Luka Modric explodeert op sociale media: ‘Dat zou ik nooit doen, nooit’

Zondag, 18 augustus 2019 om

Voor Luka Modric zat het eerste competitieduel tussen Celta de Vigo en Real Madrid (1-3) er zaterdag na nog geen uur spelen op. De middenvelder kreeg in Balaidos voor het eerst in zijn loopbaan een directe rode kaart na een ogenschijnlijk ongelukkige charge op de achillespees van Denis Suárez. De Kroaat is een van de eerste slachtoffers van de nieuwe regels die dit seizoen zijn ingevoerd.

Het leek niet de intentie van Modric om Suárez op een dergelijke manier te belemmeren, maar in samenspraak met de VAR koos Javier Estrada Fernández ervoor om de middenvelder van het veld te sturen. Een overtreding op de achillespees wordt vanaf dit seizoen met rood bestraft. Ondanks de ondertalsituatie trok Real Madrid het duel in Vigo naar zich toe. Modric wilde na afloop niet met de media praten, maar op sociale media geeft hij zijn versie van het moment.

“Van het veld gestuurd vanwege een ongelukkig moment. Ik zou nooit bewust op zo’n manier een collega willen tegenhouden. Dat zou ik nooit doen, nooit. Het was absoluut niet mijn intentie!”, benadrukte Modric. Sergio Ramos koos na afloop opvallend genoeg voor de kant van de scheidsrechters. “Ik vind het goed dat de voetballers meer beschermd worden, op wat voor manier dan ook”, gaf de captain van Real Madrid aan.

Zinédine Zidane verzekerde dat hij het moment niet goed had gezien. “Ik heb met Luka gesproken en hij vindt het geen rode kaart”, vertelde de trainer na afloop. “De arbiter was een andere mening toegedaan en dat moeten we accepteren. We zullen zien wat er nu gaat gebeuren en of het slechts een wedstrijd schorsing zal zijn.” Real Madrid speelt volgende week zaterdag in eigen huis tegen Real Valladolid.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Sergio Ramos die de kant van de scheidsrechter kiest en het goed vindt dat spelers beschermd worden... Wat een humor op de zondagochtend. Als er 1 spelers is die weleens een duel aan gaat met als doel het vermoorden van de tegenstander dan is het Ramos. Verder vind ik dit echt een domme regel, Modric had 0 intentie om Suarez überhaupt te raken en raakt dan per ongeluk z'n achillespees omdat hij struikelt, als dat al rood is dan is heel veel rood.

18 augustus 2019 om 07:58

Ik denk persoonlijk ook dat er best meer rode kaarten mogen worden uitgedeeld. Modric kan wel zeggen dat het zijn intentie was, dat zal ongetwijfeld ook zo zijn. Maar mijns inziens geldt dat zo vaak. Als een bal net wordt weggetikt en je raakt daardoor een been, dan heb je ook niet de intentie om de man te raken. In veruit de meeste gevallen is er de intentie om de bal te raken. Per saldo was het gewoon een, weliswaar onbewuste, vieze overtreding. Ik vind rood echt op zijn plaats.

18 augustus 2019 om 08:06

Nou als je dit serieus rood vind spelen we over een paar maanden 5 tegen 5 wedstrijdjes

18 augustus 2019 om 08:17

Ja weet je, het argument dat hij struikelt klopt mijns inziens niet. Hij valt bijna omdat hij, weliswaar per ongeluk, op die achillespees gaat staan. 5 tegen 5 kan overigens niet, dan zou de wedstrijd al lang en breed gestaakt zijn

18 augustus 2019 om 08:18

Laten we asjeblieft minder rode kaarten doen. Rood is de zwaarst mogelijke sanctie die een arbiter ter beschikking heeft. Alleen geven als het echt niet anders kan.

18 augustus 2019 om 09:24

Hij gaat eerst voor de bal, is te laat en land op de achillespees van zijn linkervoet die op het moment van inzetten van de tackle niet relevant was. Wat mij betreft gewoon ongelukkig hoor

18 augustus 2019 om 11:24

Ach kom op man. Dit is toch nooit rood. Modric aait 'm over zn been. Als we hier al rood voor gaan geven dan wordt het wel heel zielig.

18 augustus 2019 om 09:28

Snap de reactie van Ramos wel. In de liga worden spelers van real vaker zo geschopt dan andersom.

18 augustus 2019 om 11:50

Ware het niet dat Ramos tijdens zijn carrière meer spelers uit een wedstrijd heeft getrapt dan Madrid dit seizoen op kan stellen! Vreemde uitspraak uit zijn mond...

19 augustus 2019 om 13:14

Vond die bewuste actie om Salah te blesseren echt briljant van Ramos. Hoe kan je met 1 actie een finale beslissen? Verder vind ik het ook niet zo een schopper. Hij schopt alleen als het echt moet gebeuren. Ramos vind ik de beste verdediger ooit!!

18 augustus 2019 om 13:36

Een scheidsrechter kan niet in het hoofd van een speler kijken. Het enige wat de scheidsrechter ziet op de beelden is dat Modric zijn noppen van achter op de achillespees van de tegenstander plaatst. En dat is conform de regels een rode kaart.

Man man man je moest die suarez is horen toen die werd geraakt.. ligt dat aan de naam ofzo?

18 augustus 2019 om 08:36

Als iemand met de noppen op jou achillespees gaat staan, wil ik jou reactie wel eens horen. Dat doet verrekte pijn namelijk.

18 augustus 2019 om 09:20

Geloof echt wel dat het zeer doet maar hij deed net of zijn been geamputeerd werd..

18 augustus 2019 om 12:06

Ik snap het wel zeker. Suarez is een aansteller. Als het zo super pijn deed zoals hij schreeuwde stond hij na 10 seconde al niet doodleuk op

18 augustus 2019 om 13:38

Als iemand met zijn noppen op je achillespees gaat staan, doet dat heel veel pijn. Als de speler niet geblesseerd raakt, trekt de pijn snel weer weg.

Maar het doet er niet toe of de speler pijn heeft of niet. De regel is, overtreding op de achillespees is een rode kaart.

De VAR in het algemeen moet heel snel leren dat een vertraagd afgespeelde overtreding niet de werkelijkheid is. In slow motion kan het erger uit zien. Als laatste voorbeelden de rode kaarten van Te Wierik en Modric. Dit kan je op het veld prins beoordelen. Geen beelden nodig.


Had trouwens nooit gedacht dat ik Te Wierik en Modric samen in 1 zin zou noemen.

18 augustus 2019 om 08:23

Met slowmotion kun je het juist beter zien. Maar moet inderdaad niet gebruikt worden om de intensiteit te beoordelen.

18 augustus 2019 om 09:04

Dat is een beetje de omgekeerde wereld vriend. Het begint bij spelers die niet weten/zich niet kunnen houden aan de spelregels, en daarmee het risico lopen een ander te blesseren.

18 augustus 2019 om 09:57

Precies mijn punt, dat risico lijkt door vertraagde beelden opeens veel groter. Sommige dingen zie je op het veld veel beter in real life dan langzaam afgespeeld.

19 augustus 2019 om 13:01

Als je lang genoeg zoekt kun je overal iets zien. Daarnaast ligt er ook nog aan hoe de actie geinterpreteert word door de VAR en scheids. Dit zal altijd een discussie blijven.

18 augustus 2019 om 13:40

De beelden bevesigen dat de overtreding op de achillespees is, daar was de VAR voor nodig. De scheids zag alleen de overtreding, maar niet dat de noppen op de achillespees gepland werden. En dat is dus een rode kaart.

Vind het net als de nieuwe handsbalregel gewoon een slechte regel, want het houdt geen enkele rekening met intentie. Zoals die goal van Jesus die gisteren afgekeurd werd bij City, het kan dan wel volgens de nieuwe regels kloppen maar dat was echt belachelijk. Hopelijk passen ze deze regels toch een beetje aan want in het voetbal is niet elke situatie hetzelfde, idem bij deze situatie met Modric die gewoon extreem ongelukkig was.

18 augustus 2019 om 10:21

Ik vind dat iets dat zo vaag is als intentie, omdat het lastig te beoordelen is, helemaal geen factor mag zijn bij overtredingen. Als je over de schreef gaat, dan ga je over de schreef. Of het nou bedoeld is of niet. In dat opzicht vind ik dit een positieve ontwikkeling, teveel spelers kwamen weg met flinke overtredingen of handsballen onder het idee dat "de intentie er niet was".

18 augustus 2019 om 10:56

Daar heb je zeker gelijk, maar die goal van Jesus die afgekeurd werd onder het mom van handspel van Laporte is toch belachelijk. Voetballers zouden tegenwoordig heel de tijd met hun handen op hun rug moeten lopen om geen hands te maken. Maar als je een sliding inzet of springt om te koppen heb je gewoon geen 100% controle over je armen.

Ik vond dat je m kon geven, ook al is het niet met opzet, maar je kunt hem ook niet geven. Waarom krijgt Emiel Schelvis trouwens nog een podium? Echt de slechtste commentator ooit

18 augustus 2019 om 13:43

Emiel kende de regel niet. Dus krijg je vrij dom commentaar dat het slechts geel had moeten zijn. Terwijl de regel echt heel duidelijk is.

Met de VAR kan je hem niet langer niet geven, de noppen werden zo duidelijk op de achillespees gepland dat de achillespees regel gewoon van toepassing was. Commentaar zoals Emiel gaf dat Modric daar de jongen niet voor is doet er dan niet toe, het bewijs staat op film.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4238 fans
Stand
Actuele wedstrijden

808 fans
Verdediger, 33 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Real Madrid 4 0 0 0
2018/2019 Real Madrid 28 6 6 1
2017/2018 Real Madrid 26 4 9 2
2016/2017 Real Madrid 28 7 8 1
2015/2016 Real Madrid 23 2 9 2
Laatste voetbalnieuws

Real Madrid mist zevental in Parijs; PSG zonder Neymar, Mbappé en Cavani

Real Madrid en Paris Saint-Germain kampen in aanloop naar hun onderlinge treffen van aanstaande woensdag in de Champions League met de nodige personele problemen. Sergio Ramos, Nacho en Neymar moeten de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren