Niet alleen kommer en kwel bij FC Emmen: Nikolai Laursen maakt indruk

Zaterdag, 17 augustus 2019 om

Het eerste seizoen Eredivisie-voetbal in Emmen werd door de plaatselijke FC uiteindelijk redelijk gemakkelijk overleefd. De vraag is of Dick Lukkien dat kunstje in 2019/20 opnieuw kan flikken. Vooralsnog heeft de club uit Drenthe het lastig. FC Emmen is het enige team dat nog geen doelpunt wist te maken dit seizoen en heeft überhaupt moeite om het vijandelijke doel onder vuur te nemen.

Bij geen ploeg eindigde vooralsnog zo’n laag percentage van de schoten tussen de palen als bij FC Emmen (16,7 procent - twee van de twaalf), zo berekende Opta. Wanneer Emmen ook zaterdagavond tegen sc Heerenveen geen treffer weet te noteren, is de club uit Drenthe het eerste team sinds PEC Zwolle in 2003/04 dat niet tot scoren weet te komen in de eerste drie wedstrijden van een Eredivisie-seizoen.


Eredivisie 2019/20: Laagste schotnauwkeurigheid
TEAM SCHOTEN SCHOTEN OP DOEL PERCENTAGE OP DOEL
FC Emmen 12 2 16,7%
Fortuna Sittard 21 4 19,0%
RKC Waalwijk 28 6 21,4%
Heracles Almelo 31 10 32,3%
PEC Zwolle 17 6 35,3%

Toch is het lang niet alleen maar kommer en kwel in Emmen. Zo valt Nikolai Laursen op met zijn frivole spel. De Deense aanvaller kwam eerder deze zomer over van PSV en maakt indruk in zijn eerste weken bij de Emmenaren. Zo was hij direct betrokken bij zeven van de twaalf doelpogingen van FC Emmen. Alleen Aitor Cantalapiedra (zes van de tien) was als schutter of aangever direct betrokken bij een groter aandeel van de doelpogingen van zijn team dan Laursen (58,3 procent - zeven van de twaalf).


Eredivisie 2019/20: Dribbels
SPELER DRIBBELS SUCCESVOL
Nikolai Laursen 17 11
Gyrano Kerk 17 11
Ché Nunnely 14 9

Het aanvalsspel lijkt dus redelijk afhankelijk van Laursen, die ook opvalt door zijn dribbels. Geen speler kwam tot dusver namelijk tot meer dribbels dan de aanwinst, die daarnaast ook gedeeld de meeste succesvolle dribbels achter zijn naam heeft staan (samen met Gyrano Kerk). Voor FC Emmen is het dus te hopen dat Laursen het ook tegen Heerenveen weer op zijn heupen heeft en zijn ploeg kan leiden naar de eerste (doel)punten van het nieuwe seizoen.


Poll

FC Emmen - SC Heerenveen eindigt in een ...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door palko)

Makkelijk? 1 punt boven de streep.. Ben benieuwd hoe Emmen het, in het traditioneel zware 2e jaar gaat doen. Fortuna lijkt beter ingekocht te hebben, dus denk dat Emmen, Sparta en RKC gaan uitmaken wie de 2 zekere degradanten gaan worden.

15 augustus 2019 om 19:05

Na dat ik heb gezien van Fortuna gaan ze heel moeilijk krijgen.

15 augustus 2019 om 19:09

'Redelijk' makkelijk. En als je er als Emmen zijnde wellicht zelfs wel van uit was gegaan dat ontlopen van directe degradatie moeilijk zou worden, dan is de nacompetitie ontlopen toch 'redelijk makkelijk' ontlopen van degradatie.

15 augustus 2019 om 19:39

Ze wisten al paar wedstrijden voor het einde dat handhaving was gelukt. Dat is erg knap voor zo’n kleine club.

15 augustus 2019 om 19:49

Je bedoelt 5 punten boven de streep. Uiteindelijk een meer dan prima handhaving en niet op het randje

16 augustus 2019 om 18:29

Als Fortuna fan vind ik van niet. Hoewel Fortuna nog budget heeft en aankopen gaat doen. Ik vind dat we de slechtste selectie hebben van de ED. Wat ik tot nu toe gezien heb gaat het een zwaar jaar worden. In Emmen ook, daar niet van.

16 augustus 2019 om 18:53

Dan mag je hopen op zeker drie vier nieuwe spelers, want het is echt erg zwak wat er nu speelt.

Hoop dat Emmen zich wel weet te handhaven dit seizoen. Vind Dick Lukkien ook een goede trainer die echt probeerd te voetballen met Emmen. Gun hem in de toekomst wel een stap omhoog.

2 wedstrijden gespeeld wat kun je er dan van zeggen? Ajax kansloos verloren idd. Maar tegen Groningen gewoon 90min gelijk opgaande wedstrijd. En heb je gewoon minimaal een punt verdient. Zondag 3 punten tegen Heerenveen en de wereld ziet er heel anders uit. Denk dat den Haag er dit jaar ook wel als degradatiekandidaat bij kan komen

17 augustus 2019 om 19:44

Ik vind Fortuna, RKC en Ado ook een enorme zwakke indruk maken dus ik denk dat Emmen alle kansen heeft om niet te degraderen, ik denk dat ze om plek 15-13 gaan meespelen.

Viel me in de Arena al op dat hun nummer 11 het goed deed, ging dreiging vanuit. Even nagezocht en bleek dus deze Laursen te zijn. Bij PSV nooit doorgebroken maar als hij zich goed ontwikkeld zou hij wel eventueel bij een middenmoter moeten kunnen meedraaien.

Viel me op in positieve zin kn de wedstrijd tegen Ajax, aardige techniek en vrij slim op t veld

Nikolai Laursen viel me afgelopen zaterdag tegen Ajax ook in positieve zin op. Kan iemand mij uitleggen waarom Laursen niet geslaagd is bij PSV en waarom Brondby IF de koopoptie niet heeft gelicht? Kortom, was het een week geleden wellicht een incidentele oprisping? Overigens heb ik verder niet zo veel met FC Emmen. Puur vanwege het feit dat ze wel geld besteden voor het aantrekken van nieuwe spelers maar nog geen geld wensen uit te geven voor het vervangen van het competievervalsend kunstgras van de Oude Meerdijk door echt gras.

17 augustus 2019 om 18:01

Als je dus opgelet had wist je dat! Dit jaar sowieso overleven in de eredivisie en volgend jaar een echte grasmat. Dit jaar alle geld in de selectie gestoken.

17 augustus 2019 om 22:48

@emmenforever, troost je, ik heb die 'wishful thinking' verhalen ook gelezen. Eerst zien en dan geloven, zou ook de apostel Thomas gezegd hebben. 'hoewel er altijd over overstappen op echt gras wordt gesproken, bestaan er daarvoor geen concrete plannen', riep FC Emmen-directeur Ben Haverkort een paar maanden geleden nog. Vooralsnog blijft mijn persoonlijke conclusie fier overeind staan dat FC Emmen zich middels het spelen op kunstgras bedient van pure competitievervalsing. Mag ik dat vinden? Ja, natuurlijk mag dat. Mag jij het daar niet mee eens zijn? Dat mag uiteraard ook. Ter vertroosting van FC Emmen: Mijn onverholen kritiek geldt natuurlijk evenzeer voor clubs als Heracles Almelo, Vvv, ADO Den Haag, PEC Zwolle en Sparta Rotterdam.

17 augustus 2019 om 18:02

Als je dus opgelet had wist je dat! Dit jaar sowieso overleven in de eredivisie en volgend jaar een echte grasmat. Dit jaar alle geld in de selectie gestoken.

18 augustus 2019 om 09:25

@emmenforever, een paar maanden geleden riep FC Emmen-directeur Ben Haverkort nog dat er intern wel over overstappen op echt gras wordt gesproken maar dat er daarvoor bij FC Emmen nog geen concrete plannen bestaan. Tsja, wie moet ik nou geloven?,

Dat was natuurlijk ook te verwachten. Emmen is een te kleine club om niet te hoeven kijken naar de onderste plekken. Zoiets gaat misschien een seizoen goed, maar uiteindelijk gaat het altijd een keer mis. Vorig jaar vond ik het al niet goed, maar toen hadden ze het geluk dat er ploegen waren die nog slechter waren of in ieder geval presteerden. Dan zie je ook gelijk dat zo'n onbekende trainer ineens te boek komt te staan als een goede trainer, gebaseerd op iets incidenteels.

17 augustus 2019 om 19:45

Dit jaar heb je wat mij betreft ook bog alle kans omdat ik ze niet zwakker vknd dan Fortuna, ado en rkc

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.FC Emmen3-9
Voor de complete stand: Eredivisie

2 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren