Eindhovens Dagblad: Ajax meldde zich nooit officieel bij PSV

Zaterdag, 17 augustus 2019 om

Deze week kwam er definitief een einde aan de transfersoap rondom Steven Bergwijn. De aanvaller werd deze zomer veelvuldig in verband gebracht met een vertrek naar onder meer Ajax, maar besloot vrijdag een nieuw contract met PSV te tekenen. Ondanks de geruchten over een transfer naar Amsterdam, heeft Ajax zich nooit officieel bij PSV gemeld voor Bergwijn, verzekert het Eindhovens Dagblad

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door martinarody)

Prima toch, Ajax heeft hem ook helemaal niet nodig. Had Ajax hem tussen de 10 en 20 miljoen kunnen halen dan had ik graag gewild dat ze hem hadden gehaald in plaats van Promes. Echter, ik snap nu wel dat Ajax niet van plan is om 30 miljoen of meer uit te geven aan Bergwijn. Ik denk dat Bergwijn ook helemaal geen basisplaats had gehad, aangezien ik hem niet significant beter vind dan Tadic, Neres of Ziyech.

17 augustus 2019 om 23:23

Tadic spits, Neres en Bergwijn op de flanken, Ziyech op 10, Donny en Daley erachter. Zou wel een goed team zijn waarmee je zeker in de Eredivisie iedereen van de mat speelt. Maar 30 miljoen is inderdaad te gortig. Voor max. 25 hadden ze hem van mij mogen nemen.

17 augustus 2019 om 23:28

Ziyech op 10 en je wordt overlopen. Daarom staat ie juist rechtsbuiten

17 augustus 2019 om 23:31

Beter gezegd donny de hele tijd in de 16 en ziyech rand zestien en je word overlopen

17 augustus 2019 om 23:40

Lol Ziyech op 10 kan prima tegen Emmen, Sparta, Vvv, Ado, Pec, Rkc, Fortuna, Groningen, Willem II enz. enz.

18 augustus 2019 om 01:03

Ziyech is de enige aanvaller die goed verdedigt en meeloopt. Overlopen is dus onzin. Hij staat ook nooit rechtsbuiten, maar heeft een vrije rol vanaf rechts. Geen enkele Ajax winger is vastgekleefd aan de lijn. Ziyech staat zo vaak op 10 in praktijk.

18 augustus 2019 om 02:40

Dat is Ten Hag , die speelt niet graag met traditionele buitenspelers met krijt aan hun schoenen

18 augustus 2019 om 08:00

Dat wist toch iedereen al behalve De Telegraaf en co. Achja ze moeten iets te melden hebben, nu ze steeds minder inside information krijgen.

Maar ondertussen hebben we met zijn allen wel genoten van een transfersoap die niet bestond, hebben alle PSV-supporters de hakken in het zand mogen zetten, hebben alle Ajax-supporters hun trots mogen uiten over de statuur en vermogen van hun club en hebben wij allemaal vele artikelen mogen lezen die niet op waarheid berustten! Kortom, onzinnieuws of noem het maar wilde geruchten, verkoopt goed en houdt vele mensen bezig!

17 augustus 2019 om 23:55

Haha, goed verwoord. Uiteindelijk is dit het beste voor alle partijen. Bergwijn is een ontzettend goede speler, die prima past bij Psv. PSV-vrinden van me vinden dat hij verkeerd wordt gepositioneerd, maar ik hoop echt dat hij ook dit seizoen goed gaat draaien (en dan vooral in Europa). PSV heeft met name voorin heel veel talent, dus als het team beter in balans komt dan we afgelopen donderdag hebben gezien, kan het nog veel plezier van Bergwijn hebben het komende seizoen.

18 augustus 2019 om 00:56

Het is eigenlijk ook niet gek dat Ajax zich nog niet bij PSV had gemeld.

Denk dat het meer de zaakwaarnemer van Bergwijn en Overmars was die bezig waren met een transfer dan Psv, Ajax of Bergwijn zelf. Ik snap wel dat Bergwijn mogelijk weg wou met het idee dat Ajax een veel beter beleid heeft dan Psv, hij de club kent en een verbeterd salaris.

18 augustus 2019 om 05:34

Ja en tel daarbij op dat PSV al uitgeschakeld is voor de CL daar wil iedere speler toch in acteren.

18 augustus 2019 om 10:08

Jawel, maar er bestaat gelukkig ook nog iets als loyaliteit aan de club die jou de kans heeft gegeven door te breken. Sterspelers die overlopen naar de grote rivaal is gewoon not done.

18 augustus 2019 om 14:35

Onlogisch

"ik snap wel dat Bergwijn mogelijk weg wou met het idee dat Ajax een veel beter beleid heeft dan Psv, hij de club kent en een verbeterd salaris."

Wat je zegt is onlogisch. Logischer is dat het hele verhaal rond Bergwijn naar Ajax vrijwel direct is gestrand bij de zaakwaarnemer van Bergwijn omdat die allang wist van de PSV directie wat Bergwijn moest gaan kosten en dat dit bedrag veel te hoog zou zijn voor Ajax. Daarbij komt ook nog dat het best kan zijn dat supporters, in hun clubliefde, zichzelf wel wijs zullen maken dat iedere voetballer uiteraard kruipend naar hun club zal willen komen, maar dat de zaakwaarnemer van Bergwijn aan carriereplanning doet en zich wel beseft dat een korte termijn stapje zijwaarts, want dat is een stap van PSV naar Ajax, op dit moment zinloos is. Bergwijn was toe aan een stap omhoog. En dus had een move naar Ajax geen enkele zin. Hij had wellicht iets beter kunnen verdienen. Maar er is natuurlijk geen enkele garantie dat Ajax ook dit seizoen in de CL speelt, laat staan dat ze wéér zover zullen komen. Sterker, er is gewoon kans dat het CL seizoen voor Ajax vroeg eindigt, zeker als je ziet hoe het elftal momenteel speelt. Bovendien: Afgelopen seizoen was een grote uitschieter. We moeten het nog maar eens zien of Ajax ook dit seizoen hoge ogen kan gooien in Europa.

Dus toen Overnars dat hoorde, heeft hij inderdaad verder geen stappen meer ondernomen richting directie van Psv. Want hij weet ook wel dat hij zichzelf finaal voor schut zet door met een bod van 10-20 miljoen bij PSV aan te komen zetten.

Er waren behoorlijk wat gekkies die er van overtuigd waren dat Bergwijn naar Ajax zou komen. Omdat hij een keer in Amsterdam was. Omdat Valentijn Driessen dat zegt. Omdat hij met Promes praat. Omdat hij niets zegt. Omdat Ajax een goed jaar heeft gedraaid en de Bayern Munchen van Nederland is. Lachwekkend.

17 augustus 2019 om 23:52

Er mag dan geen bod zijn geweest, maar concrete interesse was er wel degelijk. Zie uitspraken van overmars. Die vergeet jij te vermelden. Zie persplannetje dat was opgezet om zijn hoofd op tilt te krijgen via huisjournalist driessen die een week lang iedere dag op telegraaf.nl zowel beeld als tekst publiceerde over as vertrek van bergwijn. Zie stap richting management van bergwijn. Zie duizenden reacties van ajacieden op insta van bergwijn etc meer. Bovendien was de interesse niet helemaal onterecht. NL speler (je wilt als club met statuur van ajax toch niet met vreemdelingenlegioen opereren), CL duels achter zijn naam, Speelde goed in oranje en is nog jong. Alleen ajax is erachter gekomen dat zij geen 40mio kunnen neertellen wanneer zij 110 mio begroting hebben. En nadat psv expliciet bij monde van coach van bommel en de jong duidelijk naar toe hebben gebracht dat hij nergens heen gaat, was de interesse def afgewimpeld.

18 augustus 2019 om 00:02

Je spreekt jezelf alweer tegen in zin 1: Geen bod is namelijk geen concrete interesse.

Daarbij kan Ajax natuurlijk wel 40 miljoen neerleggen aangezien ze dit seizoen alleen al op Frenkie en Matthijs 150 miljoen hebben verdiend. Daarvan hadden ze prima 1/4 van kunnen investeren maar waarom zou je dat doen als het niet nodig is?

Uiteindelijk hebben alle belangrijke spelers rondom die positie van Bergwijn bijgetekend. Stel een Neres, Ziyech of zelfs Tadic was verkocht (of alledrie) dan was het heel logisch geweest dat Ajax uitgekomen was bij een uitstekende speler als Bergwijn.

Uiteindelijk is het voor iedereen alleen maar goed dat het niet doorgegaan is.

18 augustus 2019 om 00:05

Myvison: Dus jij gaat ervan uit dat enkel en alleen bij bod concrete interesse is? Interessante zienswijze. Maar je moet het toch breder trekken. Zie mijn opsomming. Dat is heel iets anders wanneer ajax geen stap zou hebben gezet richting management van bergwijn. Ajax heeft nimmer ontkend dat ze geen interesse in hem hadden. Ajax had ook kunnen zeggen dat ze geen interesse in hem hadden. Dan was het meteen afgelopen. Maar mijn opsomming laat ondubbelzinnig blijken dat ajax het heeft geprobeerd maar gewoon nul op zijn rekest kreeg. Waardoor een officieel bod geen enkele zin zou hebben. Anders geformuleerd: ajax is van een koude kermis thuisgekomen.

je sluit af met:

"uiteindelijk is het voor iedereen alleen maar goed dat het niet doorgegaan is."

Dat is veel te makkelijk. Ik had graag de reacties gelezen wanneer hij wel de overstap had gedaan. Jij mag raden welke toon men had gekozen om dat te benadrukken. Dit is zo'n zin die ik schaar onder een boer die lacht met kiespijn.

18 augustus 2019 om 00:21

conâ·creet (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)

werkelijk bestaand; in werkelijkheid, in feite

Ja, er is enkel concrete interesse als je een bod doet. Dan pas is er tastbare interesse. Informeren kan altijd natuurlijk en dat zal vast gedaan zijn, maar Ajax is nooit concreet geworden.

Jouw opsomming bestaat louter uit je eigen aannames, vrijwel niets feitelijks. Drogredeneringen en geruchten tot feiten bombarderen is jouw specialiteit merk ik vanavond wel weer.

Net als dat je in je laatste alinea mij gedrag gaat aanpraten van wat ik had gedaan. Eerder vanavond zei je al dat je mij niet kent, dan weet je al helemaal niet wat ik had gezegd als Bergwijn wel was gekomen. Wederom doe je dus aannames en aan die aanname ga je ook nog een vervolgaanname plakken dat ik lach als een boer met kiespijn.

Nee, misschien was Bergwijn een leuke vervanger geweest als er sterkhouders op zijn positie waren vertrokken. Ajax kan namelijk financieel die sterkhouders niet vervangen en zou dan misschien wel bij Bergwijn zijn uitgekomen.

Neres, Ziyech en consorten zijn gebleven dus Bergwijn hebben we niet nodig. Met die mannen haalden Ajax de halve finale CL, met Bergwijn haalt PSV het nog niet tegen Basel dus wie komt er van de koude kermis thuis vraag ik me af?

18 augustus 2019 om 00:25

myvision:

Je schrijft:

"jouw opsomming bestaat louter uit je eigen aannames, vrijwel niets feitelijks. Drogredeneringen en geruchten tot feiten bombarderen is jouw specialiteit merk ik vanavond wel weer."

feit

het feit zelfst.naamw.uitspraak: [fã©â€ºit] Verbuigingen: feit|en (meerv.) iets waarvan zeker is dat het gebeurd is of dat het waar is Voorbeeld: 'het is een feit dat...'een vaststaand feit (een feit dat zeker is)een voldongen feit

Dus....in het licht van het voorgaande wil ik jouw aandacht voor het volgende:

Berichten in de media waarin overmars interesse bevestigde.
Zie telegraaf.nl waarin driessen zichzelf volledig voorschut zet. Met beeldmateriaal kan ik je verzekeren. Op voor laatste speeldag nog zijn befaamde en inmiddels historische uitspraak: "bergwijn kan shirt van psv nooit meer dragen".
Zie insta van bergwijn die dagelijks wordt vervuild met kruizen.
Zie stap van ajax richting management van bergwijn

En nogmaals, waarom zou je nog een officieel bod doen terwijl je toch weet dat je blauwtje oploopt? Bovendien zou het afwijzen van dergelijk officieel bod ajax nog meer in verlegenheid brengen. Dat is net zoals een man die achter een vrouw aangaat, bij haar vriendinnen gaat informeren, haar facebook vol typt met liefdesteksten, in zijn vriendinkring rept hij enkel over haar, haar aller beste vriendin benadert en zodra die achterkomt dat het niks zou worden, stapt hij niet op haar af. Nou, hij was dan aardig concreet, niet waar?

Tot slot, ik zou de definitie van drogredenen nog een keer opzoeken als ik jou was. Erg raadzaam.

18 augustus 2019 om 00:43

Hang aub niet de taalfanaat uit als je denkt dat een blauwtje iets is wat je oploopt...

18 augustus 2019 om 00:46

Je verdraait nu niet alleen mijn woorden weer, maar ook zelfs de nieuwsberichten van Overmars. Dit staat in de Telegraaf van Overmars:

15 mei 2019 in de Telegraaf
Marc Overmars bevestigt de belangstelling van Ajax in PSV-sterspeler Steven Bergwijn. „hij is een interessante speler. Als we hem willen aantrekken, meld ik me bij Psv, zoals het hoort.”

Overmars vindt Bergwijn interessant, maar nu nog overbodig
16 juli 2019 – Ajax zal voorlopig geen stappen ondernemen om Steven Bergwijn los te weken bij Psv. Technisch directeur Marc Overmars zegt tegen het Algemeen Dagblad dat er eerst een aanvaller moet vertrekken voordat er eventueel wordt doorgeschakeld richting Eindhoven.

Dit laatste bericht onderstreept alleen maar wat ik hierboven al zeg. Ik wil graag een nieuwsbericht van je waarin Overmars zegt dat er concrete interesse is. Ik kan hem niet vinden, dus ik wacht op je reactie!

Ik hoef geen definitie van drogredenering op te zoeken als ik pragmatiek en semantiek glansrijk heb gehaald tijdens mijn studie. Continu aannames strooien als feiten is wat jij doet.

Dat geschreeuw in de ruimte over blauwtje lopen is wel vermakelijk. Nu weet ik waarom mensen daar altijd zo gefrustreerd over zijn gezien ik het zelf nog nooit heb mogen meemaken.

18 augustus 2019 om 00:52

Beste Myvision: er staat notabene in de tekst hierboven dat ajax heeft aangeklopt bij het management van Bergwijn. Hmmm, zou het gaan om de koffiemevrouw die daar is geweest? of toch iemand als Overmars of een naasten van hem? Dit is aardig concreet hoor. Nogmaals, vanuit jouw oogpunt snap ik het wel dat jij bij gebrek aan officiel bod daarmee ook ervan uitgaat dat er geen concrete interesse was. Maar zo werkt het niet.

18 augustus 2019 om 01:05

En er staat notabene in mijn stukje uit De Telegraaf dat Marc Overmars de belangstelling bevestigt als in „hij is een interessante speler. Als we hem willen aantrekken, meld ik me bij Psv, zoals het hoort.” Hier zegt Overmars letterlijk dat als de speler wil aantrekken, dus de interesse concreet wordt, hij zich netjes zal melden bij Psv. En dat is precies niet gebeurd zoals te lezen valt in het artikel van Einhoven Dagblad hierboven...

Dus dat Overmars met het management van Bergwijn gaat babbelen, dat is vrij normaal als Overmars belangstelling heeft. Waarschijnlijk toch ook even peilen of de speler zelf ook wil, anders is het verspilde energie mocht Overmars een bod hebben gedaan en de speler wil niet eens.

Ik denk dat Overmars bij een vertrek van Neres en/of Ziyech zeker concreet was geworden maar nogmaals, die gasten hebben bijgetekend. Dus het zou zinloos zijn om dan ook nog dik geld te gaan betalen voor Bergwijn.

18 augustus 2019 om 01:35

Tsja, ik vind het fascinerend Maar eens, Martinarody zou een ban for life moeten krijgen. Tot die tijd is discussie het enige wapen. En ik zie hem graag verliezen.

18 augustus 2019 om 14:43

myvision

Allemaal leuk en aardig, maar in de praktijk hebben clubs wel degelijk interesse in een heleboel spelers en wordt die interesse geconcretiseerd door contact te leggen met de zaakwaarnemer en het management van die speler om te polsen of die speler interesse heeft om bij jouw club te komen spelen. Wat heeft het immers voor zin je officieel te melden bij een club als die speler blijkt helemaal geen trek te hebben?

Dus de gesprekken die gevoerd zijn met de zaakwaarnemer van Bergwijn duiden erop dat Ajax wel degelijk interesse had in Bergwijn. Wat ook volstrekt logisch en begrijpelijk is. Bergwijn brengt wat Ajax ontbeert: diepgang in zijn spel én hij is Nederlander en daarnaast kent hij de club (hij heeft het 'ajax Dna'!!!).

Maar dat hij nooit toestemming gaat krijgen om 40 miljoen (plus doorverkooppercentage) uit te geven voor een nationale transfer, waarbij een speler terug gekocht wordt die nota bene uit je eigen opleiding is weggestuurd, dat wist Overmars ook echt wel. Die RvC is niet gek he, Ajax kan geen 40 miljoen spenderen aan één speler. En dat je benoemt dat Ajax dat wél zou kunnen 'omdat ze net De Jong en De Ligt verkocht hebben' zegt voldoende over je kennis van financiën.

18 augustus 2019 om 15:07

@constant kante: myvsion is zo'n zwart/wit denker. Overmars moet zich uitdrukkelijk uitspreken dat hij concrete interesse in bergwijn had, Anders kan er nimmer concrete interesse zijn geweest. Deze man is niet bekend met objectivering van zaken. Van feiten die zich hebben voorgedaan en nadrukkelijk in samenhang erop wijzen dat ajax meer dan concrete interesse had. Bovendien zou bij het doen van een bod geen sprake meer van concrete interesse, maar wil men die speler dan gwn hebben. Ajax heeft bij management van bergwijn aangeklopt en de beste vertegenwoordiger heeft doorgegeven wat hij moet kosten. De prijs die zij doorgekregen hebben van psv. Dat er in dezen geen rechtstreeks contact is geweest tussen voornoemde clubs is meer dan logisch, want anders was de afgang van ajax helemaal fenomenaal zijn geweest.

Maar nogmaals, vanuit zijn ajaxbril begrijp dat hij dit onderwerp wil afzwakken, want ajax heeft gewoon blauwtje gelopen, is van koude kermis thuisgekomen en is weer met beide benen op aard.

Overigens ben ik blij dat psv geen concrete (!) mededelingen doet over stand van zaken wat betreft financien. Nu dacht zo'n ajax bijv dat ze lekker voor nopes konden shoppen in Eindhoven.

18 augustus 2019 om 02:19

Zo lang Neres niet vertrek is die jongen ook helemaal niet nodig.

18 augustus 2019 om 11:59

Een keer in Amsterdam? Hij woont in Amsterdam, heeft een verleden bij Ajax en sloot een terugkeer niet uit. Vooral dat laatste vinden PSV fans moeilijk te accepteren blijkbaar.

18 augustus 2019 om 12:33

Dat geldt voor zoveel spelers. Maar dat mensen dus echt denken dat dé topspeler van een topclub in de Eredivisie overstapt naar de andere topclub... Hoe kan je jezelf dan nog serieus nemen? Dromen mag altijd maar aardig wat mensen zetten zichzelf hiermee voor paal.

18 augustus 2019 om 14:07

Gullit van Feyenoord naar Psv, Koeman van Ajax naar Psv. Cruyff van Ajax naar Feyenoord. Wim Janssen van Feyenoord naar Ajax. In het verleden gebeurde het vaak genoeg.

Eerlijk gezegd denk ik dat Ajax nooit echt interesse heeft gehad en dat het gewoon een psychologisch spelletje was. Waarmee ze wilden zeggen: "hee, wij zijn nu zoveel rijker dan jullie, als we echt willen, dan komen we gewoon jullie beste speler even ophalen..."

18 augustus 2019 om 01:10

Mwa, dat kan je denken maar ik zou het wel heel kortzichtig hebben gevonden van Overmars. En kortzichtig vind ik Overmars nou doorgaans juist niet. Zijn daden zijn zeer berekenend geweest vooralsnog en voor de lange termijn pakten ze boven verwachting goed uit.

Als je de beste speler van PSV 'even' ophaalt leg je niet alleen bij hem en bij jezelf ontzettend veel druk neer, je maakt de grootste concurrent ook een stuk rijker op de bank en zwakker in het veld. En weerstand in de Eredivisie is voor Ajax toch wel erg belangrijk. PSV en Ajax hebben elkaar nodig gehad de afgelopen jaren en daar plukken beide clubs de vruchten van.

Ik denk wel dat als Neres en Ziyech niet hadden bijgetekend, dat het dan heel anders had kunnen lopen. Dan was voor de korte termijn Bergwijn zeer interessant geweest.

jammer had hem graag bij ajax weer gezien, waar deze jongen hoort, ik denk dat bergwijn de top nog gaat halen in europa

Het was uiteindelijk wel te verwachten dat Bergwijn niet naar ajax ging. Zelfs als Ziyech of Neres waren weggegaan dan denk ik niet dat ajax echt even 40+ miljoen had afgetikt. Dat is gewoon teveel geld voor een eredivisie club. Ik denk wel dat hij zou slagen bij ajax maar zelfs als hij er 25 maakt ga je nog niet heel veel winst op hem maken. De enige manier om echt winst te maken op hem is dan nog een geweldig CL seizoen. Er waren dus echt wel goedkopere opties die ook de top kunnen halen. Het was trouwens wel weer een leuke transfersoap. De ajax fans die willen provoceren konden dat weer lekker doen en de PSV fans die niet slim genoeg zijn om daar niet op in te gaan konden weer lekker happen. Das ook wat waard toch

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

45 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 5 1 2 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
2015/2016 PSV 5 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

De topper tussen PSV en Ajax: een wedstrijd in een wedstrijd

Aanvallend loopt het wel, bij de nummer één en twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen. Ajax (negentien goals) en PSV (veertien goals) zijn, hoewel de twee nog een wedstrijd te goed hebben,...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 september
Manchester United is in gesprek met Angel Gomes om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren