Ajacied ziet ploeggenoten verlengen: ‘Misschien moet ik dat dan ook maar doen’

Woensdag, 14 augustus 2019 om 06:35Yanick Vos • Laatste update: 07:13

Ajax plaatste zich dinsdagavond ten koste van PAOK Saloniki voor de play-offs van de Champions League. Na een 2-2 gelijkspel in Griekenland, was de ploeg van trainer Erik ten Hag met 3-2 te sterk in eigen huis. Nadat Dusan Tadic de stand vanaf elf meter op 3-1 had gebracht leek de buit binnen voor de Amsterdammers. Diego Biseswar bracht in blessuretijd de marge terug naar één, waardoor het nog even heel spannend werd in de Johan Cruijff ArenA. “Ik vroeg het nog aan een paar jongens na de wedstrijd, maar Tottenham ging wel door het koppie”, aldus Joël Veltman na afloop.

“Gelukkig hadden ze nog maar een minuut toen ze scoorden en hadden ze geen tijd meer om iets te doen”, aldus de verdediger, die dinsdagavond het centrum van de achterhoede vormde met Lisandro Martínez. Noussair Mazraoui begon als rechtsback en had na de 3-2 dezelfde gedachte als Veltman. “Het spookte wel even door mijn hoofd en ik denk ook bij vele anderen. Gelukkig is het niet zo gegaan.”

Tagliafico eerlijk: 'We speelden slecht, maar uiteindelijk toch gewonnen'

Mazraoui zag nog veel dingen fout gaan bij Ajax tegen PAOK. “Ik had niet verwacht dat de wedstrijd zo zou verlopen. Ze klapten er vol op en loerden op de counter”, aldus de rechtsback, die in de tweede helft als controlerende middenvelder speelde. “Er is nog wel werk aan de winkel. De restverdediging moet beter, er moet meer gecommuniceerd worden en de automatismen ontbreken nog en dat is te zien. Maar je kan ook niet verwachten dat je gelijk weer op hetzelfde niveau bent als vorig seizoen als er drie sterkhouders zijn vertrokken en je met andere spelers speelt. Maar daar moeten we wel weer zo snel mogelijk naar toe.”

Ook Veltman was niet blij met het vertoonde spel van Ajax. “Het was rommelig. Je weet vooraf dat zij vanuit de counter gaan spelen. Gelukkig spelen zij dat dan niet goed uit”, aldus de verdediger, die dit seizoen vooralsnog zeker is van een vaste basisplaats. Ondanks concrete interesse vanuit Engeland is de kans groot dat hij ook dit seizoen gewoon in Amsterdam blijft. “Het punt is dat ik niet weg mag. De interesse is nog niet voorbij, maar ik ben in gesprek over een verlenging. Twee jaar geleden wilde ik al weg, maar toen raakte ik geblesseerd. Ook al zijn er nu heel wat dingen gaande, of dat nou met Ajax is of met iemand anders, ik zal altijd honderd procent geven als ik speel en dat heeft iedereen vanavond kunnen zien.”

Veltman zag een hoop van zijn ploeggenoten al een nieuw contract tekenen. “Dus misschien moet ik dat ook maar doen. Deze week wordt er weer het een en ander besproken”, aldus de verdediger, die hoopt dat er snel duidelijkheid komt. “Voor mijn gevoel wil ik er ook wel snel een punt achter zetten. De trainer zei aan het einde van vorig seizoen al dat hij me wilde houden en dat doet me goed.”


Poll

Verwacht jij dat Ajax zich ten koste van APOEL Nicosia plaatst voor de groepsfase van de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door passionforpink)

Ik vond Veltman vandaag de slechtste Ajacied. Weer lekker met de handjes achter de rug bij de 1-0...Gelukkig komt Alvarez bijna voor hem in de plaats!

14 augustus 2019 om 07:05

Je zag hoe makkelijk de scheids een penalty gaf voor Ajax later? Natuurlijk heeft hij zijn handen achter de rug... Bovendien ging de bal over de grond dus al had hij staan zwaaien had het niet uitgemaakt.

14 augustus 2019 om 07:10

Nou dan heb je vergeten je bril op te zetten. Veltman speelde een zeer goede wedstrijd, bij de 0-1 was Bisesear vrijgelaten buiten het strafschop gebied, sorry maar daar had Blind moet ingrijpen die speelde een matige tot slechte wedstrijd. Die handen op zijn rug is alleen maar om te voorkomen dat je hands maakt want zo zijn je armen altijd langs je lichaam. Martinez vond ik juist tegenvallen, kwam soms te ver van ze plek en ging te ver door waardoor je defensieve blok wegviel. Maar ja Veltman is altijd de gebeten hond wat nergens op slaat. Een rat zoals Veltman doms kan doen heb je weleens nodig daarnaast stond hij verdedigend echt zijn mannetje natuurlijk is hij qua aanvallende opbouw minder als de Ligt. Maar het belangrijkste wat hij moet doen is verdedigen.

14 augustus 2019 om 07:14

Veltman was ook gewoon niet goed. Klaar. Beste back in de selectie, maar met martinez samen is het centrum ook gewoon te klein. Verder heeft voornamelijk Ten Hag niets geleerd over de uitschakeling tegen de spurs, want wat stonden er toch weer bizar veel mensen voor de goal bij elke corner.

14 augustus 2019 om 07:39

Tagliafico is de beste back in de selectie. Met afstand.

14 augustus 2019 om 08:59

Lucagio,

Veltman speelde een oké wedstrijd. In balbezit was het slecht. Dat kan dan nooit een zeer goede wedstrijd worden. Ajax speelde weer op een veld van 50 a 60 meter in balbezit omdat de verdediging wederom niet aansloot. En dat waren dit keer niet nico en mazraoui/dest, die kwamen constant op. Dat was echt de lijn veltman, Martinez, Blind, waarbij Martinez het meest durfde aan te sluiten. Trouwens ook mijn complimenten voor Dest. Die houdt alleen een counter tegen waarbij er 4 man op hem afkomen. Dat deed hij echt heel rustig.

14 augustus 2019 om 07:19

De slechtse? Iedereen was ontzettend slecht, op Martinez na. Zelfs Tagliafico en Tadic, normaal de betere, waren vandaag slecht. En dan heb ik het nog nieteens over Ziyech, die weer bijna iedere bal inleverde. Het deed echt pijn aan de ogen. We moeten direct stoppen met deze kamikaze 424 opstelling en gewoon met 3 middenvelders gaan spelen.

14 augustus 2019 om 07:45

Was een van de betere. Mazraoui was veruit de slechtste, 1-0 kwam dan ook van zijn man, stond al een tijdje vrij op randje 16. Veltman won notabene zijn duel bij de voorzet.

14 augustus 2019 om 10:01

Ik vond Mazraoui inderdaad zowel op rechtsback als op het middenveld dramatisch. Veltman was zeker niet de slechtste.

14 augustus 2019 om 16:49

Ja viel mij ook echt tegen, want ik had meer van hem verwacht. Middenveld is al helemaal levensgevaarlijk met Mazraoui, misschien een dipje, ik weet het niet.

Misschien moet ik dat dan ook maar doen.. Haha, alsof er een andere club interesse zou hebben in Veltman.

14 augustus 2019 om 09:08

@joy4ever gast we hebben meer dan 10 miljoen gekregen voor wöber...natuurlijk kan overmars veltman verkopen.
En je kunt wel negatief blijven doen, maar die jongen deed het vorig jaar heel behoorlijk na zn blessure in de CL en hij staat er nu ook gewoon weer.

Hij zegt toch ook nergens dat hij verwacht dat Liverpool of Barcelona langs komt

Prima speler voor Lucky Ajax en de oud internationals. Totaal ongeschikt voor Ajax 1. Wat mij betreft niet verlengen.

14 augustus 2019 om 08:31

De beste rb in de eredivisie en in de cl de baas over zijn tegenstander in de wedstrijden toen hij zelfs pas net terug was van zijn blessure. ...

U bent van psv/feyenoord fan en bekijkt alles met een haat-bril?

14 augustus 2019 om 10:39

Als ik voor PSV of Feyenoord zou zijn zou ik juist blij zijn met Veltman bij Ajax.

Ik vind het echt veel te matig. Kan echt niet

Hoop dat hij nog jaren blijft, zeer stabiele factor met gogme dat we vaak missen. Tikkeltje smerig, maar dat is voor een verdediger een kwaliteit. Was gister een van de weinige die overeind bleef.

Dat men de 1-0 aan hem verwijt is ongelooflijk, hij wint notabene het duel in de 16. Mazraoui zijn man, Biseswar stond al 10 seconden volledig vrij op randje 16, die stond half naast Veltman niks te doen. Ook geen middenvelder te bekennen die even druk zet, Veltman moest zoals hij deed zijn man daar dekken.

Mazraoui was überhaupt mega slecht gisteren, Veltman straks snel weer RB, maar kan ook prima op RCV.

14 augustus 2019 om 08:46

Iedereen ging weer lekker los op Veltman terwijl hij inmiddels juist ervaren genoeg is om niet continu als een wilde hond uit te stappen als hij in het centrum staat. Vervolgens krijgt hij nog een bak ellende over zich heen. Het is voornamelijk Mazraoui en Marin waardoor Paok gisteren die eerste goal kon maken en Erik moet aan de bak om dat middenveld in verdedigens opzicht z.s.m. op orde te krijgen.

14 augustus 2019 om 16:08

Helemaal eens. Ik gun hem op zich best een mooie transfer, maar hoop persoonlijk dat Veltman nog jaren bij Ajax blijft. Gewoon een prima verdediger die bijna nooit door de ondergrens heen zakt. Ook gisteren weer meer dan prima.

Toch zijn er dan zat mensen die hem durven aan te wijzen als dissonant. Ik snap dat ook echt niet, sommige mensen willen het gewoon ook niet zien. Dat die mensen lopen te briesen als Veltman een keer een foutje maakt vind ik al overdreven, omdat dit ondergemiddeld vaak voorkomt bij Joël en de fouten van anderen vaak weer worden weggepoetst. Maar sommigen presteren het serieus om na een bijna foutloze wedstrijd nog te roepen dat hij het slecht deed.

Gezien de beperkte lengte van zowel Veltman als Martinez, zou ik hem ook op termijn liever weer als back zien staan. Maar op RCV deed hij het idd prima.

14 augustus 2019 om 16:47

@passionforpink

Ik zie al langer een trend dat speler van het kaliber Veltman, waaronder ook Viergever en Siem de Jong maar zelfs ook Davy Klaassen enorm ondergewaardeerd worden.

Stabiele spelers die erg functioneel zijn, het ziet er allemaal weinig spectaculair uit maar zijn voor het elftal erg belangrijk en ze doen wat ze moeten doen. Siem en Davy hebben veel doelpunten gemaakt bijvoorbeeld en ook deels gecreëerd door loopacties.

Stiekem hoop ik dan ook dat Siem nog fit wordt en weer van waarde kan zijn, meer dan prima middenvelder op zijn oude niveau.

Ik mis in het centrum nog altijd snelheid, was ook met de Ligt en Blind al een probleem met ruimte in de rug. Weet niet hoe snel Martinez/alvarez is, maar daar ligt een kans om de ploeg flink beter te maken.

14 augustus 2019 om 17:06

Eens. Veel mensen houden van spektakel. Dus zagen ze dan liever een Tete die door slechte positionering op het laatste moment de situatie moet redden met een bikkelharde tackle op de bal (maar met alle risico's van dien) dan Veltman die door zijn positionering veel minder vaak in de problemen komt. Nee, het is niet zo'n spectaculaire speler als De Ligt, Tagliafico of Sanchez, maar verdedigend wel één van de meest betrouwbare spelers die we hebben. Zelfs na een lange blessure stond hij er meteen toen het moest in de Cl.

Ook die veelgehoorde uitspraak dat Donny vd Beek een Klaassen 2.0 is kan ik slecht tegen. Enerzijds zijn het ondanks bepaalde overeenkomsten toch verschillende spelers en doet het geen recht aan de eigenheid van beide spelers. Maar ook omdat dan Klaassen weer lekker makkelijk wordt afgeserveerd als de mindere versie van Donny. Nu zie je dat Vd Beek iets sneller de trukendoos opengooien dan Klaassen maar beiden hebben een zeer goede functionele techniek.

En Siem, ik vind het lullig voor die jongen dat hij nu echt tussen wal en schip valt. Op zijn oude niveau een meer dan prima speler. Niet dat ik meteen een basisplaats voor hem zie, maar zou zeker van waarde kunnen zijn. Alleen met de grote concurrentie en het feit dat hij niet meer in Jong mag spelen, ben ik bang dat het er voor hem niet meer in zit bij Ajax.

Het veld was te groot, waardoor Paok enorme ruimtes kreeg in de omschakeling en gevaarlijk kon worden. Voor het team is het volgens mij beter als Blind weer centraal achterin gaat spelen, zijn coaching in de achterste linie lijkt nu te missen. Ajax moet echt nog groeien als team, de automatismen zijn er nog niet en spelers gaan te veel voor eigen succes met dribbels of andere acties. Als dat gaat groeien, winnen ze dit soort wedstrijden makkelijker.

Onana
Mazraoui
Alvarez
Blind
Tagliafico
Van de Beek
Marin
Ziyech
Neres
Tadic
Promes
14 augustus 2019 om 08:29

met je eens dat blind lekker achterin moet gaan spelen. geef ze nog een paar weken om te wennen aan elkaar. laat alvarez het maar uitvechten met schuurs. huntelaat minuten afwisselen met promes en marin steeds inbrengen voor ã©ã©n van de middenvelders. in de aanval laat je dest en nico mee naar voren gaan en zakt martinez in. het gaat over een paar weken echt al een stuk beter worden! ik heb er zin en vertrouwen in.

Onana
Dest
Schuurs
Blind
Nico
Ziyecht
martinez
Donny
Neres
Tadic
Promes

Unknown007 heeft gelijk als hij zegt dat er teveel mensen meegaan op corner bij een voorsprong, bij balverlies kan je dan onmogelijk nog de counter vermijden, zoals gisteren ook vele malen gebeurde, maar ligt het dan enkel aan Ten Hag of wil iedereen mee bij Ajax naar voor. Als je tegen de Spurs bij een 2-0 voorsprong nog allemaal meegaat op hoekschop vraag je om problemen, gisteren kwam het gelukkig niet tot een doelpunt omdat Paok het niet goed uitspeelde, maar de Spurs deden dat wel.
In de eredivisie kan Ajax zich dat permitteren, maar in de CL zullen ze nog weleens tegen de lamp lopen als ze dit blijven doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1928
2.PSV188
5.Feyenoord1511
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger84
E. ÁlvarezMiddenvelder82
R. GravenberchMiddenvelder81
S. BerghuisAanvaller82
S. HallerAanvaller85
D. TadićAanvaller84
J. TimberVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

169 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 14 oktober
Real Madrid houdt de contractsituatie van Antonio Rüdiger bij Chelsea nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren