‘Dikke’ Lukaku reageert met foto en middelvinger: ‘Not bad for a fat boy’

Zondag, 18 augustus 2019 om

Romelu Lukaku heeft op sociale media gereageerd op de berichten dat hij te zwaar zou zijn. Italiaanse media stellen dat de recordaankoop van Internazionale momenteel 104 kilo zou wegen en dat zijn officiële debuut voor de Serie A-club mogelijk uitgesteld wordt. De Belgisch international is het duidelijk niet eens met de berichtgeving.

Via Instagram Stories plaatst Lukaku een foto van zichzelf voor een spiegel. Hij heeft een middelvinger als emoticon plus de tekst: Not bad for a fat boy, vergezeld van een emoticon met een zonnebril. Italiaanse media verzekeren dat Lukaku op zijn vrije dagen op de club is verschenen voor extra trainingen. Niet alleen om aan zijn conditie te werken, maar ook om enkele verboden kilo’s kwijt te raken.

Inter opent het nieuwe seizoen op maandag 26 augustus met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Lecce. De aanvaller zou nu 104 kilo wegen, terwijl Inter hem niet boven de 100 kilo wil zien. Lukaku miste de wedstrijden die Manchester United in de voorbereiding speelde volgens de officiële lezing met een blessure, al leek hij toen vooral aan de kant te worden gehouden vanwege zijn naderende transfer.

Journalist Kristof Terreur laat via Twitter weten dat Lukaku altijd rond de honderd kilo heeft gewogen. “Toen hij bij de eerste selectie van Anderlecht kwam, op zestienjarige leeftijd, woog hij honderd kilo. Toen hij twee jaar later bij Chelsea kwam, woog hij 101 kilo. Bij Everton woog hij 99-101 kilo.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door dante)

Teveel kilo aan spier is nog steeds te zwaar. Meer cardio en minder inde gewichten, het is tenslotte geen bodybuilding

18 augustus 2019 om 09:32

Is gwn zijn bouw hij is altijd rond de 100 geweest. Is gwn een beest. Waar messi maradoni klein zijn is hij tegenovergestelde.

18 augustus 2019 om 09:36

Zit in zijn Afrikaanse genen die spierkracht. Hij doet weinig krachttraining. Wij moeten fitnessen om spieren te krijgen. Lukaku niet. En toch was hij bij United de 2de snelste uit de hele selectie zoals laatst was gelekt. In de counter verliest die ook nooit een sprint. Niks mis mee.

18 augustus 2019 om 09:54

Warabe Spieren hebben zuurstof nodig, geen enkele voetballer heeft er baat bij gebouwd te zijn als een bodybuilder, als Lukaku wat spiermassa zou verliezen zou hij sneller zijn, atletischer, beter reageren, langer betere prestaties kunnen leveren en dus niet zo snel kapot zitten.

18 augustus 2019 om 10:02

Maar komt hij fysiek nog langs zijn tegenstanders, draait hij nog zo makkelijk weg en ramt hij nog steeds als een beest die 16 in? Hoe hij nu is, is hij blijkbaar altijd geweest. Speelt in de top, dus waarom heel veel veranderen?

18 augustus 2019 om 10:17

"En toch was hij bij United de 2de snelste uit de hele selectie zoals laatst was gelekt."

Dat was een training. Iets zegt me dat niet iedereen voluit ging, zeker als je ziet waar bv Rashford eindigde. Boeiend, zo'n statistiekje. Wellicht eindigt hij ook wel eens negende maar tweet hij dat dan natuurlijk niet. Er mag best opgemerkt worden dat Lukaku log is geworden. Of dat nou vet of spieren zijn, hij moet er van af. Lukaku moet minder praten en meer presteren. Hij gaat meer in de clinch met journalisten dan met verdedigers.

18 augustus 2019 om 10:20

Toon mij een foto waar Lukaku een bol gezicht heeft..

Hij is een trainingsbeest die ingetoomd moet worden omdat hij anders een te grote spiermassa meezeult.

18 augustus 2019 om 10:28

Waarom zou je meedoen aan een snelheidstest en niet voluit een kort sprintje nemen? Heb je toch helemaal niks aan dan? Als prof wil je juist jezelf constant verbeteren en met anderen meten.

18 augustus 2019 om 10:35

@decades. Oh die is niet moeilijk te vinden hoor, Google maar ff lukaku fat. Komt r een foto voor bij met de lukaku 17/18 en 18/19. Dan zul je zien wat een verschil daar in zit en dat ie een dikke kop heeft.

18 augustus 2019 om 10:59

Koekoek denk je dat elke speler altijd 100 procent geeft? Niet iedereen is uberprof Timmy Simons. Mannen als Hazard trainen op 50 procent, wat boeit zo'n training voor hen? Is een verplicht nummertje. Overigens gaan sommige spelers ook bewust niet voluit wanneer ze terugkomen van een blessure etc. Er kunnen duizend redenen zijn om niet voluit te gaan. Of ga je me vertellen dat Phil Jones werkelijk sneller is dan Wan-Bissaka zoals op die speed test? Dat Dalot sneller is dan Rashford? ... Dit zegt me allemaal niks, enige wat telt zijn prestaties in wedstrijden.

18 augustus 2019 om 11:31

Dat spieren je minder snel maken is door de NFL en andere experts behoorlijk ontkracht. Het is meer een voetbal ding dat ze zeggen dat spieren je "sloom" maken. Kijk naar een Usain Bolt die iets langer is dan Lukaku is maar toch nog rond de 95kg zit. Ieder lichaam is anders en als het lichaam van Lukaku van zichzelf al zonder te trainen 100kg is dan is dat zeker geen "onnodig" gewicht. Om het te vergelijken met bodybuilders is natuurlijk scheef aangezien bodybuilders middelen gebruiken om boven hun natuurlijke aanleg uit te stijgen. Natuurlijk is voetbal wat meer een duursport maar we moeten niet van Lukaku een marathonloper willen maken.

18 augustus 2019 om 11:55

Je ziet toch dat hij al sinds vorig seizoen veel te zwaar is. Zou ook wel gek zijn als die niet beetje spieren heeft maar te zwaar is die zeker. Zijn cardio moet beter worden en dat gaat lastig met zo'n lichaam. En dat hij 2de snelste is zegt niet veel. 100M sprint trekken is niks bijzonders als hij dat niet 90 min lang kan volhouden

18 augustus 2019 om 12:41

Het grote probleem is dat hij net zo snel draait als een boeing 746

18 augustus 2019 om 14:33

Jullie denken altijd alles zo goed te weten maar Breuer was destijds de snelste in de selectie van Heerenveen, terwijl er jongens als Narsing, Beerens en Anholt in het team zaten.

18 augustus 2019 om 09:36

Dit soort foto’s zegt sowieso niet zoveel. Ik kan me nog een foto herinneren van Jethro Willems waarbij hij een perfect wasbordje liet zien.
Een half jaar later gaf hij interviews hoe hij pas echt fit werd bij Eintracht Frankfurt. Toen had hij opeens inderdaad een strak koppie.
Sommige mensen krijgen eerst een dikke kop en dikke billen voordat het vet op de buik gaat zitten.
Ik vind Lukaku een bol gezicht hebben. Dat kan gewoon strakker.

18 augustus 2019 om 09:36

🤨

18 augustus 2019 om 09:37

Of het nou spier is of niet, hij heeft altijd rond de 100Kg gewogen (staat ook in de tekst ) en heeft altijd zo gepresteerd, op basis daarvan heeft Inter hem gekocht toch? Dat ze willen dat hij wat kilo’s afvalt en hem hierdoor uit de selectie houden zegt meer over Inter dan hemzelf (mocht dit waar zijn). Dat ze willen dat hij wat kilo’s kwijtraakt dat kan, maar laat die jongen gewoon spelen.

18 augustus 2019 om 10:54

@caribbean T is het een vrouw he dat inter... Eerst voor je vallen, vervolgens veranderen en uiteindelijk weggaan omdat je bent veranderd 😜

18 augustus 2019 om 09:39

Lukaku is zelfs met zijn 100 KG sneller dan menig verdediger. Tis gewoon een beer van een speler, niks mis mee.

18 augustus 2019 om 10:25

Kijk foto's van Lukaku uit 17/18 en uit 18/19, dan zie je zo'n ongelofelijk verschil. Dat is niet meer nuttig voor voetbal.

18 augustus 2019 om 10:51

Nuttig voor het voetbal... Misschien niet inderdaad, maar gezien hij nog steeds hetzelfde speelt zou dat niet uit hoeven maken. Dat er significante verschillen in zijn bouw zijn in een jaar ben ik met je eens. Hij is snel, sterk en niet van de bal te krijgen dus mag je hem niet beoordelen als een dikke draver zoals velen doen. (Edit: niet jij persoonlijk)

18 augustus 2019 om 10:54

Zolang lukaku gewoon scoort en inter tevreden is hoeft niemand er zich druk om te maken. Hij maakt gewoon kennis met de Italiaanse pers, niks meer of minder.

18 augustus 2019 om 13:58

Hij zit amper in de sportschool, want dan zou hij nog 10-20 kilo zwaarder zijn binnen no-time. De beste man is gewoon een verschrikkelijk monster die amper krachttraining nodig heeft om er als een bodybuilder uit te zien.

Hahahahahaha hij lijkt echt op brobbey

En weer gaat het kleine kindje janken op sociale media. Die kerel is echt belachelijk!!! Dat hij eerst werkt aan zijn (vele) gebreken, en dan pas zijn grote mond opzet!!! Altijd maar reageren op sociale media op negatief commentaar bij hem. Dat zie je Messi en Ronaldo echt niet doen. Of dichter bij hem, Debruyne en Hazard. Dat hij daar een voorbeeld aan neemt. Maar nee, slechte commentaar op Lukaku, en de volgende dag een uitspatting op zijn sociale media!! Triestig vind ik dat!!

18 augustus 2019 om 10:38

Als de media het recht hebben om hem ongegrond uit te branden, waarom mag Lukaku hen dan geen lik op stuk geven volgens jou? Of geldt deze vrijheid niet voor Lukaku en enkel voor de Media? We leven nog altijd in een democratie. Wat een ontzettend hypocriete reactie zeg. Bah!

18 augustus 2019 om 14:06

Weet je wat triest is, buiten jouw reactie? Dat de media ongegrond alles kan roepen - en dat bepaalde knakkers dat ook nog allemaal geloven 🤦🏻‍♂️ - en dat heel de voetbalwereld dus negatief naar een ‘te dikke’ Lukaku kijkt, terwijl die man enorm afgetraind is. Wanneer iemand leugens over jou verspreid, zou jij het dus allemaal maar lekker accepteren? Dat is nog triester dan met een simpel statement de voltallige media de mond te snoeren.

Hij heeft gewoon een sterke Afrikaanse bouw. Ik had hem niet als dik beschouwd. Kan ook vrijwel niet met hoeveel deze spelers moeten sporten en gemonitord worden. Dan moet je echt goed je best doen om dik te worden. Dan heb je vaak nog dat ze moeten eten op de club, alleen na de zomer kunnen er een paar kilo'tjes bijgekomen zijn, Maar die train je er in principe zo af. Verder is het een ontzettend kinderachtige reactie van lukaku om met zo'n stoere middelvinger en alles lekker aangespannen een foto van jezelf te maken richting de 'haters'. Ik kan daar echt niet tegen dat puberale gedrag van een volwassen man.

18 augustus 2019 om 14:08

Maar je vind het dus wel oke dat de media hem negatief in het nieuws brengt met leugens? Ja, die middelvinger had hij weg kunnen laten, maar de media had ook eerst onderzoek kunnen doen. Maar dat is onze maatschappij toch: media die wat naar buiten brengt op basis van niets en 90% van de mens loopt er als een kudde schapen achteraan.

Na een mooie carriere moet lukaku op zn 34e doorgaan met bodybuilding, of misschien wel show worstelen. Deze man is een genetic freak, en dat bedoel ik complimenteus.

Beetje een jankerd, die Lukaku. Zwaar gespierd zijn is niet automatisch "geen overgewicht", zie Akinfenwa. We zien wel of hij speelt op de eerste speelronde, zo niet, dan weten we hoe serieus we deze selfie moeten nemen.

18 augustus 2019 om 10:40

Nee, de jankerds zijn diegene die weer eens wat riepen maar er compleet naast zitten. Hij zou te dik geweest zijn en dat was een schande. Nu blijkt hij zijn 8 pack onder controle te hebben incl zijn gewicht van afgelopen jaren en gaan mensen het omdraaien . Ja overgewicht aan spieren hahaha zo lul je je er niet uit.

18 augustus 2019 om 13:30

Wat een domme jankreactie is dit zeg.

Overgewicht betekent letterlijk dat je te zwaar bent. Teveel gewicht. En te breed zijn tot het punt dat het tegen je werkt in het voetbal en het niet meer functioneel is, maakt je dus ook te zwaar. Dus ja, overgewicht dankzij teveel spieren is gewoon een ding en lacherig doen om iets wat een algemeen bekend feit is, is nogal dom.

Als Lukaku niet speelt omdat Inter hem onder 100kg wilt hebben, dan is hij letterlijk te zwaar. Dat is wat Neville destijds zei en dat klopt dan in zo'n geval ook. Niemand noemde hem te dik. Niemand in de media in ieder geval. Geen random mensen op het internet. Men noemt hem te zwaar. Er is een verschil.

Oh en als Lukaku echt Neville voor schut wou zetten zoals jij foutief denkt dat hij heeft gedaan, dan liet hij geen sixpack zien, maar dan liet hij zien wat er werd aangegeven op zijn weegschaal. Als Neville en de Italiaanse media ernaast zitten, dan zou dat onder de 104 en onder de 100 zitten. Dat zien we echter nergens. Vraag me af waarom.

18 augustus 2019 om 14:13

TheRoscoe: Als Inter een spits onder de 100 kilo wilt hebben, hadden ze Icardi eerste spits moeten maken en Lukaku in Engeland moeten laten. Die jongen is al vanaf zijn 16e(!) 100 kilo en het heeft hem nooit parten gespeeld. Bij Anderlecht niet, bij Everton niet en zelfs bij United niet. Voor teams die wat meer counter voetbal spelen, is hij ideaal. Groot, sterk en sneller dan enorm veel verdedigers, ondanks zijn lengte, bouw en gewicht. Verliest zelden een sprint in de counter. Dan heeft Inter gewoon gefaald en kan je moeilijk Lukaku blaimen. Ze kopen een speler voor 65-80 miljoen en die moet vervolgens een metamorfose ondergaan om in de basis te kunnen komen.. Hahah, laat me niet lachen. Lukaku is niet te zwaar voor zijn lichaamsbouw, lengte en spiermassa. Met 100-102 kilo zit hij op een fantastisch gewicht en willen ze dat niet, hadden ze hem - nogmaals - niet moeten scouten en kopen

18 augustus 2019 om 15:49

Metamorfose, we hebben het over 5 kilo man. Mensen gaan van anorexia-patient naar bodybuilder voor filmrollen, maar 5 kilo eraf bij een topatleet is onmogelijk? Laat MIJ niet lachen. Kijk maar even naar Lukaku toen hij bij Everton zat. Die zat namelijk onder de 100. Vergelijk die Lukaku met de Lukaku van vandaag. Dan snap ik wel dat Inter zegt "ja, wat minder spieren aub".

Overigens is het de omgekeerde wereld dat de "schuld" soort van bij Inter ligt. Het is niet teveel gevraagd aan een speler om je te houden aan een trainingsschema om zijn lichaam anders te krijgen. Stefan de Vrij ging flink het krachthonk in toen hij naar Lazio ging. Ene lichaam is het andere niet, maar het is absoluut niet een nieuw ding. Dus als Inter een bepaald idee voor ogen heeft en daarvoor een slankere, mobielere Lukaku nodig heeft, dan is dat helemaal geen rare eis.

Het zou niet eens de eerste keer zijn dat Lukaku zijn lichaam voor een team zou moeten aanpassen, voor het WK ging hij juist extra het krachthonk in en daarom is hij nu zo overdreven breed.

Lukaku speelde steeds logger, leek steeds minder wendbaar en hoewel hij een goede topsnelheid had, voetbalde hij soms alsof hij bakstenen als schoenen had. En dat gebeurde in een periode waarin hij steeds breder en zwaarder werd. Sorry hoor, maar als het eruit ziet als een kip, kakelt als een kip en loopt als een kip, dan is het waarschijnlijk een kip. En Lukaku is waarschijnlijk gewoon te zwaar.

18 augustus 2019 om 10:40

De kans dat Lukaku gaat spelen is heel klein, simpelweg omdat hij geen voorbereiding heeft gehad bij United door de transferperikelen. Moet dus helemaal van 0 beginnen. Mag die jongen ook rustig wedstrijdfit worden?

18 augustus 2019 om 13:35

"De kans dat Lukaku gaat spelen is heel klein, simpelweg omdat hij geen voorbereiding heeft gehad bij United door de transferperikelen."

Okee, weet je dit of denk je dit? Want als ik moet kiezen tussen berichtgevingen van insiders en die van een willekeurig persoon op een oud-Bataafse voetbalsite, dan ga ik voor de professionals, met alle respect.

"Mag die jongen ook rustig wedstrijdfit worden?"

Mag. Mogen mensen rapporteren wanneer zijn club hem te zwaar vindt, of is dat te gemeen voor de arme multimiljonair?

Niks tegen Lukaku, maar het is heel lastig hem niet te kleineren als je dit soort slachtofferrol-praktijken krijgt.

18 augustus 2019 om 14:06

Hij mag zo zwaar zijn, maar hij sprint wel de meeste spitsen in europa uit.

18 augustus 2019 om 15:31

Top. Niet waar het hier om gaat.

Gespierd of niet, Lukaku is gewoon te zwaar. En het feit dat hij na iedere vakantie wat zwaarder is, iets dat hij zelf ook een paar x benoemd heeft, geeft aan dat hij gewoon niet professioneel genoeg is. En zn recente social media gedrag is ook knap irritant zeg!

18 augustus 2019 om 11:22

Als alle voetballers die wat zwaarder terugkomen na vakantie "niet professioneel genoeg" zijn ga je enkel Ronaldo overhouden denk ik. Het heet "vakantie" en "voorbereiding" omwille van een reden.

18 augustus 2019 om 11:32

Dit vind ik onzin. Je kunt toch op vakantie gaan en plezier hebben zonder aan te komen? Zeker als dat onderdeel van je vak is.

18 augustus 2019 om 16:49

Makkelijk praten als je zelf niet een heel seizoen bezig bent met op je eten te letten en onder constante medische controle staat. Bij zowat elke atleet gaat de riem eraf tijdens een periode van rust. Dat is niet enkel goed voor lichamelijke maar ook psychische recuperatie.

Bovendien heeft hij nu zowat de hele voorbereiding of gemist of zelf moeten instaan voor zijn training. Natuurlijk sta je dan nog niet op punt.

19 augustus 2019 om 11:05

Alsof een periode van rust ook een periode van meer of ongezonder eten in moet houden. Dat gaat nergens over.
En ik let zelf ook elk jaar, heel het jaar door, op mn eten. Ook op vakantie geniet ik van goed gezond eten. En ik krijg er niet eens voor betaald.

In verhouding vind ik Shaqiri toch wat meer spiermassa hebben dan Lukaku. Die traps (nekschouders) en delts muscle van Shaqiri.....wauw🤪

18 augustus 2019 om 11:41

En dan heb je het nog niet eens over zijn kuiten.

Kan me nog de Lukaku van Everton herinneren, wendbaar, sterk, en een enorm loopvermogen. Daar is nu niks meer van over sinds zijn overstap naar United. Lukaku is van nature al gespierd, als hij dan ook nog aan de gewichten gaat hangen, wordt hij te zwaar

Volgens zijn er vrij simpele medische testen die het vetpercentage meten

Dus deze hele discussie is vrij zinloos

Iedereen kan wel gaan discussieren over zijn lichaamsbouw, maar een simpele medische test maakt dat allemaal overbodig

Denk je niet dat Inter bij de medische test het vetpercentage heeft gemeten voor 80 miljoen?

In Italië is iedereen maatje 20 dat is hun mode standaard... Maar dan voor blanke mensen donkere mensen zijn gewoon atletischer take it or leave it hij is nog steeds goed

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1023 fans
Stand
Actuele wedstrijden

135 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Internazionale 3 2 0 0
2019/2020 Manchester United 0 0 0 0
2018/2019 Manchester United 32 12 4 0
2017/2018 Manchester United 34 16 4 0
2016/2017 Everton 37 25 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Lukaku zorgt voor kleedkamerruzie; ploeggenoten voorkomen erger’

Romelu Lukaku en Marcelo Brozovic hebben het dinsdagavond met elkaar aan de stok gekregen in de kleedkamer. Na afloop van de wedstrijd tegen Slavia Praag sprak Lukaku zijn irritaties uit naar...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren