‘Met spelers als Tahith Chong zal Manchester United nooit opgeven’

Woensdag, 14 augustus 2019 om

Manchester United haalde deze zomer Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka en Daniel James binnen voor een totaalbedrag van omgerekend bijna 160 miljoen euro, maar volgens oud-speler Phil Neville moet geld niet allesbepalend zijn bij een topclub. De huidige bondscoach van het Engelse vrouwenteam vindt dat spelers het als een eer moeten zien om voor the Mancunians te mogen spelen.

“Het beste moment van zondag (tijdens de 4-0 overwinning op Chelsea, red.) was de emotie die James toonde na zijn doelpunt”, kijkt Neville bij Sky Sports terug op de openingswedstrijd van zijn voormalige werkgever. “Spelen voor Manchester United moet iets met een speler doen. Met de aankopen die manager Ole Gunnar Solskjaer heeft gedaan en met de doorbraak van Mason Greenwood, Angel Gomes en Tahith Chong zien we in ieder geval een elftal dat nooit zal opgeven.”

Oud-middenvelder Paul Scholes deelt de mening van Neville. “De jonge spelers zullen kansen krijgen onder Solskjaer, het is nu aan hen om zich te bewijzen tegenover de manager. Zondag tegen Chelsea heb ik gelukkig al positieve dingen gezien. Met een beetje geluk stromen er op korte termijn nog meer spelers door richting het eerste elftal van Manchester United.”

Chong ruilde Feyenoord in de zomer van 2016 in voor de jeugdopleiding van Manchester United. Het debuut van de negentienjarige aanvaller in de hoofdmacht volgde echter pas in januari, kort na de aanstelling van Solskjaer als manager van the Red Devils. Twee maanden later volgde het Europese debuut van Chong, in de met 1-3 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain.


Poll

Zie jij Tahith Chong doorbreken bij Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door sammerens)

Veel mensen praten elkaar na hier op VZ, United is samen met Arsenal het team uit de top 6 waar de meeste spelers uit eigen jeugd vandaan komen. Als club is het dan de taak om het juiste balans te vinden tussen eigen spelers en aankopen om je team aan te vullen.

De aankopen van afgelopen jaren zijn wat ongelukkig maar afgelopen transfer window hebben ze wel erg gericht gekocht.

14 augustus 2019 om 14:46

Eens Callee. United heeft goede aankopen gedaan die bijdragen aan een herkenbaar elftal. Kwaliteit is leidend, maar juist in een transitiefase als dat is het prettig als er een herkenbaar elftal staat. Maguire vind ik nog steeds erg duur, maar ik ben blij dat hij er is. United heeft in mijn optiek goede keuzes gemaakt met het aanstellen van Solskjaer en het halen van Maguire en Wan-Bissaka. Als spelers als Chong, Gomes, Greenwood definitief doorbreken en Martial en Rashford zich nog enigszins ontwikkelen, zit de club echt weer in de lift

14 augustus 2019 om 15:22

Ik sluit me helemaal aan wat je zegt..

Dat Maguire duur is, weten we allemaal inmiddels en dat men zich afvraagt of hij het waard is.. Geen enkele mens of voetballer is de bedragen die tegenwoordig betaald wordt het waard, echter is dat de huidige markt van vraag en aanbod en daar kunnen de spelers of wij de fans er niets aan doen.

Mensen die dan ook blijven klagen over de prijs, Clubs weten eenmaal dat United aan het herbouwen is en United zich toevallig ook kan veroorloven om dergelijke bedragen te kunnen betalen en als United zijnde is het dan of de vraagprijs betalen, of toekijken en de concurrenten alleen maar sterker zien worden.

14 augustus 2019 om 17:47

Met solskjaer aan het roer begint de team idd weer vorm te krijgen. Mix van jong talent en ervaring. En idd kost het wat maar kijk naar Liverpool en spurs als je een stabiel ploegje hebt met de juiste mix dan hoef je niet elk jaar gigantische aankopen te doen

14 augustus 2019 om 18:30

Vooral een mix van jong talent, zondag stond er niet 1 speler van boven de 26 op het veld.

14 augustus 2019 om 19:29

David de gea is 28. United heeft in de eerste speelronde de laagste gemiddelde leeftijd (24) van alle PL teams

15 augustus 2019 om 07:47

@callee je spreekt jezelf hier natuurlijk erg tegen. De markt bepaalt altijd hoeveel iets waard is. Als de markt bepaalt dat een bepaald huis in New York 10 miljoen waard is ben jij dan die gene die zegt dat dat teveel is? Voetbal is het grootste volksvermaak van de wereld en ik vind al die prijzen echt nog behoorlijk laag als je ziet wat er verdiend word binnen de sector en je weet dat dit door nieuwe markten als China alleen nogmaar meer zal worden.

14 augustus 2019 om 15:32

Jij dus ook, want de zin dat veel mensen elkaar napraten heb ik ook al zo vaak gelezen. En dat de aankopen de afgelopen jaren wat ongelukkig zíjn is het understatement van de maand 😜

Hoewel het spel echt nog niet geweldig is, Chelsea was bij vlagen echt beter afgelopen weekend, vind ik wel dat dit Manchester United sinds jaren eindelijk weer iets van identiteit uitstraalt. In plaats van mee te gaan in de tendens van een team met enkel vedettes (wat ze overigens wel een aantal jaren ook zelf hebben gedaan) lijkt er nu met Solskjaer aan het roer wel weer iets van een visie en identiteit rondom Manchester te zijn: een team bestaande uit Britten, jeugdspelers, en een aantal absolute vedettes.

14 augustus 2019 om 14:11

Chelsea was gewoon verdedigend super zwak en tussen de linies zaten grote ruimtes waar united kansen uit creëerde.

Laten we het hopen voor Tahith Chong. Het talent zit er wel in, maar hij doet me wat te veel denken aan Justin Kluivert. Een uitstekende techniek, erg lichtvoetig, maar ook bijzonder grillig en bij vlagen erg ongeconcentreerd waardoor het rendement wat ze uit hun technische voordeel halen te beperkt is.

Daar zal hij wel in moeten groeien, want hij komt inmiddels wel op een leeftijd waar speeltijd op een relevant niveau belangrijk word. Als je het dan moet doen met de Premier League 2 en een handjevol minuten in nietszeggende bekerwedstrijden, schiet dat niet op en loop je het risico dat je je als speler te weinig ontwikkelt.

Verder is het makkelijk praten, maar als de talenten (nog) niet het vereiste niveau hebben, zal Solskjaer ze echt niet opstellen. Die heeft maar 1 doel en dat is de club weer naar de Champions League loodsen.

14 augustus 2019 om 14:14

Dit inderdaad. Onder druk wordt alles vloeibaar. Als er een paar tegenvallende resultaten zijn en er komt kritiek op het functioneren van Solksjaer gaat die gewoon voor zekerheidjes kiezen. En dan maakt het echt niet meer uit of het ervaren rotten of jeugdspelers zijn. Dat hoort bij een topclub.

Ik zie United alsnog buiten de top 4 eindigen

1. Manchester City
2.liverpool
3.arsenal
4.tottenham

Denk dat dit de top 4 zal zijn dit jaar.

14 augustus 2019 om 14:20

Oké. Dank je voor de informatie. Maar wat heeft dit met dit artikel te maken??

14 augustus 2019 om 14:35

Ondanks dat ze niet opgeven, ze de top 4 kunnen vergeten

14 augustus 2019 om 14:20

Ik kan alleen maar hopen dat de top 4 zo eindigt als Arsenal fan! Persoonlijk denk ik dat Tottenham wel een betere selectie heeft dan Arsenal, en dat Arsenal het samen met United moet uitvechten voor de 4e plek. Heb het idee dat door de transferban en het vertrek van Hazard, Chelsea buiten de boot gaat vallen in de race om de top 4.

On:
Was inderdaad prachtig om te zien hoe een speler als James zijn eerste doelpunt voor United vierde, de passie spatte ervan af. Jeugdspeler als Greenwood en Chong weten altijd goed wat het betekent om voor zo'n club te spelen en dat is erg mooi om te zien.

14 augustus 2019 om 14:37

Hoop ook echt dat Arsenal de top 4 weer haalt. Ik denk zelf dat Arsenal de beste tranferperiode heeft gehad dit jaar.

14 augustus 2019 om 15:53

Het is inderdaad sowieso de beste transferperiode in jaren geweest voor Arsenal zelf, maar vind dat Tottenham zich ook wel erg goed heeft versterkt met Ndombélé, Lo Celso en Sessegnon.

Laten we hopen dat Chong echt een grote speler daar gaat worden. Alleen maar goed voor het Nederlands Elftal.

Van de 3 grote talenten die er nu aan het doorkomen zijn denk ik dat hij het minste kans heeft op slagen. Greenwood is op de meeste vlakken al een stuk verder en Gomes is als spelmaker een stuk beter. Wat niet wilt zeggen dat Chong geen kans maakt natuurlijk, denk dat hij in de toekomst een zeer gevaarlijke winger kan worden, maar in de voorbereiding bij United had hij het toch vaak lastig om gevaarlijk te zijn. Zeker op wat normaal zijn sterkste positie zou moeten zijn als rechterwinger vond ik hem tegenvallen, op links was die dan als klassieke winger wel weer best goed.

14 augustus 2019 om 17:19

Chong is van nature ook een linksbuiten. Bij Feyenoord speelde hij daar in de jeugd ook altijd.

“spelen voor Manchester United moet iets met een speler doen. Met de aankopen die manager Ole Gunnar Solskjaer heeft gedaan en met de doorbraak van Mason Greenwood, Angel Gomes en Tahith Chong zien we in ieder geval een elftal dat nooit zal opgeven.”

Heb ik iets gemist!? Wanneer zijn Greenwood, Gomes en Chong doorgebroken? Bij Ajax zijn De Wit, Ekkelenkamp, Lang, etc. toch ook geen doorgebroken spelers? Je kan wel de namen van een paar jonge spelers opnoemen, maar doorgebroken zijn ze (nog) zeker niet.

14 augustus 2019 om 16:05

Dit wordt gewoon het jaar van de doorbraken van deze jongens. Vorig seizoen zaten ze er al bij en kregen ze enkele cameo's.

Nu zijn ze er in de voorbereiding vol bij geweest en hebben ze volop speeltijd gehad en ook gewoon indruk gemaakt.

Greenwood met de winnende goal tegen Inter. Gomes met de winnende tegen Tottenham. Greenwood scoorde ook de eerste goal tegen Leeds.

Tegen Chelsea stonden 5 home grown spelers in de basis en waren de Academy spelers bij alle 4 de goals betrokken. Dat is mooi om te zien en hopelijk trekken ze die lijn door.

14 augustus 2019 om 16:30

Ten eerste zal dat nog moeten blijken en ten tweede doet het niets af aan het feit dat Dumbell gelijk heeft, namelijk dat die drie feitelijk nog niet zijn doorgebroken. Dat ze dan een keer de matchwinner zijn in weinigzeggende oefenwedstrijden is totaal nog geen indicatie van een definitieve doorbraak.

Bovendien zullen de jeugdspelers als eerste opgeofferd worden als de resultaten onder druk staan en ze hard moeten vechten om Champions League-voetbal veilig te stellen. Daarbij denk ik overigens ook dat vooral Greenwood kans heeft op meer speelminuten.

Chong vind ik eerlijk gezegd nog niet heel indrukwekkend qua impact en ook Gomes is soms nog wat onstuimig. Vooral voor Chong kan het nog weleens een lastig verhaal worden, want op dit moment komt hij nog wel behoorlijk wat tekort.

14 augustus 2019 om 19:47

Natuurlijk moet dat nog blijken, maar voor iedereen die United ook maar een beetje volgt is het duidelijk dat dit seizoen kansen gaan komen. Ze zijn iig doorgebroken naar de eerste selectie bij United. Ik denk dat Neville daar wat meer op doelt, en niet zozeer op dat ze door zijn definitief door zijn gebroken als voetballer.

Of ze het uiteindelijk gaan halen bij United zullen we wel zien. Chong is het grootste vraagteken, Gomes is vooral het fysieke vlak wat roet in het eten kan gooien. Dat Greenwood door gaat breken staat voor mij min of meer wel vast.

14 augustus 2019 om 16:30

Nee maar bij United doorbreken is ook anders dan bij Ajax doorbreken.

Euh Neville weet toch wel vanwaar die emotie kwam van die scorende invaller? Hoorde ergens dat zijn pa vlak voor zijn transfer naar manutd overleden is, denk dat die extra emotiebom wellicht daarmee te maken had.

Ik vind Chong eerlijk gezegd sinds hij is vertrokken bij Feyenoord nauwelijks beter geworden. Zijn debuut voor United was echt bijna komisch slecht. Die jongen heeft volgens mij geen enkele keer de bal goed geraakt.

De eerste contouren van het nieuwe United worden langzamerhand zichtbaar, Solskjaer kiest voor jong talent wat graag voor United wil spelen. Matic en Darmian en zullen aan het eind van het seizoen vertrekken volgens de pers en ook Sanchez, Rojo en eventueel Jones mogen vertrekken. Ik zit te ook met smart te wachten tot Garner aansluit bij de selectie, met ons huidige middenveld kan dat nooit lang duren.

Nou ben ik nog niet helemaal overtuigd van Chong, hij heeft in de voorbereiding met name van de linkerkant een aantal aardige wedstrijden gespeeld maar ik vind hem nog vrij wild in zijn acties. Ik schat persoonlijk Greenwood en Gomes hoger in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool4626
4.Chelsea297
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
M. RashfordAanvaller1610
David de GeaKeeper160
L. GrantKeeper00
E. BaillyVerdediger00
S. RomeroKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

Nederland
3 fans
20 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Real Madrid wil ver gaan voor Kalidou Koulibaly, door Napoli op 120 miljoen euro geschat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren