APOEL Nicosia heet Ajax alvast welkom met eerbiedige tweet

Dinsdag, 13 augustus 2019 om

Ajax moet zich via APOEL Nicosia zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Beide ploegen treffen elkaar op dinsdag 20 en dinsdag 27 augustus in de play-offronde; Ajax reist eerst af naar Cyprus en ontvangt APOEL een week later in Amsterdam. Via Twitter staan beide clubs al met elkaar in contact, na de zwaarbevochten zege van Ajax op PAOK Saloniki (3-2).

"Hi @ApoelFCOfficial ... We're coming for you!", schrijft Ajax met een knipoog na het laatste fluitsignaal. De Cyprioten reageren met een eerbiedige tweet: "Hi @AFCAjax... We zullen op jullie wachten. Als we met eer en trots spelen tegen een Europese gigant, dan hebben we niets te verliezen. We zien jullie dinsdag."

APOEL bereikte eerder op de avond ten koste van Qarabag FK voor de laatste voorronde van de Champions League. Een 1-2 nederlaag werd weggepoetst via een 0-2 overwinning in Azerbeidzjan. Voormalig NAC Breda-middenvelder Uros Matic bepaalde de eindstand; doelman Boy Waterman zat negentig minuten op de bank.

Tagliafico over prestaties vorig seizoen: 'Het was fantastisch, dus dat is lastig te evenaren'
Meer video's

Poll

Denk je dat Ajax het moeilijk gaat krijgen met APOEL Nicosia?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Eigenlijk mag je als Nederlandsd club natuurlijk nooit verliezen van een club uit een land met net iets meer inwoners dan in Amsterdam. Ajax moet hier gewoon dik dik dik winnen, anders moet je erkennen dat aansluiten bij de Europese subtop er echt niet inzit en dat met supertalenten je alleen incidenteel succes kan halen. Ik heb er veel vertrouwen in dat Ajax het red en ook in de poulefase weer mee gaat doen voor CL overwintering

13 augustus 2019 om 23:54

Beetje vreemde stelling. Dat zou op het niveau van nationale elftallen betekenen dat landen die aanzienlijk meer inwoners dan bijvoorbeeld Nederland of Uruguay (die nog veel minder inwoners hebben) hebben en er in een wedstrijd die er toe doet van ze verloren, er op internationaal niveau niet meer toe zouden doen. Dat zou dan voor bijvoorbeeld Italië, Frankrijk, Engeland, Brazilië en Duitsland al eens betekend hebben dat ze er niet meer toe deden. Het inwonersaantal doet er in mijn ogen dus maar beperkt toe.


De prestaties van Nederlandse clubs in Europa laten daarnaast al jaren zien dat we alleen incidenteel dicht bij succes komen, waarbij succes ook nog eens flink ruimte biedt voor interpretatie (is een prijs succes, of alleen al door de poulefase komen?).


Ik ben het er dan ook niet mee eens dat deze tweeluik tekenend zal zijn voor de Europese status van Ajax/de Eredivisie. Het zou wel kunnen dat een eventuele uitschakeling verstrekkende gevolgen heeft, als de tendens van topspelers in de eredivisie verlengen er alsnog door omslaat en er spelers gaan vertrekken. Al verwacht ik dat ook niet zomaar.


Juist de afgelopen seizoenen heb ik het idee dat vooral Ajax stappen zet om zich weer als vaste deelnemer aan de CL te nestelen, en dat PSV ook het licht gezien heeft m.b.t. bijvoorbeeld Bergwijn die ze proberen te verlengen. Zet daarnaast de ontwikkeling van AZ waar ineens allemaal talentvolle jongens doorbreken die echt wel flink potentie hebben, dan zie ik juist een stijgende lijn, en zeker niet een tweeluik die de status van het Nederlands elftal gaat bepalen.

14 augustus 2019 om 00:01

Nouja het achterland van Cyprus is 0, de kweekvijver is dus beperkt, de economie is klein en de begroting is dus relatief klein. Dus ja een klein land zijn en een kleine speler zijn in de wereld heeft in mijn optiek wel degelijk flinke nadelen. Ik ben het met je verdere stuk eens, Ajax lijkt goed te gaan en PSV, AZ en misschien ook Feyenoord lijken wat beter bezig internationaal dit jaar. Maar het zijn allemaal nog kwalificatierondes en het kan zomaar ineens omslaan naar allemaal uitgeschakeld en alleen Ajax in de EL. Dat zou wel een enorme klap zijn voor het aanzien van de Eredivisie. Ik verwacht eigenlijk wel dat alle Nederlandse clubs nog minimaal een rondje doorgaan. Dan heb je sowieso Ajax in de CL en ik hoop ook dat de andere clubs nog 2 rondjes doorgaan en de EL halen

14 augustus 2019 om 08:36

Joaquinbetis heeft wel een punt hoor. Anders zou China of India toch ook wel wereldtop zijn? En wat te denken van de prestaties van Ijsland, een land met evenveel inwoners als de stad Utrecht?

14 augustus 2019 om 09:12

Hij heeft zeker een punt! Ijsland is uniek en Cyprus kan dat natuurlijk ook zijn, maar bij clubvoetbal worden de sterren weggekocht door de grote clubs, bij landen kan dat wat minder.

Wat jouw argument betreffende China of India, ik denk ook dat die op de lange termijn weleens stukken beter kunnen worden. Maar goed, je hebt gelijk ze zijn nu absoluut geen wereldtop

14 augustus 2019 om 00:32

Dit ajax had nooit zo ver mogen komen. Iets meer nederigheid is op zn plaats. Vandaag heeft de scheids dit zeer matige ajax naar de volgende ronde geloodst. Kwalijke zaak.

14 augustus 2019 om 01:40

Dit bedoel ik dus. Provocerende figuren als jij krijgen gewoon vrij spel op dit forum. Ik reageer hier nu op, en krijg waarschijnlijk weer een waarschuwing of puntenaftrek (of wat dan ook). Aanpakken deze handel @VZ.

14 augustus 2019 om 04:14

Waarom hij baalt ervan dat Ajax toch met enig fortuin door is. Dat maakt voor mij de winst alleen maar lekkerder. Ik zag hem die opmerking elders ook maken. Of hij baalt of hij wil reacties uitlokken. Daar is een forum ook voor toch. Het mooiste zou zijn als hij dan ook inhoudelijk reageert maar dat kan ook niet altijd. MartinaRody bedankt voor je reacties. Het zonnetje schijnt hier nog mooier nu.

14 augustus 2019 om 09:14

In principe ben je toch nederig als je stelt dat Ajax dik had moeten winnen gezien de begroting en dat niet heeft gedaan? Paok heeft gewoon heel goed gespeeld en had ook niet echt een onterechte winnaar geweest.
Datzelfde geldt voor de wedstrijd tegen Apoel, Ajax moet dik winnen gezien de prestaties vorig jaar, de begroting en de selectie maar nergens is gezegd dat dat ze gaat lukken.

14 augustus 2019 om 10:14

Sterker nog, ik zie Ajax in 1 week tijd niet zo sterk verbeteren dat het een appeltje-eitje wordt. Ajax is nu minder ver dan vorig jaar, het is nog teveel zoeken, teveel gepriegel, teveel balverlies. Logisch want er zijn drie belangrijke pijlers weg

Ten Hag moet er snel vastigheid in gaan brengen zodat automatismen ingeslepen kunnen worden. Ook conditioneel is het nog niet je van het bij een aantal spelers. Ben er van overtuigd dat ten Hag dat wel voor elkaar krijgt maar het heeft tijd nodig.

14 augustus 2019 om 13:15

Dat zou wellicht gelden voor het Bosman arrest maar je hebt het hier over een selectie met veel meer buitenlandse spelers dan nationale spelers.

Uiteraard heb ook ik alle vertrouwen, we zijn weer een paar wedstrijden verder wanneer op de 28ste wordt beslist wie zich plaatst voor de CL poule fase.

14 augustus 2019 om 04:20

Zelden wint iemand nog dik. Het is het begin van het seizoen. Alles moet zeker na alle mutaties nog samenvallen. Daar heeft bijna elke club last van. Zeker als je je aanvoerder en toekomstig ballon d'or speler kwijt raakt. Alhoewel we dat laatste nog moeten zien. Ajax heeft vorig jaar laten zien dat ze bij de sub top van Europa zitten. Door bij de laatste 4 in de CL te zitten. Daar doet een partijtje tegen Apoel niks aan af. Gewoon doorgaan. Plaatsen voor CL. En van daaruit rustig verder kijken.

Nu praat ik als Ajacied maar het toont denk ik wel het aanzien van de club Ajax, mede (voornamelijk wellicht) door afgelopen seizoen. Hopen dat we dit respect kunnen blijven afdwingen!

14 augustus 2019 om 09:55

European giant! I love it, heerlijke club dat Ajax!

14 augustus 2019 om 13:15

Zijn de woorden van Apoel Nicosia, niet de woorden van Ajax.

Ajax iig alvast geplaatst voor een Europees toernooi, nu nog wel winnen van Apoel om ook daadwerkelijk CL te spelen. Haal je de CL (en dat ben je toch aan je stand verplicht met zo'n laatste horde) dan komt Ajax als het goed is in pot 2. Dan heb je een serieuze kans op een poule waarin je ook tweede kan worden of minimaal derde en verder in de EL. Op zich ziet het er op papier goed uit. Op dat soort momenten is het dan weer jammer dat de wedstrijden op gras worden gespeeld en niet op papier.

Maar hoe verder je komt, hoe beter dat weer is want op papier eindigde Ajax vorig jaar achter Bayern en Benfica op plek 3. En zouden ze zijn uitgeschakeld door Real Madrid en anders wel Juventus. Juist die onvoorspelbaarheid houdt het interessant. Al was vandaag niet heel goed voor mijn hart.

Ajax kreeg te makkelijk goals tegen. Als ze in de verdediging niet in orde hebben voor de cl worden ze er ook zo weer uit getikt. Dat moet beter desnoods proberen vertonghen aan te trekken

14 augustus 2019 om 13:20

@sarvesh50

Er is al een verdediger aangetrokken, Edson Alvarez. Mexicaans international, is 1.87 lang en kostte 15 miljoen euro. Alleen traint hij pas sinds kort mee en heeft even tijd nodig om te wennen.

14 augustus 2019 om 15:28

@speedy Alvarez is meer een 6 dan een centrale verdediger

14 augustus 2019 om 15:30

Blind gaat naar zes, Alvarez gaat naar de centrale plek en kan lekker inschuiven. Dat is het idee van Ten Hag. Heb je sowieso meer kopkracht achterin en dat is echt nodig nu de Ligt vertrokken is.

Ten Hag zal nog moeten blijven puzzelen. Apoel heeft niks te verliezen dus alle druk ligt bij Ajax. Weet niet of de Cyprioten beter zijn dan PAOK, maar ik verwacht weer een gevecht.

De tijd dat je een club uit Cyprus even gemakkelijk uitschakelt ligt al even achter ons. De topclubs, waaronder Apoel, hebben tegenwoordig een aantal goede buitenlandse spelers , waaronder veel Brazilanen. Het is niet meer alleen de vraag met welke cijfers je wint. Want meer de vraag of je nog wel wint.
Er zijn al genoeg clubs aan te wijzen die in de laatste jaren van het Europese voetbal zijn gestruikeld over een Cypriotisch team.velen hadden dat te danken aan onderschatting.de simpelste en domste val waar je in kunt trappen.

14 augustus 2019 om 09:02

Gelukkig heeft Ajax nog niet heel lang geleden tegen Apoel gespeeld. Uitgaan van je eigen kracht en de tegenstander geen ruimte geven.

Apoel mag haar keeper danken om in deze playoff te staan. Voetballend en technisch was Qarabag beter. Hoewel het een op en neer was van kansen. Apoel lijkt vaak een enorm gat te hebben tussen verdediging en middenveld (eigenlijk net als Ajax gister) bij balverlies. Ze hebben wel enkele middenvelders die een aardig afstandschot kunnen vuren, dus daar is het voor oppassen.
Desalnietemin acht ik dit team lager in dan Paok.

Kan me echt niet voorstellen dat Apoel de weg zal versperren naar de groepsfase maar dan zal het bij Ajax zelf veel beter moeten.

Hakken over de sloot tegen Paok. Volgende week zal je moeten laten zien dat je CL waardig bent.

Met deze tweet plaatst Apoel zich lekker in de underdog rol.

Denk dat Paok sterker is maar we moeten ze niet onderschatten.

14 augustus 2019 om 13:21

Paok is sterker dan Apoel maar ik had gedacht dat Quaribag sterker zou zijn dan Apoel en dat bleek niet zo te zijn. Apoel is wel taai, kan verdedigen voor de eigen goal en counters plaatsen. Het blijft oppassen maar aangezien Ajax meer in vorm komt, denk ik dat de Apoel wel kapot kunnen spelen in de Arena.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Ajax78
4.AZ76
Voor de complete stand: Eredivisie

In de wandelgangen

Zondag 25 augustus
Fenerbahçe wil Jerome Boateng op huurbasis overnemen van Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren