‘Slechtste manager ooit’ De Boer slaat terug: ‘Karma doet altijd zijn ding’

Woensdag, 14 augustus 2019 om

Frank de Boer had ooit kritiek op José Mourinho en diens manier van coachen van Marcus Rashford, toen de Portugees nog manager was van Manchester United. Mourinho sloeg terug en noemde De Boer ‘de slechtste manager ooit’, als verwijzing naar het mislukte avontuur van de Nederlander bij Crystal Palace. De momenteel clubloze trainer zei er tevens bij dat Rashford geluk had dat hij niet werd getraind door De Boer, anders zou de aanvaller alleen maar weten hoe het zou zijn om te verliezen.

In een interview met The Guardian kijkt De Boer terug op de opmerkelijke woordenwisseling met zijn vakgenoot. “Hij kon mij toen ook de slechtste manager ooit noemen, want de cijfers logen er niet om”, verwijst De Boer naar zijn dienstverband bij the Eagles. Na vier opeenvolgende nederlagen werd de huidige trainer van Atlanta United al de laan uitgestuurd door de beleidsbepalers van de Londense club.

Frank de Boer is momenteel bezig aan een sterke reeks met Atlanta United.

“Ik ben echter niet iemand die lang met wrok rondloopt en op zulke dingen reageert. Ik geloof dat karma altijd zijn ding doet”, doelt De Boer op cryptische wijze op het ontslag van Mourinho op Old Trafford. De keuzeheer uit Portugal werd in december na een reeks teleurstellende resultaten op non-actief gesteld door de clubleiding van the Red Devils en heeft zijn trainersloopbaan nog geen vervolg kunnen geven.

De Boer wilde bij Palace een cultuuromslag teweegbrengen, maar kreeg daar naar eigen zeggen niet de tijd voor. “Ze namen Southampton als voorbeeld en dat beviel mij wel. Maar toen het seizoen startte kreeg ik al snel mijn twijfels. Ik had echter het gevoel, net als bij Internazionale, dat er door bepaalde veranderingen progressie zou worden geboekt. Maar elke keer trapte iemand op de rem, helaas.”


Poll

Zie jij Frank de Boer ooit terugkeren bij een Europese club?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

92 reacties (laatste reactie door yelle)

Vooral in Engeland is het een heksenketel. met de vele tabloids en de ongeduldige voorzitters zit je als manager moet je na 2 verliezen al gaan vrezen voor je baan.

Achteraf is het makkelijk praten maar hij heeft ook nooti de kans gekregen om iets op te bouwen.

Ze zeggen wel dat Engeland de beste competitie ter wereld is, maar als je kijkt buiten de traditionele top spelen alle team snog steeds zoals ze vroeger spelen, met lange ballen naar voren rossen. Probeer zon team maar mooi aanvallend te laten voetballen.

14 augustus 2019 om 13:32

Wolves is er aardig in geslaagd. en ook Koeman kreeg het voor elkaar bij Southampton. Eigenlijk is het wel treurig, want buiten de top 6 in Engeland stelt het allemaal niet zoveel voor. Leicester was een eendagsvlieg en zelfs bij een slecht seizoen eindigen United en of Arsenal gewoon nog in de top 6.

14 augustus 2019 om 13:39

Wolves is ook wel een voorbeeldploeg voor velen. Ja ze hebben geld. Maar vooral het inkoopsysteem is er heel erg goed.

14 augustus 2019 om 13:53

Iedere topploeg eindigt bij een slecht seizoen nog steeds in de top 6.

14 augustus 2019 om 14:05

Arsenal, Chelsea en United vind ik op dit moment geen topclub waardige ploeg hebben.

14 augustus 2019 om 14:05

Die zijn echter ook wel met geld aan het strooien. Ze kopen wel gericht. Ik vind Totenham een veel beter voorbeeld. Daar hebben ze Poch niet ontslagen door een keer niet voor Cl te zijn geplaatst.

14 augustus 2019 om 14:18

was het niet Pochettino die daarvoor zorgde en dat Koeman door op voortborduurde

14 augustus 2019 om 13:43

Dat mensen de EPL de beste competitie ter wereld noemen is enkel marketing waar mensen in trappen.

14 augustus 2019 om 13:50

Inmiddels na jarenlang spenderen en spenderen is het ze eindelijk gelukt. Maar het is toch wel grappig dat bijv de BL clubs met 100 keer minder financiële middelen op Bayern nagelaten toch altijd aardig tegenstand kan bieden op de PL.

14 augustus 2019 om 14:12

Die aardige tegenstand was te zien in de CL afgelopen editie. Maar goed, jij hebt er een handje van om de BL omhoog te praten, maar vooral de PL omlaag. De Duitse clubs hebben natuurlijk de prijzen aaneengeregen de laatste 10 jaar in Europa.

14 augustus 2019 om 14:17

Zeg ik nergens. Maar een beetje kritiek leveren op de PL en de fanboys zijn weer op hun pikkie getrapt. Als je kijkt hoe een Frankfurt tegenstand bied tegen Chelsea mag je daar toch best een beetje respect voor hebben of niet soms.

14 augustus 2019 om 14:37

De prestatie van Frankfurt was uitmuntend en had ze de finale gegund. Alle respect daarvoor. Ik ben het alleen niet eens met je opmerking dat ze aardig tegenstand kunnen bieden, want dat valt in werkelijkheid wel mee. Tenminste, dat vind ik.

14 augustus 2019 om 14:48

Als je de definitie van competitie opzoekt is Engeland wel veruit de beste competitie. Competitie betekend gewaagd zijn aan elkaar en in de Engelse competitie zijn de teams het meest aan elkaar gewaagd. Dat uit zich ook in het verschil aan kampioenen. In Duitsland, Italie of Spanje is dat veel minder het geval. In die competities is het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 18 veel groter dan in Engeland.

Of het voetbal in Engeland beter is durf ik dan weer te betwijfelen..

14 augustus 2019 om 15:38

Buiten Leicester city is het altijd ook dezelfde kampioen met City, chelsea of united. En begin nu niet met Tottenham als titelkandidaat want dat is al 60 jaar geleden hun laatste titel. In dat geval is Valencia ook titelkandidaat in Spanje. Daar heb je tenminste nog Barca, Atletico en Real, in PL heb je enkel City en Liverpool en de rest zit er ver onder. Nu hebben ze nog eens een champions league en zijn ze plots de beste maar toen Real en Barca de ene na de andere wonnen dan telde dat niet als argument bij de PL fanboys

14 augustus 2019 om 16:28

Je weet dat vanavond de Super Cup gespeeld wordt tussen 2 Engelse teams, toch? Dan lijkt het mij wel degelijk de beste competitie momenteel.

14 augustus 2019 om 16:33

Zoek anders ff op hoe vaak het 2 Spaanse ploegen waren de voorbije 10 jaar

14 augustus 2019 om 16:59

@ILCAPO hij zegt toch momenteel. Maar "beste" is voor iedereen anders. Ik vind de BPL niet de beste omdat daar het allermooiste voetbal gespeeld wordt. Maar wel het voetbal wat mij het meest aanspreekt. Vecht voetbal met het fysieke aspect in een moordend tempo. Natuurlijk is niet elke wedstrijd zo. Maar ik kijk bijvoorbeeld liever naar Wolverhampton tegen Everton dan naar Ajax, PSV en Feyenoord tegen elkaar.

14 augustus 2019 om 17:06

Ilcapo,

Lees mijn reactie nog eens en probeer dan een relevante reactie erop te plaatsen. Ik zeg nergens dat Spurs meedoet om de titel of titelkandidaat is. Dat hoef je dan ook niet te benoemen want het is niet relevant. Wat je tikt bevestigd mijn reactie. Chelsea, Man U, Man City en Leicester. Daarvoor een aantal keer Arsenal. Zoiets is in Andere grote competities gewoon ondenkbaar. De Premier League is dus de meest competitieve competitie van alle groten der Europa. Dat zie je ook aan het onderling verschil in punten tussen de ploegen.niet Spanje, niet Duitsland en niet Italie. Of je dat nu wilt zien of niet.

Nogmaals zeg ik niet dat het voetbal er kwalitatief het beste is. Dat durf ik te betwisten.

14 augustus 2019 om 17:35

@ elninoo Ga je nu altijd Leicester als titelkandidaat noemen? Die titel was een pure fluke dat doen ze nooit meer. En in Spanje had je nog niet zo lang geleden nog Valencia en Deportivo la coruna als kampioen als je er per se Arsenal wilt bijdoen. Ik snap gewoon niet hoe snel mensen de dominantie van la liga vergeten. Europa league en champions league van de voorbije 10 jaar zijn bijna altijd door een Spaanse club gewonnen. De Bpl kan gewoon hun competitie goed verkopen, puur voetballend trekt die competitie op niks tenzij je van afstandsschoten en hoekschoppen geniet. Maar voor voetbal zie ik liever Betis dan Everton of west ham

14 augustus 2019 om 20:20

De dominantie van la Liga?

Dat is mijn hele punt toch niet? Je snapt werkerlijkwaar niets van mijn reacties. Ik leg het twee keer haarfijn uit en nog kom je met een totaal inrelevante reactie. Ik zeg nergens dat de premierleague aantrekkelijker is. Ik zeg alleen dat als je de definitie van competitie opzoekt, wat competitief zijn betekend dat de premier League van alle grote competities de meest competitieve is en dus de beste. Om het misschien makkelijker voor je te maken. De Franse competitie is de slechtste omdat die totaal niet competitief is aangezien Paris bijna ieder jaar met kerst al kampioen is. Begrijp je nu misschien mijn punt? Dat zegt dus niets over het niveau ervan maar als je die ploegen onderling met elkaar vergerlijkt ligt het niveau het dichts bij elkaar. Ik zeg dus niets anders dan dat het niveau van de clubs van de premier league het dichts bij elkaar zit gezien de kampioenen en de verschillen in punten onderling. Ik zeg niet dat Engelse clubs beter zijn dan Spaanse. Dat is mijn hele punt niet. Maar als je het woord competitie opzoekt dan weerspiegeld de premier league dat als beste van de grote competities. Ik ga het verder niet nog een keer uitleggen. Kijk verder wat je ermee doet. Maar als je reageert, reageer dan op iets relevants. dat je liever Betis ziet dan Everton is hier ook totaal niet relevant omdat dat a) mijn punt hier helemaal niet is en B) het smaakgebonden is. Ik zie bijvoorbeeld liever Sparta voetballen dan real Madrid. Zeg ik dan gelijk dat Sparta beter is? Nee dat zeg ik niet. Ik zeg enkel dat Sparta in deze mijn voorkeur geniet.

14 augustus 2019 om 23:05

Ik begrijp jouw punt wel maar dan moet ik je wel zeggen dat wij de beste competitie hebben in 2e provinciale Antwerpen want daar won de laatste van de eerste en lag alles op een zakdoek 😂. Fijne avond nog

14 augustus 2019 om 13:44

Op zich spelen Bournemouth, Wolves en Leicester (onder Rodgers) behoorlijk voetbal, hoor. En ook Everton en West Ham willen steeds aantrekkelijker (ofwel geen lange halen, snel thuis meer) voetballen. Maar daarentegen heb je dan wel weer ploegen als Burnley die (zij het terecht gezien spelersmateriaal) op de overlevingsmodus gaan.

14 augustus 2019 om 13:49

Everton rekenign ik nog net bij de traditionele top. die investeren ook nog in echt voetbal talent.

maar een west ham. waar andy carrol (gezien als de laatste echte engelse spits, boomlang en kopsterk in de Bpl) tot voorkort speelde, vind ik ook echt zon team die alleen maar met hard spel iets kunnen bereiken.

Leicester was een eendags vlieg idd maar je ziet toch ook als het niet lukt dat er leukraak alle ballen op vardy vanaf achter word gespeeld, op de hoop dat hij kan doorkopen etc.

Er zijn idd team die het proberen, maar zodra ze 2 of 3 wedstrijden verliezen word die philiopsie weer opzij gezet en word gewoon weer het ouderwedste engelse voetbal gespeeld

14 augustus 2019 om 13:59

Ik reken Everton ook niet tot de top, dus daarom benoem ik ze ook. Carroll benoemen vind ik echt te makkelijk, haha. Die speelde uberhaupt amper en West Ham heeft met jongens als Felipe Anderson, Lanzini, Arnautovic (die er toen nog was), Wilshere juist veel meer ‘voetballers’ en willen voetballen onder Pellegrini.

Leicester speelt onder Rodgers (met die geweldige Tielemans) juist weer goed voetbal. En Vardy is juist een spits die je moet wegsteken? En bijvoorbeeld een Bournemouth speelt al sinds de promotie naar de Premier League al verzorgd voetbal en houdt juist erg vast aan die filosofie.

Maar als er inderdaad ploegen onderaan bungelen, zullen ze op de overlevingsmodus gaan. Daar lijkt me niks geks aan. Dat is in andere competities ook gewoon.

14 augustus 2019 om 13:45

Ik vind dit wel een vrij populistische opmerking. Buiten de top 6 zijn er veel clubs die niet op de traditionele engelse manier spelen. Kijk bijvoorbeeld naar Norwich tegen Liverpool. Ze spelen bizar naief, en krijgen niet voor niets met 4-1 pak op de broek, maar ze probeerden wel te voetballen. Lukt ze ook heel behoorlijk. Als je verder kijkt naar teams als Everton, Leicester, Bournemouth en West Ham (vorig seizoen in ieder geval) dan zie je dat er genoeg ploegen zijn die gewoon verzorgd voetbal spelen.

Het is absoluut waar dat er ploegen zijn die antivoetbal spelen, of Kick&rush, maar dat is in iedere competitie in de onderste regionen. In engeland zijn er gewoon 10-14 clubs die mooi willen voetballen. Als je dat bijvoorbeeld vergelijkt moet Nederland, verschilt dat erg weinig.

14 augustus 2019 om 13:48

Echt niet hoor, hoofball is tegenwoordig te vinden in de Championship en in de PL nog bij Burnley, mmisschien Cardiff en Huddersfield vorig seizoen. Als je daadwerkelijk de PL keek dan wist je ook wel dat Bournemouth, Everton, West Ham en vooral Leicester fantastisch voetbal op de mat kunnen leggen.

14 augustus 2019 om 13:52

ik kijk best vaak op een zaterdag PL en als je toch wedstrijden zonder de traditionele top kijkt dan heb ik maar al te vaak waar zit ik naar te kijken, de bal vlieg op en neer alsof het badminton is.

Als jij dat niet vind is het ook goed. maar dat is mijn mening.

14 augustus 2019 om 14:17

Huddersfield onder Wagner speelde juist een vrij aanvallende gegenpress wat vaak best leuk was om te zien en helemaal niet het klassieke hoofball. Dit seizoen spelen naast de al genoemde ploegen, ook nieuwkomers Sheffield Utd en zeker Norwich met een vloeiend aanvallend systeem.

14 augustus 2019 om 14:27

Dan is het echt schrijnend dat je met deze sterotypes komt.

14 augustus 2019 om 14:03

Beste competitie en mooi voetballen is een mening. In Engeland gaat het op heel veel kracht, snelheid en loopvermogen. Imo is het Spaanse voetbal over het algemeen technischer. Dit was ook de ondergang van de Boer. Hij wilde zijn team laten opbouwen, domineren in balbezit en combineren. Terwijl hij de spelers er helemaal niet voor had.

14 augustus 2019 om 14:23

Ja Southampton, Everton, Wolves, Bournemouth en ook andere clubs binnen en net buiten de PL spelen gewoon lange ballen voetbal. Kijk aub wat meer en stel je mening bij. PL en Championship zitten vol mooi voetballende clubs en het niveau is gigantisch hoog.

14 augustus 2019 om 14:33

Klopt, de Boer kreeg als opdracht mee dat Crystal Palace moest gaan spelen op zijn Hollands. Echter dat duurt maanden zo niet langer voordat je dat erin geslepen hebt. Moet je veel spelers vervangen, dan kan het zelfs jaren duren. maar ja, na vier nederlagen bedachten ze zich, ontsloegen de Boer en spelen sindsdien weer op zijn Engels.

Je kan de Boer wel verwijten dat er elke keer intuind. Inter speelt al decennnia op zijn italiaans, Crystal Palace speelt decennia op zijn Engels, waarom denk de Boer dat hij dat echt kan veranderen?

Wat dat betreft was Koeman beter, Southampton wilde aanvallend spelen en had een goede jeugdopleiding. Bij Everton ging het echter zoals het met de Boer bij Crystal Palace ging, daar kan je niet aanvallend spelen, ze hadden geeneens een spits, die hadden ze net verkocht.

Beide ploegen zijn inmiddels ook niks opgeschoten. Ik durf te beweren als De Boer daar nog steeds trainer was Inter allang weer mee had gedaan om de landstitel. Verkeerde aankopen, management en vooral ook het voetbal wat er gespeeld word is al jaren achterhaald.

14 augustus 2019 om 13:37

Heel leuk dat je beweert dat de Boer Inter zou leiden naar een concurrent voor de landstitel. Een heleboel gezeik dat gesteund wordt op geen enkele feit of argument. Als Bielsa trainer was van Barcelona 4 jaar terug dan hadden we 4 maal de CL gewonnen en elke andere beker. Mijn mening. Geen feit...

14 augustus 2019 om 13:47

Blijft inderdaad een mening. Maar trainers als Spalletti denken toch vooral aan korte termijn resultaat. Terwijl De Boer een lange termijn visie had, maar dat kennen ze in Italie niet. Vandaar dat ze al decennia lang niet meer meedoen met de grote jongens op Juve nagelaten.

14 augustus 2019 om 13:53

Lange termijn of niet. Toen Mourinho, wat trouwens zeer toevallig is, Inter verliet werd die club geen schim meer van wat het was. Dat toont toch wel wat voor trainer het is geweest die Mourinho. Met zo'n elftal het beste Barcelona allertijden eruit knikkeren en de treble winnen met bijna allemaal 30ers in je team. Petje af, ookal was het voetbal niet om aan te gluren. Ik geloof niet dat de boer of een trainer van dat soort kaliber Inter en de serie A kan redden van de dominantie van Juve. Een Simeone, Klopp of Pochettino, dat zou natuurlijk een immense impuls zijn in die competitie.

14 augustus 2019 om 13:56

Wat is zijn lange termijn visie dan? Bewust schandalig slecht beginnen om de verwachtingen heel laag te leggen en in een later stadium modale prestaties geweldig te doen lijken? Prima dat jullie je landgenoot willen verdedigen maar de Boer is gewoon geen goede manager, einde verhaal. Overal worden er wel externe excuses gezocht maar kijk eens in eigen boezem, zou ik zeggen. Eenzelfde verhaal bij bijvoorbeeld Marc Wilmots, ook een coach van niks, die ook veel excuses had wanneer het mis liep.

14 augustus 2019 om 14:04

@bon jovi Vandaar dat hij 4 kampioenschappen won met zeer matige ploegen en daarmee af en toe zelfs Europees redelijke resultaten wist te behalen. Als je scorebordjournalistiek wilt voeren, wees dan consequent.

14 augustus 2019 om 14:06

Ik heb nergens kritiek op je vriend, Jose. Dat vond ik zelf de beste coach van de wereld toen die nog bij Inter rondliep. Counterploeg mer enorm veel discipline.

14 augustus 2019 om 14:07

Ik vind hem niet zo slecht als hoe men over hem oordeelt. Ik denk dat De Boer een beetje op het niveau Koeman zit. Die heeft in het buitenland ook eerst 2 mislukte avontuurtjes gehad.

14 augustus 2019 om 14:14

Ach ik volg de Eredivisie niet maar als ik het mag geloven (zelfs die hard Ajax fans zeggen dit) was het met dramatisch voetbal en met dank aan de matige concurrentie dat Ajax 4 titels op rij pakte. Velen waren blij toen de Boer weg was en vonden het spel onder Bosz en ten Hag veel en veel beter. Dat zag ik ook in Europees verband terug, waar ik wel eens naar Ajax kijk. En zelfs al was het nog met sprankelend voetbal geweest, so what? We hebben het over de Eredivisie. In de Serie A en Premier League deed hij het tenenkrommend slecht.

14 augustus 2019 om 14:37

"vandaar dat ze al decennia lang niet meer meedoen met de grote jongens op Juve nagelaten".

2009-2010: Inter wint de Champions League
2006-2007: Milan wint de Champions League
2004-2005: Milan wordt tweede in de Champions League
1994-1995: Milan wordt tweede in de Champions League
1993-1994: Milan wint de Champions League
1989-1990: Milan wint de Champions League

Dan mag het Belgische voetbal de komende decennia toch "niet meedoen met de grote jongens" voor mijn part. Dan vergeten we nog meerdere seizoenen de laatste decennia dat er de halve finales bereikt werd door ploegen als Milan, Inter en Roma.

14 augustus 2019 om 15:05

De laatste decennia is van 2010-2020 vriend. Die prestaties zijn zwaar ondermaats vergeleken met begin van deze eeuw en jaren 90.

14 augustus 2019 om 15:20

Je vergeet de overwinning in 2003.

14 augustus 2019 om 16:32

Je weet dat decennia meervoud is?

14 augustus 2019 om 16:32

Ik wil niet betweterig doen maar decennia is echt meervoud van decennium hoor, qua laatste decennium heb je inderdaad gelijk.

14 augustus 2019 om 17:17

Klopt, heb het zelf fout inderdaad. Nederlands is nooit me beste vak geweest helaas.

14 augustus 2019 om 13:52

Wat is dit overdreven chauvinisme hier op de site toch altijd? Heb dit jaren over van Gaal en United moeten aanhoren, en nu zelfs over de Boer en Inter? Jij denkt dus echt serieus dat Frank de Boer wel even de code kan kraken en alleenheerser Juve het lastig kon gaan maken? Dat geen enkele andere Italiaanse ploeg of trainer daar dat kan in de laatste 7-8 jaar zegt voor de rest niets natuurlijk. Geen probleem voor Frank. Wat een domme clubs allemaal zeg dat ze dat niet snappen!

14 augustus 2019 om 14:09

Zijn genoeg andere trainers die het kunnen. Conte bijvoorbeeld. Gaat mij om het feit dat je de trainer die je aanstelt de kans geeft, bij de club past en de spelers haalt die hij graag wil. Anders heeft her geen nut. Zelfs Pep en Klopp hadden tijd nodig om van City en Liverpool machines te maken.

14 augustus 2019 om 14:26

Volgens insiders had de boer al na een aantal weken problemen met sleutelspelers als Brozovic, Perisic en Icardi. Dat waren in het Inter van toen echt vitale spelers, dus ik ben er niet van overtuigd dat het wel goed zou komen met de boer. Verder heeft spalletti echt wel goed werk geleverd, Inter is nu (hopelijk) terug een vaste klant in de CL, daar konden ze bij Inter alleen maar van dromen voor hij kwam.

14 augustus 2019 om 15:57

Maar heel de boer past niet bij Inter. Frank houd tenenkrommend saai balbezit voetbal rond de middenlijn met veel controle. Dat is niet de stijl van Inter

14 augustus 2019 om 16:25

Frank houdt daar helemaal niet van. Hij houdt van aanvallend voetbal maar moest het bij Ajax doen met de middelmatige spelers die hij had. (Op een paar geweldige na). Dan ga je op safe spelen.

14 augustus 2019 om 14:11

Heb je het nu over in je eerste zin ook over Crystal Palace? Want die zijn heel aardig opgeschoten sinds zijn vertrek, eindigden vorig seizoen comfortabel als 12e, een zeer goede plek met hun mogelijkheden. Ik heb alle 4 de matchen onder de Boer gezien bij Palace en dat was best een lachertje. Misschien had dat met een aanpassingsperiode wel geholpen, maar tegen dat zou werken was het goed mogelijk dat het al te laat zou zijn geweest voor Palace om degradatie te voorkomen, want er was helemaal geen progressie te zien in die 4 matchen. Palace heeft, ook achteraf gezien, de enige juiste beslissing gemaakt toen.

14 augustus 2019 om 14:47

Jij bent verreweg van objectief en het neigt zelfs naar fanboy gehalte. De Boer komt in alles tekort om een club als Inter te kunnen coachen en beweren dat hij zou meedoen om de titel is bizar. Juventus is jarenlang al heer en meester in de Serie A en daar zouden weinig trainers verandering in kunnen brengen en De Boer helemaal al niet.

Welke karma precies? Mourinho heeft er nog een prijs of 3 aan overgehouden en heeft United een Europese beker geschonken. Hun eerste in 11 jaar tijd.

De boer is, vergeleken met Mourinho, een waardeloze trainer en z'n reeks bij Crystal Palace was inderdaad het slechtste ooit in Engeland, denk zelfs in de gehele voetbalgeschiedenis.

Houd je bek maar de Boer. Wat Mourinho heeft gepresteerd, afgezien van z'n lelijk voetbal volgens velen, kan bijna geen enkele trainer voorleggen. En dit zeg ik als FC Barcelona supporter.

14 augustus 2019 om 13:40

'houd je bek maar'... zo praat je toch niet over je voormalig aanvoerder?

14 augustus 2019 om 13:44

Ijsmuts

De Boer is inderdaad onze voormalig aanvoerder en dat waren er velen. Maar ik begin stilletjes aan een degou te krijgen aan de hetze die ontstaat tegen Mourinho, iets waar hij trouwens grotendeels zelf voor verantwoordelijk is geweest. De Boer hoort beter te doen dan dit en gewoon niet op in te gaan tegen het karikatuur van een Mourinho. Laat hij zich focussen op z'n recente prima resultaten en z'n trainersvak. Guardiola deed dat ook destijds, negeerde Mourinho gewoon en liet het spreken over wanneer ze op het veld kwamen.

14 augustus 2019 om 13:48

'barcelona supporter' bedoeld ie denk ik

Beetje kritisch lopen doen tegen voormalige helden en sfeerverpesters als Mourinho ophemelen. Dan ben van 't padje

14 augustus 2019 om 13:57

@veroordeeld: zoveel zegt de Boer toch niet?
als de Boer nou had gezegd: "mourinho moet lekker z'n bek houden!" dat had pas getuigt van weinig klasse. Nu zegt hij eigenlijk niets negatiefs over Mourinho.

14 augustus 2019 om 15:33

De hetze tegen Mourinho? Die man istoch allang niet meer relevant. Werkt ie niet ergens bij een TV zender in het midden-oosten?

14 augustus 2019 om 15:37

Ja Migi daar werkt ie inderdaad. Want Mourinho zou natuurlijk geen baan krijgen bij Arsenal, Inter, PSG, Bayern,...

Populistische chauvinisme wederom en de haat jegens Mourinho ziet tenenkrommend diep.

Het is niet José die moet zoeken naar een baan maar het zijn de clubs die moeten smeken bij José. Ken je feiten gozer, dit is geen de Boer waarover we het hebben maar één van de meest succesvolle trainers aller tijden en dat in een record tijd.

14 augustus 2019 om 16:28

Je hebt groot gelijk. De clubs liggen op hun knieën te smeken en te bidden of de grote Mourinho alsjeblieft bij ze wil komen werken... Nu we het daarover hebben: hoe bevalt het leven met Peter Pan en Tinkerbel?

14 augustus 2019 om 16:29

Gelukkig heeft hij de clubs voor het uitkiezen, dan zal hij gelukkig nooit aan de slag gaan bij mijn Ajax.

Verschrikkelijke trainer.

14 augustus 2019 om 13:42

De Boer heeft zelf geen invulling gegeven aan wat karma inhoudt. De schrijver van het verhaal vult het zelf in. Verder zegt De Boer geen gekke dingen of iets heel vervelends of Mourinho. Andersom heeft die hoffelijkheid niet plaatsgevonden.

14 augustus 2019 om 13:45

Tubes

Ik heb het interview niet bekeken en moest dit zo zijn dan bied ik m'n excuses alvast aan. Top journalisme van voetbalzone dan zoals altijd!

14 augustus 2019 om 16:53

Precies, hij zei niks raars. Wat ik trouwens ook mooi vond is dat hij desgevraagd tegen de politiek correcte stroom in aangeeft dat hij het onzin vindt dat de dames net zo veel als de heren betaald willen krijgen, terwijl er veel minder commerciele interesse voor damesvoetbal is. Dat hoort de Guardian niet graag haha.

14 augustus 2019 om 14:21

Nou wat een prestatie zeg, de EL winnen. Het staat leuk op je CV, maar heb je gezien teven wie ze moesten? Saint ettiene, Anderlecht, fk rostov, celta de vigo en ajax, het zou juist een schande zijn als ze niet hadden gewonnen met deze loting. Ze werden nog 2e ook in een groep met fenerbache, feyenoord en zorya wat vrij matig is. Ik vind dat je wel iets respectvoller mag zijn tegen de boer, met je houd je bek. 'Lelijk voetbal volgens velen'? Het deed bij vlagen gewoon pijn aan je ogen.

14 augustus 2019 om 15:33

Niet alleen de CL hoor. Vergeet de community shield niet.

14 augustus 2019 om 14:26

Jij snapt er ook weinig van, De Boer heeft het bij het rechte eind. Iedereen die genoeg kijkt weet dat Crystal Palace met Parish domme beslissingen heeft gemaakt door halve bak een idee te gaan verwezenlijke en niet door durft te zetten. Parish was to blame, niet De Boer.

14 augustus 2019 om 16:28

Heb je het artikel ook gelezen of alleen op de titel gereageerd? Die titel is namelijk nogal stemmingmakerij, de Boer slaat helemaal niet terug en de zogenaamde quote is klopt niet volledig en is uit de context gerukt. Dus of je alsjeblieft gewoon wil lezen ipv giftig beginnen te typen en onterecht de boer te veroordelen.

Totaal of topic: maat wat Frank de boer heeft gedaan voor Ajax was niet normaal 4 champions league league gehaald plus geld binnen harken en een grote schilt wegenwerken, gewonnen van grote clubs, 4 kampioen van Nederland, talenten door laat breken en verkopen met winst... Wat een geluk had Ajax met Frank de boer.

14 augustus 2019 om 13:41

Dat klopt. Veel vh huidige succes wordt toegeschreven aan overmars maar frank de boer is toch echt de reden dat dit mogelijk is gemaakt.

14 augustus 2019 om 13:43

Zeker waar, met beperkt budget 4x kampioen en CL. Daardoor kwam er weer geld in het laatje

14 augustus 2019 om 14:25

Opzich komt het ook deels door het falen van de concurenten. Het punten aantal van ajax was dermate matig dat ze in hun handjes mochten knijpen dat niemand boven hun eindigde en daarmee het geld van de CL binnenharkten. Vreemd genoeg deden ze het in de CL juist weer vrij goed voor hun doen volgens mij.

14 augustus 2019 om 13:44

Die kreeg toen een karige portemonnee om zijn selectie op pijl te houden. De beste spelers gingen weg en transfervrije en goedkope spelers kwamen terug. De selectie takelde jaar na jaar verder af.

Daar in de premier league gaan ze echt geen degradatie riskeren voor een "plan". Als je 4 wedstrijden op rij verliest klinken de alarmen. Te groot risico met al dat geld daar moet je koste wat het kost in de pl blijven.

De Boer heeft 4 kampioenschappen behaald door zijn spelersgroep en het verzaken van vooral PSV, het vijfde kampioenschap hadden ze wel echt verdiend en dat komt door zijn slechte wissels (het hele jaar door) in Eindhoven terecht.
Hij heeft en kent maar 1 systeem is gruwelijk eigenwijs en kan het gewoon niet overbrengen ondanks dat hij het spelletje ziet en dan ook nog elke keer een assistent meenemen die niets toe voegt. De Boer zal nooit een toptrainer worden of succes behalen in Europa, zo goed als voetballer zo slecht als trainer.

Vind dat karma een beetje een bs-opmerking van de Boer. Hij had zich niet uit moeten laten over een collega trainer en ik snap dat Mourinho daar een beetje geprikkeld op reageerde. Om daarmee gelijk iemands ontslag als karma te zien, is een beetje triest, als dat tenminste is waar de Boer op doelde.

14 augustus 2019 om 13:56

Dat laatste kan ik uit het stuk niet opmaken. Eerder speculatie van de schrijver.

Over welke karma heeft de Boer het nou? Doet het even leuk in een competitie van een belachelijk laag niveau en komt die weer meteen leuk doen. In elke serieuze competitie is deze man mislukt. Mourinho heeft daarentegen talloze prijzen gepakt, zelfs in zijn tijd onder United.

De Boer is inderdaad een hele slechte manager. Met zijn cultuuromslag. Dit geeft aan dat hij er niets van snapt. De prestaties van Ajax destijds waren niet zijn verdienste. Dat is nu wel duidelijk.

De Boer zal het met zijn ego ook niet snel zien. Je bent namelijk wel naief als je denkt de tijd te krijgen bij een club als Crystal Palace. Dat is eigenlijk al gewoon een middenmoter en als het slecht gaat, kunnen ze zomaar degraderen. Daar heb je niet de tijd voor een complete ommezwaai.

Ook bij Internazionale werkt dat niet. In potentie een topclub, maar ze waren toen al afgegleden en ingehaald door andere clubs. Bovendien is de druk om te presteren er nog altijd waardoor je ook daar niet de tijd of de luxe hebt om het ineens compleet anders te doen.

Ajax en Atlanta hebben over het algemeen de beste, of in ieder geval 1 van de betere selecties. Die kunnen matig spelen en nog steeds winnen. Daar heb je dus de tijd om dingen te implementeren, want de resultaten blijven wel komen.

Hij heeft gelijk dat hij erin is geluisd door Parish en met opzet tegengezeten door de vedettes van Crystal Palace. Het is alleen ook De boer die had moeten zien dat de kartrekkers bij Palace, de vedettes waren en dat deze spelers ook voor de tactiek stonden die ze hanteerde. Als je dan je tactiek gaat veranderen en wilt voetballen, vallen deze spelers af. Zelfs vedettes worden dan kleine kindertjes en zetten binnen no-time de selectie tegen je op en zorgen voor slechtere prestaties. Naief ja, maar als een Parish tegen je zegt dat het goed komt kun je de gok wagen.

Zelfde als met United onder Mourinho. Je ziet Pogba en Lukaku gewoon opzettelijk minder lopen tegen het einde van zijn periode.

Deze titel weer... hij slaat helemaal niet terug en de quote is hardhandig uit z'n verband gerukt. Hij geeft Mourinho overigens ook gelijk over 'de slechtste manager ooit', geeft aan dat hij geen wrok heeft en dat hij op dat soort zaken niet reageert. Dat geleuter over karma interpreteer ik meer als 'dat loopt zijn gangetje wel', in ieder geval niet als een sneer naar Mourinho, maar door de titel wekken jullie wel die indruk. Ik snap dat er clicks gegenereerd moeten worden maar dit is ook gewoon flauw naar de Boer toe.

14 augustus 2019 om 17:11

"Ik ben echter niet iemand die lang met wrok rondloopt en op zulke dingen reageert. Ik geloof dat karma altijd zijn ding doet", doelt De Boer op cryptische wijze op het ontslag van Mourinho op Old Trafford.

Juist ja geen wrok maar wel ff benoemen. Denk dat de boer wel ff hard op zn pik was getrapt door Mourinho destijds. Anders ga je dit niet alsnog in een interview aankaarten.

Maarja we weten allemaal dat hij een kemphaan was. Zie voorbeeld met El Hamadoui

14 augustus 2019 om 17:39

Onbegrijpelijk hoeveel mensen niet snappen wat journalistiek inhoudt. Het wordt hem gevraagd, daarom geeft hij er antwoord op. Dat is heel wat anders dan het 'alsnog in een interview aankaarten'. En zoals ik al aangeef: op basis van wat hij daarvoor zegt (hij geeft mourinho gelijk en zegt geen wrok te koesteren) is het een stuk aannemelijk dat hij bedoeld dat dat allemaal wel los loopt, met een knipoogje dan dat hij een sneer geeft aan Mourinho.

In het originele artikel wordt de quote trouwens gebruikt als een lekker smeeuig begin van het artikel, een introotje

When Jos㩠Mourinho called Frank de Boer “the worst manager in the history of the Premier League”, the Dutchman’s ego remained intact. De Boer is a realist. Zero points and zero goals from four league games before his September 2017 sacking at Crystal Palace was indeed historically poor.

“at that moment, he can say that because it was a really bad record, of course,” De Boer tells the Guardian. “for me, if he wants to say that, I’m not the guy who wants to respond to that … I think karma always strikes back.”

Dit komt op mij echt niet over als een sneer naar Mourinho.

Ja karma doet zeker zijn ding , van een “toptrainer” naar een trainer van een hoofdklasse niveau in een land waar voetbal niet echt leeft.

Frank je kan gewoon roepen dat je het geweldig vind dat ze die mafkees wederom de laan hebben uitgestuurd. Frank was misschien de slechtste maar wel normaal. Nu de magie om Mourinho wat weg is en hij ook moet laten zien hoe zo'n toptrainer hij is, wil ik nog weleens weer zien hoe lang hij bij clubs blijft en hoeveel hij nog wint. Hij had al tijd de mazzel dat hij ook goede ploegen had. Geen crystal palace zoals Frank..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Crystal Palace

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Arsenal30-2
12.Everton30-7
13.Burnley 30-10
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
W. ZahaAanvaller243
R. HodgsonUnknown
GuaitaKeeper220
C. BentekeAanvaller150
C. WickhamAanvaller61
G. CahillVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Crystal Palace.

In de wandelgangen

Maandag 27 januari
In de zoektocht naar een vervanger voor de geblesseerde Luis Suárez is Barcelona uitgekomen bij AS Monaco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren