'Nog een jaar Ajax, dan komt hij misschien wel op z'n knieën naar Amsterdam'

Woensdag, 14 augustus 2019 om

Donny van de Beek staat naar verluidt nog steeds op het wensenlijstje van Real Madrid, maar volgens Valentijn Driessen doet de middenvelder van Ajax er goed aan om nog minstens een jaar in Nederland te blijven. De chef sport van De Telegraaf twijfelft er namelijk aan of trainer Zinédine Zidane oprecht geïnteresseerd is in Van de Beek.

“Wat zich op dit moment allemaal afspeelt bij Real Madrid, dat weet niemand”, stelt Driessen in een podcast van de ochtendkrant. “Wie de trainer wel wil hebben en wie niet… Als Zidane Donny van de Beek echt graag had willen hebben, had hij hem gisteren al op kunnen halen bij Ajax. Geen enkel probleem. Maar het weifelen van Real Madrid zegt eigenlijk alles.”

Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt kwamen als grote aankopen binnen bij respectievelijk Barcelona en Juventus, volgens Driessen een wereld van verschil met de vermeende interesse vanuit Spanje voor Van de Beek. “Die clubs wilden zó graag, maar Real Madrid wil niet graag. Dus dadelijk kom je daar op de bank terecht. En accepteren je medespelers je? Dat zijn punten waar je zeker over na moet denken als je zo'n grote stap maakt.”

Van de Beek moet in de optiek van Driessen nog een jaar speler van Ajax blijven, zeker nu het hoofdtoernooi van de Champions League in zicht is. “Nog een jaar Ajax, nog een jaar Champions League. Een hele belangrijke speler zijn en dit uitdragen, een van de leidende figuren worden. Dan zul je zien: dan komt Zidane misschien wel op zijn knieën naar Amsterdam om te smeken of Van de Beek naar Madrid wil komen, En dat moet je eigenlijk hebben.” Van de Beek, voor wie Ajax naar verluidt tussen de vijftig en zestig miljoen euro vraagt, heeft bij de regerend landskampioen een doorlopend contract tot medio 2022.


Poll

Moet Donny van de Beek nu al naar Real Madrid vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door sirius)

Dat Zidane geen interesse heeft in Van de Beek lijkt mij nu wel duidelijk. Qua onderhandelen is het nu, volgens verschillende media, zo goed als afgerond. Het enige dat een overstap in de weg lijkt te staan is onze Franse vriend. Ik kan geen enkele andere reden bedenken waarom dit anders nog niet officieel was gemaakt. Ja, de Europese tweeluik van Ajax met PAOK, maar dan had het nu ook al bekend gemaakt kunnen worden. De reacties van zowel Van de Beek als Overmars doen mij echter de hoop geven dat Donny nog een jaar blijft en we eerdaags een leuk Facebookfilmpje mogen verwachten met dit heugelijke nieuws.

14 augustus 2019 om 16:52

Donny moet mijns inziens ook vooral blijven omdat hij nog niet is uitgeleerd. Hij heeft een fantastische tweede seizoenshelft gespeeld afgelopen seizoen en enorm belangrijke goals gemaakt, maar speelde ook op een soort luxe-positie. Hij is gaandeweg steeds dieper bij de spits gaan staan en minder verdedigende arbeid gaan verrichten. Dat kon vorig seizoen nog met o.a. Frenkie die een heleboel corrigeerde achter hem, maar je ziet dat dat nu toch anders moet. Aan hem de uitdaging om iets meer naar achteren te spelen en dan nog steeds regelmatig in de 16 op te duiken. Als een echte box-to-box speler. Zoals Klaassen dat deed in zijn laatste seizoen bij Ajax (ik schat Donny hoger in) en zoals Wijnaldum momenteel een niveau hoger bij Liverpool doet. Dat heeft hij in zich, zo werd hij ook ooit gebracht, maar dat heeft hij al een tijdje niet meer hoeven doen. Als Donny dat gaat helpt hij niet alleen zijn team ook met wat problemen die er nu op het middenveld zijn uit de brand, maar wordt hij nog meer een dragende speler. Dan komt ie a la Frenkie ook echt als een grote meneer binnen bij een nieuwe club.

14 augustus 2019 om 16:59

Zolang we gewoon met stabiele mensen gaan werken komt er ook weer rust op het middenveld. Achterin met Veltman - Schuurs - Martinez - Tagliafico. Combineer je ervaring met talent, Nederlands+buitenlands. Lengte, drive, passie. Een verdediging die complementair aan elkaar is. Schuurs zou ik alleen al opstellen omdat je bij vrije trappen/corners geen enkele lengte meer hebt.

14 augustus 2019 om 17:05

23VDV23, leuk zulke teksten, maar voor hetzelfde geldt moet Donny van de Beek daar juist spelen van Ten Hag. Dat weten we dus niet..

14 augustus 2019 om 17:19

Dat kan natuurlijk, maar het viel me wel gisteren op dat hij in de tweede helft iets minder diep ging staan en dat er mede daardoor een tijdje iets meer grip op het middenveld stond, hoewel dat ook nog niet alles oploste. Hij gaf gisteren zelf na de wedstrijd ook aan dat hij te diep stond en dat dat te maken had met de afstemming van de spelers die achter hem stonden.

14 augustus 2019 om 17:34

Sowieso zit er een grote uitdaging in de afstemming en samenstelling van het middenveld. Ook in de rol van Donny. Het is alleen niet zo dat Donny daarvan de schuld moet krijgen, want het kan net zo goed om tactische instructies van Ten Hag gaan. Vorig seizoen stond hij ook al heel erg diep.

14 augustus 2019 om 18:02

Als speler moet je in staat zijn de tactiek bij te stellen. Dat noemen ze spelinzicht. Hij stond te diep maar gaf dat zelf eigenlijk ook al toe

14 augustus 2019 om 18:15

@Rolo1984, ook weer leuk, maar het zal niet de eerste en niet de laatste keer zijn dat een speler wordt gewisseld, omdat hij de tactische instructies niet opvolgt.

14 augustus 2019 om 20:02

@De Toekomst

Je beoordeelt een speler op wat hij ziet en hoe hij functioneert. Dus als een speler tegenwoordig "zijn" taken niet (goed) uitvoert, kunnen we blijven zeggen dat we niet weten wat de trainer hem opdraagt?

Vorig jaar hoefde hij alleen maar diep in de ruimtes lopen, dit jaar is dat anders. Hij functioneert gewoon nog niet naar behoren. Dan vind ik het argument dat we niet weten wat Ten Hag hem opdraagt echt te makkelijk.

Een van de weinige keren dat ik Valentijn Driessen iets zinnigs hoor vertellen. Bij een club als Real moet je als grootste aankoop binnenkomen om een goede kans te maken op speeltijd en zeker niet als goedkopere speler dan andere Ajax spelers bij Barcelona en Juventus. Dat heeft niets te maken met kwaliteit, maar alles met hoe ze daar tegen je aankijken.

14 augustus 2019 om 19:58

Dat is nog niet eens het grootste probleem. Als Ajax-speler kom je sowieso al niet binnen zoals bijvoorbeeld een Hazard binnenkomt. Het grootste probleem is gewoon de kwaliteit die hij met zich meebrengt.

We hebben het hier over de club die James inmiddels helemaal afgeschreven heeft en het ook niet schuwt om Isco op de bank te houden. Denk je dan serieus dat Van De Beek uberhaupt relevant gaat worden daar? Die is bij wijze van spreken echt nog minstens(!) 2 niveaus minder.

Spreek gewoon af dat hij volgend seizoen naar Real gaat. Blijft hij mooi nog 1 seizoen bij Ajax. Dan nog Dolberg en Labyad verkopen. En zelf nog Propper halen.

14 augustus 2019 om 16:54

Ik denk der dat dat real volgend jaar weer voor pogba gaat of eriksen die transfervrij is.

14 augustus 2019 om 17:02

En waarvoor haal je Boadu dan? Zodat hij in de KKD kan spelen?

14 augustus 2019 om 17:08

Misschien volgend jaar Boadu halen. Voorlopig is hij nog niet nodig. Ajax heeft Tadic, Huntelaar en Traore nog. Maar misschien dat hij Huntelaar volgend seizoen kan opvolgen.

14 augustus 2019 om 17:38

Jij denk dat Boadu op de bank bij Ajax wilt gaan zitten? Aangezien dat Huntelaar zijn rol is. Blijven dromen zou ik zeggen.

14 augustus 2019 om 18:36

Huntelaar stopt na dit seizoen waarschijnlijk. Dus een nieuwe spits is welkom.

14 augustus 2019 om 20:09

Ik vraag me eigenlijk af of hij stopt. Hij is inmiddels 36 jaar, nog steeds van waarde voor Ajax, oogt nog erg gedreven en hij lijkt nog steeds fit. Op dit moment zou het zelfs jammer zijn als hij na dit seizoen stopt als hij dan nog steeds zoals nu oogt.

Als donny naar real gaat ,gaat ie de copa del rey spelen en thats it. Dat is rampzalig , een jaar later gaat ie naar een valencia ofzo. Gewoon blijven, lachwekkend hoe zidane zich opstelt.

14 augustus 2019 om 16:55

Niks mis met valencia toch? Prima club in een topcompetitie. En daarbij heb je wel voor real Madrid gespeeld de succesvolste club ooit.

14 augustus 2019 om 18:03

"Gespeeld" en niet gespeeld. En als jonge talentvolle ned elftal middenvelder van Ajax, moet je op zn minst de ambitie hebben om hoger te eindigen als een Valencia.(wat idd een mooie club is)

14 augustus 2019 om 18:07

Kan aan mij liggen maar wat bedoel jij precies met je eerste zin? Jij doelt op dat die minstens in de beker speelt. Dat betekend dat die wel voor real Madrid heeft gespeeld. Niet alle spelers komen in de wereldtop terecht. Dus een club als valencia is dan prima? Je kan altijd na 2 goede jaren bij valencia weer een stap omhoog.

14 augustus 2019 om 19:23

@ arsenal890

Ik denk dat hij erop doelt dat dit over een heel seizoen alleen in de beker te weinig wedstrijden zijn, wat van de Beek nodig heeft is speeltijd. Zeker met et op op aanstaande Europese kampioenschap volgende zomer. Als hij gehaald word om alleen de Copa Del Rey aan te treden zou als ik was er dan nog een seizoen Ajax aan vast plakken.

Daarbij ben ik persoonlijk ook nog van mening dat hij nog niet in Nederland is uitgeleerd, hij scoort wel belangrijke doelpunten maar mist ook nog teveel kansen. Ook wat hij zelf zei gisteravond na afloop van de wedstrijd voor de camera's van Ziggo zei over zijn eigen positionering maakte ik op dat nog een seizoen Ajax helemaal niet zo slecht zou zijn voor zijn ontwikkeling.

Ik zou zeggen: Donny...t EK komt er aan, denk aan je plekkie.

Kampioen worden met ajax, +/- 20 goals in de competitie
Weer een jaartje cl voetbal
vlammen op het EK als basisspeler

en dan eens kijken welke club hem echt graag wil hebben

14 augustus 2019 om 17:43

Een hoop onzekerheden. Plaatsen voor de CL moet nog gebeuren, basisspeler bij het Nederlands elftal moet hij nog worden, Nederland moet zich nog plaatsen voor het EK, kampioen worden in Nederland en 20 goals maken in de competitie. Lukt dit allemaal niet, dan is de vijver van clubs klein waar die naartoe kan. Lukt alles dan staan de clubs inderdaad voor hem in de rij. Bij een mix van dit zal die genoegen moeten nemen met het kaliber Sevilla, Arsenal, enz. Ik zou als ik hem was, mocht de mogelijkheid er zijn, vandaag nog het vliegtuig naar Madrid pakken en de transfer afronden.

14 augustus 2019 om 18:03

En lekker 1 jaar op de bank doorbrengen

14 augustus 2019 om 18:23

Dan kom je alsnog bij een prima club uit. Je maakt toch wel je minuten en je leert er mee dan in de Mickey mouse competitie.

14 augustus 2019 om 17:06

Als die 60+ kost gaat ie natuurlijk wel spelen, maar een vaste basisplaats lijkt me lastig worden. Ik hoop dat hij nog een jaar lijft en dan naar een club gaat die aanvallend voetbal speelt en waar hij uitzicht heeft op een basisplaats.

14 augustus 2019 om 17:26

De prijs zegt tegenwoordig niet meer zoveel. Een malcolm kostte ook 50 miljoen maar speelde ook amper. Hetzelfde geldt voor een dembele of coutinho. Dat geldt ook bij real.

14 augustus 2019 om 19:45

Messifan beweerd dat Donny geen minuut in actie zou komen, dat lijkt me niet juist. Voor de rest ben ik het helemaal met jou eens.

14 augustus 2019 om 20:06

Hij zal met zo'n bedrag wel minuten maken, maar dan ben je min of meer figurant. Dat moet Van De Beek niet willen. James en Isco zijn in alles meer getalenteerd en zelfs die twee hebben het moeilijk in Madrid.

Ik snap de aantrekkingskracht van Real Madrid, maar wanneer is een type Van De Beek ooit geslaagd bij een dergelijke club? Ik kan me er niet eens 1 herinneren. Een degelijke samenwerking is naar mijn mening gedoemd te mislukken.

Toch wel duidelijk tijdens het interview gezien zijn houding dat hij blijft bij ajax hij zegt veel met zijn uitstraling

Dat hij niet naar Real moet lijkt me duidelijk. Hij komt daar echt niet aan de bak. Maar ik weet niet of dat betekend dat hij bij Ajax moet blijven. Ik hoop van wel en dat is vooral voor Ajax het beste. Ik denk dat clubs als Arsenal en Sevilla meer bij hem passen.

Zidane heeft al meerdere keren zich uitgelaten over Donny van de Beek.hij vind dat Donny een bijzondere speler is met veel kwaliteit maar zijn eerste keus is en blijft pogba dat is toch ook logisch ze kunnen elkaar goed en pogba is toch ook beter

Van De Beek is een goede speler, maar ik kan me niet herinneren dat een type Van De Beek ooit succesvol is geweest in Madrid of uberhaupt Spanje. Die gaan hun manier van spelen echt niet aanpassen aan zo'n type speler. Bij Real Madrid willen de aanvallers de bal zoveel mogelijk hebben en Van De Beek moet het toch vooral hebben van z'n diepgang.

Van De Beek lijkt me meer een speler voor de Bundesliga waar dat soort jongens meestal wel renderen. Nu durf ik niet te zeggen waar het plafond van Van De Beek ligt, maar ik zie hem niet relevant worden bij een Europese topclub. Daar is het allemaal gewoon niet spectaculair genoeg voor op basis van kwaliteiten in tegenstelling tot bijvoorbeeld De Ligt en De Jong.

14 augustus 2019 om 19:49

Ik ben volledig met je eens dat het een goede/prima voetballer is, maar ik zie hem ook niet bij een Europese topclub(iig slagen). Iedereen roept Dortmund maar denk ook te hoog gegrepen voor hem. Puur omdat hij voetballen te kort komt. Er zit totaal geen creativiteit in hem en dat vind ik Te weinig voor een 10speler en hij leunt vaak op zijn diepgaand en hopen dat een ploeg genoot hem een makkelijk goal bediend. In een andere speelstijl gaat hij Het moeilijk krijgen vooral als Real 352 gaat spelen. Ook is hij vaak onzichtbaar. En mijn grote vraag is; voor wie zou hij moeten gaan spelen bij Real of Dortmund mocht die gaan

Zidane wil gewoon Fransen. Die pogba wil hij hebben en daarom geeft hij aan de rest niks te vinden. Dus van de beek mag straks wel komen als pogba echt niet lukt, maar dan kan Zidane later roepen zonder succes..Ja ik wou pogba en waar komen ze mee...van de beek. Geen wonder dat ik niks win.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax78
2.AZ76
Voor de complete stand: Eredivisie

69 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 3 2 1 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Daley Blind: ‘Dat was niet verstandig van hem met een gele kaart op zak’

Daley Blind stond dinsdagavond negentig minuten op het veld tijdens het 0-0 gelijkspel tussen Ajax en APOEL Nicosia en de middenvelder annex centrale verdediger was na afloop van de wedstrijd niet...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Bayern München leidt de race om Kai Havertz voor het seizoen 2020/21. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren