Ten Hag spreekt berichtgeving in Italiaanse media rond Dani Olmo tegen

Vrijdag, 16 augustus 2019 om

Dani Olmo wordt in de buitenlandse media gelinkt aan Ajax. De Spaans jeugdinternational van Dinamo Zagreb zou hard op weg zijn naar Amsterdam en La Gazzetta dello Sport meldde vrijdag dat er zelfs een akkoord zou zijn. Erik ten Hag werd vrijdag tijdens de persconferentie gevraagd naar de eventuele interesse in de aanvallende middenvelder annex buitenspeler.

Naar verluidt zou Ajax rond zijn met zowel Dani Olmo als met Dinamo Zagreb. De speler kan voor vijf jaar tekenen in Amsterdam. Ajax zou akkoord zijn over een transfersom van 22 miljoen euro en een doorverkooppercentage van 40 procent. "We hebben deze selectie die er nu staat, daar zullen geen spelers meer bij gaan komen. Of er moeten hele gekke dingen gebeuren", reageerde Ten Hag stellig.

Het is niet ondenkbaar dat deze maand nog een of meerdere spelers vertrekken, in navolging van onder meer Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Daley Sinkgraven en Lasse Schöne. “Als dingen zich aandienen, kijk je naar het perspectief voor de spelers. Dan nemen we het in overweging, maar we kijken altijd naar het totale plaatje. Ajax is het allerbelangrijkste. Van daaruit kunnen we al dan niet instemmen met het laten vertrekken van spelers”, reageert Ten Hag.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door doejezo)

Dan lijkt het me dat Dani Olmo pas wordt vastgelegd mocht Vd.Beek nog verkocht gaan worden. Blijft Vd.Beek zal Olmo niet gehaald worden deze transferperiode.

16 augustus 2019 om 13:56

Zo jammer dit weer. Olmo op de 8 is echt de missing link

16 augustus 2019 om 14:07

Zou eerder donny op 8 willen zien. Hij doet al heel veel verdedigend werk en dan deze Olmo op 10. Maar zou wel niet gebeuren.

16 augustus 2019 om 13:58

Ik vind juist dat Ajax nog een speler moet halen voor de positie van blind. Hij komt op het middenveld gewoon niet tot zijn recht. Frankie loste verdedigend zoveel meer op dan ik in eerste instantie dacht, met blind zie je dat er gewoon te grote gaten vallen.

16 augustus 2019 om 14:11

Daar ben ik het toch niet mee eens. Was met vrienden mee naar Vitesse - Ajax en ben geen fan van beide clubs. Dan let je voornamelijk op het voetbal.

Blind was de beste man van het veld. Hij zat overal tussen. Tactisch zeer goed opgesteld. Zeer veel onderscheppingen. Vrijwel alle passes naar voren.

Donny was ook zeer goed. Die gozert staat zo diep en heel vaak vrij op rand 16. Dit komt mede door Dolberg. Hij lijkt misschien niet goed, maar trekt constant 2 man weg uit de 16 waardoor vooral Donny heel vaak vrij staat. I.p.v. de steekpass worden andere keuzes gemaakt die veiliger zijn (houden van balbezit).

Als Ajax verstandig is laten ze Donny niet gaan. Donny is een typische ajax-speler zoals vroeger Litmanen of Pettersson (al stond hij vaak wel opgesteld als spits).

16 augustus 2019 om 14:57

Ik vind Donny een goede speler , maar hij haalt het nog niet bij Litmanen. Dat was een stylist een prachtige voetballer met een sublieme techniek. En Petterson dat was een spits die een bal kon vast houden en dan de bak klaar legde voor een andere speler. Dat was ook een puntje van kritiek dat hij als spits zo weinig scoorde, maar was oh zo belangrijk in die tijd voor Ajax

16 augustus 2019 om 16:22

Pffff, Donny met Litmanen vergelijken... Ik snap de vergeljking wel n beetje hoor, maar Litmanen was echt n klasse apart hoor. Wat n geweldenaar!

Toch wel jammer, ik vind het middenveld nou niet zo geweldig te noemen. Dit had wel een speler geweest die bij Ajax past. Echter, dit is een aanvallende middenvelder. De problemen op het middenveld liggen toch op de 6 & 8 positie. Van de Beek blijft staan, dus dan had Olmo een aankoop geweest met het oog op volgend seizoen.

16 augustus 2019 om 13:58

Zou Martinez op 6 niks zijn? En dan Blind weer naar CV? Martinez heeft wel dat extra gif in zich. Marin op 8 of Mazraoui? Ben van beide niet onder de indruk tot nog toe.

16 augustus 2019 om 14:05

Ik zou ook graag Martinez op 6 zien. Blind terug naar CV. Ondanks sommige foutjes is Martinez sterk aan de bal en heeft vaak een goed overzicht. Brengt vaak ook een stukje rust aan de bal.

16 augustus 2019 om 14:12

@messibazoer: Dat zou ik inderdaad doen. Schuurs en Blind als CV, Alvarez en Nico op de backpositie en Martinez op de 6.

16 augustus 2019 om 14:39

Schuurs stond anders weer behoorlijk te schitteren in de oefenwedstrijd. Alverez leek wat snelheid te missen, maar kan ook verkeerd positioneren zijn. In het begin kwam hij nauwelijks in de buurt van doorgebroken spelers. Op het eind kwam hij net te laat en onhandig in bij doorgebroken spelers. Schuurs daarentegen kwam armen en benen te kort tegen een fysiek sterke spits, maar wel gewoon een jonkie. Dat is echt een probleem als je naar eigen zeggen zes kilo aan spier bent bijgekomen....

16 augustus 2019 om 15:27

Als Olmo zou komen is dat natuurlijk wel als titularis, lijkt me zeer sterk dat Ajax 20+ miljoen uitgeeft voor een aankoop met het oog op volgend seizoen.

Nou duidelijk toch. Al kon je hier al wel vanuit gaan na wat Overmars zei voor Paok. Ben wel benieuwd hoe de opstelling er over pak en beet 1/2 maanden uit ziet. Op dit moment loopt het middenveld nog voor geen meter. En wie word rechtsback, speelt Alvarez CV. Is nog veel te doen voor Ten Hag.

16 augustus 2019 om 14:02

Inderdaad. Lijkt me dat Overmars nog best druk is. Niet met het aantrekken van spelers want die hebben ze gewoon zat. Maar eerder met het verkopen, verhuren of uitlenen van spelers als Siem de Jong en labyad. De rest is aan Ten Hag nu.

Het lijkt dus aannemelijk dat er niks meer weggaat en niks meer bij komt. Als Donny bijtekent is het rond.
Had wel nog graag een controleur er bij gezien, want daar hebben we nu echt te weinig kwaliteit na het vertrek van Frenkie en Lasse. Marin en Blind zie ik nog wel potentie in, ondanks een wat onwennig begin, maar verder zijn er nauwelijks opties. Mazraoui vind ik ook niet geweldig op die plek en veel beter als rechtsback. Eiting is weer geblesseerd voorlopig. Zou naar mijn idee echt geen overbodige luxe zijn om een goede 6 er bij te nemen.

22 miljoen betalen voor een speler zou ook wel onder de noemer 'gekke dingen' kunnen vallen toch?

Grappig dat Ten Hag voor alle transferzaken naar Overmars wijst, maar nu wel zelf antwoord geeft op de vraag. Waarom kan hij dat andere keren ook niet gewoon doen?

16 augustus 2019 om 14:10

22 miljoen is niks. Zeker niet als je zelf spelers voor 80 verkoopt.

Ach, we zullen op 1 september wel zien of dit statement van Ten Hag klopte of niet. Het zou niet de eerste keer zijn dat een club of speler meldt dat er geen transfergeweld verwacht hoeft te worden, om vervolgens alsnog iemand te halen of verkopen onder het mom van een "te goed bod om te weigeren" of een "buitenkansje"

Dit is een buitenkansje voor Ajax. Dom dat Ajax in dit geval niet hapt voor een speler met zijn kwaliteiten. Met hem erbij kan je met de punt naar achteren spelen op het middenveld ipv met de punt naar voeren zoals nu. Dan kan hij en donny met elkaar spelen en op 6 Martinez of Blind. Met die snelheid van beide spelers kan je ook lekker druk zetten op het middenveld waardoor je sneller balletjes herovert. Het gevecht zit 'm nu eenmaal op het middenveld.

Ook dit zegt natuurlijk niks. Altijd leuk die transferspelletjes vam clubs, pers en spelers/zaakwaarnemers. De buitenwacht heeft er gewoon erg weinig zicht op wat er daadwerkelijk gebeurd en de pers, clubs en spelers/zaakwaarnemers zijn vooral veel bezig met geruchten te verspreiden om invloed te hebben op de prijs van de speler.

Hij gaf aan dat er alleen iets kan gebeuren als er nog iets raars gebeurt. Lijkt me als Donny nog vertrekt ze meteen een vervanger willen strikken. Waarschijnlijk al wat lijntjes uitgegooid om niet pas te reageren als Donny uiteindelijk toch nog weg gaat.

Kom op Erik. Vertrouwen uitspreken in de huidige selectie is natuurlijk prima, maar het zijn professionals en iedereen ziet dat er een middenvelder bij moet die er meteen staat. Een passer die voor de verdediging het spel verdeelt en die in de omschakeling snel is en zijn verdedigende taken uitvoert. Zoals Davids vroeger, zoals Frenkie de Jong afgelopen jaar.
Of dat die Olmo moet zijn weet ik niet, ik heb hem namelijk nooit zien spelen. Ik hoor overal dat het een aanvallende middenvelder is maar dat was Schone ook voordat hij bij Ajax kwam. Zorg voor balans op het middenveld en voor restverdediging in de omschakeling.

Kwestie van tijd omdat men Ajax volgens steeds de nieuwe status van Ajax (topploeg) beoordeelt.Bij een topploeg kijkt men blijkbaar wat er alleen mis is gegaan.Ajax gaf tegen PAOK slechts 2 doelrijpe kansen weg.Verder scoorde Paok uit 4 doelpogingen waarvan 2 zomaar doel troffen en 1 op de lat kwam.Vorig jaar werd dat gewoon geaccepteerd als er maar veel goeds tegenover stond(zinderende wedstrijd Ajax--Benfica)Nu liet Ajax ook o.l.v. een eccellerende Zyech. en de belangrijke va/Beek /Tadic oogstrelende combinaties tussen de linies zien waarbij alleen de afwerking te wensen overliet.Echter Ajax is nu een topclub en dan wordt kennelijk door voetballand alleen naar de fouten gekeken.Daarom vond zelfs een doorsnee ploeg Paok zich niet minder en raakte daardoor gefrustreerd over het verloop.Oke een topploeg moet streven foutloos te kunnen spelen.
De echte waarheid is dat Ajax(los van hun nieuwe status) volgens de statistieken
over 2 wedstrijden veruit beter en sterker was dan hun tegenstander en doelman Onana maar bitter weinig te doen heeft gehad.
Ik vind wel Ten Hag gewoon zijn eigen jeugd moet uitproberen . Gravenberg, Eckelkamp, Traore. Marin is volgens mij niet goed genoeg voor een topclub.Onder de maat qua passing, normale dribbelvaardigheid, bal afpakken voldoende maar beslist onvoldoende in het Ajax-combinatievoetal

16 augustus 2019 om 15:46

Prima, maar als topploeg moet je ook kritisch naar jezelf kijken en verbeterpunten benoemen. Eén van die verbeterpunten is de bezetting op het middenveld, waarvan ik niet verwacht dat het met de huidige resources opgelost kan worden.
Je hebt overigens gelijk dat Ajax over 2 wedstrijden veruit beter en sterker was en dus terecht door is. Maar wil men net zo'n seizoen als vorig jaar dan zou er nog wel kritisch naar het middenveld gekeken moeten worden.

Ik zou dit een rare aankoop vinden aangezien ze genoeg buitenspelers hebben. Ik hoop stiekem dat ze nog een cvm gaan aantrekken. Blind heb ik liever achterin staan in de CL. In de eredivisie kan Blind daar zeker spelen (zie Vitesse-Ajax). Echter in de CL zag je dat Ajax uit balans was en met name het middenveld. Mazraoui zie ik liever op rechtsback spelen. Martinez op 6 ben ik benieuwd naar maar ik denk ook dat hij beter tot z’n recht komt als verdediger. Misschien in de eredivisie wel, maar in de CL wil je een middenvelder die er direct staat.

Ik weet niet of ze nu een cam nodig hebben. In ieder geval hebben ze een speler nodig die goede vrije trappen kan nemen, want daar bakt Ziyech enorm in. Plus het extreem vaak balverlies lijden of slechte passes geven in de aanval, zorgt voor disbalans in het team, daar moet iemand voor aangesteld worden die beter de lijnen kan uitzetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

34 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Kieft pakt Ajax aan: ‘Vooral Ten Hag, die nogal vol van zijn elftal is’

Ajax won dinsdagavond met 3-0 van Lille OSC in de groepsfase van de Champions League, maar kon desondanks niet op de complimenten van Wim Kieft rekenen. De analist was na afloop...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren