweest is. Niet voor niets transfervrij ook.

NOS gaat liever op zoek naar een andere voetbalanalist. Mijn tip: iedereen, als je een verbetering wil tov Vermeulen. Hier zit hij weer enorm open deuren in te trappen. Hij komt nooit met echt nieuws, pas als de hele wereld het al weet, komt hij ook met “nieuws”. Ook voetbaltechnisch ziet hij het zo vaak fout. Ik begrijp werkelijk waar niet waarom de NOS aan hem vasthoudt.

Bij PSV heeft men het als supporters wel erg hoog in de bol als men nu al denkt dat Doan sowieso niet goed genoeg is voor PSV...

18 augustus 2019 om 10:41

Blijft een enorme stap van Groningen naar PSV. Zie liever een oudere middenvelder komen die routine op niveau kan toepassen.

18 augustus 2019 om 12:29

Iedereen kan mislukken, maar dat was hetzelfde bij Dumfries, Strootman, Mertens etc. Je krijgt geen garanties. De arrogantie bij een groep PSV'ers dat een basisspeler van de Japanse nationale ploeg sowieso niet goed genoeg is voor PSV vind ik echter stuitend. Overigens heeft hij qua effectiviteit op "10" een percentage dat even hoog ligt als Pereiro. En dan bij FC Groningen. Met betere spelers om zich heen en veel meer aanvallen in een wedstrijd kan dat nog verder omhoog.

18 augustus 2019 om 12:17

Hoog in de bol? Hoezo? Hij is zeker geen versterking nee.

Kampioen worden ze waarschijnlijk toch niet? Niet als dit de instelling gaat zijn nee. Competitie is net een paar week onderweg en ook Ajax kan punten morsen... Deze competitie hoeft PSV echt niet op te geven.... Sterker nog, het is van groot belang dat we kampioen worden.

18 augustus 2019 om 11:03

Van Bommel moet gewoon de juiste poppetjes op de juiste positie zetten. Nu Lozano weg is, kan ie dat veel makkelijker. Ihattaren op de 10, geef hem vertrouwen. Malen in de spits en Bruma en Bergwijn op de flanken. Middenveld Rosario en Guti.

18 augustus 2019 om 11:23

Ja zo simpel zou het nu wel kunnen zijn. Gaan het vanavond zien. Hij kan toch ook niet heel lang meer om Ihattaren heen lijkt me.

Lekker bezig weer Arno.
- na 2 wedsrijden de competitie opgeven ?? Kom op zeg. Ajax gaat dit jaar ook zeker meer punten laten liggen dus als
Je gewoon alle wedstijden tegen de kleintjes wint en je thuis wint van Ajax kom je een heel eind
- Bony?? Ja 5 jaar en 10 kilo geleden
- Doan - die werd vorige week al genoemd tijdens studio voetbal . Schrok arno zeker net even wakker . Het is wel een mogelijkheid , al vraag ik me af of Doan echt een stap hoger aankan .

Typisch Vermeulen, deze uitspraken. Eerst moet van Bommel het met deze selectie doen omdat hij prima is, vervolgens zou Doan versterking brengen maar is geen killer en moeten ze naar Bony kijken. Een lachwekkend idee mijns inziens, dat zou alleen maar Malen in de weg staan. PSV heeft behoefte aan versterking op dat statische middenveld, die aanval gaat vanzelf lopen. Bizar overigens dat een man met zo weinig inzicht chef voetbal bij de NOS is..

Bony lijkt me een prima aanwinst, goede kopper en precies wat PSV mist. Mits hij fit is uiteraard. Als PSv hem haalt en nog een goede middenvelder erbij haalt is het elftal al wat evenwichtiger. Type Van Ginkel denk ik dan aan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper190
O. BoscagliVerdediger193
Y. VertessenAanvaller186
E. ZahaviAanvaller134
V. MüllerKeeper00
Y. MvogoKeeper10
A. van LareKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

54 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren