Van Persie shockeert meteen bij BT: ‘Wenger heeft wat uit te leggen’

Zaterdag, 17 augustus 2019 om 15:56Dominic Mostert • Laatste update: 16:09

Robin van Persie heeft voor het eerst een boekje opengedaan over zijn vertrek van Arsenal naar Manchester United in 2012. De aanvaller schreef destijds een lange brief aan de supporters van the Gunners, maar wilde niet in detail treden over de redenen achter zijn vertrek. Zeven jaar later verklapt de kersverse analist van BT Sport dat hij nooit een aanbieding kreeg om zijn contract, dat nog maar een jaar doorliep, te verlengen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door onlogisch)

En al die Arsenal supporters maar zeiken naar van Persie, omdat hij de club ‘in de steek’ liet. Waarschijnlijk de domste beslissing in Wengers carrière.

17 augustus 2019 om 16:07

nog nooit zoveel shit in een reactie gezien.

Waarom zou Wenger in godsnaam moe worden van RVP waar hij notabene acht jaar lang aan vast hield ondanks dat hij een kut mentaliteit had en constant geblesseerd was. RVP verliet ons voor een titel en dat is zijn goed recht maar hij praat hier pure shit.

17 augustus 2019 om 16:08

Waarom kreeg hij dan geen nieuw contract? Ervan uitgaande dat wat RvP zegt waar is?

17 augustus 2019 om 16:11

Lijkt me niet dat je zoiets uit je duim gaat zuigen. Neem aan dat Arsenal of iemand die er bij betrokken was wel met een statement komt of het klopt of niet.

17 augustus 2019 om 16:13

Want jij weet wel hoe de vork in de steel zat toendertijd?

17 augustus 2019 om 16:14

Pure shit? Waarom zou RVP dit zeggen wetende dat dit wordt uitvergroot in de media. Het is precies zoals hij zegt; bij een transfer gebeurd er van alles achter de schermen. Daar waar wij supporters geen reet van meekrijgen natuurlijk. Wij moeten het uiteindelijk uitvinden via de media.

17 augustus 2019 om 16:22

grappig altijd dit soort emo reacties.
Jij weet 0.0% wat er echt is gebeurd.

Ik geloof van persie hierin maar verder weet ik het ook niet natuurlijk.

17 augustus 2019 om 16:34

@wilshere.

Wat Morgan zegt is onzin. Het is toch wel bekend dat Arsenal het geld niet had om door te pakken. Dat zegt hij ook in het interview. Kijk het maar na op BT sports

17 augustus 2019 om 16:43

@peter1984 Niet het geld had is onzin. Arsenals beleid is om voor mij onbekende reden lang te wachten met verlengen van contracten. Kijk naar Sanchez ozil Wilshire die welshman en anderen... Als van persie geduld had gehad was de aanbieding vanzelf gekomen. Weet iemand waarom arsenal dit beleid voert?

17 augustus 2019 om 18:23

Wilshere

Je geeft zelf al het antwoord op je vraag. Misschien dat hij daarom geen nieuw contract kreeg aangeboden.
En dan is het zijn goed recht om verder te kijken ....

17 augustus 2019 om 16:07

Ja arsenal is sws een rare club die lange tijd raar beleid voert, verbaast me dus ook nijs

17 augustus 2019 om 16:07

Hoor en wederhoor? Of direct alles geloven?

17 augustus 2019 om 16:20

Aangezien RvP dit nu gezegd heeft is het wachten op een reactie of het blijft doodstil... Zij die zwijgen geven toe.

17 augustus 2019 om 17:39

In die tijd heeft van Persie duidelijk aangegeven dat hij zijn contract niet gaat verlengen dus ik denk wel dat Arsenal hem die mogelijkheid heeft gegeven. Wel denk ik dat hij bij United en City (naast het sportieve kant) gewoon veel meer kon verdienen dan bij Arsenal.

17 augustus 2019 om 17:40

Supporters zijn dan ook niet bepaald objectief omtrent dit soort zaken.

Jahoor, VZ doet weer alsof RvP heeft gezegd dat Wenger iets uit te leggen heeft. Wat een triestheid... Schrijf nou eens hedendaagse professionele koppen! Dit is toch niet van enkel journalistiek niveau? Manmanman wat kinderachtig!

17 augustus 2019 om 16:31

Hij zei letterlijk ik voelde niet de liefde, RVP wou nieuwe aankopen (grote namen) om mee te kunnen doen om de titel, daarnaast en een contract wat in de buurt kwam bij spelers zoals Rooney. Dat wou of kon Arsenal niet doen. Wat Morgan hier zegt komt omdat hij niet goed luisterd.

Dus niets kinderachtig aan van VZ jij moet iets beter lezen

17 augustus 2019 om 16:53

Frankentime heeft gelijk. Het wordt gebracht (of in ieder geval sterk gesuggereerd) alsof het een quote van Van Persie is. Clickbait

17 augustus 2019 om 16:57

Frankentime overdrijft misschien, maar deze reactie is niet alleen naar aanleiding van deze kop. Je kunt niet ontkennen dat VZ vaker 'sensatiekoppen' gebruikt om clicks te krijgen. Niks mis mee uiteraard, VZ moet ook geld verdienen, maar snap de reactie van Frankentime wel.

17 augustus 2019 om 17:52

Nee, dat is gewoon hoe het werkt in de (sport)journalistiek. Bovendien ben je toch op de hoogte als je het hele artikel leest? Wat is dan het probleem?

17 augustus 2019 om 18:29

Ben er ook helemaal klaar mee. Kijk veel liever op Voetbalprimeur.

Omg dit is ongelooflijk, ik wordt nu wel heel pissig. Al die tijd zijn wij voor gek gehouden, en hij houdt zijn mond ? Niet te geloven, dat hij geen contract kreeg aangeboden. Als dit zo is dan heeft kroenke veel uit te leggen. Aangezien hij nog bij de club is en ik kan alleen maar over Wenger aannemen dat hij niet het budget gekregen heeft van kroenke/gazidis. Maar schokkend kan er niet veel meer over zeggen. Alleen vraag ik mij af waarom zij moe werden van hem, hij was ook wel met die onderhandelingen aan het kutten destijds als ik de media toen moest geloven want hij zou toen eind van het seizoen een bakkie doen.

17 augustus 2019 om 17:50

Dit geloof je toch niet? Arsenal is nou niet bepaald het schoolvoorbeeld van goed sportief beleid de laatste jaren, maar er is geen club ter wereld die verreweg z'n beste speler uitzwaait na een 8-jarige samenwerking in de context zoals Van Persie het uitlegt. Het feit dat hij er vervolgens niet dieper op in gaat terwijl hij twee keer de vraag krijgt wat er precies gebeurd was, zegt in mijn ogen genoeg.

17 augustus 2019 om 19:25

Hij gaat er wel op in als je het interview kijkt. Het ging er puur om dat hij aankopen wou die goed genoeg waren om kampioen te worden en dat konden de eigenaren en Wenger niet beloven. Dus zijn ze nooit meer bij hem terug gekomen.

Omg dit is ongelooflijk, ik wordt nu wel heel pissig. Al die tijd zijn wij voor gek gehouden, en hij houdt zijn mond ? Niet te geloven, dat hij geen contract kreeg aangeboden. Als dit zo is dan heeft kroenke veel uit te leggen. Aangezien hij nog bij de club is en ik kan alleen maar over Wenger aannemen dat hij niet het budget gekregen heeft van kroenke/gazidis. Maar schokkend kan er niet veel meer over zeggen. Alleen vraag ik mij af waarom zij moe werden van hem, hij was ook wel met die onderhandelingen aan het kutten destijds als ik de media toen moest geloven want hij zou toen eind van het seizoen een bakkie doen.

17 augustus 2019 om 17:02

Hij had toch gewoon nog een contract? Daarnaast als jij als van Persie zijnde aangeeft per se weg te willen, aangezien je andere maatjes en sterspelers ook zijn vertrokken, dan slaat het toch nergens op om nog een contract aan te gaan bieden? Het ziet er in mijn ogen uit alsof hij gewoon zijn straatje schoonveegt.. Hoezo werd men moe van hem, hij was met afstand de beste van Arsenal op dat moment.. schei toch uit..

17 augustus 2019 om 18:07

Maar wacht wacht jij praat nu van alles , volgens Wenger wou hij niet verlengen anders zou hij gratis de deur uitlopen, zijn woorden. Juist dat jaar hadden ze zwaar ingekocht voor Arsenal zijnde in jaren. Volgens Wenger nadien ze giroud en podolski kochten , hoefde hij niet weg van Wenger. Dus het zou kunnen betekenen dat ze mondeling gesproken hebben en daardoor geen contract voorstel is gedaan met bedragen aan zijn zaakwaarnemer. Maar meneer wist al wat hij wou, maar je moet wel je interesse kenbaar maken met bedragen ongeacht hij wil of niet. Zo geef je hem optie om te verlengen en of te vergelijken. Maar volgens jou moeten we geen voorstellen neerleggen zodat ze niet de bedragen naast elkaar kunnen leggen maar je sterspeler en aanvoerder zonder te proberen aan je concurrent verkopen. Kroenke is hier zwaar de dader sinds hij er is vertrekken er sterspelers. Dat weet jij ook toch?

17 augustus 2019 om 20:23

Als je weg wilt om ergens anders kampioen te worden, wat moet je dan nog met bedragen vergelijken? Als je spreekt en beseft dat het geen zin heeft moet je dan toch maar een contract neerleggen, ondanks dat je weet dat ze in Manchester veel meer knaken kunnen bieden.. Waarom dat eerste zinnetje?

18 augustus 2019 om 11:05

Dat is zaken doen je vergelijkt voordat je die keuze neemt het gaat niet eens om het tekenen maar als jij Arsenal zijnde geen voorstel doet dan is dat natuurlijk triest. Ik weet wel zeker dat kroenke die salaris niet wou uitkeren dat er daarom ook geen voorstel is gelegd, ze wouden puur cashen. Goos als jij dingen roept als, het slaat toch nergens op als een speler weg wilt hem nog een contract aan te bieden, hij zegt juist in dit artikel dat hij geen optie kreeg. Of ik hem geloof? Ja zeker, ze hebben daarvoor op fabregas, nasri, song en lijstje is nog lang lopen cashen. Goedkope alternatieven bennayoun, chamakh, Silvester, park, scuillaci. De volgorde zal niet kloppen maar geen topclub in Europa zou deze spelers contract geven, alleen omdat kroenke CL top 4 wou halen met het minimale omdat ze destijds ook een stadion moesten afbetalen. Afgelopen 15 jaar ruim waren hel voor de fans. Zonder een voorstel te doen een speler laten gaan dat gebeurt niet meer. Wenger nam risico omdat zijn handen op knip waren door ze in de laatste contract jaar in te laten gaan en daar zijn ook genoeg voorbeelden van.

Als een speler zegt: "the fact is that they didn't offer me a new contract" om er vervolgens niet dieper op in te gaan, krijg ik al snel het gevoel dat er wel wat meer achter zit. Als je als club dat aan de wensen van een speler kunt voldoen en je weet dat hij gaat vertrekken, heeft het geen nut meer om hem alsnog een contract aan te bieden.

Hij had net een topseizoen achter de rug en was verreweg de beste speler van Arsenal. Dan is de club je echt niet ineens na 8 jaar zat. Het is totaal onlogisch. Zoals @feelingood hierboven al aangeeft; ik krijg toch vooral het idee dat hij hier even z'n eigen straatje schoonveegt. Hij zegt net genoeg om zelf volledig buiten schot te blijven en veel te weinig om er dieper op in te gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Arsenal10-5
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. Smith RoweMiddenvelder71
B. SakaAanvaller71
A. LokongaMiddenvelder60
P. AubameyangAanvaller62
A. Maitland-NilesMiddenvelder50
M. ØdegaardMiddenvelder51
N. PépéAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

1675 fans
Aanvaller, 38 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 25 16 0 1
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

Pierre van Hooijdonk: ‘Hij lijkt op Robin van Persie in zijn jonge jaren’

Noa Lang maakte maandagavond zijn basisdebuut in Oranje. Hoewel de op links geposteerde aanvaller niet tot scoren wist te komen in het WK-kwalificatieduel met Gibraltar (6-0), liet hij een uitstekende indruk...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren