Sjaak Swart: ‘Hij komt echt terug naar Ajax, maar ik weet niet wanneer’

Zaterdag, 17 augustus 2019 om

De namen van ex-spelers als Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Luis Suárez passeren iedere transferzomer weer de revue bij Ajax, maar vooralsnog is geen van deze drie routiniers daadwerkelijk teruggekeerd in Amsterdam. Ajax-icoon Sjaak Swart denkt echter dat het wat Suárez betreft slechts een kwestie van tijd is voordat hij weer in de Johan Cruijff ArenA te bewonderen zal zijn.

“Ik geloof dat hij heel graag naar Ajax terug wil. Nu al? Nou, misschien. Hij kom echt terug naar Ajax, maar ik weet niet wanneer. Er zijn bepaalde spelers die graag terug willen keren bij Ajax. Denk aan Frank Rijkaard en Jari Litmanen”, vertelt Swart bij NH Sportcafé. De nu nog bij Barcelona actieve Suárez zou deze zomer eventueel de vervanger kunnen worden van Kasper Dolberg, die mogelijk op weg is naar de uitgang.

Swart gaat er zelfs al van uit dat Dolberg hoe dan ook zal vertrekken: “Dolberg is weg. Ik denk dat hij verkocht is. Ik weet niet waar hij heen gaat, maar dat heb ik naar mij toe gekregen.” OGC Nice en TSG 1899 Hoffenheim werden de afgelopen dagen het meest nadrukkelijk in verband gebracht met de komst van de spits. Swart noemt met Bayer Leverkusen echter nog een optie: “Wat denken jullie van Peter Bosz?”

In tegenstelling tot Dolberg, denkt Swart dat Donny van de Beek deze zomer wel bij Ajax blijft. De middenvelder werd de afgelopen weken nadrukkelijk genoemd bij Real Madrid: “Voor nu denk ik dat hij bij Ajax blijft, ze willen hem graag behouden. Real Madrid wilde hem voor een bepaalde datum halen, maar dat is al voorbij. Real was ook met andere dingen bezig. Elke dag is het anders. De ene dag denk je dat er wat gaat gebeuren en dan hoor je weer drie dagen niets.” Van de geruchten dat trainer Zinédine Zidane niet op de komst van Van de Beek zit te wachten, gelooft Swart echter niets: “Iedereen bij Real Madrid wilde Donny hebben.”


Poll

Denk jij dat Luis Suárez in de toekomst terug zal keren bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door vazieman)

Las net ook dat Sjaak zei dat het zeker is dat Dolberg een transfer gaat maken en dat Ajax dat binnenkort bekend gaat maken. Swart denkt dat hij naar Leverkusen gaat van Bosz.
Ook zei hij dat er afspraken zijn gemaakt met Real Madrid dat Vd.Beek nog 1 seizoen bij Ajax blijft.

Suarez zie ik voorlopig nog niet terugkomen. Misschien pas over twee jaar. Hij is nog steeds goed genoeg voor de Europese top.

17 augustus 2019 om 12:00

Als Swart dit soort teksten nu gaat bezigen dan lijkt het daar toch wel zeer op. Is iemand die natuurlijk erg dicht bij Donny staat. Die datum waar Overmars het over had was dus blijkbaar ook een datum die Real in het vooruitzicht had gesteld als ze hem eventueel wel gingen halen. Blijft een raar verhaal waarom ze nu niks meer laten horen... of daar lijkt het in ieder geval op.

Ik denk dat Dolberg op weg is naar Nice. Leverkusen zijn eigenlijk de laatste dagen helemaal geen geruchten over en daar zou hij volgens mij ook op de bank belanden. Suarez volgend jaar terug zou perfect zijn. Ik denk dat Huntelaar dan toch wel echt op is en grote kans dat er dan wel iets met Ziyech/nere gebeurd.

17 augustus 2019 om 18:40

Niet helemaal mee eens. Huntelaar doet het hartstikke goed en ligt erg fit. Denk dat hij echt nog wel een paar jaar blijft.

19 augustus 2019 om 14:08

Ajax is toch ook Europese top?

Zou mooi zijn volgend jaar, zelfs als Ziyech en Neres weg gaan en Hunter eventueel stopt. Heb je dan nog een aanval met Promes - Tadic - Suarez. Ben heel benieuwd of hij komt.

17 augustus 2019 om 12:00

Promes mag volgend seizoen weer zijn koffers pakken. Onbegrijpelijke aankoop van Ajax. Mist teveel vaardigheden.

17 augustus 2019 om 12:05

Geef hem nou wat tijd. Als hij zijn vorm uit Rusland weer vindt, dan is hij weer het dubbele waard.

17 augustus 2019 om 12:05

Ik ga niet mee met mensen die het in het begin van het seizoen al denken te weten. Winterstop lijkt me een mooie tijd om de balans op te maken. Wat betreft Promes. Ik ben benieuwd of hij er na dit seizoen kan staan als een basisklant weg gaat. Zelfde voor Martinez als Nico weggaat en Marin als Donny weggaat.

17 augustus 2019 om 12:08

Onbegrijpelijk niet, maar hij gaat het wel erg lastig krijgen. Velen hadden verwacht dat óf Ziyech óf Neres zou vertrekken, of zelfs allebei... Nu dat dus van de baan is moet onze vriend Promes het opboksen tegen hen. Pfoee

17 augustus 2019 om 12:10

Promes is net een soort Magallan maar dan in de aanval. Het is 1 en al gestuntel en slechts hopen dat hij de bal een keer goed raakt.

17 augustus 2019 om 12:25

Zijn vorm uit Rusland krijgt? Het was wel een hele mysterieuze vorm, dat die in die tijd bij het Nederlands voetbal het ook niet kon laten zien. Misschien is dit gewoon zijn niveau? En zat in Rusland alles mee of heeft die boven zijn stand geleefd. Een bjorn vleminx is hier ook topscorer geweest in Nederland en heeft het nergens anders meer laten zien. Sindsdien zegt een topscorer titel mij niet zoveel meer. Soms zit je gewoon in een lekkere flow of ligt een competitie je gewoon goed. Of heb jij hem in Rusland gevolgd en baseer jij zijn vorm daar ergens op, behalve op het aantal doelpunten?

17 augustus 2019 om 12:45

Dan mag ik Magallan en Promes nog wel prutsers eerste klas vinden. Liever iets bij de naam noemen dan naief de kop in het zand steken.

17 augustus 2019 om 12:52

Volgens mij ben jij wel de laatste die moet beginnen over een obsessie, aangezien ik het idee krijg dat jij een aardige obsessie voor mij krijg. Ik kan niet reageren, of jij staat er weer met een wijsvingertje, maar enfin. Ik heb inderdaad 0 wedstrijden van hem gezien ja, net zoals 99% van hem hier. Ik baseer inderdaad mijn mening over wedstrijden in het Nederlands elftal en een paar van hem hij sevilla, maar ik zeg ook niet of die het goed of slecht deed in Rusland. Iedereen begint steeds over zijn geweldige prestaties in Rusland, zonder ook meer een minuut hem te hebben zien voetballen, dat is pas belachelijk. Maar blijkbaar heb je volgens jou dan wel recht van spreken ipv te constateren dat het bij het Nederlands elftal en sevilla niet veel is en was? Of vind jij dat die daar wel de pannen van het dak speelt of heeft gespeeld? Daarnaar reageer ik inhoudelijk op iemands reactie en die ging over Promes en Ajax, daar reageer ik inhoudelijk op ja, iets wat voor jou raar is, maar dat begrijp ik ook als ik jouw reacties hier een beetje volgt. Het is voornamelijk op de man spelen en het heeft vaak haast geen toegevoegde waarde in de discussie. Kijk hoe jij al reageert op Dominique? Dat vind jij een goed manier van regeren door meteen iemand uit te maken voor kluns en niet met argumentatie komen wat het tegendeel bewijst? En mijn reactie zou verwijderd moeten worden, omdat iemand over Promes begint en ik hier op reageer? Je zou denken dat zijn reactie dan verwijderd zou moeten worden toch? Maar hij heeft een positieve reactie over een Ajacied en dat slik jij natuurlijk wel. Lijkt mij een lastig leven zo, wanneer er iets negatiefs wordt gezegd dat je niet bevalt, om dan maar meteen voor verwijderen op te komen. Of te wel weglopen van de situatie als het niet gaat zoals je uiteindelijk zelf wilt.

17 augustus 2019 om 13:05

Gebaseerd op wat? Als je drie spelers heb als Ziyech, Tadic, en Neres dan is het toch niet gek dat Proces gewoon op de bank zit? Beter een Promes inbrengen ipv Cerny, de Sa, lukoki etc. Een sterke bank heeft Ajax ook gewoon nodig met Huntelaar, Alvarez, Promes en dan nog wat talenten als Lang en Dest.

17 augustus 2019 om 13:05

Gebaseerd op wat? Als je drie spelers heb als Ziyech, Tadic, en Neres dan is het toch niet gek dat Proces gewoon op de bank zit? Beter een Promes inbrengen ipv Cerny, de Sa, lukoki etc. Een sterke bank heeft Ajax ook gewoon nodig met Huntelaar, Alvarez, Promes en dan nog wat talenten als Lang en Dest.

17 augustus 2019 om 13:24

Niet meer dan logisch. En als het goed is spelen we weer veel wedstrijden. Vorig seizoen toen Neres geblesseerd was verloren we de halve finale CL omdat er geen vervanger was

17 augustus 2019 om 13:58

Onbegrijpelijk domme reactie. Heeft net paar minuten gemaakt en was in Rusland heel goed en is een ned elftal speler. Promes gaat het echt wel doen

17 augustus 2019 om 14:35

Zullen ze bij jou ook moeten doen na 3 weken bij je nieuwe baan waarvan je droomt.

Ik las dat Donny vd Beek soms bij Sjaak Swart slaapt sinds zijn jeugd. Lijkt me wel een gezellige man, lekker een eitje bakken. Goede zaakwaarnemer!

Als Sjaak over een iemand goed is ingelicht, is dan Donny wel. Ik heb ook het idee dat hij lekker nog een jaartje blijft, kan hij weer voor Amsterdam vlammen! Dan heeft Ajax echt een goed transferwindow achter de rug, mits ze Dolberg verhuren. Verkoop zou ik dan weer dom vinden, pure kapitaalvernietiging.

Kan me niet voorstellen dat al die *ajacieden die elke week lopen te mouwen over Lozano blij worden als deze voetballende onverlaat terug naar Nederland komt.

Alvast excuses voor mijn iets wat provocerende opmerking, maar kon het niet laten.

Ik ben wel benieuwd wat Alderweireld en Vertonghen gaan doen. Beide zouden bij Ajax niet misstaan.

17 augustus 2019 om 12:03

Ajacieden

17 augustus 2019 om 12:20

Nou, ik heb Suarez liever vandaag dan morgen terug. Zijn gejammer is zonde en ik was ook zeker aan het klagen over Lozano zijn schoonspringen, maar als je een speler als Suarez terug kan halen, een van de beste spitsen van de wereld, dan doe je dat toch?

Suarez noem je in het rijtje met Lewa Hazard Griezzman. Alleen Ronaldo en zeker Messi zijn een stap hoger.

17 augustus 2019 om 12:27

Voor mij is dit het Ronaldo Messi Daaronder neymar (in topvorm) Hazard en Salah en Bernardo Silva Daaronder Suarez Kane lewa etc

17 augustus 2019 om 12:44

Het meerendeel van de spelers die je noemt zijn geen 9’s?

17 augustus 2019 om 12:48

Ik had het ook over de namen, aanvallers. Moet het perse nummer 9 zijn? Lijkt mij dat je slim genoeg bent om het te begrijpen..

19 augustus 2019 om 02:05

Ik reageerde ook op Robinho. En dan nog, je vergelijkt een back toch ook niet met een CV?

17 augustus 2019 om 14:18

Klagen over spelers is erg afhankelijk van club voorkeur blijkt maar weer

Jaap de Groot van het Parool (en is een insider bij Ajax) meldt in zijn column vandaag dat Donny verkocht is, maar wellicht nog een jaar wordt gehuurd van Real. Nu zijn er veel geruchten, alleen Jaap de Groot is doorgaans wel erg betrouwbaar. Wil dit dan ook niet direct afdoen als onzin..

17 augustus 2019 om 12:06

Of dat ze hem alvast kopen maar dat zijn contract pas per volgend seizoen ingaat. Barcelona kocht Frenkie ook een half seizoen eerder voordat zijn contract inging.

17 augustus 2019 om 12:17

Is De Groot een insider ja? Sinds de dood van Cruijff heeft die man geen lijntje binnen Ajax meer lopen.

17 augustus 2019 om 12:49

Want jij zorgt voor het beheer van de lijntjes?

17 augustus 2019 om 13:30

Wat een onnozele reactie.

17 augustus 2019 om 15:49

Geen idee. Het schijnt echter wel dat hij als een dief in de nacht is vertrokken bij de Telegraaf.

Als spitsentrainer misschien ja..

Laat Suarez maar komen! Spits kunnen we wel gebruiken na vertrek van Dolberg, tenzij Traore ready is? Maar denk dat een aardig prijskaartje nog aan kan hangen. Contract tot medio 2021 en maakt nog altijd zijn doelpunten.

17 augustus 2019 om 12:07

Denk dat Ajax pas in beeld komt als hij transfervrij is. Zal dan dus nog twee seizoenen voor Barcelona spelen.

17 augustus 2019 om 12:52

En is gewoon een onbetwiste basisspeler bij Barcelona. Daarnaast ook nog de beste vriend van Messi (en buurman als we El Sierd mogen geloven).

Als Suarez nu weg zou moeten bij Barca staan de topclubs gewoon in de rij hoor.

Suarez begint een beetje een oude man te worden, hij krijgt steeds meer last van fysieke problemen. Gisteren zijn kuit, maar het hele vorige seizoen heeft hij lopen sukkelen met zijn knie. Hij is niet iemand die het van zijn verfijnde spel moet hebben, hij moet fysiek echt in orde zijn. Als dat weg valt moet je echt opletten wat je in huis gaat halen. Hij moet dan ook zeker niet te laat terug willen komen.

17 augustus 2019 om 12:29

Maar hij is natuurlijk wel een doorbijtertje (letterlijk en figuurlijk gezien) 😉dus zo een iemand is wel lekker om erbij te hebben.

17 augustus 2019 om 12:39

Hij heeft al lang niemand neer gebeten. Zou hij het afgeleerd zijn?

17 augustus 2019 om 13:32

Alleen als hij kan spelen en dan ook goed speelt. Als hij dat niet kan brengen is het allemaal niet zo waardevol. Gezien zijn knieproblemen moet je daar wel een beetje rekening mee gaan houden.

17 augustus 2019 om 15:28

Als hunterlaar het kan waarom Suarez niet?

17 augustus 2019 om 16:11

Als je weigert te lezen wat ik precies zeg, lees dan in ieder geval dit eens: zoek de blessuregeschiedenis van Suárez even op en vergelijk dat met dat van Huntelaar.

Als Suarez daadwerkelijk terug wil komen, zal dat nu of misschien straks in de winter moeten gebeuren. Anders hoef dat niet meer. Als die over 2 jaar pas wil komen, zou ik hem als Ajax zijnde niet meer willen.
Hij krijgt het fysiek nu al moeilijk, laat staan hoe die over 2 jaar erbij loopt.

17 augustus 2019 om 12:39

Niet vreemd dat hij het fysiek zwaar krijgt voor de Europese top maar dan is hij nog altijd topfit voor de eredivisie

17 augustus 2019 om 12:43

Maar Ajax wil toch geen spelers op Eredivisie niveau ? Daarmee krijg je geen aansluiting bij de Europese top.

17 augustus 2019 om 12:48

Uhm kijk naar Huntelaar die hetzelfde heeft gedaan? Staat ook nog steeds internationaal zijn mannetje.

Voor zowel Dolberg als Ajax is een scheiding het beste.
Dolberg wordt het gewoon niet meer bij Ajax, dus als je er nog een paar miljoen voor kan vangen moet je dat gelijk doen.
Misschien dat Dolberg elders weer kan opleven maar ik heb er een hard hoofd in. Ik ben bang dat Dolberg een eendagsvlieg is, die één leuk seizoen heeft gedraaid waar die op teert. Die zal nog 3, misschien 4 jaar, in Duitsland of Frankrijk aan het aanmodderen zijn waarna we hem uiteindelijk terugvinden bij een middenmoter in Denemarken

17 augustus 2019 om 12:50

Ik denk dat het ook voor een groot gedeelte ligt aan de aanvoer van de flanken en het speelsysteem. Met Traore en Younes naast zich en met de speelstijl van Bosz voelde Dolberg zich wel happy. Nu krijgt hij amper bruikbare ballen van de zijkanten. Dat gaat ook aan zijn zelfvertrouwen klagen ook als de media en het publiek nog eens erg kritisch zijn op zijn optredens en dat zijn concurrenten het veel beter doen dan hem.

17 augustus 2019 om 13:45

Maar van Traore en Younes kreeg hij toch ook geen voorzetten om in te koppen of zo? Die gingen negen van de tien keer voor de actie binnendoor. Volgens mij zit het tussen de oren bij Dolberg. Onder Bosz speelde hij onbevangen en met plezier. Na die slepende blessures lijkt hij ergens onder gebukt te gaan.

17 augustus 2019 om 17:23

Veel mensen doen alsof hij onder Bosz fantastisch was, maar dat is in mijn beleving zwaar overdreven.. ja hij was goed, maar meer niet.. het team heeft zich verder ontwikkeld, Dolberg niet..

Geloof er niks van die gaat nog even cashen in de woestijn en dolberg zou beter in een ander systeem passen dan die nu bij ajax doet dan bloeit die vast wel weer op maar top van Europa komt die tekort

Sjaak staat dicht bij Donny, zo als Sjaak het nu weer geeft, dan lijkt Donny te blijven. Zou niet verkeerd zijn als Suarez nog in top vorm naar Ajax komt.

Hoe graag ik het ook zou willen, ik zie het niet gebeuren. Waarom zou Suarez dat doen? Veel minder salaris (daarvoor hoeft hij het niet te doen sowieso) en veel minder sportieve uitdaging (potjes tegen RKC, VVV, Sparta etc). Ik hang de vlag uit als het gebeurt, maar ik geloof er niks van.

19 augustus 2019 om 14:13

Omdat ie Ajacied is en in Amsterdam op handen wordt gedragen. En bij Ajax is ie de komende 3/4/5 jaar wel van CL voetbal verzekerd.

Bovendien zijn potjes tegen Getafe, Granada, Leganes, Eibar wel interessant dan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie

1008 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 2 2 0 0
2018/2019 Barcelona 33 21 5 0
2017/2018 Barcelona 33 25 9 0
2016/2017 Barcelona 35 29 8 0
2015/2016 Barcelona 35 40 6 0
Laatste voetbalnieuws

Frenkie de Jong onder de indruk: ‘Hij gaat een grote toekomst tegemoet’

Ansu Fati schreef zaterdagavond, met 16 jaar en 318 dagen, geschiedenis in het tenue van Barcelona. Nog nooit in de geschiedenis van LaLiga was een voetballer op zo’n jonge leeftijd goed...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 15 september
Christian Eriksen is niet van plan om in te gaan op het aanbod van Tottenham Hotspur om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren