Quincy Promes ‘pislink’: eerste basisplaats loopt uit op deceptie

Zaterdag, 17 augustus 2019 om

Het optreden van Quincy Promes tegen VVV-Venlo is beperkt gebleven tot veertig minuten. De aanvaller van Ajax stond voor het eerst dit seizoen in de basis bij Ajax, maar kon uiteindelijk niet verder nadat hij een tik kreeg van middenvelder Evert Linthorst van VVV. Promes werd vervangen door David Neres.

Promes kreeg de tik al eerder in de eerste helft. Hij moest zijn schoenen even uitdoen en liep daarna ongemakkelijk, keek naar de kant en ging uiteindelijk naar het gras. Neres liep ondertussen al warm aan de zijlijn en nadat Promes de strijd definitief staakte, kwam de Braziliaan erin als zijn vervanger.

De Oranje-international, die na 27 minuten nog een goede kans onbenut liet om te scoren kon nog wel zelf richting de zijlijn lopen. "Hij was pislink, hij kreeg eindelijk de kans", merkt analist Jan-Joost van Gangelen op bij FOX Sports. De precieze ernst van zijn blessure is nog niet bekend. Op sociale media klinkt na de blessure van Promes geklaag op het kunstgrasveld van VVV-Venlo.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door kapsteyn)

Hoe vertel je iemand dat Promes een miskoop is zonder die persoon te kwetsen? Deed net letterlijk alles fout in de wedstrijd en vertraagt het spel. Nadat hij gewisseld werd werd er meteen gescoord.

17 augustus 2019 om 19:34

Hebben wij een verschillende wedstrijden gekeken????

Promes wast juist dreigend en actief. Vond hem beter dan tadic of ziyech, maar daar hoor je niemand over. Jammer van die ene kans, al was dat ook geen makkelijke bal. Ik zeg niet dat hij een geweldige pot speelde maar het was beter dan de gemiddelde ajacied deze wedstrijd. Jezelf onderscheiden bij je eerste basisplaats terwijl je 17 mil hebt gekost is haast onmogelijk. Zeker met die mensen die op voorhand al roepen dat het een miskoop is.

17 augustus 2019 om 19:43

Vond hem helemaal niet goed. Stond continue veel te ver naar binnen waardoor dat kleine beetje ruimte in het centrum helemaal verdween.

17 augustus 2019 om 19:45

Waarschijnlijk hebben jullie gewoon een andere kijk op het spelletje en kijk jij gewoon naar spelers als individu ipv als teamspeler. Promes liep met zijn spel alleen maar op de 10 positie, waardoor Tagliafico alles in zijn eentje op de linkerflank moest doen en Donny/tadic in het centrum van de aanval ook gewoon heel weinig ruimte hadden. Promes was echt bijna nooit op "zijn" linksbuiten te vinden om het veld breed te maken en verdedigers van VVV met zich mee te nemen naar buiten toe.

Dan kan die wel "dreigend en actief" zijn, maar dan lijkt het gewoon meer of je jezelf in de spotlights wil zetten dan dat je jouw eigen taken uit wil voeren voor "het team". Maar dat is mijn mening

17 augustus 2019 om 19:58

Linksbuitens houden het spel bij Ajax ook helemaal niet breed, dat doet de linksback. Dat is al tijden zo.

17 augustus 2019 om 20:00

Inderdaad zoals Tomido zegt, hij loopt andere spelers in de weg.

17 augustus 2019 om 20:21

Welke wedstrijd heb jij zitten kijken joh?

17 augustus 2019 om 20:21

Welke wedstrijd heb jij zitten kijken joh?

17 augustus 2019 om 21:59

Heeft hij iets goeds gedaan dan deze keer?

Dan heb ik dat gemist, ik ga meteen terugspoelen

Ik vond hem als vanouds weer dramatisch slecht juist

17 augustus 2019 om 22:03

Die jongen weet helemaal niet wat hij aan het doen is, kan alleen in een vierkant van 50 vierkante meter een beetje ballen, maar er zit totaal geen gedachte achter

Nou is dat op zich niet zo heel erg als buitenspeler maar als hij dan een actie maakt mislukt het ook nog eens

Hij denkt dat een veld verdeeld is in allemaal rondo-vakjes, als je jouw rondo-tje hebt gewonnen dan ben je er

Zelden zo'n kip zonder kop gezien

17 augustus 2019 om 23:19

@Tomido, ooit van minimale breedte gehoord? Dat is hoe Ajax speelt onder ten Hag. Meestal houdt Nico het breedt op links (dat is dus de enige speler) ik raad je aan om je eens te verdiepen in de speelwijze voor je van onzin schrijft.

17 augustus 2019 om 23:20

@Tomido, ooit van minimale breedte gehoord? Dat is hoe Ajax speelt onder ten Hag. Meestal houdt Nico het breedt op links (dat is dus de enige speler) ik raad je aan om je eens te verdiepen in de speelwijze voor je van onzin schrijft.

18 augustus 2019 om 03:46

Ik ken zeker de benaming en betekenis van "minimale breedte" en het daarbij horende "restverdediging", maar het zegt genoeg dat het bij Ajax pas begon te lopen toen Promes er met een blessure van af ging. Toen Huntelaar er in de 2e helft ook nog extra bij kwam en Tadic naar linksbuiten ging hield Tadic ook het veld "gewoon" breed, er is namelijk een verschil tussen "naar binnen gaan" zoals Tadic dat doet (en Promes dat ook éã©n keer goed deed bij de aanval wanneer hij geblesseerd raakte) en op die manier ruimte voor de voorzet van Tagliafico te maken (verdediger gaat mee met Tadic en is niet snel/beweeglijk genoeg om een voorzet van Tagliafico tegen te houden) en "naar binnen staan" waardoor de verdediger bij een pass richting Tagliafico genoeg tijd/mogelijkheden heeft om de voorzet af te dekken.

Ook is er een verschil tussen "taken van je tactiek uitvoeren" zoals Tadic en Ziyech doen op links en het "in de weg lopen" zoals Promes dat vandaag deed. Dat er dus helemaal niet door de verdediging van VVV te komen was zou dus volgens jou eerder door de "minimale breedte" tactiek van Ten Hag komen waardoor je de tegenstander de mogelijkheid geeft om het veld klein te houden, dan door het in de weg lopen van Promes. De tijd zal het leren of Promes uiteindelijk wel belangrijk kan worden voor dit Ajax met hun tactiek of dat het gewoon geen goed huwelijk gaat worden, maar ik blijf er gewoon bij (en dat is mijn mening) dat dit ondanks de "dreiging" geen goede wedstrijd was van Promes.

17 augustus 2019 om 19:35

Promes is een soort Magallan maar dan in de aanval. Loopt constant te stuntelen en het is slechts hopen dat hij een keer de bal goed raakt. Wat een miskoop zeg! En ook Marin is een verschrikiing. Onbegrijpelijke aankopen van Overmars.

17 augustus 2019 om 19:45

Heee hebben we dezelfde uitspraak nog een keer vandaag. Promes een Magallan noemen is natuurlijk onzin. Meer dan prima aanvaller en een stuk beter vleugelmateriaal dan we vorig jaar op de bank hadden zitten.

17 augustus 2019 om 19:46

Heee hebben we dezelfde uitspraak nog een keer vandaag. Promes een Magallan noemen is natuurlijk onzin. Meer dan prima aanvaller en een stuk beter vleugelmateriaal dan we vorig jaar op de bank hadden zitten.

17 augustus 2019 om 19:49

Ja deze dubbele reactie wijt ik aan de slecht werkende app. Reacties komen de ene keer wel door, andere keer weer niet. Kan geen reactie plaatsen maar alleen op anderen reageren. Gaat er nog iets aan gedaan worden, kan wel als reactie wanneer deze reactie wordt verwijderd.

17 augustus 2019 om 19:51

@inke Is niet alleen de app, ook op de site zelf merk ik dat er gewoon steeds vaker "overbelasting" van de server is waardoor die steeds langzamer gaat lopen en het langer duurt om reacties te posten/ pagina's te laden, maarja misschien nu ze weer extra inkomen hebben door de "samenwerking" met al die formule1 en wielren sites dat ze daardoor die servers wat kunnen verbeteren.

17 augustus 2019 om 20:06

Wat een achterlijke vergelijking serieus. Zei jij dat vanmiddag ook al.niet in een ander topic? Promes heeft net een paar minuten gespeeld man, laten we als ajacieden koesteren dat we spelers kunnen kopen die in het ned elftal zitten. Promes was paar keer speler van het jaar in de russische competitie.

17 augustus 2019 om 19:38

Hoeeee vertel je iemand... dat de aaaaaarde niet meer rond is.... en de zoooon niet laaaanger schijnt

17 augustus 2019 om 20:00

je vergeet: Dat de vooooooooogels niet meer vliegeeeen.

Ken je klassiekers!

OT: Ik hoop dat Ten Hag een goed woordje met hem gaat hebben over posities en looplijnen. Zag er echt niet uit.

17 augustus 2019 om 19:38

Hoeeee vertel je iemand... dat de aaaaaarde niet meer rond is.... en de zoooon niet laaaanger schijnt

17 augustus 2019 om 22:05

Blinddoek om en dan een duwtje geven

17 augustus 2019 om 19:41

Kan je niet vertellen, als je aangeeft dat het niets is dan staat de Russische geheime dienst al meteen bij je op de stoep, om te vertellen dat hij in Rusland zo geweldig was. Al vond ik hem wel bedrijvig voetballen hoor, maar telkens is het gewoon met niks. Is ook wel lekker voetballen met een tegenstander die je gewoon op wacht en pas druk zet wanneer je op 5 meter van het 16 meter gebied staat. Heb je alle tijd ben de wereld daarvoor.

17 augustus 2019 om 20:32

Waar baseer jij de term ‘miskoop’ op? Welke wedstrijden?

17 augustus 2019 om 20:42

Echt op alle wedstrijden die hij heeft gespeeld. Het is echt alles behalve een speler voor Ajax waar je het ‘lang aan de bal blijven’ aan andere spelers over moet laten zoals Ziyech. Hij past veel beter bij alle andere clubs in de Eredivisie.

18 augustus 2019 om 08:01

Promes, miskoop van het jaar ben ik bang. Zou eerst een gesprek met hem aangaan om die maniertjes achterwegen te laten. Hij is meer met randzaken bezig dan voetballen. De beste man kan nog geen pion passeren. En na de fieltgoal net voordat hij naar de kant gaat zou ik me ook laten wisselen, in een 4e klasse schieten ze van die afstand nog gerichter op doel.

Eerste 30 minuten gingen goed, lekker speels en dreigend. Jammer dat hij uitviel, gun het hem wel.

Hoe speelde hij tot aan zn blessure? Tis wel bout voor hem hoor. En voor ajax hopelijk ook geen ernstige blessure. We hebben hem gewoon hard nodig

17 augustus 2019 om 19:36

Afgaande op zijn reputatie en transfersom, speelde hij niet naar behoren, wederom

17 augustus 2019 om 19:51

Afgaande op de wedstrijd (wat Ridirk vraagt), speelde hij wel reigend maar niet meer dan dat. Hij speelde eigenlijk zoals heel ajax, wel blaffen, maar niet bijten.

Analist Jan Joost van Gangelen???

Het lijkt me wel klaar met die Promes. Wat een waardeloze speler is dat zeg!

17 augustus 2019 om 22:24

Helemaal mee eens

Nog voor de transferstop verkopen, 5 miljoen verlies nemen, dit wordt echt nooit wat

En Koeman / Advocaat hebben ook een bril nodig, ik heb deze speler nog nooit een hele wedstrijd goed zien spelen

18 augustus 2019 om 10:31

Hij begint net. dus het kan met Promes nog alle kanten op gaan.

17 augustus 2019 om 22:25

Helemaal mee eens

Nog voor de transferstop verkopen, 5 miljoen verlies nemen, dit wordt echt nooit wat

En Koeman / Advocaat hebben ook een bril nodig, ik heb deze speler nog nooit een hele wedstrijd goed zien spelen

17 augustus 2019 om 22:26

Helemaal mee eens

Nog voor de transferstop verkopen, 5 miljoen verlies nemen, dit wordt echt nooit wat

En Koeman / Advocaat hebben ook een bril nodig, ik heb deze speler nog nooit een hele wedstrijd goed zien spelen

Dat vervelende kunstgras ook. Ballen die vervelend stuiteren, irrirante opvliegende kunstgraskorrels...velden die ook nog eens in lengte en breedte op het minimumformaat worden gemaakt om maar gewoon een optimaal thuisvoordeel te creëren. Ik ben blij dat Excelsior er al uit is, VVV mag er na dit seizoen uit.

18 augustus 2019 om 00:55

Ze willen dat het tv geld evenredig verdeeld word. Misschien met de meer opbrengst kunnen de kunstgras clubs weer echt gras nemen. Het is altijd minder leuk om te kijken als supporter naar een wedstrijd op kunstgras. En je speelt voor de de fans toch.

Ga naar Spfling.c𝚘m - gew︅︅eld︅︅i︅︅g︅︅e da︅︅ti︅︅n︅︅g︅︅si︅︅te v︅︅oo︅︅r vo︅︅l︅︅wa︅︅s︅︅s︅︅e︅︅n︅︅en me︅︅t ee︅︅n sli︅︅m z︅︅oe︅︅ksy︅︅st︅︅eem om ee︅︅n p︅︅a︅︅r︅︅t︅︅ne︅︅r t︅︅e v︅︅ind︅︅en om s︅︅e︅︅ks t︅︅e he︅︅bben!

De "fans" laten zich weer horen zeg. Geef de man toch wat krediet in plaats van hem meteen af te branden. Promes is er nog maar net bij en moet duidelijk nog wennen aan het systeem en zijn medespelers. Ik vond hem best actief en dreigend. Sterker nog: Ik vond hem beduidend beter spelen dan Ziyech of Donny vd Beek.
Tegen een tegenstander die met alle spelers voor de pot hangt is het voor een snelle jongen niet echt mogelijk je waar te maken. Neres is inderdaad tegen dit soort tegenstanders wat gevaarlijker. Ook helpt het als je dan een echte afmaker in de spits zet zoals Huntelaar.
Is het misschien ook opgevallen dat we deze keer totaal geen moeite hadden met Vvv, terwijl we vorig jaar nipt en dankzij de VAR met 1-0 konden winnen? Dit team mist dan wel onze sterkhouders Schone, de Ligt en de Jong, maar is in totaal niet slechter dan vorig jaar in dezelfde fase van de competitie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

81 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 5 1 0 0
2018/2019 Sevilla 33 2 2 0
2018/2019 Spartak Moskou 5 1 1 0
2017/2018 Spartak Moskou 26 15 5 0
2016/2017 Spartak Moskou 26 12 4 1
Laatste voetbalnieuws

Erik ten Hag krijgt goed nieuws in aanloop naar topper tussen PSV en Ajax

Donny van de Beek is naar alle waarschijnlijkheid inzetbaar voor Ajax in de naderende topper tegen PSV, zo meldt De Telegraaf vrijdag. De middenvelder lijkt daarmee op tijd hersteld te zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren