Sierd de Vos haalt schouders op: ‘Zij vragen echt geen koekenbakker hoor’

Woensdag, 14 augustus 2019 om

Veel televisiekijkers ergerden zich dinsdagavond aan het commentaar van Sierd de Vos tijdens het duel tussen Ajax en PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. De commentator van Ziggo Sport ligt zelf echter niet wakker van de ladingen met kritiek van met name Twitter-gebruikers. “Het was de eerste werkdag na mijn vakantie, ik had er zin in”, zegt De Vos in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met de kritiek op Sierd de Vos?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

160 reacties (laatste reactie door almogaver)

En toch heb ik het idee dat het meer een soort hype was. Steeds meer mensen irriteren zich aan hem, naar mijn inziens!

14 augustus 2019 om 15:48

Soms is hij grappig, maar soms ook behoorlijk irritant.

14 augustus 2019 om 16:01

Sierd is geweldig als de wedstrijd een beetje saai is, of je er vrij weinig om geeft wie wint. Als je de wedstrijd serieus probeert te kijken (als je bijvoorbeeld voor Ajax bent) dan is hij echt vreselijk irritant. Beter zetten ze hem alleen op wedstrijden zonder Nederlandse clubs.

14 augustus 2019 om 16:02

Ik heb wel gelachen gisteren. Bij een overtreding van Paok gisteren: “ van achteren, dus op z’n Grieks”. Ach, er zijn veel mindere commentatoren bij NOS.

14 augustus 2019 om 16:33

Of keeper Paschalitakos: Die krijgt geel voor z'n kapsel........

14 augustus 2019 om 16:57

Op zich heb je wel gelijk, bij wedstrijden van Ajax zeg ik ongeveer net zo vaak dat 'ie zijn bek moet houden als ik om 'm lach. Maar om ao de hieronder genoemde grappen moet ik nog steeds lachen. Hij brengt leven in de brouwerij en dat heb ik liever dan die saaie commentatoren.

14 augustus 2019 om 17:31

Die andere commentators zijn over het algemeen een stuk slechter. Zij praten niet vanuit wat ze vinden maar als een soort robot die het nieuws aan het oplezen is. Er zit nooit spontaniteit in. Ook steeds dat lang uitspreken van klinkers , hebben ze dat allemaal van elkaar afgekeken ofzo? Sierd is tenminste spontaan verslag aan het geven (met idd wat ingestudeerde grappen er tussendoor). Heb gisteren wel moeten lachen om een aantal van zn opmerkingen

14 augustus 2019 om 17:42

Er zitten een aantal "grappige" opmerkingen tussen, maar om te beginnen over het geen geld hebben voor shirts ondanks het geld dat er is gekomen, is gewoon triest en beledigend. Siert moet maar eens proberen als millennial 50+ uur te werken voor 500 euro ondanks een master diploma.

14 augustus 2019 om 17:57

Sierd de Vos een serieuze CL-wedstrijd van Ajax laten becommentariëren, is minstens zo irritant en wat mij betreft ongewenst als Johan Derksen rond de CL-wedstrijden de analyses laten doen.

De Vos heeft af en toe een leuke dijenkletser, meestal voorbereid in de zes uur, die hij vooraf neemt, maar vaak is hij ook op de verkeerde momenten nogal ongepast en tenenkrommend zich aan het opdringen in mijn ogen.

Hij zit er vooral voor zijn eigen bühne en niet voor het gros van de mensen, dat gespannen de wedstrijd probeert te volgen. Van mij mogen die ingestudeerde grappen en grollen wegblijven, of in ieder geval normaal gedoseerd.

Laat hij liever een eigen zaaltje afhuren om zijn eigen cabaretshowje te beginnen, daar is hij op meer zijn plaats, dan als irritante strontvlieg in de huiskamer rond te zoemen terwijl je je ding probeert te doen.

Tip voor Ziggo: zendt zulke wedstrijden uit met twee audiosporen, één met Sierd en de andere enkel met stadiongeluid. Zodat de kijker kan kiezen en men het geleuter van de Vos kan uitzetten zoals ik deed het laatste kwartier, omdat die man me op de zenuwen werkte.

Nu heb ik het geluid geheel uit moeten zetten, wat helaas een stukje beleving wegnam.

14 augustus 2019 om 18:21

Helemaal mee eens. Ik irriteer me veel meer aan andere commentatoren die het spel beoordelen en commentator en de analist tegelijk uithangen. De wedstrijd was gisteren erg spannend en die flauwe opmerkingen af en toe tussen door kwamen mij wel goed uit. Iedereen zo zijn smaak maar ik denk dat ik Siert wel ga missen als hij ooit stopt

14 augustus 2019 om 18:44

Schandalig commentaar is dat. Echt beneden alle niveau.

14 augustus 2019 om 19:23

@eenopinie; die 'van achter op zn grieks' heeft hij niet zelf verzonnen, dat riep Frank Snoeks vele vele jaren geleden al eens tijdens een wedstrijd met een Griekse ploeg. Een commentator van de volgens jou 'mindere' Nos.

14 augustus 2019 om 20:20

@gilau, ik verwacht ook niet dat hij die grap zelf heeft verzonnen, evenmin dat Snoeks dat zelf zal hebben gedaan. Toch moest ik lachen. De Vos kan inderdaad soms irritant zijn, maar een Grueter of Vermeulen van de NOS zijn ronduit tenenkrommend. Er zijn gewoon niet zo heel veel goede commentatoren meer.

14 augustus 2019 om 23:51

Unknown. Erg voor de huidige generatie ja. Maar weet je hoeveel Grieken er geprofiteerd hebben van pensioenen op jonge leeftijd etc. En hoeveel bakken met geld wij met z'n allen aan het betalen zijn omdat dat land er een grote teringbende van gemaakt heeft? Nou dan mag er van mij best een lullig grappig vanaf hoor... Daar voelen ze minder van dan wat wij moeten compenseren. Het is beledigend hoe Griekenland onder het mom van EU solidariteit heel de Europese pot leeg ruift. Helaas moet de huidige generatie bloeden... accepteren...opnieuw opbouwen en gezond maken, doen wij ook hier.

14 augustus 2019 om 15:52

Ligt dan aan jou. Ik vind het heerlijk als ik een ziggo wedstrijd ga kijken en hoor dat Sierd het is. Ziggo heeft veel vervelendere en saaie commentatoren, zoals meneer Schelvis. Gadverdamme die is pas irritant.

OT: ik vind dat Sierd hier heerlijk reageert en ben het ook met hem eens. Je vind het niks of je vind het fijn.

Bij Ajax-Real helemaal uit zijn plaat oo soo wonderschone, nu moet real er 100 maken. Dat is toch geweldig?? Vergelijk het even met de commentator van Veronica in hetzelfde fragment.

Als Jack wereldberoemd wordt om zijn commentaar bij het doelpunt van Bergkamp en de goals tegen Spanje in 2014, maar als Sierd het doet is hij onsportief en overdreven. Hou toch op.

14 augustus 2019 om 15:59

Precies.
Gewoon 1 woord is hiervoor Fantastisch.
Nee luisteren naar die saaie collega's van hem dat is wat.
Vroeger als ik voetbal keek dan deed ik het geluid aan en zette de radio aan langs de lijn met Jack van Gelder die maken van een begrafenis een bruiloft net zoals Theo koomen vroeger

14 augustus 2019 om 16:01

Ik vind hem het meest irritant als hij heel opvallend voor de tegenstander is. Zoals in mijn geval tijdens de classico's of tijdens de Madrid-derby.

En dat gepezen commentaar van Jack was gemeend en in de emotie van het moment, daar zit hem het verschil in. De meeste mensen geloven Sierd niet meer en zien het als een theaterstukje.

14 augustus 2019 om 16:10

Klopt, hij is erg vaak tegen Real en Barca. Dat is soms idd wel storend. Maar zijn verhalen, grapjes. Ik vind het mooi.

14 augustus 2019 om 16:52

Dat andere nog slechter zijn maakt Sierd niet goed

14 augustus 2019 om 19:15

Een passage met een citaat van de Vos uit het orginele artikel in het AD:

“Voordat ik naar het stadion kom, heb ik er al zo'n zes uur aan voorbereidend werk op zitten. 80 procent van de informatie die ik heb verzameld gebruik ik niet, maar ik kan het beter maar paraat hebben voor als een speler wel een hoofdrol heeft.”

Laten we God op de blote knieën bedanken, dat Sierd ‘slechts’ 20% van zijn voorbedachte, studentikoze cabereske theaterscript aan ons opdringt. Dat is dan wel gelijk aan 20% van 90 minuten, maar we komen er daarmee nog genadig van af.

Stel je voor dat hij ons 100% tijdens de wedstrijd lastigvalt met grappen, restaurantaanbevelingen, familiestambomen en verdere irrelevante nonsens en trivia tijdens zijn wedstrijdverslaggeving.

14 augustus 2019 om 16:18

Ik erger me aan mensen die "zich irriteren" schrijven, zo hebben we allemaal wat!

Alle gekheid op een stokje, het lijkt mij logisch dat we allemaal een andere smaak hebben. Zo vind ik die pedante zakken die bij de NOS werken verschrikkelijk, zoals Grueter en Vermeulen, want laten zelfs een simpele breedtepass van Blind naar v/d Beek gewichtig klinken, terwijl ik zelf ook nog wel zie dat de bal van a naar b gaat. Die mannen spreken ook in termen dat 'het' onomstotelijk zo is, terwijl ze niet eens weten of er zand of lucht in een bal zit. Ik maak zelf nog wel uit hoe ik een situatie inschat, daar heb ik de Witte Chinees, bijnaam die Vermeulen nota bene kreeg omdat hij verstand van tafeltennis heeft, niet voor nodig.

Nee, doe mij dan liever Sierd, want die houdt net zoveel van het spelletje als hij van zichzelf houdt en ik leer er ook nog wat van Namelijk waar in Coruna het beste visrestaurant te vinden is; daar heb ik wat aan als ik zelf ooit in Coruna kom!

14 augustus 2019 om 16:37

Dat iriteert mij nou ook mateloos. Zo erg zelfs, dat ik je er een groen randje voor geef. Dank u.

Nou ja, en omdat ik Sierd ook leuk vind.

14 augustus 2019 om 17:59

Ik heb gigantisch genoten van de man “ el Sierd “ Wat een kerel, heerlijk die humor en kleine weetjes tussendoor die hij verteld.. had gister zelfs de gedachten om alleen al voor hem ‘t ziggo-kanaal te nemen😂 “Oost West Sergino Dest”

14 augustus 2019 om 16:21

Na dat zingen bij de goal van Atl. Madrid tegen PSV, heeft hij voor mij afgedaan. Deze idioot kan zijn clubvoorkeur niet in het minst verbloemen. Dat verwacht ik van een supporter, niet van een commentator.

14 augustus 2019 om 16:23

Ja dat begrijp ik. Hij had en moet wel neutraal blijven

14 augustus 2019 om 16:44

Is het niet een beetje mensen eigen om ergens een voorkeur voor te hebben ? Ik vind het doodnormaal dat hij juicht bij een doelpunt van zijn club. Dan hadden ze hem maar niet aan moeten stellen voor die wedstrijd, want iedereen weet dat hij fan is van Atletico.

14 augustus 2019 om 17:25

Nou modric, daar komt juist ' werk en privé gescheiden houden' vandaan. Sierd kan soms wel grappig zijn maar de beste kerel voert meer een show op dan dat hij daadwerkelijk zo voetbal beleeft. Ik ben gewoon blij dat Ziggo de optie tot engrls commentaar erbij heeft. (Nog beter zou zijn als we het commentaar kunnen weghalen maar wel het stadion/trainers en spelers horen)

14 augustus 2019 om 17:34

Dat hij voor Atletico is prima, maar als hij bij een wedstrijd tussen bijvoorbeeld Valencia Levante nog zijn afkeer tegen Real kenbaar moet maken is voor mij een brug te ver

14 augustus 2019 om 18:16

En ik ben niet eens voor Real maar gewoon een liefhebber van Spaans voetbal

14 augustus 2019 om 16:49

Sierd heeft al 25 jaar dezelfde flauwe manier van verslaggeven het is dus niet zo gek dat er steeds meer mensen zijn die zich aan hem irriteren...

14 augustus 2019 om 17:06

De laatste alinea geeft eigenlijk al aan hoe erg deze man is. Louter bezig met z'n eigen show. Enkele 'grapjes' vond ik respectloos en door het geforceerd bezig zijn met opvallen, zit hij regelmatig er naast.

15 augustus 2019 om 16:50

Precies. Geforceerd bezig zijn met opvallen. Slechte keuze van FIFA.

15 augustus 2019 om 16:49

Het is niet authentiek, alles van te voren bedacht, zijn zijn eigen woorden. Dat is te horen ook. Super geforceerd en niet spontaan, natuurlijk. Geef mij Wytse de Groot maar. Heeft humor, echte humor, verstand van het spelletje en zegt niet teveel.

Nou ik erger me meer aan die andere commentatoren dan aan Sierd, hij komt tenminste nog met dingen die ik niet eens wist.

Hij kent wel Biseswar zijn hele familie hahah moest wel lachen om hem. Broer Romario en moeder Sandra geweldig

14 augustus 2019 om 15:52

Het interesseert mij als voetbal liefhebber niet echt wat de familie van Biseswar in hun vrije tijd aan het doen is. Ik heb liever dat het puur over het voetbal gaat.

14 augustus 2019 om 16:00

Was op het moment dat hij zat te juichen vond het wel grappig

14 augustus 2019 om 15:53

Dus jij wilt restauranttips horen tijdens een La Liga wedstrijd?

14 augustus 2019 om 16:01

Jaa graag, aangezien ik er geen een weet. En het is niet zo dat hij 90+ minuten alleen maar bullshit uitkraamd. Soms is het wel interessant

14 augustus 2019 om 16:19

Ik vind dat juist het leuke aan Sierd, hij weet altijd wel weer iets nieuws te vertellen. Of dat nou een goed restaurant is waar je de spelers van Barcelona kunt tegenkomen, of een verhaal over de jeugd van speler X of Y. Het is in mijn ogen een effectieve manier om saaie wedstrijden net even wat leuker te maken.

14 augustus 2019 om 16:26

Loop in Spanje een willekeurig dorp in en je hebt al een goed restaurant, hij zou beter de slechte restaurants kunnen benoemen, is die sneller klaar en wij zijn gewaarschuwd tegen die ene zeldzaamheid

Heerlijk commentaar, snap dat negatieve ook niet echt, maar goed ieder zijn mening. Hij is een van de reden dat ik ziggo sport heb aangeschaft. Voor mij maakt hij de wedstrijden echt leuker om naar te kijken.
Vaak zegt hij ook extra dingen die wij allemaal denken, namelijk bijvoorbeeld die gekke kapsel van die keeper

14 augustus 2019 om 15:52

Hij moet gewoon objectief blijven. Tijdens Europese wedstrijden van Nederlandse clubs begrijp ik het wel. Maar bij een El Clasico of de Madrid derby is hij zo anti-Real.

14 augustus 2019 om 16:28

Hij is als Atletico supporter sowieso anti Real, vind het altijd behoorlijk vervelend als er zo subjectief commentaar wordt gegeven

14 augustus 2019 om 16:40

Vind je dat vervelend ja? Daar zijn wij als PSV-supporters wel aan gewend hoor!

14 augustus 2019 om 16:54

Dat snap ik goed ja, heb het ook niet zo op dat ophemelen van die PSV spelers, zo goed zijn ze niet 😜

Geen koekenbakkers? Joeri Mulder heeft toch een aardig poosje zijn stem verleend en denk dat hij wel in deze categorie thuishoort. Maar goed, ik ben een van de mensen die van mening is dat El Sierd niet veel toevoegt voor mensen die kijken voor het voetbal. Wat betreft de laatste zin ben ik bang dat hij toch een inschattingsfoutje maakt, weet niet of vrouwenmeppers dit nalaten omdat ze al een tweetje over Sierd hebben kunnen posten.

Geen koekenbakker, wel een krentenbol!

Deze man is echt in zichzelf gaan geloven. Een simpele commentator die zoveel onzin vertelt tijdens een wedstrijd. Gelukkig kun je hem op Fifa wel skippen.

Je houd er van of niet. Vind het persoonlijk 10 x beter dan een Koert Westerman of Grueter. Samen met de Mos of Kieft is het nog beter.

14 augustus 2019 om 16:51

Grueter is juist 1 van de betere. Prima stemgeluid en weet wedstrijdspanning er prima in te houden.

14 augustus 2019 om 17:27

Jij bent de enige die mos graag hoort. Die man kan beter zichzelf niet zo voor schut zetten.

14 augustus 2019 om 17:49

De mos is de slechtste analist en commentator van de laatste jaren. Daarbij is het ook geen leuke man. Hoe je kan genieten van hem is mij een raadsel, maar ik kijk liever met commentaar van mijn schoonmoeder dan van de mos

14 augustus 2019 om 18:21

Dat is het mooie aan de Mos. Hij bluft zich al 70 jaar door het leven. Toch geweldig dat die man met zijn voetbalkennis trainer van Ajax en PSV is geweest. Ik geniet van zijn blufferige gezwets.

Het blijft een kwestie van smaak, maar bijzonder hoe men zich zo druk kan maken om een beetje commentaar. Vind hem zelf vrij vermakelijk omdat hij totaal niet op de Nederlandse, saaie en veel te nuchtere wijze commentaar levert. Ga zo door Sierd!

Is er uit 17 miljoen mensen niet 1 commentator te vinden die enthousiast kan zijn zonder te overdrijven? Als in de 'match of the day'-stijl van de bbc. Het is in Nederland zolang ik weet of saai of Sierd de Vos

14 augustus 2019 om 16:08

Wytse van der Goot vind ik wat dat betreft een uitstekende commentator. Weet veel, is (oprecht) enthousiast waar het moet/kan, maar kan ook serieus zijn.

14 augustus 2019 om 16:15

Helemaal eens. Ik was nogal sceptisch in het begin, vond zijn twitterrubriekding erg nutteloos. Maar wat je zegt, doet gewoon normaal, zonder overdreven te reageren. Verrassend verfrissend, al hoorde ik ook hier mensen die geen fan van hem zijn. Sierd is in ieder geval als mens in mijn aanzien gestegen, prima reactie dit, maar als commentator vind ik hem vele malen erger dan het twitterrubriekding.

14 augustus 2019 om 16:24

Haha, dat Twitter rubriekje.. Dat was inderdaad beneden zijn niveau en echt iets wat bedacht is door (zoals Gijp altijd zegt) de 'tv-mensjes'.

Wytse is echt een voetbalfanaat en dat hoor je ook terug in zijn hele voorkomen/commentaar geven. Voor mij is het in elk geval de beste en Sierd vind ik persoonlijk gewoon genieten.

14 augustus 2019 om 16:50

Ik heb geen problemen met Sierd, maar ik snap wel waarom mensen hem "irritant" vinden. Wytse vind ik zelf ook een zeer goede commentator. Voor de rest is er niet echt iemand die er wat van kan. Voornamelijk bij de NOS is het dramatisch. Die zijn echt toe aan vernieuwing daar.

Ik probeer hem te vermijden waar mogelijk, maar soms lukt dat niet. Gisteren het geluid uitgezet. In de huidige technologische tijd kan het toch niet ingewikkeld zijn om enkel en alleen het geluid van het stadion te krijgen? Dat zou ik in vrijwel elke wedstrijd prefereren boven een commentator die over het algemeen meer afleidt dan toevoegt.

Vroeger was het nodig, omdat je op je kleine zwart-wit televisie niet kon zien wie de bal had, maar tegenwoordig, met schermen ter grootte van muren in een huis, is dat echt niet meer nodig.

Dus geef de optie, alsjeblieft, wil ik zelfs voor betalen...

14 augustus 2019 om 16:30

Op ZiggoSport kun je het commentaar op Engels zetten. Als je tenminste op de tv kijkt en niet via ZiggoGo. Is sowieso altijd een aanrader, want alle commentatoren en analisten van Ziggo zijn om van te huilen. Als je eens wel op ZiggoGo een wedstrijd kijkt en 90 minuten naar Aad de Mos moet luisteren ben je al helemaal niet blij.

14 augustus 2019 om 16:33

Wist ik inderdaad, doe ik ook vrijwel altijd, maar ik zit nu in Noorwegen en zoals je zegt, via Ziggogo kan dat niet .

Zolang Aad de Mos tijdens wedstrijden geluid mag produceren accepteer ik geen kritiek op el Sierd. on: Ik vind Sierd echt een verademing, samen met Wytse de beste die we hebben. Zuid-Europese manier van commentaar geven gecombineerd met humor en dikwijls prachtige, verdiepende anekdotes. Grande Sierd!

14 augustus 2019 om 16:29

Geheel mee eens...hij verslaat niet alleen maar beleeft de wedstrijd. Vind het top om te horen en zeker een goede toevoeging in de grijze muizen van de Nederlandse verslaggevers. De dubbelzinnige opmerkingen en emotie uitspattingen zijn voor mij een toegevoegde waarde.

14 augustus 2019 om 17:13

Beleeft de wedstrijd?! Hij haalde regelmatig spelers door elkaar, moest lang nadenken voordat hij Winter herkende en alls klap op de vuurpijl was hij niet op de hoogte van de nieuwe regel wanneer de scheidsrechter een bal tegen zich krijgt en daardoor een scheidsrechtersbal volgt. Als het je werk is, hoor je de basis te kennen.

Vond hem 7-8 jaar terug wel leuk en vernieuwend. Op een bepaald moment kreeg hij meer bekendheid (WK of EK) vanwege zijn eigen style. Toen is hij helaas een beetje doorgeslagen en heeft hij het idee dat hij elke week opnieuw grappig moet zijn oid. Beetje te geforceerd en een karikatuur van zichzelf geworden helaas. Hij overdrijft het nu allemaal vind ik.

14 augustus 2019 om 19:19

Moet altijd denken aan Harry Vermeegen in de jaren 90, die was ook zo overdreven. Werd toen niet gepruimd, nu kennelijk wel.

Sierd is geweldig, ik lag me kapot om deze commentator. Hoorde ik nu gister met die doorbraak van paok: moederrrrr?? 😂😂 laten we eerlijk zijn, dat dachten wij fans toch ook wel even toen die uitbraak was? Heerlijke commentator / komiek

14 augustus 2019 om 16:42

Daar ging ik ook echt stuk ja. Middenin een aanval riep hij 'moeder!'.

Was 10 jaar geleden bij sport 1 origineel. Iemand die eens wat vertelde buiten het voetbal om, leuke feitjes. Inmiddels volledig doorgeslagen in zijn act en de roem naar z’n hoofd gestegen. Was vroeger fan, inmiddels vind ik het vaak bij vlagen beschamend.

Sierd is leuk tijdens het Spaanse voetbal, als je even lekker relaxend een potje Sevilla - Betis pakt. Maar bij dit soort wedstrijden, waar de meesten toch vrij nerveus mee kijken is het echt een verschrikkelijke stem om te horen, heb het geluid een paar keer uit gezet omdat ik gek van die vent werd.
Die liet vorig jaar ook tijdens het begin van de 2de helft tegen Juve een Italiaanse opera zangeres spelen terwijl ik echt bloedje nerveus was, ik werd helemeel laaiend toen.
Je kan best een beetje leuk doen en hier en daar een grapje of zo maken, maar hij probeert de hele wedstrijd zijn show ervan te maken en dat is vervelend, misschien doe je dat bij een saaie pot, maar tijdens Europese wedstrijden is dat niet nodig, laat daar het spel zelf gewoon spreken.

Heel vervelend die Sierd de Vos. Blij als hij er niet op is. Sierd is alleen met Sierd bezig. Weet niets van de regels en kraamt onzin uit. Weg er mee.

prachtig toch zijn commentaar. ik heb af en toe echt wel moeten lachen. Hij is tenminste niet zo'n 13 in een dozijn verslaggever. Hij komt hierdoor juist authentiek over.

El Sierd is geweldig !!

Beter dan simpele commentaar van Frank Snoeks of Leo Driessen of Arno Vermeulen....

El Sierd maakt een wedstrijd net ff leuker, hij zit er weleens naast met zijn commentaar maar verder is het leuk, oprecht en spontaan.

14 augustus 2019 om 16:34

Inderdaad, Ik reageer even op jou omdat ik op woord Leo Driessen in de reacties zocht, jij was de enige die zijn naam noemt.

Nou even mijn punt: Ik kan me niet voorstellen dat je liever naar Leo Driessen luistert dan naar Sierd.

geen koekenbakkers maar wel een clown.

Wat heb ik mij gisteren geergerd aan die vent.

zo te zien heeft griekenland geen geld want we hebben geen shirtjes aan. daarom steunen wij ze met geld?
Sorry maar dat gaat echt te ver, als je dan ziet dat een vak 410 ook geen shirt aan hebt.
Of geel krijgen en zeggen vanwege je haar. Nou sierd van mij krijg je dan Rood vanwege je aandachtzoekend gedrag.
oww de keeper duik echt naar alle ballen. (goh no shit het is een keeper).
Of het schreeuwen in de microfoon om niks.

Vroeger vond ik het mooi om achtergrond verhalne te horen van de spelers en vond ik nog interessant, maar nu is hij proberen in de schijnwerpers te staan. De nijhuis van de commentatoren?.
Het is nooit goed als de commentator meer word over gesproken dan de wedstrijd zelf.

14 augustus 2019 om 16:34

Ik ging helemaal stuk om die opmerking. Eindelijk iemand die de blote borst brigade eens lekker afzeikt. Maakt me niet eens uit of het de Grieken of 410 zijn.

14 augustus 2019 om 17:13

@markbakel: Dan kijk je toch niet? Dat gezeur dat niet elke grap meer kan, daar wordt dit land alleen maar erger door. Ik heb me kostelijk vermaakt om zijn grappen en zou willen dat hij dat nog veel vaker zou doen.

Was gewoon bloed irritant.. Continu er doorheen te schreeuwen. Hij neemt t voetbal op deze manier totaal niet serieus. Heb op een gegeven moment t geluid uitgezet. Hij mag af en toe best een lollige opmerking maken maar t was nu echt te idioot..

Op sommige momenten is het wel een beetje grappig wat hij doet, maar een hele wedstrijd met Sierd trek ik erg slecht hoor.

Het probleem is niet zozeer dat hij slap loopt te lullen, maar vooral wanneer hij dat doet. Het gevoel voor timing is ver te zoeken en dat leidt af. Komt 'ie met een leuk verhaal tijdens een veelbelovende aanval, gebeurt regelmatig.

Ik vind die nieuwe gast van Veronica, Wietze ofzo, het veel beter doen.

'Ajax was De Ligt de Waarheid en het Leven..' Geniale start van Sierd de Vos commentaar en hij hieldt het prima vol😂😂

Het enige waar ik me echt aan irriteer is dat overdreven schreeuwen als de bal in de buurt van een strafschopgebied komt. Hij doet dan net alsof er een levensgrote kans is terwijl er eigenlijk helemaal niks aan de hand is. Bloedirritant. Voor de rest was het weer lachen geblazen.

Het is netnwat hij zegt of je vind het fantastisch of je ergert je eraan. Ik vind het altijd leuk om te horen, het is in ieder geval beter dan veel andere commentatoren waar je nog met de spannendste wedstrijd in slaap kan vallen van het commentaar of commentatoren met een te gekleurde bril als het om eredivisie wedstrijden gaat die dan veel te graag hun eigen mening wil doordrukken

14 augustus 2019 om 16:20

Een commentator moet als toevoegin functioneren, hij moet niet de show overnemen

14 augustus 2019 om 16:24

En wat is de toevoeging van een commentator in jouw ogen ??

Ik kan ook wel zien, wie de bal speelt en naar wie hij die speelt. Ik zie ook wel aan wie een scheidsrechter geel geeft of wie er gewisseld wordt.

Jij kan het beste een voetbalwedstrijd kijken met het geluid eraf.

14 augustus 2019 om 16:32

"en wat is de toevoeging van een commentator in jouw ogen ??"

Namen noemen en zo nu en dan toelichting geven bij wat er gebeurt als dat niet duidelijk is. Van mij mogen commentatoren het daar bij houden.

14 augustus 2019 om 16:42

Je kan toch zelf zien, wie de bal heeft of naar wie dat die gespeeld wordt. Dus daar zie ik de toevoeging niet van in.

Nee, laat Sierd maar gezellig babbelen en ondertussen kijk ik gewoon voetbal. En dan constateer ik, dat El Sierd, er weleens naast zit, who cares ! Verder waardeer ik zijn enthousiasme.

Ik vind het een surplus als Sierd of Wietze commentaar geeft !

En erger me meer als het commentaar voorzien wordt door Frank Snoeks, Leo Driessen of die andere saaie Pieten !

14 augustus 2019 om 16:44

ik kijk voetbal om voetbal te kijken, niet om naar een clown te luisteren. Ik ben toch ook wel benieuwd naar de name van bijv goede spelers van de tegenstand die je niet kent?.

Sierd is gewoon nooit objectief en je merkt dat hij te partijdig is voornamelijk als hij Atletico of Real madrid commentaar moest doen. Waar real madrid voor alles word uitgemaakt en niks goed kan doen of omkoopt is alles wat atletico magnifiek en zou het allemaal oscars moeten opleveren.

Wat moet een commentator in jou ogen dan doen?

@cabinessence helaas maken we nog te vaak mee dat de commentator of scheel is of geen verstand heeft. dat er 5 herhalingen voorbij komen en hij nog steeds niet ziet wat de werkelijke oorzaak van een blessure of overtreding is.

14 augustus 2019 om 16:55

Je kan toch kijken naar het voetbal en luisteren naar het commentaar. En anders zit er een knop op om het geluid uit te zetten.

Dus jij wil commentaar vanwege de namen van de tegenstander. En wat welke spelers van Paok zijn je gisteren opgevallen of wat ga je daarmee doen ?

Elke commentator heeft wel een clubvoorkeur. Net zoals al die praatprogramma's of analisten. Als je je daar al aan stoort, dan heb je geen leven bij de NOS of Fox.

Wat een commentator moet doen ? Dat heb ik al eerder geschreven, lekker lullen en enthousiast zijn. Jij mag dat dan cabaret noemen, beter dat, dan saai de namen van de spelers opnoemen waar de bal naar toe gaat.
Maar goed, ieder zijn voorkeur; de één houdt van een spannender leven dan de ander

14 augustus 2019 om 16:55

"je kan toch zelf zien, wie de bal heeft of naar wie dat die gespeeld wordt. Dus daar zie ik de toevoeging niet van in."

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ken lang niet alle voetballers bij naam.

14 augustus 2019 om 17:15

Veel voetballers van redelijke clubs ken ik idd wel.

Maar wat boeit jou (met alle respect) de naam van de linksback van Paok ? Als een speler echt goed is, dan valt hij wel op. Zeker bij Sierd.

Altijd de grote Sierd show. Vreselijk voor een co commentator met een eigen mening.

Commentatoren zijn eigenlijk hetzelfde als scheidsrechters: als je 90 minuten naar een wedstrijd hebt zitten kijken en na het fluitsignaal al meteen weer vergeten bent wie nou eigenlijk de commentator/scheidsrechter was, dàn heeft hij het pas écht goed gedaan.

Ik vind Sierd de Vos echt afschuwelijk. Ik kijk nog liever met het geluid uit. Ik kijk naar voetbalwedstrijden omdat ik, uhm, voetbalwedstrijden wil zien. Als ik iemand 90 minuten lang bijdehand wil horen doen, dan ga ik wel naar Theo Maassen of Ronald Goedemondt.

14 augustus 2019 om 16:21

true, ik kijk voetbal om de wedstrijd te zien, als ik iemand steeds door het voetbal heen wil horen praten, vraag ik wel of een vriendin mee voetbal gaat kijken.

14 augustus 2019 om 18:45

Heeft de onvrede niet meer te maken vanwege zijn gejuich bij Atletico Madrid vs PSV ?? Veel psvers kunnen Sierd sinds die tijd niet meer pruimen.

15 augustus 2019 om 08:14

"heeft de onvrede niet meer te maken vanwege zijn gejuich bij Atletico Madrid vs PSV ??"

Nee hoor. Ik vond hem daarvoor ook al bloedirritant. En eigenlijk was ik dat al weer vergeten.

15 augustus 2019 om 09:41

idem. dat was ik al lang vergeten maar nu ik er aan terug denk vind ik het ook belachelijk.

Als je als Nederlander voor een Nederlandse televisie zender werkt, en je bent voor de tegenstander dan ben je niet geschikt

Zo'n achtergrond verhaaltje over een speler is wel leuk af en toe maar dat met Maxima of dat de keeper een kaart moet krijgen voor zijn kapsel is ronduit irritant.

El Sierd. Voor mij ben je een legende. Het begon voor mij allemaal met de wedstrijd tussen atletico vs valencia in de europa league in 2010. ''de keeper van valencia heeft de uitstraling van een Skoda automonteur''

14 augustus 2019 om 16:31

hoe ziet een skoda monteur er dan uit ? als een valenciakeeper ? pfff.

14 augustus 2019 om 16:45

dus Cillissen ziet er nu uit als een skoda monteur? hahaha

Hij heeft zijn leuke opmerkingen maar gisteren waren ze en niet grappig en over dreven en ongepast.

14 augustus 2019 om 17:18

Dus bij Cillessen kan je er wel om lachen ? Dat is vreemd !

Komt jouw ergernis voor uit het feit dat El Sierd niet voor Real is.....

15 augustus 2019 om 09:42

nee hoor, laat hem maar lekker voor Atletico zijn, de coach van atletico is de Sierd de vos onder de coaches, probeerd ook de aandacht op zich te vestigen met overdreven gedrag dus zit hij mooi daar.

14 augustus 2019 om 16:38

Haha, geweldig hè. Heb je z'n commentaar ook wel eens gehoord bij een omhaal van Julio Baptista? Toen werd 'ie echt helemaal gek.

14 augustus 2019 om 17:00

Dat fragment zag ik laatst nog voorbijkomen op Youtube. Dat klonk alsof hij een orgasme kreeg haha.

14 augustus 2019 om 17:20

Haha, legendarisch !!!

Heerlijk toch, niet die saaie dinosaurussen die geen reet te vertellen hebben

Tja.. smaken verschillen natuurlijk. Ik vind hem geweldig. En hij komt ook best vaak met zinvolle achtergrondinformatie. Hij weet best veel van het Spaanse voetbal.

Eigenlijk zijn er momenteel best veel goeie commentatoren. Wytse van der Goot doet het best wel goed. Al praat hij nogal veel, vind ik. Maar hij ziet alles wel goed. En Jeroen Elshoff en Jeroen Grueter kan ik prima hebben. En bij Fox sports vind ik Mark van Rijswijk en Michiel Teeling wel goed.

Ik kan me alleen doodergeren aan Frank Snoeks. Dat is net een wijf. Die houdt nooit op met praten en heeft geen verstand van voetbal.

Ik begrijp ook niet dat Ziggo doorgaat met zo'n commentator.

Trekt Sierd de Vos extra kijkers? Mensen die zonder zijn commentaar niet naar bv. Ajax - Paok zouden hebben gekeken, maar speciaal voor hem inschakelden? Ik kan het me niet voorstellen.

Verliest Ziggo kijkers door Sierd de Vos? Mensen die vanwege zijn commentaar switchen naar een Engelstalige of Vlaamse zender, of die desnoods het geluid uit zetten (en dus wellicht ook de duurbetaalde reclames in de rust missen), af gematigde voetballiefhebbers die dan maar gewoon helemaal niet kijken? Zeker weten.

14 augustus 2019 om 16:52

Gisteren was het voor iedereen gratis, dus dan kijken er sowieso wel meer. En het geluid uitzetten? Ik denk niet dat veel mensen dat doen. Dan mis je ook de sfeer in het stadion.

14 augustus 2019 om 17:05

Ik zet vrij vaak het geluid uit tijdens een wedstrijd, sowieso bij Sierd, Leo Driessen, Arno Vermeulen en Koert Westerman, las net in een reactie dat het mogelijk zou moeten zijn om zonder commentaar te kijken, ook ik wil daar best wat extra voor betalen

14 augustus 2019 om 16:54

@cabinessence: Mensen kijken juist ook bewust naar hem. Ik vind hem persoonlijk ook geweldig, maar er is weinig middenweg gok ik zo als ik de meningen lees en de poll zie.

Ik vind praktisch alle andere commentatoren in Nederland slecht, hebben niets te vermelden en als ze wat zeggen trek ik het vaak in twijfel. De Vos is een echte liefhebber en weet ook veel verhalen eromheen te vertellen. Niet elke grap is raak, maar hij laat me meerdere keren per wedstrijd enorm lachen.

Dus zullen Ziggo-kijkers afhaken door Sierd? Vast wel. Zullen er mensen bewust naar Ziggo gaan kijken? Ook dat. Vind het nogal apart dat hij nu zo naar voren wordt gehaald. Dan zet je het geluid toch uit, kijkt naar een andere zender (als dat kan) of switch je naar een andere taal als je het niet leuk vindt? (en dat bedoel ik niet naar jou maar in het algemeen)

14 augustus 2019 om 16:57

Ik gok dat er wel mensen zijn die een matige wedstrijd tussen twee subtoppers in de Spaanse competitie uit kunnen zitten wanneer Sierd commentaar doet. Als hij wat schwung aan de uitzending mee geeft die het spel zelf niet heeft behoudt dit kijkers.

Los daarvan trek ik iemand als Leo Driessen enorm slecht. Die man heeft na 20 minuten al zijn conclusies getrokken over de wedstrijd en herhaalt die vervolgens 70 minuten lang. Dat is niet iets wat Sierd doet.

Ik houd van het commentaar van Sierd. Soms overdreven, soms grappig en soms te flauw maar innieder geval niet standaard. Gisteren ook weer genoten. En als er een pot op nl1 komt en op een andere zender met Sierd is de keus voor mij simpel. Maar ieder zn ding.

Sierd is de Ziyech van de commentatoren. Speels, avontuurlijk en met bravoure en lef. Fuck de rest van die saaie commentatoren.

14 augustus 2019 om 17:08

El Sierd for President!

Sommige mensen willen liever iemand die vertelt wie de bal krijgt aangespeeld. Das ook heel leuk. Op de radio.

14 augustus 2019 om 16:45

Exact, als je radio luistert wil je weten wie de bal heeft en waar die naar toe gespeeld wordt.

Op tv kun je dat zelf zien en dan is een vrolijk babbelende commentator een meerwaarde aan een wedstrijd !

14 augustus 2019 om 17:16

Alles liever dan dat ik te horen krijg, dat de vrouw van de achterneef van de voorzitter naar dat ene restaurant in het zijstraatje dat op de weg naar het Prado gaat eten. En dat hij daar een Jamon Iberico besteld, omdat die in dit restaurant zoveel lekkerder is dan in het restaurant vlak achter het stadion, dat komt omdat de boer die ze aan dat restaurant levert zijn varkens ook wel een íets anders laat eten dan alleen eikels, dus eigenlijk geen Jamon Iberico mag heten, o ja helaas heb ik nu een mooi doelpunt gemist en een opstootje hierna, maar gelukkig heb ik jullie wel deelgenoot kunnen maken van mijn wijsheid.

Siert je bent gewoon de beste ik geniet van jou kommentaar ga gewoon zo door en laat iedereen maar lullen

Mmm ik ben niet altijd van hem gediend, soms leuk maar soms ben je ook wel klaar mee. Ik verbaas mij erover dat je niet kan kiezen uit een commentator, je zou kunnen kiezen uit twee types, zou meteen een mooie primeur zijn voor de ED en goed voor de aantrekkelijkheid.

Kan wel een lijst met commentatoren opnoemen die irritanter zijn dan Sierd.

Het leuke aan Sierd is dat hij de details ziet én benoemt tijdens een voetbalwedstrijd die wij als kijkers zien maar 99% van de commentators daar geen aandacht aan besteden omdat ze schrik hebben om hun creatieviteit te gebruiken om de kwestie te bewoorden. Ik bedoel, als er een speler rondloopt met een gekke kapsel dan is het toch leuk dat een commentator het bevestigd en ook daarmee kan lachen? Of uit het niets een knappe dame uit de tribune op beeld komt waar Sierd meteen een leuke zinnetje erachter plaatst als " dit is mijn ex, dames en heren". Of een panna die uitgedeeld wordt waar wij als voetbalkijkers/spelers de créme de la créme vinden. En zo kan ik tig voorbeelden geven. Voetbal becommentariëren hoeft geen academische uitzetting te zijn. Als speler A de bal past naar speler B dan vind ik het nutteloos om dat te benoemen, waar helemaal niets nada uit die pas voorkomt.

Hij is gewoon een uniek geval en die mogen we best koesteren. Of anders raad ik je aan Spaans commentaar aan te zetten..

14 augustus 2019 om 17:03

Helemaal mee eens! Sierd is een voorbeeld voor elke commentator!

Zou me niks verbazen als die Sierd al die pro Sierd commentaren hier zelf post,onder meerdere namen.
het lijkt dan net of iedereen hem leuk vindt.

14 augustus 2019 om 17:04

El Sierd = Supernederlander !

Vind het vooral bizar er dat er amper fatsoenlijke zijn. Ze zijn of enorm saai, of hebben er totaal geen verstand, of ze lullen veel teveel. Waarom is er geen 'normale' combinatie van een droogkloot, een kenner en Sierd? Kan me niet voorstellen dat ik het slechter zou doen. Maar goed, dat heb ik ook bij vele analisten die blijkbaar amper voetbal volgen als je ze soms hoort.

14 augustus 2019 om 17:40

Wytse van der Goot vind ik persoonlijk heel fijn.

De grap is er nu wel af.
Voetbal verslaggeving is geen cabaret, en tijdens een spannende wedstrijd storend.
Zijn gebrek aan relevante kennis is ook ergerlijk..

Ik vind het wel een sympathieke vent. Hij heeft tenminste lol in zijn werk. Wat maakt het nou uit dat hij met restaurant tips komt. Gister heb ik ook weer genoten van zijn commentaar en grappen. Zeg nou eerlijk, die keeper van PAOK, dat kan toch niet? Wat een lapzwans.

Ach, heb liever Sierd als pseudo Trip Advisor, dan een commentator die heel droog vertelt over iets dat ik met m'n eigen ogen ook kan zien.

Tja, Sierd is natuurlijk wel een beetje het ene uiterste, maar als ik moet kiezen tussen een Sierd, Schelvis, Aad de Mos of Snoeks, dan kies ik toch 100 keer voor Sierd.

Ieder heeft natuurlijk zijn eigen smaak, maar ik kijk voetbal voor m'n vermaak. Ik hoef dan niet persee een saaie drol die wat naampjes opnoemt en 0 emotie toont bij een mooie actie of goal.

Ik irriteerde me meer aan het spel van Ajax dan aan Sierd. Die opmerking over de Paok supporters in hun blote lijf was geweldig. Voor mij zorgde Sierd voor amusement met zijn commentaar. Dat er af en toe onzin uit zijn strot komt neem ik voor lief. Die Twitteraars zijn gewoon Zuurpruimen.

Ik vind het echt geweldig als sierd de wedstrijd doet. Ik kan het allemaal wel waarderen. Als ik zender keus heb, krijgt sierd altijd de voorkeur

Ik wil gewoon tijdens een champions league wedstrijd, luisteren naar een professionele voetbalcommentator, anders kan je net zo goed Najib Amhali de wedstrijden laten becommentariã«ren of een andere clown.

Normaliter luister ik graag naar Sierd de Vos, maar gisteravond sloeg hij met zijn gemaakte enthousiasme door. Weer gewoon doen, Sierd. Met leuke anekdotes en doordenkertjes. Maar laten we eerlijk zijn; Sierd de Vos is een verademing ten opzichte van voetbalhater (moet haast wel;-) Michiel Teeling of Mark van Rijswijk. En jammer genoeg lijkt het wel alsof die laatste twee de meeste wedstrijden voor Fox Sports verslaan. Bij mij gaat dan het geluid - ondanks dat ik wat hardhorend ben - een behoorlijk eind naar dempstand. Zijn die jongens in het dagelijkse leven nog chagrijniger?;-)))

14 augustus 2019 om 18:02

Van Arno Vermeulen wordt je echt manisch depressief. Gewoon die negatieve klank in zijn stem. Zo droevig. Jan Roelfs is ook verschrikkelijk met de goal nee geen goal. De goal van Petersen nee de lat! En de goal nee naast. Hoe vaak kun jezelf tegen spreken in een wedstrijd🤦‍♂️

Bij een belangrijke en spannende wedstrijd heb ik liever geen Siert. Ik heb ook wel het idee dat hij zichzelf erg grappig en vooral de show probeert te stelen. Ook is hij erg voorbarig om te zeggen dat Ajax al door is toen Ajax de 3-1 maakte. Er was nog bijna 10 minuten te spelen inclusief blessuretijd. Ik heb liever Jeroen Grueter, Jeroen Elshof van de NOS of Wytse van de Goot van Veronica. Siert is niet voor niets weggestopt bij een zender als Ziggo. Ooit zat hij bij de NOS. Sinds hij Spaanse wedstrijden is gaan doen is die man doorgeslagen. Hij is soms geniaal maar soms ook een trol. Ik snap dat mensen het leuk vinden maar ook dat mensen er zich aan storen.

Ik hoor ook liever een voetballiefhebber zoals sierd de vos dan zo een azijnpisser als arno vermeulen.
Zelf was ik een grote fan van harry vermeegen. Beetje zelfde verhaal werd dan doir de azijnpissers niet serieus genomen.

Tsja, Sierd. Ja houdt er van of niet. Wat ik niet begrijp is dat ze bij grote wedsrijden geen keuze bieden. Standaard Sierd maar wil je een ander dan kun je die voor 1 euro kiezen (of andersom). Met de huidige stand van zaken rondom microbetalingen zou dat moeten kunnen. Begreep dat er 1,6 miljoen kijkers waren. Nou dan waren er vast wel 50.000 Sierd-haters die een euro over hadden voor een ander commentator. Kassa toch?

Geweldig toch, zo'n kerel. Geniale opmerkingen af en toe.
Over het "pijpfilmpje van Dave Roelvink" bijvoorbeeld.
"een appel valt meestal niet verder van de boom. Als je een vader loser is, ben je het meestal zelf ook", doelend op Dries Roelvink en die kwal van een zoon van hem.
Geweldig toch, iemand die zegt wat die denkt en niet politiek correct is. We hebben veel te weinig van zulke mensen en dat maakt het leven er niet leuker op.

Sierd is als rode wijn. Ik moest ook aan hem wennen. Maar sinds 2010 is mijn liefde voor El Sierd begonnen. In principe vind ik dat verslaggever alleen dat moeten doen: verslag geven. Wat de beste man vindt van een spelsituatie boeit me niet. Afgelopen weekend ergerde ik me aan de verslaggeving rondom de wedstrijden in de eredivisie bij FOX.

Sierd is wel een uitzondering. Hij is de schijn voorbij dat hij alleen maar verslag uit moet brengen. Die gaat zitten, trekt zijn schoenen uit, en vertelt wat hij ziet én denkt. Hij is die irritante vriend die de he-le tijd door de wedstrijd heen praat, maar waar niemand wat van zegt omdat het soms boeiender dan de wedstrijd is.

Als Sierd commentaar geeft winnen ze bijna alles. Ga door Sierd.

Ik vond het iets overdreven gisteren, en eerlijk gezegd, had ik liever de namen van de spelers gehoord tijdens het commentaar, maar goed iemand moet het doen

10x liever Sierd dan schele Leo

Ik persoonlijk vind hem geweldig. Gisteren was hij weg op dreef en moest echt lachen om de opmerkingen over o.a het kapsel, op zijn Grieks, de shirloze Grieken etc etc. Ben ook super benieuwd naar hem met FIFA. Alles beter dan die saaie Mulder en evert. "Hij zet een tackle in"?!

Geweldig Sjoerd laat je niet gekmaken, we weten allemaal wat grieken zijn.
fraudeurs die spelers etc etc. niet betalen

Het is allemaal informatie wat niks met de wedstrijd te maken heeft. Je kunt ook gewoon shownieuws erbij aanzetten, die praten over dezelfde onzin. Inderdaad een hype. Even leuk en zoals hij het zegt er zullen mensen zijn die het prachtig en sommigen irriteert het.

“weet je wat, ik ben voor Fifa 20, het grootste voetbalspel ter wereld, gevraagd als commentator. Nou, die vragen echt geen koekenbakker hoor.

We hebben jarenlang naar Evert en Youri moeten luisteren. Sierd had een hoop argumenten aan kunnen dragen, maar dit is wel een baggere.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.PSV138
4.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper60
D. BlindVerdediger61
AntonyAanvaller64
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren