Ten Hag rekent op Van de Beek en gaat in op situatie Dolberg

Vrijdag, 16 augustus 2019 om

Erik ten Hag denkt dat Donny van de Beek de rest van het seizoen bij Ajax blijft. Op de achtergrond sluimert de interesse van Real Madrid, terwijl men in Amsterdam hoopt op een langer verblijf van de Oranje-international. In aanloop naar de wedstrijd van zaterdagavond tegen VVV-Venlo liet de trainer zich kort uit over de situatie van Van de Beek en ging hij wat dieper in op die van Kasper Dolberg. De Deense spits is zijn basisplaats kwijt en wordt gelinkt aan TSG Hoffenheim.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door apyrog)

Vind het toch jammer voor Dolberg het jaar onder Bosz zag je dat hij echt wel een goede spits is. Zal mooi zijn als Leverkusen zich meld en Dolberg onder Peter Bosz weer terug op zijn oude niveau kan komen.

16 augustus 2019 om 13:46

Ik ben blij voor Dolberg. Hoe hij op sociale media door de achterban behandeld is, is schofterig na dat seizoen van de EL. Hij laat zich nooit negatief horen, en heeft deze behandeling van de supporters totaal niet verdiend. On: jammer dat er geen nieuws is over Olmo. Zou ik graag zo snel mogelijk rond zien komen.

16 augustus 2019 om 13:54

@Ajaxlove 1. Altijd frappant mensen die zich het lot van een speler zo overdreven aantrekken op basis van iets achterlijks en irrelevants als wat reacties op social media. Tip voor jou, neem het niet te zwaar, ik ben vrij zeker dat Dolberg dat zelf ook niet doet. Dat hij niet naar behoren presteert is duidelijk, dat mensen daar kritisch over zijn ligt voor de hand, verder gewoon niet iets om heel dramatisch over te doen. Zeker niet om ‘blij voor hem te zijn dat hij weg kan’, want in Duitsland of waar dan ook zullen er mensen rondlopen die wat lelijks over hem schrijven onder een instagrampost, als hij niet goed speelt. 2. het spijt me maar als er nieuws volgt over Olmo, schat ik de kans 0 (nul) procent dat het aan Ajax gerelateerd zal zijn. Overmars was vrij duidelijk dinsdag, als Donny blijft komt er niemand.

16 augustus 2019 om 13:54

Ik heb het gemist. Hoe is hij specifiek behandeld op social media?

16 augustus 2019 om 14:01

@manodedios Ik trek me het lot van een speler specifiek niet aan, ik kan me kwaad maken over de enorme hypocrisie die over een deel van de achterban waant. Hoe er 0 steun voor een eigen speler in een dip is, maar hoe diezelfde supporters stonden te juichen toen hij binnen 40 seconden tegen PSV scoorden, tekent de domheid van enkele supporters.

16 augustus 2019 om 14:06

Schofterig? Hij loopt er 2 seizoenen bij alsof het hem geen reet intereseert. Tegen tottenham thuis was nog wel het meest irritant. Hij is een speler van Ajax, presteren of wegwezen

16 augustus 2019 om 14:09

Zo liep hij er ook bij toen hij van alle hoeken en gaten wist te scoren, dus wat is je punt? Hij is een speler van Ajax, steunen of wegwezen.

16 augustus 2019 om 14:13

Dat noem ik dus drama. Ik lees de nieuwtjes en de reacties eronder geregeld en er is volop steun voor die jongen. ‘Kwaad maken over de enorme hypocrisie’ en ‘0 steun voor een eigen speler’, vent, je bent je enorm aan het aanstellen. Tuurlijk denkt niet iedereen hetzelfde en zijn er wat mensen die hem overdreven hard laten vallen of zelfs wat lelijks over hem schrijven. Zelf heb ik sinds eind vorig seizoen wekelijks overal lopen verkondigen dat ik dacht dat komend seizoen zijn grote terugkeer zou worden. Maar nu is toch duidelijk dat zowel Tadic als Huntelaar op dit moment nuttiger zijn voor Ajax. Juich ik desondanks als Dolberg scoort? Tuurlijk. Ben ik dan hypocriet? Prima. Moet jij je daar kwaad over maken? Zou ik niet doen.

16 augustus 2019 om 14:13

Wellicht betekent de interesse vanuit Ajax dan een vertrek voor Donny.

16 augustus 2019 om 15:29

@ajaxxxlove slaat natuurlijk nergens op.
Hij heeft een jaar lang alle vertrouwen gehad, als je het dan niet waarmaakt houd dat een keer op. Moet iemand continu teren op een goed half seizoen dat hij gedraaid heeft?

We zijn geen Opvanghuis voor moeilijk opvoedbare kinderen die we blijven helpen en aan blijven moedigen tot diegene het wel lukt. We zijn Ajax, er moet gepresteerd worden en anders kun je vertrekken. Of ben jij van mening dat als Neres nu anderhalf jaar niet presteert, we hem de kans moeten blijven geven en moeten blijven roepen dat hij in de basis moet staan?

Misschien heeft Dolberg gewoon zijn topjaar gedraaid, en zal hij niet meer op dat niveau komen, misschien gaat hij juist nog wel knallen(wat ik hoop, want ik zie hem altijd graag). Maar hij moet weer aan het scoren komen.

16 augustus 2019 om 15:57

Onzin, volgens de trainer (je weet wel, die gozer die dag in, dag uit met hem werkt) presteert hij top op de trainingen en laat hij hele bijzondere dingen zien. Dat zijn toch gewoon aanknopingspunten? Daarnaast scoorde hij een goede goal in de eerste minuut van de JC Schaal, en liet hij vorig seizoen ook gewoon af en toe zien dat hij een topspits in spé is. Ik denk dat je Dolberg in de makkelijkere wedstrijden in de competitie zorgeloos kan opstellen.

16 augustus 2019 om 16:40

Diezelfde trainer zet hem ook gewoon op de tribune. Weet je ook meteen wat presteren op de training waard is.....

16 augustus 2019 om 13:46

Lijkt me als de overtuiging heerst dat hij de potentie heeft om heel belangrijk te worden voor Ajax, verkoop is uitgesloten. Als hij nu de derde keuze is, is dat een garantie op (te) weinig speeltijd en moet Traore die rol komend jaar vervullen. Dolberg moet en zal dan verhuurd of uitgeleend worden, enige juiste beslissing. Maar dan wel een club waar hij ook echt 40 wedstrijden gaat spelen, en dus niet Leverkusen. Jammer, ik hoopte en dacht dat hij zich bij Ajax zou herpakken dit jaar. Dan maar volgend jaar. Huntelaar is misschien te goed nu, en Tadic zéker.

16 augustus 2019 om 14:34

Hij is ook een goede spits, maar niet meer dan dat.. zijn oude niveau was veelbelovend, maar vooral omdat het niet echt verwacht werd.. op zijn zogezegde oude niveau zal hij ook geen basisspeler worden, simpelweg omdat het team is gegroeid en hij niet

Hij heeft ook gezegd dat er geen nieuwe spelers meer bij komen, niet onbelangrijk, ook omdat Ajax nu aan Olmo gelinkt wordt.
Wat Dolberg betreft heeft hij niet ontkend dat een verhuur een optie is, en aan het einde heeft hij dus ook gezegd dat Dolberg moet gaan spelen, terwijl hij daarvoor zei dat het team beter functioneert met Tadic of Huntelaar in de spits. Lijkt me dus duidelijk dat de verhuur van Dolberg wel een serieuze optie is.

16 augustus 2019 om 13:53

Ahh, zei Ten Hag dat? Op socials zag ik al dat het bijna bevestigd was. Zou het een super transfer vinden.

16 augustus 2019 om 14:06

Yep, lijkt me ook een goede speler, maar zie eigenlijk ook liever iemand komen voor op de controleursposities, ik geloof dat Olmo meer naar voren speelt. Je zou dan wel alvast een vervanger voor v/d Beek of Neres voor volgend jaar hebben, maar je krijgt dan ook de situatie dat je wedstrijden met Promes en Olmo op de bank begint.

16 augustus 2019 om 14:49

Ik denk dat je prima met Beek en Olmo op het middenveld kan spelen. Je hebt dan Martinez nodig voor de verdedigende balans, maar dat zou dan echt heel compleet zijn. Eentje met diepgang, eentje met passing en creativiteit en eentje voor het verdedigende werk, die ook nog alle ballen vooruit wil spelen.

16 augustus 2019 om 13:54

Dat eerste moet je niet al teveel waarde aan hechten. Clubs roepen wel vaker dingen als "er komt niemand meer bij" of "er vertrekt niemand meer", maar we weten allemaal dat niets zo veranderlijk is als de voetballerij. Op het moment dat Ajax een buitenkansje (olmo) kan binnenhalen, zullen ze dat gewoon doen.

16 augustus 2019 om 14:05

Nou ja, Ten Hag had ook kunnen zeggen: 'daar zeg ik niets over, Ajax kijkt altijd rond en wil zich altijd versterken', of zoiets. Maar hij zei gewoon heel stellig: er komt niemand meer bij, tenzij er 'hele gekke dingen gebeuren', dus bijvoorbeeld dat er nog iemand weggaat, denk ik. Het lijkt me dus wel degelijk aannemelijk dat we het hiermee gaan doen. Wat op zich ook niet slecht is, er zijn goede aankopen gedaan met Martinez, Alvarez, Marin en Promes. Alleen jammer dat er geen 6 meer bij komt vind ik, daar is het dun bezet.

16 augustus 2019 om 14:15

Ja, inderdaad. Voor de nummer 6 positie had ik graag nog een aankoop gezien. Mazaraoui deed het vorig jaar geweldig toen hij enkele wedstrijden/wedstrijddelen op die positie werd geposteerd, maar loopt er nu bij alsof hij geen flauw benul heeft wat hij op het middenveld moet. Tel daarbij op dat Schöne nu in Genua speelt, en een extra nummer 6 zou geen overbodige luxe zijn. Dan toch maar een bod van een miljoen of 20 bij Brighton neerleggen voor Propper?

16 augustus 2019 om 17:45

@airbags
Ik heb een vermoeden dat ze geen aankoop willen doen, omdat ze Eiting, Ekkelenkamp en Gravenberch nog achter de hand hebben. Ik ben het er overigens mee eens dat dit geen overbodige luxe zou zijn om nog een 6 binnen te halen. Ik ben normaal geen voorstander van huren, maar dit zou nu wel een goede oplossing zijn, omdat ik denk dat Gravenberch volgend seizoen wel eens klaar zou kunnen zijn voor meer minuten in het eerste.

16 augustus 2019 om 17:42

Tijdens de persconferentie versprak hij zich ook bijna. Een journalist vroeg of het een optie was om hem te verhuren. Hij zei: "het zou..." (het zou kunnen) onderbrak zichzelf en zei dat Dolberg inderdaad aan minuten moest komen. Dus ik weet zeker dat dit besproken is en dat er achter de schermen inderdaad al contact is gelegd met Hoffenheim. Ook een logische link, gezien Schreuder daar zit en ze daar een spits nodig hebben. Dus zou het een win win situatie zijn.

Dolberg verhuren zou het beste zijn!
Als hij een jaar mag spelen, dan kan hij laten zien wat het wordt.
Is het niks, dan kun je hem altijd nog verkopen.
Desnoods nog een met terugkoop clausule

Ik zou alleen graag zien dat Ajax zich gaat oriënteren op Stengs, ipv een Bergwijn.
Die Stengs schat ik in potentie vele malen hoger!

Verder zou ik Dolberg verhuren en Traore doorschuiven

16 augustus 2019 om 13:55

Gezetta dello sport meld inmiddels een akkoord tussen Ajax en Zagreb inzake Dani Olmo. Dan lijkt mij de komst van zowel Bergwijn als Stengs uitgesloten.

16 augustus 2019 om 14:08

Bergwijn en Stengs? Haha waar heb jij het over man, dat speelt helemaal niet.
En Ten Hag heeft net heel stellig verklaard dat er niemand meer bij komt, dus dat van Olmo zal wel een loos gerucht zijn, net als eerder bijvoorbeeld met Ianis Hagi en Hans Vanaken.

16 augustus 2019 om 14:09

Waarom zou Gazzetta dello sport met een nieuwtje komen over een Spaanse speler van Dinamo Zagreb die naar Nederland zou gaan?

En ze hebben het over 22 miljoen + 40% doorverkooppercentage. Dat is natuurlijk sowieso onzin.

16 augustus 2019 om 14:11

De komst van Stengs en Bergwijn waren sowieso al uitgesloten gezien de vraagprijzen voor die spelers.

Zoals ik al had aangegeven word Olmo wel gelinkt aan Ajax maar dan door zaakwaarnemers om een zo hoog mogelijk bedrag te gaan ontvangen. Ook Overmars had al gezegd dat er niemand mee bij kwam tenzij Donny vertrekt. Ten Hag geeft aan dat die kans klein is. De kans op een vertrek van Dolberg zijn ineens heel groot en hopelijk betreft het dan een verhuur en bloeit hij helemaal op. Ik hoop nu wel dat ten Hag weer lengte terugbrengt in zijn ploeg en Schuurs weer opstelt. Daarnaast hoop ik dit weekend ook Alvarez te zien. Gelet op het grote aantal corners wat we steeds hebben, is wat extra kopkracht zeer wenselijk.

Hij ging naar mijn idee helemaal niet in op de situatie Dolberg. Hoe erg meneer Kraay het ook probeerde. Ik hou wel van de stijl van ten Hag. Geeft eerst netjes aan dat hij niks kan zeggen over dergelijke zaken, als men dan doorvraagt reageert hij altijd netjes (ookal zie je aan zijn ogen en glimlach dat hij het liefst iets anders zou zeggen )

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

117 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 OGC Nice 1 0 0 0
2019/2020 Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Jong Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Ajax 25 11 1 0
2017/2018 Ajax 23 6 0 0
Laatste voetbalnieuws

Kasper Dolberg bestolen van horloge ter waarde van 70.000 euro

Kasper Dolberg van OGC Nice is slachtoffer geworden van diefstal, zo melden diverse Franse media. Dieven braken in in de kleedkamer van de Franse club en maakten een horloge ter waarde...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren