‘Erik ten Hag gaat de beelden terugkijken, hij wordt hier helemaal gek van’

Dinsdag, 13 augustus 2019 om

Ajax wist zich dinsdagavond te plaatsen voor de play-offs van de Champions League door PAOK Saloniki met 3-2 te verslaan. De Amsterdammers beleefden een moeizame wedstrijd tegen de Grieken, die zelfs op voorsprong kwamen in de Johan Cruijff ArenA. Bij Voetbalpraat van FOX Sports luidt de conclusie dat Ajax nog aardig wat stappen moet zetten.

"Eigenlijk is het een schande. Bij die 2-3 gaat er zo een minuut voorbij door André Onana. De scheidsrechter trekt maar twintig seconden bij. Maar Ajax heeft wel in status gewonnen vanwege vorig jaar. Als het andersom was geweest: als Ajax nog had moeten scoren, was het nog anderhalf minuut doorgegaan", zegt tv-commentator Cristian Willaert, die constateert dat Ajax nog lang niet op het oude niveau is.

"Ajax is nog lang niet zo goed als iedereen roept. Iedereen heeft het maar over dat geld dat wordt uitgegeven. Er is voor 170 miljoen euro aan spelers verkocht, terwijl er voor 60 miljoen is gekocht. In marktwaarde heb je dan voor 110 miljoen gedesinvesteerd in de selectie. Dus nu verwachten dat je in de buurt komt van de selectie van vorig seizoen, is onzin. Het functioneert nog niet: vier officiële wedstrijden, drie keer twee goals tegen."

Journalist Leon ten Voorde van TC Tubantia kan zich vinden in de woorden van zijn tafelgenoot. "Dat zegt veel, dat ze constant twee goals tegen krijgen. Je zag bij de uitbraken van PAOK dat ze wel een of twee man meer hadden. De afstemming klopt nog niet helemaal, maar dat is verklaarbaar in deze fase van het seizoen. Ten Hag houdt van controle, hij wordt hier helemaal gek van. Hij gaat de beelden terugkijken en dan wordt hij gek over de grote gaten en de ruimtes die ontstonden."

Tagliafico eerlijk: 'We speelden slecht, maar uiteindelijk toch gewonnen'
Meer video's

Poll

Verwacht jij dat Ajax zich gaat plaatsen voor de groepsfase van de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Wie en wie zeggen dit?
Man man man wat zijn ze vervelend in NL.

13 augustus 2019 om 23:21

Vond jij het weer goed vandaag dan? Ik had het wel eens willen zien wanneer er vandaag een VAR was geweest. Wanneer Ajax toch nog de 3-3 had geïncasseerd dan was het wel enorm slecht? Het had zomaar gekund wanneer de laatste vrije trap gewoon werd gegeven. Ajax was gewoon niet goed vandaag, en eigenlijk het hele seizoen nog niet

13 augustus 2019 om 23:26

Dat laatste speelt ook nog door mijn hoofd en ja, het was zeker niet goed. Maar dat telt nu niet meer. Nog een week om het beter op de rit te kirjgen

13 augustus 2019 om 23:28

Eens hoe die 3-2 viel was echt belachelijk bijvoorbeeld.

13 augustus 2019 om 23:29

Nee ik vond het niet goed vandaag, ik vind het alleen raar dat ze het een schande noemen. Ga je daar maar druk om maken.
Iedereen weet dat we het vandaag moeilijk hadden en dat er veel beter moet.

13 augustus 2019 om 23:32

Tja met een VAR moest de gemiste penalty ook overnieuw. Mocht Neres waarschijnlijk gewoon een op een doorgaan op de keeper.

Feit is dit was een wedstrijd zonder VAR en daar hebben beide ploegen mee te maken.

13 augustus 2019 om 23:35

Als de keeper aan de andere kant dit had gedaan bij een stand in hun voordeel, had jij het ook een schande gevonden. Ik vond het echt een belachelijke actie van Andre en sloeg gewoon echt nergens op. Spelbederf ten top en van mij had de scheids er gewoon 2 minuten bij mogen trekken om dit gedrag af te keuren.

13 augustus 2019 om 23:37

Met een var waren er nog maar 8 man va paok. Dus dat laatste kun je moeilijk zeggen.

13 augustus 2019 om 23:40

@kleinegeneraal7
Ik vond 94.30 wel lang genoeg eigenlijk

13 augustus 2019 om 23:47

@kleinegeneraa7, daar ben ik het met je oneens. Feit blijft dat Ajax de aftrap moet nemen en dus niet PAOK. Eigenlijk hebben de spelers van PAOK daar niks te zoeken. Daarbij komt ook even dat PAOK zelf de hele tijd ging liggen toen het 0-1 stond. Ja, heet blijft irritant, maar je kan moeilijk zeggen dat Ajax nou meer vervelend tijd heeft gerekt dan PAOk (Ajax heeft ook heel veel vrije bakken (te) snel genomen).

13 augustus 2019 om 23:59

Dat was het vorig seizoen ook.nog niet, toen was het ook met hakken over de sloot naar de CL. Dit team speelt nog niet zo gek lang samen en dat is geen schande. Hopelijk groeit het weer gedurende de komende weken. Heb er alle vertrouwen in.

14 augustus 2019 om 01:46

@Binny het is juist een compliment voor Ajax, het verwachtingspatroon is velen malen hoger geworden en dus krijg je ook sneller kritiek. Als je bij de grote clubs wil horen, zal je daar mee om moeten gaan. En laten we wel wezen, de rekensom klopt en dat is terug te zien op het veld.

14 augustus 2019 om 12:21

Goalski

"vond jij het weer goed vandaag dan? Ik had het wel eens willen zien wanneer er vandaag een VAR was geweest. Wanneer Ajax toch nog de 3-3 had geïncasseerd dan was het wel enorm slecht? Het had zomaar gekund wanneer de laatste vrije trap gewoon werd gegeven. Ajax was gewoon niet goed vandaag, en eigenlijk het hele seizoen nog niet"

Ajax was bar slecht laat daar geen misverstand over bestaan. Maar zelfs dan nog altijd beter dan Paok. Je zegt dat het zomaar had gekund dat Paok de 3 - 3 had gemaakt, maar het had ook zomaar gekund dat Ajax de eerste pingel wel had benut en dan had dat dus niets uitgemaakt. Vervolgens zeg je dat Ajax het hele seizoen al niet goed is, terwijl dat seizoen net twee wedstrijden onderweg is en Ajax tegen Emmen gewoon prima heeft gepresteerd. Tsja ...

13 augustus 2019 om 23:24

Eerlijk is eerlijk: ze zeggen best nuttige dingen. Sommige gasten, noem een Derksen, Bruggink of Perez slaan volledig de plank mis, maar we kennen ze wel.

Dus iemand afkraken op het feit dat jij ze niet kent - kijk even buiten de bubbel Amsterdam, zegt een mede-Amsterdammer die wel kent (oké, dit is een flauwe opmerking van mij en is totaal niet fact-check, ik ken je namelijk niet, maar hopelijk begrijp je mijn punt).

Laten we over de inhoud discussiëren. Wat vind je daar van?

13 augustus 2019 om 23:28

Ik geef Binny een beetje gelijk. Gaat VZ van alle comments van onbekende personen een apart item maken?

13 augustus 2019 om 23:49

Tja, dat doen zij bij bekende NLers die onzin uitslaan ook of roddelkrantjes uit Spanje.

14 augustus 2019 om 12:29

@simpatico

"eerlijk is eerlijk: ze zeggen best nuttige dingen. "

Christiaan Wielaert constateert dat Ajax nog niet op het oude niveau is, Leon ten Voorde is van mening dat de afstemming nog niet helemaal klopt en dat dat verklaarbaar is in deze fase van het seizoen. Het hele stuk is een aaneenschakeling van dergelijke ingetrapte wijd openstaande deuren en constateringen die zelfs een blinde met zijn stok heeft kunnen zien. Ik zie de nuttigheid daarvan eerlijk gezegd niet zo van in.

"ajax is nog lang niet zo goed als iedereen roept. Iedereen heeft het maar over dat geld dat wordt uitgegeven. Er is voor 170 miljoen euro aan spelers verkocht, terwijl er voor 60 miljoen is gekocht. In marktwaarde heb je dan voor 110 miljoen gedesinvesteerd in de selectie. Dus nu verwachten dat je in de buurt komt van de selectie van vorig seizoen, is onzin. Het functioneert nog niet: vier officiã«le wedstrijden, drie keer twee goals tegen".

Deze opmerking is zo volslagen krankzinnig dat zelfs de makers van Jiskefet die niet hadden kunnen bedenken. Desinvesteren is het teniet doen van een investering. Het is natuurlijk volslagen krankjorum om het geld dat met de verkoop van De Ligt, De Jong en Schone, te bestempelen als een desinvestering omdat het niet in zijn geheel wordt uitgegeven. Omdat betreffende spelers zonder uitzondering zo goed als transfervrij naar Ajax gekomen en derhalve enkele investering gevergd. En een investering die nooit is gedaan kan je onmogelijk ongedaan maken. Boekhoudkundig klopt het al helemaal niet omdat er op spelers die wel een transfersom hebben gevergd, wordt afgeschreven. In de beleving van deze pias zou een speler die transfervrij de deur uitloopt, ook een desinvestering zijn, ook als hij je met 30 doelpunten per jaar 5 jaar CL deelname zou opleveren.

13 augustus 2019 om 23:25

Volgens mij zeggen zij toch niks raars? Een beetje kritiek op Ajax en zij zijn meteen vervelend? Volgens mij zitten hier ook best wel wat ajacieden (terecht) kritiek te geven op PSV, Feyenoord, Nederlands clubs die in Europa niet presteren, enz. Zijn die dan kom maar meteen vervelend?

13 augustus 2019 om 23:32

Willaert roept al een week zijn verhaal over de 110 miljoen. On: Je moet het toch wel eens zijn dat Ajax kwetsbaar was achterin??

13 augustus 2019 om 23:36

Welke ploeg zou er niet kwetsbaar zijn met twee nieuwe centrale verdedigers en een bijna compleet nieuw middenveld. Ajax heeft tijd nodig. Er is al een goede verdediger aangekocht maar nu moeten we het nog even met Veltman doen.

De spelers die Africa cup of copa America gespeeld hebben, zijn net terug van vakantie en moeten nog in vorm komen. Wordt echt vanzelf elke week beter.

Maar feit is gewoon dat Ajax door is, karakter heeft getoond en alle kans heeft zich te kwalificeren voor de CL. Vergelijk dat eens met een PSV of FC Utrecht?

13 augustus 2019 om 23:41

Nog even met veltman doen? Die speelt straks gewoon RB. Mazraoui mag de bank gaan opzoeken. Wat was die vandaag wederom weer slecht.

14 augustus 2019 om 08:23

Er was ook weer een tpysch Mazraouitje bij. Dermate falen dat opeens paok counterde en met paar man voor het doel stond. Gelukkig verprutsten ze de kans. Maar weer was mazraoui een zwakke schakel

14 augustus 2019 om 08:07

Ja stel je voor dat iemand iets negatiefs zegt over Ajax? De verdediging is veel te klein en fysiek zwak. Die mexicaan is niet veel groter, dus daar heb je een probleem. Iedereen kan nu oppertunistisch gaan spelen met een lange spits en dan krijgt Ajax de bal niet weg. Dat gaat nog veel problemen geven dit jaar.

Niet geweldig maar wel weer punten voor Nederland💪🏻 Ajax ga zo door, op naar de poulefase!

Twee nieuwe centrale verdedigers, bijna een heel nieuw middenveld. Spelers die amper vakantie hebben gehad. Serieus, wat een schande dat Ajax die Grieken niet even oprolt...

Het was vandaag niet goed, maar I don't care. Ook tegen Nicosia verwacht ik geen makkie. We zullen er voor moeten vechten. Ik hoop dat Alvarez tegen VVV minuten gaat krijgen. Ik zou dan het duo Alvarez en Blind willen zien. Of eventueel Martinez, maar geen Veltman. Joel en Lissandro samen in Europa is zelfmoord. Dat gaat niet werken.

Hoe dan ook zijn we door en dat is nu het belangrijkste.

14 augustus 2019 om 03:54

Ik zou het liefst gewoon Schuurs en blind centraal willen zien. Dan heb je maar 1 wijziging achterin. Op het middenveld Martinez/Alvarez aankoop zoals S. Berge/Marin en van de beek.

Er is zeker nog veel te verbeteren, maar ze zijn weer een ronde verder. Zeker op het middenveld is het zoeken naar de juiste balans. Wat natuurlijk niet raar is , als je bedenkt dat daar 2 spelers zijn vertrokken

"er is voor 170 miljoen euro aan spelers verkocht, terwijl er voor 60 miljoen is gekocht. In marktwaarde heb je dan voor 110 miljoen gedesinvesteerd in de selectie"

Hoe kun je dit nou vergelijken?

Zou wat zijn, aangezien Ajax over het algemeen "winst" maakt op transfers. Dat zou dus betekenen dat Ajax langzaam aan steeds zwakker wordt.

Nou nee, dat komt, beste meneer Willaert omdat we in Nederland (en Ajax doet dat ook) veel leunen op een jeugdopleiding én het principe van goedkoop inkopen, ontwikkelen en duurder verkopen. En het mooie daarvan is dat je geen spelers hoeft te kopen voor heel veel geld (dezelfde hoeveelheid als die je ontvangt) om spelers te vervangen.
En die nieuwe spelers worden soms heel veel geld waard (zoals de Ligt) of worden goedkoop gekocht en voor heel veel geld verkocht (zoals de Jong).
En nu hebben ze ook weer spelers gehaald, voor 60 miljoen, die ze misschien over een jaar wel weer verkopen voor 170 miljoen.

Zou wat zijn. AZ maakt elk jaar winst op transfers (en fors ook, dit jaar tot nu toe 18, vorig jaar 24, jaar ervoor 7, jaar daarvoor 23, jaar daarvoor 15, op een begroting van rond de 20 miljoen), dus die worden elk jaar slechter en slechter. En tóch presteren ze elk jaar ongeveer gelijkwaardig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Ajax78
4.AZ76
Voor de complete stand: Eredivisie

In de wandelgangen

Zondag 25 augustus
Fenerbahçe wil Jerome Boateng op huurbasis overnemen van Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren