Erik ten Hag ziet duidelijk pijnpunt: ‘Ik ben daar heel erg ontevreden over’

Dinsdag, 13 augustus 2019 om

Ajax plaatste zich dinsdagavond voor de play-offs van de Champions League, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De Amsterdammers wisten uiteindelijk met 3-2 te winnen van PAOK Saloniki, dat via Diego Biseswar twee keer toesloeg in de Johan Cruijff ArenA. Erik ten Hag en aanvoerder Dusan Tadic zijn na afloop bij Ziggo Sport kritisch op het spel van Ajax tegen PAOK.

Ten Hag spreekt over een hectische wedstrijd waarin er veel dingen verkeerd gingen. "De teamspirit was wel ongelooflijk. Ze hebben er ongelooflijk voor gevochten. De achterstand en de gemiste penalty zijn ongelooflijke dompers voor de ploeg. Dan moet je toch maar de rug rechten en dat hebben ze uitstekend gedaan", aldus Ten Hag, die wel kritisch is op het functioneren van de defensie.

"Ik ben heel erg ontevreden over de restverdediging, vooral na onze eigen spelhervattingen. We waren ook niet zakelijk genoeg. We gingen dribbelen als de bal gewoon weg moest. Dat hadden we in de analyse gezien, maar toch gebeurt het ons. Dat mag niet. De laatste linie stond veel te ver weg en moest veel beter aansluiten, dus er zijn nog wat problemen qua afstelling”, aldus de coach.

Tadic, die twee penalty's benutte en ook een strafschop miste, wil dat de ploeg beter gaat voetballen. “Je ziet aan de afstemming dat we veel nieuwe spelers hebben. We moeten compacter spelen en beter tussen de linies komen”, aldus Tadic, die ook in de spiegel durft te kijken. “Dat ik de eerste penalty mis, is niet goed. Dan moet je sterk zijn in je hoofd om het weer te proberen. Ik vond het niet lastig om de tweede ook te nemen. Ik neem graag verantwoordelijkheid.”

Tagliafico over prestaties vorig seizoen: 'Het was fantastisch, dus dat is lastig te evenaren'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door nederland79)

Logisch ook nog wel als je nagaat dat er elke keer elf andere spelers staan op nieuwe plekken. Mazraoui speelde goed als back maar drama op middenveld. Was Marin geblesseerd? Beste fase van Ajax was na gemiste pingel Ajax. Trouwens, fans waren echt top vandaag. Na de 0-1 zingen, na de gemiste pingel achter de ploeg staan en echt de scheids geïntimideerd, die was erg zwak en de fans speelde zeker een rol in die pingels.

13 augustus 2019 om 23:45

Ja het loopt nog voor geen meter op het midden en het behouden van de compactheid van achteruit, daarom is Ten Hag zo aan het zoeken. Marin heeft zijn draai nog niet gevonden, Blind kan het niet bij elkaar houden en Mazraoui loopt op het midden echt als een kip zonder kop. Aansluiting van Veltman en Martinez laat ook te wensen over (waarbij Veltman dat op dit moment moet sturen). Je mist toch wel Frenkie en Schone ook weer vandaag heel erg hoor. Hoop dat het snel een beetje op elkaar ingespeeld raakt.

13 augustus 2019 om 23:54

Misschien keer zonder Blind proberen met Mazraoui en Marin. Net trouwens de wedstrijd samenvatting gekeken en lijken mij gewoon drie terechte strafschoppen. Tweede is vervelend maar zou overal op het veld ook voor gefloten worden. Andere twee overduidelijk.

14 augustus 2019 om 00:05

Mazraoui op het middenveld vind ik anders ook niet zo sterk. Ik zou het toch als volgt proberen.
Onana _
Veltman - Alvarez/Schuurs - Blind - Tagliafico _
Martinez - Marin _
Van de Beek _
Ziyech - Huntelaar - Tadic.
En dan eventueel Ziyech, Neres of Tadic op de plek van van de Beek als die nog vertrekt. Met Promes en Bande heb je dan nog genoeg op de bank.

14 augustus 2019 om 00:19

Mag ik vragen wat er zo speciaal Is aan Marin? Ik heb voordat hij naar Ajax kwam nooit een wedstrijd van hem gezien, althans niet dat hij mij dusdanig opviel dat ik het mij kan herinneren. Tot op de wedstrijd van vandaag zie ik een voetballer wiens eerste aanname vrij beperkt is waardoor hij gewoon niet meekan in het tempo. Hij schiet momenteel gewoon te kort. Toch zie ik iedereen hem standaard in de basis opstellen. Ik ben benieuwd waarom?

3 Nederlanders in de basis. Daar ben ik ontevreden over. Het wordt langzaam een vreemdelingenlegioen bij Ajax. Waar zijn de prachtige talenten die Ajax opleidt? Als Nederland dan maar onze hoop vestigen op talenten van Feyenoord, PSV en AZ. Die teams zijn tenminste nog overwegend Nederlands.

13 augustus 2019 om 23:42

De grootste talenten worden bij Ajax weggehaald daar is moeilijk tegen op te boksen. Ik tel er overigens 5. Ziyech en Mazraoui zijn ook Nederlanders.

14 augustus 2019 om 01:06

Komen uit voor Marokko, hebben we dus niks aan.

14 augustus 2019 om 06:55

Valt wel mee, ook bij PSV en Feyenoord vertrekken talenten. Alsof het overschot aan buitenlanders enkel met het vertrek van talenten te maken heeft. Misschien zijn de huidige talenten gewoon niet goed genoeg.

13 augustus 2019 om 23:43

Mazraoui, Blind, Veldman, Ziyech, Van de Beek? Invallers?

13 augustus 2019 om 23:43

Veltman, mazraoui, Ziyech, vd Beek, Blind. Ik tel er 5.

13 augustus 2019 om 23:48

Spelen Ziyech en Mazraoui niet voor Marokko?

13 augustus 2019 om 23:53

Zijn Ziyech en Mazraoui niet geboren en getogen in Nederland?

13 augustus 2019 om 23:55

Jawel, maar zijn ze daardoor ineens geen geboren en getogen Nederlanders meer? Waarom altijd zoeken naar het negatieve?

13 augustus 2019 om 23:55

Hebben toch twee nationaliteiten, dus sowieso Nederlanders toch?

14 augustus 2019 om 00:06

Hahaha kom op El Fenomeno.
Ze spelen voor Marokko maar komen we zeker uit Nederland.

Van Dijk speelt voor Liverpool, komt die nu niet meer uit Breda?

14 augustus 2019 om 01:07

Zou kunnen, maar zolang ze niet voor Nederland kunnen uitkomen hebben we er niks aan.

14 augustus 2019 om 01:08

Dat is dan nog triester dat ze voor een ander land willen uitkomen. Maar als ze voor een ander lang spelen dan zijn het geen Nederlandse voetballers, want we hebben er niks aan voor oranje.

14 augustus 2019 om 01:38

Ajax verkoopt net Nederlands grootste talenten, en jij zeurt erover dat ze nu geen Nederlandse talenten kunnen opstellen? Vind je het gek Ajax wilt Champions League spelen, en je hebt niet even 1/2/3 talentjes bij elkaar die dat voor je gaan doen. Ze hebben genoeg achter de hand, maar voor nu is Ajax gewoon nog zoekende.

14 augustus 2019 om 02:47

Je klinkt erg egoistisch Lucaij. Als die jongens meer voelen bij Marokko spelen ze daarvoor, klaar uit. Hoor ook niemand over Veldwijk die voor Zuid-Afrika speelt of Dest die voor de Amerikaanse jeugdelftallen speelt. Ze hebben gewoon een Nederlands paspoort, wat ze Letterlijk Nederlanders maakt. Ze spreken Nederlands, ze wonen in Nederland en betalen netjes belasting aan de Nederlandse overheid. Niet zo janken dus.

14 augustus 2019 om 07:57

Alsof je wat aan Veltman hebt in Oranje, hopelijk stelt Ten Hag een keer alleen “echte Nederlanders” op. Dan is Ajax niks meer dan een middenmoter van de Eredivisie.

14 augustus 2019 om 07:58

Alsof je wat aan Veltman hebt in Oranje, hopelijk stelt Ten Hag een keer alleen “echte Nederlanders” op. Dan is Ajax niks meer dan een middenmoter van de Eredivisie.

13 augustus 2019 om 23:45

En de drie Nederlanders die jij waarschijnlijk bedoelt (blind, Veltman en Donny) waren alledrie heel matig tot dramatisch. De andere twee Nederlanders die in de basis stonden (ziyech en Mazraoui), die jij niet als Nederlander ziet, deden het gelukkig een stuk beter. Overigens viel er een andere Nederlander in om jouw te plezieren (dani de Wit) die nog dramatischer was. Wat een treurige opmerking en misschien moet jij reageren op een ander forum.

13 augustus 2019 om 23:51

Nou ik vond Mazraoui ook niet best hoor.

13 augustus 2019 om 23:52

@holland8
En dan vergeet je Huntelaar ook nog, of is dat een Duitser geworden bij Schalcke:-)?

13 augustus 2019 om 23:56

Mazraoui en Ziyech waren ook niet al te best. Maar iedereen was niet best. Veel zesjes.

13 augustus 2019 om 23:58

Je probeert het een beetje over de generaliserende boeg te gooien zie ik, bewust op 'kleur' selecteren, jammer. Overigens ook nog eens onjuist, want Nous was misschien wel de minste van het veld vandaag.

14 augustus 2019 om 00:10

@hansje1969 Haha you're right. En De Hunter deed het overigens wel heel aardig :-)

14 augustus 2019 om 01:10

Waarom moet ik op een ander forum reageren? En Zieych en mazrooui zien zichzelf niet als Nederlanders als ze voor een ander land willen uitkomen.

14 augustus 2019 om 01:34

Sorry, maar Mazraoui was by far de zwakste man aan Ajax-zijde. Als een kip zonder kop op het middenveld. Lekker op de rechtsback-positie houden.

13 augustus 2019 om 23:47

Hahaha, lachwekkend. Het hele elftal dat bijna in de CL finale stond is zo goed als behouden gebleven, buiten de onhoudbare De Ligt en De Jong. Daarvoor moet je snel kunnen schakelen en kan je niet direct altijd weer een talent hebben klaarstaan. Het is niet zo dat dit Ajax totaal onbekend was toch?

Daarnaast: Mazraoui eigen opleiding, Veltman eigen opleiding, Blind eigen opleiding, Van de Beek eigen pleiding, Dest eigen opleiding;..dat is alsnog prima.

Ajax leidt het meeste op van heel Europa, ga alsjeblieft niet zo denigrerend doen na een avondje dat Ajax een beetje tegenvalt. Ajax haalt de helft voor heel Nederland aan punten dus je kan zeggen dat Ajax iets heel veel beters doet dan Feyenoord, PSV en AZ.

14 augustus 2019 om 01:13

Ik heb het niet over de prestaties van Ajax, maar het is triest dat de grootste club van Nederland 3 Nederlanders in de basis heeft staan. Jij als fan maakt je uiteraard alleen druk om Ajax, maar voor Nederland is dit dramatisch.

14 augustus 2019 om 08:29

Zeg dan gewoon dat "de grootste club van Nederland maar drie (potentiële) Oranje-internationals in de basis heeft staan" als dat is waar je op doelt. Ziyech en Mazraoui zijn gewoon Nederlanders, alleen zullen ze nooit voor Oranje spelen. Prima voor Nederland dat zij spelen, het zijn Nederlanders die Ajax naar een hoger niveau kunnen helpen (alhoewel, Mazraoui gisteren...). Oranje heeft er niets aan, maar het Nederlandse voetbal is toch wel gebaat bij een goed en herkenbaar Ajax mét onze Nederlands-Marokkaanse spelers? Wen er maar aan, die bevolkingsgroep hoort ook al jaren bij Nederland hoor, en het is goed dat ze op niveau meedoen in het voetbal - dat was 10 jaar geleden namelijk nog de klacht.

13 augustus 2019 om 23:47

@lucaii
Ja als er even niets doorkomt, is het niet anders. Talenten moet je rustig brengen en moeten niet uitgetest worden in dit soort wedstrijden.
Als talenten goed genoeg zijn, komen ze vanzelf boven drijven.
Ik vond Dest toch ook al een risico dat Ten Hag neemt. Krijgt na tien minuten al - onnodig - geel. Dat is vind ik spelen met vuur.
En drie Nederlanders....is wel iets meer toch? Te moe om nog te tellen

14 augustus 2019 om 01:12

Klopt, maar 3 is wel erg triest. Dan liever wat Nederlanders kopen als ze niks meer hebben kunnen opleiden ipv allerlei Argentijnen etc.

14 augustus 2019 om 05:44

Ja als die er zijn.....
Kijk Ik vraag me ook af wat je met Magalan moet. Maar datzelfde heb ik met Promes. Om die nou te halen omdat hij Nederlander is.....beide zonde van je geld
Maar Ziyech vind jij ook geen Nederlandse speler?

13 augustus 2019 om 23:52

Mazaraoi, Ziyech, Huntelaar, Blind, Dest

14 augustus 2019 om 00:02

Veltman, De Wit

14 augustus 2019 om 00:25

Inderdaad, ik vergeet er gewoon een paar

14 augustus 2019 om 01:14

Aub goed lezen. Ik had het over 3 in de basis. 2 die je noemt komen voor een ander land dan Nederland uit. Hebben we dus niks aan.

14 augustus 2019 om 02:20

Maar het zijn wel gewoon Nederlanders? Beschikken óók over de Nederlandse nationaliteit, spreken vloeiend Nederlands en zijn hier gewoon geboren en getogen. Hebben we dus wel wat aan.

13 augustus 2019 om 23:53

Er stonden er 5 (2 met dubbel paspoort) in de basis en er vielen er 3 (1 met dubbel paspoort) in; lekker expres het negatieve opzoeken, waarom? Bovendien ook nog 4 van die Nederlandse basisspelers uot de eigen jeugdopleiding en 2 van de invallers ook. Bovendien zijn er net 2 andere Nederlandse internationals bij Ajax vertrokken naar de absolute top en zaten er met Schuurs en Promes nog 2 landgenoten op de bank die regelmatig minuten zullen maken. Je bent echt aan het overdrijven..

13 augustus 2019 om 23:53

De prachtige talenten zijn net voor recordbedragen naar Juventus en Barcelona vertrokken. Overigens kan het mij echt niet boeien of het Nederlanders zijn of niet. Toch 10 keer liever zo'n bijtertje die ook nog kan voetballen zoals Martinez dan Kik Pierie.

14 augustus 2019 om 00:00

Ja zeker. Vestig je hoop op Kokcu, ow wacht. Ajax heeft het Nederlands elftal de Ligt gegeven, daarnaast hebben ze Frenkie de Jong begeleidt bij zijn laatste stap. Lijkt me toch voldoende als de eerst volgende op de lijst Depay is. Dan mag de rest inderdaad minimaal 3 spelers gaan leveren.

14 augustus 2019 om 00:27

Wat een onzin man. 5 Nederlanders om te beginnen. Je vergeet er expres 2. En totaal niet relevant. Niveau is hoog dus of meedoen of afhaken.

14 augustus 2019 om 09:16

@lucaij wat een onzin. Ajax heeft net 2 van de grootste talenten ter wereld afgeleverd aan de absolute wereldtop. 2 Nederlandse jongens ook nog eens. En jij verwacht dat er gelijk weer 2 nieuwe staan die net zo goed zijn.

Laat Feyenoord of AZ maar eens een talent afleveren die in de buurt komt van De Ligt of Frenkie, praten we dan verder.

14 augustus 2019 om 09:33

Prachtige spelers, maar dan hadden zie die nog even mogen behouden en wat buitenlanders mogen verkopen als je het gevolg is dat je met een vreemdelingenlegioen moet aantreden.

14 augustus 2019 om 09:42

haha ik denk dat ajax ze graag nog 10 jaar gehouden had, maar je zit ook met de wensen van de spelers. Soms is het gewoon niet anders.
En je ziet nu al aan Frenkie dat hij idd klaar was voor een stap hoger op en je ziet aan De Ligt dat hij bij juventus nog veel kan leren. Goed voor het Nederlands elftal dus.

En zoals altijd komen de Nederlandse talenten bij Ajax vanzelf weer boven drijven. Als die jongens het straks beter doen dan een Marin bijvoorbeeld, dan spelen ze gewoon.

Daarnaast is het voor AZ en Feyenoord ook makkelijker om die jongens in te passen omdat daar het niveau een stuk lager ligt.
Als Ajax ook spelers voor dat niveau zocht hadden er nu 11 Nederlanders in de basis kunnen staan.

14 augustus 2019 om 13:53

Jezus Lucajj. Zo werkt het helaas niet. Als een argentijn beter is dan een nederlander dan ga je daarvoor toch. Daarbij hoeft Ajax geen rekening te houden met oranje. Als jij een club runt ga je toch ook geen mindere nederlanders kopen terwijl je betere buitenlandse opties hebt.

Vooral onbegrijpelijk dat Veltman centraal stond. Is een prima back, misschien wel de beste in de eredivisie maar zo vreselijk matig central achterin. Hoe je hem op kunt stellen in zo'n belangrijke pot is mij echt een raadsel. Het was matig, heel erg matig. Maar uiteindelijk telt het resultaat en dat is gelukkig positief.

13 augustus 2019 om 23:52

Pfff precies Veltman centraal nooit meer! In Europa kun je dat gewoon niet maken. Hij heeft zich ontwikkeld tot een degelijke rechtsback.. Maar voor rcv komt hij lengte kracht sprong kracht eigenlijk alles tekort. Het bewijs is ook gewoon dat hij van rcv afgehaald werd toen davinson sanchez er speelde en Mathijs de ligt.. Ik hoop dat alvarez wat wordt op rcv anders wordt Ajax er zo weer uit geknikkerd

14 augustus 2019 om 00:29

Ik heb mij uitermate geërgerd aan de onzekerheid die Veltman brengt achterin. Dit kan echt niet meer op dit niveau.

Ajax mist duidelijk De Ligt, maar ook het middenveld is nog in totale disbalans. Ik snap toch die gegunde transfer van Schone niet helemaal, want het kost je miljoenen als je nu de CL niet haalt doordat je middenveld totaal niet in balans staat. En Ajax had misschien Vertonghen al moeten proberen te halen om meer leiderschap in CV te hebben.

Ik ben echt geschrokken van die Marin. Die speelde heel slecht. Hij is zo traag ook, moet de bal eerst aannemen en dan kijken naar wie die speelt. Instinctief gaat ie af op de man ipv dat ie de ruimtes dicht loopt. Op het middenveld moeten we echt een snelle verbindingsspeler kopen. Misschien wel 2, ik zie Blind gewoon niet op het middenveld. Die moet gewoon achterin staan. Gewoon goed positie kiezen en verdedigend goed z’n mannetje staan. Daarnaast Schuurs of die Alvarez. Die Alvarez kan ook inschuiven, hopelijk ook een goeie kopper. Martinez misschien op 6.

14 augustus 2019 om 00:55

Vind ik ook. Had al weken geleden gezegd dat er nog een nieuwe speler moet komen voor de 6 positie, Marin is het daar gewoon niet. Vind het meer een 10.

Goed om te lezen dat Ten Hag tenminste wel kritisch is op zijn team. Dit in tegenstelling tot best een aantal Ajax supporter die elke kritische noot negatief en anti Ajax vindt.

Gelukkig is Ajax een ronde verder na een mindere optreden.

13 augustus 2019 om 23:50

Ajax was zeker niet sterk vanavond. Dat veel mensen hier roepen dat Ajax geluk heeft gehad gaat me echter veel te ver. Zowel vorige week als nu was Ajax toch gewoon de betere ploeg. Kritisch zijn is goed en terecht, maar dat Ajax door is komt voornamelijk omdat ze sterker zijn dan PAOK Saloniki.

14 augustus 2019 om 00:47

Precies. De intentie was er en Ajax speelde aanvallend af en toe best aardig. De omschakeling moet echter beter, verdedigend was het bij tijd en wijlen nog niet geconcentreerd genoeg.

Naar wat dat betreft zijn dit soort wedstrijden ook goed. Geeft Ajax namelijk de ervaring om te zorgen dat alles een stuk beter loopt in de groepsfase.

14 augustus 2019 om 01:19

Dat ben ik ook helemaal met je eens. Ajax is verdient verder maar het zal echt beter moeten want 4 goals tegen in 2 wedstrijden is echt te veel.

Met name het middenveld is nog erg matig waardoor er te vaak te veel druk op de achterhoede komt. Tel daarbij op dat Veltman een matige CV is dan komt het niet goed.

Blind terug naar cv, naast alvarez. Nico en veltman backs. Op 6 martinez. Hij is heel sterk aan de bal. Behoud t overzicht EN een bikkel. 8 marin. 10. Vd beek. 7. Ziyech 11. Neres. Spits tadic. Zo zou ik t neer zetten. Rechtsback afwisselend met nous. En 11 tadic. 9 dan dolberg(ja ik ben een sucker voor dolberg)

13 augustus 2019 om 23:48

Op dit moment Veltman rechtsback en voor Marin graag een goede aankoop. Dus Onana, Veltman, Alvarez, Blind, Tagfiaglico, Martinez, ?, Van de Beek, Ziyech, Tadic en Neres. Huntelaar eerste wissel voorin!

13 augustus 2019 om 23:49

Goede optie, ik vind die Martinez niets van een centrale verdediger hebben, maar juist heel veel kwaliteiten voor een nummer zes.

13 augustus 2019 om 23:58

Precies mijn gedachte,je zag ook de automatismen van vorig jaar terug komen met martinez op het middenveld. Voetbalt zich er lekker uit itt blind. Blind lekker cv met schuurs of alvarez

Het was echt niet om aan te gluren in het stadion. Meest vermakelijke waren die idiote grieken die met de complete staf en selectie even het arbitrale trio richting het AMC wilden gaan slaan. Enige positieve is dat we doorzijn. Heel snel stoppen met het centrum Veltman-Martinez en met Mazraoui en Marin in het elftal.

Even helemaal off topic ; ik zag dat Jan Vertonghen afgelopen weekend op de tribune zat om een of andere reden. Is dit niet de perfecte persoon (lang, verdedigend zeer sterk) om bijvoorbeeld naast een voetballende (martinez alvarez) of on ervare per schuurs te zetten ?

Veel nieuwe spelers zegt Tadic ? Er staan maar 2 nieuwe spelers in de basis 11. Wat een verschil met vorig jaar zeg, ongeloofelijk. Dit kan niet enkel en alleen met matthijs en frenkie te maken hebben. Alvarez moet samen met blind in het centrum alleen komen we dan wel een mannetje te kort op het middenveld. Ik zou in ieder geval met blind blijven staan in het centrum. Het hele centrum veranderen ten opzichte van vorig jaad is gewoon te riskant

Blind is natuurlijk een prima voetballer voor dit Ajax. Echter is de nummer 6 positie misschien wel de belangrijkste positie op het veld en hiervoor mist hij toch dynamiek en snelheid. Blinds kwaliteiten zijn met name zijn degelijkheid en tactisch inzicht, lekker achterin houden dus. Martinez is een heerlijke speler die waarschijnlijk binnen korte tijd een publiekslieveling zal worden. Heb hem het laatste halfjaar in Argentinie zien spelen en past zich binnen Ajax vrij moeiteloos aan, sneller dan ik had gedacht. Ik hoop en verwacht dat uiteindelijk hij de 6 van Ajax wordt. Duelkracht, tackels, mentaliteit, kappen/draaien, korte dribbels, passes over 40meter, hij beheerst het eigenlijk allemaal. Z'n enge pitbullterrier uitstraling maakt het plaatje compleet Liefst zie ik een belangrijkere, centrale rol op het veld voor hem, des te meer omdat 1.75m centraal achterin eigenlijk niet kan natuurlijk.

Veltman loopt al 18 jaar bij Ajax hoor ik ze vnv zeggen, maar dat is voor mij niet te zien. Hij maakt het veld zo groot door steeds met zn drang naar achter/blijven hangen. Ik pleit toch voor Schuurs die dat voetballend en tactisch veel beter invult. Natuurlijk moeten er nog een aantal punten veel beter bij hem, maar voor het voetbal dat je wilt spelen past hij er denk ik het beste in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Ajax78
4.AZ76
Voor de complete stand: Eredivisie

In de wandelgangen

Zondag 25 augustus
Fenerbahçe wil Jerome Boateng op huurbasis overnemen van Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren