BILD wijst schuldige aan voor mislukte deals Ziyech en Bergwijn

Woensdag, 14 augustus 2019 om

Bayern München slaagde er in de afgelopen periode niet in om Hakim Ziyech en Steven Bergwijn los te weken bij respectievelijk Ajax en PSV en in een uitgebreide reconstructie wijst BILD met de beschuldigende vinger naar technisch directeur Hasan Salihamidzic. Volgens de Duitse krant is de ‘td’ van de Duitse kampioen slordig geweest in de contacten met het tweetal uit de Eredivisie, waardoor deals nimmer van de grond kwamen.

Salihamidzic sprak eerder dit jaar uitgebreid met Ziyech en diens zaakwaarnemer Mustapha Nakhli over de plannen van Bayern voor de middenvelder. Daarna trad echter een radiostilte in, waardoor de Ajacied een overstap naar der Rekordmeister uiteindelijk niet meer zag zitten. Ziyech, die ook enige tijd werd gelinkt aan Sevilla, besloot uiteindelijk om zijn contract bij Ajax te verlengen tot medio 2022.

Volgens BILD speelde zich eenzelfde scenario af in het geval van Bergwijn. De aanvaller van PSV sprak ook met Salihamidzic over een eventuele transfer richting Bayern, maar intensivering van de contacten bleek er niet in te zitten. De net als Ziyech bij Sevilla genoemde Bergwijn praat momenteel met PSV over verlenging van zijn contract. Zijn huidige verbintenis in het Philips Stadion loopt af in 2022.

Salihamidzic zag door dezelfde houding ook de gesprekken met aanvaller Timo Werner (RB Leipzig) en middenvelder Marc Roca (Espanyol) op niets uitlopen. De Bayern-directeur sprak openlijk over de interesse in Callum Hudson-Odoi, waarna Chelsea de stekker uit de onderhandelingen trok. De vleugelaanvaller heeft inmiddels zijn contract bij de Europa League-winnaar verlengd. Een eventuele deal voor Leroy Saneé ketste af omdat de aanvaller onlangs zwaar geblesseerd raakte. Salihamidzic slaagde er wel in om Ivan Perisic weg te halen bij Internazionale, al ging dat naar verluidt ook niet zonder slag of stoot.


Poll

Had Bayern München Hakim Ziyech en Steven Bergwijn moeten aantrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door crzeven)

Maar Bayern was toch niet geinteresseerden volgens sommigen hier?

14 augustus 2019 om 12:54

Geïnteresseerd blijkbaar wel dus, hoewel je je kunt afvragen hoe serieus ze waren aangezien ze niet hebben doorgepakt

14 augustus 2019 om 12:56

Grappig, als iets positief is voor club en/of spelers die iemand aanhangt dan moet he de media geloven, is het negatief dan juist weer niet, is wel verwarrend hoor 😜 Weet natuurlijk niet of het wel waar is, maar als je geen belangstelling meer hebt is afmelden wel het minste wat je kunt doen

14 augustus 2019 om 13:08

Gelukkig kent Bild alle feiten, loland.

14 augustus 2019 om 14:09

Blijkbaar niet, want in tegenstelling wat men bij Bild suggereert, is de transfermarkt in Duitsland nog steeds open en kan een transfer van beide heren alsnog plaatsvinden. Het is namelijk niet zo dat een contractverlening een transfertegenhoud; het maakt het afkopen van het contract hooguit wat duurder.

15 augustus 2019 om 19:22

Geinteresseerd zijn en een transfer afronden zijn 2 verschillende dingen he. En weet je wat een transfer tegenhoudt? Een speler die de geinteresseerde club afwijst. Zie ook Ziyech en Sevilla

Ehmm, misschien was Bayern simpelweg van beide spelers niet overtuigd?

14 augustus 2019 om 12:53

Komt het in principe wel op neer. Er was interesse maar Bayern geeft de voorkeur aan andere spelers en heeft het gelaten.

14 augustus 2019 om 13:32

Dan ontbreekt in dit stukje nog wel de afwijzing van Bayern München richting de genoemde spelers. Het lijkt er inderdaad op dat de spelers geen prioriteit waren, maar Bayern had wel interesse. Als Bayern er dan voor kiest niet met die spelers in zee te gaan, is het altijd nog netjes om dit naar hun te communiceren. Kleine moeite, groot plezier. Spelers kunnen vaak wel leven met een afwijzing, maar houden een nare smaak over als clubs eerst concreet worden én vervolgens helemaal niks meer laten horen. AS Roma hoeft bijvoorbeeld ook niet meer aan te komen voor Ziyech.

14 augustus 2019 om 13:36

Ja dat klopt ook, dat geef ik hieronder ook aan in een reactie. De manier waarop het gaat is onbeschoft tegenover de spelers en zaakwaarnemers. Het is alleen niet de reden dat de deals niet zijn doorgegaan.

14 augustus 2019 om 13:38

Precies dit. dit is niet alleen in de voetballerij zo maar ook in het gewone leven. Als zelfstandige wordt ik ook wel eens benaderd voor iets,reageer keurig en hoor er nooit weer iets over. Als zo iemand een halfjaar later weer komt voor iets anders,dan denk ik ook wel 2x na. Als je de moeite kunt nemen om een bericht te geven waarom iets niet doorgaat dan neem je je gesprekspartner niet serieus en kan dat tegen je gaan werken in de toekomst

14 augustus 2019 om 13:39

Afwijzen lijkt mij pas definitief op deadline day. Waarom zou je definitief afwijzen als er nog van alles kan gebeuren?

14 augustus 2019 om 14:06

@Timba69, heb jij ook een punt, maar als de spelers nog in beeld waren, is de communicatie ook niet echt lekker gegaan. De spelers dachten namelijk niet meer in beeld te zijn....

14 augustus 2019 om 15:07

Is niets anders dan in het bedrijfsleven. Na een 'leuk' gesprek hoor je ook nooit meer wat. Het is niet chique maar het gebeurt blijkbaar niet alleen bij Bayern.

14 augustus 2019 om 16:11

@De Toekomst

Ziyech is sowieso nogal kieskeurig gebleken. Geen probleem natuurlijk, maar als de top niet concreet word en voor andere mogelijkheden gaat, moet je wel bij jezelf ten rade gaan wat het is wat topclubs afschrikt.

Het probleem met Ziyech is dat hij niet leert van z'n fouten. De fouten die hij bij Heerenveen maakte, maakt hij nu nog steeds. Dat kan in de Eredivisie, maar bij grote clubs in top competities zijn dat criteria waarop spelers niet als 'goed genoeg' bevonden worden.

Overigens is Bayern ook veel groter dan de speler Ziyech. Hij kan het zich helemaal niet veroorloven om een nare smaak over te houden aan dergelijk handelen, want kennelijk is dit de enigste Europese topclub die enigszins interesse in hem had.

14 augustus 2019 om 13:02

Zou kunnen, het is alleen raar dat Bayern eerst contact legt en daarna niets meer laat horen. Het lijkt er eerder op dat zij backup waren voor andere deals.

14 augustus 2019 om 13:06

Voor alle spelers zijn er legitieme redenen om ze niet te halen, alleen de manier waarop Salihamidzic het doet laat te wensen over en zal Bayern pijn doen als dit zo doorgaat. Er is geen reden om die bruggen zo te verbranden.

14 augustus 2019 om 13:30

Daar lijkt het inderdaad gewoon op. Waarschijnlijk waren beide spelers wel enigzinds op de radar, maar alleen bij een lage prijs. Informeren kan altijd. Als ze echt interesse hadden ze wel meer actie ondernomen. Die Salihamidzic zal toch ook niet als eenling handelen en overleg hebben. Maar goed, des te beter, Fijn voor de Eredivisie dat deze spelers blijven

14 augustus 2019 om 14:24

Blijkbaar juist wel overtuigd, anders was deze artikel er niet. Er wordt iemand kwalijk genomen voor het falen. Als Bayern er niet van overtuigd zou zijn, dan was dit artikel er niet. De radiostilte kunnen zoveel redenen hebben. Misschien hun onderhandelingstactiek, afwachten, misschien meerdere spelers op het oog, weten wij veel.

Ziyech is een gemiste kans, had daar prima in meegekund. Bergwijn vind ik vooral een hype

14 augustus 2019 om 13:02

Precies andersom, Ziyech kan hoe hij speelt niet functioneren bij een topclub als Bayern. Bergwijn wel en wordt alleen maar beter.

14 augustus 2019 om 14:52

Hoe speelt Ziyech dan? Juist speelt hij buiten de standaard manier van voetballen om. Hierdoor zal hij juist eerder slagen. Net als Frenkie bijvoorbeeld. Die zal het zogenaamd ook niet redden. Ondertussen niet weg te denken uit de basis...

Bergwijn is hier misschien wel een goeie speler, maar in de topcompetities zijn er wel meer snelle jongens als Bergwijn die zelfs veel verder zijn en met name rustiger voor de goal.

Wat maak Bergwijn uniek?
Wat Ziyech in ieder geval uniek maakt is zijn inzicht. Wat heeft Bergwijn? Snelheid? Aldus meer dan de helft van wingers...

Met alle respect. Ik ben Bergwijn fan, maar die speelt gewoon bij een topclub waarmee hij prijzen kan winnen. De topclubs in topcompetities die ook prijzen kunnen winnen, daar zie ik bergwijn niet slagen. Wellicht in de toekomst. De tijd zal het leren, maar nu denk ik het niet.

14 augustus 2019 om 18:29

Frenkie niet weg te denken? Het seizoen moet nog beginnen..

14 augustus 2019 om 13:16

Daarom hebben de afgelopen 2 jaar (en na het teleurstellende wk) geen enkele grote / subtop club ziyech gekocht... bij Bayern zou hij gewoon de bank warm houden en dan moet ik het maar zien met zijn gedrag hoe hij zijn carrière verder leven in zou blazen. Ajax is gewoon de perfecte club voor hem.

14 augustus 2019 om 13:46

Zoals Martijn zegt, zie Bergwijn eerder slagen bij een club als Bayern dan Ziyech.Bergwijn speelt ondanks het verschil in leeftijd volwassener en zakelijker dan Ziyech, heeft ook meer potentie.En ik zeg dit als Ajacied zijnde. Ziyech heeft dan weer wel dat hij eerder een wedstrijd kan beslissen met een geweldige pass of actie. Maar Bergwijn een “hype” noemen getuigt van onkunde bij jou.

14 augustus 2019 om 14:57

Potentie lol.
Bekijk dan de 21jarige ziyech voordat je het over potentie hebt.
We zien wel of we nog over Bergwijn praten op leeftijd 26.
El Ghazi was ook the next big thing zogenaamd. Zie hem nu.
Locadia idem. hoorde volgens zijn potentie nu de nr 1 spits te zijn van Oranje.

Met potentie koop je niks.

Begrijp me niet verkeerd ik vind Bergwijn een prima speler,, voor PSV en de ED. Buiten NL vind ik het wel meevallen. Europees en in Oranje vind ik hem matig.

14 augustus 2019 om 18:11

Is toch helemaal niks aan gelogen over potentie? Ziyech speelde nog bij Heerenveen op 21 jarige leeftijd terwijl Bergwijn de man is bij een Nederlandse topclub en al meerdere CL wedstrijden en interlands op ze naam heeft. Je noemt ook namen op die niet in de buurt komen van Bergwijn qua kwaliteit en potentie.Potentie wilt natuurlijk niet zeggen dat hij ook daadwerkelijk zijn potentie gaat benutten maar dat betekenent niet dat je dat niet kan benoemen. Beetje onzinnige reactie dit.

14 augustus 2019 om 15:59

Zo geweldig is Ziyech anders niet als het niveau omhoog schiet. Een goede speler hoor, maar bij een Europese topclub moet je met zijn manier van spelen constant dreigend zijn. Dat zie ik bij Ziyech eerlijk gezegd niet gebeuren. Bergwijn is een buitenspeler en het is altijd lastig in te schatten hoe zij het doen in het buitenland.

Vreemd van Bayern Munchen dat zij een Technisch Directeur hebben aangesteld die blijkbaar incapabel is voor de functie die hij moet uitvoeren. Van een Europese topclub als Bayern mag je toch wel verwachten dat zij mensen aan het roer hebben staan die hun functie op een juiste manier kunnen uitvoeren. Ik vind dit ook helemaal niet 'des Bayerns', omdat zij altijd overkomen als een goed gestructureerde club waar alles goed geregeld is en zelden paniek is.

14 augustus 2019 om 12:56

Het is ook gewoon pure stemmingsmakerij van Bild nu. Typerend dat ze snel Werner en Roca er nog even bij proberen te halen. Voorkeur ging uit naar andere spelers.

14 augustus 2019 om 14:35

Stemmingmakerij of niet , vind dat Salihamidzic tot nu toe niet heeft aangetoond een capabele td te zijn voor een absolute topclub als Bayern. 80mln voor Hernandez , 30/40mln voor Pavard (die niet de speler is die je moet willen hebben als Bayern zijnde) , Boateng behouden Hummels verkopen , afhaken met Sane... het (niet) doorselecteren van de selectie neem ik hem niet kwalijk , maar het kan allemaal wat vlotter en beter. Kovac out , proberen Klopp volgend seizoen aan te trekken... en Salihamidzic out ,en neem de td van Leipzig/Hoffenheim/Leverkussen/Ajax/Gladbach/Dortmund... ken die td’s niet (muv ajax uiteraard) maar ze leveren al tijden uitstekend werk qua aan/verkoop van spelers.

Iets met heel hard aan de stoelpootjes aan het zagen. Bayern heeft toch juist best goed ingekocht? Ik had inderdaad Ziyech het gegund om naar Bayern te gaan, maar goed dan schakelen we Bayern wel gewoon uit in de CL. Mogen ze hem volgend jaar halen voor 50 miljoen

14 augustus 2019 om 16:04

Bayern is in een periode van zo'n drie jaar kwalitatief echt wel minder geworden. Dan kun je niet stellen dat er 'best goed' is ingekocht. Met de huidige ploeg zie ik er geen kanshebber voor de Champions League in, al is de transfermarkt nog wel ruim drie weken open.

De TD van Bayern kan toch gewoon even informeren naar de prijs en de interesse van de speler zelf?

Nee hoor Bayern heeft geen interesse gehad omdat hij wel eens wat balverlies heeft, dat kan niet bij een top club he, niet alsof je een verdedigende middenvelder als Javi Martinez en een verdediging van honderden miljoenen voor zo’n geval hebt. Ook die pass op Donny gisteren, Hakim is zo’n heerlijke speler die gewoon altijd een speler voor de keeper kan zetten. Heeft ook echt wel verbeter punten, maar daar voor ga je naar de absolute top en ik denk dat Bayern heel dom is geweest om hem niet te halen. Vind ik prima hoor, mag nu voor mn 4de jar op rij weer van deze mooie voetballer genieten!

14 augustus 2019 om 13:11

Bayern had hem gewoon niet nodig en het is dan zonde om geld daarvoor uit te geven.

14 augustus 2019 om 13:18

Bayern kijkt verder dan 1 goed seizoen, blijkbaar zijn de meeste grote clubs toch niet zo lovend als de meeste hier. Kan ze geen ongelijk geven, denk ook dat dit zijn plafond is.

14 augustus 2019 om 13:34

Als James al niet gekocht wordt die ik nog steeds hoger inschat dan Ziyech dan zegt dat genoeg toch. Ook zal Ziyech niet spelen bij Bayern. Gnabry is een betere speler. Bayern gaat nu voor Coutinho ook een speler die ik hoger inschat dan Ziyech.

14 augustus 2019 om 13:38

Zal er ook mee te maken hebben met dat Bayern toch graag weer naar die Duitse kern gaat en dus ruimte wilt vrijhouden voor met name Sane en Havertz volgend jaar. Vandaar ook de huur van Perisic.

14 augustus 2019 om 14:28

Ik ben blij dat jij dat zo inschat, maar dat ben ik niet met je eens. Ziyech was een hoofdrolspeler in de wedstrijden tegen de toppers vorig seizoen en was ook hartstikke belangrijk in het hoog druk zetten, dat deed hij altijd erg bezeten. Dat zijn kwaliteiten die vooral James niet lijkt te hebben omdat hij zich over veel te goed vind.
Het verschil verder ook is dat je voor 30 miljoen een relatief goedkope "gok" hebt kunnen nemen. Coutinho schat ik ook hoger in, maar die is minstens 3 keer zo duur.

Ja hoor, diezelfde Werner komt volgend jaar transfervrij naar Bayern Munchen, maar oke. Perisic deal lastig? Was binnen 1 dag beklonken.

Als Bayern hen echt had gewild, dan hadden ze doorgepakt. Kennelijk zagen ze het toch niet in hen (bergewijn en Ziyech) zitten. Wordt Salihamidzic hiervoor als scape goat gebruikt?

Is voor beide spelers denk ik alleen maar goed.

Ziyech vind ik zelf niet goed genoeg voor Bayern. Hij is ontzettend creatief, maar iemand met zijn kwaliteiten moet beter op doel kunnen schieten. Ook lijdt hij te vaak balverlies, al is het wel iemand die 90+ minuten voluit kan gaan; zijn conditie is op en top en zijn inzet ook. Hij mist gewoon nog net wat extra's als het gaat om zuiverheid en dat heb je bij een club als Bayern wel nodig, die moeten de Ch. League winnen.

Bergwijn laat zien nog zeker twee seizoenen nodig te hebben voor een overstap naar zo een grote ploeg, bovendien helpt het niet als zijn trainer hem op 10 neerzet. Spelers die te weinig overzicht hebben voor de as komen aan de zijkanten terecht en Bergwijn is hiervan een schoolvoorbeeld. Hij mist de fijne techniek en het overzicht voor het voetballen in de kleine ruimte. Bovendien is hij op links op zijn best. Bergwijn moet eerst eens meegaan op een groot toernooi en gelukkig hebben we een redelijke goede lichting.

Leuk dat Ziyech af en toe een bal over 40 meter op de stropdas legt ( eigenlijk zn enige echte kwaliteit), maar voor de absolute top waar hij zichzelf ziet spelen komt hij gewoon te kort. Jammer dat hij dat zelf nog niet realiseert.

Lijkt me eerder dat Bayern ze gewoon niet goed genoeg vond. Zijn ze namelijk allebei niet.

Ziyech ziyech pas op zijn dertigste of later buiten Nederland spelen, die gaat voorlopig nergens naartoe, hij kent zijn eigen goed genoeg om te realiseren dat mocht hij Bankier worden bij een grote buitenlandse club hij dat niet kan opbrengen, het is iemand die van het spelletje houd, Bergwijn doet er goed aan bij PSV te blijven rijpen, is de katoenen luiers net ontgroeid maar de Pampers nog ff niet.

Ziyech kwam na 10 minuten er nooit meer in...teveel balverlies waardeloze schoten over de tribunes nee Bergwijn krijgen ze wél spijt van tijdens de winterstop kost hij 70 dan halen ze hem wel op.

Wat een onzin weer allemaal. Als Bayern echt Ziyech of Bergwijn wilden dan zouden ze rennend daarheen zijn gegaan. Het is denk ik een feit dat na jaren gesolliciteer door Ziyech, de Europse (sub)top hem gewoon te matig vind. Dat is ook wel logisch, hij laat nooit wat zien op internationaal niveau. In Nederland is het wat makkelijker als je bij Ajax speelt om dan leuke dingen te laten zien als vrije speler tegen Emmen en Excelsior.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. NeuerKeeper190
R. LewandowskiAanvaller1921
T. MüllerAanvaller194
J. ZirkzeeAanvaller22
C. FrüchtlKeeper00
O. WriedtAanvaller00
S. UlreichKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

278 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 18 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag: ‘Wij hadden onze beste periode nadat hij was gewisseld’

Ajax ging zondagmiddag met 2-1 onderuit tegen FC Groningen en de Amsterdammers traden in het Hitachi Stadion aan met een verrassende opstelling. Vaste doelman André Onana ontbrak met een schouderblessure en...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 januari
In de zoektocht naar een vervanger voor de geblesseerde Luis Suárez is Barcelona uitgekomen bij AS Monaco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren