Tadic countert kritiek PAOK en wijst naar voorrondes Ajax: ‘Dát is een schande’

Woensdag, 14 augustus 2019 om 08:05Yanick Vos

Dusan Tadic miste dinsdagavond een strafschop namens Ajax tegen PAOK Saloniki (3-2), maar twijfelde geen moment toen hij daarna weer de kans kreeg om vanaf elf meter te scoren. De Servische aanvoerder van Ajax benutte uiteindelijk twee strafschoppen en was er mede verantwoordelijk voor dat zijn ploeg zich voor de play-offs van de Champions League plaatsten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

215 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Helemaal geen schande. Een keer de halve finale gehaald en ze praten meteen alsof ze een Europese topploeg zijn. Maar ondertussen wel bijna uitgeschakeld worden door PAOK.

14 augustus 2019 om 08:32

Precies dit. Zijn met het nodige geluk over 2 wedstrijden doorgekomen tegen een ploeg die nog nooit in de CL heeft gespeeld. Dan hoor je volgensmij prima thuis in de voorrondes

14 augustus 2019 om 08:41

Als bij de 4 beste ploegen van Europa hoorde afgelopen seizoen is het best apart dat je niet automatisch bij de 64(?) Teams zit die dir jaar starten. Niemand vind Ajax een Europese topclub, dus dat slaat nergens op. Overigens doe je Paok wel te kort, doe ploeg zou prima meekunnen in de groepsfase van de CL denk ik, veruit de sterkste tegenstander die we konden loten.

14 augustus 2019 om 08:45

Denk je dat de ware top 4 van Europa hier gisteravond een spannende pot zou beleven? Of uberhaupt over 2 wedstrijden? En ja, als je vele ajacieden mag geloven hoort Ajax nu opeens bij de top van Europa, na 2 leuke prestaties in 20 jaar. Net zoals dat de spelers die zijn vertrokken allemaal van absoluut wereldniveau zijn. Waarom ze zo een bord voor hun kop hebben? Geen idee.

Als je moeite hebt met een Paok, wat heb je dan in de CL te zoeken? Dat is wat je je echt moet afvragen.

14 augustus 2019 om 08:53

Beste 32 ploegen zal je bedoelen. En als niemand Ajax een Europese topploeg noemt, waarom vinden ze het dan wel allemaal een schande dat ze niet direct geplaatst zijn? Paok heeft idd een prima ploeg, maar als je zoveel moeite hiermee hebt, is geen directe plaatsing voor Paok even triest als voor Ajax. En zo kunnen we nog wel een aantal ploegen noemen die het ''eigenlijk'' wel verdienen.

14 augustus 2019 om 08:56

Real Madrid in hun vorm had ook moeite gehad met dit Paok. Daarnaast is Ajax wel weer leeggeroofd.

14 augustus 2019 om 09:02

Het probleem is dat Ajax dit alleen maar roept omdat het goed is voor hen zelf. Als man U de halve finale had gehaald had er niemand geroepen dat het een schande is dat de halve finalist CL Europa League moet spelen hoor.

14 augustus 2019 om 09:04

Unknown...kom op.. snap je echt niet wat er bedoeld wordt...? Er is een verschil tussen de absolute top van Europa zijn en tot de top 32 behoren.

Er is geen Ajacied die Ajax tot de top 4 vind horen omdat ze bij de eerste 4 zijn geëindigd. Wel kun je zeggen dat een club die 4e eindigt toch automatisch geplaatsts zou moeten zijn...

Overigens is het vooral de media die Ajax naar die Europese topclub kletsen en niet de fans.. Ik blijf het wonderbaarlijk vinden dat zoveel mensen dat onderscheid blijkbaar niet kunnen maken. Bij de samenvattingen van de potten tegen Vitesse en Emmen heb ik de verslaggevers zo’n 20x ‘het grote ajax’ horen zeggen. Als het dan straks een keer misgaat zijn zij de eersten die vervolgens zeggen dat ‘men in Amsterdam...’ etc.

14 augustus 2019 om 09:09

TheJurgenKlopp...maar je denkt toch niet echt dat er Ajacieden zijn die Ajax tot de structurele top 4 vinden behoren..? Beetje realisme kan geen kwaad...en dan heb ik het niet over de Ajacieden...

Als Van der Gijp bij VI zegt dat De Jong en De Ligt wereldtoppers zijn, of als een willekeurige krant dat schrijft of commentator dat noemt...dan slaan mensen dat op een of andere manier op alsof ‘de ajacied’ dat zegt en vindt.

Iedereen vind dat Ajax het afgelopen seizoen gewoon hartstikke goed heeft gedaan in Europa en iedereen heeft van die spelers genoten. En niet alleen in Nederland. Het resultaat is enthousiasme, hier en daar bewondering en hoop. Maar niemand die zal zeggen dat Ajax definitief terug is aan de wereldtop of dat die spelers met 2 vingers in de neus de gouden ballen gaan binnenslepen.

14 augustus 2019 om 09:18

''maar niemand die zal zeggen dat Ajax definitief terug is aan de wereldtop of dat die spelers met 2 vingers in de neus de gouden ballen gaan binnenslepen.''

Ga naar het voetbalzone archief, en pak elk willekeurig Ajax CL-artikel van maart-juni, of de Ligt Transferperikel artikelen van deze zomer, en lees de reacties even. Het aantal reacties dat beweert dat Ajax terug is, topclub privileges verdient in de CL, dat de Ligt na van Dijk de beste CV is van de wereld etc is stuitend.. Dus ja, ik ben er volledig van overtuigd dat het velen naar hun bol is gestegen. Geen bijzondere constatering. Zelfs onder dit bericht zul je vast wel zo een pipo vinden.

Jij kan mij niet met droge ogen beweren dat Ajacieden volledig nuchter waren in deze hele CL beleving, en telkens beide benen op de grond hebben gehouden. Zoals ik hierboven al zei, het aantal voorbeelden dat je tegenspreekt, loopt in de duizenden hier op VZ alleen al.

14 augustus 2019 om 09:19

@supervo,

Ik snap prima wat er bedoelt word, maar het is nou eenmaal geen regel dat je geplaatst bent als je een goed seizoen hebt gehad. Dit is ook niet op een EK of WK (al zouden ze dat van mij best mogen aanpassen).

Maar zelfs al passen ze die regel aan, is de kans groot dat de tockets niet uit de op 5 competities worden weggenomen, maar van de lager geplaatste teams.

Dus zou niet eens weten of het wel voordelig gaat zijn voor de Nederlandse ploegen.

Ook moet ik je wel een klein beetje ongelijk geven over de media. Tuurlijk praten zij Ajax omhoog, maar er zijn genoeg woorden gevallen als ''terug naar de top'' en schande dat wij geen directe plaatsing hebben''. Dit is niet vanuit de media maar van spelers en het bestuur.

De enige maniet voor directe plaatsing is en blijft het beter presteren als Nederlandse ploegen in zijn geheel. Als het in landen als Belgie, Oostenrijk en Portugal kan, moeten wij het ook kunnen!

14 augustus 2019 om 09:36

Unknown007,

Precies dit, niet.
Geluk? Misschien.. maar omgekeerd had dat hetzelfde geweest. Want ondanks het spel nog niet van gewenst niveau is, had t ook 5-1 kunnen worden. Maar ja.. zeker.. ook 5-5. Dus wie heeft t geluk gehad dan? Prima thuis in de voorrondes dus. Waar clubs spelen die zich kunnen plaatsten vokr de CL. T liefst mooi.. maar als niet anders kan dan maar. Als je m maar haalt. Want haal je t niet staan de soldaatjes hier weer klaar met dingen als daar gaan de Nederlandse punten. Dan is t ook weer niet goed.
Argument dat je tegen een club speelt die nooit CL heeft gespeeld is nmm onzin. Dus kan die ploeg niet gevaarlijk zijn? Kan die ploeg niet goed zijn? Je moet m over de streep trekken en dat gebeurde. Dat dat niet met het gewenste spel is is wat anders.

14 augustus 2019 om 09:38

Thejurgenklopp dat is het leuke van voetbal dat uitslagen niet automatisch ingevuld kunnen worden. En zeker als Liverpool fan (wat ik ook ben!) past het om wat voorzichtiger te zijn met het subjectief toepassen van feiten (en dan ook 20 jaar pakken omdat 25 jaar heel wat slechter uitkomt) want wat heeft een ploeg die in die 20 jaar nooit kampioen is geworden te zoeken in een kampioenen competitie (de letterlijke vertaling van champions league).

14 augustus 2019 om 10:01

Erg kortzichtig en zwak om te beginnen over een 'kampioenen league'. Het is niet een competitie voor slechts landskampioenen, maar 'kampioenen' in abstracte zin, en dat weet jij ook wel. Dus de fan van de winnaar van afgelopen editie heeft best recht van spreken.

14 augustus 2019 om 10:04

TheJurgenKlopp,

Ajax had vorig seizoen ook moeite met Standard Luik. Zie hoe dat verlopen is. Nu zijn gedane zaken geen garantie op de toekomst. Maar alles kan.
Heb niet zo'n 'bord voor je kop' ...zou ik zeggen..

14 augustus 2019 om 10:41

Unknown, je haalt zaken echt door elkaar. Ik ben van mening dat het met name de niet-Ajax fans zijn die niet nuchter kijken naar de gang van zaken. Er is een bepaalde frustratie die een filter uitschakelt. Althans ik denk dat het moet zijn.

Je geeft de voorbeelden "terug naar de top" en "schande dat wij geen directe plaatsing hebben". Dat zijn de perfecte voorbeelden van het omgekeerde. De eerste is een verlangen, geen constatering. Ajax wil terug naar de top, maar er zal zeker geen speler, bestuurder, stafflid zijn die denkt dat ze terug aan de top zijn...permanent. En die schande duidt op eindigen bij de laatste 4, niet structureel behoren tot de beste 4.

Overigens is juist Klopp en die knakker van de Uefa zelf het roerend met die laatste stelling eens. Juist zij hebben in interviews aangegeven dat een halve finalist die ook nog eens 2 nationale prijzen in de wacht sleept eigenlijk geen voorronden zou moeten spelen...

14 augustus 2019 om 10:44

Als Man United de titel wint, kampioen wordt en in de halve finale van de CL staan mogen ze het jaar erop gewoon in de poule fase starten.

Dat zou voor elke club moeten gelden.

Zit je bij de laatste vier en win je nationaal de titel : plaatsing poule fase.

14 augustus 2019 om 10:59

@kush,

Precies wel dit. Het had idd 5-1 kunnen worden, maar Ajax had ook al snel met 2-0 achter kunnen staan gisteren.

Dat Ajax de betere ploeg was ben ik met je eens, maar als Nederlanders zijn wij vaak het betere team en zijn er genoeg voorbeelden dat we het niet redden omdat de tegenstander wel hun kansen ziet af te maken.

Als je ziet dat bij een stand van 1-1 bij een corner alleen Dest achterin staat, doe je ook gewoon iets doms! Had Ten Hag moeten weten na de Spurs vorig seizoen, want een iets betere counterploeg had er gewoon 3 gemaakt uit deze situaties.

Je moet overigens niet denken dat ik niet blij ben met deze uitslag, want dan ben ik zeker wel. Heel erg zelfs! Die soldaatjes zijn er ook als Utrecht, Psv, Fey of AZ het niet haalt. Niets van aantrekken, want die zijn er bij elk bericht.

Hoop gewoon dat Ajax leert dat het anders moet, anders zie ik ze snel ten onder gaan dit jaar. Zeker de link tussen de verdediging en het middeveld is drama.

Dit komt naar mijn mening toch ook wel een beetje doordat er nu met de punt naar voren wordt gespeelt, ivp met Blind kort voor de verdediging. Nous hoeft van mij nooit meer op het middeveld te staan, komt gewoon veelste kort daarvoor. Staat verkeerd, denkt dat hij moeilijker moet gaan spelen op die positie en voegt ook als verdedigende mid eigenlijk niets toe aan het elftal.

14 augustus 2019 om 11:58

Tovenaar dus ik als fan van de kampioen van de afgelopen editie heb recht van spreken dat dejurgenklopp (die gezien zijn nickname wat recenter fan van Liverpool is dan ik die ook de ellende heb meegemaakt) wat minder selectief met feiten om moet gaan.

14 augustus 2019 om 12:02

"En ja, als je vele ajacieden mag geloven hoort Ajax nu opeens bij de top van Europa"

Wat een hoop onzin. Ik ken er geen een die denkt dat Ajax bij de Europese top hoort.

14 augustus 2019 om 12:08

Volledig nuchter en denken dat Ajax top de Europese top behoort zijn nogal 2 verschillende dingen. Ik durf met droge ogen te beweren dat er bijna geen Ajacieden zijn die nu Ajax als Europese top zien. Dan kan je wijzen naar reacties van andere artikelen maar ik volg alle artikelen van Ajax op de voet en die reacties die zogenaamd in de duizenden lopen die moet ik nog vinden iniedergeval.

14 augustus 2019 om 12:13

Ja want de nummer 4(!) van Italië, Atalanta Bergamo, volgens mij nog nooit eerder deelgenomen heeft aan de CL verdient het natuurlijk wel om geen voorrondes te hoeven spelen.

14 augustus 2019 om 12:30

Soccersupp

Ik ben een recent voetbalzone lid, geen recent Liverpool fan. Geloof me, ik heb de struggle meegemaakt

14 augustus 2019 om 12:30

Madrid had ook een slechte voorbereiding die mogen geen CL spelen? Elke ploeg is moeilijk vooral als het echte seizoen amper begonnen is

14 augustus 2019 om 12:33

Ajax behoorde vorig seizoen toch tot de top 4 net zo goed als Liverpool de CL won? Wij zijn FDJ en MDL kwijt. Logisch dat je dan op dit moment minder bent

14 augustus 2019 om 13:30

Laat Barca of Bayern voorrondes spelen dan hebben ze zeker ook geen makkie dus dat verhaal gaat mijn inziens niet op

14 augustus 2019 om 18:28

Als je moeite met paok hebt... bla bla bla paok de Griekse kampioen zonder verlies partijen is voor iedereen buiten de absolute top van Europa een moeilijke ploeg en moeilijk te bespelen! Vond hun overtredingen keihard en messcherp en ze hadden voorin het nodige voetbal staan ik denk dat Feyenoord en zelfs PSV een moord zouden doen voor ene biseswar wat een klasbak is dat geworden! Tadic heeft natuurlijk gelijk dat het raar is dat Ajax deze voorrondes moet spelen als halve finalist en kampioen en bekerwinnaar van Nederland terwijl de zogenaamde grote landen meerdere clubs zomaar mogen inschrijven puur voor de commercie... nogmaals een inter of Arsenal gaat ook niet zomaar ff voorbij dit paok!

14 augustus 2019 om 08:33

Een grote schande en ook nog eens belachelijk. Een nummer 4 van een van de 4 grote landen hoeft helemaal niets gewonnen te hebben en mag gewoon CL spelen zonder voorronden.
Ajax is landskampioen, bekerwinnaar en halve finalist CL. Halve finalist vind ik overigens niets, maar landskampioen zou gewoon toegang tot de cl moeten geven, En dan nu toch weer 2 voorronden moeten spelen, is zeker een schande. En afgemeten aan het vorig seizoen waren zij zeker een Europese topploeg.

14 augustus 2019 om 08:37

En afgemeten aan dit jaar nog absoluut niet. Het is verre van het team ( nog ) van vorig jaar want anders had PAOK niet zo'n goede pot kunnen spelen. Als de aanvoerder van Feyenoord dit na zo'n vorig seizoen zou zeggen zou ik er absoluut niet blij mee zijn. Je vind jezelf goed genoeg voor automatische plaatsing groepsfase CL dan moet je dat bewijzen! En dat is ze zo overtuigend nog niet gelukt.

14 augustus 2019 om 08:39

Dat je als landskampioen voorronde met spelen is idd raar, maar halve finalist levert niks op. Dus de verontwaardiging van Tadic slaat nergens op.

14 augustus 2019 om 08:43

Tsja, daarvoor kan je wijzen naar PSV, Utrecht, Feyenoord en ook Ajax zelf twee jaar geleden. Zoveel punten verloren door wanprestaties in Europa.

In de groepsfase zitten nu:
- Red Bull Salzburg
- Galatasaray
- Racing Genk
- Shakhtar Donetsk
- Benfica

5 landen die wel kampioenen in de groepsfase hebben. Geen excuus dat Nederland daar niet tussen zit. Verder hebben ook Zwitserland en Tsjechië het beter voor elkaar, want hun kampioenen spelen pas een ronde later.

14 augustus 2019 om 08:46

Wel als je in ogenschouw neemt dat nummers 4 van grotere competities geen voorrondes spelen. Dat is gewoon belachelijk

14 augustus 2019 om 09:04

Dus de landskampioen van Ierland moet ook Champions league spelen? En de landskampioen van Liechtenstein? Sorry, maar Nederland heeft het gewoon zelf verpest. Er zijn genoeg landen waar de kampioen zich wel direct plaatst. In NL was dit voorheen ook zo, maar door de dramatische prestaties zijn ze afgezakt. Eigen schuld..

14 augustus 2019 om 09:24

Het probleem is dat je kleinere landen zoals Liechtenstein (logischerwijs) geen startbewijs geeft, maar Nederland wel omdat ze beter zijn dan die landen. Maar als andere landen voordelen krijgen omdat ze zelf beter zijn dan Nederland is dat heel fout, daar zit ergens toch een discrepantie in.

14 augustus 2019 om 10:07

Gaat er helemaal niet om dat ik ze goed genoeg vind, het gaat erom of het terecht is dat kampioenen voorronden moeten spelen.

14 augustus 2019 om 10:10

Zeg overigens nergens dat ik het daarmee niet eens ben. Maar hoezo zouden andere landen binnen een bond meer macht, zeggenschap of voordelen mogen hebben boven andere landen.
Als we dit met mensen deden was de wereld te klein en werd er aan alle kanten discriminatie geschreeuwd. En dat is dit eigenlijk ook....

14 augustus 2019 om 10:17

Dus jij zou ook de kampioenen van Servië, Noord-Ierland, Ierland, Noord-Macedonië en Luxemburg in de Champions League willen zien?

14 augustus 2019 om 10:38

@jaakke,

Tja, wat heb je liever? Automatisch geplaats als kampioen, maar prijzengeld € 10 miljoen als je de halve finale haalt. Of zoals nu, en je alleen al € 20 miljoen krijgt als je je weet te plaatsen voor de groepsfase.

Door de verkoop van Sanchez en Kluivert, kon Ajax Tadic en Blind halen. Met het al aanwezige talent hebben ze een superjaar gehad wat ruim € 100 miljoen heeft opgeleverd in de CL. 2 toptalenten die eens in de zoveel jaar voorbij komen ook nog eens € 150 miljoen. Hierbij kan Ajax het Psg, Bayern, Juve, Celtic etc. van NL worden. Door het leegroven, dankzij de portemonnee en opgebouwde status", van andere Bvo's zijn ze hiermee al begonnen.

De CL winnen is natuurlijk fantastisch en de ultieme droom, maar elk jaar kampioen worden vergoedt natuurlijk veel, ook al speel je niet elk jaar CL. Maar de keren dat je het wel speelt zorgt ervoor dat je nog vele jaren kampioen wordt en het gat alleen maar vergroot met de rest van NL. En dat dankzij de nr's 3 en 4 uit Spanje, Engeland, Duitsland, Italië. Of te wel het tv-geld wat die landen betalen.

14 augustus 2019 om 13:59

Jij gaat er van uit dat de inkomsten teruglopen als de Nederlandse kampioen direct in de groepsfase komt ten faveure van de nr’s 4 van de grote competities. Dat is natuurlijk flauwekul. Mijn punt is, dat het CL systeem een corrupt systeem is, dat er enkel en alleen is om de rijke clubs maximaal te beschermen en nog rijker te maken en niet om een mooie competitie te hebben. Kijk nu eens naar PAOK. Dat vliegt er nu uit, maar als kampioen in de groepsfase hadden ze nog best voor een paar leuke verrassingen kinnen zorgen. Dat is veel leuker dan elk jaar psg en Manchester City bij de laatste 8!!

14 augustus 2019 om 16:21

De Eredivisie is dan ook min of meer een corrupt systeem. De toch al veel rijkere clubs krijgen verreweg de grootste graai uit de tv gelden pot. Dat terwijl zo toch al vele malen meer inkomsten hebben dan andere clubs.

De Eredivisie zou veel leuker zijn als we niet ieder seizoen kijken naar de Ajax en PSV show, met 0,0 kans op de titel voor de overige ploegen, behoudens Feyenoord.

Willen we een mooie competitie, dan laten we clubs alle Europese gelden, min gemaakte kosten, in de pot stoppen en evenredig verdelen. Dan krijg je een veel spannendere competitie. Want dat is toch wat je wilt? Niet altijd maar dezelfde ploegen die strijden om het eremetaal. Gelijkere of betere kansen voor de kleinere clubs.

Maar nee, dat wil je ook niet want Ajax en PSV kunnen dankzij die gelden hun gigantische voorsprong behouden, maar ondertussen wel miepen dat je het oneerlijk vindt dat veel betere competities meer plekken krijgen. Als je wilt dat de hele Eredivisie stijgt en ook subtoppers beter worden. Dan moet je eerst concessies doen. Maar dat doe je niet. Dat zogenaamde belang voor Nederland en de competitie is namelijk simpelweg een farce. Bottom Line is dat het allemaal gewoon eigenbelang is.

14 augustus 2019 om 08:39

Ergens is het natuurlijk wel heel raar. Zelfs als Ajax de finale van de Champions League zou hebben gehaald, dan nog hadden ze nu twee voorrondes moeten spelen. Terwijl de nummers 4 van Duitsland, Italie, Spanje en Engeland en de nummer 3 van Frankrijk wel automatisch gekwalificeerd zijn voor de poulefase.

Het zou niet slecht zijn als de laatste 4 of de laatste 8 van de CL sowieso een ticket krijgen voor de poulefase. Want Ajax wordt nu als club benadeeld omdat ze toevallig uit een land komen dat de laatste jaren wat minder punten bij elkaar gesprokkeld heeft (al zijn ze daar met de zeer zwakke Europese seizoenen 2015-2016 en 2017-2018 zelf ook een beetje schuldig aan, maar dat terzijde).

14 augustus 2019 om 09:07

Zelfs dan zou het nog twijfelachtig zijn dat Ajax een direct startbewijs zou hebben voor de CL, en anderzijds wordt de voorronde dan weer veel moeilijker omdat die nummers 4 er ook instromen. Dan is het voor ploegen als PSV en Club veel moeilijker om zich te plaatsen. Want dan moet je niet spelen tegen een Basel (geen steek, dat wint PSV normaal gezien wel) maar tegen een Tottenham (dat dan ook kwalificatie zou moeten krijgen volgens de gedachtengang van Ajax), Valencia, Leverkussen,...

14 augustus 2019 om 09:08

"als je allemaal zo wanpresteert, dan verdien je ook geen voorrang op europese plaatsen."

Toch vind ik dat wat te kort door de bocht. Zoals ik ook aangeef zijn Ajax en PSV zelf mede-schuldig aan onze lage positie op de ranglijst. Maar dat komt ook voor een heel groot deel door het feit dat we verder al jaren geen enkele andere club hebben die er in slaagt om wat punten binnen te harken (een paar uitschieters van AZ uitgezonderd).

Hoe dan ook, als een club die in 2017 nog de EL-finale en in 2019 de CL-halve finale speelde in dezelfde voorronde in moet stromen als o.a. de nummer 3 van Rusland en de nummer 2 van Oostenrijk, dan deugt het systeem gewoon niet.

14 augustus 2019 om 09:43

@Cabinessence

Heerlijk om zo'n reactie als de jouwe te lezen. Gewoon open en bloot en realiteit.
Er wordt wel gerept over dat een kritische noot mag, maar een aantal overdrijft.
We doen t met zn allen. Moeten t samen doen om ervoor te zorgen dat we weer meer directe plaatsingen krijgen.
En dan nog iets simpels.. het heet de Champions League.. maar zelfs nr 4 en 5 van grote landen zijn automatisch geplaatst. Reduceer en verdeel dat liever..of weer terug naar EC1,2 en 3. Ok.. EC 4 er ook maar bij dan.. 🤓

14 augustus 2019 om 08:41

Geluk hoort soms bij de sport. Denk terug aan Nederland Spanje WK, toen Spanje het geluk had. Ajax heeft een zeer goed team. Een beetje zielig, dus, om alles maar geluk te noemen. Ze hebben geen de Ligt of de Jong meer, maar spelen nog steeds goed voetbal. Dit is pas het begin van het seizoen. Ik verwacht een veel beter Ajax in de loop van het seizoen. Dit kenmerkt zich aan het feit, dat veel spelers zeer kritisch zijn over het spel en dat is een goed teken! Het is ook nooit goed. Wees gewoon eens trots.

14 augustus 2019 om 08:48

Wel een schande. Engeland, Spanje, Italië hebben 4 deelnemers, Duitsland en Frankrijk 3 en geen hoeft voorrondes te spelen. Vroeger was het nog dat de nummer 4 van de top 3 ook een voorronde moest spelen. Het is gewoon een schande.

14 augustus 2019 om 09:55

Ja zo werkt het systeem nou eenmaal. Clubs uit die landen presteren beter en krijgen dus ook meer plaatsen. En terecht ook want de neutrale supporter ziet liever de nummer 4 van Engeland, Spanje of Italië dan Ajax, een uitzondering daargelaten.

14 augustus 2019 om 12:02

Benzema je praat onzin, en dat weet je zelf heel goed en daarom provoceer je gewoon in mijn ogen. Een Engelse voetbal supporter ziet liever een klassieke grootheid als ajax in zijn poule dan Sevilla. Ik zie liever Celtic in een poule dan de nummer 4 van Frankrijk.

14 augustus 2019 om 12:06

Nogal een dooddoener. Het systeem kan zo werken maar dat maakt het niet goed. Verder kijken mensen liever naar kampioenen die tegen elkaar spelen. De nummer 4 van Engeland, Spanje, Italië, Duitsland is echt niet perse een aantrekkelijke club en zal zelfs minder floreren als ze geen CL kregen.

14 augustus 2019 om 12:12

@benzema

Echt onzin wat je beweert, juist deelnemers uit verschillende landen zorgen voor veel aandacht. Men kijkt namelijk met miljoenen kijkers naar de ploeg uit het eigen land terwijl de aandacht minimaal is wanneer er alleen ploegen uit andere landen spelen.

Er zijn bijna geen neutrale supporters, als de eigen club niet speelt dan is men meestal voor een club uit het eigen land.

Het blijkt ook uit de kijkcijfers, die van de EL zijn dramatisch als er geen Nederlandse ploeg meer is. In de CL vallen ze ook zwaar terug als er geen Nederlandse ploeg meer is.

14 augustus 2019 om 08:51

Ik wil eerst zeggen dat dit een nonargument is van Tadic en dit heeft niets met deze wedstrijd te maken.

Maar jouw opmerking is net zo kansloos als die van Tadic.
Ajax staat al jaren, bewezen, in de top 30 van clubteams qua behaalde punten en dit jaar in de top 20, vooral door 3 seizoenen geleden en door vorig seizoen. Ajax pakt ieder jaar wel punten, ook al komen zij niet altijd de volgende ronde door in de CL, maar er wordt altijd wel een aantal keer gewonnen.

Dat Ajax een voorronde moet spelen, als top 20 team, daar kan ik mee leven. Maar dat teams als Valencia, Atalanta, Genk, Galatasaray, Red Bull Salzburg, Lokomotiv Moskou, Leipzig, Leverkussen en zelfs Lyon en Benfica rechtstreeks zijn geplaatst is totaal niet logisch. Deze teams hebben minder gepresteerd dan Ajax (en PSV in veel gevallen) en staan (veel) lager op de ranglijst qua behaalde punten.

Daar zit de crux, want stel Ajax haalt ieder jaar de halve finale van de CL en de andere NL teams worden steeds uitgeschakeld in de eerste voorronde, dan moet Ajax nog steeds een voorronde spelen om überhaupt in de CL te komen. In mijn ogen zit hier geen rechtvaardigheid.

14 augustus 2019 om 09:13

Sorry maar dat is toch onzin, als we clubs gaan toelaten op basis van prestaties in het verleden is het einde in zicht, dan kan je meteen met de superleague beginnen.

14 augustus 2019 om 09:19

4e worden in Spanje is toch echt knapper dan 1e worden in Nederland. Dus een 4e plek in Spanje is op het complete spectrum meer waard dan de 1e plek in nl.

14 augustus 2019 om 09:35

We laten clubs toch al toe op basis van prestaties in het verleden? Op basis van behaalde punten door de teams uit dat land krijg je als land 4 rechtstreekse plekken toebedeeld of, in het geval van NL, alleen plekken in de voorronde.

Daarnaast gaat het niet om 20 jaar terug he, maar om de resultaten van de laatste 5 jaar. Die laten wel redelijk goed zien waar je als team zou moeten staan.

Hoe zo zou dit niet op basis van club teams mogen / moeten? Kan dan toch nog steeds het zelfde zijn hoor. Bijvoorbeeld Italiã«: 4 plekken, maar als blijkt dat Atalanta 4e wordt dan moeten zij een voorronde spelen, want zij hebben Europees nog niets bereikt. Iets in die trant.

14 augustus 2019 om 09:48

Maar 4e worden in Nederland is weer knapper dan 1e worden in Verweggistan. En daar zijn wij Nedelandse clubstoch elke keer weer in de boot gelopen. We hebben er met zn allen blaam aan dat we nu veroordeeld zijn tot dit soort wedstrijden. En ook nog eens zo vroeg in seizoen. Sta er maar dan en zorg gewoon dat je wint. Gelukkig lukte dat in dit geval. Gelukkig dat we nog een aantal ploegen hebben die om Europese tickets spelen. Laten we dit seizoen met zn 'allen' de punten binnenslepen.
Verdomme klaar met die voorrondes en playoffs.

14 augustus 2019 om 10:22

Het probleem is dan wel dat je een soort van gesloten circuit krijgt waar het zeer moeilijk is om in te geraken. Zelfs al zou een Genk kampioen worden krijgt het in jouw systeem toch nog een aantal voorronden te verwerken waardoor het veel moeilijker wordt om zich te plaatsen voor de CL, geen CL spelen is dan weer een nadeel voor het daaropvolgende seizoen en zo kan je in een vicieuze cirkel terechtkomen. En idem dito voor een ploeg als Atalanta.

14 augustus 2019 om 10:55

Ja en zoals NL nu dus heeft
PSV en Ajax moeten 2 of 3 ronden doorkomen om zich überhaupt te plaatsen en al die andere teams die ik net opnoem hoeven dat niet. Terwijl die teams veel minder gepresteerd hebben de afgelopen jaren. Het kampioenenbal moet kampioenen een reële kans geven en de nummers 4 uit Engeland of Italië zouden het niet gemakkelijker moeten hebben in mijn ogen.

14 augustus 2019 om 11:18

Wat een onzin. Die teams hebben een directe plek omdat hun betreffende competitie over een periode van 5 jaar heeft aangetoond tot de sterkere competities te horen. De Eredivisie heeft dat in zijn totaliteit niet weten te tonen.

Mensen zeuren over de rechtstreekse plekken voor de grote competities. Ajax staat momenteel op plek 20 op de ranglijst.

6 Engelse clubs hebben een hogere ranking. 4 Spaanse clubs hebben een hogere ranking, 3 Italiaanse en 2 Duitse clubs hebben een hogere ranking.

En waar je dan nog rekening mee moet houden is dat bvb in Duitsland de subtop veel wisselingen kent. Schalke en Leverkusen staan relatief kort achter Ajax, maar hebben niet alle 5 seizoenen Europees gespeeld. Hadden ze dat wel, dan hadden ze gezien hun moyenne boven Ajax gestaan.

14 augustus 2019 om 11:46

Mooi dat je het onzin noemt en jezelf gelijk tegenspreekt.
Ajax staat, bewezen, hoger dan Atalanta, Valencia, etc. dan hoort Ajax, volgens jouw eigen redenatie, dus eerder in de CL dan die teams.

Mijn punt is ook zeker niet dat Ajax rechtstreeks geplaatst zou moeten zijn, maar dat het eerlijker is als een Atalanta of een Valencia OOK een voorronde zou moeten spelen. Als kampioen van NL heb je minder recht op de CL dan nieuwkomer Atalanta? Alleen omdat het een Italiaans team is? Wat een onzin man.

14 augustus 2019 om 12:09

Inderdaad heeft Ajax daar minder recht op, net zoals de kampioen van Georgië daar minder recht op heeft. Nederland heeft het over zichzelf afgeroepen dat ze geen rechtstreeks ticket door het keer op keer falen van de ploegen die Nederland representeerden, dus om dan uit het niets uitzonderingen te gaan maken op regels omdat het Ajax goed uitkomt is toch te gek voor woorden.

Het verschil tussen Atalanta en Ajax is ook duidelijk, Atalanta speelt in een competitie die gewoon recht heeft op dat ticket en ze zijn daar geëindigd. Het zou toch ook gek zijn als bijvoorbeeld Ajax kampioen wordt en Arsenal kwalificeert zich niet, dat Ajax dan hun startticket moet afgeven omdat Arsenal hoger staat in de clubcoëfficiëntenranglijst?

14 augustus 2019 om 17:08

Ik spreek me helemaal niet tegen. Atalanta speelt niet jaarlijks Europees en staat logischerwijs lager. Dit komt omdat hun competitie veel zwaarder is met veel meer concurrentie. Het is dus veel lastiger om ieder seizoen Europees voetbal af te dwingen.

Wat jij blijkbaar wil is clubs die sterke clubs in een sterke competitie achter weten te laten maar niet belonen, omdat ze in de jaren daarvoor wellicht geen Europees voetbal gespeeld hebben. En dat slaat naar mijn mening helemaal nergens op.

De posities worden verdeeld naar de kracht van een competitie. En hoe sterker een competitie in de breedte is, des te beter. De subtop in Italië haalt al gauw 10-13k punten per seizoen. Daardoor wordt de competitie simpelweg terecht hoog aangeschreven en wordt Atalanta, dat hoger eindigde dan de nr 14 op de coëfficiënten lijst, terecht beloond met een directe plaatsing.

Valencia speelde niet jaarlijks Europees de afgelopen seizoenen. In de 2 seizoenen dat ze het wel haalden wisten ze gemiddeld 18,5k punten te halen, wat 4,5k hoger is dan het gemiddelde van Ajax. Ze zijn hoger geëindigd dan Sevilla, die op plek 7 op de lijst staan en worden dus terecht beloond met directe plaatsing.

Het is allemaal niet zo lastig. Leuk dat Ajax het nu goed doet, maar kampioen worden in een zwakke competitie als de Eredivisie is gewoon geen reden voor directe plaatsing.

14 augustus 2019 om 09:44

Ajax is kampioen toch? En hoe heet deze competitie? Moneyleague, juist...

14 augustus 2019 om 09:45

Benzema

"helemaal geen schande. Een keer de halve finale gehaald en ze praten meteen alsof ze een Europese topploeg zijn. Maar ondertussen wel bijna uitgeschakeld worden door Paok. "

Is de grootst mogelijke onzin. Als het in de 80e minuut nog 1 - 0 had gestaan voor Paok, had je een punt gehad en was Ajax inderdaad bijna uitgeschakeld door Paok, maar in werkelijkheid stond Ajax op dat moment 3 - 1 voor en dat had zelfs 4 - 1 kunnen zijn als Tadic die penalty niet had gemist. Dus probeer je volgende keer voor de verandering eens aan de feiten te houden. Zoals Ajax gisteren speelde was de ploeg slechts een slap aftreksel van de ploeg die vorig jaar de halve finale van de CL heeft gehaald. Maar dat is inderdaad helemaal geen schande omdat tweederde van het middenveld van toen, inmiddels is ontmanteld, de enige twee spelers met exceptionele kwaliteiten zijn vertrokken en de ploeg in dit stadium van het seizoen door de afwezigheid van de meeste sleutelspelers tijdens de voorbereiding, amper twee wedstrijden in dezelfde samenstelling heeft gespeeld. Het was een slechte wedstrijd van Ajax kant, zelfs een bar slechte wedstrijd, maar daar zijn duidelijke oorzaken voor aan te wijzen. De situatie is op dit moment zo dat alleen het resultaat telt en de schoonheid van het spel even niet ter zake doende is tot de CL is gehaald. Het mooie voetbal komt na verloop van tijd vanzelf wel weer, daar staat de selectie die nog steeds uit de voegen barst van de kwaliteit, bijna garant voor. Gewoon nog even geduld opbrengen en Ten Hag de tijd gunnen om de juiste formule te vinden. Dan wordt dat geduld vanzelf beloond.

14 augustus 2019 om 09:59

Ajax was beter maar een uitschakeling was zeker dichtbij hoor. Een andere scheids had geen 3 penalties gegeven. En ook in de eerste wedstrijd was Ajax vrij gelukkig in de doelpunten. Maar mijn punt was niet dat Ajax slecht speelde. Mijn punt was dat ik vind dat Tadic ongelijk heeft.

14 augustus 2019 om 10:18

@benzema

"ajax was beter maar een uitschakeling was zeker dichtbij hoor. Een andere scheids had geen 3 penalties gegeven. En ook in de eerste wedstrijd was Ajax vrij gelukkig in de doelpunten. Maar mijn punt was niet dat Ajax slecht speelde. Mijn punt was dat ik vind dat Tadic ongelijk heeft. "

Dat een andere scheidsrechter geen drie penalties had gegeven, is niet meer dan een aanname. Dat Ajax in de eerste wedstrijd vrij gelukkig was in de doelpunten, is ook geen valide argument omdat ook die doelpunten gewoon tellen. De doelpunten van Paok waren allen het gevolg van fouten van Ajax en als Ajax die niet had gemaakt, was de wedstrijd in Saloniki al beslist geweest. Het is onzin op basis van fictie te beweren dat Ajax bijna was uitgeschkeld, terwijl die uitschakeling afhankelijk is van de feiten. En de feiten zijn zo dat Ajax alleen maar in de tweede wedstrijd uitgeschakeld kon worden en de stand in die wedstrijd op geen enkel moment zo is geweest dat uitschakeling dreigde. Omdat er na de 0 - 1 nog meer dan voldoende tijd was om de stand recht te trekken en Ajax bijna altijd scoort.

Natuurlijk is het je volste recht om te vinden dat Tadic ongelijk heeft. Er zijn waarschijnlijk net zoveel argumenten aan te geven voor zijn ongelijk als voor zijn gelijk.

14 augustus 2019 om 09:58

idd daarom haal je ook finale europa league en halve finale cl, omdat de rest in nederland als een stelletje mongolen speelt in europa in nederland zijn we weer de lul ajax, terwijl ajax prima gepresteerd heb, ook finale europa league

14 augustus 2019 om 10:08

Je vergeet even 2 jaren van Ajax voor 't gemak denk ik.

2017/2018 Eruit tegen Nice en tegen Rosenborg,
2015/2016 Eruit tegen Rapid
Groepsfase EL: niet door in een poule met Molde, Fenerbache en Celtic..
Je kan ook zeggen dat ze daarom de lul zijn..

14 augustus 2019 om 10:24

moet ajax alleen alles doen ofzo?? de prestaties die ik opnoem zijn buitengewoon, en extreem knap voor een nederlandse club, want geen 1 andere nederlandse club doet in deze tijd, meeste punten voor de lijst komt van ajax, veel meer dan de andere nederlandse club hoor, moet ik de lijst voor je sturen?
idd ajax heeft ook gekut in europa dat weet ik ook

14 augustus 2019 om 11:29

Arnino, kijkend naar de laatste 10 seizoenen heeft Ajax gemiddeld 12.350 punten behaald. De 2 slechte seizoenen en de 2 top seizoenen strepen elkaar weg en verder haalt Ajax dus gemiddeld 12.350 punten. Ajax pakt ieder jaar wel punten, op 2x de negatieve uitschieter na.

PSV heeft sinds 12/13 1 keer meer punten behaald dan 12.000 en verder er altijd dik onder (max. 6.000 punten). Over Feyenoord, AZ en Utrecht nog maar te zwijgen.

Lekker makkelijk om te wijzen naar Ajax en de 2 slechte jaren, maar dit zijn juist eerder uitzonderingen dan regelmaat. Ajax is de puntenpakker, ook zonder vorig seizoen meegerekend. Zo moeilijk is het niet om dit na te kijken dus doe dit vooral is.

14 augustus 2019 om 10:24

Een Europese topclub zal het nooit kunnen worden, want Ajax zal altijd de beste spelers kwijtraken. Tadic heeft gewoon gelijk. Kampioen van Nederland hoort gewoon in de champions league. De prestatie van vorig jaar daargelaten..

14 augustus 2019 om 10:27

PAOK is een ploeg die ongeslagen kampioen is geworden en goed draait.
Zeker de lastigste die we konden loten.
Ondertussen schakelt Basel PSV uit dat is pas een schande

14 augustus 2019 om 11:24

Basel staat op plek 30 van de coëfficiënten lijst. PSV op 41. Waarom is het een schande om te verliezen van een ploeg die in Europa de afgelopen jaren meer heeft gepresteerd?

Bij die benadering is het een regelrechte schande dat Ajax met de hakken over de sloot en op discutabele wijze nipt door is tegen nr 60 PAOK.

14 augustus 2019 om 11:51

Basel wordt uitgeschakeld door Linz en hoeveel staan die? Ranking zegt niets.

14 augustus 2019 om 10:49

Het is heel moeilijk te accepteren voor veel mensen, maar een finale EL en halve finale CL in drie jaar tijd. Tadic heeft ontzettend gelijk.

14 augustus 2019 om 11:03

Ajax heeft genoeg coefficienten punten als club om meteen CL te mogen spelen. Echter er wordt niet gekeken naar de club maar naar het land. Terwijl de CL toch echt club voetbal is.

Ajax is niet uitgeschakeld door Paok, Ajax is door. PSV is uitgeschakeld in de CL voorronde.

14 augustus 2019 om 11:21

Inderdaad en dan ook niet toe kunnen geven, dat de arbitrage gewoon ajax heeft geholpen. Duw paok 2x bestraft, bij goal ajax niet. Met een var hier, was het minimaal verlenging geweest. Omhooggevallen speler die net als s de vos denkt dat hij de messi is van ajax.

14 augustus 2019 om 11:34

Benzema,

Natuurlijk is het wel een schande! Vroeger was de voorloper van de CL de Europa cup 1, en daar deden enkel de Kampioenen van de landen mee.

Nu zie je dat de grote competities met extreem veel geld, alles wegkopen en daardoor onterecht veel spelers hebben die het verschil maken. Voor het Bosman arrest was het een stuk eerlijker.

Ajax is kampioen van Nederland en zou automatisch geplaatst moeten zijn, net zoals elke kampioen van elk land, het heet verdomme the champions league!

Het gaat enkel om het geld. Grioekenland dat nu nog leeft door alle steun uit de EU, en Spanje welke ook veel geld heeft gekregen, hebben enkel het voordeel dat ze groot en warm zijn als land qua klimaat.

Het scheelt veel of je de Ligt en Frenkie nog hebt, maar die worden ook gekocht omdat ze erg goed zijn...

Weet je wat pas een schande was, RM welke vorig jaar van het kleine Ajax thuis verloor met 1-4 en zwaar terecht! Ondanks dat de ploeg een miljard of meer waard is!

Het is een schande dat voetbal enkel nog in de grote landen echt speelt door het grote geld, dat is een schande!

Als we de buitenland regel nog zouden hebben zou het Nederlandse voetbal er een heel stuk beter voorstaan. Het is niet voor niets dat Nederland als land zelf zo vaak zoveel heeft gepresteerd op het EK en WK.

Die afspiegeling zie je niet terug in de EL, en CL. Gewoon puur omdat ons land commercieel niet interessant is, terwijl we qua voetballers bovengemiddeld goed zijn. Dus zwijg lekker met je schande!

Heel de Uefa en Fifa is 1 grote schande!

14 augustus 2019 om 11:56

Ik ben voor een league met alleen landskampioenen, maar bedenk wel dat de toch weinige succesen van Ajax de afgelopen pak hem beet 10 jaar mede moggelijk zij gemaakt omdat ze als 2e (via playoffs) mee mochten doen aan de CL (voorrondes).
Bij Ajax draait inmiddels ook alles om geld en er worden alweer vrachtwagens vol buitenlanders gekocht om te presteren waardoor de jeugd binnenkort weer ondergesneeuwd raakt en/of veelal op de bank beland.
Nu halen ze een keer halve finale CL
worden ze landskampioen en winnen de beker en nu is gelijk alles schande......geheugenverlies is het grootste gemis on A'dam want nog geen 3 jaar geleden was de middelmaat van Europa nog te machtig voor het nu zo veelgeprezen Ajax.
Met welgeteld 2 pingel en 2 mazzelgoals en 1 "echte" goal is men nu door naar de volgende ronde.
Ik vind de poule fase halen alweer een prestatie op zich en verwacht ook niet meer omdat heyg allemaal niet zo er bijzonder is hoor wat er rondloopt in Amsterdam al denken de supporters daar anders over uiteraard, maar geen club met roze brillen zo groot als in Amsterdam,....dus vanzelf sprekend verkondig ik hier de grootste onzin....en hoe durf ik eigenlijk.....

14 augustus 2019 om 12:12

tinus45,

Kijk van mij mag er best meer dan enkel de landskampioenen meedoen in de CL, maar altijd alle landskampioenen.

En ja Ajax koopt alles leeg ook, om in de wanhoop bij proberen te blijven.
Als we een regel krijgen minimaal 8 Nederlanders en max 3 buitenlander in elke competitie wordt het ook voor Ajax een stuk beter.

Maar dat gaat niet gebeuren helaas.

14 augustus 2019 om 12:27

Als landskampioen zou je direct geplaatst moeten zijn. Of je nu de halve finales haalt of niet. Ondertussen is het zo dat de top 4 competities maar liefst 4 teams direct mogen inschrijven. Daar zou je al 4 directe plaatsen van kunnen geven aan kampioenen.

14 augustus 2019 om 12:37

Dus jij ziet liever de kampioen van Moldavië en Kosovo spelen?

Ik vind dit echt complete onzin. Ajax zou geplaatst moeten zijn omdat ze vorig seizoen kampioen zijn geworden in de Eredivisie, maar niet omdat ze de halve finale hebben gehaald. Die prestatie is fenomenaal, maar waarom zou die recht moeten geven op plaatsing voor de CL? Ik vind het een hele kromme redenering die er bij mij echt niet in gaat.

14 augustus 2019 om 08:34

Ten koste van Atalanta bijvoorbeeld, staan 76e op de Uefa ranglijst. Maar ben het wel met je eens.

14 augustus 2019 om 08:48

Diegelbereds, waarom de nummers 4 van spanje, duitsland en engeland wel dan? Dat gaat er namelijk bij mij niet in.

14 augustus 2019 om 08:56

jaakke, daar heb je helemaal gelijk in. Ik vind ook dat, zoals al aangegeven, Ajax rechtstreeks geplaatst had moeten zijn op basis van het kampioenschap vorig seizoen

In een eerdere post heb ik ook gepleit voor meer kampioenen in de CL. De nummers 3 en 4 van de top-5 competities spelen dan in de Europa League, waardoor het verschil tussen de CL en de Europa League kleiner wordt.

Kortom, Ajax had zeker geplaatst moeten zijn! Maar dan wel op basis van het kampioenschap en zeker niet op basis van de halve finale.

14 augustus 2019 om 10:03

@diegelbereds

"kortom, Ajax had zeker geplaatst moeten zijn! Maar dan wel op basis van het kampioenschap en zeker niet op basis van de halve finale."

Ik ben het inhoudelijk met je eens, maar ik ben een pragmaticus en het feit is dat de grote voetballanden zoveel macht hebben dat de situatie niet gaat veranderen. Vanuit dat perspectief moet je de situatie dan ook beoordelen. En dan wordt het natuurlijk een heel ander verhaal. Ajax heeft de halve finale gehaald met een veel kleinere begroting en daarvoor 6 wedstrijden meer moeten spelen. Dat is een topprestatie en Tadic vind net als ik dat vind, dat die eigenlijk beloond had moeten worden met directe plaatsing omdat dat zelfs met het behalen van het kampioenschap door de stand van NL op de coefficientenlijst mathematisch onmogelijk was. De grote clubs en de Uefa zijn het daarmee eens en overwegen om in 2024 als de CL weer aangepast gaat worden, voor prestaties als die van Ajax de wildcard in te voeren die recht geeft op rechtstreekse plaatsing.

14 augustus 2019 om 11:27

Waarom gaat dat er niet in? Engeland heeft 6 clubs hoger op de ranking dan Ajax. Spanje ook gewoon 4. Duitsland bvb maar 2, maar wel met de kanttekening dat ze 2 ploegen kort op Ajax zitten ondanks dat ze slechts 4 vd 5 tellende jaren Europees hebben gespeeld. Qua moyenne hebben ze het dus ook beter dan Ajax.

Kortom: die landen tonen al jaren aan dat de clubs die in de top 4 eindigen daadwerkelijk wat toevoegen aan de CL.

14 augustus 2019 om 09:29

Ik ben het met je eens dat een plek in de halve finale geen recht moet geven. Winst in de CL of kampioen worden in een land.
Wat ik nu zie is jammer, veel clubs uit grote landen die 2 tot 4 worden mogen wel naar de CL en clubs uit kleinere landen moeten voorrondes spelen. Ik vind het jammer dat Paok en Ajax geen CL spelen.
De financiële belangen zijn ontzettend groot maar ik verlang weleens terug naar het verleden waar landen gewoon 1 club in de CL hebben. De 16 beste landen 1 club, dan 8 plekken voor de overige kampioenen via kwalificaties en 8 plekken voor de rest via kwalificaties.
Ja dan ontbreken er grote ploegen in de CL, maar dat maakt mij niet uit. Als ze in de Europa League of in de Europa League 2 spelen (of gewoon al uitgeschakeld zijn in de zomer) dan heb je toch een prachtig Europees seizoen?

Ajax moet CL spelen omdat ze kampioen waren in een top 16 competitie, Paok verdient dat in mijn optiek ook.

14 augustus 2019 om 11:05

CL plaatsing zou moeten zijn op basis van de club coefficient en niet op basis van een landen coefficient. CL voetbal is club voetbal.

Aan deze redenering is niets kroms, het is gewoon raar dat Ajax niet geplaatst omdat andere Nederlandse clubs het jarenlang slecht doen in de Europese competities.

14 augustus 2019 om 11:30

Onzin. Dan benadeel je clubs in competities waar meer concurrentie is voor de hoogste posities, terwijl je clubs beloond die stelselmatig 1 of 2 worden omdat ze hun competitie in een financiële houdgreep hebben.

14 augustus 2019 om 12:06

Wat heeft de sterkte van de lokale competitie nou te maken met de prestaties in Europa? We hebben het hier over de Uefa club coefficient. De prestaties in de El/cl over de afgelopen vijf jaar.

14 augustus 2019 om 18:36

Dat heeft er heel veel mee te maken. De subtop in de meeste grote competities is breed en daardoor wisselt het nog wel eens wie zich plaatst. Dat betekent dat sommige clubs niet altijd Europees spelen en dus lager kunnen staan. Ze halen gemiddeld doorgaans echter wel veel punten.

Neem Valencia. Die hebben in de afgelopen 5 seizoenen 2x Europees gespeeld en gemiddeld 18,5k punten per seizoen gehaald. Dat is gemiddeld 4,5k meer dan Ajax heeft behaald.

Leuk dat Ajax en PSV dankzij een gigantische financiële voorsprong ten opzicht van de rest van de Eredivisie structureel Europees spelen en zo vaker punten kunnen halen, maar dat wil niet zeggen dat ze meer rechten moeten hebben dan clubs die veel meer weerstand ondervinden in hun competitie en daardoor minder vaak Europees spelen.

Gelukkig ziet de UEFA dit goed en hebben ze een prima systeem in werking.

14 augustus 2019 om 21:20

Statistiek kan je niet zo gebruiken. Je telt bij Ajax de jaren mee dat ze zich niet wisten te plaatsen voor het eindtoernooi van de CL danwel de EL. Dat is appels met peren vergelijken.

Kijk je naar de jaren dat ze zich wel wisten te plaatsen voor een eindtoernooi, dan doet Ajax het beter dan Valencia.

Verder hebben sterke landen meer deelnemers aan de Cl/el. Dus hoeft Valencia alleen maar bij de eerste zeven te eindigen. Iets wat Ajax jaarlijks probleemloos zou doen als ze in La Liga zouden spelen.

Het systeem is niet goed, de Uefa realiseert dit zich ook en hebben zelf ook al benoemd dat het niet goed is dat Aajx neit gewoon geplaatst is. Ze willen hier wat aan gaan doen.

Tadic: '' vooral verdedigen moeten beter'' Zelf ben ik van mening is dat Ajax met veelste veel spelers op de helft van de tegenstander speelt bij bijvoorbeeld een corner. Vooral als je 1-1 staat en dus in principe door bent, zou je slim moeten zijn en voldoende verdedigers achterin moeten laten staan. Nu zie je dat je af en toe er gewoon uitgecounterd wordt. Hier is Apoel ook heel goed in. Verdedigend is Ajax gwn sterk, maar als al je verdedigers bijna in de aanval staan, wordt verdedigen gwn lastig.

"Wij moeten als halvefinalist voorronden spelen. Dat is pas een schande".

Nee Tadic, dat is nou eenmaal de regel van het toernooi waar je aan mee doet. De penalties, en vooral de tweede, waren vrij makkelijk gegeven maar konden alle 3 gegeven worden. Ik vind zelf dat de tweede van te dichtbij is om te fluiten voor opzettelijk hands. Als je beweegt, bewegen je armen mee, Biseswar had geen tijd om te reageren. Als hiervoor in het vervolg gefloten gaat worden krijg je hockey taferelen.

14 augustus 2019 om 08:38

Deze reactie vind ik onzin. Tadic mag toch vinden dat het een schande is, ondanks dat hij weet dat het een regel is van het toernooi. Daarnaast is de handsbal gewoon een penalty, want zijn hand is niet langs het lichaam. Kan je ook zeggen, dat is nou eenmaal de regel bij het hedendaagse voetbal.

14 augustus 2019 om 08:51

Hands is gewoon hands is slecht voor de voetbalsport. Ik verlang terug naar de tijd waar pas voor hands werd gefloten toen spelers echt doelbewust hands maakten of er een goal mee voorkwamen..

14 augustus 2019 om 09:01

Je mag mijn reactie onzin vinden, maar hoe kan je een duidelijke regel achteraf een schande vinden? Laat mij maar zien waar staat dat de handsbal van gister gewoon een penaltie zou zijn. Het is een groot twijfelgeval. De bal wordt van minder dan een meter afstand op zijn arm geschoten. Tijdens het lopen gebruik je nou eenmaal je armen. Als je een sliding maakt of springt met je armen niet naast het lichaam neem je bewust het risico, dus is het een 100% strafschop. Maar als je loopt en je krijgt van zo'n afstand een bal tegen je arm geschoten is het op z'n minst discutabel te noemen.

14 augustus 2019 om 09:19

Ik denk dat die tweede penal een goedmakertje was voor het feit dat die keeper bij de eerste van zijn lijn afkwam en dus eigenlijk opnieuw genomen had moeten worden.

14 augustus 2019 om 12:02

er is heel recentelijk een regel veranderd, het maakt tegenwoordig niet uit of een handsbal is "aangeschoten" of een bewuste handsbal is. die verandering is tegelijkertijd ingegaan met het aanraken van de bal in de 16 na een doeltrap.

14 augustus 2019 om 10:39

@DVV20: mag jij vinden dat het geen penalty is, regels zijn daarin echter duidelijk en sinds dit seizoen extra aangescherpt. Penal was dan ook gewoon terecht en volgens de regels.

14 augustus 2019 om 10:53

Leuk dat napapegaaien, maar stuur mij die regel dan die aangescherpt zou zijn. Zover mij bekend is er geen enkele regel aangepast betreft hands van de verdedigende partij in de eigen 16. De nieuwe regel is dat een aanvallende partij niet mag scoren na een (al dan niet onbewuste) handsbal. Ik citeer "Handsbal
Een handsbal in een aanvallende situatie is vanaf komend seizoen altijd hands. De intentie is straks niet meer relevant. Als een speler de bal met de hand raakt en uit die aanval valt een doelpunt, dan wordt dat moment afgefloten. Op dit moment is het zo dat er wordt gekeken of er opzet in het spel is."

14 augustus 2019 om 16:40

Staat in het persbericht van Reuters van de Uefa zelf:

"under the new handball rules, free kicks will be awarded in some situations even if the handball is clearly accidental."

Dat heeft niets met papegaaien te maken, dat is gewoon weten wat de nieuwe regels zijn. En dit geld dus voor alle partijen, ook de verdedigende partijen.

14 augustus 2019 om 11:07

Tadic moet niet zeuren dat Ajax als top 20 ploeg in europa voorroandes meot spelen omdat het de regels zijn.

En vervolgens ga jij zeuren dat de scheidsrechter, die in de wedstrijd conform de regels de beslissingen neemt, in jou ogen niet de juiste beslissing neemt? Terwijl zijn beslissingen conform de regels gewoon terecht zijn?

Beetje kromme redenering, vind je zelf ook niet?

14 augustus 2019 om 11:24

Je haalt twee dingen door elkaar en dat zou je zelf ook zien als het niet om je eigen club zou gaan. Ik geef zelfs letterlijk aan dat ze gegeven konden worden, maar vooral de tweede zeer discutabel is. Volgens de regels is niet elke bal tegen de hand een overtreding. Kortom het is aan de scheidsrechter te interpreteren of het een overtreding is ja of nee. Het is niet zwart of wit. De regel van de fifa omtrent het spelen van voorrondes is duidelijk, kortom er komt geen interpretatie bij kijken. Het is wel zwart of wit.

14 augustus 2019 om 12:04

De tweede was niet dicutabel, de regels zeggen dat de scheidsrechter rekening moet houden met de afstand en de houding van de arm. Deze scheidsrechter zag de houding als zodaning onnatuurlijk dat hij een penalty gaf. Gebeurt elk weekend, overal op de velden.

De regels zeggen trouwens ook dat een keeper niet van de lijn mag komen als de bal nog niet geraakt is. De keeper van Paok sprong duidelijk naar voren voordat Tadic de penalty nam. Moest eigenlijk overnieuw genomen worden.

De regels van de Uefa zijn zeer dubieeus te noemen. We hebben het hier over club voetbal maar voor plaatsing telt a) uit welk land kom je, de top 4 competies hebben voordeel en b) hoe presteren de andere ploegen in je land de afgelopen vij jaar.

14 augustus 2019 om 12:43

Goed gezegd, het was aan de beoordeling van de scheidsrechter, grijs gebied dus. Vraag je aan 10 kenners of het een 100% pingel was dan krijg je 10 verschillende antwoorden. Vraag je aan 10 kenners of Ajax volgens de regels direct geplaatst moest zijn voor de poulefase krijg je 10x nee te horen.

De penaltie had inderdaad ook opnieuw gemoeten, was ook een fout van de scheidsrechter. Maar volgens mij ging het in het artikel over 2 dingen, 3 penalties en directe plaatsing voor Ajax ipv voorrondes. Geen idee waarom je ineens dit er bij haalt. Als je argumenten kant noch wal slaan maar het op een nieuwe discussie gooien?

14 augustus 2019 om 12:49

Welke kenners je vraagt of het een pingel was doet er niet toe, de scheidsrechter is degene die volgens de regels beslist en die vond het een penalty. Helemaal conform de regels dus.

Vraag je aan kenners of het terecht is dat een Europese top 20 ploeg die een finale EL en halve finale CL haalde voorrondes moet spelen, dan zeggen ze allemaal dat het belachelijk is. Zelfs de Uefa heeft al erkent dat men ernaar wil gaan kijken en noemde Ajax expliciet als voorbeeld.

14 augustus 2019 om 15:18

Wauw Speedy, je zou de politiek in moeten. Of een beslissing van een scheids volgens de regels is kan discutabel zijn, jij doet nu alsof elk besluit van de scheids juist is omdat volgens de regels hij dat mag bepalen. Fijne dag nog, 37 en nog steeds een tunnelvisie als het om Ajax gaat.

Nee Tadic, het is een schande dat je op voorhand denkt beter te zijn dan andere. Dat je niet hoeft op te komen draven als je tegen 'mindere' clubs moet. Dan moet je het ook laten zien en in de voorronde de clubs met minimaal 2-0 van het veld sturen, maar dat lukt je ook niet.

Kortom, arrogantie laat je maar thuis en voetbal maar gewoon.

14 augustus 2019 om 08:35

Wat een onzin om dit weer onder arrogantie te scharen... Als men maar kan bashen..

14 augustus 2019 om 08:56

Sorry dat ik een mening geef. Ik had de voorwaarde niet goed gelezen waarin staat dat je onder artikelen geen kritiek mag geven en alleen maar mag ophemelen.

Omdat ik hiervan wil leren, kun je uitleggen wat arrogantie wel is? Ik dacht namelijk jezelf beter vinden en op andere neerkijken.

14 augustus 2019 om 09:20

''het is'' en ''dan moet''... goede mening idd.
Leuke definitie van het woord arrogantie, maar leg mij eens uit dan waar Tadic aangeeft zichzelf of Ajax beter te vinden dan andere en neerkijkt op andere? Volgens mij geeft die duidelijk aan dat het volgens hem gaat om de prestaties van vorig jaar en niet dat ze geen voorrondes hoeven te spelen omdat hij Ajax beter vindt dan andere. Daarnaast geeft die duidelijk aan dat in de voorronde van alles kan gebeuren. Erg arrogant inderdaad! Wat een schande!

14 augustus 2019 om 11:42

Nuenenaar,

Ik zal het even voor je uitleggen, want blijkbaar kan je niet erg goed begrijpend lezen! Tadic zegt dat hij het schandalig vind als halve finalist CL voorrondes te moeten spelen.

In welk opzicht is dat arrogant naar Paok toe? Ajax zou als kampioen van Nederland altijd en standaard moeten meespelen, zoals elke kampioen in Europa.

Ze moeten die extra plekken maar verdelen wat er van over blijft, ipv Engeland, Spanje ed met 4 teams erop af te sturen, die enkel daar staan door het grote geld, en de oneerlijke manier van het moderne voetbal.

Kijk gewoon even naar het Nederlandse elftal, en haar prestaties, en zie dat die na het Bosman arrest niet meer in verhouding staan tot de prestaties van el en cl.

Je zou je kritiek daar dus op moeten baseren! En dat zou betekenen dat Paok ook automatisch gekwalificeerd zou zijn voor de Cl.

maar ze willen geen eerlijke competitie, liever de kleine clubs nog kleiner maken, en de grote nog groter.

14 augustus 2019 om 18:46

Heerlijk dat geneuzel over oneerlijkheid en er alleen staan door het grote geld in buitenlandse competities.

Besef jij je wel dat Ajax en PSV jaarlijks de dienst uitmaken in de Eredivisie omdat juist zij een enorme financiële voorsprong hebben tegenover hun concurrenten?

Als je wilt lobbyen voor een eerlijkere competitie, begin dan bij jezelf en kijk eerst maar eens naar de Eredivisie.

Als regel maar dat een club maximaal een 3x zo hoog budget mag hebben ten opzichte van de club met het laagste budget in de competitie?

Ajax heeft een budget dat 16x zo hoog is als dat van RKC. Is dat een eerlijke competitie? Of anders gezegd, de begroting van Ajax is even groot als die van Willem II, VVV-Venlo, Sparta Rotterdam, RKC Waalwijk, PEC Zwolle, Heracles Almelo, Fortuna Sittard, FC Emmen, ADO Den Haag en SC Heerenveen bij elkaar.

Ik moet wel lachen om de Ajax supporters die het in Europees verband allemaal zo oneerlijk vinden en zeuren over oneerlijke competitie, terwijl ze zelf de Eredivisie in een financiële houdgreep hebben sinds zo'n beetje de invoering van het betaalde voetbal in 1954. Kijk eens hoe vaak sinds dat jaar een andere club dan Ajax en PSV kampioen is geworden. Denk je dat die cijfers een toonbeeld zijn van een eerlijke competitie?

14 augustus 2019 om 10:42

@Nuenenaar: blijkbaar weet jij precies wat Tadic denkt... Not... je huis/tuin/keuken-psychologie mag je thuis laten en spreek je uit over feiten of nuanceer je mening (hoe iets over komt op je is iets anders dan dat iets zo is). Daarnaast heeft Tadic niets denigrerends gezegd over paok of Apoel, geen idee waar je dit allemaal vandaan haalt.

14 augustus 2019 om 11:28

Houd hier toch eens een keer mee op. Een hoop tekst en weinig inhoud.

Het lijkt alsof je nergens kritiek mag leveren op Ajax of haar spelers. Nergens zeg ik iets over Paok of Apoel of pretendeer ik te weten wat hij denkt. En waarom zou ik een mening moeten aanpassen, omdat je op je tenen getrapt wordt anders? Beetje trend van de maatschappij, overal over huilen dat een mening vervelend is voor je.

Ik ga het toch niet winnen van alle fan boys hier die geen kritiek kunnen hebben, dus ik laat het er maar bij. Succes verder en ik hoop dat je niet te gefrustreerd raakt van de andere reacties hier die kritiek uiten op Tadic.

14 augustus 2019 om 16:33

@nuenenaar: Blijkbaar begrijp jij het verschil tussen feiten en meningen niet. Je mag van mij alles vinden wat je wil, dat is ook helemaal niet mijn punt. Jij verkondigt jouw mening alleen als een feit, en daar heb ik een probleem mee. Maar nogmaals, blijkbaar begrijp je dat niet. Dan heeft deze discussie inderdaad geen zin.

Wat een klasbak deze jongen. Gewoon een halve Panenka die 2e pingel! En dan die 3e binnenschieten op die manier. En ja, aardig ploeggie die Grieken, maar die hadden er ook met 5-1 af kunnen gaan. Dus niet klagen, maar gewoon accepteren dat je goed gespeeld hebt maar Ajax een maat te groot is.

14 augustus 2019 om 08:42

Ze hadden er met 5-1 af kunnen gaan, maar het kan ook 3-3 worden. Dat is voetbal.

14 augustus 2019 om 08:57

Wat een onzin,gezien het veldspelvan gisteren heeft PAOK meer kansen gehad dan Ajax. Ik weet niet welke wedstrijd jij gekeken hebt maar volgens mij een hele andere.

14 augustus 2019 om 09:56

@psvheidje NOU jij praat totale onzin: Ajax heeft alleen al in de eerste 20 minuten na rust al meer uitgespeelde kansen ge-creerd dan Paok in de hele wedstrijd!!!

Waarom praten mensen elkaar na dat Paok meer kansen had? is totale onzin.

14 augustus 2019 om 10:09

@psvheidje,

Dan weet ik niet wat jij juist wil zien. Want Ajax heeft meer verprutst dan PAOK gisteren. PAOK miste iig wel een kans die t grootst is.. met 4/5man op de keeper af en dan zo slecht uitspelen. Verdien je t dan wél om te winnen?
Eindstand.. je moet winnen. En dat gebeurde. Dat t niet goed wat is anders..

14 augustus 2019 om 08:52

Ajax heeft in 2 wedstrijden 4 goals cadeau gekregen. Je hebt gewoon al het geluk van de wereld dat je door bent.

14 augustus 2019 om 11:10

Ajax heeft geen goals kado gekregen. Paok maakte overtredingen zodra het gevaarlijk werd in de zestien. Dat doen ze zelf.

Overigens had de eerste penalty overnieuw genomen moeten worden maar goed, daar kwam Paok goed weg. Denk wel dat Ajax daarom wat sneller een penalty meekreeg daarna. Scheidsrechter horen ook dat ze een fout gemaakt hebben.

14 augustus 2019 om 17:51

Nog evenen Timba gaat zeggen dat paok en de arbiter ze er zelf bewust ingeschoten hebben.........

14 augustus 2019 om 20:09

Ik had het over 2 goals in de uitwedstrijd, de handsbal (als jij denkt dat die bewust was neem ik je niet serieus) en de 3e penalty die ik onterecht vond. Jij hebt het alleen maar over overtredingen waar het gevaarlijk werd. Dat is hooguit 1 goal....snap je reactie niet.

Als je zo goed bent omdat je halve finale CL gehaald hebt en je vind dat je automatisch voor de groepsfase moet worden geplaatst, mag je wel wat overtuigender PAOK oprollen. Dat je wijst naar Porto is een zwaktebod. Dat moet je afdwingen en niet krijgen omdat je bang bent dat je er misschien uitgegooid wordt in de voorrondes... het spijt mij zeer, maar ik vind dit een enorm zwaktebod van de aanvoerder van Ajax. Nu past het om te zeggen dat de situatie zo is en dat je als ploeg laat zien waarom je afgelopen seizoen de halve finale hebt gehaald! Dit is het neerhalen van je eigen kwaliteiten en dat siert een aanvoerder van Ajax naar mijn mening niet.

14 augustus 2019 om 08:39

Ja want de andere grotere clubs hebben nooit moeite met "mindere" tegenstanders.
Daarnaast vind ik het gewoon ronduit stuitendd dat iedereen hier doet alsof Tadic een beetje zielig doet. Maar in mijn opinie is het voortrekken van de vier zogenaamd grote landen met 4 cl tickets een enorm zwaktebod van de Uefa. Dit om de hegemonie en de rijkdom van de grotere clubs niet te doorbreken.
Ajax had gewoon als kampioen een ticket moeten hebben en een aantal nummers drie en vier zouden gewoon ingeruild moeten worden voor kampioenen.
Daarnaast wat jij aangeeft dat ze er nu pas over beginnen, dat deden ze aan het eind van het vorig seizoen ook.. En daarnaast mag je dus niet ergen over klagen, wat een slap gelul

14 augustus 2019 om 08:45

Voetbal draait helaas alleen maar nog om geld, de reden waarom de grote competities zoveel plaatsen krijgen. In principe moet je nu al blij zijn dat je nog mee mag doen. Straks gaan de landen zelf een competitie organiseren en dan we helemaal niet mee. Triest maar waar.

14 augustus 2019 om 08:51

Nou ' Bright One', Europa kent zo ongeveer 50 of meer landen.. Moeten die allemaal minstens 1 CL ticket krijgen? Of heb jij daar met je 'brightness' nog niet over nagedacht?

14 augustus 2019 om 08:51

En toen vond ik ook al dat een zwaluw nog geen zomer maakt. Ik vind het terechter dat Ajax naar de groepsfase zou gaan als kampioen van Nederland dan als halve finalist van de CL. Want het is gewoon niks behalve dat het erg knap is geweest. Maar geen tastbare prestatie zoals een schaal oid. Voelde toen ook veel meer als wanhoopskreten omdat ze graag willen aanhaken en hoopten daarbij een steun in de rug te krijgen. Maar daar is echt meer voor nodig dan hopen op een steun in je rug nu je een keer in de CL wat hebt klaargespeeld. Er is nog niet eens sprake van structurele prestaties in de CL. Daarom vond ik die berichten van vorig jaar ook erg overtrokken. Dit moet je afdwingen en niet voor geholpen worden.

14 augustus 2019 om 09:00

Ja dus geven we automatisch 16 tickets aan 4 landen zodat er nog minder teams uit andere landen mee kunnen doen aan de Cl.....

14 augustus 2019 om 09:10

Nouja, de kritiek komt van jullie kant. Geef mij nou eens een goed alternatief? Als de kampioenen uit Tsjechie, Belgie, Turkije en Oekraien allen een direct ticket hebben, kun je alleen jezelf bedanken dat je er zelf geen hebt.

14 augustus 2019 om 11:12

Het gaat erom dat de CL club voetbal is. Ajax staat in de top 20 van Europa en zou dus gewoon geplaatst moeten zijn. Echter Ajax is niet geplaatst voor de poule fase omdat de andere Nederlandse clubs de afgelopen jaren te weinig punten gehaald hebben.

Man wat is die Tadic toch een ongeloofelijke flapdrol! Hij kan dit seizoen moeiteloos het stokje van Lozano overnemen als meest gehate speler in de eredivisie, hij ligt al net zo veel te janken op het veld en blijkbaar is hij ook niet echt veel slimmer buiten het veld (alhoewel Lozano buiten het veld altijd netjes was).

Ajax heeft zeker wel mazzel gehad met de scheids en dat er geen VAR was. Daarnaast is het geen schande dat Ajax voorronde moet spelen, als je ze zo de voorrondes ziet spelen dan vraag je je af hoe ze afgelopen jaar in hemelsnaam ooit door de groepsfase zijn gekomen.

Als ik meneer Tadic was zou ik maar even wat minder praten en vooral gaan zorgen dat je eerst op het veld weer presteert in plaats van proberen te teren op het succes van afgelopen jaar!

14 augustus 2019 om 08:45

Ach lekker blijven bashen op Ajax wees gewoon blij dat er weer een nederlandse club door is maar nee hoor altijd het negatieve er uit halen ze speelden slecht maar zijn wel door dat is het belangrijkste en er komt nog een ronde aan die moeilijk zal zijn , en die penalty's waren gewoon terecht hoor hij had er nog een kunnen geven toen Huntelaar werd vastgehouden , en wat die voorrondes betreft hij Tadic gewoon een punt de kampioen moet gewoon recht hebben op de groepsfase , de nummers 3 en 4 uit de sterke landen mogen er zo in op basis waarvan ? enkel en alleen om geld geld geld maar maak er dan geen Cl van want dat volgens mij een poule met alleen kampioenen toch ?

14 augustus 2019 om 08:52

En weer typisch een ajacied die geen enkel staaltje kritiek kan hebben op hun geliefde club. Vind jij ook dat de landskampioen van Georgie en Macedonie ook allen een CL ticket moeten krijgen? Leuke boel wordt dat hoor, Erovnuli Liga vs Prva Liga op dinsdag avond.

14 augustus 2019 om 08:59

Kom op sloep01, doorgaans ben je het toonbeeld van doordachte reacties en in staat om ook kritisch naar Ajax te kijken, maar vandaag lijkt dat wat lastiger. Ik snap het best, euforie, zwaarbevochten overwinning, maar die kritiek is echt niet alleen maar bashen. Het is het afgelopen half jaar allemaal hosanna hier onder elk bericht over Ajax, een kritische nooit is na die wedstrijd van gisteren echt wel op zijn plaats.

Ik zou zeggen, lees eens een topic over PSV of Feyenoord en vergelijk het met de reacties onder de topics over Ajax. Een wereld van verschil, dan valt dit nog mee.

14 augustus 2019 om 09:01

Wat hebben Georgië en Macedonië hiermee te maken? Gewoon weer een uitspraak willen doen. Die landen hebben nooit wat betekend in het voetbal.
Dat we niet rechtstreeks geplaatst zijn hebben we hier als Nederlandse clubs allemaal blaam aan. Maar, tis natuurlijk altijd leuk om dat even te benadrukken.. een Ajacied die niet tegen kritiek kan

14 augustus 2019 om 09:04

(thejurgenklop)
Ik heb zat kritiek op mijn club hoor maar ben wel blij dat we door zijn en dat zouden alle nederlanders moeten zijn , maar als ik hier sommige reacties lees zijn er zat die het jammer vinden dat Ajax door is naar de laatste kwalificatie ronde en dat vind ik pas stuitend , en ook inderdaad vind ik dat alle kampioenen geplaatst zouden moeten worden en niet de nummers 3 en 4 van de sterkere landen het het CL , Ajax was vorig jaar een uitzondering want zo realistisch ben ik wel hoor maar ik wil met jou wel een deal aangaan wie er straks weer bij de laatste 8 zitten hoor en dat zal de komende jaren niet meer veranderen lekker aantrekkelijk toch ? altijd dezelfde ploegen .

14 augustus 2019 om 09:07

(baardgrasmus)
Ik zeg toch ook dat ze erg slecht waren en echt op het randje door zijn maar ik blijf zeggen dat Tadic wel een punt heeft , het heet CL en ik ben ook wel zo realistisch dat Ajax nier weer zo'n jaar gaat maken , ik ben kritisch zat op mijn club soms zelfs te .

14 augustus 2019 om 09:14

Ja, daarom reageer ik ook. Maar goed, als we de lijn doorvoeren dat het de kampioenen moeten zijn die in de CL spelen, dan had Ajax vorig jaar niet meegedaan en dus niet tot de halve finales kunnen reiken. Een topprestatie, maar het jaar ervoor speelden ze niet eens Europees. Ik vind het wel erg opportunistisch. Net zoals ze twee jaar terug geen mindere club waren dan Rosenborg BK, zijn ze nu niet ineens Europese top die een gegarandeerd startbewijs moet krijgen.

14 augustus 2019 om 09:20

Ik ben niet aan het bashen omdat het Ajax is. Ik ben ook gewoon blij dat ze deze ronde hebben overleefd en hoop dat ze de laatste ronde weer overleven. Ze mogen van mij zelfs weer net zoveel succes hebben als afgelopen jaar of meer zelfs.

Maar, dat alles maakt het spel van gisteren niet goed. Maakt het ook niet minder dat Ajax zeker niet te klagen heeft gehad over de scheids. Maakt het toneelspel van Tadic ook niet minder en maakt zijn opmerkingen ook niet slimmer...

als PSV fan snap ik echt goed wat voor een hekel fans van andere clubs aan Lozano hebben, want ja die rolt vaak door en er komt veel toneel bij kijken. Nu hij op het punt staat te vertrekken uit de eredivisie, zag ik gisteren in Tadic meteen zijn vervanger als meest gehate speler. Ieder seizoen is er een, en hij komt vaak van verschillende teams. Wij hebben eerder Toivonen gehad en Ajax Suarez...

14 augustus 2019 om 11:14

Als er wel een VAR was, dan heb je een andere wedstrijd. Zo zou die eerste penalty opnieuw genomen mogen worden, de keeper bewoog duidelijk van de lijn naar voren voordat de bal ingeschoten werd. Buitenspel beslissing Neres was ook twijfelachtig toen hij alleen op de keeper af ging.

Feit is dat de voorrondes zonder VAR zijn en dat teams daardoor beslissingen voor of tegen kunnen krijgen die door de VAR overruled hadden kunnen worden.

Tadic heeft gepresteerd, twee penalties scoren nadat je er eentje gemist hebt is zeer knap. Ajax is door in de vororonde CL.

14 augustus 2019 om 11:36

Ajax is door en dat is inderdaad het belangrijkste Hoop dat ze nu de laatste horde ook nemen en de groepsfase bereiken.

Uiteindelijk zal niemand meer aan deze wedstrijden denken als ze weer zo'n prestatie als afgelopen seizoen kunnen neerzetten.

Dat staat toch helemaal los van elkaar? Paok had liever ook niet dat Ajax voorrondes speelde vermoed ik. Fijn dat Ajax door is, maar ik vroeg me gisteravond wel af of Tadic nou zo'n geschikte aanvoerder is, zijn gedrag is nou niet bepaald een voorbeeld voor de rest van het team. Met die Argentijnen er ook bij kwam er een hele vervelende sfeer van nare overtredingen, intimidatie en doorrollen. Ik denk dat Tadic nou niet de man is om het hoofd koel te houden, ik had eerder Blind gekozen als aanvoerder, die komt een stik intelligenter en kalmer over.

Los van die halve finale isnhet sowieso een schande dat de kampioen van Nederland en ook bv België 2 voorrondes moeten spelen terwijl er uit de toplandem maar liefst 4 teams in de champions League meedoen . Laten die toplandem maar alleen de eerste 2 doen , en dan de nummer 3 eventueel nog mee laten doen in de voorronde. Annyway , het is te hopen dat Nederland snel stijgt op die UEFA coëfficiënt . Dan moeten clubs als FC Utrecht wel een keer dit serieus gaan nemen , want doordat zij zich door Luxemburgers en Bosniërs laten uitschakelen is stijgen op de ranglijst zo lastig. Ik stel dan ook voor dat een club als Utrecht met dergelijke wanprestaties voor minimaal 1 keer niet mee
Mogen doen aan de play-offs als ze die halen

Volgens mij zijn de Ajax bashers in dit topic wat vroeger wakker... Kunnen niet wachten om Ajax en Tadic neer te sabelen.

Eind van het seizoen zullen we even zien waar al die bashers gebleven zijn..

14 augustus 2019 om 08:45

Oh ja, omdat er kritiek is op een idiote uitspraak van hem? Mensen met kritiek zijn altijd weer 'haters' (dom woord überhaupt), en iedereen moet z'n bek maar houden t.o.v. de kampioen aan het einde van de rit? Als ik nou bv. een Barcelona-fan ben, mag ik dan wel weer meer zeggen over Ajax? In dat geval ben ik dat.

14 augustus 2019 om 09:17

Kritiek op een uitspraak is normaal. Wat er allemaal bijgehaald wordt hoe t anders had kúnnen lopen is wat anders. Want dan is t altijd t negatieve. Ook niet erg op zich. Maar iets positiefs zal je niet snel lezen. Want ' dat hebben we vorig jaar genoeg gehad' die complimenten. Gisteren en de wedstrijd ervoor zat aanknopingspunten gezien waar op we moeten voortborduren. Gaat wel weer zn plekje vinden.
Nogmaals... Kritiek is normaal. Maar het is wel opvallend dat t dan steeds weer dezelfde gasten zijn die voorop staan met de ongezouten mening. Want oh oh oh wat hebben we weer mazzel gehad. Genoeg kansen verprutst eerder. Had zo 6-6 kunnen wezen gisteren. Hebben wij dan mazzel? Of PAOK? Wedstrijd hiervoor had je nooit gelijk hoeven te spelen.
Al met al zijn we door en bouwen we weer verder. Waar dat eindigt zien we wel. Kan je niet voorbij APOEL dan hoor je niet in de CL thuis. Dus gewoon weer alles op alles maar!

En nog even op je 'iedereen moet zn ben maar houden'..
Dát bedoel ik dus met het een bepaalde lading te geven. Niemand zegt dat.net zoals er kritiek geleverd mag worden mag daarop ook weer een weerwoord komen. Dat zijn discussies.

14 augustus 2019 om 08:49

Trieste bijdrage van je Thebrightone, mag er nou echt geen kritiek meer worden gegeven op iets of iemand rondom Ajax? Je hebt het gedrag toch ook gezien van Tadic? Was het Suarez of Neymar geweest die zich zo had gedragen, hadden we dan wel iets mogen zeggen? Of vind je dit gedrag misschien normaal?

14 augustus 2019 om 08:55

Hahaha wat een treurig figuur ben jij. Jij had namelijk als dit de aanvoerder van PSV, Feyenoord of wie dan ook vast niet dezelfde reactie gegeven? Dit is terecht commentaar op een domme opmerking van de aanvoerder van Ajax. 1 waarvan hij er helaas al meer heeft gehad. Moet hij niet doen want dit vind ik persoonlijk niet bij de aanvoerder van Ajax passen. Zeker niet na een prestatie zoals gisteren.

14 augustus 2019 om 09:23

Was het dan zo slecht zoals men beweerd hier? Valt wel weer mee. Heb Ajax ook genoeg kansen zoen verprutsen. Zo oom meer tegengoals kunnen krijgen. Dus dan wordt t 6-6 een keer.. wie heeft dan het geluk en wie niet? Ajax speelden niet goed en kan veel beter. Denk dat we dat allemaal wel zien. PAOK heeft zn best gedaan maar heeft t niet gedaan. Punt. Verbetering moet da's duidelijk.

Opmerking van Tadic is ook niet helemaal. Maar ergens begrijpelijk. Want had je in een finale gestaan moest je alsnog voorrondes doen. Je zou als kampioen van Nederland gewoon automatisch geplaatst moeten zijn. Is niet zo , i know, en daar hebben we met zn allen hier (de clubs die Europees uitwamen) blaam aan. Dus laten we t ook met zn allen weer zover krijgen. Ipv t compleet uitlichten van een uitspraak waar men zich niet in kan vinden. Want lees nou zelf de wat er allemaal geroepen wordt hier..

14 augustus 2019 om 12:35

Ik snap de opmerking ergens mog wel, maar vind hem simpelweg niet gepast. Je bent terecht door, maar zo makkelijk ging het niet en het was niet het niveau van vorig jaar. Verder ben ik met je eens dat de kampioen automatisch geplaatst zou moeten zijn, maar we hebben nu de discussie omdat ajax halve finale CL heeft gehaald. Iets dat ze bereikt hebben na het spelen van voorrondes en zonder dat ze kampioen waren. Gewoon op eigen kracht en daar moet je nu ook weer vanuit gaan. Ik denk dat sommige gewoon moe zijn van dit soort uitspraken want ze zijn vaker voorbij gekomen.

Wat een onzin, zo zijn de regels gewoon. Ook vorig seizoen, toen ie vond dat Groningen 'meer respect' moest tonen voor Ajax. Het stijgt deze jongen wel erg hoog naar z'n bol lijkt het. Bovendien, als je zo echt zover boven de voorrondes staat als club, dan had je Paok wel weggespeeld.

14 augustus 2019 om 11:17

Dit topic staat bol van de mensen die de beslissingen van de scheidsrechter niet accepteren terwijl die volgens de regels toch echt degene is die de beslissingen neemt.

Teams als Paok speel je niet weg vroeg in het seizoen. Kampioen van Griekenland, ongeslagen notabene. Ajax heeft een neiwue verdediging en een nieuw middenveld, dat heeft tijd nodig.

Het is gewoon raar dat een Europese top 20 club voorrondes moet spelen omdat andere clubs uit het land het afgelopen jaren slecht gedaan hebben. De CL is geen landenvoetbal, het is club voetbal.

Jongens jongens, wat leest ik op alle reacties hier toch veel jaloezie.

Ineens zijn we geholpen door de scheids, geluk dat er geen var is etc.
Ik weet niet of mensen alleen samenvattingen kijken, maar die Leo Matos had eraf gemoeten, die Pelkas was maar een vies mannetje.

Daarbij wat had de VAR hier kunnen beteken? Het zijn alledrie penalty's die je "kan geven", ofterwijl overtredingen. Overtredingen binnen de 16 lijden tot een penalty.

Ik snap dat jullie het Ajax niet gunnen, maar komop. Om deze wedstrijd nou op de scheids of VAR te schuiven is klinkklare onzin.

Dat Ajax het gewenste niveau nog niet heeft is duidelijk, maar dat was vorig seizoen in deze fase niet anders. Paar goede wisselingen en het gaat wel weer lopen.

14 augustus 2019 om 09:00

Waar komt het bij jullie toch altijd vandaan dat bij elke vorm van kritiek wij jaloers zouden zijn? Geloof mij ik ben echt alles behalve jaloers op Ajax vriend, het zou echt een martelint zijn voor mij om voor die club te zijn..

14 augustus 2019 om 09:02

Het is niet altijd niet gunnen. Al zit daar ook een causaal verband in naar dit soort uitspraken. Dit is overschatting op basis van 1 goed seizoen. Dan moet je dit niet zo hard zeggen. Krijg je alleen maar kritiek en reacties op. Er zullen een hoop mensen zijn die Ajax graag naar de groepsfase zien gaan, maar voor t intervieuw met Tadic gaan zitten mochten ze onverhoopt uitgeschakeld worden. Bescheidenheid siert de mens zeker in dit soort situaties. Het is jammer dat dit stukje realisme ontbreekt. Dat ia de reden dat mensen sneller geprikkeld op Ajax kunnen reageren terwijl ze ( zoals vorig seizoen ook wel bleek ) het Ajax best kunnen gunnen in het belang van het NL voetbal. Misschien jezelf afvragen waarom PSV niet hetzelfde oproept toen ze overwinterde in de CL en bijna Atletico hadden uitgeschakeld. En verder is het absoluut geen jaloezie. Ik snap dat Ajaxsupporters dat graag horen omdat het hun club weer wat groter maakt t.o.v. de rest, maar helaas.

14 augustus 2019 om 09:45

Ik reageer omdat ik de wedstrijd gister gezien heb omdat ik een voetballiefhebber ben en echt niet omdat ik jouw club zo interessant vind.

14 augustus 2019 om 09:48

Hahahaha, ja dat zal het zijn. Je hebt helemaal gelijk. We zijn stiekem fan van alles van Ajax en balen dat onze eigen club Ajax niet bij kan houden. Dan vraag ik mij alleen nog af waarom andere topics dan vaak volstaan met Ajax supporters? Waarom zou je als Ajax supporter je mening geven over andere clubs als je al fan bent van jullie aller Ajax? Waarom voelen ze zich genoodzaakt te reageren op bijvoorbeeld een bericht over een talent van Feyenoord, AZ, PSV of weet ik wat? Of reageren op een artikel dat gaat over het beleid van een andere club?? Het gaat bij ons toch niet zo goed als bij jullie? Of zijn wij onder Ajaxsupporters dan ook populairder dan ik eigenlijk dacht??

Hahaha is dit serieus? Deze man is dan vooral heel erg dom maar vooral arrogant. Gisteren gewoon de scheids op je blote knietjes moeten bedanken en dan dit zeggen..

Het is lachwekkend hoe de betwetertjes en vaak dezelfde gasten in dit soort topics weer klaar staan om lekker er tegenin te gaan en te bashen. En dan onder t mom van kritische noot en dat dat moet kunnen.

Nee, het was niet groots. Hebben we allemaal kunnen zien. Is dat raar? Nee..we hebben een jasje uitgedaan. Passen nieuwe spelers in en dat heeft tijd nodig. Zo gaat dat nou eenmaal. Daarnaast speel je tegen een ploeg die lang ongeslagen is geweest. En beter ingespeeld leek. Maar je wint. Daar gaat t om. Het mooie(re) voetbal komt wel weer. Genoeg dingen gezien gister waaruit je kan voortborduren .

Een speler zegt iets uit emotie en met nog adrenaline in t lijf. Maar hier staan de 'realistische soldaatjes 'alweer klaar. Met hoe t echt zit ...toch?
Lachwekkend. Net zo lachwekk3nd dat de nr 4 van de toplanden gewoon CL kunnen en mogen spelen. Gaat nergens over. Maar goed.. moeten wij als Nederlandse clubs maar voor zorgen dat dat niet meer hoeft die play-offs en rondes. Om gek van te worden.
Dus... niet lullen.. maar klaag en bash je eigen team. We doen dit immers met zn allen!

14 augustus 2019 om 09:29

Ik heb werkelijk niemand gezien of gehoord die sprak over een wereldpot.
Was billenknijpen. Helemaal mee eens. Maar wetende dat dit gaat groeien..
Anderzijds.. PAOK was in de omschakeling gevaarlijk en die keeper speelden een beste pot. Want.. had 5-1 kunnen worden.. maar ook 5-5 .
Het is gewoon klote dat wij als Nederlandse clubs allemaal voorrondes en playoffs moeten spelen. Da's vaak nog te vroeg voor teams die vaak hun beste spelers verliezen en weer moet inpassen na een zomerstop. Waar vaak ook nog gespeeld wordt door belangrijke spelers , zie een Afrika cup of een ander toernooi.
En daarna na een korte rust weer door.
Dat heeft tijd nodig maar die heb je weinig. Want je moet er vroeg in t seizoen weer staan. Dan maakt t mij niet uit hoe je m wint. Als je m maar wint. En het doel haalt nl je plaatsten voor de CL. Vanaf daar weer verder.

Ik zie het al voor me, dan zijn de halve finalisten geplaatst voor de CL (wat automatisch minder startbewijzen inhoud en waarschijnlijk dus zelfs nefast is voor de Nederlandse kampioen) en dan halen Chelsea en Man U eens de halve finale terwijl ze zich niet plaatsen voor de CL in de competitie. Gevolg zes Engelse ploegen in de CL en geen startbewijs voor de Nederlandse kampioen. Dan ben ik benieuwd hoe Ajax dan gaat piepen, gewoon een extreem zwaktebod dit.

14 augustus 2019 om 11:19

Als alles gewoon op basis van de club coefficienten zou gaan, dus de beste presteerende clubs over vijf jaar gemeten, dan was Ajax gewoon geplaatst. Dat is wat Tadic bedoelt, halve finle CL, finale EL, Ajax presteerd goed geneog in Europa om geplaatst te zijn.

Ajax is niet automatisch geplaatst omdat andere Nederlandse clubs het in Europa slecht doen.

14 augustus 2019 om 11:37

Maar dan moeten ploegen als Manchester United, Arsenal, Sevilla, Porto en Roma ook allemaal voorrang krijgen want die staan nog hoger dan Ajax. Dat zou betekenen dat er 6 ploegen hun rechtstreeks startbewijs verliezen en kwalificatieronden moeten gaan spelen. Welke zes ploegen laat je afvallen, en nog belangrijker welke vier ploegen mogen niet meedoen aan de Champions League voorronde? Want zowel Man U, Arsenal, Roma als Sevilla hebben zich niet geplaatst voor de CL-voorrondes. Ik blijf erbij dat dit niet ten goede komt van de algemene voetbalpiramide, maar vooral ten goede komt voor Ajax.

Ik moet zeggen, die Tadic is als voetballer een aanwinst voor de Eredivisie maar wat erger ik me aan zijn gedrag op het veld zeg. Als het halve forum hier staat te schuimbekken als van Bommel weer eens wat verkeerd heeft gedaan of gezegd, kijk ook eens naar deze vent.

14 augustus 2019 om 09:30

Er was een momentje waarbij hij deed alsof zijn been was geamputeerd, om vervolgens 1 minuut later weer kon rennen. Ik kon het ergens wel voorstellen, want hoevaak die Grieken naar hun hoofd grepen na elk duel was ook wel ergerlijk.

Die keeper van paok liep ook naar voren toen tadix de penalty miste maar daar hoor je geen Griek over natuurlijk. Iedereen kijkt altijd door zijn eigen bril.

Het systeem dat de UEFA gebruikt is eigenlijk heel krom. Want het is logisch dat grote voetbal landen de betere clubs hebben dus makkelijker de punten kunnen binnen halen voor hun land. Dus eigenlijk is het systeem achterhaald. Persoonlijk hoop ik dat de UEFA het systeem op de schop gaat. Eigenlijk zouden ze het systeem moeten maken op basis van prestaties wat een club gepresteerd heeft de laatste 5 jaar. Met een maximum van 4 ploegen per land zoals nu ook al is.
Dan worden de clubs afgerekend op hun eigen prestaties ipv een heel land.

14 augustus 2019 om 11:21

Exact, de prestaties van een ploeg zopuden leidend meoten zijn, niet deprestaties van andere ploegen uit hetzelfde land.

Tadic heeft gelijk dat het raar is dat een finalist EL, halve finalist CL voorrondes moet spelen, alleen maar omdat andere clubs uit hetzelfde land het slecht doen.

Uefa vind dit inmiddels ook, ze hebben zich al uitgelaten over Ajax.

Tuurlijk is het raar dat je als halve finalist nog voorrondes moet spelen. De kampioen van Nederland en Griekenland in 3e voorronde tegen elkaar en de nummers 3 van Spanje, Engeland en Duitsland zijn automatisch geplaatst. Beetje rare situatie natuurlijk.

Vaak zinnige teksten maar ik ben het hier niet met hem eens.
Ajax is gewoon "slachtoffer" van de slechte resultaten van de andere ploegen.
Daarom staan we laag op de coëfficientenlijst en daarom spelen we voorrondes.
Daar moet de uefa niets aan doen...daar moeten de andere ploegen wat aan doen.
Het wordt eens tijd dat we breder vertegenwoordigd worden in Europa...dus AZ, PSV en Feijenoord...winnen donderdag a.u.b.

Ik stel voor dat de punten die ajax haalt, alleen nog maar voor ajax gelden en niet voor de rest van de Nederlandse clubs.. Beter nog, ajax gaat in een variant van de CL ballen met enkel de top 32 van Europa, hoeven we het niet meer over de punten te hebben..

Lachwekkend al die figuren hier die op hun teentjes getrapt zijn als Tadic gewoon zegt wat zij zelf waarschijnlijk ook zouden zeggen als hun club kampioen is, 1/2 finale van de CL heeft gehaald en nog steeds voorronde moet spelen!

Het is toch ook te bizar voor woorden dat de kampioen van NL, Schotland, Tsjechie of welk land dan ook voorronde moet spelen en de nr3 van Spanje, Engeland of Italie gewoon direct geplaatst is? Ja natuurlijk draait het om geld en grootte vh TV landschap in de verschillende landen….maar dat maakt het niet minder lachwekkend en belachelijk dat de nr 3 van Engeland in de " Champions League" speelt.

helemaal mee eens tadic, we haalde finale europa league en halve finale cl, en nog steeds dit gedoe, maarja dat krijg je als je de enige presterende club in europa bent van nederland

Onvoorstelbaar dat de haters het niet kunnen laten gewoon een dagje niet te reageren en gewoon blij zijn voor het Nederlandse voetbal. Nee hoor we gaan medelijden tonen met een “ buitenlandse” club waarvan de eigenaar met een pistool op zak het veld in rent. Dan moet je afgunst en jaloezie wel zijn.

Ok het zat Ajax mee gisteren. Nou en! Wees blij, weer punten erbij en op naar de volgende ronde. Ik hoop dat PSV, Feyenoord en AZ het ook gaan redden zodat we in de toekomst af zijn van al die voorrondes.

Weer dat gezeik. Als je gewoon ieder jaar de halve finale haalt hoeft dat niet meer, maar Ajax wordt er af en toe ook uitgeknikkert in de voorronde en de rest van de Nederlandse clubs kunnen er nou eenmaal niet zoveel van.

Dus Dusan, komende 5 jaar kampioen worden en het laten zien en je bent er af.

Het argument halve finale vind ik een kul argument!
Ik vind het meer een schande dat je als kampioen (champion) überhaupt voorrondes moet spelen!
Het is de Champions League, niet de 3e +4e plek Engeland League...

14 augustus 2019 om 11:44

Halve finale betekend dat je een karrevracht aan coefficienten punten hebt gehaald. Twe jaar ervoor nog een finale EL. ajax staat op basis van die punten gewoon in de top 20 van de Uefa.

Echter als je niet tot de top 4 landen behoort, ben je afhankelijk van wat de andere clbus in je land afgelopen vijf jaar gepresteerd hebben. Ondanks dat het club voetbal is, wordt er naar d elanden rating gekeken en niet naar wat een club gepresteerd heeft. En dat is raar, want de CL is club voetbal, het EK is landen voetbal.

Wat een dom gezwets hier. Jaloezie, niet verder kunnen nadenken dan het heden, best knappe prestatie om Paok uit te schakelen wanneer dit elftal 23 dagen heeft samen gespeeld...denkers

Los van de discussie over terechte of onterechte pingels, kaarten of weet ik veel wat voor andere scheidsrechterlijke beslissingen, is dit wel een enorm duidelijk voorbeeld van "whataboutism". Ook wel jij-bak genoemd...

Het is mede door het gepruts van Ajax in het verleden te danken dat ze in deze situatie zitten. Als Tottenham 2e vorig seizoen in de CL. 5e in Engeland zou zijn, komen ze ook niet in de CL. Alleen de winnaar en die van de EL plaatst zich rechtstreeks. Dat is altijd zo geweest. Nl wanbeleid heeft ervoor gezorgd dat we staan waar we staan en dat was voir vorig seizoen al bekend. Toen ging men niet uit van halve finale, daar werd toen ook niks overgeroepen dat als een club halve finale haalt deze geen voorrondes zou moeten spelen. Het zou Tadic sieren te erkennen dat de frustraties bij de Grieken begrijpelijk zijn en niet te doen alsof Ajax slachtoffer is van het systeem. Die is sinds de oprichting van de CL bekend. Had NL de EL maar serieus moeten nemen een tijd geleden.

Vond het ook mooier toen de Landskampioen automatisch CL speelde. Geeft toch wat extra's bij het kampioenschap. Vind het stiekem wel mooi dat Ajax wel weer even op haar plek word gezet. Het was jaren niet om aan te gluren (en natuurlijk niet alleen bij ajax) maar na de europa league en Cl campagne liepen sommige fans wat te veel naast hun schoenen. Natuurlijk is het geweldig dat Ajax zo goed gespeeld heeft en hebben veel geld verdient met transfers. Maar als je ziet dat je in Engeland bij promotie naar de PL al 150m kan investeren dan valt dat allemaal nog wel mee. Talenten als de Ligt en de Jong zie je niet zo vaak. (die ook nog eens in de eredivisie spelen)

De landskampioen van gelijk welke competitie moet rechtstreeks geplaatst zijn, daarvoor heet het ook de CL ! Maar het komt de Uefa beter uit met een stuk of 5 ploegen van de betere competities, jammer.

Ajax kan en moet nog veel beter!
Promes en Alvarez nog amper zien spelen.
We hebben een brede selectie en kunnen op veel verschillende manieren spelen.
Natuurlijk twee absolute toppers verloren en een degelijke Schöne.
Maar qua brede is het zelden zo luxe geweest met Tadic, Huntelaar, Neres, Ziyech en Promes.
Zulke gasten waren paar jaar terug na 1 jaar al weggeweest of niet naar Ajax gekomen.
Ajax heeft veel geld en kan zich alleen maar meer gaan roeren.
Die voorrondes is voorlopig hopelijk het laatste jaar zo.
Voorrondes bevinden zich altijd in de meest ongunstige periode van het seizoen.
Zeer cruciaal terwijl je amper compleet bent.
Ajax moet nog flinke stappen gaan maken met deze selectie.
Heeft nog wel paar maanden nodig om op niveau te komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1928
2.PSV188
5.Feyenoord1511
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger84
E. ÁlvarezMiddenvelder82
R. GravenberchMiddenvelder81
S. BerghuisAanvaller82
S. HallerAanvaller85
D. TadićAanvaller84
J. TimberVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

254 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 8 4 0 0
2020/2021 Ajax 34 14 1 0
2019/2020 Ajax 25 11 1 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
Laatste voetbalnieuws

Tadic verklaart waarom hij Vlahovic de kans op een hattrick ontnam

Dusan Tadic was dinsdagavond trefzeker bij zijn invalbeurt bij de nationale ploeg van Servie in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan (3-1 winst). Dusan Vlahovic tekende voor de eerste twee Servische treffers en...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 14 oktober
Real Madrid houdt de contractsituatie van Antonio Rüdiger bij Chelsea nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren