Karsdorp wilde per se naar Feyenoord: ‘Hier is geen volle concurrentiestrijd’

Woensdag, 14 augustus 2019 om

Rick Karsdorp is blij terug te zijn bij Feyenoord. De 24-jarige rechtsback, die door de Rotterdammers wordt gehuurd van AS Roma, had deze zomer meerdere opties, maar wilde per se terugkeren in de Kuip. "Als je twee jaar weinig hebt gevoetbald, moet je zorgen dat je dat weer wel kunt gaan doen", legt de Nederlander uit aan Voetbal International.

AS Roma was bijna rond over Karsdorp met Southampton, terwijl ook Fulham zich nog meldde. "Er was veel interesse", zegt de drievoudig international. "In de Premier League, inderdaad, maar ook vanuit de Bundesliga, Turkije, Griekenland, genoeg opties. Ik keek gewoon naar wat voor mij het beste zou zijn en dat heeft met Nederland of de sfeer niks te maken, da's alleen maar mooi meegenomen."

In Italië werd Karsdorp geplaagd door blessureleed. Het is dan ook belangrijk voor hem om dit seizoen veel minuten te maken. "Moet ik dan naar een club waar ik weer vol de concurrentiestrijd in ga? Bij Feyenoord is er ook concurrentie, maar normaal gesproken ga ik hier wekelijks spelen." Dat gaf de doorslag. "Stel: ik vertrek naar Engeland en ze gooien me voor de leeuwen in die Premier League, dan breek ik misschien weer wat af binnen drie trainingen. Je weet het niet. Feyenoord voelt wat dat betreft in alles vertrouwd. Ik wilde alleen naar Feyenoord."

Karsdorp was niet altijd gelukkig in Rome. De verdediger mocht zelf veel beslissen. "Sommige jongens stappen vijf minuten voor het begin van de training binnen, terwijl andere gasten er dan al twee uur hebben op zitten in de gym. Er zijn trainingen bij dat je met niemand praat, iedereen doet zijn eigen ding. Het is heel erg op jezelf gericht, individueel. Toen ik net bij Roma was, schrok ik echt. Is dit nou de sfeer?"Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Geen concurrentie is niet goed. Je hebt het nodig om het uiterste uit jezelf te halen.

14 augustus 2019 om 20:01

Niet iedereen heeft dat nodig. Bij Karsdorp kun je met zekerheid zeggen dat hij 100% geeft. Of hij nou wel of geen concurrentie heeft

15 augustus 2019 om 06:55

Echt he, typisch Feyenoord dit. Geen ambitie, geen ballen!

Zou niet misstaan in de middenmoot van Engeland, mieschien wel de perfecte opvolger van AWB voor maar max 15 mil

Verstandige keus van die jongen. Dat er geen concurrentie is en dus een niet-fitte huurspeler de onbetwiste nummer 1 is is wel tekenend voor de situatie bij Feyenoord helaas.

14 augustus 2019 om 20:11

Dat is ook wat ik dacht. Er is toch geen optie tot koop bedongen, of heb ik dat mis?

14 augustus 2019 om 20:11

Hij is gewoon fit heeft heel de voorbereiding mee gedaan bij as Roma en ook genoeg oefenwedstrijden gespeelt.

14 augustus 2019 om 20:50

Maar de kramp schoot na 60 minuten in beide benen gaf hij laatst aan na een wedstrijd. Getuigd niet echt van fitheid.

14 augustus 2019 om 21:16

Naja is denk meer wennen aan de intensiteit van een competitie wedstrijd die hij wel al een tijdje niet meer heeft gespeelt dan dat hij niet fit is.

14 augustus 2019 om 21:37

Daar zijn huurspelers toch ook voor? Mijn inziens moet je alleen spelers huren als het een directe versterking is voor je team. Als je een bijna gelijkwaardige speler op die positie hebt is het zonde om een speler te huren. Los daarvan ben ik het wel met je eens dat de situatie bij Feyenoord triest is. Verdediging bestaat uit een huurspeler, een speler die altijd geblesseerd is en dan centraal 3 spelers die het niveau niet (meer) aankunnen.

15 augustus 2019 om 00:18

PSV werd onlangs twee keer kampioen met een niet-fitte huurspeler als aanvoerder.

Komt op mij nogal slap over. Kiezen voor de makkelijke weg. Zie hem niet terug keren op zijn oude niveau met deze instelling.

14 augustus 2019 om 23:02

Onzin. Soms moet je een stapje terug doen om er vervolgens twee vooruit te zetten. Die jongen moet gewoon spelen en fit worden, wie weet wordt het dan weer wat.

15 augustus 2019 om 12:00

Er is niks mis met een stap terug doen om er daarna weer twee vooruit te doen. Mits dat met de juiste instelling en redenen wordt gedaan.

Hoe hij zich verwoordt in dit artikel komt dat niet zo over op mij. Maar juist meer als de makkelijke weg, geen concurrentie, ervan uitgaan dat hij speelt etc.

Eigenlijk vind ik het ook niet zo netjes tegenover Feijenoord en zijn medespelers om te zeggen dat hij ervan uitgaat dat hij normaliter gewoon elke week speelt. Dat valt te bezien.

15 augustus 2019 om 13:43

Ik vermoed dat met hem besproken is dat als hij zijn niveau haalt hij nummer 1 keus is bij Feyenoord. Bij een PL team krijg je zo'n toezegging niet.

15 augustus 2019 om 16:13

Dat valt te bezien want je denkt dat nieuwkoop een fitte karsdorp eruit speelt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

39 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Feyenoord 2 0 0 0
2018/2019 AS Roma 11 0 1 0
2017/2018 AS Roma 1 0 0 0
2016/2017 Feyenoord 30 1 3 0
2015/2016 Feyenoord 29 0 4 1
Laatste voetbalnieuws

‘Chelsea en AS Roma komen tot akkoord en plannen medische keuring in’

Davide Zappacosta lijkt zijn loopbaan te vervolgen bij AS Roma. Sky Italia bericht dat Chelsea een akkoord heeft bereikt met i Giallorossi over een huurtransfer van de verdediger. De rechtsback wordt...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Bayern München leidt de race om Kai Havertz voor het seizoen 2020/21. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren