Politie plukt misdragende journalist van tribune tijdens CL-duel Ajax

Woensdag, 14 augustus 2019 om

Een Griekse journalist is dinsdagavond tijdens het thuisduel van Ajax met PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League gearresteerd wegens wangedrag op de perstribune, zo laat een woordvoerder van de Amsterdamse politie woensdag weten aan AT5. De betreffende persvertegenwoordiger werd eerder al door stewards in de Johan Cruijff ArenA herhaaldelijk verzocht om zijn plaats te verlaten, maar dat werd stelselmatig geweigerd, waarna de politie noodgedwongen ingreep.

In het vak naast de perstribune was het de gehele wedstrijd onrustig, waarschijnlijk het gevolg van het feit dat relaties en verschillende sponsoren van PAOK tussen supporters van Ajax inzaten. De sfeer in vak 406 verslechterde na het openingsdoelpunt van Diego Biseswar namens PAOK en de gemiste strafschop van Ajax-aanvaller Dusan Tadic. Volgens de regionale zender werd er over en weer met bier en vlaggen gegooid. Stewards waren doorlopend bezig om de gemoederen tot bedaren te brengen.

Nicolás Tagliafico was na afloop van het duel niet tevreden met het spel van Ajax.

Een woordvoerder van Ajax legt aan AT5 uit waarom fans van Ajax en PAOK in hetzelfde vak terechtkwamen. “Het is een verplichting van de UEFA om sponsoren van de uitclub een plaats te bieden. Normaal gesproken, zorgen wij dat ze een vak krijgen toegewezen op de hoofdtribune. Dat is andersom in Thessaloniki niet gebeurd, vandaar dat wij deze mensen ook niet op de hoofdtribune hebben neergezet.”

Het is niet helemaal duidelijk waarom de journalist is gearresteerd, maar hem is wel huisvredebreuk ten laste gelegd. Ajax won uiteindelijk met 3-2 van PAOK, iets dat slecht viel bij de meegereisde aanhang. De supporters van de Griekse topclub kwamen met een cynisch applaus op de proppen richting de fans van Ajax, die op hun beurt cynische uitzwaaibewegingen maakten. Het elftal van trainer Erik ten Hag staat in de play-offs van de Champions League tegenover APOEL Nicosia.


Poll

Plaatst Ajax zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

111 reacties (laatste reactie door ussenter)

Goh dat is nog opzich best "rustig" als ze door elkaar heen zaten. 'normaal' krijg je toch iets meer dan alleen bier gooien en vlaggen...

14 augustus 2019 om 15:01

Het is ook niet dat twee groepen van de harde kernen bij elkaar zijn gezet. Dit betrof sponsoren en Ajax-supporters uit een doorgaans rustig vak.

14 augustus 2019 om 15:08

Perstribune zit in de vakken 405 en 406, familie vakken. Pers kan daar normaliter rustig zijn werk doen zonder lastig gevallen te worden. Heb echt heel lang in 405 gezeten, gebeurde nooit iets.

14 augustus 2019 om 15:15

Daarom.. Gebeurd nooit wat daar en nu ineens wel.. Sommige mensen doen hier alsof die sponsoren niks te verwijten is en hun leven in gevaar is gebracht, maar ze zaten in een normaal vak waar normaal niks geks gebeurd. Dat dit nu wel het geval is, lijkt daarom ook meer aan de Griekse supporters te liggen. En nog over dat gevaar/risico, het is niet zo dat ze tussen de hooligans zaten of bang moesten zijn dat er vuurwerk in hun vak werd gegooid... Wat ik hierboven lees is op zijn meest irritant, maar van enige risico is hier schijnbaar geen sprake geweest.

14 augustus 2019 om 15:24

Het is dan ook vrij normaal dat je als journalist onpartijdig bent en niet gaan staan juichen op de tribune. Nu blijkbaar wel gebeurd.. Zat zelf in 402 dus niks van deze commotie meegekregen.

14 augustus 2019 om 17:50

Voetbaljournalist en onpartijdig? Nog nooit gezien.

14 augustus 2019 om 17:55

Ik zat in het stadion, ik weet niet of er normaal gesproken minstens 20 "sponsoren/journalisten" in blote bast meereizen, maar leek er sterk op dat deze sponsoren de kaartjes hadden doorgegeven aan fanatieke fans.

14 augustus 2019 om 15:48

Heb al meerdere keren tussen uitsupporters gezeten met een uit-reis vanuit Ajax, is nog geen enkele keer iets voorgevallen. Zoals het in elk stadion moet kunnen, behoor je te kunnen juichen voor je team, ook als je team niet thuis speelt.

"de supporters van de Griekse topclub kwamen met een cynisch applaus op de proppen richting de fans van Ajax, die op hun beurt cynische uitzwaaibewegingen maakten."

Dat is toch altijd een heerlijk gevoel om, na een gewonnen wedstrijd en wat gedoe onderling, de tegenstander/fans uit te zwaaien

Wat een kinderachtige reactie van Ajax (zeg ik als Ajax supporter). Zij deden het ook niet dan doen wij het ook niet, lekker puh. Laat je toch niet zo kennen als club en probeer gewoon chique te zijn en te blijven dan voorkom je ook gezeik met de Uefa achteraf.

14 augustus 2019 om 15:02

Precies wat ik ook dacht, wees dan gewoon de 'grotere' club en laat zien hoe het hoort. Klinkt ook zo zielig "want zij deden het ook"

14 augustus 2019 om 15:03

Echt precies dit inderdaad.. nergens goed voor. Zeker omdat je kan bedenken dat het stom genoeg erg risicovol is om gemengde vakken te hebben, zeker bij wedstrijden waar veel op t spel staat..

14 augustus 2019 om 15:09

Nou, wat een risico.. Ze werden niet tussen de harde kern gezet. Ze zaten in een doorgaans rustig vak. Zegt mij meer over die Grieken dat het uit de hand is gelopen. En nogmaals, zij brachten ook onze sponsoren in zo'n situatie. Ajax moet ook opkomen voor onze sponsoren en dit is een geschikte tegenreactie.

14 augustus 2019 om 15:22

als ik het zo lees, waren het 2 positieve dingen van Paok (goals en gemiste penalty), dus er van utigaande dat hun ervoor juichde en daarop Ajax supporters reageerde?

Dat lijkt mij de logische verklaring?

14 augustus 2019 om 15:31

Tsja, logisch... het was een spannende pot, dus de aanwezigen zullen ook iets gespannener zijn geweest dan wanneer Ajax het makkelijker had gehad. Ik kan me de irritatie over en weer dan wel voorstellen, maar uiteindelijk zou je moeten bedenken dat iedereen aanwezig is vanwege zijn/haar liefhebberij: voetbal. Maarja, als het in de praktijk zo werkte, sloeg Rinus Michels' beroemde opmerking nergens op en dat wil ik niet op m'n geweten hebben.

14 augustus 2019 om 15:07

Haha wat is dit? Ik vind dit juist heerlijk lik-op-stuk beleid. Iets waar Ajax trots op mag zijn. We laten zowel op als buiten het veld niet over ons heenlopen. Clubs die ons met respect behandelen krijgen dat terug, maar als dat niet wordt gedaan kun je een vergelijkbare tegenreactie verwachten en vind ik niet dat PAOK hier ook maar iets van mag zeggen. Ook zou ik het onverklaarbaar vinden als wij, na hun actie in Griekenland, hier de rode loper uitlegde en hun mensen plaats lieten nemen op de duurste en beste plekken in de Arena. Nee, Ajax heeft hier uitstekend gehandeld.

14 augustus 2019 om 15:09

Je krijgt geen gezeik met de Uefa. De genodigde van Paok hebben een tribune plek gekregen alleen niet op de eretribune. Zo leer je hun gedrag snel af. Niks kinderachtigs aan.

14 augustus 2019 om 15:11

Tot het uit de hand loopt en er iets gebeurt. Grieken staan om hun temperament bekend dan ben ik nieuwsgierig of Ajax er bij de Uefa nog mee wegkomt.

14 augustus 2019 om 15:20

Niet in de vakken 405/406 dat zijn familie vakken. Heb ik al die jaren dat ik een seizoenskaart had nog nooit iets meegemaakt in 405. Zelfs niet in die befaamde pannekoek wedstrijd tegen Heerenveen. Toen zaten er zelfs Heerenveen fans in het vak.

Overigens worden genodigden niet in het uitvak gezet maar normaliter op de hoofdtribune. Ze worden geacht zich neutraal te gedragen. Beetje hetzelfde verhaal als afgelopen jaar op de Toekomst met die wedstrijd tegen Feyenoord.

Hier gedroeg zich een journalist zich niet correct op de perstribune en de suppoosten wilde dat hij wegging. Hij weigerde keer op keer dus heeft de politie hem opgepakt.

14 augustus 2019 om 15:21

Dus omdat Grieken temperament hebben moet Ajax ervoor zorgen dat zij op de hoofdtribune komen? Als PAOK dat ook had geregeld voor Ajax de heenwedstrijd dan was dat zeker gebeurd. Respect moet van 2 kanten komen. Dat Grieken daar snel van slag over zijn door hun temperament zal Ajax een zorg zijn. Dan zullen ze wel wat verkoelende biertjes over zich heen gekregen hebben om af te koelen.

14 augustus 2019 om 15:22

@Rochus, Grieken staan om hun temperament bekend, klopt, maar waarom zet PAOK onze sponsoren dan in een Grieks vak? Zij brengen eerst onze sponsoren in gevaar, als ik jouw beeld over de Grieken vasthoud. En het enige alternatief was de eretribune, daar zitten volgens jou alle Griekse sponsoren in een apart en afgesloten vak? Denk eens na man, ook daar hadden ze gewoon tussen Nederlanders gezeten en had hetzelfde plaats kunnen vinden. Doe dus niet alsof we die Grieken extra in gevaar hebben gebracht, want in plaats van de altijd rustige eretribune zaten ze nu ook in altijd rustige familievakken....

14 augustus 2019 om 15:39

Ik denk niet dat je daarmee bewerkstelligt dat de Grieken het de volgende keer wel netjes regelen. Dat doel bereik je eerder door het goede voorbeeld te geven.

14 augustus 2019 om 15:52

Sowieso heeft Ajax weinig tot geen invloed op keuzes die PAOK in de toekomst neemt met betrekking tot het plaatsen van sponsoren en relaties op een tribune. Nu zet je ze in ieder geval aan het denken, want hun sponsoren zullen dit niet gewaardeerd hebben.

14 augustus 2019 om 15:44

Het is ook niet waar wat Ajax zegt. Ik zit zelf in 407 en het lijkt wel of er bij europese wedstrijden een steeds grotere groep uit-supporters komt te zitten. Dat was ook zo bij real en juve. En ondanks dat we niet de harde kern zijn, zie je wel dat er steeds meer frustratie komt.

14 augustus 2019 om 15:54

Het is vanuit de Uefa verplicht om tickets te verstrekken aan sponsors en deze op de A-rang te plaatsen. Als Ajax vindt dat vak 406 de A-rang status heeft, doen ze niks verkeerd. Ben het met je eens dat ze de "grotere club" hadden kunnen zijn en ze op de hoofdtribune hadden kunnen plaatsen, echter heeft Paok dit ook niet gedaan en dit biedt de mogelijkheid om de hoofdtribune kaarten te kunnen verkopen in de losse verkoop, wat veel meer geld in het laatje brengt dan een kaartje in vak 406.

14 augustus 2019 om 16:47

Je kon via Paok gewoon kaarten kopen voor dit vak. Vandaar dat het gemixed was. Het is gewoon gecommuniceerd als een soort 3e Uitvak. Hoe ik dit weet? Ik volg Paok al een paar jaar uit interesse en zag op hun Twitter het bericht voor de verkoop.

15 augustus 2019 om 00:44

Eens Rochus! (En ook Ajacied.) Ik geef liever het goede voorbeeld dan dat ik het slechte volg 🤓. Had dat van Ajax ook verwacht. Jammer. Niet dat Ajax (de directie of wie dit ook besloten heeft) daardoor schuldig is aan het "gezeik" op de tribune overigens.

Wat een slecht excuus en kinderlijk gedrag, gedraag je als een gastheer en laat zien hoe het ook/wel kan.
Wel vreemd dat die Griekse supporters zich wel kunnen gedragen bij een thuiswedstrijd en de Amsterdamse supporters hier niet. #droeftoeters #arrogantie #slechtegastheer #kinderlijk

14 augustus 2019 om 15:10

Die uitsupporters waren anders aardig opgefokt. Kwamen langs in een metro (met politiebegeleiding) en sloegen nog net niet de ruiten uit de metro. Elke club heeft rotte appels.

14 augustus 2019 om 15:12

Je schrijft: "wel vreemd dat die Griekse supporters zich wel kunnen gedragen bij een thuiswedstrijd en de Amsterdamse supporters hier niet."

Verklaar je nader? Waar haal jij precies uit dat Amsterdamse supporters zich niet konden gedragen? Zou het niet zo kunnen zijn dat de Paok supporters begonnen te provoceren en dat daar een reactie vanuit de Ajax supporters is gekomen? Zomaar een mogelijkheid....
En hoe weet je precies hoe de Paok supporters zich wel konden gedragen bij de eerste wedstrijd? Was je er bij toevallig?

Aannames en suggestieve reacties. Je zou bijna denken dat jij wat tegen Ajax hebt....

14 augustus 2019 om 15:18

We hebben er niets over gehoord van de uitwedstrijd en dan hadden we er zeker wat over gelezen op deze site. Provoceren betekent niet dat je er op in moet gaan, als iedereen dat gaat doen zou de wereld er heel anders uit zien. Was ik er bij, neen. Heb ik wat tegen ...., neen.
Heb ik iets tegen dat alles recht lullen van die club, ja.

14 augustus 2019 om 15:28

Provoceren betekent niet dat je er op in moet gaan, dat klopt zeker. Echter, je hoort ook uberhaupt niet te provoceren, dus zijn de fans van Paok net zozeer debet aan de ontstane onrust. Je noemt de ajaxsupporters droeftoeters en kinderachtig en weet ik het wat, maar die van Paok vond je wel gewoon netjes, nogal subjectief.

Je was er niet bij, duidelijk. Waarop je je aannames dan baseert is mij een raadsel. Of nouja het is geen raadsel, onderbuikgevoelens zo te zien. Ik heb geleerd dat waar er twee vechten er twee schuld hebben, maar wellicht dat jij anders opgevoed bent. Het feit dat je de naam Ajax niet eens uit durft te typen spreekt boekdelen.

14 augustus 2019 om 15:32

Je moet voorkomen dat er 2 vechten, als er 1 zijn verstand gebruikt wordt er niet gevochten.

14 augustus 2019 om 15:32

Misschien konden de Nederlandse sponsoren zich wel gedragen op de tribune, maar beter ook want als je dar juicht in een thuisvak ben je je leven over het algemeen niet zeker.

14 augustus 2019 om 16:29

@HenkHuppel

‘Provoceren betekend (= met t) niet dat je er op in moet gaan, als iedereen dat gaat doen zou de wereld er heel anders uit zien. ‘

en

‘Je moet voorkomen dat er 2 vechten, als er 1 zijn verstand gebruikt wordt er niet gevochten.’

Zou je zelf dan eens het goede voorbeeld moeten geven met zulke ‘wijsheden’, i.v.p. je hier in dit topic te profileren als provocateur eerste klas? Je zet jezelf hier nou niet echt neer als het meest verstandige ventje van de klas. Beetje hypocriet allemaal.

Zonder jouw kinderachtige provocaties zou de wereld er heel anders uit zien. Wat een droeftoeter...

14 augustus 2019 om 18:10

@Oxxis Even ter aanvulling; ik was wél bij de uitwedstrijd in Thessaloniki en ik kan je verzekeren (terwijl ik veel voetbalstadia heb bezocht) dat ik zelden in zo'n vijandige sfeer een wedstrijd heb bekeken. Ik was gewoon alledaags gekleed en dat was maar goed ook want in Ajax shirt verlaat je het stadion gegarandeerd niet zonder kleerscheuren. De "gewone" supporter van PAOK zou in Nederland als fanatiek worden betiteld. Het verbaast me dan ook allerminst dat er incidenten hebben plaatsgevonden en zonder bij de thuiswedstrijd aanwezig te zijn geweest durf ik op basis van de uitwedstrijd wel te zeggen dat PAOK (minstens) even schuldig is als Ajax.

Fijn, al die Griekse frustratie. Paok viel mij goed mee en ik snap wel waarom ze spreken over het beste elftal sinds jaren. Ajax heeft in deze fase natuurlijk nog lang niet het niveau van een paar maanden terug en ondanks dat ze bijna twee keer een uur achter de bal aangelopen hebben, hadden ze het gevoel dat er meer inzat. Maar dat geeft ze nog niet het recht om zich zo massaal te laten kennen en stennis te schoppen.

"de sfeer in vak 406 verslechterde na het openingsdoelpunt van Diego Biseswar namens Paok en de gemiste strafschop van Ajax-aanvaller Dusan Tadic. Volgens de regionale zender werd er over een weer met bier en vlaggen gegooid."

Triest dat je niet door elkaar naar een potje voetbal kan kijken.

14 augustus 2019 om 15:10

Kom op zeg, dat is toch al jaren bekend. In het voetbal scheiden we de uit en thuis supporters al decennia en dat doen we met een reden. Van genodigden wordt verwacht dat ze zich neutraal opstellen. Hier is dat duidelijk niet gebeurt dus kan het een beetje heen en weer gaan.

14 augustus 2019 om 15:24

Ach in dat vak begonnen de Grieken bij de 0-1 al uitdagend te zwaaien richting de Ajax supporters. Heerlijk toen we na het fluitsignaal even terug konden zwaaien.

Dat wat dus in Griekenland fout gaat dat herhaal jezelf ook maar. Daar had Ajax toch boven moeten staan? Laat Paok gewoon zien hoe het hoort. Heb de klasse om het voorbeeld te geven

Voor de moderators ter onderbouwing van mijn post: zo ben ik opgevoed door mijn ouders. Wees de wijste!

Lijken net een stel kleuters. Jaa hun hebben ons geen plekje gegeven dan doen wij het ook niet haha.

Laat dan je klasse zien en geef ze de beste plek op de hoofdtribune

Wellicht dat de Griekse journalisten begonnen met provoceren toen ze voorstonden en goedbedoelende Ajacieden slechts verhaal kwamen halen? Gebeurt wel vaker schijnt.

Sowieso een leuke woordconstructie voor iemand in elkaar willen meppen. "verhaal halen".

14 augustus 2019 om 15:09

Verhaal halen doe je op het veld, toeschouwers mogen toezien en accepteren, anders fijn bij de moeder de vrouw op het bankje gaan zitten.

14 augustus 2019 om 15:24

En hoe bepaal jij nou wie er begonnen is? Je zegt zelf al dat je er niets van gezien hebt. maa toch sta je vooraan om Ajax supporters en Ajax te veroordelen.

De regels voor genodigden zijn echt heel duidelijk, die dienen zich neutraal op te stellen. Ze worden niet geacht te gaan supporter. Daarom hoeven ze niet in het uitvak.

Dus omdat Paok zich niet als een gastheer heeft gedragen doet Ajax dat ook maar niet? Wat een kleinzielige onzin zeg. Hoe kan je als professionele club je zo laten meeslepen door kinderachtig jijbakken?

14 augustus 2019 om 15:13

Gaat niet om jij-bakken, je moet raar gedrag afleren. Paok gedroeg zich niet netjes richting Ajax dus leert Ajax Poak de consequenties daarvan. Net zoals we in Amsterdam geen Feyenoord supporters toelaten, ook niet op de Toekomst omdat Ajax supporters in de Kuip niet welkom zijn.

14 augustus 2019 om 15:20

Da's een beetje vreemde vergelijking als je een punt wil maken. Want in principe mochten er juist geen supporters van beiden kanten op de Toekomst afgelopen mei aanwezig zijn en we weten allemaal hoe dat afliep. Er waren alsnog supporters van de thuisclub en die konden het niet nalaten om verhaal te halen bij ouders van spelers.

Dus als we het hebben over goed gastheerschap en je komt met die wedstrijd aan, doet dat je verhaal geen goed. Bovendien is een burgemeestersdecreet niet te vergelijking met een beslissing van de BVO om supporters wel of niet toe te laten. Je kletst weer eens volledig uit je nek.

14 augustus 2019 om 15:27

Jawel hoor, Ajax mag gewoon haar eigen toeschouwers toelaten op de Toekomst, is niet verboden. Ze laten alleen geen uitsupporters uit Rotterdam toe. Wel mag de bezoekende club genodigden meenemen, dat geldt ook voor Feyenoord. Zo kwamen er dus Feyenoord fans op de hoofdtribune van de Toekomst terecht die gingen supporteren.

Gisteren gebeurde hetzelfde. De Poak genodigden gingen supporteren terwijl ze geacht werden zich neutraal op te stellen.

14 augustus 2019 om 15:46

@Orgullo, prima dat je de wedstrijd op De Toekomst aanhaalt. Maar waarom niet de wedstrijd daarvoor toen Feyenoord-supporters alleen maar kwamen rellen in Amsterdam? De wedstrijd van Swift dus.

14 augustus 2019 om 16:04

@ Kyle66. Huh? Wat bazel jij nou weer? Speedy haalt opeens de vergelijking aan met het wel of niet toelaten van supporters bij de klassieker. Dat is een compleet onvergelijkbare situatie omdat het daar gaat om een besluit van de lokale driehoek en niet van de club zelf.

14 augustus 2019 om 16:08

@orgullo

Geloof niet dat je mijn vergelijking begrijpt. Ajax wilde weer Feyenoord supporters toelaten maar andersom wilde Feyenoord dat niet. Daarom mogen er nu ook geen Feyenoord supporters naar de Arena of de Toekomst komen.

Net zoals nu met Paok, Paok gaf de genodigden van Ajax geen eretribune plaatsen, Ajax op haar beurt deed hetzelfde en de genodigde van Poak op de tweede ring plaatste.

"De sfeer in vak 406 verslechterde na het openingsdoelpunt van Diego Biseswar namens PAOK en de gemiste strafschop van Ajax-aanvaller Dusan Tadic. " De titel doet het lijken alsof de journalist zich misdragen heeft, maar als de gespannen sfeer ontstond toen PAOK scoorde en Tadic een penaltie miste dan lijkt het er toch wederom op dat het een actie was van Ajax supporters tegen de journalist...

14 augustus 2019 om 15:15

Staat toch duidelijk in de tekst, de journalist wilde de aanwijzingen van de suppoosten niet opvolgen en werd het stadion uitgezet. Dat weigerde hij dus kwam de politie eraan te pas die hem oppakte.

Er is nergens sprake geweest van acties van supporters richting de pers. Dat verzin jij hier te plekke.

14 augustus 2019 om 15:17

De journalist heeft zich toch ook misdragen? Het zijn twee verschillende situaties, de ene op een perstribune en de andere in vak 406. Jij leest wat je wilt lezen zeker? Ajax supporters hebben (neem aan dat er geen supporters op de perstribune zitten) niks met die journalist te maken.

14 augustus 2019 om 15:21

Aah verkeerd gelezen inderdaad. Er werd in de dik gedrukte tekst gesproken over de journalist en in de tekst er onder over het vak ernaast. Excuses x.

14 augustus 2019 om 15:22

Dat heb je dan verkeerd begrepen. Hoewel ik ook moet zeggen dat de tekst nogal vaag geschreven is, dus kan begrijpen dat je het verkeerd interpreteert. Het gaat hier om twee losstaande vergrijpen. Ten eerste de journalist die van de tribune geplukt is door de politie. (ik gok door dermate uitbundig te doen bij de voorsprong van Paok of iets in die richting, op de perstribune dien je enigszins neutraal te zijn). Daarnaast was het vergrijp waarbij een aantal supporters van Paok (die als genodigden van sponsors op de tribune vak 406 zaten) en supporters van Ajax over en weer met elkaar in de clinch lagen.

Ik vind het altijd vrij kinderachtig om bier en zooi te gooien op de (verdwaalde) bezoekers in de Arena. Ik heb mij hier vaker aan gestoord. Het zou mooier zijn als we na een pot de wedstrijd met de tegenstander kunnen nabespreken onder het genot van een biertje.

Ik heb nog nooit zo'n hoog jankgehalte gezien als bij die Grieken gisteren.

I.p.v. vingertje wijzen naar de uefa en/of Ajax misschien eens kijken naar die aanvoerder Pelkas die in 2 wedstrijden 4 100% kansen eigenhandig om zeep heeft geholpen.

Conclusie lijkt me duidelijk. In de Arena, of überhaupt in Amsterdam moet je gewoon niet laten merken dat je voor een andere club bent. Daar kunnen de Ajacieden aanstaat aan nemen en dan is het logisch als ze je in elkaar willen meppen. Duh. Eerst die vervelende opa's, oma's en kinderen uit Rotterdam en nu weer die Grieken. Dom, dom, dom!

14 augustus 2019 om 15:47

Nee hoor, in het uitvak mag je gewoon supporteren. Net zoals bij alle andere clubs. En de supporters worden naar en van het uitvak beschermd door suppoosten en politie. Net zoals bij alle andere clubs.

Op de hoofdtribune mogen genodigden niet supporteren, die dienen neutraal te blijven. Net als bij alle andere clubs. Doen ze dat niet, dan kunnen zaken misgaan. Wat echt overal het geval is. Denk maar terug aan dat jongetje van 12 dat in de Kuip juichte toe Huntelaar scoorde of die Poolse timmerman die juichte in de Kuip toen zijn clubje scoorde. Dat soort zaken kunnen niet op gewone tribunes, kan alleen in het uitvak. Verleden jaar nog werden Ajax fans uit Limburg geslagen toen ze overstapte in Eindhoven op de trein naar Amsterdam.

In geen enkele grote stad kan je rondlopen in de kleuren van de tegenstander. Ik kan ook niet in mijn Ajax shirt over straat in Rotterdam. Als ik naar de Arena ga, moet ik me later omkleden, kan geeneens auto rijden in mijn Ajax shirt in Rotterdam.

14 augustus 2019 om 15:48

Zo Migi, gelukkig kan ik in het o zo gemoedelijke Rotterdam tijdens de Klassieker gewoon in elk vak mijn Ajax supporten in een Ajax-shirt zonder mij onveilig te voelen of bang te hoeven zijn voor één nare opmerking of een fysieke tegenreactie. In Rotterdam zijn ze een stuk meer openminded en een en al liefdevol tegen alles en iedereen. En nu weer even serieus, bij elke club kan zoiets uit de hand lopen. Bij Ajax, bij Feyenoord, bij echte elke club. Ook bij de amateurverenigingen die wij supporten. Dat is niets nieuws, niets clubgebonden, niets plaatselijks. Dat weet jij ook. Deze reactie komt waarschijnlijk alleen als reactie op enkele berichten van Speedy, maar hij heeft daarin volkomen gelijk. Bij elke voetbalwedstrijd van clubs op het niveau van Ajax en Feyenoord zullen genodigden van de tegenpartij tussen supporters van de thuisploeg zitten en dit gaat 99,9% van de keren goed. Zowel bij Ajax als alle andere clubs en dat is juist omdat genodigden zich dan neutraal opstellen. Die regels zijn er juist om deze situaties te voorkomen. Als mensen zo nodig willen supporten en met rust gelaten willen worden, moeten ze kaarten regelen voor hun uitvak.

14 augustus 2019 om 15:49

En in Rotterdam kan je gewoon in een Ajax-shirt rondlopen. Tuurlijk. Daarom moest een vriend van me een keer rennen voor zijn leven in Rotterdam. En vergeet niet de Feyenoord-supporters die naar Amsterdam kwamen terwijl ze er niets te zoeken hadden. Die enkel en alleen kwamen om te rellen.

14 augustus 2019 om 15:56

Vervang het woord Amsterdam in mijn post voor Den Haag, Rotterdam, Utrecht, het werkt allemaal. Het suffe is mensen die het proberen te verdedigen onder de noemer provoceren.

Feyenoord hooligans zijn achterlijk
Ajax hooligans zijn achterlijk
Vrijwel alle hooligans zijn achterlijk

Spreek gewoon je schaamte uit in plaats van het te verdedigen. Bij dit voorval is het nog vrij onschuldig wat er allemaal gebeurde, maar in het geval van die mini klassieker, moeten wel denkende mensen die het gedrag van die Ajacieden (waaronder die kneus die de camera man sloeg) verdedigen zich echt schamen.

Voetbal is helaas een tokkiesport, laten we dat als normale mensen vooral onderkennen.

Het feit dat alle reacties op mijn bericht een ad hominem zijn zegt namelijk genoeg.

14 augustus 2019 om 16:07

Dit is al een stuk genuanceerder. Je hebt die idioten overal. Maar jij had het alleen over Amsterdam, waarmee je suggereerde dat het nergens anders gebeurt. Tja, ik begrijp het ook niet. Mijn zoon heeft jarenlang landelijk wedstrijden getennist en er waren nooit problemen. Als de tegenstander een mooie bal sloeg, werd daar ook voor geapplaudiseerd. Zelden een onvertogen woord en zeker geen rellen.

14 augustus 2019 om 16:10

@migi

Wat een onzin zeg, je moeten schamen voor het gedrag van een ander. Er is gisteren niets gebeurt anders dan een beetje provoceren heen en weer. Kan je wel doen of dat een drama is, maar het viel allemaal reuze mee.

Maar goed, moraalridders te over op Internet.

14 augustus 2019 om 16:32

Ik zeg toch ook dat het gisteren meeviel Speedy, maar een hoop mensen, waaronder jij, blijven het voorval bij de miniklassieker ook goedpraten. Dat doe je hierboven nog steeds. Daarmee zet je jezelf gewoon voor lul als je het mij vraagt. Je schamen voor het gedrag van een ander is verder een heel normaal menselijk verschijnsel. Net als gapen als je een ander ziet gapen. Dat komt door empathie, al heeft niet iedereen daar even veel van.

@kyle
Hopelijk bereikt voetbal ooit de status van Tennis, waar iedereen respectvol met elkaar om gaat. En ja, het kan soms wat genuanceerder, maar stiekem ben ik ook een klein beetje een trol.

14 augustus 2019 om 17:02

"Spreek gewoon je schaamte uit in plaats van het te verdedigen. Bij dit voorval is het nog vrij onschuldig wat er allemaal gebeurde, maar in het geval van die mini klassieker, moeten wel denkende mensen die het gedrag van die Ajacieden (waaronder die kneus die de camera man sloeg) verdedigen zich echt schamen." Ik verdedig het gedrag niet en ik keur het af, maar mij ervoor schamen? Ik heb daar echt helemaal niks mee te maken. Moet ik ook uitspreken mij te schamen voor de zoon van Halsema, het drugsgebruik van Gordon of nog erger een schietpartij op een school in de Verenigde Staten? En, als ik dat niet doe, maakt mij dat dan een persoon zonder empathie of denkend vermogen? Volgens mij niet. Ik heb empathie bij familie, erg veel zelfs, en ben erg met ze begaan. Zo zal ik alles voor mijn broertje en zusje doen als ze niet gelukkig zijn en natuurlijk ook als ze dit wel zijn. Daarin leef ik mee, daarop heb ik invloed. Bij het gedrag van Ajax-supporters heb ik, omdat ik er niet bij ben, meer afstand en dus minder empathie. Verder verdedig ik hun gedrag niet, maar wijs ik (samen met bijvoorbeeld Speedy) op dingen die dit juist (hadden) moeten voorkomen. Genodigden moeten zich neutraal gedragen of, als ze willen supporten, plaatsnemen in het uitvak. Juist om conflicten te voorkomen is dit zo geregeld. Speedy en ik beseffen nou eenmaal dat gemixte supportersgroepen risico's met zich meebrengt en deze risico's voorkomen moeten worden. In plaats van nutteloos onze schaamte uit te spreken, zijn wij bezig met de inhoudelijke kant en zaken die zoiets kunnen of hadden moeten voorkomen. Dat lijkt mij juist wel slim/weldenkend...

14 augustus 2019 om 18:14

Dat is nou juist het punt. Je verdedigt het gedrag wel. Een groep door gesnoven debielen wil vechten omdat iemand gaat juichen omdat zijn kleinzoon scoort.

Gemixte supportersgroepen, ga toch fietsen man. Je moet die hooligans, die je overigens bij iedere club hebt, gewoon keihard straffen en nooit meer toelaten in wat voor stadion bij wat voor soort sportevenement dan ook. Dan kan je net als in veel andere landen wel weer gemixt zitten. Je wijst op dingen die dit kunnen voorkomen. Maar dan wel op een erg eenzijdige manier.

en nee, je hoeft je niet te schamen voor je medesupporters, dat moet je lekker zelf weten, maar als je ze zo nodig wil verdedigen dacht ik, misschien werkt het twee kanten op. Ik schaam me namelijk wel als ik iemand vertel dat ik voor Feyenoord ben en ze met een waslijst komen van dingen die Feyenoorders hebben gedaan. Jij voelt toch wel binding met Ajax en daarom misschien ook iets van verwantschap met de supporters? Of interesseert het je ook geen reet als Ajax scoort. Je kent die jongens van Ajax 1 toch niet. Waarschijnlijk ben je geen fan van Gordon of Femke Halsema en ben je ook geen Amerikaan, dus dat je daar niets voor voelt lijkt me logisch.

14 augustus 2019 om 15:57

Ik wil wel in de kuip gaan zitten bij feyenoord - ajax en dan ga ik juichen als ajax scoort. Kijken of men er “aanstoot” van neemt 😂

Kinderachtig van Ajax. Zij deden het niet dus doen wij het ook niet. Wees toch eens een grote jongen en laat zien hoe het hoort, wees gastvrij naar die beste mensen en zorg ervoor dat dit niet kan gebeuren alleen omdat je principieel wilt zijn. Typisch vd Sar dit.

14 augustus 2019 om 15:56

Ook al had Ajax keurig gehandeld en hun op de hoofdtribune gezet, dan nog zaten ze tussen Ajacieden en kon hetzelfde plaatsvinden. Genodigden moeten neutraal zijn. Blijkbaar konden die Grieken dat niet. Geen probleem, maar dan moet je kaarten regelen voor het uitvak.

Zat gisteren in de buurt, het begon allemaal nog vrij gemoedelijk. Totdat zowel de Ajaxieden als Grieken los gingen wanneer ze ergens niet mee eens waren. Neutraal gedroegen deze Grieken zich absoluut niet, wat ik wel begrijp. Maar als ze uitbundig gaan juichen en dit ook op een provocerende manier doen richting Ajax supporters die erom heen zitten, dan moeten ze ook verwachten dat wanneer de 1-1 valt er vanuit omgekeerde manier dit net zo goed gedaan wordt. Beide kampen provoceerden elkaar flink, volgens mij is er verder niks geks gebeurd. Het mooiste was uiteindelijk het uitzwaaien, heerlijk .

Ik weet al weer genoeg. Dit seizoen dus weer niet op mijn eigen plek tijdens de CL. Vorig jaar ook al met moeite overal door het stadion plaatsen moeten zoeken omdat 406 voor sponsoren was, dat gaat dit jaar dus weer gebeuren.

14 augustus 2019 om 15:58

Eerst moeten we de Champions League nog zien te halen Ronzie Tot die tijd hoef je je hier dus nog geen zorgen over te maken ;p

14 augustus 2019 om 16:01

Hè shit. Je was me weer eens voor haha

14 augustus 2019 om 16:00

Bekijk het positief, misschien is het tijdens Europa League

14 augustus 2019 om 16:47

Haha, voor de EL is de kaarten jacht minder erg en zijn denk ik ook minder sponsor plaatsen.

Haha Heerlijk kinderachtig; dat doet me denken aan een andere kinderachtige actie van Ajax.....
In de halve finale van de Uefa cup in 92 speelde Ajax tegen Genua.
Zoals men toen gewoon was (misschien nog wel), nodigden de besturen (met vrouw) van de clubs elkaar dinsdag, een dag voor de westrijd, uit voor een diner.
Toen de rijke voorzitter van Genua tegen Van Praag liep te pochen dat hij ongeveer 60 miljoen gulden had gestoken in zijn club (zo had hij eerder de veelscorende spits Skuhravy gekocht) en aan Van Praag vroeg hoeveel hij in 'zijn' club had gestoken, antwoord Van Praag: "400 gulden, dat is immers de verplichte contributie voor alle leden...öok de bestuursleden"

De voorzitter van Genua was ontsteld over de in zijn ogen bekrompen, armzalige bijdrag van Van Praag en liet dat ook merken. Hij nam de arme sloeber Van Praag niet meer serieus. Hij heeft de rest van de avond geweigerd nog een woord te wisselen met Van Praag of diens vrouw.

Van Praag was dermate boos over dit affront, dat hij twee weken later besloot om niet te gaan dineren in het Amstel hotel, zoals ze gewend waren, maar om een 6-sterren cateringbedrijf in te huren en te eten op locatie.
De tafels werden gedekt en Van Praag had bevolen niemand tegenover de voorzitter van Genua te plaatsen. Op die manier werd het een zoete wraak.
De locatie was namelijk De Meer, en gegeten werd in de zaal met de prijzenkast. De Genuese voorzitter heeft in alle stilte, de hele avond werd geen woord gezegd, het hele diner lang, gedwongen tegen de prijzenkast van Ajax moeten kijken met daarin toen een wereldbeker en drie Europa Cups 1
Van Praag was in een Prettig Gesprek met Theo van Gogh, zelf de bron van deze anekdote en gaf daarbij van wat ik me er nog van herinner het volgende aan: "wat dacht die proleet met zijn geld nou eigenlijk, de voorzitter van een of ander vaag Italiaans provincieclubje die de voorzitter van het grote Europese Ajax te kakken zet.....ik voelde erg de behoefte dat even recht te zetten".

Erg kinderachtig maar vooral ook heel erg leuk...

'Dat is andersom in Thessaloniki niet gebeurd, vandaar dat wij deze mensen ook niet op de hoofdtribune hebben neergezet.'

Mijn hemel, wat een kleuters. Sta erboven en doe het wel

Goed besluit van Ajax om ze niet op de hoofdtribune te zetten. Misschien leren die Grieken ervan en behandelen ze bezoekers de volgende keer beter.

Ach ja. Ajax zal ook vast wel niet alles altijd goed doen maar ten opzichte van Paok krijgen ze toch zeker wel het voordeel van de twijfel. Want met die club is altijd wel wat aan de knikker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 10 december
De zaakwaarnemers van Lautaro Martínez gaan komende week om de tafel met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren