Erik ten Hag moet lachen: ‘Het is heel goed dat ze er niks van snapten’

Zondag, 18 augustus 2019 om

Sergiño Dest is het bewijs dat het voor een jeugdspeler van Ajax nog steeds mogelijk is om door te dringen tot het eerste elftal. Ook al herbergt het eerste elftal van Erik ten Hag steeds meer kwaliteit, erkent de pas achttienjarige verdediger. “Het verschil tussen het eerste en de jeugd is inderdaad groter geworden”, zei hij na zijn eerste basisplaats in de Eredivisie. “Ik had dit ook niet verwacht.”

Dest verscheen zaterdag in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo voor het eerst aan de aftrap in de Eredivisie, na zijn basisplaats in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Dat had alles te maken met de lichte knieblessure van Noussair Mazraoui. Maar Ten Hag had ook voor Joël Veltman kunnen kiezen.

"Sergiño heeft zich zelf opgesteld”, zei Ten Hag na de eenvoudige zege van zijn ploeg in Venlo (1-4). “Hij heeft zich in de voorbereiding op dit seizoen laten zien. Hij staat er om te verdedigen maar wij hebben ook backs nodig die aanvallend het verschil kunnen maken. Dest is zo’n vleugelverdediger.”

Dest en Nicolás Tagliafico trokken in Venlo veel naar binnen of waren op het middenveld te vinden. In gesprek met lokale media gaven de spelers van VVV toe dat ze niet wisten wat ze met Dest moesten als hij naar binnentrok. Ten Hag kon er op de persconferentie wel om lachen. “Het is heel goed dat ze er niks van snapten”, vertelde de coach met een glimlach. “Dest vult dat goed in. Als je onze wedstrijden bekijkt, dan zie je dat dat onze backs vaker op het middenveld komen.”

Ten Hag: 'Er zullen geen spelers meer bijkomen'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door wooshx)

En zo zie je maar weer dat die Erik Ten Hag nog niet zo'n slechte is. Heerlijk is het im zijn tactische vernufjes te zien. De lijn wordt voorzichtig doorgetrokken. Mooi dat Dest zijn kans kreeg en greep. De opleiding blijft geweldig!

18 augustus 2019 om 07:59

Zeker mooi dat Dest doorbreekt ondanks dat de selectie breed en sterk is. Buiten Dest had ik ook al meer minuten verwacht voor Noa Lang op het middenveld. Zeker daar Marin nog onwennig opereert.

18 augustus 2019 om 08:02

Als je Marin niet zijn minuten geeft dan zal hij ook niet kunnen wennen. Wat dat betreft snap ik Ten Hag wel.

18 augustus 2019 om 08:42

Dat begrijp ik, maar een invalbeurt moet dan wel mogelijk zijn. Noa verdient dat ook.

18 augustus 2019 om 09:11

Lang is wat aanvallender ingesteld dan Marin. Zou dan eerder op de plek van Donny moeten spelen. Heeft idd n prima voorbereiding achter de rug.

18 augustus 2019 om 11:45

Ik heb Noa Lang live gezien tegen top oss. En die jongen is er nog niet klaar voor. Misschien beter verhuren aan een vitesse, AZ, of Utrecht maar voor nu komt het nog te kort voor het eerste. Leuke speler om in de mindere bekerwedstrijden een kans te geven

18 augustus 2019 om 12:39

Ik weet niet hoe het bij Utrecht en Vitesse zit, maar wat moet Az met Noa Lang? Ten 1e is Lang nog lang niet goed genoeg voor Az. Ten 2e huurt Az bijna nooit (toevallig binnenkort wel iemand, maar die is 3 klasse beter dan Lang. Ten 3e Az gaat geen spelers van Ajax huren.

18 augustus 2019 om 14:16

Ik heb niet het idee dat jij ieder weekend naar jong Ajax zit te kijken en hier ook niet objectief over kunt oordelen. Hij zal niet direct in de basis staan bij de subtop in Nederland, maar is wel een prima speler om erbij te hebben. Ondanks dat moet hij natuurlijk naar een club gaan waar hij elke week 90minuten kan spelen..

Tevens heeft AZ in het seizoen 17/18? nog Krul gehuurd van Ajax

18 augustus 2019 om 09:07

Dat ten Hag niet zo’n slechte is wisten wij wel hoor degene die het tegendeel beweren papagaaien alleen de pers na (ene Driessen) want die bleef dat maar aan wakkeren en ook dat zootje van Vi ging lekker meedoen , en als Ajax straks weer een paar keer slecht speelt zal hij weer beginnen , ik vind het een uitstekende trainer die gewoon zijn werk doet en de jeugd ook gewoon een kans geeft ,

18 augustus 2019 om 09:19

Qua opleiden niet helemaal mee eens, het is natuurlijk niet zwart wit, hij doet heel veel goed. Ik maak mij zorgen om de opleiding en dat ligt niet perse aan Ten Hag, maar aan het beleid. Dat op veel vlakken ook uitstekend is.

Je wilt dat een de Ligt op Frenkie de Jong doorbreekt en dat zie ik niet. Er wordt teveel middelmaat gekocht die jeugd, die niet minder is, in de weg zit. Kristensen, Labyad, Orejuela, Cassierra, Lamprou bijvoorbeeld. Mazraoui kreeg per toeval wat kansen en bleek beter.

Waarom haal je Scherpen na Kotarski en Lamprou, is Issam El Maach echt minder en wat moet hij hier van denken?

Ook moet je meer durven, gisteren had hij bv. Noa Lang even moeten laten spelen ipv. Huntelaar. Ik moet concluderen dat PSV met bv. Itterharen het beter doet qua doorstroom op dit moment, ook Gakpo had ik graag bij Ajax gezien.

18 augustus 2019 om 09:41

Nee hoor niets aan de hand. Het niveau gaat omhoog dus zal de jeigd ook beter zijn best doen om erin te komen. Gaat helemaal goed met de opleiding. Gelukkig geen de Sa of Ligeon meer alleen nog echt goed talent.

18 augustus 2019 om 09:42

Daarbij zijn aankopen als Scherpen en Pierie om de tegenstand te verhogen alleen maar goed dus. Iederewn staart zich alleen maar blind op bepaalde dingen. Met alleen maar jeugd kom je er niet.

18 augustus 2019 om 10:00

Mwaa niet mee eens. Hij gaf Dest een basisplaats en ook schuurs en Promes. Die spelers moeten ook vlieguren maken. Vervolgens valt eerst Promes en dan Ziyech uit. Dan wil ik vooral geen Noa Lang zien. Die heeft stil gestaan in de jeugd omdat hij een tijdlang als vleugelspeler werd misbruikt. Vanaf het moment dat hij weer op het middenveld speelde, ging het in een rechte lijn omhoog. Huntelaar was dus de logische wissel. Als derde wissel gebruikte hij Alvarez. Logisch want die moet ook vlieguren maken. Zeker omdat Ajax nog zoekende is naar de ideale samenstelling. Noa gaan we zien als vervanger van Donny of als vervanger van Marin als er extra creativiteit vanuit het middenveld vereist is. PSV doet het niet echt beter qua doorstroom. Immers die gaan Obispo verhuren terwijl ze heel dun zaten in verdedigers om daarna andere jonge verdedigers te halen. Die jongen had op z'n minst een kans moeten krijgen gedurende de eerste wedstrijden van het seizoen. Zo speelde Mazraoui zich namelijk ook in het elftal. Ik heb wel vertrouwen in de doorstroom per seizoen een jeugdspeler die zich in de basis knokt is ruim voldoende. De Ligt, Frenkie en Donny kregen ook niet tegelijkertijd allemaal een basisplaats. Dat ging geleidelijk gedurende 2 seizoenen. Met Frenkie als laatste van die 3. Dit seizoen verwacht ik dat we schuurs en Dest steeds vaker gaan zien, met af en toe Noa. Zodat volgend seizoen 2 van die 3 een basisplaats hebben. Met wat mazzel wordt dit ook nog het seizoen dat Traore door breekt. Zeker nu Dolberg richting uitgang is.

18 augustus 2019 om 10:15

Het is gemakkelijk praten over de jeugdopleiding, maar een de Ligt en de Jong zijn uitzonderlijke spelers die niet elk jaar langs komen. Zulke talenten heb je maar eens in de 34 jaar. Daarbij heb je altijd betere en mindere generaties. Ajax heeft een hele goede generatie jongens van ca. 17. Daarvan gaan echt enkelen doorbreken, bijvoorbeeld Unuvar. Dest is van een generatie eerder.
Bij PSV lijkt het beter qua doorstroming van jeugd, maar veel is daar ook gewoon jong aangekocht. PSV heeft nu het probleem dat Ajax had onder Frank de Boer: zo veel jonge spelers, maar ze kunnen de kar niet trekken. Daardoor zakt het niveau van je elftal, zichtbaar in de voorrondes. Bij Ajax zul je beter zijn om door te breken omdat het niveau hoger geworden is...

18 augustus 2019 om 10:41

Je kan nog altijd een uitzonderlijk talent zijn, maar zonder de juiste begeleiding van mensen die in je geloven en weten waar ze mee bezig zijn ga je het niet redden. Jong talent heeft in het eerste elftal ervaren spelers nodig. Spelers die je uit de wind houden, door extra meters te maken, maar je ook te coachen en daar waar nodig is je op je plek te zetten. Een combinatie die op dit moment prima in orde is bij Ajax. Ziyech, Tadic, Blind, Huntelaar en Veltman als zeer ervaren spelers, waar de jonkies op kunnen leunen. Een elftal voor tieners maakt je geen kampioen, dat zijn de ervaren rotten. De jeugdopleiding van Ajax draait de laatste jaren super. Men gaat niet meer voor zeven zesjes, maar voor drie negens. Kortom: men streeft naar kwaliteit i.p.v. kwantiteit. Een kwaliteitsslag die is gemaakt ten tijde van Frank de Boer. Je ziet dat het nu in zijn geheel gewoon veel beter geregeld is bij Ajax. Dat vergt visie en tijd. Bij PSV is men voorzichtig aan ook meer de nadruk gaan leggen op de opleiding en plukken daar nu ook de vruchten van. Maar waar PSV Teze op de bank houdt en Schwaab (die gaat de kar acht niet trekken, dus wat mij betreft een kansloze actie) terug laat keren, daar laat Ajax vaak zo'n speler wel spelen. Noa Lang gaat echt zijn minuten wel maken straks, maar eerst moet Ten Hag het fundament goed gaan wegzetten, waarbij het inbrengen van een Huntelaar zeer begrijpelijk is, want die scoort altijd en overal.

18 augustus 2019 om 11:03

Veltman??? Wat moet je als jeugdspeler daarvan leren? Hoe je 2 tot 3 x in een wedstrijd je man moet laten lopen misschien. Of hoe je een eigen goal scoort. Kan verder niks bedenken wat Veltman met zijn ervaring de jeugd van Ajax zou kunnen leren, want ik zie namelijk jeugd rondlopen dat verder is in hun ontwikkeling dan Veltman ooit is geweest. Dat ze wat kunnen leren van Tadic,Ziyech,Huntelaar,Blind daar kan ik me weer wel wat bij voorstellen.

18 augustus 2019 om 11:10

Zo voorspelbaar dit. En altijd maar weer de kritische noot richting Veltman. Hij doet echt niet alles goed hoor, maar zo dramatisch als men hem hier wegzet vind ik echt schandalig. Moet Veltman andermans fout herstellen, dan ligt het alsnog aan Veltman. Nou Veltman herstelt behoorlijk wat fouten van anderen, maar helaas heeft men een behoorlijk blinde vlek richting hem. En nogmaals hij is verre van foutloos, maar wees eens realistisch.

18 augustus 2019 om 11:22

@RyanBabel8: volledig eens alleen tegen PAOK afgelopen week in de eerste 10 minuten al enorm belangrijk en ook in de uitwedstrijd. Maar de mensen bashen graag zonder iets vam voetbal te snappen lijkt het. Blind is ook zo'n voorbeeld van onzinnig gebash.

18 augustus 2019 om 16:59

Nous kan anders ALLES nog leren van veltman op verdedigend gebied. Hetzelfde gaat op voor dest. Beide zijn verdedigend nog 10 niveaus verwijdert van het niveau wat veltman verdedigend laat zien.

18 augustus 2019 om 16:59

Nous kan anders ALLES nog leren van veltman op verdedigend gebied. Hetzelfde gaat op voor dest. Beide zijn verdedigend nog 10 niveaus verwijdert van het niveau wat veltman verdedigend laat zien.

18 augustus 2019 om 10:20

Martinez kan ik van genieten, kuitenbijter en een goede pass in de voeten en Marin valt me tegen. Ik zou de achterhoede zo doen: rechts back Veltman of Dest en Mazeroui naar het middenveld centraal Blind met Alvarez en linksback Nico. Middenveld Martinez van beek en Marin/Nous en voor Zyiech Neres en Tadic

18 augustus 2019 om 10:34

Nee Mazraoui moet of rechtsback of wissel. Middenveld is het een kip zonder kop. Dest rechtsback ben ik op zich wel gecharmeerd van.

18 augustus 2019 om 11:17

Mazraoui is niet van nature een verdediger en dat zie je ook in zijn manier van handelen en opstellen

18 augustus 2019 om 11:23

Dat ben ik met je eens maar op het middenveld verdrinkt hij is dit seizoen al meer dan eens gebleken. Naast Frenkie of Schone leek het nog wat maar tegen PAOK 2x echt dramatisch op het middenveld.

18 augustus 2019 om 11:39

Ik zou het uiteraard met donny doen en Marin want dat moet toch een x goed komen en Martinez want laatst genoemde vindt ik een 2de edgar davids

18 augustus 2019 om 12:16

Martinez zou ik ook doorschuiven naar verdedigende middenvelder. Is voetballend goed en onderschept veel ballen.

Het niveau van de jeugd moet mee omhoog, zo simpel is dat. En dit geeft aan dat het nog steeds mogelijk is om vanuit de jeugdhet eerste te bereiken. Nu is het wachten op aanvallers die vanuit de jeugd door breken

18 augustus 2019 om 09:27

Kijk naar de Ligt en Frenkie, het niveau is er en kan zelfs het niveau van aankopen overstijgen. Nou moet ik zeggen, deze mannen zijn opgeleid onder Plan Cruijff, ik mis daar heel veel aspecten van. Als er iets beter moet qua aankoopbeleid moet er beter naar de opleiding gekeken worden. Gravenberch moet ruimte krijgen, Lang kansen, Brobbey idem. En Unuvar komt eraan die moet binnenkort al ruiken aan Ajax 1.

18 augustus 2019 om 09:48

Zijn nog niet klaar voor dit niveau. Komende jaren zijn cruciaal die kan je niet met jeugd doen dat er nog niet klaar voor is. Hebben nog wel 1 of 2 seizoenen nodig. Komend seizoen gaan er meer weg en dan kunnen ze hun ding doen. Dit seizoen kampioen worden is belangrijker om makkelijker spelers die vertrekken op te vangen. Of te wel lange termijn visie.

18 augustus 2019 om 10:02

Brobbey ga je nog lang niet zien in Ajax een. Gravenberch ook niet. Beide hebben echt nog tijd nodig waar Brobbey in Traore gewoon een talent dat momenteel beter is en verder is voor zich heeft.

18 augustus 2019 om 11:26

Zolang Unuvar nog problemen heeft met 90 minuten volmaken bij Ajax onder 19, moet hij helemaal niet ruiken aan Ajax 1. Daar is hij fysiek gewoon nog niet klaar voor

Het is alleen maar goed dat jeugdspelers nog door kunnen komen terwijl de kwaliteit van het eerste elftal alleen maar beter is geworden, hier moet ook zeker ruimte voor blijven. Ik kan me ook voorstellen dat een speler zoals Dest alleen maar makkelijker gaat voetballen als hij deze spelers om zich heen heeft. Daar kan hij alleen maar beter van worden. Aangezien ons middenveld nog niet helemaal soepel verloopt, verwacht ik dat Jensen de volgende jeugdspeler gaat zijn die een kans gaat krijgen in het eerste. Hij heeft het ik de voorbereiding ook zeer verdienstelijk laten zien.

18 augustus 2019 om 09:12

Die Jensen wil ik ook wel graag n keer in t 1e zien. Mooie speler! En zie ik veel liever dan n Dani de Wit die totaal niets toevoegt, in mijn ogen dan...

Dest doet me denken aan Van der Wiel en Van Rhijn toen ze pas begonnen. Leuk dat hij een kans krijgt.

Gewoon vast oproepen voordat hij voor Amerika kiest, in potentie de beste back die voor NL kan spelen

Vind Mazraoui dit seizoen nog niet zo sterk ogen en Veltman komt aanvallend gewoonweg te kort. Mazraoui zoekt te geforceerd Ziyech op, Dest bevalt mij wel. Ontzettend talentvol en speelt lekker vrij. Natuurlijk nog grillig, maar dat vind ik van Mazraoui ook. Geef Dest maar lekker de kans, 2 felle backs in Dest en Tagliafico kunnen het aanvallende spel van Ajax alleen maar goed doen.

Allemaal wel leuk en aardig dat Dest nu doorbreekt maar Ajax heeft een groot probleem op het middenveld en ik zie dat Overmars daar niks aan doet.
Als Marin en Blind standaard op het middenveld gaan spelen dit seizoen zal Ajax vaak in de problemen komen door het middenveld. Want ze zijn allebei verschrikkelijk traag. Zo wordt je constant overlopen op het middenveld. Waarom haalt Overmars niet nog een goede middenvelder zoals bijvoorbeeld Dani Olmo of Propper? Ik denk echt dat het broodnodig is voor het middenveld.

18 augustus 2019 om 11:27

Ben wel met je eens dat het middenveld met Blind niet werkt. Hij was ook de man in de verdediging vorig seizoen. Maar zou geen miljoenen uitgeven als je de oplossing al hebt. Alvarez is een verdedigende middenvelder die ook achterin kan en Martinez is naar verwachting ook beter dan Blind op het middenveld. Ik zou eens een paar wedstrijden Blind met Schuurs achterin en dan Alvarez met Martinez daar voor.

18 augustus 2019 om 11:46

Ik ben absoluut geen fan van verdedigers op het middenveld te zetten. Met Mazraoui en Blind heb je kunnen zien waarom dat geen goede keuzes waren. Datzelfde kun je verwachten als je Alvarez of Martinez naar het middenveld gaat halen. Nee, ze kunnen beter nog een pure middenvelder halen. Dan doe je ook meer recht aan al die spelers die gebleven zijn en bijgetekent hebben. Geef hun dan ook een goed middenveld waar ze goed mee kunnen samen spelen.
Mocht Ajax geen middenvelder meer halen zie ik nog liever dat Taylor, Gravenbergh, Lang of de pas aangetrokken Alex Mendes de kans gaan krijgen op het middenveld dan met Marin en Blind te gaan spelen op het middenveld.

18 augustus 2019 om 12:16

Alvarez heeft vorig seizoen bij CF America in de Clausura (2e seizoenshelft) vrijwel iedere pot als defensieve middenvelder gespeeld en hij zei laatst nog in een interview dat zijn favoriete positie, als hij echt per se zou moeten kiezen, ook op CVM is. Dus om nou te stellen dat hij een zuivere CV is dat klopt niet helemaal hoor Dominique.

18 augustus 2019 om 12:18

Hin geeft zelf aan een verdedigende middenvelder is die ook centraal uit de voeten kan. Hij samen met Martinez en Donny ervoor zou ik komende wedstrijden doen.

18 augustus 2019 om 13:03

Maar hij is toch gehaald als de vervanger voor Mathijs De Ligt? Dan lijkt het me dat hij ook als rcv moet gaan spelen. Schuurs valt me weer tegen eigenlijk. Maakt veel gevaarlijke nonchalante fouten.

18 augustus 2019 om 13:43

Volgens de media misschien heb het Overmars of ten Hag niet horen zeggen dat hij 1 op 1 de vervanger is. En hij kan er ook spelen maar speelde bij Mexico ook verdedigende middenvelder.

18 augustus 2019 om 14:27

Ok dan moeten ze hem dan maar als cvm gaan inzetten. Kijken hoe dat gaat. Ik ben ook erg benieuwd maar de onlangs aangetrokken 18 jarige aanvallende middenvelder Alex Mendez. Het schijnt dat hij een type Eriksen is. Voorlopig dan maar zo gaan spelen:

Onana
Mazraoui Veltman Blind Tagliafico
Vd.Beek Alvarez Mendez
Ziyech Tadic Neres

Ik weet niet precies wie het ooit zei ik dacht Cocu bij psv als trainer. Je moet jeugdspelers niet willen opstellen om te laten zien dat de jeugd de kans krijgt. De jeugd moet het verdienen om een kans te krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie

167 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 4 0 1 0
2018/2019 Ajax 9 1 3 0
2017/2018 Ajax 30 1 7 1
2016/2017 Ajax 30 0 7 1
2015/2016 Ajax 34 2 4 0

In de wandelgangen

Zondag 15 september
Christian Eriksen is niet van plan om in te gaan op het aanbod van Tottenham Hotspur om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren