Lars Veldwijk weigert ‘heel lucratieve’ aanbieding: ‘Ik volg mijn gevoel’

Donderdag, 15 augustus 2019 om

Lars Veldwijk heeft een aanbieding uit Iran naast zich neergelegd, zo bevestigt de spits donderdagmiddag in gesprek met het Algemeen Dagblad. Een niet nader genoemde club uit dat land heeft zich woensdag voor de spits gemeld, maar kreeg uiteindelijk nul op het rekest: “Dat aanbod was heel lucratief”, vertelt Veldwijk aan de ochtendkrant.

“Maar ik volg mijn gevoel. Ik heb het heel goed naar mijn zin bij Sparta Rotterdam. Ik wil alleen weg als er iets heel moois komt”, gaat hij verder. De aanvaller zou graag nog eens in het buitenland aan de slag gaan, terwijl zijn club ook wil meewerken als het juiste bedrag op tafel komt.

De Spangenaren wensen naar verluidt een half miljoen euro te ontvangen voor de 27-jarige Veldwijk, die nog een jaar vastligt. Technisch manager Henk van Stee geeft wel aan dat hij Veldwijk een ultimatum heeft gesteld: na 21 augustus mag hij Het Kasteel niet meer verlaten. “Als club moeten we ook verder. We denken graag mee met Lars. Maar wel tot op zekere hoogte.”

“De komende dagen krijgt hij nog de kans een nieuwe club te vinden. Lukt hem dat niet, dan willen we dat zijn focus weer volledig op Sparta gaat. We zien in Lars nog steeds een belangrijke speler.” Veldwijk had met 24 doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie vorig seizoen een belangrijk aandeel in de promotie van Sparta. In de huidige voetbaljaargang in de Eredivisie was hij al trefzeker tegen Feyenoord en VVV-Venlo.


Poll

Denk jij dat Lars Veldwijk deze zomer nog gaat vertrekken bij Sparta?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door clarkkent2)

Ik zie hem nog altijd best graag naar Feyenoord komen als Gaich niet haalbaar blijkt. Lijkt me een prima tweede spits/breekijzer. Een type dat er nog niet is

15 augustus 2019 om 13:47

Hou op man.. Geef dan gewoon een jeugdspeler de kans. Toshio Lake is ook weer op de weg terug en zou deze rol ook prima kunnen vervullen. Met Veldwijk wordt je namelijk ook max. 3e. We moeten eens stoppen met dit soort middelmaat aan te trekken.

15 augustus 2019 om 14:04

Een jeugdspeler die eerst maar eens fit moet zien te worden en te blijven kun je toch moeilijk als breekijzer inzetten?
Veldwijk is niet van het structurele niveau dat Feyenoord wil hebben, maar Jorgensen maakt ook dit seizoen de voorbereiding weer niet fit mee en dat blijft spelers vaak een seizoen lang achtervolgen. Kortom: van de fitheid van Jorgensen kun je niet op aan.
Vente breekt geen potten en Berghuis in de spits is een noodoplossing waar ik op structurele basis weinig heil zie. Geen diepgang, geen kopkracht, weinig noemenswaardige fysiek. Zaken die tegen Heerenveen meer dan welkom waren geweest en zaken die een Veldwijk als breekijzer prima zou kunnen brengen als het voetballend niet wil lukken.

15 augustus 2019 om 14:20

Allemaal voor de korte termijn. Wat schiet je daar nou mee op? Zit je weer aan een oude speler vast, die je uiteindelijk aan de straatstenen niet kwijt raakt.

15 augustus 2019 om 14:37

@Ijsmuts Veldwijk is 2 klasses minder dan Kramer dus ik zou niet weten wat hij moet gaan toevoegen als je een jaar eerder afscheid nam van Kramer.

15 augustus 2019 om 15:30

@repuiztav: Je hebt voorlopig geen idee of Jorgensen nog fit terugkeert. De jeugdspelers gaan die kar overduidelijk niet trekken en Berghuis is gewoon geen structurele oplossing voor in de spits. Liever Veldwijk op de bank dan Vente. Die zie ik liever minuten maken in de Kkd.
Je kunt het wel een korte termijnoplossing vinden, dat is het namelijk ook. Met deze speelstijl zonder spits gaat het een klotejaar worden.

@ajax:
Twee klasses minder dan Kramer lijkt me ook wat overdreven. Overigens kostte Kramer zo ongeveer het 6-voudige en was diens situatie niet meer houdbaar.
Een paar ton neertellen voor een spits die iets brengt wat anderen niet kunnen... en iemand die zonder mokken de komende 2 jaar op de bank zit terwijl jeugdspelers speeltijd krijgen via een huurconstructie... zo gek vind ik dat niet hoor.

15 augustus 2019 om 15:51

Toshio Lake heeft op mij niet bijster veel indruk gemaakt. Jeugd de kans geven, net als met Vente zeker? Die jongens komen gewoon nog enorm te kort. Natuurlijk is Veldwijk niet het niveau wat Feyenoord moet nastreven (als eerste spits), maar het gaat hier om een tweede spits. Daarbij kun je Vente dan verhuren en ervaring laten opdoen. Daar wordt hij juist beter van. Op dit moment zou Veldwijk in mjjn ogen geen verkeerde optie zijn. Veel mensen zijn vergeten dat hij er bij PEC 15 inschoot. Hij is balvast, kopsterk. Kortom, een type dat Feyenoord best zou kunnen gebruiken. Ik zie ook liever die Gaich komen, maar Veldwijk zou een goedkope optie zijn die ook als pinchhittter kan fungeren

15 augustus 2019 om 16:06

Sorry maar een 3e plek is toch sowieso het maximaal haalbare?

15 augustus 2019 om 15:06

Bobike 29, totaal niet mee eens. Op de langer termijn helpt een aankoop als Veldwijk totaal niet. Kunnen ze beter in de toekomst een top speler behouden door deze meer salaris te bieden bij een nieuw contract

15 augustus 2019 om 15:33

haha meen je dit serieus gast?
Waar wil jij dat Feyenoord naar toe gaat groeien? Het nieuwe Twente of wat?

Dit soort aankopen moet je nooit willen doen, want het word erger en erger bij Feyenoord. Leg je erbij neer dat je dit seizoen 6e wordt en ga de jeugd de kans geven. Over 2 jaar heb je weer een sterke groep en kunnen alle koppen omhoog

15 augustus 2019 om 16:08

Bobiku zegt heel duidelijk als breekijzer en 2e spits. dus de overtrokken reacties slaan nergens op.
Zou ik ook niet doen overigens omdat ik m voor zon grote jongen niet goed vind koppen en je hetzelfde krijgt als met Kramer. Een breekijzer wat niet geschikt is als breekijzer.

OT: Dat Sparta Veldwijk zo makkelijk gunt om weg te gaan zegt toch ook wel wat. Ik bedoel als je super blij bent met m zet je toch alles op alles om met hem de eredivisie te bestormen....
Komt op mij ook over als iemand die zn tattoos en zn vlog vriendinnetje belangrijker vind dan zn voetbalcarriere...

15 augustus 2019 om 16:32

Haha precies Clark. Het is niet zo dat ik beweer dat Veldwijk de nieuwe eerste spits moet worden. Puur iemand die de honneurs waarneemt bij afwezigheid van Jorgensen. Daar kunnen mensen het natuurlijk mee oneens zijn, maar dan is het wel zo prettig als ze goed lezen wat ik zeg.

Ik vind Kramer overigens een geweldige kopper. Een aanvallende kopper dan, want doorkoppen kan hij niet en hij is niet balvast. Als je in de 16 komt, heb je aan Kramer een goede. Voetballend heb je er heel weinig aan. Veldwijk vind ik overall iets minder, maar hij is in mijn optiek wel een spits waar je mee kunt voetballen en iemand die iets kan forceren.

Ik begrijp wel dat Sparta hem een transfer gunt. Voor Sparta begrippen vangt hij (zo heb ik gehoord) een aardig salaris. Tel daarbij op dat ze met Ache een zeer talentvolle spits hebben rondlopen waar ze geld aan gaan verdienen. Veldwijk is daardoor niet eerste keus en voor een reserve is hij erg duur

15 augustus 2019 om 17:23

Kramer wa niet geschikt als breekeijzer omdat hij die rol niet accepteerde of positief invulde. Veldwijk bedoelde ik met koppen. Die kan niet koppen.

En veldwijk wel kunnen betalen in de erste divisie, maar niet in de 2e? Ik dacht dat Ache ook een vleugelspits was.

Volgens mij willen ze gewoon Piroe van jong psv en geloven ze niet dat Veldwijk het in de eredicisie een heel seizoen gaat doen.

15 augustus 2019 om 19:14

Ze kunnen Veldwijk wel betalen, maar voor een tweede spits is hij relatief duur. Zonde van het geld als hij niet speelt. Ache is een pure spits.

Ik vind de verhalen over Veldwijk die het niet kan in de Eredivisie altijd wel onzinnig. Schoot er bij PEC 15 in

Natuurlijk gaat die niet Iran, prachtig land maar zie je Monica al met een hoofddoek en helemaal bedekt daar rondlopen? Nee, dus.

15 augustus 2019 om 13:54

Dus is het dan wel zo'n prachtig land als vrouwen helemaal bedekt moeten rondlopen? Misschien qua landschap, maar qua leven niet.

15 augustus 2019 om 14:21

Land is prachtig je snapt toch wel wat ik bedoel. Prachtige vriendelijke mensen, natuur en gebouwen.
Alleen politiek heeft helaas bepaalde regels die ik ook betreur.

15 augustus 2019 om 14:29

Volgens mij zijn ze daar ook niet zo dol op tatoeages. Was laatst een bericht dat getatoeërde mensen een psychologische test moesten doen voor ze mochten autorijden.

Probleem is niet hoeveel je betaald krijgt in Iran maar hoe je het het land uitkrijgt is namelijk een land met een embargo.
Maar als Sparta fan hoop ik echt dat Veldwijk blijft dit seizoen. Schiet er 15 in voor ons je gaat je mooie transfer maken, niet te veel naar Van Stee luisteren, die wauwelt te veel

15 augustus 2019 om 14:07

Zijn altijd constucties voor te bedenken. Via Turkije of Dubai bijvoorbeeld. Ditzelfde gebeurd met goederen die eigenlijk het land niet in mogen.

Veldwijk is het zelfde maar toch ook weer compleet het tegenovergestelde van kramer. Beiden komen tekort , leuke breekijzers alleen is veldwijk een sympathiekere gozer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. RayhiAanvaller195
R. AcheAanvaller185
B. SmeetsMiddenvelder174
D. RigoMiddenvelder110
J. PiroeAanvaller111
D. AbelsVerdediger180
T. CoremansKeeper100
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

8 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Real Madrid en Chelsea hebben een geheime ontmoeting achter de rug. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren