Driessen heeft begrip voor ophef om Ajax - PAOK: ‘Ajax had dit wel nodig’

Woensdag, 14 augustus 2019 om

Ajax plaatste zich dinsdagavond voor de play-offs van de Champions League door PAOK Saloniki met 3-2 te verslaan. De Amsterdammers hadden het zwaar tegen de Griekse topclub, maar konden door onder meer twee benutte penalty's van Dusan Tadic alsnog juichen. Valentijn Driessen zag dat de ploeg van Erik ten Hag opvallend veel moeite had met PAOK.

Scheidsrechter Craig Pawson kende Ajax uiteindelijk drie penalty’s toe, waarvan Tadic er twee raak schoot. Daarnaast klaagde PAOK en de Griekse pers over het feit dat de Engelsman weinig tijd bijtrok in de blessuretijd, onder meer omdat doelman André Onana de bal bij zich hield na de 3-2 van Diego Biseswar. Driessen begrijpt het sentiment in Griekenland wel.

De reactie van Nicolás Tagliafico na de overwinning van Ajax tegen PAOK Saloniki.

"Je zou bijna denken dat de UEFA een mannetje heeft gestuurd om Ajax sowieso in de groepsfase te krijgen", zegt de chef voetbal van De Telegraaf met een knipoog voor de camera van zijn werkgever. “Er was heel veel over te doen, dat de halve finalist niet direct in de groepsfase terecht zou komen. Deze scheidsrechter gaf drie penalty's, maar als je ze bekijkt, dan zijn ze stuk voor stuk terecht.”

"Ajax had het duwtje in de rug wel nodig”, vervolgt de journalist, die zag dat Ajax worstelde. "Die Griekse ploeg was echt niet zo denderend. Fysiek waren ze in orde, maar ook daar vielen veel gaten. En verdedigend waren ze kwetsbaar. Ajax kon er te weinig van profiteren. Ze hadden de wedstrijd te weinig in handen. Dat hadden ze in Griekenland in de tweede helft wel.”

Ajax treft in de play-offs van de Champions League nu APOEL Nicosia. Driessen denkt dat de Amsterdammers de topclub uit Cyprus kunnen hebben. “Dat moet geen probleem zijn. Ik denk niet dat de Cyprioten over twee wedstrijden beter zullen zijn dan deze Grieken. Deze Grieken zijn uiteindelijk over de knie gelegd en dat zal met de Cyprioten ook gaan gebeuren.”


Poll

Verwacht jij dat Ajax zich gaat plaatsen voor de groepsfase van de Champions League?


121 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Als sommige Ajacieden hier al aangeven dat minimaal 1 penalty al onterecht was en dat paok minder extra tijd kreeg dan terecht dan weet je wel hoelaat het is. Goed voor het Nederlandse voetbal uiteraard maar of het terecht is dat ze door zijn is maar de vraag.

14 augustus 2019 om 11:05

Waar doel je nu precies op?

14 augustus 2019 om 11:11

Sta plaats

Ik doel op het feit dat Ajacieden aangeven dat minimaal 1 penalty onterecht is. Dus dan kan je ervan uitgaan dat ook 1 penalty onterecht was.

14 augustus 2019 om 11:12

Elke supporter praat in het voordeel van zijn eigen club. Maar ook ik ben benieuwd welke van de 3 dan echt onterecht was?

14 augustus 2019 om 11:18

Inderdaad ‘inke Montana’. Als iedereen in het voordeel van zijn eigen club praat kun je Ajacieden die zeggen dat het onterecht is dus wel serieus nemen.

14 augustus 2019 om 11:19

De 2e 100% als je zelf gevoetbald heb weet je dat je je arm er niet af kan hakken van zo korte afstand.

14 augustus 2019 om 11:27

blijkbaar niet van de nieuwe regel gehoord omtrent handsballen. het maakt tegenwoordig niet uit of het "aangeschoten" is of opzettelijk, als de bal op de hand terecht komt waarbij de hand een stuk verwijderd is van het lichaam dan is het gewoon een handsbal. dat is hier gewoon het geval.

14 augustus 2019 om 11:34

fcu_030..
Ja maar dan moet je even de regels doornemen Zoals Attacante zegt, maakt dat 'aangeschoten' hands niet zoveel uit als de arm ver van het lichaam verwijderd is tegenwoordig.

Ofwel zoals in de regels: "wel kan er sprake zijn van voorwaardelijk opzet: als de speler die de bal met arm of hand beroert zijn arm op een positie houdt dat hij zou moeten kunnen begrijpen dat een handsbal het gevolg kan zijn. Als een speler opspringt en zich met zijn armen breed maakt, is het dus wel degelijk hands als daar vervolgens tegenaan geschoten wordt." Biseswar had gisteren dusdanig ver de bal van het lichaam dat voor zo'n situatie dat altijd als hands beoordeeld wordt.

Kunnen we dus concluderen dat er geen 1 onterecht was?

14 augustus 2019 om 11:54

Ke weet ook dat het geen natuurlijke houding is als je je arm zo wijd laat hangen. Had hij hem maar naast zijn lichaam moeten houden

14 augustus 2019 om 11:56

@ inke neem zelf de regels nog even door voordat je andere foutief wilt verbeteren. Hij was gewoon onterecht. Paok kreeg ook geen handsbal mee in de blessuretijd (randje 16). Daarbij is het frappant dat de situatie rond de 3e pingel niet vanuit verschillende hoeken werd getoond, zo kan niemand die situatie inschatten zoals het hoort. De afwezigheid van de var heeft ajax geen windeieren gelegd ( al kan ajax daar weinig aan doen)

14 augustus 2019 om 12:00

Dr.jero.

Supergoed weerlegt. Zonder argumentatie, dit komt uit het spelregel boek. En op basis van deze lezing moet je daar een penalty geven. Ik kijk graag uit naar je argumentatie voor de weerlegging voordat je met kinderlijke uitspraken komt als 'neem zelf de regels nog eens door, hij was gewoon (top argument! ) onterecht'. Bij voorbaat dank.

14 augustus 2019 om 12:13

Ik heb de wedstrijd in Griekenland gezien dus gisteren vond ik ze allemaal terecht 😋 maar met me landgenoten kan ik me eerlijke mening geven. Nieuwe regels of niet met de var erbij krijg je 7 penaltys in een wedstrijd daar zit niemand op te wachten. Zit je naar 90 minuten handje schieten te kijken. Dus om terug te komen op je verhaal als het de nieuwe regels zijn dan zit ik fout maar blijf ik bij me standpunt dat dit soort dingen onze mooie sport echt een wijvensport maakt. Op 1 meter afstand heb je geen tijd om te reageren met die nieuwe regel en de var die alles in slow motion laat zien blijf er weinig van echt voetbal over. En begrijp me niet verkeerd ik ben blij voor Ajax en het nederlandse voetbal maar als je zelf gevoetbald heb weet je hoe moeilijk het is om van 1 meter een bal te ontwijken.

14 augustus 2019 om 12:19

Heel simpel nu regel is tegen de arm penalty dan kunnen we het geen penalty vinden het is er wel 1

14 augustus 2019 om 12:48

Fcu_030

Snap je nou niet dat het niet gaat om of hij tijd had om te reageren of niet? Het gaat erom dat Biseswar zijn hand daar niet had moeten hebben. Dat is gewoon hands, hij blokkeert namelijk een bal, die hij niet hoort kunnen blokkeren als alles in een natuurlijke positie was. Het doet er geen zak toe of hij op 1 meter afstand of niet. De hand is in een onnatuurlijke houding. Daar gaat het om.

14 augustus 2019 om 13:21

Als je de regels kent is dit een penalty. Die arm heeft daar sowieso niks te zoeken. Het is hetzelfde als bij Heerenveen vs Feyenoord toen kopte ze ook van heel dichtbij op iemand zijn arm die een speler in de lucht had. Opzettelijk nee maar wel hands!

14 augustus 2019 om 11:06

Ach terecht, daar gaat het toch nooit om in het voetbal? Ik win liever

14 augustus 2019 om 11:12

En de verliezende ploeg dan? Die verliezen door een onterechte penalty.

14 augustus 2019 om 11:18

Welke was onterecht dan? Mensen denken hier echt: "3 penalties, dus 1 zal er wel onterecht zijn." maar dat waren ze simpelweg niet. En dan alsnog stel ze geven die 3-1 niet dan laat Ajax die biseswar echt niet zo vrij schieten in de 94ste minuut. Dat was echt zo'n typische probeer het maar eens schot met nog 30 seconden te voetballen.

14 augustus 2019 om 11:29

Die eerste penalty was dik terecht, maar bij die tweede en derde kun je zeker je vraagtekens zetten. Die werden beiden erg makkelijk gegeven.

Ajax ging bij een voorsprong thuis tegen Tottenham nog met acht spelers naar voren rennen, dus ik vind het gek dat je zegt dat ze Biseswar bij een andere stand niet zo hadden laten schieten.

14 augustus 2019 om 11:36

Er zat geen onterechte bij maar jij hebt zulke blinde haat naar Ajax dag is mij wel duidelijk de afgrlopen weken. Lekker provoceren en irritant doen dat is eigenlijk het enige wat je kan. Sneu hoor

14 augustus 2019 om 11:41

Die 3de vind ik onterecht. En bij het doelpunt van tagliafico vloert hij die ene paok speler dus dat doelpunt had ook afgekeurd kunnen worden.

14 augustus 2019 om 11:49

Elfenomeno.

Sorry hoor. De tweede staat in regels gewoon opgenomen dat wanneer een hand ver van het lichaam is verwijderd het als voorwaardelijke opzet wordt waargenomen. De scheids kon , hoe Biseswar zijn hand had, niks anders dan daar een penalty voor geven. Was er een var aanwezig geweest en had hij die penal niet gegeven dan was hij gecorrigeerd geworden.

De derde. Kies maar uit welke overtreding een strafschop moest worden. Die op Huntelaar of die op Tagliafico? 2 voor de prijs van 1 en jij vindt het een twijfelgeval? haha

14 augustus 2019 om 11:59

Zytto34, wat een onzin. Geen ene ploeg laat de ander scoren, omdat het niet zo lang meer duurt

14 augustus 2019 om 12:28

@Arsenal, dan baal je maar gaat mij als Ajax fan toch echt meer om kwalificatie CL. Liever onterecht dan beter zijn en naar de EL mogen

14 augustus 2019 om 12:38

Supportert waar zeg ik dat? Bij een ruime voorsprong wordt er vaak gewoon wat slapper verdedigd in blessuretijd. Dit was echt zo'n typische "probeer maar eens, want die gaat er waarschijnlijk toch niet in" schot. Tuurlijk lieten ze hem niet scoren, maar bij een 2-1 hadden ze hem 100% zeker niet zoveel tijd gegeven.

14 augustus 2019 om 12:49

Vloet hij die ene Paok Speler hahaha?

Heb je de beelden uberhaupt gezien. De beste man draait zichzelf dol, en Nico staat erbij en kijkt er naar. Lachwekkend dit. Niet voor niets dat niemand van Paok protesteerde. Die gast zet zichzelf compleet voor paal, maar dat betekent niet dat Nico een overtreding maakt.

14 augustus 2019 om 11:08

Als je ziet dat Ajax 150 minuten van de 180 beter was dan Paok, dan kan je wel concluderen dat ze verdiend door zijn ja.

14 augustus 2019 om 11:13

Ik heb het over winnen door een onterechte penalty. En voor de duidelijkheid ik heb het over dat Ajacieden minstens 1 penalty onterecht vind.

14 augustus 2019 om 11:19

Nou oke vooruit, ik heb even de uefa gebeld. Probleem uitgelegt, en ze zeggen oke als arsenal890 zegt dat sommige ajacieden zeggen dat minstens 1 penalty onderterecht is, dan draaien we de boel terug en is PAOK door. Graag gedaan vriend.

14 augustus 2019 om 11:21

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Het waren sowieso alledrie zonder discussie penalty's. Je zal ook scheidsrechters hebben die er één niet hadden gegeven. Maar bij alledrie word volgens de regels en overtreding gemaakt. Overtreding word bestraft, in de 16 is dat een penalty, dus terecht.

14 augustus 2019 om 11:25

Ik vond ze alle drie terecht alleen ik denk dat je over de tweede kan twijfelen het was gewoon hands en hij had zijn hand niet langs het lichaam dus penalty. Maar anderen zeggen dat het een natuurlijke beweging was maar ik vind dat eerste.

14 augustus 2019 om 11:32

Paok was de langer dan 45 minuten de bovenliggende partij gisteren.

14 augustus 2019 om 11:37

Paok is 0 minuten de bovenliggende partij geweest gisteren. Ze hebben op geen enkel moment het spel gemaakt of over een langer aantal minuten de druk op Ajax gehad. Ze hebben flitsen van een aantal minuten in counters gehad.

14 augustus 2019 om 11:38

Gelukkig dan maar dat een wedstrijd 90 minuten duurt he

14 augustus 2019 om 12:34

Je hoeft niet de bovenliggende partij of de andere partij onder druk te zetten om te winnen. Mooi voorbeeld hiervan is WK met Frankrijk. Goede counters en verdedigend erg goed, en dan win je een WK.

14 augustus 2019 om 14:26

@arsenal890

Maar je gaat er wel aan voorbij dat de eerste penalty overgenomen had moeten worden, de keeper kwam duidelijk te vroeg van de lijn. Daar werd Ajax een goal onthouden.

Verder kan je niets stellen over winnen als het anders gelopen was, als Ajax op 1-1 stond of of 2-1 op het einde, dan valt de goal in de laatste minuut van Poak wellicht ook niet. Met 3-1 voor speel je toch net iets nochelanter.

Tot slot, Poak scoorde zelf gewoon te weinig om door te gaan. Had Ajax alles tegen (eerste penalty niet opnieuw genomen) en Paok meer zaken voor zoals Ajax een penalty minder, ook dan was Paok niet door, dan hadden zo hoogstens verlenging gehad. En dan moest Paok met al zijn gele kaarten echt oppassen en had Ajax echt wel anders gewisseld, zoals een goede wissel met Promes.

14 augustus 2019 om 11:09

Zeker terecht. Alleen al op basis van het aantal kansen en percentage balbezit. Je impliceert nu dat Ajax geholpen is? Als dat echt zo was, dan had Paok met een paar man minder de wedstrijd moeten eindigen, de 1e pingel moeten laten overnemen vanwege te vroeg bewegen van de keeper en buitenspel van Neres waar hij volgens mij op 1 lijn staat. Maar vanaf mijn plek was dat moeiljk te zien zeg ik eerlijkheidshalve. Daarnaast, als je meer scoort dan je tegenstander is het altijd terecht... ;-)

14 augustus 2019 om 11:14

Ik heb het over winnen door een onterechte penalty. Als Ajacieden al aangeven dat er 1 onterecht was dan weet je dat het wel zo is.

14 augustus 2019 om 11:23

Die eerste penal was echt zwaar overdreven. Vooral als je ziet dat martinez dat wel 3 keer heeft gedaan op het veld en dat ie het gewoon door laat gaan. Nee je mag zeker niet klagen dat zijn wijsvinger geconcentreerd was op de penaltystip voor Ajax. Die derde is maar wat je wilt zien. Tuurlijk maakt die van Paok een overtreding maar Huntelaar heeft elke corner al 3 overtredingen gemaakt voordat de bal komt.

14 augustus 2019 om 11:58

Ze geven vooral aan dat er eentje discutabel is, niet direct onterecht.

14 augustus 2019 om 12:16

Ik citeer jouw woorden:"of het terecht is dat ze door zijn is maar de vraag". Niet omdat ik denk of vind dat een pingel al dan niet terecht is gegeven wil niet zeggen dat ze terecht door zijn. Zoals jij stelt...

14 augustus 2019 om 12:23

@rolotjuh; vond de 1e pingel juist wel terecht, te meest terechte van de 3; Neres wordt bijna door het doel geduwd. Krijgt 2x een duw in 1 minuut trouwens. Da's n overtreding en dus wordt dat bestraft. Dat Martinez dat ook gedaan heeft en niet bestraft is, geeft aan hoe inconsequent deze man heeft gefloten. Weet niet of ik t in dit topic heb gezegd of n andere; ik vond 'm niet goed fluiten, ondanks 3 pingels.

3e pingel was voor mij niet goed te zien vanuit t stadion maar r gebeurde vlgs mij net te weinig om voor te fluiten. Als ik de herhaling zie, dan begrijp ik wel dat ie fluit. Bij de goal Nico dacht ik een overtreding te zien, maar da's wat ik wil zien... ;-)

14 augustus 2019 om 11:11

Wat een onzin! Paok begon zelf na de 0-1 al tijd te rekken. Dan moet je zelf niet gaan janken als ajax hetzelfde doet als zij voor staan. En voor wat betreft de penalty’s. Alle drie waren gewoon terecht. 2x een overtreding en hands. Tuurlijk heeft ajax geluk dat de scheids ze alle drie durft te geven maar dat maakt ze niet in ene onterecht.

14 augustus 2019 om 11:12

@arsenal890

"als sommige Ajacieden hier al aangeven dat minimaal 1 penalty al onterecht was en dat paok minder extra tijd kreeg dan terecht dan weet je wel hoelaat het is. Goed voor het Nederlandse voetbal uiteraard maar of het terecht is dat ze door zijn is maar de vraag. "

Nutteloze discussie omdat het wel of niet toekennen van een strafschop bijna altijd een kwestie van interpretatie is en dus altijd stof tot discussie zal geven, waar je nooit uit gaat komen al discussieer je de hele nacht door. Feit is dat het de taak van een scheidsrechter is om dat te beoordelen en je die beslissing toch niet meer kunt terug draaien, hetgeen de discussie nog nuttelozer maakt.

14 augustus 2019 om 11:15

Ja, misschien is de discussie nutteloos. Maar als iedereen het een onterechte penalty vind dan is een discussie logisch want anders doe je net alsof het oke is door een onterechte penalty door te gaan.

14 augustus 2019 om 11:21

(arsenal890)
lekker belangrijk joh wat kan mij het nou schelen dat ze doorzijn door een onterechte penalty wees gewoon blij dat ze door zijn ik proef hier weer uit dat je weer niet de enige bent die het jammer vind dat Ajax door is wat een gezeur wees gewoon blij dat er misschien weer een nederlandse ploeg naar de CL dan een zinloze discussie te voren , Ajax is ook al eens benadeeld in de Cl het interesseert mij een hol of het nu verdiend is of niet plus dat Ajax ongelofelijk slecht speelde en Poak niet zo'n slechte ploeg is dan werd gedacht ,
je kon bij alle penalty's zeggen dat je hem kan geven en het is aan de interpretatie en nu gaf hij ze lekker belangrijk toch ?

14 augustus 2019 om 11:24

Dat heb je nu al 36 keer gezegd, maar zeg nou ook eens welke penalty van de 3 onterecht was dan?

14 augustus 2019 om 11:32

Volgens dergelijke redeneringen is elke discussie op dit forum nutteloos. Ik vind dat je je aan je eigen principes moet houden en niet meer moet reageren op dit forum. Wat bijzonder jammer is, je zal gemist worden.

Wel nog een opmerking: het is niet omdat een beslissing niet meer terug gedraaid kan worden, dat elke discussie errond nutteloos is. Als een beslissing onjuist en onrechtvaardig was, is het heel belangrijk om het daar over te hebben en te bekijken hoe dit in de toekomst vermeden kan worden. Als een machtige politicus na poging tor moord vrijuit gaat door een corrupte rechter, moeten we dat toch ook niet zomaar laten rusten?Waarmee ik overigens niet aangeef dat de scheidsrechter corrupt was - ik heb de beelden van Ajax Paok nog niet gezien en kan er niet over oordelen. Wel heb ik gisteren Dynamo Kyiv Club Brugge gezien en daar heeft de Kroatische scheidsrechter er bijna eigenhandig voor gezorgd dat de Oekraïeners naar de volgende ronde gingen. Schandalig, dat was 1 van de slechtste arbitrale prestaties die ik ooit gezien heb. Ik mag hopen dat er een onderzoek komt. Gezien de enorme belangen van deze kwalificatiewedstrijden (het gaat toch om 30 miljoen euro!) vind ik toch dat men een VAR en de beste scheidsrechters moet inzetten. Het is dat de kleine clubs weinig macht hebben. Mocht een Manchester United in de voorrondes zitten, zouden zij wel voor een VAR pleiten en dat zou binnen de 2 seconden geregeld zijn.

14 augustus 2019 om 11:39

Ik heb het idee dat je zelf de wedstrijd niet eens gezien hebt aresenal890. Anders had je toch wel kunnen zeggen welke van de 3 onterecht was? Maar die vraag ontwijk je steeds. Sneu

14 augustus 2019 om 11:42

De 3de vond ik onterecht. Tevens was er een mogelijkheid om het doelpunt van tagliafico af te keuren wegens duwen.

14 augustus 2019 om 11:50

Het is niet alsof ajax in de 94ste minuut een penalty toegewezen kreeg terwijl het 2-2 stond. Er is gewoon over 2 wedstrijden een terechte winnaar en dat is ajax.

14 augustus 2019 om 14:07

Ok dus als Nico duwt is het een overtreding, wat hij niet eens deed. Maar als Paok duwt is het niks. Je spreekt jezelf tegen Arsenal 890 en die ellenboog en tikkie in de nek van Martinez was ook niks zeker?

15 augustus 2019 om 10:04

@bon Jovi

"volgens dergelijke redeneringen is elke discussie op dit forum nutteloos. Ik vind dat je je aan je eigen principes moet houden en niet meer moet reageren op dit forum. "

Ben ik niet met je eens. Ik vind discussies zoals deze nutteloos omdat ze inhoudsloos zijn en zich beperken tot een welles-nietes, waarbij in veel gevallen persoonlijke voorkeur ook nog eens een doorslaggevende rol speelt. Een Ajax supporter zal de penalties waarover wordt gesproken, per definitie terecht vinden en een supporter die een afkeer van Ajax heeft, onterecht. Daardoor wordt een discussie niet alleen nutteloos, maar ook heel voorspelbaar. Inhoudsloze discussie zijn in mijn beleving per definitie al nutteloos omdat het doel van een discussie is dat partijen elkaar van een bepaald standpunt proberen te overtuigen en dat alleen maar kan door argumenten te gebruiken. Met welles-nietes ga je een andere partij niet overtuigen en dan is de discussie dus nutteloos omdat je aan het eind ervan nog net zover zal zijn als toen die begon. En de bedoeling van een discussie is volgens mij om tot een bepaalde consensus te komen. Dat is zo in kwadraat als het over iets gaat dat arbitrair is omdat het afhangt van interpretatie.

Datzelfde geldt voor het voorbeeld dat je noemt over de politicus en de corrupte rechter. Als de discussie alleen gaat over de vraag of de rechter wel of niet corrupt is, zou ik daar mijn kostbare tijd niet snel aan besteden als de discussie op basis van argumenten zou worden genvoerd, zou ik graag aanschuiven.

Je tweede voorbeeld vat ik eerlijk gezegd niet zo omdat niet Kiev, maar Brugge door is. Ik heb de wedstrijd niet gezien waardoor ik er ook niet over kan oordelen en uit jouw reactie is me niet duidelijk of de scheidsrechter volgens jou in het voordeel van Brugge of Kiev heeft gefloten. Ik vind de discussie of een scheidsrechter nu wel of niet teveel invloed op een wedstrijd heeft uitgeoefend op zich een hele interessante discussie, maar ook daarvoor geldt dat als het beperkt blijft tot een uitwisseling van meningen dat hij slecht of niet slecht was, ook deze discussie vrij nutteloos is. Ik vind VZ overigens meer een forum waar meningen worden uitgewisseld, dan waar inhoudelijk wordt gediscussieerd. Maar dat terzijde.
.

15 augustus 2019 om 10:42

@arsenal890

"ja, misschien is de discussie nutteloos. Maar als iedereen het een onterechte penalty vind dan is een discussie logisch want anders doe je net alsof het oke is door een onterechte penalty door te gaan. "

Probleem is alleen dat niet iedereen het onterechte penalties vindt, maar dat in de meeste gevallen afhankelijk is van hoe de personen die dat wel of niet vinden tegenover Ajax staan. Ajax is ook niet door onterechte penalties door omdat het feit dat jij het onterecht vind, niet perse betekent dat het dan ook zo is. Helemaal niet omdat het de taak van de scheidsrechter is om dat te beoordelen en niet van mensen die Ajax aanhangen noch van mensen die een afkeer van de club hebben. De meningen over de penalties zijn gekleurd en gegeven op basis van voorkeur ipv dat ze met argumenten worden onderbouwd. Hands of geen hands is een kwestie van interpretatie en een interpretatie is een persoonlijk beredeneerd oordeel over de betekenis van een waarneming en een persoonlijke beredenering is per definitie subjectief.

14 augustus 2019 om 11:15

Het zijn vooral de niet-Ajacieden die dat roepen. Eerlijk is eerlijk je kon ze alle 3 geven en zeker de eerste 2 waren heel duidelijk. De meeste scheidsrechters geven de 3de dan misschien niet, maar ik denk dan ook weer dat de 3-2 dan niet gescoord zou worden. Dat leek echt op een probeer het maar eens van 25 meter met nog 30 seconden op de klok. Daarnaast was er niet te weinig extra tijd. Hij floot af rond 94:30 toen Ajax balbezit had terwijl er na 94 minuten afgefloten had moeten worden. Een half minuutje extra voor die goal leek me logisch en als hij een minuut had gegeven had Ajax die laatste secondes gewoon uitgevoetbald omdat ze de bal hadden.

14 augustus 2019 om 11:16

Niet Ajacieden volgens jouw? Waarom hadden die dan allemaal een Ajax naam en logo?

14 augustus 2019 om 11:18

Nja. Er was wel te weinig extra tijd me alle onderbrekingen die er deze wedstrijd waren. Spelhervattingen leken wel een eeuwigheid te duren met die irritante Engelsman aan de leiding. Maar goed, dat ban je niet uit zolang er geen zuivere speeltijd wordt gehanteerd. Dan blijft het altijd een uit de duim gezogen cijfer wat er op het bord aan de zijkant verschijnt aan het einde van de wedstrijd.

14 augustus 2019 om 11:33

Ik las gisteren toch erg veel Ajacieden die wel objectief waren en zeiden dat ze hadden gemazzeld met de penalty's.

14 augustus 2019 om 11:41

Had je beter moet lezen. Ik heb mensen gelezen die zeiden dat we niet mochten klagen met de arbitrage dat is wat anders dan we hebben gemazeld met de penaltys. Het is wel duidelijk dat het anti kliekje elkaar weer heeft gevonden en genoodzaakt voelt om Ajax lekker af te zeiken. Kinderlijk

14 augustus 2019 om 11:43

Oh stel je voor we zeggen iets negatiefs over ‘jouw’ Ajax. Sommige Ajacieden kunnen wel objectief kijken misschien moet je wat tips vragen.

14 augustus 2019 om 11:46

Tuurlijk hebben we gemazzeld met de penalties, geef ik ook toe, maar dat maakt ze natuurlijk niet onterecht. Gaat meer om het feit dat arsenal890 zegt dat een paar mensen met een Ajax logo hebben gezegd dat er 1 onterecht was en dat zal dan ook wel zo zijn.... Maar welke onterecht zou zijn daar hoor ik hem niet over. Jij zegt hierboven dat de 2de discutabel is, maar in de CL finale ging hij voor eenzelfde soort handsbal op de stip, dus dan lijkt me dat gewoon een handsbal volgens de spelregels. Was het licht? Ja. Wad het onterecht? Nee. Hebben we er mee gemazzeld? Zeker.

14 augustus 2019 om 11:50

Zytto34
Je kan niet 'mazzelen' met penalties als ze niet onterecht zijn. In ieder geval niet op arbitrair gebied.

Hoogstens kan je het mazzel noemen dat je tegenstander zich steeds zo vergrijpt in het strafschopgebied. Maar goed dat kan je beter zelfdestructief van je tegenstander noemen.

14 augustus 2019 om 11:51

Misschien moet jij dan hierboven kijken want daar heb ik 2 keer staan welke ik onterecht vond. Het waren wel meer dan een paar. Ik vind Ajacieden betrouwbaar die zeggen dat een penalty onterecht was van hun eigen club. Fans zoals jij die blijven erbij dat het terecht was misschien wel door een gekleurde bril.

14 augustus 2019 om 11:55

Nee jij bent lekker objectief met je anti ajax gezeur. Ajax heeft verdiend gewonnen, de scheidsrechter had een penalty minder kunnen geven, hij had ook die keeper terug kunnen fluiten vanwege te vroeg uitkomen etc.

14 augustus 2019 om 11:59

Oh dus als ik zeg dat ik er 1 onterecht vond, ben ik opeens betrouwbaar? Omdat ik dan in jouw straatje pas.... Jij vond de 3de dus onterecht, oke, kan je vinden. Maar al wordt die niet gegeven en scoort Paok alsnog in blessuretijd dan waren we nog steeds niet uitgeschakeld, dus hoezo onterecht door?

14 augustus 2019 om 12:10

Dan wordt het verlenging en dan had er veel kunnen gebeuren. Stel dat je die penalty niet kreeg was je niet door dus door die penalty ben je door. Meestal zijn fans van eigen club niet echt betrouwbaar. Dat zei inke hierboven ook al.

14 augustus 2019 om 12:31

@Arsenal, alsof jij betrouwbaar bent. Laat me niet zo lachen. Je dramt door over onterecht kwalificatie en hebt niet door dat het een mening is en geen vaststaand feit.

14 augustus 2019 om 12:44

Arsenal890 meestal zijn fans van andere clubs ook niet echt heel betrouwbaar als een rivaal geluk heeft. Zou az 3 vergelijkbare penalties krijgen morgen dan zit jij ook niet zo lang door te drammen dat ze geluk hebben gehad. 9 van de 10 mensen die ik zie zeuren over die penalties heb ik zelden positief over Ajax horen praten hier. Dat lijkt me ook geen toeval.

14 augustus 2019 om 13:27

@arsenal, dus een Ajacied die jou gelijk geeft is betrouwbaar en eentje die het oneens is met jou is onbetrouwbaar? Goh...

15 augustus 2019 om 10:59

arsenal890

"misschien moet jij dan hierboven kijken want daar heb ik 2 keer staan welke ik onterecht vond. Het waren wel meer dan een paar. Ik vind Ajacieden betrouwbaar die zeggen dat een penalty onterecht was van hun eigen club. Fans zoals jij die blijven erbij dat het terecht was misschien wel door een gekleurde bril. "

Jij bent wel de laatste die iemands objectiviteit in twijfel moet trekken. Als je al jouw reacties onder elkaar zou zetten, zou zelfs een blinde daar met zijn stok uit kunnen distelleren dat jij niet zoveel op hebt met Ajax. Jij beziet de zaken door dezelfde gekleurde bril als je de Ajacieden verwijt, alleen is die van jou niet bij een Amsterdamse maar Rotterdamse vestiging van Hans Anders gekocht.

14 augustus 2019 om 11:30

Wat zit iedereen toch te zeuren hier. Wees blij voor het Nederlandse voetbal dat er weer een ploeg een stap Dichterbij de champions Leaque is

14 augustus 2019 om 11:36

Klopt maar de gemiste penalty had zo maar overnieuw kunnen genomen want de keeper bewoog en keeper had zomaar 2x geel kunnen krijgen Eerst op de overtreding op Ziyech en daarna op het idiote gedoe en tekeer gaan tegen Nico maar daar hoor ik je niet over.

14 augustus 2019 om 11:46

arsenal890,

Welke Ajacieden? Ik denk dat je gewoon onzin praat, want ze waren alle 3 gewoon niet discutabel!

Ik zie overigens helemaal geen Ajacieden zeggen dat er 1 onterecht was, je gebruikt dit nu om iets te zeggen wat helemaal niet is gezegd...grappig hoor!

14 augustus 2019 om 11:51

Dan zou ik de afgelopen artikelen is een keer goed bekijken. Misschien zonder gekleurde bril. Het is vaak genoeg gezegd.

14 augustus 2019 om 11:47

Nee Ajax heeft terecht 3 keer een pingel mogen nemen, echter was een pingel bij Paok zwaar bestraft. Maar goed die 1e pingel moest volgens de regels ook gewoon over omdat de keeper niet op zijn lijn stond. Zelfs zo erg, dat de scheids hem erop wijst bij de 2e pingel. Poak had net zoveel meevallers en tegenvallers als Ajax, Ajax verzilverde er gewoon meer. En bij Ajax waren ze zo slim om slechts een man tegen de scheids te laten zeiken in plaats van tien. De Grieken zijn gewoon bar slechte verliezers. Ze worden gewoon afgetroefd op geslepenheid. Die 3e pingel is 100% de commotie van Huntelaar 5 minuten eerder, zorgde ervoor dat de scheids net wat scherper oplette bij de volgende situatie in de 16......

14 augustus 2019 om 11:54

Paok kreeg niet minder tijd, voor een goal staat 1 extra minuut. Er is meer dan vijf minuten doorgevoetballed terwijl er 4 minuten blessure tijd was. De goal viel gewoon in de laatste minuut, de tijd was toen al bijna op.

Penalties waren gewoon terecht. Sterker nog, de eerste had overnieuw genomen mogen worden als de scheidsrechter had gezien wat wij thuis wel zagen namelijk dat de keeper van de lijn naar voren bewoog voordat de bal gespeeld was.

14 augustus 2019 om 13:01

Scheids zat niet tegen, maar Ajax is zeker en terecht door. Over twee wedstrijden het meeste overwicht en de beste kansen. Wat wil je nog meer? En natuurlijk moet Ten Hag (of Overmars!) ingrijpen op het middenveld. Dat Blind daar te kort komt, is nu iedereen wel duidelijk. Dat Marin (nog) niet past is niet zo verwonderlijk, maar wel ernstig in je belangrijkste wedstrijden van het jaar. En van de Beek moet niet alleen vierde aanvaller zijn, maar ook op de juiste momenten meeverdedigen, daarnaast moet Mazraoui weer snel naar de backpositie, of in deze vorm nog sneller op de bank. Dus deels herstellen van de oude lijn en Martinez direct op Blinds positie naar het middenveld. En daar moet dus een sterke, creatieve speler bij. Zo moeilijk is het allemaal niet.

14 augustus 2019 om 13:29

Ajax is ontelbaar keren genaaid in de CL dus als het dan een keer meezit is dat toch alleen maar lekker. En dat er geen VAR was kunnen wij ook niks aan doen. Ik vraag me ook af welke beslissing de VAR had teruggedraaid want het zijn gewoon 3 penalties. Hands kan die jongen weinig aan doen maar die andere 2 waren toch gewoon heel erg dom.

En Ajax was over twee wedstrijden gezien toch veel beter dus natuurlijk is het terecht dat ze door zijn.

14 augustus 2019 om 18:26

Soms zit het mee soms zit het tegen. Dat is voetbal. Ajax is ooit zwaar benadeeld tegen Real Madrid in 2011. Twee loepzuivere goals van Ajax werden afgekeurd. Nu met de var zou het anders zijn gegaan. Die was er gisteren ook niet bij dus krijg je weer ouderwetse oneerlijke taferelen. Ook zullen we nooit vergeten dat Lyon het op een akkoordje gooide met Dinamo Zagreb. Meestal zijn het juiste de Nederlandse clubs die te kakken worden gezet door de UEFA.

Ik vond de verdediging van Paok juist stabieler dan die van Ajax. Je zag dat Blind op die positie telkens grote gaten laat vallen en Martinez is geen centrale verdediger. Paok had meerdere keren een overtal situatie waar die nummer tien van ze telkens alles verprutste. Ik denk verder dat 29 van de 30 scheidsrechters geen drie penalties hadden toegekend. Ajax heeft gemazzeld.

14 augustus 2019 om 11:19

Vind ik niet zo gek met de mutaties bij Ajax in de verdediging. Daar heeft Paok geen last van. Vrijwel hetzelfde team als vorig jaar. Ook toen Ajax Suarez nog had was dit een enorm moeilijke wedstrijd. Dat kan toch gewoon dat dit een tegenstander is die Ajax niet goed ligt. Paok heeft zelf weinig zin om het spel te maken en loeren vooral op foutjes. Wat ze trouwens wel erg goed doen en ze zijn ook zo aan de andere kant van het veld. Ik vond Paok echt goed spelen die verdienen ook wel wat credits al heeft Ajax ook wel de nodige kansen gemist.

14 augustus 2019 om 12:28

Flareon
De enige mutatie in de Ajax verdediging is toch de ligt? Die is vertrokken en Ajax heeft met schuurs en nog een handjevol Argentijnen en Mexicanen mannen gekocht die zijn plek moeten overnemen. Dat ten Hag het verder helemaal omgooit door Dest in te brengen, Veltman naar het centrum te schuiven en blind naar middenveld, noem ik dan dan onnodige mutaties.

Ik ben t met he eens dat paok naar hun mogelijkheden gewoonweg goed speelde. Die verdienen zeker credits. Hun tactiek was gewoon goed.

14 augustus 2019 om 13:59

Naja teveel mutaties ten opzichte van vorig jaar vind ik wel. Blind zou ik gewoon op cv hebben gezet. Veltman voor Mazraoui. Je mist ook wel erg frenkies loopvermogen want dat heeft Marin niet

14 augustus 2019 om 11:20

Paok is dan ook een hele lastige tegenstander om verdedigend te ontwrichten. Vorig jaar hadden ze in deze fase al Basel en Spartak Moskou uitgeschakeld en hadden ze tegen Benfica meer verdiend. Ook verderop in de Europa League had Chelsea het lastig genoeg met ze. Ajax is nog niet op het niveau van vorig jaar, terwijl iedereen dat kennelijk wel had verwacht. Maar goed, hopelijk zijn we opgewarmd als de groepsfase echt gaat beginnen

14 augustus 2019 om 11:25

Het is ook wel wat makkelijker om een stabiele verdediging neer te zetten als je je met de hele ploeg redelijk ingraaft dan als je met zoveel ruimte in je rug speelt als Ajax deed. Dat gezegd hebbende is alles wat je zegt waar hoor. De verdediging bij Ajax oogde heel erg instabiel, er klopte vrij weinig van de afspraken en er lag veel te veel ruimte tussen de linies. Als Paok dat beter had uitgespeeld hadden die drie penalties niet eens genoeg geweest.

14 augustus 2019 om 11:35

Dat klopt, al kwam Paok er soms ook met vijf man en lieten ze gaten achter. Ik denk dat Ajax een groot probleem in de as heeft, De Jong was iemand die heel veel verdedigend werk opknapte en De Ligt spreekt voor zich. Verder vind ik die Martinez meer geschikt als nummer zes omdat het een bijtertje is die kan voetballen. Wellicht zouden ze nog een extra cv kunnen aantrekken.

14 augustus 2019 om 11:43

Die hebben ze volgens mij i de vorm van Alvarez maar had jij die al opgesteld na 1 week training? Als die gozer 1 fout maakt staat iedereen op zijn achterste poten hoe Ten Hag dat had kunnen doen.

14 augustus 2019 om 12:42

maak jij je nou maar geen zorgen over 'problemen' bij Ajax. Niemand die bij Ajax wakker ligt omdat het team nog niet op elkaar ingespeeld is

14 augustus 2019 om 11:43

Welke van de 3 was onterecht dan? Ik denk dan bijv. weer dat er geen var 1 van de 3 had teruggedraaid. Dus gemazzeld? Neen, zeker niet.

Verder staat het, vooral bij corners, inderdaad nog voor geen meter af en toe qua verdedigend druk zetten en de linies compact houden hebben de nieuwe centrale mensen (veltman, Martinez, Blind, Marin/mazraoui) nog niet helemaal begrepen. Ik zou zelf wel iets voelen voor een wissel Blind en Martinez, omdat ik Blind voorlopig erg matig vindt als cvm en vanuit de verdediging volgens mij wel de verdediging 'hoger' kan zetten in verdedigend opzicht.

We moeten verder ook niet overdrijven natuurlijk. Ajax was in beide wedstrijden de betere partij ( wijzen ook de Xg, passing stats en gewone stats uit ) , dus het is zeer terecht dat Ajax dit Paok heeft uitgeschakeld.

14 augustus 2019 om 12:00

Blind heeft het telkens zo lastig omdat zn maatjes Nous/donny of Marin/donny te ver naar voren staan. Er moet daar gewoon iemand komen die wel geschikt is. Marin is te aanvallend, Nous kan het niet

Pingels waren terecht hoewel ik de oorzaak van de 3e niet heel goed zag in stadion. Bij de goal van Nico ging vlgs mij een overtreding vooraf. Ajax had de scheids niet persé mee vond ik. Qua kaarten is Paok in mijn ogen zelfs gespaard. Maar om te zeggen dat Ajax de helpende hand heeft gekregen vind ik veel te ver gaan. Bij gemiddeld 65% balbezit en meer kansen dan Paok mag je toch zeggen dat Ajax verdiend door is...

14 augustus 2019 om 11:20

Bij de goal van Nico geen overtreding hoor. Nico duwt, maar die persoon valt letterlijk 5 seconden na de duw pas. Ajax heeft uiteindelijk wel geluk gehad, al moet ik zeggen dat ik het besluit van de scheidsrechter niet eens zo heel gek vond.

14 augustus 2019 om 11:23

Goal van Nico was er werkelijk waar niets aan de hand. Ik weet ook niet wat hem bezielde, maar het was ontzettend dom van hem!

Ajax heeft zeker mazzel gehad, als die Grieken iets beter met hun counters om waren gegaan dan lagen we er namelijk uit. is toch stof tot nadenken bij de staf. of het nou gemak zucht is of dat spelers niet nadenken, ik weet het niet maar dit kwam ook al tegen Emmen voor!

Hopelijk komt het lek snel boven want Dinsdag moeten we er alweer staan. vorig jaar werd er meer als team verdedigd en nu zag je gewoon dat we bij balverlies massaal verkeerd stonden.
Kortom, werk aan de winkel voor de staf, analyseren en verbeteren, want ik denk dat je gewoon een goed team hier hebt staan!

14 augustus 2019 om 11:33

Los van het feit wat er wel en niet terecht was, blijf ik het bizar vinden dat er geen VAR aanwezig is in de voorrondes. Het gaat om zo veel geld, we hebben de techniek. Waar slaat het op?

Verder denk ik ook dat Ajax beter was, maar toch wel veel mazzel had. Wat ik helemaal prima vind. Voorrondes Champions League is altijd verschrikkelijk; je ploeg is nog niet ingespeeld en alles kan gebeuren. Dat zie je ook aan ploegen als Porto die er zomaar uitvliegen. De manier waarop is niet super, maar Ajax is door en dat is het belangrijkste.

14 augustus 2019 om 12:25

Dat snap ik dus ook niet; waarom pas de VAR gebruiken in de groepsfase...? Neemt n hoop discussie weg. Hoewel dat systeem toch ook niet waterdicht is...

14 augustus 2019 om 15:52

Grappig genoeg is er volgens mij in de afgelopen tien jaar in het voetbal geen variabele geweest die voor meer discussie heeft gezorgd, voor tijdens en na de wedstrijd 😅

Zullen we met zn allen afspreken dat we de volgende keer dat Driessen in een titel staat op VZ, er niet op klikken? En ook geen commentaar. Hopelijk verdwijnt het podium van deze gek op dit platform.

14 augustus 2019 om 11:26

Is goed ik doe mee. Maar ik denk dat het weinig uithaalt als wij er niet op klikken. Die man krijgt ook nog steeds een podium bij vi dus ja.... al snap ik dat wel anders heeft Derksen helemaal geen nieuwtjes meer.

14 augustus 2019 om 11:42

Zegt hij hier hele rare dingen dan?

14 augustus 2019 om 12:00

Ja Valentijn 'die Mauro hoef je niet te dekken, die scoort nooit' Driesen zeg zeker rare dingen. Hij suggereeert dat het doorgestoken kart is terwijl daar in de verste verte geen sprake was. Ajax had conform de regels de gemiste penalty opnieuw mogen nemen, gebeurde niet. Paok had veel meer gele en zelfs rode kaarten kunnen krijgen, ze kwamen een paar keer heel goed weg.

Een scheids die Ajax wilde helpen, had in die situaties wel anders gereageert.

14 augustus 2019 om 12:32

Ook als hij positief is over Ajax?

Ga aub met pensioen Driessen. Niemand pruimt je commentaar nog.

Paok moet niet zeuren. Zelf hele tijd tijdrekken in eerste helft en dan zeiken over te weinig tijd. Drie blessure behandelingen eerste helft en dan drie minuutjes extra. Belachelijk en was onsportief om spel op die manier te vertragen met faken hoofdblessures. Penalities waren gewoon terecht, met Var was de scheids ook echt niet tegengesproken, dat zegt genoeg lijkt me. Geen overduidelijke partijdige fout dus.

Hoe kun je spreken van een duwtje in de rug als je 2 zinnen eerder roept dat die penalty's terecht waren. Dan heb je ze gewoon zelf verdiend en is er geen sprake van een duwtje in de rug. Overigens is Paok lang niet zo slecht als meneer Driessen doet voor komen. Verdedigend is het gewoon degelijk en aanvallend hebben ze wel een paar handenbinders. Het zegt voldoende over het gebrekkige inzicht van de heer Driessen dat hij had verwacht dat Ajax hier even over heen zou lopen en makkelijk zou gaan winnen.

Tot slot is het niet meer dan terecht dat er weinig tijd werd bijgetrokken. Die Grieken hebben vooral zelf veel tijd laten weglopen door regelmatig op de grond te liggen en bij elk wissewasje om verzorging te vragen. Ja, dat kost tijd, maar dan moet je niet klagen als de tegenstander ook trucs uithaalt om de tijd vol te spelen als de stand hun gunstig is gezind. Op het eind hebben die Grieken plotseling haast. Wellicht hadden ze eerder haast moeten maken.

Poak had constant een flinke muur rond de eigen 16. Was moeilijk doorheen te komen en echt niet zo zwak als hij hier doet voorkomen. Die centrale verdediger was een beer en zou nu niet misstaan bij Ajax.

Natuurlijk is het logisch dat er bij Paok en in Griekenland consternatie is. Als je drie penalties tegen krijgt in 1 wedstrijd zou ik ook zeuren, of ze nou terecht waren of niet. Maar mazzel of niet, ik vind het prima. Als Nederland staan we zo vaak aan de andere kant van deze discussie, nu zit het een keer (heel erg) mee. Sneu voor Paok, maar leuk voor Ajax.

Driessen neemt niemand serieus meer dus dat scheelt. Kwestie van tijd dat hij de zak krijgt bij de TG. Die waardeloze stukken die hij schrijft worden steeds slechter. Iedereen hoor je over die vent negatief praten en dat kan nooit goed zijn voor de TG. Hoevaak hij er ook naast zit is ongekend. Dat mensen dat blaadje nog lezen joh. Maargoed hij krijgt natuurlijk alle steun van Derksen want ja anders heeft Derksen helemaal geen bronnen meer

Deze Grieken zijn uiteindelijk over de knie gelegd en dat zal met de Cyprioten ook gaan gebeuren."


Aldus driessen, moeten we ons nu zorgen gaan maken?

penaltys waren gewoon terecht, word nog zware laaste ronde als ajax zo speelt

Tja, mazzel, als je bijna de hele tijd met de bal in de 16 van de tegenstander bent, krijg je weleens een pingel. Paok had een paar keer kunnen toeslaan op de counter en speelde het dan dramatisch uit. Daar kunnen ze beter naar kijken.

Ajax supporters en objectieve waarnemingen, het gaat gewoon simpelweg slecht samen. Moord en brand schreeuwen als het ook maar op lijkt dat ze benadeeld zijn, alles recht praten wat krom is als het flink mee heeft gezeten. En andere scheidsrechter had gisteren de 2e Ajax goal afgekeurd en minstens 1 penal minder gegeven. Daar was niks geks aan geweest. Dus zat het flink mee. Simple as that!

14 augustus 2019 om 13:30

En elke andere scheidsrechter had de eerste penalty over laten nemen want hij bewoog te vroeg en kwam een meter naar voren wat dus niet mag voor het balcontact. Maar dat heb je dan waarschijnlijk gemist als een objectieve kijken

14 augustus 2019 om 13:42

Net als alle niet-ajacieden, die een waas voor hun oog krijgen als het om Ajax gaat (misgunnen) . Alle 3 de penaltys waren terecht en zo niet dan had penalty nr 1 opnieuwe gegeven moeten worden.

Waar ik me over verbaas is dat ik de hele dag lees dat 1 van de 3 penaltys onterecht zou zijn, maar moest de var niet ingrijpen bij de 1e (terechte penalty?) Waar de keeper van de lijn komt? Bij de 2e penalty krijgt de keeper nog een waarschuwing van de scheids (niet meer weer doen) dus het was de scheids iig niet ontgaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Bayern München leidt de race om Kai Havertz voor het seizoen 2020/21. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren