Uitvallen van tweetal vormt smet op overwinning van Ajax

Zaterdag, 17 augustus 2019 om

Ajax heeft zaterdagavond zonder al te veel moeite de tweede overwinning van het seizoen geboekt. De regerend kampioen ontdeed zich met 1-4 van VVV-Venlo, dankzij doelpunten van Hakim Ziyech, Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar en David Neres. Ajax kent zodoende een uitstekende voorbereiding op het treffen met APOEL Nicosia in de laatste voorronde van de Champions League op dinsdag. Alleen het uitvallen van Quincy Promes en Hakim Ziyech vormde een smet op de zege.

Erik ten Hag koos in Noord-Limburg voor een basiself met onder meer Perr Schuurs, Sergiño Dest en Promes. Dat betekent voor de laatste twee het basisdebuut in de Eredivisie in het tenue van Ajax. Het optreden van Promes bleef echter beperkt tot veertig minuten. De aanvaller had te veel last van een tik die hij kreeg van middenvelder Evert Linthorst van VVV. Hij moest zijn schoenen even uitdoen en liep daarna ongemakkelijk, keek naar de kant en werd uiteindelijk vervangen door Neres. Op dat moment stond het 0-0; het was een stroeve wedstrijd voor Ajax.

VVV hield de ruimtes achterin klein en kwam zelden in de problemen. Na 27 minuten ontstond wel een goede kans voor Promes, na een afgemeten voorzet van Ziyech. De basisdebutant ontsnapte aan buitenspel en moest de bal ineens uit de lucht nemen. De inzet belandde naast het doel. Kort nadat Promes geblesseerd afhaakte, was het Ziyech zelf die de score opende. De buitenspeler leek zich in eerste instantie stuk te lopen rond het strafschopgebied, maar kreeg de bal opnieuw nadat hij die verloor. Ditmaal schoof Ziyech de bal laag in de hoek: 0-1.

Kort na de rust breidde Ajax de marge uit. Roel Janssen blokkeerde een schot van Nicolás Tagliafico met een uitgestoken arm en dus kon arbiter Danny Makkelie niet anders dan naar de stip wijzen. Tadic ontfermde zich over de penalty, net zoals hij dat midweeks driemaal deed in de wedstrijd tegen PAOK Saloniki (3-2) in de derde voorronde van de Champions League. De Serviër schoot hard raak in de rechterhoek: 0-2. Vervolgens kende VVV echter een sterke fase, waarin het gevaarlijk werd via Richard Neudecker. Zijn harde, indraaiende schot werd gepareerd door André Onana.

Lang duurde die fase niet. Kort nadat Ziyech met fysieke klachten naar de kant ging, zorgde zijn vervanger Huntelaar voor de 0-3. De spits was het eindstation van een rappe aanval; Tagliafico diende vanaf de linkerflank als aangever. Ajax duwde het gaspedaal niet hard in, maar wist de score desondanks nog verder op te voeren. Donny van de Beek ontsnapte aan Damian van Bruggen en speelde Neres vrij met de hak; de invaller vond vervolgens de verre hoek. Het laatste woord was in de blessuretijd echter aan VVV. Vanaf de rand van het strafschopgebied mikte Linthorst de bal in de hoek: 1-4.


Poll

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

140 reacties (laatste reactie door harmr)
17 augustus 2019 om 20:32

Tjah kunstgras gaat ons straks de Europese punten door de neus boren als Promes en Ziyech Dinsdag niet volledig fit zijn.

17 augustus 2019 om 20:40

Nou niet doen of promes de belangrijke man is bij Ajax. Ziyech zal idd wel een gemis zijn voor Ajax

17 augustus 2019 om 20:42

Als Ziyech niet kan spelen zou Promes spelen. Dus dan is kunstgras wel degelijk de oorzaak van beide.

17 augustus 2019 om 20:58

Ziyech doet wel mee hiot

17 augustus 2019 om 20:58

@tjeu25 Nou Promes was tot het moment dat hij geblesseerd uitviel wel de beste Ajacied vandaag. Dus duidelijk een belangrijke speler voor Ajax.

17 augustus 2019 om 21:12

Ik heb geen idee met wat voor bril jij kijkt

Beste man? Slechtste man, geen goede actie van hem gezien

En dat tegen Vvv

1 kans gehad en het was weer hopeloos

17 augustus 2019 om 21:23

Ik vraag me af wat Overmars gedronken had op de dag dat hij besloot om Promes te kopen. Vijftien miljoen euro kon je ook gewoon aan een goed doel geven.

17 augustus 2019 om 21:25

@marchello020 Je bent in de war met Van de Beek denk ik...

17 augustus 2019 om 21:25

Promes is gewoon een prima aankoop, helemaal met oog op vertrek van sommige spelers.

17 augustus 2019 om 21:29

Overmars en de RVC wilden graag een Nederlandse kern houden. Als je dan een Nederlands elftal speler kan krijgen voor 15 miljoen wat voor Ajax in deze tijden een ‘klein’ bedrag is, dan snap ik dat ze dat doen. Zeker met het vooruitzicht toentertijd dat Neres en Ziyech weg zouden gaan. Promes is voor de Eredivisie gewoon een hele goeie speler.

17 augustus 2019 om 23:45

Promes speelde gewoon prima hoor. Hij is inderdaad niet iemand met een goede passeeractie, maar ik vind hem wel goed in de combinatie. Hij is vast aan de bal. Hij heeft voor de goal wel het gevoel voor ruimte en loopt vaak goed weg. Verder gewoon fit en sterk. Het is ook weer niet dat hij Ajax op sleeptouw kan nemen en geen kaliber ziyech of Tadic maar heel fijn om erbij te hebben, zeker voor Eredivisie begrippen. Bovendien Nederlands sprekend...ook wel eens goed met heel dat vreemdelingen legioen van heden.

18 augustus 2019 om 00:30

Ziyech raakte geblesseerd door dat kolere veld maar Promes kreeg een trap vanachter dat eigenlijk met geel bestraft had moeten worden.

18 augustus 2019 om 08:36

Ik vind het toch wel merkwaardig dat jij over een bril begint. Jij kijkt wat mij betreft door een koker. De koker Promes doet nooit iets goeds. Gisteren speelde hij gewoon redelijk. Maarja Schöne is weg en Veltman stond er niet in dusja dan wordt er een nieuwe zondebok gezocht. Zo jammer en dat vaak nog door mensen die niet weten of er zand of lucht in een bal zit.

18 augustus 2019 om 11:37

Achillespees is in Spanje direct rood. Vraag maar aan Modric. Jammer want ik vond hem prima spelen. Vooral in de combinatie en kwam na een lange pass van Hakim prima voor de keeper. Heeft dus buiten de combinatie ook diepgang

17 augustus 2019 om 22:54

Kunstgras of niet vvv deed niet veel om een overwinning van Ajax onmogelijk te maken. Ze hebben gewoon met 4-1 gewonnen dus waroom zo negatief?

18 augustus 2019 om 00:04

Kritiek heeft toch niks met de uitslag van de wedstrijd te maken, toch? Dat ik dat nog moet uitleggen

18 augustus 2019 om 00:04

Kritiek heeft toch niks met de uitslag van de wedstrijd te maken, toch? Dat ik dat nog moet uitleggen

18 augustus 2019 om 00:06

Off: hoe is Frenkie de zaterdag doorgekomen? Het is zo stil over hem.

18 augustus 2019 om 00:31

Misschien op zijn Instagram even kijken of een vlog van mikki.

Dit is te schandalig voor woorden. Wat een veld! Dat kan toch niet? Ajax moet dinsdag Nederland in de CL vertegenwoordigen en naast Ziyech en promes die er vanaf moeten zal je hier ook nog spelers met pijntjes en vermoeide spieren aan over houden, wellicht blaren door dit droge veld? Het moet nu stoppen met deze velden, wanneer gaat die slappe KNVB hier nou eens wat aan doen. Een blind paard kan nog zien dat zulke velden schandalig zijn voor het Nederlandse voetbal. Droog dramaveld, en dan weigert zo een club nog te sproeien ook omdat er een grote club langskomt. Sancties als ze zulke dingen flikken! Ik zit me hier gewoon meer over op te winden dan dat ik met de wedstrijd zelf bezig was. Schandalig! Hoop dat dat vvv degradeert. Enne, prima overwinning, snel vergeten, snel terug naar Amsterdam en de blaren afplakken.

17 augustus 2019 om 20:24

Het heeft de hele dag geregend, sproeien was hoe dan ook onnodig vandaag.

17 augustus 2019 om 20:31

Ik zag VVV gewoon sproeien in de rust. En de twee blessures hadden weinig te maken met het kunstgras en zagen er ook niet ernstig uit. Ik verwacht dat beide spelers gewoon beschikbaar zijn dinsdag.

17 augustus 2019 om 20:32

Maar de blessures waren wel bij de twee beste spelers van vandaag: Promes en Ziyech. Dus hopelijk vallen die blessures mee.

17 augustus 2019 om 20:34

Inderdaad. Weg met deze troep. Leuk dat financiële plaatje en dat clubs hierdoor meer kunnen investeren in hun selectie, maar het blijft gewoon competitievervalsing. Naast een andere ondergrond, hebben dit soort clubs ook een financiële voorsprong op hun directe concurrenten die wel op gras spelen. Kan je geen grasveld besparen, moet je maar lekker een hockey- of korfbalclub beginnen ipv de eredivisie vergiftigen met deze drama velden. Heb de bal vandaag ook weer rare capriolen zien doen (opeens stilvallen), wat een schande. Jammer dat de knvb het volgens mij niet keihard kan verbieden ivm internationale reglementen, maar er moet wel een oplossing komen.

17 augustus 2019 om 20:34

Talloze onderzoeken hebben aangetoond dat kunstgras niet de veroorzaker van dergelijke blessures is. Ik ben ook tegenstander ervan, maar dat jij meteen hoogmoedig de link gaat leggen met de CL is voor mij bizar. Ajax is een nl voetbalclub die voetbalt in de ED zoals alle andere 17 clubs die met dezelfde omstandigheden dient te dealen. Dit gedrag moet echt stoppen. Onder mantra van NL voetbal probeert dit ajax veel prioriteit te winnen boven andere clubs. Mind you, zonder de andere 17 clubs is ajax helemaal niets. Want zij maken samen de competitie.

17 augustus 2019 om 20:37

Vertegenwoordigt Ajax Nederland dan niet in de CL als enige Nederlandse club?

17 augustus 2019 om 20:39

Ik weet jij bent echt een persoonlijke oorlog begonen tegen ajax weet ik veel sinds wanneer. Veel onzin kraam jij uit doorgaans. Maar nu geef ik je deels gelijk. Die verontwaardigde mede ajacieden die nu hierover begint begrijp ik ook niet. Ja tuurlek is kunstgras kut, maar zoals jij zegt daar hebben alle clubs die niet op kunstgras spelen allemaal last van.

17 augustus 2019 om 20:39

Kyle66: ja, maar dat is heel iets anders dan wat die kenner hierboven zegt. Lees zijn verhaal nog een keer en plaats het in context zoals hij hier duidt. Bovendien vertegenwoordigt ajax nl niet in de CL. Want ze moeten nog een voorronde spelen.

17 augustus 2019 om 20:42

Laat Ajax lekker voor zichzelf voetballen. Moeten andere clubs maar beter presteren. Dat Ajax 2x achterelkaar leuk presteert in Europa. Moeten we nu elke keer horen al die jaren ervoor hoorde je niet zoveel toen het minder ging.

17 augustus 2019 om 20:42

En toch zegt elke speler dat spelen op kunstgras de hel is.

Ervaring vs wetenschappelijk onderzoek. Waarbij ik mij afvraag waar dat onderzoek vandaan komt en of er dan niet toevallig een lobby kunstgras bedrijven achter zit.

17 augustus 2019 om 20:42

Laat Ajax lekker voor zichzelf voetballen. Moeten andere clubs maar beter presteren. Dat Ajax 2x achterelkaar leuk presteert in Europa. Moeten we nu elke keer horen al die jaren ervoor hoorde je niet zoveel toen het minder ging.

17 augustus 2019 om 20:43

MartinaRody, ik weet ondertussen wel dat alles waar Ajax ook maar in terug komt als een rode lap op je werkt; wie is hier nou de Calimero? Maar mijn mening was hetzelfde geweest als Feyenoord, az, psv of wie dan ook hier vanavond had gevoetbald. Probeer nou eens verder te kijken dan je clubvoorkeur. Elke objectieve voetballiefhebber ziet dat dit soort velden de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal tegen houdt. Spelers willen niet meer in Nederland komen voetballen door deze troep, het is pure competitievervalsing omdat clubs van dezelfde grootte die geen kunstgras hebben minder spelersbudget hebben, en spelers die tegenwoordig veel waarde voor een club vertegenwoordigen geven aan dat ze meer last van spierpijn en andere pijntjes hebben. Dus nogmaals: zet een keer je anti-Ajax bril af, die is totaal overbodig als het om dit onderwerp gaat.

17 augustus 2019 om 20:47

Myvision: waarom worden jullie zo persoonlijk? Altijd hetzelfde zielige gedrag door naar persoon te verwijzen. Kap daar eens mee en probeer op zijn minst inhoudelijk te reageren. Dus? wat moeten we met het gegeven dat ajax veel punten haalt voor nl? Hen automatisch landstitel geven? Nogmaals, zonder de ED is Ajax niets. Helemaal niets. Bovendien merken andere ploegen in de Ed financieel opzicht niet echt dat ajax veel binnen harkt door CL deelname. Sterker nog, ajax probeert zelfs directe concurrenten op een zwakke wijze aan te vallen door de telegraaf, en bij monde van huisjournalist driessen onzinnige dingen te laten roepen in de media. Ik verwijs hierbij naar zijn uitspraken dat bergwijn nooit meer shirt van psv kan dragen nu jouw grote ajax interesse heeft getoond. Puh puh zeg. Nogmaals, argument dat ajax punten haalt is onzinnige en hebben anderen niets aan. Je moet zoiets helemaal niet koppelen aan voordelen die je wilt claimen boven andere ploegen. Ga maar lekker van je eigen kracht uit en hang niet als calimero uit.

17 augustus 2019 om 20:50

Rstockie3: echt he. Deze eeuw hebben ze samen met psv beide 1x de halve finale van de CL bereikt. Maar ik moet dag in dag uit aanhoren dat ajax bevoorrechte posities moet hebben boven andere clubs. Zijn we soms de beschaamde afgangen tegen salzburg en andere clubs vergeten ofzo? Ajax moet voor zichzelf ballen en niet denken dat de ED om hen draait.

17 augustus 2019 om 20:56

Rody, ik ga geen discussie meer aan met mensen die niet inzien waarom het goed is voor het Nederlandse voetbal als Ajax Europese punten haalt.
Wat een zielig verhaal vertel je weer over Valentijn en weet ik veel wat, en dan noem je mij een Calimero, Haha. Succes met je haatgevoelens, hoop dat het je allemaal veel voldoening geeft. XOXO

17 augustus 2019 om 21:02

Sjakiewolfs: Wat begrijp je er niet aan? Nr 1 van de competitie probeert zich in te vechten in de CL. Dat kan PSV zijn, maar ook Feyenoord of ajax. Als een vd clubs de CL haalt, dan is dat mooi meegenomen voor NL voetbal en aanzien van de competitie. Dat is 1. Maar ik kan me niet voorstellen dat ten hag nu elke keer bij teambespreking het heeft over belang van NL voetbal. Stop met nonsens te verspreiden om goodwill te kweken. Goodwill om uiteindelijk bevoorrechte positie af te dwingen ten kosten van andere clubs. Het kan nl zo zijn dat andere clubs schoongenoeg krijgen van dit calimerogedrag en echt verzet gaan voeren tegen jouw club. Kwestie van tijd. Geniet van dit moment zou ik zeggen. Probeer je te kwalificeren voor de CL en hark het geld binnen. Ik vond het mooi dat jullie de halve finale hebben bereikt. Maar probeer nu daar geen misbruik van te maken.

17 augustus 2019 om 21:14

rody: Ik ben niet jullie: ik ben een persoon die reageert op je verwijt dat er calimerogedrag zou zijn vanuit Sjakiewolfs. Dus wie is er nou persoonlijk? Verder is een gevoel die jij oproept bij de medeforumleden niet feitelijk te peilen, maar ik denk te weten dat de pot de ketel verwijt gezien jij verschrikkelijk klein reageert op alles wat maar met Ajax te maken heeft. Dat je vervolgens het slachtoffer gaat uithangen is helemaal belachelijk

Puur feiten:
Aandeel in het huidige Nederlandse coëfficiënt:
Ajax - 46 procent
PSV - 23 procent
AZ - 13 procent
Feyenoord - 8 procent
Rest - 10 procent

Dat jij met droge ogen kan beweren dat de Eredivisie Ajax niet nodig heeft zeg. Je complottheorien over Driessen op supporters als mij persoonlijk projecteren is helemaal lachwekkend. En dan mij calimero noemen?? Waarom word je zo persoonlijk?

17 augustus 2019 om 21:22

@myvison: Wat begrijp je er niet aan? Ik ken jou niet, jij mij ook niet. Reageer enkel op het onderwerp en ga niet kwalificaties plakken op mij. Dit is namelijk een zwaktebod van velen hier die niet tot iets zinnigs kunnen komen maar over een andere boeg toch nog die likes proberen binnen te hengelen door persoonlijk te worden. Ik kan er werkelijk niets aan doen dat jij en andere ajacieden hier kort lontje hebben. We leven in een democratie waarin vrijheid van meningsuiting nog altijd geldt. Ook voor diegene die niet voor ajax zijn. Begrijp je dat of moet ik hier een college staatsrecht gaan houden?

ON: Ik zeg nergens dat de ED ajax niet nodig heeft. Kijk, daar ga je ook weer de boot in door mijn woorden te verdraaien. Ik zeg enkel en alleen dat Ajax een vd 18 clubs die in de ED om het kampioenschap strijden. En voor iedereen gelden dezelfde regels. Ook als je naar vvv gaat. En ieder jaar dezelfde discussie aanzwengelen heeft geen enkele nut. Helemaal nu wetenschappelijk is bewezen dat kunstgras niet de oorzaak is van die blessures is. Dat het niet fraai oogt, dat is heeel iets anders. Daar ben ik het ook mee eens.

17 augustus 2019 om 21:50

'dit calimero gedrag moet echt stoppen.'- alleen Martinrody mag kwalificaties opplakken? Vervolgens lekker denigrerend en hautain gaan zwaaien met colleges geven. Ik hoef geen colleges van iemand zonder pragmatisch vermogen. Ik ben gewoon prima universitair geschoold en dat jij drogredenering tot jouw specialiteit hebt gemaakt, maakt je opmerkingen alleen maar triester.

Sjakiewolfs en ik zeggen nergens dat kunstgras alleen een schande voor Ajax is. Het is een schande voor alle tegenstanders van Vvv. Ajax heeft daar als enige wel direct last van omdat het al snel weer op het hoogste Europese niveau moet presteren, dat moet voor Ajax maar dat moet ook voor het Nederlandse coefficient.

Er is inderdaad onderzoek naar kunstgras gedaan. Van sporten op kunstgras krijg je niet méér blessures dan op natuurgras. Van de constante veranderende ondergrond hebben we in Nederland alleen last; van natuur naar kunst naar natuur en ga zo maar door:

Wanneer je overschakelt van natuur- op kunstgras moet het lichaam daar enorm aan wennen, de ondergrond is namelijk totaal anders. Je gebruikt ander schoeisel, de schokdemping verschilt, je glijdt minder makkelijk.” Hij legt uit dat de overgang van natuur- op kunstgras heel zwaar is voor gewrichten, spieren en pezen.

Dat moet je niet willen, overal in de hele competitie moet er gewoon natuurgras zijn zodat we doordeweeks als Ajax voor Nederland moet presteren niet extra risico loopt blessures te krijgen.

Ik verdraai geen woorden, ik beargumenteer waarom de Eredivisie Ajax wel nodig heeft.

17 augustus 2019 om 21:51

Martonarody, je maakt jezelf natuurlijk wel vaak belachelijk door op alles waarin Ajax voorkomt te reageren met rare argumenten waaruit jouw antipathie jegens Ajax blijkt. Jij bent een meester in het wijzen naar die grote boze clubs boven de rivieren. Geeft niets, dat mag inderdaad. Mooi voorbeeld. Ajax gebruikt de Telegraaf om directe concurrenten op een zwakke wijzenaan te vallen. Want, Valentijntje heeft een x iets geroepen. Dezelfde Valentijn Driessen die met pek en veren de Arena is uitgejaagd en al tijden geen 'scoops' meer heeft. Dezelfde Valentijn die om deze reden een persoonlijke oorlog tegen Ajax/Ten Hag voert om dezelde reden. Maar, als jij vervolgens anderen beticht van calimerogedrag, dan kan je gewoon een reavtie verwachten. Dus, kom op jongen, laat je balletjes indalen en leer eens incasseren. Daarentegen ben ik het wel met jou eens dat elke Nederlandse club in de eredivisie dezelfde problemen ondervind tegen 'kunstgrasclubs'. Maar, dat was in eerste instantie helemaal het punt niet van SjakieWolfs. Hij is gewoon voorstander om kunstgras zo snel mogelijk af te schaffen. Zoals hij later ook aangeeft. Zijn opmerking over dat Ajax dinsdag CL moet spelen is dus missvhien wat misplaatst en heeft geen toegevoegde waarde. Maar, ik kan, met jouw reputatie als kleinzerihe Calimero in het achterhoofd, mij tich niet aan de indruk onttrekkenek dat dit jouw weer munitie heeft gegeven om tegen jouw boze kwelgeest uit Amsterdam te schoppen. Nogmaals, wordt een grote jongen en leer eens dat, wanneer je als een wildenje om je heen schopt, je een schop terug kan verwachten. De een zal dat met betere argumenten doen dan de ander maar, zoals je zelf al zegt, we leven in een land waarin (geluklig) vrijheid van meningsuiting heerst

17 augustus 2019 om 21:55

Frankapf: Ook jou begrijp ik niet. Waar haal je dat vandaan? Ajacieden reageren ook op bijv. psv topics. Dus? Dit is een openbare voetbalsite waar je je mening mag geven. IK geef mijn mening ook tav psv. Daar ben ik als het moet ook kritisch over. Zie mijn berichten over bergwijn. Afgelopen keren heb ik enkel kritische noten geplaatst. Mede Psv;ers reageren dan inhoudelijk. Ze gaan niet als wespen om heen zoemen en mij uit te maken van alles en nog wat. Idem doe ik tav Feyenoord. Die reageren ook gewoon inhoudelijk. Waarom komen reageren ajacieden altijd anders? Dat is niet mijn issue. Snap je dat?

17 augustus 2019 om 22:06

Ok ik snap je je reageert best denigrerend over ajax maar het is logisch dat je het niet door hebt.


Maar ff serieus hij heeft wel gewoon gelijk spelers willen niet naar onze compititie door kunstgras en wie vind het een pretje om op kunstgras te spelen? Er waren ook plannen maar dat hield heracles tegen ofzo? Als dat werkelijk zo is zeg ik meteen der uit schoppen de gene die wel op gras wilt voetballen mag er in komen ofzoiets.

17 augustus 2019 om 22:29

Ik denk toch dat je het anders moet bekijken Martinarody. In alle sporten is een winnaar de maatstaf, degene die de lat hoger legt. Ajax legt op dit moment de lat hoger, dat had ook PSV kunnen zijn. Andere ploegen gaan zich dan spiegelen aan degene die de "bench" zet. Dat is op dit moment Ajax. Andere ploegen willen dat niveau ook halen. Als je niet inziet dat dit voor het NL voetbal alleen maar goed is , moet je toch je kleinschalig denken wat voortkomt uit jaloezie , aan de kant zetten. Alle ploegen hebben elkaar nodig in NL , dat is de competitie maar doe nou niet of Ajax blij mag zijn dat ze in Nederland mogen spelen. Mocht er ooit een benelux competitie komen , zul je zien wat de impact van Ajax , Psv of Feyenoord is op de NL competitie. Die is in dat geval helemaal niets meer. Stap over je trots heen en geef toe dat Ajax op dit moment de credits verdient. Ik ben er van overtuigd dat de andere ploegen hier ook profijt van hebben. Zij zullen proberen hier in mee te gaan en mensen binnen de clubs zullen aangezet worden om meer te doen, anders te denken. Win win voor iedereen.

17 augustus 2019 om 22:53

Dolfifumi:

Je schrijft:

"in alle sporten is een winnaar de maatstaf, degene die de lat hoger legt. Ajax legt op dit moment de lat hoger, dat had ook PSV kunnen zijn. Andere ploegen gaan zich dan spiegelen aan degene die de "bench" zet. Dat is op dit moment Ajax. Andere ploegen willen dat niveau ook halen. Als je niet inziet dat dit voor het NL voetbal alleen maar goed is , moet je toch je kleinschalig denken wat voortkomt uit jaloezie , aan de kant zetten. "

Dank dat jij nog een voorbeeld wilde toevoegen aan beschaamde arrogantie die hier tentoongespreid wordt. Ik wil jou echter in herinnering brengen dat ajax afgelopen seizoen maar liefst meer dan 1000 dagen niet op kop had gestaan in de ED. Was jij dan ook zo mans om dan zulke uitspraken te doen over psv? Of feyenoord dat jaar dat ze kampioen werden? Ik denk het niet. De tijd dat ajax in de ED domineerde is echt voorbij. Dat moet jij en andere echt een keer door gaan krijgen. Het is ook nu voor clubs als AZ om een speler voor 20mio te verkopen aan het buitenland. Het is nu voor psv mogelijk om een bod van 35mio te weigeren op bergwijn. Het is nu mogelijk dat ajax gewoon 4 jaar zonder titel komt te zitten. De verhoudingen zijn sinds 2000 gewoon anders. De concurrentie heeft een slag gewonnen tov ajax en niet andersom. Kijk alleen al naar de werkwijze van ajax als het gaat om aantrekken van jeugd. Ze winkelen overal en nergens omdat de rest ook een slag heeft gemaakt op scoutingsgebied. Zie spelers die gelokt worden die bij az spelen, vittesse of het grootste voorbeeld: frenkie de jong. De feiten liegen er niet om als je kijkt naar ED sinds 2000. Waarom sinds 2000? Want toen kwam het nieuwe geld in het voetbal hetgeen onder meer PL omhoog had gestuwd met alle gevolgen voor kleinere competities. De sjeiks hebben de rest gedaan. Kleinere clubs in NL kunnen daarvan profiteren en AZ is gewoon het grootste voorbeeld daarvan. Verder wil ik jou ook erop wijzen dat zelfs jeugdopleiding waar ajax zo bekend om stond tegenwoordig heeft ingeleverd als je kijkt naar opleiding van AZ en Psv, feyenoord en in mindere mate vitesse. Allen hebben flink geã£â£ã¢â£ã£â¢ã¢â£ã£â£ã¢â¢ã£â¢ã¢â£ã£â£ã¢â£ã£â¢ã¢â¢... in hun fundament en het is kwestie van tijd dat de jeugd daar makkelijk kan doorstromen, waardoor kans op winst maken op zulke talenten aanzienlijk toeneemt. Sterker nog, het is geen toeval dat er zoveel jeugdspelers in psv 1 staan. Het is geen toeval dat er zoveel spelers in az 1 staan. Jouw uitspraken zouden op hun plaats zijn wanneer ajax echt B Munchen van nl zou zijn. En dat is gewoon niet zo. Ik haal het voorbeeld van bergwijn ter illustratie. Men had interesse en psv gaf aan dat hij 40mio kostte. Ajax dat soort bedragen niet neertellen met een begroting van 100mio nog wat. Begrijp je jou dat ajax niet zo groot is zoals jij en andere hier te pas en te onpas doen voorkomen?

17 augustus 2019 om 22:58

Voorrondes wel ja. Enfin. Blijft kud dat ku(ns)tgras. VVV aansprakelijk stellen voor de blessures. Dan is het gauw afgelopen met dat nep gras.

18 augustus 2019 om 00:34

Is een beetje in de mode. Niet alleen Ajax betrap ik erop. Ook PSV. Nu al de tweede wedstrijd om 20 uur. Een ramp voor veel fans. En voetbal speel je voor de fans.

18 augustus 2019 om 08:45

Martinarody

". onderzoeken hebben aangetoond dat kunstgras niet de veroorzaker van dergelijke blessures is. Ik ben ook tegenstander ervan, maar dat jij meteen hoogmoedig de link gaat leggen met de CL is voor mij bizar. Ajax is een nl voetbalclub die voetbalt in de ED zoals alle andere 17 clubs die met dezelfde omstandigheden dient te dealen. Dit calimero gedrag moet echt stoppen. Onder mantra van NL voetbal probeert dit ajax veel prioriteit te winnen boven andere clubs. Mind you, zonder de andere 17 clubs is ajax helemaal niets. Want zij maken samen de competitie. "

Je vertelt weer eens het halve verhaal of hebt de klok horen luiden zonder te weten waar de klepel hangt. Als je onderzoeken wil gebruiken om je argumenten kracht bij te zetten, doe je er in het vervolg goed aan de resultaten van die onderzoeken geheel uit lezen en niet te stoppen als je iets hebt gevonden wat in je kraam te pas komt. Het hele verhaal is dat die zelfde onderzoeken ook hebben aangetoond dat het lichaam van een topsporter 7 weken nodig heeft om aan een andere ondergrond te wennen en dat lichaam tijdens die overgangsperiode veel gevoeliger is voor blessures. En aangezien een speler de ene week op natuurgras en de andere keer op kunstgras moet spelen, is die overgangsperiode structureel. Het probleem is dan ook niet alleen het kunstgras zelf, maar het feit dat een speler de ene week op natuurgras moet spelen en de andere week op kunstgras. Daar is het lichaam van een topsporter niet op gebouwd en dat levert blessures op. De krachten die op de voet inwerken tijdens het lopen bedragen 2 tot 3 maal het eigen lichaamsgewicht. Bij hardlopen zelfs 5 keer. Het menselijk lichaam is er op gebouwd om dit op te vangen zolang de ondergrond waar we op lopen zacht is zoals aarde en zand. Het feit dat kunstgrasvelden vlak en stabiel zijn, lijkt een voordeel, maar omdat de voet vaster in de grond staat, is de kans op kwetsuren aan pezen, bindweefselbanden, enkels en hamstrings veel groter dan op natuurgras door overpronatie: dat is als de enkels naar binnen kantelen en het voetgewelf door zakt.

Ik begrijp niet waarom je onderzoeken aanhaalt, terwijl uit je reactie blijkt dat je helemaal niets van die onderzoeken begrijpt. Als je dat wel had gedaan, had je het waarschijnlijk wel uit je hoofd gelaten om de dooddoener te gebruiken dat alle clubs met dezelfde omstandigheden te maken hebben. Die redenatie is te stompzinnig voor woorden, in de eerste plaats omdat er in de eredivisie 6 clubs zijn die op kunstgras spelen en die clubs dus 23 van de 34 wedstrijden op kunstgras spelen en de overige clubs 6 maal. Als het regent, hebben we daar allemaal last van, maar omdat iemand met minder weerstand een grotere kans maakt daardoor een longontsteking op te lopen, is het natuurlijk niet zo dat de omstandigheden door die regen voor iedereen gelijk zijn. De kans op kunstgrasblessures nemen toe naarmate een speler meer in beweging is en ik neem aan dat ik je niet hoef uit te leggen dat een speler die 90 minuten bezig is met tegenhouden op rondom het eigen strafschopgebied, natuurlijk veel minder in beweging is dan spelers die het hele veld gebruiken om aan te vallen. En dus ook minder kans maakt om een blessure op te lopen. Dat de omstandigheden voor iedereen gelijk zouden zijn omdat de ondergrond dat is, is dan ook aantoonbare onzin.

De uitspraak dat Ajax zonder de andere clubs niets zou zijn, getuigt van een bijna kinderlijke redenatietrant. In de eerste plaats omdat het omgekeerde natuurlijk ook geldt, maar dan in het kwadraat. Dat zal je snel genoeg merken als de Beneliga er ooit komt. Dan zullen er clubs uit het rechter rijtje omvallen als paddestoelen omdat ze niet instaat zijn om zelfstandig de eigen broek op te houden en de tvgelden nodig hebben om te kunnen overleven. En dat geld wordt bijna in zijn geheel door de clubs uit het linker rijtje verdiend, waarvan het leeuwendeel door Ajax. Zonder hen zullen betreffende clubs geld toe moeten geven als ze willen dat hun wedstrijden worden uitgezonden. Als de clubs uit het linker rijtje de eredivisie zouden verlaten om over te stappen naar de Beneliga, zijn de rechten van de overblijvers niets meer waard. Ajax heeft tegenstanders nodig om tegen te kunnen spelen, maar die tegenstanders hebben Ajax nog veel harder nodig omdat ze zonder Ajax niet in staat zijn om te overleven. En datzelfde geldt voor PSV en Feyenoord. Rembrandt had verf nodig om zijn Nachtwacht te kunnen schilderen en Tolstoij inkt om zijn Oorlog en Vrede te kunnen schrijven. Wat jij doet voorkomen is dat om die reden de verf- en inktleveranciers net zo belangrijk zijn als de kunstenaars. En dat is natuurlijk niet zo omdat er heel veel verf- en inktleveranciers zijn en maar 1 Rembrandt en 1 Tolstoij. Voor Ajax (en PSV en Feyenoord) en de eredivisieclubs geldt natuurlijk exact hetzelfde. Het wemelt van de clubs die heel graag tegen Ajax zouden willen spelen, maar er zijn er maar weinig die zoveel geld waard zijn dat ze in staat zijn om die tegenstanders in staat te stellen om te overleven omdat ze mogen meedelen in dat geld.

18 augustus 2019 om 10:59

"martinarody

"dank dat jij nog een voorbeeld wilde toevoegen aan beschaamde arrogantie die hier tentoongespreid wordt. Ik wil jou echter in herinnering brengen dat ajax afgelopen seizoen maar liefst meer dan 1000 dagen niet op kop had gestaan in de ED. Was jij dan ook zo mans om dan zulke uitspraken te doen over psv? Of feyenoord dat jaar dat ze kampioen werden? Ik denk het niet. "

Ik wil jou graag in herinnering brengen, dat je het volstrekt irrelevant is dat Ajax 1000 dagen niet op kop had gestaan omdat je daar noch punten noch een prijs voor krijgt.

"de tijd dat ajax in de ED domineerde is echt voorbij. Dat moet jij en andere echt een keer door gaan krijgen. Het is ook nu voor clubs als AZ om een speler voor 20mio te verkopen aan het buitenland. Het is nu voor psv mogelijk om een bod van 35mio te weigeren op bergwijn. Het is nu mogelijk dat ajax gewoon 4 jaar zonder titel komt te zitten. De verhoudingen zijn sinds 2000 gewoon anders. De concurrentie heeft een slag gewonnen tov ajax en niet andersom."

Als er 1 thema de Nederlandse voetbalwereld de afgelopen tijd heeft gedomineerd, is het de vraag of Ajax wel of niet het Bayern Munchen van NL gaat worden. Dat is zo omdat Ajax inmiddels ook bezig is om financieel weg te lopen van Psv, waar de begroting van Psv, die in 2016 met 85 miljoen nog 5 miljoen hoger was dan die van Ajax, heeft Ajax dat verschil inmiddels omgebogen in een voorsprong van 31 miljoen. En dat in amper 3 jaar tijd. En aangezien de clubs met het meeste geld zich ook de beste selecties kunnen veroorloven en je met de beste selectie ook het meeste kans op de titel maakt, ligt het veel meer voor de hand dat het omgekeerde waar is van wat jij beweert, nl. dat de tijd dat Ajax de ED domineerde niet voorbij is, maar nog maar net is begonnen. De meeste analisten zijn die mening ook toegedaan. Het is niet voor niets dat voor eerst in de geschiedenis alle prominenten die door VI zijn gevraagd om de kampioen te voorspellen daarvoor unaniem Ajax hebben aangewezen als grootste kanshebber. Dat is geen enkele garantie dat het ook gaat gebeuren, maar staat wel haaks op wat jij beweert.

Dat de verhoudingen sinds 2000 anders zijn, ben ik met je eens, maar alleen niet in het nadeel van Ajax, zoals jij ons net iets te graag wilt doen geloven. Ajax is inmiddels zo rijk geworden, dat de club zich spelers kan permitteren die voorheen volstrekt onhaalbaar waren en spelers vasthouden die voorheen al lang weg zouden zijn geweest. Voor PSV geldt het omgekeerde, door de explosie van de transfermarkt en de daarbij behorende prijsstijgingen, heeft de club het beleid dat zoveel succes heeft gegenereerd en zoveel prijzen heeft opgeleverd, noodgedwongen moeten loslaten. Het ironische is dat PSV het beleid van Ajax heeft gekopieerd en Ajax PSV is voorbij gestreefd als succesvolste club op de transfermarkt. De uitspraak dat het nu ook voor clubs AZ mogelijk is om spelers voor 20 miljoen aan het buitenland te verkopen, is bijna kinderlijk omdat dat altijd al mogelijk is geweest. De enige voorwaarde daarvoor is dat die spelers voldoende kwaliteiten beschikken om interessant te zijn voor die topclubs. Bovendien maakt het per saldo ook nog eens helemaal niets uit omdat de transferwaarde van spelers van Ajax nog veel harder is gestegen. PSV heeft geen CL voetbal gehaald en loopt die inkomsten mis. De club heeft zich allesbehalve overtuigend geplaatst voor de Play offs voor de EL, waardoor de club Europees voetbal zelfs helemaal mis kan lopen. Dat de club een bod van 35 miljoen voor Bertwijn kan weigeren, is vooral te danken aan het feit dat men op het punt staat om Lozano te verkopen. Was dat niet het geval, dan had dat eerst nog maar afgewacht moeten worden. Dat het mogelijk is dat Ajax 4 jaar achter elkaar geen kampioen wordt, is ook al weer een getuigenis van je bijna kinderlijke redenatietrant omdat dat altijd al mogelijk is geweest en datzelfde ook voor de concurrentie geldt. Voor de concurrentie is de kans daarop zelf veel groter omdat Ajax over veel meer mogelijkheden en meer kwaliteit beschikt.

“de concurrentie heeft een slag gewonnen tov ajax en niet andersom. Kijk alleen al naar de werkwijze van ajax als het gaat om aantrekken van jeugd. Ze winkelen overal en nergens omdat de rest ook een slag heeft gemaakt op scoutingsgebied. Zie spelers die gelokt worden die bij az spelen, vittesse of het grootste voorbeeld: frenkie de jong. De feiten liegen er niet om als je kijkt naar ED sinds 2000. Waarom sinds 2000? Want toen kwam het nieuwe geld in het voetbal hetgeen onder meer PL omhoog had gestuwd met alle gevolgen voor kleinere competities. De sjeiks hebben de rest gedaan. Kleinere clubs in NL kunnen daarvan profiteren en AZ is gewoon het grootste voorbeeld daarvan. “

Opnieuw een bijna kinderlijke redenering. Ajax heeft altijd al talenten overal vandaan gehaald of ben je soms in de veronderstelling dat ze vroeger door het hoofd opleidingen van de club zelf zijn verwekt? En wat maakt het voor Ajax uit waar ze die talenten vandaan halen? Als ze bijv. van AZ komen ipv een amateurclub, hoeft Ajax dat deel van hun opleiding niet meer op zich te nemen omdat AZ dat al heeft gedaan en aangezien de opleiding van AZ van hoog niveau is, heeft Ajax daar alleen maar voordeel van. En hoe kan je nu beweren dat de concurrentie een slag heeft gewonnen tov Ajax, terwijl die clubs steen en been klagen omdat ze hun beste talenten niet kunnen vasthouden. En die vaak op eigen initiatief en masse naar Ajax en PSV overstappen en er zelfs een herenakkoord nodig is omdat tegen te houden. Op eigen kracht lukt ze dat niet Tegenwoordig geldt dat zelfs voor Feyenoordjeugd. Ajax heeft dat probleem slechts in een enkel geval en dan heb je het bovendien over een stap naar 1 van de grote competities. De bewering dat alleen of vooral kleine clubs zouden profiteren van het feit dat er meer geld in omloop is in de voetbalwereld, is hilarisch omdat het in werkelijkheid juist vooral Ajax is die daar van profiteert, meer dan 75 procent van het enorme eigen vermogen is immers met transfers verdiend.

“verder wil ik jou ook erop wijzen dat zelfs jeugdopleiding waar ajax zo bekend om stond tegenwoordig heeft ingeleverd als je kijkt naar opleiding van AZ en Psv, feyenoord en in mindere mate vitesse. Allen hebben flink in hun fundament en het is kwestie van tijd dat de jeugd daar makkelijk kan doorstromen, waardoor kans op winst maken op zulke talenten aanzienlijk toeneemt. Sterker nog, het is geen toeval dat er zoveel jeugdspelers in psv 1 staan. Het is geen toeval dat er zoveel spelers in az 1 staan. Jouw uitspraken zouden op hun plaats zijn wanneer ajax echt B Munchen van nl zou zijn. En dat is gewoon niet zo. Ik haal het voorbeeld van bergwijn ter illustratie. Men had interesse en psv gaf aan dat hij 40mio kostte. Ajax dat soort bedragen niet neertellen met een begroting van 100mio nog wat. Begrijp je jou dat ajax niet zo groot is zoals jij en andere hier te pas en te onpas doen voorkomen?”

De logica van de veronderstelling dat de opleiding van Ajax zou hebben ingeleverd omdat die van AZ en Psv, feyenoord het ook goed doen, ontgaat me volkomen. Dat is hetzelfde als dat je zou beweren dat als iemand zijn rijexamen zou hebben gehaald, de waarde daarvan afhangt van het aantal geslaagden. Het is je kennelijk ontgaan, maar het elftal van AZ bestaat al jaren voor een groot deel uit eigen jeugdspelers en daar ondervind Ajax geen enkele hinder van. AZ is sinds haar oprichting zeggen en schrijven twee keer kampioen van NL geworden en de laatste keer dateert alweer van 10 jaar geleden. Je uitspraak dat het geen toeval is dat er zoveel eigen jeugd spelers in de basisopstelling van AZ en PSV staan, is ronduit hilarisch. Natuurlijk is dat geen toeval, dat is het gevolg van het beleid. En bij PSV is dat niet uit weelde maar uit armoede, die club heeft natuurlijk niet voor niets het beleid dat dat de club zoveel successen en kampioenschappen heeft opgeleverd, aan de kant gezet. Dat is omdat dat beleid niet meer houdbaar was. Dat Ajax geen 40 miljoen voor Bergwijn zou kunnen betalen, is baarlijke nonsens. Alleen de verkoop van De Jong en De Ligt heeft de club al bijna 170 miljoen opgeleverd en dat geld zou de club in theorie ook weer kunnen uitgeven. Ajax heeft deze transferperiode al veel meer dan 40 miljoen uitgegeven en als je 40 miljoen voor meerdere spelers kunt uitgeven, kan je dat natuurlijk ook op tafel leggen voor 1 speler. Het is de eigen keuze van een club om dat wel of niet te doen. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn en er is dus ook nog nooit een transfersom genoemd. Bergwijn was hooguit in beeld gekomen als er aanvallers waren vertrokken en dat is niet het geval, sterker nog er is er juist 1 bijgekomen. Al het gedoe over Bergwijn en Ajax was grotendeels gebaseerd op een mythe. Het was vanaf het begin duidelijk dat PSV een bedrag voor Bergwijn wilde hebben dat Ajax nooit van zijn levensdagen gaat betalen voor 1 speler omdat er meer dan genoeg gelijkwaardige en goedkoper alternatieven voor handen zijn. Bergwijn was vooral interessant voor Ajax omdat hij een Nederlander is, maar dat is Promes ook en daardoor is Bergwijn niet langer nodig.

17 augustus 2019 om 20:42

Sjaak Swart?

Ik ben ook geen fan van kunstgrasvelden maar ze zijn niet tegen de regels ofzo. Wind jezelf niet zo op.

17 augustus 2019 om 20:48

Ajax moet zich gewoon aanpassen. VVV Venlo speelt onder dezelfde omstandigheden. Alle kinderen van tegenwoordig spelen op kunstgras. Alle grote merken creeeren speciaal voetbalschoenen voor kunstgras. De enige die er echt last van kan hebben is Ten Hag omdat hij keihard weigert om sokken aan te trekken. Het ziet er niet uit maar met een paar Happy Socks loop je ook voor schut. Vraag me ook af bij hoeveel graden hij wel overstapt op het dragen van sokken. Ik ga het in de gaten houden.

17 augustus 2019 om 20:56

Dus clubs die op gras spelen moeten ook maar hun grasveld vervangen (aanpassen) naar kunstgras? Ik weet niet of jij zelf hebt gevoetbald, maar er gaat echt niks boven een goed grasveld. Ja alle grote merken creëren inderdaad speciale voetbalschoenen op kunstgras, maar dat is gewoon vraag een aanbod hé. De grote merken passen zich gewoon aan, aan de markt. En dat kinderen veel op kunstgras spelen, is inderdaad waar, maar dat heeft er gewoon mee te maken dat het goedkoper is voor clubs. Clubs leven veelal van subsidie en verdienen niet tien duizenden euro's per jaar. Dan is het inderdaad lucratief om een kunstgrasveld neer te leggen, en te begrijpen, maar als eredivisie club moet je dat toch wel kunnen? En wat zijn sokken er precies mee te maken hebben, vraag ik mij af?

17 augustus 2019 om 21:19

Ik probeerde meer een punt te maken dat soort ondergrond niet uit mag maken.

En die korreltjes in de schoenen van Ten Hag lijkt mij niet fijn voor hem. Dan komt het tussen zijn tenen en heeft hij thuis weer een zooi wanneer hij zijn schoenen uittrekt 😛

18 augustus 2019 om 11:22

triometmsn

"ajax moet zich gewoon aanpassen. VVV Venlo speelt onder dezelfde omstandigheden."\

Ga je voortaan even verdiepen in een probleem voor je er een oordeel over geeft.

Het lichaam van een topsporter heeft 7 weken nodig om zich aan een andere ondergrond aan te passen. In NL speelt een topvoetballer het ene moment op natuurgras, het volgende moment op kunstgras waardoor zijn lichaam nooit de kans krijgt om dat te doen. En tijdens die aanpassingsperiode is de kans op een blessure veel groter. Er zijn 6 clubs die op kunstgras spelen, waardoor de spelers van VVV 17 thuis- en 5 uitwedstrijden op kunstgras spelen. Dat de omstandigheden voor VVV hetzelfde zouden zijn als voor Ajax is dan ook de grootst mogelijke onzin. Dat is net zo min zo als dat zou zijn als je een Eskimo en een Afrikaan op dezelfde plek op de Noordpool zou neerzetten.

18 augustus 2019 om 12:53

@Scepticus als het zo slecht is kun je me dan ook meteen uitleggen waarom sommige clubs met niet de minste jeugdopleiding hun jeugdspelers expliciet opleiden om op verschillende ondergronden te voetballen. Je lichaam moet zich uiteraard aanpassen maar 7 weken voordat wat? Een speler er aan gewend is en de kans dan het grootst is dat hij top presteert? Dit maakt het voetbal juist attractief en laat ook meteen zien voor welke spelers het niks uitmaakt om een topprestatie te leveren onder omstandigheden die ze niet gewend zijn.

17 augustus 2019 om 20:53

Helemaal gelijk kerel! Weg met die rotzooi. Je moet als ED groeien, en daar moet dit erbij uit klaar! We willen toch immers wel 1 club in de CL hebben eah?

17 augustus 2019 om 23:00

Gras ruikt ook veel lekkerder. Heerlijk.

17 augustus 2019 om 20:53

EDIT: VZ wat is er aan de hand met de app en website? Op de app zie ik niet alle reacties en de website lijkt overbelast te zijn?

17 augustus 2019 om 20:54

@sjakiewolfs, vind je niet dat jou echt niet een beetje overdrijft allemaal? ja, tuurlijk het zal anders zijn voor je speiers ect ect.maar ajax heeft ook echt wel kunst gras velden om daar een week op in te spelen en te trainen, zelfs de grootste competitie's voetbalt de jeugd op kunst gras, niet allemaal natuurlijk maar wel veel... ajax kan zich prima op voor bereiden op een kunst gras veld.

17 augustus 2019 om 21:04

Postduif, er zal vast wel toekomst zitten in hybride velden en de techniek zal zich ooit nog wel eens ontwikkelen dat er goede kunstgrasmatten komen, maar dit veld van vandaag kan echt niet. Het lijkt niet eens op gras. Ik zat stukjes ADO-Sparta te kijken en, hoewel ik er natuurlijk nog steeds geen fan van ben, zag dat er al een stuk beter uit. Daar rolde de bal tenminste gewoon. Dit veld van vvv moet er gewoon zo snel mogelijk uitgetrokken worden, de amateurclubs in mijn regio hebben nog betere velden liggen.

Weinig kracht verspeeld en toch een ruime overwinning. Mooi dat Huntelaar weer een goaltje meepakt

17 augustus 2019 om 20:23

Prima overwinning. Ik wil me hard maken voor Huntelaar in Oranje. Ja, het is VVV maar het mooie is dat 't voor Huntelaar niet uitmaakt wat de tegenstander is. Verreweg de beste Nederlandse echte spits die er is. Z'n leven lang onderschat. Neem 'm alsjeblieft mee Ronald.

17 augustus 2019 om 20:24

Helemaal mee eens! Altijd hongerig die man.

17 augustus 2019 om 20:31

Kom op zeg, het is toch tijd voor de nieuwe generatie bij Oranje?

17 augustus 2019 om 20:32

Nee. Gewoon de beste van t moment opstellen. Leeftijd maakt niet uit.

17 augustus 2019 om 20:34

@myvision Hahaha Huntelaar scoort een intikkertje tegen VVV en is verrweg de beste Nederlandse spits. Heb je misschien ene Memphis Depay gisteren gezien tegen een team dat drie klassen beter is dan Vvv? Laat me niet lachen.

17 augustus 2019 om 20:34

@myvision Hahaha Huntelaar scoort een intikkertje tegen VVV en is verrweg de beste Nederlandse spits. Heb je misschien ene Memphis Depay gisteren gezien tegen een team dat drie klassen beter is dan Vvv? Laat me niet lachen.

17 augustus 2019 om 20:34

@myvision Hahaha Huntelaar scoort een intikkertje tegen VVV en is verrweg de beste Nederlandse spits. Heb je misschien ene Memphis Depay gisteren gezien tegen een team dat drie klassen beter is dan Vvv? Laat me niet lachen.

17 augustus 2019 om 20:34

Met welke spits? Wie schiet ze er nu voor oranje in?

17 augustus 2019 om 20:37

Myvision: Huntelaar is verleden tijd. Ik snap echt helemaal niets van. Deze man was nooit onomstreden in oranje. Vaak gebankt en in herfst van zijn carrière wil jij hem, puur vanuit jouw clubvoorkeur, in oranje hebben. Dat gaat niet gebeuren. Laat Huntelaar maar lekker 30 duels schitteren en dan praten we verder.

17 augustus 2019 om 20:37

Verreweg gaat ook wel een beetje te ver. We hebben onze Wout Weghorst ook nog die veel in de Bundesliga scoort, neem die is mee zou ik zeggen!

17 augustus 2019 om 20:38

Soccerfan_1: als je goed hebt opgelet afgelopen dan zag je dat depay in oranje de ballen erin schiet. Discussie over huntelaar in oranje is verleden tijd.

17 augustus 2019 om 20:39

Huntelaar in oranje? Dat blijft toch wel de grootste grap. Op het laatst zag je bij schalke al dat het beter ervan af was, en nu hij Ajax is het een wisselspeler die soms mag opdraven en inderdaad zoon doelpuntje meepakt tegen Emmen en VVV. Die gaat het tempo van het Nederlands elftal echt niet meer trekken hoor. Als die dat nog zou kunnen, was die wel onbetwist basisspeler bij Ajax. We hebben het hier niet over een wisselspeler van een Europese topclub hé

17 augustus 2019 om 20:45

Haha really? Gister Depay niet zien spelen dan?

17 augustus 2019 om 20:46

@myvision

17 augustus 2019 om 21:29

Goh, wist niet dat Depay en Huntelaar niet samen kunnen spelen.

Huntelaar scoort niet alleen een intikkertje tegen Vvv, hij scoort altijd en overal.het feit dat hij zijn leven lang onderschat wordt, maakt dat hij inderdaad niet onomstreden was. Huntelaar is verreweg de efficienste spits die er nu nog rondloopt. Bij Nederland kreeg RvP vaak de voorkeur maar die gast had veel meer tijd nodig voor een goal dan Hunt. Huntelaar scoort voor Oranje eens in de 104minuten, RvP had daar 43minuten per goal(!!) meer voor nodig. Dat is gewoon een voetbalhelft per goal meer van de topscorer alle tijden van Oranje.

17 augustus 2019 om 21:51

Lekker statistieken inelkaar knutselen zo. Maar hoeveel van die wedstrijden was rvp rechtsbuiten? Hoeveel assist heeft rvp gegeven tov hunter. Je wilt toch niet zeggen dat Huntelaar voorkeur verdiende boven rvp. Robin liet een heel team beter spelen zodat robben en ander hun gaan konden gaan.

17 augustus 2019 om 22:07

Ja en pak er nu ook eens bij tegen welke landen Huntelaar heeft gescoord? Kan mijn 1 goal herinneren tegen een land van naam, en dat was in een oefenwedstrijd tegen Engeland? Dus die statistiek zegt mij niet zoveel.

17 augustus 2019 om 23:01

Luuk. Of Malen. Alhoewel Luuk ook niet meer de jongste is.

18 augustus 2019 om 01:27

@vialuna: en hoeveel mocht RvP gewoon in de basis starten in de spits? Dat waren er wel iets meer dan rechtsbuiten. En ook veel meer dan Huntelaar uberhaupt, die het altijd met invalbeurtjes mocht doen. En ik zeg nergens dat Huntelaar voorkeur verdiende boven Rvp; ik zeg wel dat Huntelaar veel efficienter is dan RvP of welke moderne Nederlandse spits dan ook.

@kleinegeraa7: Engeland, Belgie, Italie, Kroatie etc ook gewoon. Helaas geen Spanje, maar als je de kans niet krijgt in bijvoorbeeld de Wkfinale, dan kan je ook niet scoren. Voor Huntelaar maakt echt niet uit wie de tegenstander is.

Alvarez :beviel me zeer Dest: onzichtbaar dat is goed voor een rechtsback Van de beek:een van de slechtse wedstrijden in een ajax shirt van hem

17 augustus 2019 om 20:31

Vd Beek herpakte zich nog enigszins in de tweede helft maar was de eerste helft een drama inderdaad.

17 augustus 2019 om 20:32

Daarnaast speelde Marin sterk en vond ik ook Promes goed mee combineren tot aan zijn blessure. Dat veel Ajacieden deze 2 nu al compleet afbranden bij elke foute pass kan ik met mijn hoofd niet bij. Gewoon 2 prima spelers, die nog wat tijd nodig hebben bij een nieuwe club met nieuwe teamgenoten.

17 augustus 2019 om 20:37

@Zytto34 Inderdaad, Ajax mag gewoon trots zijn dat ze spelers van dat kaliber kunnen aantrekken. Vergelijk dat met enkele jaren terug waar spelers als Van der Hoorn en Duarte als grote aankopen arriveerden.

17 augustus 2019 om 20:34

Alvarez leek gretig en kwam goed over! Vond hem wel ver naar voren staan maar wellicht is dat wel zijn positie..

17 augustus 2019 om 20:34

Alvarez leek gretig en kwam goed over! Vond hem wel ver naar voren staan maar wellicht is dat wel zijn positie..

17 augustus 2019 om 21:53

Ja heeft aangegeven dat hij het liefst op het middenveld speelt

19 augustus 2019 om 12:19

Mooi! Laat het hem daar maar laten zien. Ik heb er op basis van die 20 minuten wel vertrouwen in..

17 augustus 2019 om 20:44

Een rechtsback die onzichtbaar is vind jij een goede zaak? Ik begrijp dat je het liefst zo min mogelijk de bal bij de verdediging hebt, maar een rechtsback is tegenwoordig toch een belangrijke schakel in het aanvalsspel?

17 augustus 2019 om 21:53

Ja maar liever veltman met defensive zekerheid dan een dumpvries of mazroui

17 augustus 2019 om 20:44

Een rechtsback die onzichtbaar is vind jij een goede zaak? Ik begrijp dat je het liefst zo min mogelijk de bal bij de verdediging hebt, maar een rechtsback is tegenwoordig toch een belangrijke schakel in het aanvalsspel?

1-4 mooi resultaat, hopelijk komt alles goed met Promes en Ziyech zag er niet heel ernstig uit.
Het middenveld was weer vrij zwak, met name door Blind die te traag/gemakzuchtig speelde en Vd Beek die te diep stond.
Huntelaar blijft een baas 200% inzet en weer scoren.
De regen was overigens een zegen in de 2e helft met dat droge veld.

Nog even een quote van Van Basten "het is altijd goed als je wint" ..

17 augustus 2019 om 20:46

@homelander Blind wordt steeds meer een probleem op het middenveld. Eigenlijk is hij voor elke positie te traag en is hij een groor risico voor Ajax. aan de bal is hij wel heel goed. En Donny die wordt slachtoffer van zn eigen hype. En wie er na vanavond nog gelooft dat clubs als Real Madrid achter deze jongen aanzitten mogen niet meer op een voetbalforum reageren. Ik heb vandaag toevallig ook Dani Ceballos zien voetballen bij Arsenal. Die is door Real aan Arsenal verhuurd en speelt op de positie waarvoor Donny voor in aanmerking zou komen bij Real. Nou die Ceballos is werkelijk 5 klassen beter dan Van de Beek en die wordt al verhuurd door Real. Wat een fake nieuws allemaal.

17 augustus 2019 om 21:08

Uhm, Ceballos stond vanmiddag op CMF, van der Beek is AMF. Maar goed, ik zal niet meer reageren op het forum..

Zo de drie punten zijn binnen en nu snel voorbereiden op CL. Jammer dat Promes uitviel. Was zo een beetje de enige die in de eerste helft goed bezig was en dreiging had.

17 augustus 2019 om 20:56

@holland8, volgens mij ben je een beetje verliefd op Promes. Al de 3de reactie dat je hem de beste vond. Enige wat die goed heeft gedaan was de paas richting donny. Verder een kans gemist die er gewoon in moet. En wat paasjes terug geven dat kan iedereen wel. Voor 15 miljoen mag je toch wel wat meer verwachten

Wat voegt zo'n Marin nou in hemelsnaam toe bij Ajax? Zo traag en laat keer op keer zijn man lopen.

17 augustus 2019 om 20:37

Ik vond Marin prima spelen vandaag hoor.

17 augustus 2019 om 20:41

Inderdaad. Hij speelde vandaag gewoon sterk, maar zoals ik al zei Marin en Promes moeten eerst een keer tegen feyenoord/psv of in de CL scoren om de publieke opinie mee te krijgen. Van een De Ligt mocht je nooit zeggen dat hij slecht speelde, maar van spelers als Dolberg en nu dus Marin mag je niet zeggen dat ze goed gespeeld hebben.

17 augustus 2019 om 20:37

Misschien omdat hij vorig jaar één van de beste spelers van de Belgische Pro League was? Schrijf hem nog niet af, hij doet het echt zo slecht nog niet. Heeft bovendien een goede trap wat een wapen kan zijn, helemaal sinds het vertrek van Schöne.

17 augustus 2019 om 20:37

@imeniaan Ik neem aan dat je Donny van de Beek bedoelt. Wat was die slecht zeg.

17 augustus 2019 om 20:41

Ik neem aan dat je naar een compleet andere wedstrijd aan het kijken was.

Prima overwinning, al helemaal tussen de belangrijke Europese wedstrijden door. Wat de afgelopen jaren een lastige wedstrijd was, ging ons vandaag gemakkelijk af. Maar nu even over dat kunstgras. De KNVB en de Eredivisie doen hier te weinig aan. Vandaag heeft zich dat geresulteerd in een blessure voor Ziyech en Promes. Aangezien we deze spelers zeker goed zouden kunnen gebruiken in Europese westrijden, moet er echt wat veranderen aan dit plastic! Het wordt tijd dat de clubs die deze competitie nog naam geven, een radicaal dreigement uiten richting deze competitie. Als deze armoede zich blijft voordoen, dan zouden deze clubs moeten dreigen om de competitie uit te stappen en zich maar aan te sluiten bij de Bündesliga of de Jupiler Pro League ofzo. Dan zal er niks meer over blijven van de Eredivisie met zijn armoedige kunstgras!

17 augustus 2019 om 23:03

Misschien moeten wij als supporters gezamenlijk iets gaan ondernemen tegen het kunstgras. Een protest ofzo?

18 augustus 2019 om 10:32

Dat zou ik een zeer goed initiatief vinden!

Ben heel erg benieuwd wat voor seizoen dit gaat worden voor Promes, hij heeft nog heel wat te bewijzen in ieder geval.

17 augustus 2019 om 20:36

Ja ik zie zijn toegevoegde waarde totaal niet. Begrijp nog steeds niets van deze aankoop.

17 augustus 2019 om 20:37

Voelt een beetje als een sentiment aankoop, ik zie het in ieder geval ook niet, helemaal niet voor dat bedrag.

17 augustus 2019 om 20:53

@menzor Vandaag was Promes tot het moment dat hij geblesseerd uitviel de beste Ajacied. Dus een wat merkwaardige opmerking.

Prima reguliere overwinning en weinig krachten verspilt voor dinsdag tegen Apoel. Mijn eerste voorlopige conclusie is dat Schuurs het niet gaat worden bij Ajax, hij komt veel tekort. Daarnaast denk ik dat ook Promes uiteindelijk het niet gaat redden. Het Ajax voetbal past niet echt bij hem. Hij trekt naar binnen als hij buiten moet blijven en loopt de kleine ruimtes ook nog eens dicht. Het eerste half uur speelde Ajax daardoor alles in een trechter. Het ging ook echt beter lopen toen hij er uit ging.

17 augustus 2019 om 20:43

Promes was juist de beste in de eerste helft. Dat Ziyech vlak voor rust scoorde scheelde enorm. Anders was vvv gewoon met die muur blijven staan en was het spel niet veel beter geweest dan de eerste 30 minuten. Laatste half uur liet vvv alles lopen, toen lieten ze Tagliafico niet zo'n loopactie maken als bij de 0-3.

17 augustus 2019 om 22:35

Ben het niet met je eens. Hij mist een 100% kans en liep steeds naar binnen. Daarnaast heb ik hem niets beslissends of verrassends zien doen. Hij steekt er wel veel energie in maar er lukt hem weinig.

Hij zal heus nog wel een keer meedoen en scoren tegen RKC ofzo maar hij is bij lange na niet van het niveau dat Ajax nastreeft. Hij is niet van het niveau Tadic, Ziyech of Neres. Misschien komt het nog maar ik zie het niet....

Ben trouwens wel nieuwsgierig waarom je hem de beste vond?

17 augustus 2019 om 20:43

Promes was juist de beste in de eerste helft. Dat Ziyech vlak voor rust scoorde scheelde enorm. Anders was vvv gewoon met die muur blijven staan en was het spel niet veel beter geweest dan de eerste 30 minuten. Laatste half uur liet vvv alles lopen, toen lieten ze Tagliafico niet zo'n loopactie maken als bij de 0-3.

17 augustus 2019 om 20:56

Promes was juist de beste in de eerste helft. Dat Ziyech vlak voor rust scoorde scheelde enorm. Anders was vvv gewoon met die muur blijven staan en was het spel niet veel beter geweest dan de eerste 30 minuten. Laatste half uur liet vvv alles lopen, toen lieten ze Tagliafico niet zo'n loopactie maken als bij de 0-3.

Goede overwinning en stond verdedigend redelijk goed. Ze moeten nog wat meer inspelen achterin maar ik zie het wel goed komen. Ook Schuurs komt er wel denk ik.

Jammer van het tegendoelpunt, nu dinsdag de punten halen en vol voor de CL weer gaan. Ik hoop dat ze toch nog voor die Kroaat gaan. En ik begrijp de aankoop Promes gewoon niet goed. Nooit ergens wat echt gepresteerd en wel veel geld.

Maar goed, wie weet komt dat nog wel. Tevreden met het spel, ook in de 1e helft, men vergeet even voor het gemak de grote geparkeerde bus. Goed en rustig kapot gespeeld.

Stadion, veld en bus van VVV verschrikkelijk. Ajax heeft het goed gedaan. Al weet Promes ook weer dat hij op kunstgras speelt, typisch zo'n voetje die blijft hangen waar je met natuurgras veel minder last van hebt. Hoop dat de schade meevalt. Positief was Martinez, heeft alles, makkelijk aan de bal, goed in de lucht en duels en vooral heb ik nu ook gezien dat hij snelheid heeft. Dat was een zwakte van Ajax vorig jaar. Blind met een mooie pas bij de 0-1, begint in te komen en Marin was ook een stuk beter. Dest ook uitstekend, fijn dat er nog iets doorkomt, maar had ook Noa Lang vandaag wel even willen zien ipv Hunter. Tadic is denk ik ideaal achter de spits, heeft passing en overzicht. Neres, Promes en Ziyech ervoor met een beetje roulatie.

De Argentijnse tango met Tagliafico en Martinez, wat een genot om naar te kijken zeg. Voorop in de strijd vol vuur en passie. Prachtig om te zien.

Dit soort wedstrijden moet je gewoon winnen. Na een slechte eerste helft was Ajax na de rust zeker beter. Ten Hag heeft nog heel veel werk voor de boeg. Goed dat Alvarez z'n eerste minuten maakt en hoop dat we hem nu langzaam meer gaan zien. Tenslotte is 1-4 een prima resultaat in augustus op zo een vreselijk veld. Ik ga er van uit dat de blessure van Promes erger is dan die van Ziyech.

Op naar Cyprus!

Gun die Marin nog effe wat tijd zeg....we zijn pas halverwege augustus notabene. Ik zag (ook)al in de voorbereiding dat zijn handelingssnelheid wat traag is maar gun hem nog effe tijd om te groeien naar het Ajax niveau, wat n vrij hoog niveau is of beter gezegd er wordt n hoog niveau gevraagd.

17 augustus 2019 om 20:51

Mee eens, maar ik denk dat de meeste Ajacieden hem die tijd ook wel zullen geven.

Vond Tagliafico een van de beste vandaag

De eerste helft heb ik grotendeels niet kunnen zien dus daar kan ik niet over oordelen, maar op het moment kan het toch geen toeval zijn zodra Huntelaar het elftal rustiger lijkt te spelen. Wellicht aanstaande dinsdag met Huntelaar in de basis starten ? Ook vond ik de combi tussen van de Beek en Neres mooi doordat beide spelers door vochten, en er uiteindelijk nog een mooie goal uit voortkwam van Neres.

Mijn eerste indruk van Alavarez was goed, niet de dat de druk er op volop stond vanavond maar zijn passing was zuiver en hij liep ook continue vrij waardoor hij altijd aanspeelbaar was. En hij een aantal goed afvallende ballen onderschepten, al moet ik toegeven dat hij wel iets er dichter op had mogen zitten vlak voordat VVV scoorde toen die Vvv"er op de rand van onze zestien stond. Al gold dat voor alle Ajacieden in de zestien die naar mijn mening totaal niet ingrepen, voor aanstaande dinsdag mag hij wat mij betreft samen met Blind centraal achterin gaan spelen. Hij kwam op mij zelfverzekerder over dan Schuurs.

Laursen kopen!!die is echt goed

17 augustus 2019 om 21:06

Laursen deed het vorige week inderdaad heel leuk tegen Ajax. Spelertje om in de gaten te houden.

Makkelijke overwinning zoals voorspeld. Valt verder weinig te halen want je kan het alleen maar verkeerd doen in zo’n wedstrijd. 4 goals, prima. Debuut Alvarez is mooi, basisdebuut Dest. Jammer dat Promes geblesseerd raakt. Verder gewoon prima oefenpotje voor dinsdag.

Wat een gezeur weer over het kunstgras. Als je geen feiten kent, moet je ook niet reageren.
De Knvb zou de clubs eens wat geld kunnen geven om zaken te veranderen.

Nee dat zielig gedoe van Ajax over het aanvangstijdstip. Eén uur en 15 minuten verplaatsen. Nou nou dat maakt wat uit zeg.

Voetballen op versneden autobanden kan alleen in de Eredivisie. De bijvelden van de meeste amateurverenigingen liggen er beter bij. En dan lees ik dat sommige forumbezoekers hiervoor wel begrip kunnen opbrengen. Afschaffen of verplichte degradatie naar de amateurs. Als je als BVO niet een fatsoenlijk grasveld kunt overleggen, heb je niks te zoeken in het betaalde voetbal.

Wat een jankerds die ajax supporters,als je niet zonder Ziyech en promes van Apoel kan winnen dan hoor je niet jn de cl.
Promes is nota bene een reserve speler die er niks van bakt,wat een miskoop,ziyech is een ander verhaal,dat is echt een klasse speler,maar zonder hem moet je toch makkelijk van zo,n ploegje kunnen winnen.
Dus ajax supporters niet zo zielig doen!

17 augustus 2019 om 22:44

Ik denk altijd maar zo: als veel mensen tegen je aan lopen te trappen , ben je gewoon de beste. Het spreekwoord is nog altijd: hoge bomen vangen veel wind.

18 augustus 2019 om 01:51

Vorig jaar won Ajax in de CL van onder andere Juventus en Real Madrid. Toen waren er ook veel mensen die zeiden dat deze ploegen wat spelers misten en daardoor van Ajax verloren. Ik ben het ermee eens dat het een dom excuus is en niet geldig want als club hoor je gewoon goede backups te hebben. Helemaal als je jezelf een topclub wilt noemen.
Daarom moet je ook van Apoel winnen zonder Ziyech en Promes. Maar laten we wel wezen, met zo'n kutveld als in Venlo mag je wel een beetje kritiek hebben. Ik vind dat de Eredivisie moet streven naar echt gras bij alle clubs. En van mij mogen de kunstgrasclubs letterlijk gelijk degraderen.

Ze zijn ook weer een keer kampioen geworden met geluk,na .zoveel jaar,en meteen weer die arrogantie.

Linthorst grote speler, zieke pilsbaas vo voor de leden

Denk dat het wel mee valt met die blessures. De tegengoal vond ik juist het smetje. Ten Hag denk ik ook. Veld was ook een smetje trouwens.

Wanneer gaat VVV nu eens bestraft worden voor dat veld. Kunstgras is sowieso al ruk , maar als Je dat veld van VVV is echt dramatisch . Maar ja iedereen ziet het en iedereen zegt het na iedere wedstrijd weer , maar de KNVB weigert in te grijpen . Nu helemaal met Ja. Smit met zijn zogenaamde onderzoeken. En dat allemaal met de lulsmoes dat VVV geen ton kan vrijmaken voor een Grrasmat. Het is toch simpel...geen gras , geen eredivisie .

Waarom praat niemand over de vertoning van donny van de beek.Die gozer heeft voor het eerst balcontact na 51min.Dit is nog nooit in de geschiedenis van voetbal gebeurd.Echt een overschatte speler want je speelt gewoon met 10 man .Donny wilt nooit de Bal hebben speelt altijd verstoppertje.Dit Kan echt niet.

Ga naar Spfling.c𝚘m - g︅︅e︅︅wel︅︅d︅︅ige dat︅︅ing︅︅s︅︅i︅︅t︅︅e v︅︅o︅︅or volw︅︅a︅︅s︅︅s︅︅e︅︅ne︅︅n m︅︅e︅︅t een slim zoek︅︅s︅︅ys︅︅t︅︅ee︅︅m om een p︅︅artne︅︅r t︅︅e vin︅︅den om s︅︅e︅︅ks te hebb︅︅en!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

81 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 5 1 0 0
2018/2019 Sevilla 33 2 2 0
2018/2019 Spartak Moskou 5 1 1 0
2017/2018 Spartak Moskou 26 15 5 0
2016/2017 Spartak Moskou 26 12 4 1
Laatste voetbalnieuws

Erik ten Hag krijgt goed nieuws in aanloop naar topper tussen PSV en Ajax

Donny van de Beek is naar alle waarschijnlijkheid inzetbaar voor Ajax in de naderende topper tegen PSV, zo meldt De Telegraaf vrijdag. De middenvelder lijkt daarmee op tijd hersteld te zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren