Wensen botsen in De Kuip: ‘Alles wat ik zeg, kan schadelijk zijn’

Woensdag, 14 augustus 2019 om

Renato Tapia leek deze zomer op weg naar de uitgang bij Feyenoord, maar het lijkt er nu op dat de middenvelder dit seizoen alsnog gaat uitkomen voor de Rotterdammers. Technisch directeur Sjaak Troost zag de Peruaan graag vertrekken, maar de international is nog altijd actief in De Kuip. "Ik ben gelukkig hier en voel vertrouwen van de trainer en mijn ploeggenoten", aldus de middenvelder.

"Feyenoord is mijn club, ik heb hier een contract en ik wil hier blijven", vervolgt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Jaap Stam maakt veelvuldig gebruik van Tapia, waardoor een uitgaande transfer niet voor de hand ligt. De controleur, die nog tot volgend jaar zomer vastligt, geniet het vertrouwen van zijn trainer en zijn medespelers en daar is hij blij mee.

'Met het opstellen van Tapia in de recente wedstrijden tegen Dinamo Tbilisi en Heerenveen bewijst de nieuwe trainer Jaap Stam in dit opzicht lijnrecht tegenover zijn technische baas te staan', zo analyseert de genoemde krant. 'Dat blijkt ook uit de manier waarop hij spreekt over zijn technisch vaardige middenvelder, die in de tweede helft van vorig seizoen nog verhuurd werd aan Willem II.'

De 24-jarige Tapia wil zelf niet al te veel kwijt over de perikelen die rond zijn persoon spelen. "Ik ben een rustig persoon. Alles wat ik zeg, kan alleen maar schadelijk zijn voor mij en het team. Daar heb ik geen zin in", zo klinkt het. De 46-voudig international speelde tot op heden 47 wedstrijden voor de hoofdmacht van Feyenoord, met 2 doelpunten en 1 assist als resultaat.

De transferstargets van Feyenoord onder de loep
Meer video's

Poll

Verwacht jij dat Renato Tapia volgend jaar zomer vertrekt bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door passionforpink)

Sjaak Troost heeft zich wel echt in de vingers gesneden met zijn uitspraak dat er geen plek meer was voor Tapia. Wat ik zo lees het en der is dat Tapia toch belangrijk is op sommige momenten voor Feyenoord.

14 augustus 2019 om 09:39

De slogan van Troost is geen daden maar woorden, en die van Tapia, geen woorden maar daden.

14 augustus 2019 om 09:42

Met zn rust en af en toe een zaag erdoorheen zorgt hij voor vele ballen herovering. Het is jammer dat de meeste mensen hier dan niet zien. Enige wat hier wordt opgemerkt is een pass buitenkant voet die bij de tegenstander terecht komt. Hij heeft zich voor Peru al meerdere keren bewezen. Ik verwacht dat als je hem een kans geef dat hij het vanzelf uitbetaald.

14 augustus 2019 om 09:56

Komt natuurlijk doordat er gezegd is dat hij weg moet. Dan gaan mensen al snel kijken naar wat hij niet goed doet ipv wel goed doet.

14 augustus 2019 om 09:58

Het is goed dat hij echt het vertrouwen krijgt van Stam. Hoe meer wedstrijden hij zal spelen, hoe beter het zal gaan. Kan iemand mij meer over die Troost vertellen? Volg Feye niet heel erg namelijk.

14 augustus 2019 om 09:49

Heb net het interview van Troost opnieuw teruggekeken, maar het blijft ongemakkelijk. Je ziet het ook aan het nerveuze slokje van zijn water, voordat hij deze belachelijke uitspraak doet. Echt plaatsvervangende schaamte hoe die man zich daar opstelt. Een nieuwe TD is echt prio!

14 augustus 2019 om 09:59

Ja maar wie wilt er op dit moment instappen bij Feyenoord? Heb het idee dat het nogal rommelt binnenskamers bij Feyenoord als ik de berichtgeving volg.

14 augustus 2019 om 10:10

Geen idee, dat is ook lastig. Het is een wespennest. Als ik TD was, zou ik (als Feyenoorder in hart en nieren) niet eens in willen stappen.

14 augustus 2019 om 10:30

Kun je nagaan dat jij als feyenoorder in hart en nieren niet eens aan zou beginnen. Wie zou het dan wel moeten doen? Maar dat zelfde geld voor een algemeen directeur. Daar wilt ook niemand instappen op dit moment heb ik het idee. En weet niet of dat alleen door het stadion dossier komt of omdat er nog andere dingen spelen.

14 augustus 2019 om 10:46

Ik als Ajacied meteen, lijkt mij een prachtuitdaging. Feyenoord terug naar de top helpen. Ik wil er alleen wel uitstappen als de voorwaarden voor succes goed zijn. Meer concurrentie is beter, maar ik wil niet de beul zijn die mijn eigen ploeg de pan in hakt.

En kom op: zo moeilijk is het ook weer niet om overeind te blijven in dat wespennest, gewoon geen idiote dingen zeggen en respect opbrengen voor je werknemers.

14 augustus 2019 om 11:10

Dan ben je geen Feyenoorder in hart en nieren... jij zou dus alleen instappen wanneer het goed gaat. Zo kan iedereen het... toen Feyenoord geen geld had toen kwamen de echte Feyenoorders om de club weer omhoog te helpen. Zulke mensen heeft Feyenoord nodig en geen supporters als jij, die alleen in zouden stappen als het goed gaat. Zo erg is het nou ook weer niet bij Feyenoord.

14 augustus 2019 om 11:52

Haha nou nou. Wat een aannames, Peter_Selie. Ik heb al ruim 15 jaar een seizoenskaart bij Feyenoord en ben er in goede, maar ook zeer slechte tijden altijd geweest. Ik zou niet in willen stappen, omdat ik het idee hebt dat je dan één of andere marionette bent van de vvf en de rvc. Maar wel leuk om te lezen dat jij zoveel mensenkennis hebt.

14 augustus 2019 om 11:53

Nja ik geef hem wel een beetje gelijk. Als je ziet hoe mensen die de club weer succes hebben bezorgd (van geel,gio e.d) worden afgemaakt als het weer een beetje slechter gaat dan kan ik me voorstellen dat een echte feyenoordman als bijv. Gio dat heel veel pijn kan doen. Mario Been bijvoorbeeld...echt feyenoord man...heeft zn stinkende best gedaan maar die was gewoon niet goed genoeg/er was niks mogelijk. Kun je het zo n man persoonlijk kwalijk nemen? Ik vind van niet en vind het jammer dat dat soort mensen zo als grofvuil behandeld worden door veel mede-supporters. Kritiek hebben mag uiteraard,maar tot op de grond affikken zorgt er ook voor dat mensen huiverig worden om erin te stappen

14 augustus 2019 om 15:51

Toch wel een schrale troost dat ze denken dat deze man geschikt is. Heb het idee dat het volgende instortmoment bij Feyenoord aanstaande is. Waarom hebben ze daar in Rotterdam geen fatsoenlijke directie of technisch hart. De afstand met PSV en Ajax wordt zo alleen nog maar groter en groter. Nog even en ze kunnen in Rotterdam gaan strijden voor subtop plaatsen.

Een trainer mag toch zelf bepalen welke selectiespelers hij opstelt? Tapia maakt (nog) onderdeel uit van de selectie, dus is het aan Stam om hem wel of niet op te stellen. Mensen vallen wel heel erg over dat ene ongelukkige interview van Troost, maar zoveel is er toch niet aan de hand?

14 augustus 2019 om 11:47

Het is toch logisch dat mensen over die achterlijke uitspraken vallen? Die waren echt niet ongelukkig te noemen, want hij deed ze heel bewust. Troost heeft geen enkel benul van wat hij moet doen als TD. Tapia moet weg, Karsdorp en Le worden gehuurd zonder optie tot koop, Berghuis krijgt een zwaar overbetaald contract (ergens begrijpelijk, maar hij moet wel beseffen dat als er nu een ‘grote’ naam gehaald wordt, die ook minstens 1,5 - 2 miljoen wilt verdienen) en er is nog steeds geen spits. Het zijn dus niet alleen zijn uitspraken..

14 augustus 2019 om 14:09

Natuurlijk mag de trainer dat, maar buiten dat het onfatsoenlijk was van Troost om Tapia zo in het openbaar te schofferen, is het wel heel dom en onprofessioneel.

Tapia is in feite één van de betere spelers van Feyenoord, waar er vooral middelmaat rondloopt, met een enkele speler die erbovenuit steekt. Tapia als international heeft tot dit seizoen nog nooit langere tijd de kans gekregen op zijn eigen positie en is verhuurd geweest om een huurling (die vervolgens niet werd gekocht) een seizoen lang in de basis te laten spelen. Logischerwijs is die op zich helemaal klaar met Feyenoord, maar hij wil nog een jaar in NL blijven voor zijn paspoort en kan daarna transfervrij weg. Dan kan je als TD een grote bek opzetten dat hij weg moet, maar hij heeft een contract dat hij gewoon mag uitdienen. Veel slimmer was het geweest om nog eens een poging te doen om de boel te lijmen, vertrouwen uit te spreken en te hopen dat hij nog bij zou tekenen. Dan behield Feyenoord één van de betere spelers of kon het nog een leuke transfersom vangen als hij zou vertrekken. Nu is die kans denk ik verkeken.

Stam stelt hem nog wel op, want Stam ziet in dat Tapia één van de betere spelers is in de selectie en dat hij hem nodig heeft om te presteren. Stam is altijd als trainer al iemand geweest van de korte termijn. Doet hij het nu goed, dan kan hij volgend seizoen weer een stapje hogerop. Dus die gaat echt niet een jeugdspeler opstellen voor de lange termijn, maar speelt met de beste 11.

Het waren geen handige uitlatingen, ik vermoed dat er al een biertje in zat. Maar nu hij speelt moeten we wel gaan kijken of we kunnen verlengen. Tapia is een speler met restwaarde en als hij aan het eind van het seizoen een stap wil maken kunnen we die transfersom goed gebruiken. Dan hebben beide partijen rust, Tapia gaat spelen en Feyenoord houdt er nog wat aan over. Anders zou ik toch eerder geneigd zijn om naar jeugdspelers te kijken voor die positie.

14 augustus 2019 om 09:45

Ik zou als Tapia zijnde echt geen reden kunnen bedenken om bij te tekenen. Jaren lang als vuil behandeld, geen normale kans (op je eigen positie) gekregen en een ditecteur die zo over je praat in de media... hij id imo Feye niets meer verschuldigd. Lekker je NL nationaliteit krijgen dit jaar en volgend jaar met een leuke tekenbonus ergens anders naartoe!

14 augustus 2019 om 09:56

Dat zou ik mij goed kunnen voorstellen . Aan de andere kant, als hij nu bij tekent is hij denk ik direct een nog grotere held onder het legioen, maar de vraag is wat hij dat waard vind natuurlijk.

14 augustus 2019 om 10:18

Hij is niet jarenlang als vuil behandeld, de keren dat hij op het middenveld speelde was hij gewoon minder dan de andere spelers. Het is tegenwoordig blijkbaar al een doodzonde om iemand op een andere positie te posteren, Tapia is mede vanwege zijn veelzijdigheid gehaald, kan overal in de as spelen, zelfs spits heeft hij bij Twente gespeeld.

14 augustus 2019 om 09:48

Het verrast me dat er nog geen nieuws is over bijtekenen. Na zn instagram-post met daarop een handtekening-icoontje en na de winst tegen tbilisi door berghuis naar voren werd gedirigeerd als eerste de supporters te bedanken (met een grote glimlach en kloppend op het logo) kreeg ik toch het idee dat ze elkaar gevonden hadden.

14 augustus 2019 om 09:50

Tapia heeft alleen nog restwaarde in de winter. Volgend jaar zomer loopt zijn contract af en kan hij gratis de deur uit. Alleen had Troost even moeten nadenken voordat hij dat interview gaf. Hij is stoer gaan roepen en staat nu voor lul. Hopelijk snel een nieuwe TD en Directeur en puin ruimen. Als Kuyt zich ook intensief bemoeid met beleid, zet ik ook vraagtekens bij zijn kennis en kunde.

14 augustus 2019 om 09:54

Intensief bemoeid met beleid? Hij heeft enkele maanden geleden een telefoontje gepleegd naar z’n oude club. Daar is uiteindelijk een transfer van 3 ton uit gekomen. Zo intensief is dat toch niet? Dikke kans dat ik iets heb gemist hoor, het verwonderde me alleen iets.

14 augustus 2019 om 10:15

Dat op zich is al één telefoontje teveel. Feyenoord zit nu met één of andere jeugdspeler van Liverpool, die geen club in Engeland op huurbasis wilde hebben.

14 augustus 2019 om 10:26

Precies! Kuyt is zich met het nodige ellebogenwerk én z'n vriendje Rob Janssen overal naar binnen aan het werken. Het is onbegrijpelijk dat Kuyt bij Feyenoord als een soort heilige wordt gezien. Waarom is een raadsel. Ik vond z'n optreden na het kampioenschap, waarin hij toch echt maar een klein aandeel had, nl. alleen de eerste helft van dat seizoen, misselijkmakend, vervolgens heeft hij in z'n boek en in die documentaire de nodige mensen beschadigd, z'n vriendjes bij die investeerders zodanig beïnvloed dat die Van Bronckhorst en Van Geel er uit gewerkt hebben, waarna hij z'n grote vriend Rob Janssen binnengehaald heeft.
De naam Kuyt, en die onvermijdelijke foundation van hem, valt momenteel veel te veel als het gaat om het beleid en transferzaken en dat is een zeer slechte zaak voor Feyenoord.

14 augustus 2019 om 10:48

Volgens mij, ondersteund bij Troost samen met zaakwaarnemer Rob Jansen. Dus hij doet meer dan alleen een keer Liverpool bellen.

14 augustus 2019 om 11:24

@jmpr; Ik hou zelf Dirk Kuyt al jarenlang verantwoordelijk voor de klimaatveranderingen, maar ik ben blij dat een ander inmiddels ook inziet wat voor in en in slecht en achterbaks mens het is zeg....

14 augustus 2019 om 11:24

Kuyt maar een klein aandeel? Dan heb je dat seizoen alleen de wedstrijden via teletext of samenvattingen gevolgd... ik heb nog nooit zoiets doms gehoord

16 augustus 2019 om 08:27

De beste wedstrijden werden gespeeld zonder Kuyt dat seizoen. Dat wilt niet zeggen dat hij niet belangrijk is geweest in specifieke wedstrijden.

Tapia is verstandig in zijn teksten. Het heeft niet veel zin nu olie op het vuur te gooien. Sjaak Troost is weliswaarv "technisch directeur", maar iedereen weet dat hij dat zelf helemaal niet ambieert. Zijn uitspraken over Tapia waren m.i. niet slim. Je kunt iemand die een doorlopend contract heeft niet zomaar naar buiten schoppen. Daar is Zidane in Madrid ook achter gekomen in zijn geschil met Garreth Bale.
Ik hoop voor Tapia dat hij het goed blijft doen zodat hij aan het einde van het seizoen door de voordeur kan weglopen.

Ik vraag me echt af hoe het nou echt zit bij Feyenoord. Zo van buitenaf lijkt het inderdaad heel erg op twee verschillende kampen die niet met elkaar praten. Als ze niet snel op één lijn komen en eenduidig naar buiten treden krijg je continu die geruchtenstroom. Feyenoord moet mijn inziens nu gewoon het vertrouwen houden in Tapia en hem blijven opstellen, dan is hij gewoon één van de betere spelers.

gewoon prima speler voor feyenoord, gewoon belangrijk maken en verantwoordelijkheid geven, dan komt het wel goed met deze jongen

Het zou schelen als Feyenoord Tapia gewoon eens op z'n eigen positie gaat en, vooral, blíjft gebruiken, hetgeen Stam nu ook lijkt te doen. Dit is een Peruviaans international die een WK heeft gespeeld, in meerdere Copa America's is uitgekomen en deze zomer de finale van de Copa America speelde. Er zijn maar weinig spelers in de huidige selectie die ooit ook maar in de buurt zullen komen van welk nationaal elftal ook, laat staan dat ze ooit meerdere eindtoernooien zullen gaan spelen.
Hoe krom kan zo'n Troost ook zijn; die 2 niksnutten in het centrum, v/d Heijden, die notabene zélf weg wil, en Botteghin mogen niet weg of krijgen zelfs contract verlenging, maar een veelvoudig international van een gerenommeerd Zuid-Amerikaans land, die dus over de nodige voetbalkwaliteiten móet beschikken, stuurt hij weg.

Tapia is gewoon een prima speler en gaat een goed seizoen draaien.
Gozer heeft gewoon wat meer kans nodig en moet niet iedere keer keihard afgerekend worden op 1 of 2 foutjes. Als ze dat namelijk bij alle spelers doen en niet alleen bij Tapia, dan staat er niemand meer op het veld.

Door Sjaak afgeserveerd en moet weg, dus gevolg is dat Tapia straks niet gaat verlengen, transfervrij ergens een mooie club vindt en Feyenoord financieel weer naast de pot pist... as usual....

Hopelijk verlengd Tapia bij Feyenoord. Dat zou uiteraard het ideale scenario zijn voor beide. Het verschil is dat Feyenoord geen Overmars heeft die hier goed mee kan omgaan. Ik heb wel het idee dat Tapia oprecht is, maar je weet het nooit tegenwoordig. Kan ook zomaar zijn dat hij volgende jaar transfervrij weggaat.

En wat betreft Sjaak Troost, hij heeft het ook niet makkelijk natuurlijk. Hij heeft verantwoordelijkheid genomen voor een positie waar hij niet capabel voor is.

Doodzonde als Tapia straks de deur uitloopt zonder dat Feyenoord er nog wat euro's voor weet te vangen. Kan en is voor Feyenoord een bruikbare speler op het middenveld, maar vorig seizoen moest Clasie als hurling daar natuurlijk spelen. Na het gebrul van Troost is de kans dat die nog bijtekent en voor een mooi bedrag (voor Feyenoord begrippen) alsnog wel gaat natuurlijk minimal. Vind dat hij zelf prima met de situatie omgaat en dat Stam gewoon zelf moet kunnen kiezen wie die opstelt, als Feyenoord zeker is van een bepaalde plek kan je altijd nog andere keuzes maken. Helaas zit Feyenoord nu niet in die luxe positive.

Tapia is een goede speler en heel bruikbaar voor Feyenoord, mits hij op de juiste manier gebruikt wordt.

In voorgaande jaren is amper naar hem omgekeken of werd hij op verkeerde posities opgesteld. Op de 6-positie is hij samen met Berghuis één van de beste spelers.

Troost maakte als een kat in het nauw een enorme flater. Troost zal nu contractverlenging in orde moeten maken en dan maar hopen dat hij bijtekent...

Heeft troost eigenlijk al eens zijn excuses aangeboden voor zijn schandalige uitingen? Wat staat die vent voor lul zeg, wanneer komen er eens goede mensen aan het roer bij Feyenoord ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Bayern München leidt de race om Kai Havertz voor het seizoen 2020/21. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren