Spaanse media sparen De Jong en geven Griezmann diepe onvoldoendes

Vrijdag, 16 augustus 2019 om

Frenkie de Jong kende vrijdagavond een teleurstellend debuut voor Barcelona. De Nederlandse middenvelder begon op de openingsspeeldag van LaLiga in de basis in de uitwedstrijd tegen Athletic Club, maar kon in een controlerende rol op het middenveld niet imponeren en verloor door een laat doelpunt van Aritz Aduriz uiteindelijk met 1-0 in het San Mamés. De Jong was in Baskenland zichtbaar zoekende, maar wordt na afloop gespaard door de meeste Spaanse media. Antoine Griezmann, de andere grote zomeraanwinst van Barcelona, wordt wél hard aangepakt.

Barcelona-trainer Ernesto Valverde had bij de seizoensouverture van Barcelona direct een belangrijke rol gereserveerd voor De Jong. De van Ajax overgekomen middenvelder begon op het middenveld op de positie waar normaal Sergio Busquets staat, bijgestaan door Carles Aleñá en Sergi Roberto. De Jong slaagde er maar zelden in het spel naar zijn hand te zetten, maar kan rekenen op de steun van onder meer Sport. "Hij vreesde de verantwoordelijkheid die Valverde hem had gegeven absoluut niet. Hij probeerde het team zowel met als zonder bal te organiseren en speelde met verantwoordelijkheid en intensiteit. Het ontbrak hem echter aan afspeelmogelijkheden en steun van zijn ploeggenoten", schrijft de Catalaanse sportkrant, die De Jong een zes uitdeelt voor zijn optreden. Marc-André ter Stegen is met een zeven de best beoordeelde basisspeler van Barcelona door Sport.

Een andere Catalaanse krant, Mundo Deportivo, stipt aan hoe Raúl García bij Athletic Club de opdracht had gekregen om De Jong uit de wedstrijd te spelen. De Spaanse veteraan gaf al na minder dan twee minuten voetballen een duidelijk signaal af met een harde overtreding op De Jong en liet de middenvelder ook in het restant van de wedstrijd geen moment met rust. "Raúl García zette De Jong op agressieve wijze onder druk. Ondanks alles vroeg De Jong met karakter om de bal en bleef hij rustig onder druk, al wist hij de lijnen niet uit de zetten zoals hij wellicht had gewild", schrijft de scribent, die overigens geen cijfer uitdeelt aan De Jong en diens ploeggenoten.

El Desmarque is iets kritischer op het spel van De Jong en geeft de Nederlander een onvoldoende voor zijn wedstrijd: een vijf. "Door de afwezigheid van Busquets had hij meer vrijheid in de opbouw, maar hij werd overrompeld door de spierballen van Athletic Club. Het was geen droomdebuut", zo oordeelt men. El Desmarque komt sowieso kritisch uit de hoek, want van de elf basisspelers komen alleen doelman Ter Stegen en linkervleugelverdediger Jordi Alba weg met een voldoende: beiden krijgen een zes. Griezmann krijgt veruit het laagste cijfer: een drie.

De deze zomer van Atlético Madrid overgekomen Fransman begon de wedstrijd op de linkerflank, maar dook na het geblesseerd uitvallen van Luis Suárez, aan het einde van de eerste helft, steeds vaker centraal op. Hij kon het verschil niet maken, constateert El Desmarque: "Een grijzer debuut was niet denkbaar. Hij was onzichtbaar zowel voor het doel, als in de opbouw." Ook Sport fileert Griezmann en geeft een vier als rapportcijfer. "Hij is nog steeds op zoek naar de juiste afstemming. Hij probeerde gevaar te creëren, maar was zelden beslissend. Met name een zeer zwakke tweede helft van zijn kant." Ook Mundo Deportivo is helder: "Griezmann begrijpt zijn ploeggenoten nog niet."


Poll

Welk rapportcijfer verdient Frenkie de Jong volgens jou?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

88 reacties (laatste reactie door meneer daniel)

Ik heb met een schuin oogje naar dit duel zitten kijken, maar volgens mij is hij niet de reden dat barca heeft verloren. Dus terecht dat hij is gespaard door de media. Maar man, midmid positie bij barca. En dan busi laten banken. Dan ben je echt een koning hoor. Deze nederlaag biedt ook perspectief: tijd dat Neymar naar huis komt

17 augustus 2019 om 00:03

Dit biedt 0,0 perspectief, zolang als Valverde blijft wint Barcelona echt geen CL.

17 augustus 2019 om 03:12

Barca bestaat niet. Enkel FC Messi. Zodra hij niet speelt, is er niemand die minimaal 2 man kan uitspelen en een overtal kan creëren. Henry, Iniesta, Ronaldinho en Neymar konden dit. Sindsdien niemand meer behalve Messi. Zo lang Valverde daar zit, wint Barca never een CL.

17 augustus 2019 om 05:03

Dembele kan het ook alleen staat hij niet op waneer het moet

17 augustus 2019 om 08:31

Heb je Dembele zien spelen? Hij kan helemaal NIKS. Drama en overschat niet normaal meer. Neymar is 10 klasse beter dan deze miskoop

17 augustus 2019 om 09:37

Dembele + 80mio voor Neymar. Vervolgens band met Mbappe warm houden en hem vragen zijn contract niet te verlengen zodat Barca hem over 2 jaar kan halen als Messi bijna met pensioen gaat en Neymar 29/30 is.

17 augustus 2019 om 10:41

Zie Mbappe veel eerder naar Real gaan

17 augustus 2019 om 19:58

Dus je baseert je mening op 1 wedstrijd 😂😂😂 dembele is een talentvolle voetballer met een mooien actie in huis alleen laat hij niet altijd zien

17 augustus 2019 om 01:50

Nee niet de reden maar hij was ook niet wat we gewild hadden. Zat er een beetje tussen in. Ik had gehoopt dat hij het middenveld kon laten tikken maar met sergi roberto ging dat niet echt lukken. Had hem echt graag samen met busquets willen zien en dan frenkie links ervan.

17 augustus 2019 om 09:14

Juist, kijk met wie hij op het middenveld stond. Talentvol maar .. ach laat maar het is duidelijk. De Jong komt er wel. Een zwaluw maakt geen zomer en andersom is dat ook zo. Dus al die negatievelingen kunnen gewoon afwachten, net zoals alle posetievelingen.

17 augustus 2019 om 02:37

Als je nou de wedstrijd dus niet gevolgd, hoe kun je er dan iets zinnigs over zeggen? Dan overschat je je zelf wel heel erg.

17 augustus 2019 om 08:27

De grootste transferflop ooit in de voetbalhistorie, grizi ➡️ barca. Wat een slechte stap van grizi zeg. Om zo een einde te maken aan je carriere. Je kon beter betrapt worden met het gebruiken van drugs dan zo’n afgang....

17 augustus 2019 om 00:13

Ik denk omdat De Jong goed scoort. Op dit moment een van de grootste sporters van ons land, grootste spelers van de wereld. Zelfs zeurpieten gaan er op reageren. Je hebt zelf in de hand wat je leest en waar je op reageert.

Verder zie ik het LaLiga-account twitteren "all eyes on
@dejongfrenkie21
tonight... 👀"

Dus niet alleen hier, maar de hele wereld is met die jongen bezig. Dat komt omdat hij na Messi, Ronaldo en Neymar "the next big thing" is. En als hij ook die belofte inlast, gaan azijnzeikers als jij nog een moeilijke 12 jaar tegemoet.

17 augustus 2019 om 01:39

Hoi, Speciaal voor jou, ben ik om 01:34 ingelogd. Waarom? “Dat komt omdat ‘hij’ (FDJ) na Messi, Ronaldo en Neymar the next big thing is.” Ik mag hopen, echt hopen, dat je niet serieus bent. En als dat wel zo is, wauw. Mensen lopen helemaal van stapel hier hè? Oke hij kan voetballen, oke hij is na tijden een Nederlander die bij Barca speelt, maar kom op? Als het aankomt op FDJ, lijkt iedereen te veranderen in een dictator. Je mag je mening niet uiten én als je dat doet, alleen positief. Schei is uit!!!!!!!!

17 augustus 2019 om 07:41

Of je hebt altijd Nederlanders die alleen maar kunnen zeuren. Zodra iemand z’n kop boven het maaiveld uitsteekt, ze direct de kop willen afhakken. Zo’n enorme afzeik-cultuur, bah. Nee, ik bekijk het liever van de positieve kant. Gisteren was hij alles behalve bepalend, maar kreeg ook echt geen steun. Lenglet hanteerde liever de lange bal naar voren (naar wie?) dan Frenkie in de voeten te spelen. Maar dat komt nog wel goed!

17 augustus 2019 om 07:48

The next thing na Ronaldo, Messi en Neymar. Belachelijk hou toch op man. Leuke speler om erbij te hebben maar echt niet meer dan dat, kreeg vorig seizoen bij Ajax te veel credits, de echte sterren bij Ajax waren Ziyech, Tadic en iets mindere mate de Ligt. Hij is geen speler die het verschil maakt hoort ook niet op zijn positie, je zou bijna denken dat hij een nieuwe Ronaldinho is.

17 augustus 2019 om 07:48

The next thing na Ronaldo, Messi en Neymar. Belachelijk hou toch op man. Leuke speler om erbij te hebben maar echt niet meer dan dat, kreeg vorig seizoen bij Ajax te veel credits, de echte sterren bij Ajax waren Ziyech, Tadic en iets mindere mate de Ligt. Hij is geen speler die het verschil maakt hoort ook niet op zijn positie, je zou bijna denken dat hij een nieuwe Ronaldinho is.

17 augustus 2019 om 08:13

@4Ever4Ajax. Heb je wel gekeken? De Jong werd continue vast gezet en kon niet worden aangespeeld. Daarom is hij in de tweede helft links half gaan spelen maar ook daar ging het niet veel beter.

17 augustus 2019 om 08:31

Ja hij werd vastgezet maar deed ook vrij weinig om vrij te lopen. Hij was aan het wandelen. En als Barca de bal had zoch hij heel vaak Raul Garcia op. Heb heel specifiek op De Jong gelet en hij had letterlijk geen enkel initiatief. Hij viel me zwaar tegen. Of hij de opdracht had van Valverde om zich in een specifieke positie tov de andere spelers te bewegen en daardoor beperkt werd in zn vrijheid weet ik niet maar hij deed er weinig voor om vrij te staan.

17 augustus 2019 om 08:37

@avds_85: Ik heb de volle 90 minuten gezien. Natuurlijk werd hij veel door Raul Garcia vast gezet, maar alsnog waren er heel veel mogelijkheden om wel de bal in z'n voeten te spelen. De keren dat het gebeurde, schoof het veld ook snel naar voren. Vaak durfde Pique en vooral Lenglet de inspeelpass niet te geven en werd de bal kansloos naar voren geschoten.

17 augustus 2019 om 09:33

@4ever4ajax; Jouw observatie moet dan toch de hand zijn van Valverde, denk je niet? Onder Rijkaard en Guardiola werd er continue tussen de linies doorgespeeld, oftewel verticaal spel. Onder valverde zie ik voornamelijk risicoloos horizontaal spel, met heel veel breedte passing.

17 augustus 2019 om 00:36

Hij was niks bijzonders, zoals de hele wedstrijd. Daar waar zijn ploeggenoten door het ijs zakte, medemiddenvelders werden terecht gewisseld. Rafinha en Dembele alleen oog voor het doel. Je zag dat Frenkie in de tweede helft ook vaker leek te denken.. Waarom extra vrij lopen als ik de bal toch niet krijg. Conclusie: Frenkie niet bijzonder door toedoen van teamgenoten. Aduriz maakte zich onsterfelijk 😂

17 augustus 2019 om 02:20

Amen

17 augustus 2019 om 08:51

Misschien omdat we eindelijk eens spelers bij topclubs hebben . En dus willen weten hoe hij het daar doet. Maar als jij liever wilt weten hoe de linksback ban Emmen presteert , klik je toch gewoon op andere artikels .

Hoezo "sparen"? Deed bijna niks verkeerd en voerde zijn taken goed uit. Hij had zich alleen wat vaker kunnen aanbieden. Het zooitje om hem heen was zo lamlendig. Volgens mij wordt er door velen verwacht dat de nummer 6, die zijn eerste wedstrijd in La Liga speelt, wel even de kar gaat trekken. Dat is helemaal zijn taak niet. Griezmann die zichzelf Gouden Bal waardig vind had zich wel wat meer mogen profileren. Ongelooflijk wat liep die er als een zoutzak bij, alles ging bij hem verkeerd.

Ben er trouwens van overtuigd dat het Ajax van vorig jaar -als team- beter is dan dit Barca zonder Messi, en zeker zonder Messi en Suarez. Het leek echt nergens op. Het krediet moet toch een keer op zijn bij Valverde.

16 augustus 2019 om 23:59

@blindevogel Frenky speelde gewoon een hele matige pot. Bood zich slecht aan en was daardoor niet bereikbaar voor zn ploeggenoten, verder toonde hij geen initiatief en speelde alleen maar balletjes breed. Gelukkig kan hij beter maar het moet echt een stuk beter dan dit want anders is hij zn gunfactor snel kwijt. Was echt heel matig. En ik ben nog wel een grote fan.

17 augustus 2019 om 00:14

Ik had het gevoel dat De Jong zich niet te veel met de aanval mocht bemoeien ofzo, leek wel alsof hij zich schikte in een verdedigende rol en daarom idd weinig met de aanval te maken had. Overigens zie ik De Jong wel vaak dingen doen die hij bij ajax deed, alleen het verschil is dat zijn snelle een-tweetjes niet begrepen worden ofzo, speelt af, loopt een paar meter door en krijgt de bal niet waardoor er niks spannends gebeurt terwijl hij bij ajax dan wel de bal terug kreeg waardoor hij vaak aansluiting had bij de aanval. Ze gebruiken hem mijn inziens nog niet op een manier waardoor ze meer uit hem halen. Zijn taken bij barca voert ie wel prima uit. Neutraliseert veel aanvallen.

17 augustus 2019 om 00:26

Dat idee had ik inderdaad ook.

17 augustus 2019 om 00:39

Eerste helft klopt niet met wat jij zegt. Daar bood hij zich constant aan, maar die Roberto en Alena lieten hem lekker voor niks lopen. Tweede helft leek dit een gevolg van keuzes van medespelers die zelf allemaal lekker naar voren gingen en Frenkie vanzelf moest blijven hangen. Ik heb bewust de hele wedstrijd op hem gelet en gelukkig daarom ook minder het geblunder van de rest mee gekregen.

17 augustus 2019 om 01:53

Ze moeten hem een keer op links mid proberen.

De CVM positie van barca is niet hetzelfde als die van ajax. In barca is die veel meer gelimiteerd.

Op de 6 in barca mag je je inderdaad niet veel met de aanval bemoeien

17 augustus 2019 om 00:03

Het blijft daarom eeuwig zonde dat Ajax zichzelf niet beloonde met een CL-finale Blindevogel. Ze hadden'm kunnen winnen met een unieke selectie. Ik ben het namelijk eens dat dat Ajax, misschien niet individueel maar te meer als team, beter is dan dit Barcelona.

17 augustus 2019 om 08:39

Ik heb je deze reactie vaker zien geven. Ook met de toevoeging dat 'als' niet telt in het voetbal. Persoonlijk denk ik dat ze er juist tegen Liverpool af waren gegaan. En ik denk ook dat Ajax blij mocht zijn dat ze Manchester City ontliepen. Juist dat enorme tempovoetbal van Liverpool en City had voor Ajax tot enorme problemen kunnen leiden. Maar goed, een eventuele finale was maar één wedstrijd geweest natuurlijk en dan kunnen er gekke dingen gebeuren. Het was gewoon een fantastisch team en een fantastisch seizoen.

17 augustus 2019 om 09:13

Denk dat je terug mag naar de realiteit. Als je denkt dat ze van Liverpool zouden gewonnen zijn. Denk dat je nog op een Ajax wolk zit ofzo. Frenkie 'the next big thing' noemen... Hoe kom je er zelf bij?

17 augustus 2019 om 11:57

Precies dat, als telt niet. Dan kan het nog wel doodzonde zijn dat we het nooit hebben mogen aanschouwen gezien het de uitgelezen mogelijkheid was geweest. Daarbij gunde de hele wereld, op plukjes anti-Ajacieden na dan, volgens mij Ajax ook de CL door de manier van spelen.

17 augustus 2019 om 00:12

Niks verkeerd en zijn taken goed uit? Ik denk niet dat hij gehaald is voor risicoloze breedtepassjes en erbij lopen als veldvulling. Was te onzichtbaar en kon zijn stempel niet drukken. Overigens helemaal niet erg tijdens je debuut bij Bilbao en met dit team om je heen, maar we moeten niet doen alsof het goed waa

17 augustus 2019 om 00:13

Heeft het toch nog 2 hele reacties moeten duren voordat het over Ajax gaat. OT: slecht begin, zonder Messi is het al jaren niet om aan te gluren, daar kan de verliest De Jong ook geen verandering in brengen. Een andere trainer waarschijnlijk wel.

17 augustus 2019 om 00:14

*verlosser

17 augustus 2019 om 00:19

Niet zo raar gezien De Jong net z'n debuut heeft gemaakt bij Barcelona na zo'n weergaloos seizoen bij Ajax. Vrij relevant dus, gezien dat het enige referentiemateriaal is. Dat minderwaardigheidscomplex is hier soms best aandoenlijk.

Dejongzone.nl

Lijkt wel een tabloid.

17 augustus 2019 om 00:16

Als je wel naar zo'n site zou gaan om Formule 1 en Wielrennen te checken, waarom ga je dan niet ook naar een betaalsite (VI ofzo) om van die (in jouw ogen) rottige reclame af te komen op een voetbalsite als deze? Jammer dat geld de hele site heeft veranderd? Voor niets komt de zon op. Moeten mensen dag en nacht voor niets sleuren zodat jij kan zeuren op een voetbalsite? Kortzichtig.

Maar waarom eigenlijk Sergi Roberto op het middenveld? Ik vind hem beter op rechtsback, op het middenveld is hij eigenlijk niet goed genoeg.

17 augustus 2019 om 00:01

Die Sergio Roberto voegt werkelijk helemaal niks toe. Vandaag misten ze echt een speler als Coutinho. Had echt niet gedacht dat ik dat ooit nog eens zou zeggen maar zijn creativiteit tussen de linies werd enorm gemist. Geen enkele speler kan dat als Messi er niet bij is.

17 augustus 2019 om 08:41

Ik vond het inderdaad apart om een middenveld te zien met Alena, de Jong en Sergi Roberto. Om vervolgens Rakitic en Busquets op de bank te zien zitten?! Iets zegt mij dat Valverde wel wat aan te rekenen is.

Ik heb net naar het ''legendarische warming up'' filmpje zitten kijken van Frenkie de Jong op deze site. Jongens hou toch eens op met deze hype. Het lijkt wel alsof het Jezus van Nazareth is die even op deze aarde is gedaald en een balletje is gaan trappen. Niet dat die er veel van kon maar toch.
Frenkie kan goed voetballen maar het wordt allemaal echt overdreven nu.

17 augustus 2019 om 02:44

Toch een bepaald raffinement die veel spelers missen.

17 augustus 2019 om 00:25

Het is wel tamelijk gênant ja, die blinde adoratie van de VZ-redactie voor De Jong. 15-jarige tienermeisjes die fan zijn van Justin Bieber zouden zich daar nog voor schamen. Met name op de social media van VZ komt het een beetje meelijwekkend over.

17 augustus 2019 om 00:41

@hijniet!, helemaal mee eens. Gewoon stel puberende jongens die voor het eerst een niveau zien dat het Feyenoord van 01/02 aantikte. Jammer maar helaas wordt daar bijna geen aandacht aangegeven.

17 augustus 2019 om 00:44

Wie? Feyenoord? Is dat een autocorrectie op Frenkie?

17 augustus 2019 om 01:28

@romano Dat moet ook eigenlijk wel, maar zal wel niet. Hij zit nu te beweren dat Tapia en Wouter Burger beter zijn. Ik hoef in ieder geval niet meer naar de comedy club!

17 augustus 2019 om 13:27

Ik heb het ook gezien en vond het.. lachwekkend. De Jong is een goede voetballer en ik ben een grote fan van hem, maar om die warming up legendarisch te noemen? Zo gaat de geloofwaardigheid eraan van deze site, als er nog geloofwaardigheid over was. Je merkt wel dat deze site gerund wordt door een stel kleine kinderen.

17 augustus 2019 om 14:51

Daar ben ik het volledig mee eens, over die legendarische warming up, te zot voor woorden. De geloofwaardigheid van deze site met deze moderators is sowieso al een grote grap.

Ben er wel klaar mee dat gehype van de Jong! Zet daar een Renato Tapia neer en je hebt een zelfde soort speler, en dan misschien nog wel zakelijker en beter. Tapia heeft zich bewezen op een mondiaal eindtoernooi, en de Jong? Helemaal nergens. Snap er helemaal niks van en vind ook dat misschien Wouter Burger beter is dan de Jong. Hiermee is mijn betoog klaar, en hier moet u het mee doen. Groetjes

17 augustus 2019 om 01:26

Tapia met De Jong vergelijken.... volgens mij ben jij net een tikkie te vaak gechoked maat.

17 augustus 2019 om 01:29

@lily Ja en Burger die ook veel beter is. Gelijk spelen tegen Sparta doe je niet zomaar eventjes!

17 augustus 2019 om 01:48

@meneer daniel, Een kampioenschap tegen de graafschap choken doe je ook niet zo maar eventjes! Gr gr een enthousiast lid

17 augustus 2019 om 10:04

Zwaar leven om Feyenoord fan te zijn, dat snappen we allemaal. Wel respect voor je doorzettingsvermogen.

17 augustus 2019 om 14:45

Kan je nagaan als wij toentertijd Wout Burger en Renato Tapia hadden gehad, dan zouden we wel kampioen geworden zijn en niet alleen dat, ook de beker en de EL hadden wij zomaar eventjes binnen gehaald. Je kan nu niet eenmaal alles hebben.

Je bent trouwens de bekerfinale tegen Zwolle vergeten voor nog meer duimpjes, volgende keer wel even doen.

Fijne dag nog enthousiast lid en Gr gr

17 augustus 2019 om 02:03

@choke. Haha dit is een grap toch?😂😂

17 augustus 2019 om 09:00

Ja en vervang die Messi maar door Vente. Vente is duidelijk doeltreffender en sneller in de passing .

Busquets moest er echt in vandaag.
Je zag dat frenkie wel moeite had met Zichzelf aanspeelbaar stellen. Ook kreeg die weinig steun van sergi roberto maar sergi roberto hoort gewoon niet op het middenveld van barca.

Je zag dat met de komst van rakitic het een tikje beter ging.

Ik krijg een beetje een idee dat frenkie wordt gelimiteerd op de 6 positie van barca. Hij kon zijn dribbels naar voren niet maken enzo.

Mijn conclusie is dat de CVM van barca niet hetzelfde is als de CVM van ajax.

Willen ze frenkie op die 6 houden dan kan het goed zijn dat hij hierdoor zijn dribbels naar voren niet meer kan uitvoeren.

Ik hoop ontzettend veel dat valverde door heeft dat roberto gewoon terug moet naar rechts back

Vooropgesteld dat ik volledig begrijp dat men trots is dat er eindelijk weer een Nederlander bij een topclub als Barca speelt (same here) kan ik me zo langzamerhand wel een beetje vinden in de kritiek hier dat het to much aan het worden is. Ik ben een groot fan van Frenkie, maar dit mag best wat minder uitgemolken worden. En tuurlijk hebben we nog altijd zelf de keuze of we een item aanklikken of niet, maar dan alsnog. On: Speelde vooral onopvallend vanavond, kwam veel te weinig aan de bal, in tactisch opzicht hadden ze het dan ook goed neergezet bij Bilbao. Ik zou hem dan ook niet als 6 laten spelen als ik Valverde was geweest. Al had dat vanavond waarschijnlijk weinig verschil gemaakt, want heel Barca was echt ontzettend matig.

De Jong speelde een ‘ok wedstrijd’, dat hij niet helemaal in zn spel kwam kwam door wat onwennigheid en, vooral, door het beroerde spel van spelers als Griezmann, Dembele, Sergio Roberto en later de met eeen one-man show bezig zijnde Rafinha. Daarnaast viel ook nog eens Suarez uit, waardoor er voorin helemaal niemand meer liep.Maar nee, vlgs de Nederlandse voetbalmedia en de zichzelf voetbalkenner noemende azijnzeikers heeft niet Barcelona maar Frenkie de Jong slecht gespeeld. Ik stel voor dat de media en voetballiefhebbers eerst ook echt naar wedstrijden kijken voordat ze mee gaan papegaaien op allerlei forums.

17 augustus 2019 om 03:00

Heeft er ook mee te maken dat hij als CVM van barca niet naar voren mag. Omdat de backs van barca dat al doen en moet de CVM blijven hangen om een blok van 3 te vormen met de centrale verdedigers.

Als je busquets naast frenkie neerzet en frenkie op links. Dan kan frenkie veel meer vrijuit voetballen.

Ik was ook een beetje klaar mee met dit hype rondom Barca en De Jong. Hij was niet slecht maar men moet niet doen alsof hij de next big thing is, of dat hij Barca zal redden. hopelijk wordt het nu wat rustiger hier wat betreft de 92727 berichten over de Jong.

Lijkt me eerder de schuld van Valverde...Roberto op het middenveld terwijl Busquets en Rakitic wissel zijn?

Ga naar Spfling.com - geweldige datingsite voor volwassenen met een slim zoeksysteem om een partner te vinden om seks te hebben!

Ik begin me steeds meer af te vragen waarom Valverde er nog zit. Hoe kan je nou een middenveld vormen met De Jong, Arthur en Roberto? Geen balans en spelers niet op de goede positie zetten. Roberto is hopeloos. Busquets op cvm en Frenkie en Arthur ervoor.

Iedereen bij Barcelona doet maar wat. Geen lijn in het spel. Valverde moet er weg!!!!!

Het is niet heel moeilijk volgens mij. Men kijkt naar klik en kijkgedrag. Blijkbaar levert de Jong hier het meest van op. Dus zolang iedereen die het niet wil zien er toch naar kijkt en reageert, zal het blijven komem. OT: geen vreemde wedstrijd wat De Jong betreft. Op 6 met de punt naar achter ben je een veredelde verdediger bij Barca. Als hij linksmid komt te staan op termijn zal het beter gaan lopen met Busquets in zijn rug.

17 augustus 2019 om 06:59

Wat betreft het klik en kijk gedrag heb je uiteraard gelijk. Ik lees het ook gewoon hoor, irriteer me er ook niet aan, maar het zou natuurlijk zonde zijn als de mensen hier op een gegeven moment een beetje De Jong moe worden. Dat zou ik zelf als random nieuwssite ten allen tijde proberen te voorkomen, dan maar een paar clicks minder. OT: Punt 2 ben ik het ook mee eens, maar ik vrees dat Valverde ook dit seizoen stug gaat vast houden aan zijn huidige spelopvattingen. De gedroomde middenlinie gaan we dit seizoen dan ook niet al teveel voorbij zien komen vrees ik. Busquets CVM, De Jong LM, Arthur/Rakitic RM.

Toch wel zielig dat Barcelona zonder Messi totaal geen idee heeft hoe ze een aanval moeten opzetten. Alle spelers doen maar wat zonder dat er een echt idee achter zitten. En dan is de oplossing die ze hebben Neymar halen zodat je nog meer individuele kwaliteit hebt om afhankelijk van te zijn... Barcelona heeft gewoon een trainer als Ten Hag nodig. Iemand die een team met een bepaald idee kan laten spelen.

Ik ben die berichtgeving rondom de Jong zo moe he! Jullie maken er zelfs berichten over als tie zit te schijten! Hij was gister gewoon slecht en het is allemaal maar wat overdreven!

Meest vreemde vond ik dat Dembele dramatisch was en opvallend hoe Rafinha tot tweemaal toe een bal voor De Jong zijn voeten wegkaapte. Mee eens dat De Jong een voldoende heeft gekregen en nog meer in zijn rol kwam toen Rakitic erin was gekomen. Maarrrr......was niet goed wat Barca liet zien

Iedereen is de Jong moe hier
Kunnen we het gewoon gaan hebben over waar het om gaat?
Wat een gigantische wereldgoal van Aduriz. Redelijke spits vanaf zijn 26e ofzo, maar nog even ontploft vanaf zijn 31e bij thuiskomst. Afgelopen 6 seizoenen gewoon meer dan 130 goals gemaakt voor Athletic. Zwaar respect voor de man.

‘Spaanse media sparen De Jong en geven Griezmann diepe onvoldoende’ Dat bedoel ik. In landen als Spanje is de altijd messcherp in hun kritiek ook naar jonge spelers. Indien zij falen, zal de media in die landen niet schromen hen keihard aan te pakken. Dat dat in dit geval niet gebeurt is, geeft eigenlijk precies aan welke ónzin de Nederlandse media hierover heeft uitgekraamd. Begrijp me goed, het andere uiterste, overdreven chauvinisme, slaat natuurlijk helemáál nergens op, naar dit kritisch zijn om het kritisch zijn op Nedetlandse spelers is ook de grootst mogelijke onzin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4899 fans
Stand
Actuele wedstrijden

182 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 4 2 0 0
2018/2019 Atlético Madrid 37 15 5 0
2017/2018 Atlético Madrid 32 19 7 1
2016/2017 Atlético Madrid 36 16 3 0
2015/2016 Atlético Madrid 38 22 5 0
Laatste voetbalnieuws

Antoine Griezmann doet misser af met geintje: ‘Mijn vrouw was er niet’

Antoine Griezmann miste zaterdag een strafschop in de EK-kwalificatiewedstrijd van Frankrijk tegen Albanië (4-1) en de aanvaller van Barcelona faalde dinsdagavond tegen Andorra (3-0) wederom vanaf elf meter. Bondscoach Didier Deschamps...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 15 september
Christian Eriksen is niet van plan om in te gaan op het aanbod van Tottenham Hotspur om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren