Tonny Vilhena vervult heldenrol bij zenuwslopende comeback Krasnodar

Dinsdag, 13 augustus 2019 om

Krasnodar FK heeft dinsdagavond een stunt bewerkstelligd door FC Porto uit te schakelen in de derde voorronde van de Champions League. De Russen verloren vorige week nog met 0-1 van de Portugese topclub, waardoor de play-offs van het miljardenbal ver weg leken. Mede door een scorende Tonny Vilhena wist Krasnodar echter een verrassende uitslag neer te zetten: 2-3.

Vilhena stond aan de basis van de spectaculaire comeback van Krasnodar FK. De middenvelder, deze zomer overgekomen van Feyenoord, wist na twee minuten al het net te vinden door bij een corner te scoren: 0-1. Daarna wist Magomed-Shapi Suleymanov twee keer toe te slaan namens de bezoekers, waardoor FC Porto voor de helse klus stond door een 0-3 achterstand weg te werken.

Met name bij het derde doelpunt had Vilhena een belangrijke rol, aangezien hij met een prachtige crossbal aan de basis stond van de 0-3. FC Porto kwam in de tweede helft via Zé Luis en Luis Fernandez Diaz terug tot 2-3, waarna een zeer spannende slotfase volgde. Krasnodar wist echter stand te houden, waardoor de uitploeg verrassend het sterke FC Porto uit de Champions League houdt.59 reacties (laatste reactie door migi)

Nou, zo gek kan voetbal dus blijven, zeker in begin van een seizoen. Krasnodar heeft een leuk ploegje zo, verrassend!

14 augustus 2019 om 01:59

Altijd al zo geweest

Prachtig, en een hele spannende wedstrijd. Dacht echt dat ze net als vorig jaar tegen Valencia in de laatste minuten nog uitgeschakeld zouden worden maar het is ze gelukt.
Olympiakos zou normaliter te doen moeten zijn als je Porto al uit kunt schakelen, maar je weet het nooit, laten we het hopen.

14 augustus 2019 om 00:49

Was helemaal niet nodig geweest als Markus Berg die open kans op 0-4 benutte. Hoop dat Ari gauw fit is voor Olympiakos, want die voegt voetballend ten minste nog iets toe.

Vilhena kent toch wel een droomstart tot nu toe daar. Soms heeft een speler wat nieuws nodig om weer op te bloeien, en daar is hij een goed voorbeeld van. Leek te stagneren bij Feyenoord, maar als je hem nu ziet zit hij gewoon weer bij de Oranje selectie straks.

13 augustus 2019 om 23:07

Was bij Feyenoord ook gewoon een prima speler, verrast me dus niet dat hij het daar direct goed doet.

13 augustus 2019 om 23:41

Vilhena is gewoon een vast international al minstens twee jaar, dus het zou raar zijn als hij er niet bij zou zitten...

Hoe ontzettend triest. Celtic en Porto twee Europese grootmachten eruit tegen kunstmatige clubs Cluj en Krasnodar respectievelijk...

13 augustus 2019 om 23:02

Celtic is al jarenlang geen grootmacht meer. Alleen historisch gezien.

13 augustus 2019 om 23:04

Prachtig toch. Heel wat verrassingen, hopelijk een voorbode van een alweer spectaculaire CL editie zoals de vorige.

13 augustus 2019 om 23:10

Nee. Door al die neppe clubs krijg ik het Champions League gevoel niet meer.

13 augustus 2019 om 23:26

Tsja, stop dan met voetbal kijken he. Bij instellingen kan je je account deactiveren. Gewoon een tip, ik zou niet twijfelen. Elk artikel opnieuw dat gezeur over neppe clubs zonder geschiedenis raakt snel afgezaagd. Ga wat boeken over wereldoorlog 2 lezen.

13 augustus 2019 om 23:36

En het aparte is dat marseillefan1 nog vrij jong is ook volgens zijn profiel. Verliefd op de sentimenten van clubs die floreerden voor zijn geboorte, zie je toch niet heel vaak!

14 augustus 2019 om 00:29

Je eigen club gaat is ook afgezakt. Gaat nog niet voortvarend, slechte seizoenstart. Niet dat het met me eigen club hosanna gaat.

14 augustus 2019 om 07:00

Krasnodar is totaal geen neppe ploeg.. verdiep je eerst in de club.

14 augustus 2019 om 09:23

@Marseillefan1 Persoonlijk begrijp ik je punt wel. Aan de andere kant is Krasnodar wel een ploeg dat vaak leuk en gewaagd voetbal speelt ik vind ze zeker een toevoeging voor de CL.

13 augustus 2019 om 23:08

Altijd maar hetzelfde blijven zien, dat is pas jammer. Ik vind een paar verrassingen juist wel leuk! Maar jij bent zó van de historische clubs, dat zal er bij jou nooit in gaan denk ik haha!

13 augustus 2019 om 23:14

Liever een keer wat andere ploegen, Celtic presteert toch nooit in de CL en Porto is het ook niet meer. Krasnodar heeft een fantastisch beleid en Cluj doet het ook gewoon goed.

13 augustus 2019 om 23:23

Mwoah, Porto deed het de vorige editie best aardig. Heb deze pot niet gezien maar normaal gesproken zijn ze toch ‘gewoon’ kandidaat voor plek 2/3 in een poule (soms een uitschieter naar boven)?

14 augustus 2019 om 00:31

Porto is steeds verder aan afdwalen, zo ook in de competitie. Ze zijn nog wel titelkandidaat maar niet meer de overtuigende favoriet. Van weekend waren ze ook matig.

13 augustus 2019 om 23:42

Haha volgensmij noem jij elke club die niet ouder dan 50 jaar is een neppe club. En een club die 200 jaar geleden iets gewonnen heeft een prachtige en historische club.

14 augustus 2019 om 02:00

Wat dacht je van Ajax en PSV. Beide 4 goals om de oren gehad

14 augustus 2019 om 05:19

Hoezo zijn dat “neppe” clubs. Ze bestaan nog niet zo lang maar dat zegt toch niks. Dat zou betekenen dat als jij rond 1910 zou leven OM ook een neppe club zou vinden.

Wat een spektakel nog vanavond. Celtic op de valreep uitgeschakeld door Cluj, Kopenhagen uitgeschakeld door Rode Ster, na 22(!) strafschoppen, Brugge door na een spectaculaire slotfase met 3 goals na de 88e minuut en Porto die net niet een comeback van 0-3 achter bij rust completeert.

13 augustus 2019 om 23:00

En Paok die voor het Tottenham scenario ging, wat heerlijk dat voetbal terug is! Nu maar hopen dat de Nederlandse clubs verder geen fouten maken tot de groepsfase.

13 augustus 2019 om 23:10

Rode Ster is ook wel een mooie club om er weer bij te hebben. Heeft het vorig jaar prima gedaan en het sfeertje daar is ook altijd Europacup-waardig.

Lekker Tonny, doet het goed daaro

Voetbalzone heeft eerder een mooi artikel geplaatst over de ambities van Krasnodar.

https://www.google.com/amp/s/m.voetbalzone.nl/amp/doc.asp%3fuid=354485

Wel bijzonder knap dat het ze gelukt is om FC Porto uit te schakelen.

Prachtige overwinning van Krasnodar. Jammer dat ze het zichzelf nog erg moeilijk hebben gemaakt in de tweede helft, maar gelukkig hebben ze de storm overleefd.

Mooi dat Shapi Suleymanov zich ook eindelijk als basisspeler laat gelden. Normaal gesproken scoort hij alleen als invaller, maar hij zal na deze wedstrijd wel een vaste basisplek hebben verdiend.

Vilhena heeft Kabore ook subliem vervangen tot dusver. Blijkt totaal geen aanpassingstijd nodig te hebben.

14 augustus 2019 om 00:34

Krasnodar heeft echt een verrassend leuk team. Thuis hadden ze meer verdiend, ik zie ze nog wel de groepsfase halen. Dan blijkt het een prima keuze van Vilhena te zijn. Ik heb van het weekend CSKA gezien. Kan je mij misschien vertellen waarom het daar wat minder loopt?

14 augustus 2019 om 00:45

Mee eens. Ze hebben het vertrek van enkele sterkhouders goed opgevangen met Vilhena en Remy Cabella. Spelers zoals Namli hebben wel nog even tijd nodig om te groeien.

Afgezien van de penalty die CSKA had moeten hebben nadat de scheidsrechter een bewuste elleboogstoot heeft gemist, hebben we een jonge ploeg en missen we wel echt de nodige ervaring wanneer het niet loopt zoals van het weekend.

Hoop dat er nog een spits en een verdedigende middenvelder bij komen, maar sinds Nikola Vlasic gekocht is, is CSKA niet meer actief geweest op de transfermarkt.

14 augustus 2019 om 00:56

Jullie zijn ook overgeschakeld naar 352. Sigurdsson in de spits,is eigenlijk een middenvelder. Zijn de financien er om versterking te halen? Ik begon CSKA een beetje te volgen sinds 2004 toen Vagner Love naar jullie kwam.

14 augustus 2019 om 01:17

Niet meer zoals in 2004, want van alle vijf a zes topclubs in de RPL heeft CSKA het minste te besteden. Maar het is wel voldoende om een jonge selectie bij elkaar samen te stellen.

Nikola Vlasic is voor een recordsom behouden voor de club, maar daarna heeft CSKA zich rustig gehouden op de transfermarkt. Ik heb de indruk dat ze vooral naar Russische spelers aan het kijken zijn vanwege de buitenlanderslimiet.

14 augustus 2019 om 05:23

Komt dat ook niet vooral door het nieuwe stadion? Denk dat ze in de nabije toekomst wel weer wat meer te besteden zullen hebben

14 augustus 2019 om 09:18

Had jij liever gezien dat na het winnen van de Uefa cup in 2005, Abramovitsj het had overgenomen?
Want dat wilde hij toch doen?
Alleen omdat Ambramovitsj Chelsea al had gekocht was het niet mogelijk.
Hopen dat jullie weer een spits weten te strikken ala Vagner love, Jo, Doumbia.
Zijn er op dit moment talentvolle russische spitsen?
Volgens mij is het ook tijd voor een andere keeper.
Akinfeev zit er al bij sinds ik ze volg, hahaha.


14 augustus 2019 om 10:50

@lucas97,

Klopt ja, CSKA heeft, zo ver ik weet, wel schulden gehad vanwege het nieuwe stadion, maar ik denk dat de verkoop van Golovin wel het een en ander heeft opgelost, want anders waren Fedor Chalov en Mario Fernandes deze zomer ook wel vertrokken.

@alifurufr,

Eigenlijk niet, en dat komt simpelweg omdat CSKA al een prima bestuur heeft staan dat al sinds 2001 ervoor gezorgd heeft dat CSKA financieel gezond was. Heb dan ook alle vertrouwen in dat het bestuur dat op termijn weer zal doen.

Uit de jeugdopleiding is Fedor Chalov doorgebroken die vorig seizoen als 20/21 jarige topscorer werd van de RPL. Was bijna naar Crystal Palace gegaan maar die waren afgehaakt nadat CSKA minimaal 30M wilde hebben voor Chalov. Voor de rest spelen andere talentvolle aanvallers voor Krasnodar, maar die zijn voor CSKA momenteel niet te betalen denk ik.

Haha, Akinfeev doet het dan ook nog steeds goed. Zolang hij fit genoeg is moet hij altijd blijven keepen. Zeker nu hij een van de weinige spelers is die ervaring heeft samen met Mario Fernandes, Kirill Nababkin en Alan Dzagoev(die is geblesseerd maar doet binnenkort al weer mee).

Vilenha is een zeer onderschatte speler, en ik hoop ook echt dat hij te zien zal zijn in een grotere competitie. Overigens wel zuur voor Porto, dat er toch altijd wel bij is..

13 augustus 2019 om 23:11

Heb het idee dat bij Porto het geld een beetje op is geraakt ondanks dat ze afgelopen transferperiode wel goed gecasht hebben.

13 augustus 2019 om 23:27

Nee joh, ze hebben alleen een barslechte eerste helft gespeeld. Tweede helft hebben ze laten zien dat ze een zeer goed elftal hebben. Vooral Luis Diaz is er een om in de gaten te blijven houden.

14 augustus 2019 om 05:24

Jammer dat die niet naar Zenit is gegaan. Was helemaal rond totdat Porto kwam..

14 augustus 2019 om 11:07

Had ook gedacht dat Diaz zeker naar Zenit zou gaan nu Barrios er speelde. Hij zou ook een stuk goedkoper dan Malcom zijn geweest.

Bedenkingen toen hij daar tekende, maar lijkt het toch aardig op orde te hebben daar.

13 augustus 2019 om 23:12

Die stad heeft wel gewoon een miljoen inwoners hè. Zal best wat mogelijk zijn daar.

13 augustus 2019 om 23:24

De grootaandeelhouder van Krasnodar is een ondernemer uit de streek die eigenaar is van een van Ruslands grote supermarktketens. In tegenstelling tot veel andere grote zakenlui en ondernemers, die zich vaak na verloop van tijd vestigen in Moskou of Petersburg, is hij altijd in Krasnodar gebleven en heeft hij daar zijn investeringen gedaan, waaronder in de lokale voetbalclub. Er zit daar wel echt een idee achter, uitgevoerd door een man uit de streek. Dat vind ik wel echt mooi.

13 augustus 2019 om 23:42

Heb het inmiddels zelf ook even opgezocht op de Duitse Wikipedia. Maar bedankt voor de nadere info.

Bedenkingen toen hij daar tekende, maar lijkt het toch aardig op orde te hebben daar.

Wait what??? Porto eruit? Lees het nu net .... dat is wel erg verrasend . Porto hoort in de CL. Wel mooi voor vilhena!

Heerlijk! Het is hem zo ontzettend gegund! En vergis je niet, Krasnodar heeft echt een uitstekende ploeg. Kwalificatie voor het hoofdtoernooi moet nu toch wel te doen zijn. Daar hoort Vilhena in mijn optiek ook thuis.

Het eerste wat ik dacht is dat de uitschakeling van porto wel erg prettig is voor die coëfficiëntie lijst, hopelijk kan Nederland punten uitlopen op Portugal.

13 augustus 2019 om 23:22

Porto speelt wel gewoon Europa League en die kunnen zomaar de halve finale oid halen dus of dit een goede zaak is, valt af te wachten.

13 augustus 2019 om 23:39

Uitlopen? Inlopen bedoel je, en dat gat is nog enorm hoor met Portugal!

13 augustus 2019 om 23:44

Ja inderdaad. Porto, Benfica, Sporting en zelfs Braga hebben de laatste 15 jaar allemaal een of meerdere finales gespeeld en Porto er zelfs 3 gewonnen.

13 augustus 2019 om 23:43

Nederland haalt Portugal never nooit in.

14 augustus 2019 om 00:47

Sterker nog, in de EL is de kans op meer overwinningen en dus meer punten voor Portugal.

Eens te meer het bewijs dat verandering van spijs doet eten. Tonny Vilhena was na zoveel jaren Feyenoord absoluut toe aan een nieuwe uitdaging. Eigenlijk, vind ik, geldt dat ook voor Hakim Ziyech. Voor wie een overstap naar een sterke Europese competitie stimulerend en louterend uit kan pakken. Zodat we weer kunnen gaan genieten van de afstandskogels uit zijn Heerenveenjaren en vooral uit zijn FC Twente-tijd. Die als een granaat insloegen in het doel van de tegenstander.

Eindelijk een x geen porto tja als zo zo slechte inkoopt met wat er weggaat dan liever een leuk team van Krasnodar. En ja ja, Ik had toto gespeeld op Krasnodar, dit voelt wel lekker. Vorige wedstrijd gekeken en toen zag je al lekken bij porto. Krasnodar voert al paar jaar goed beleid , het is ze succes gegund.

Leuk voor Tonny. Hoop dat ie de CL haalt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 27 januari
Everton en Internazionale naderen een akkoord over Matias Vecino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren