‘Ik dacht: ‘Hij heeft dus gewoon gevraagd of hij weg mocht bij Feyenoord’’

Zaterdag, 17 augustus 2019 om

Feyenoord speelde donderdagavond met 1-1 gelijk tegen Dinamo Tbilisi en het enige tegendoelpunt voor de Rotterdammers werd ingeleid door Jan-Arie van der Heijden. De verdediger, die een ongelukkige wedstrijd speelde, lette bij een pass niet goed op en speelde de bal rechtstreeks in de voeten van de tegenstander. Van der Heijden werd eerder deze zomer nog in verband gebracht met een vertrek bij Feyenoord, maar zijn club lijkt hier vooralsnog niet aan mee te willen werken.

Het verbaast René van der Gijp dat Feyenoord ervoor heeft gekozen om Van der Heijden aan zijn contract te houden: “Ik zag hem weer spelen en ik zag hem die fout maken. Toen dacht ik bij mezelf: ‘Hij heeft dus gewoon gevraagd of hij weg mocht’”, begint hij met een glimlach bij Voetbal Inside.

“Iedere andere club zou zeggen: ‘Ik dacht dat je het nooit zou vragen.’ Iedere andere club zou dan zeggen ‘veel succes’, maar Feyenoord houdt het nog tegen ook.” Johan Derksen is het eens met zijn tafelgenoot: “De arrogantie om te zeggen: ‘Ik wil weg’, want ik kan me niet voorstellen dat er een fatsoenlijke club is geïnteresseerd in Jan-Arie van der Heijden.”

Feyenoord zag met Tonny Vilhena, Robin van Persie, Jordy Clasie en Cuco Martina al wat ervaren krachten vertrekken en mede daardoor koos trainer Jaap Stam ervoor om Van der Heijden in zijn selectie te houden. De club pikte onlangs wel George Johnston en Edgar Ié op voor het hart van de verdediging, waardoor Van der Heijden wellicht alsnog mag vertrekken. Derksen snapt eigenlijk waarom Feyenoord vier jaar geleden überhaupt werk heeft gemaakt van de komst van de stopper: “Ik heb ook nooit begrepen waarom ze hem gekocht hebben, want bij Vitesse was het ook niet zo geweldig.”


Poll

Vind jij dat Feyenoord Jan-Arie van der Heijden deze zomer aan boord moet houden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door hms 030)

Vind het wel een speler die aan het einde van het seizoen richting de VS vertrekt. Zie hem ook geen stap meer maken naar een serieuze competitie. Met een CV waar Ajax en (een kampioenschap met) Feyenoord op prijkt, kan die er waarschijnlijk ook wel een lucratief contact uit slepen in de VS.

17 augustus 2019 om 10:21

Denk niet dat hij echt een lucratief contract krijgt in de VS. Hij is ontzettend traag, zijn balbehandeling is zwaar achteruit gegaan en hij oogt vaak twijfelachtig. Hij is zeker geen fundament punt waar je omheen kan bouwen. Nee ik denk dat v/d Heijden blij mag zijn met een eredivisie club uit de rechterrij en anders bodem MLS. Kan me niet voorstellen dat hij nog op niveau aan de bak komt.

17 augustus 2019 om 10:24

Lucratief zal meevallen. Maar als ze Verdonk willen hebben dan kan Jan- Arie daar ook wel emplooi vinden.

17 augustus 2019 om 10:25

Als zelfs een Verdonk een contract bij LA Galaxy kan afdwingen, dan moet Jan Arie dat ook wel lukken. Ik bedoel niet dat die miljoen naar binnen gaat slepen daar, maar wel een stuk meer dan bij een Heracles of PEC.

17 augustus 2019 om 13:32

Gg

Jan-Arie moet er gewoon mee stoppen. Hij oogt achter in de 30 en komt nauwelijks nog vooruit. Dat kan in een bierteam met je maten maar als prof voetballer begint het echt gênant te worden.

17 augustus 2019 om 13:34

Mag hij dat misschien zelf bepalen? Moet helemaal niks. Daarnaast.... Hij zit nu bij Feyenoord en wordt beoordeeld op dat niveau. Voor de meeste teams in de eredivisie is hier nog wel plek voor hoor. Waarom dan gelijk stoppen. Word een saaie bedoeling wanneer iedereen stopt die niet presteert. Zullen we Dylan Vente en Kasper Dolberg ook maar opdragen dat ze moeten stoppen?

17 augustus 2019 om 13:49

Ik heb het niet over niveau, Jan-Arie is fysiek gewoon op dat zie je aan alles. Hij heeft de motoriek en snelheid van een veteraan, dat kan gewoon niet meer als profvoetballer. Dat zag je bij Heitinga ook, die was op z'n 31e ook al klaar.

Hadden vorige zomer(of 2017) dat bod van AEK van een paar miljoen moeten accepteren. Door selecteren Feyenoord!

17 augustus 2019 om 12:16

Dat bod is er nooit geweest Angelo. AEK zocht een ervaren CV en zag in Van der Heijden een optie, maar concreet is dat nooit geworden. Het 'speelde' vorige zomer, maar voor een paar miljoen zou Feyenoord het natuurlijk wel geaccepteerd hebben

Het verbaast mij meer, dat zo'n slappe verdediger als Van der Heijden het nog zo lang vol gehouden heeft bij Feyenoord.

Als het hele team draait dan draait hij ook wel mee. Maar als het team niet draait, dan is hij één van de eerste die verzaakt.

Maar goed met Ie is zijn tijdelijk opvolger binnen !

Doen ze er een gratis rollator bij? Misschien dat er dan nog wel een club in Ijsland interesse in heeft ooit. laat die man toch gaan als hij weg wilt. Zou alleen niet weten waar heen, maar goed ...

17 augustus 2019 om 12:16

Grappig hoor dat denk jan scharie fitter is dan jou..

17 augustus 2019 om 12:16

Grappig hoor dat denk jan scharie fitter is dan jou..

Je kan pas de huid van een beer verkopen, als hem geschoten heb. Nu pas heeft Feyenoord enkele spelers kunnen aanstellen. Of ze goed genoeg zijn is de vraag. Nu of in de winterstop zouden kunnen overwegen om Arie te laten gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

15 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren