Gullit en Mulder kritisch op Ajacieden: ‘Hij stond telkens op de verkeerde plek’

Dinsdag, 13 augustus 2019 om

Het optreden van Ajax tegen PAOK Saloniki (3-2 zege) wordt wisselend ontvangen door de analisten van Ziggo Sport. De Amsterdammers zwoegden dinsdagavond, maar wisten mede door twee benutte strafschoppen van Dusan Tadic toch door te stoten naar de laatste voorronde van de Champions League. "Het was niet best van Ajax", oordeelt Youri Mulder kort na het laatste fluitsignaal. Ze zijn in de moeilijkheden gekomen, veelal door zichzelf.

Mulder stelt dat het ontbreekt aan 'defensieve zekerheid' in de ploeg van Erik ten Hag. "Je zit met samengeknepen billen. Je voelt het gevaar bij een tegenaanval; dat was vorig seizoen veel minder zo. Ajax wist de bal niet lang genoeg in de ploeg te houden", analyseert Mulder. "Dat maakt het voetbal soms wel leuker, want je krijgt een wedstrijd die op en neergaat."

Volgens Ruud Gullit is Ten Hag 'een jaar ouder geworden' tijdens de wedstrijd. "Donny van de Beek speelde te diep, waardoor je twee tegen twee speelde op het middenveld. PAOK had in die situaties veel meer power. Donny moest iets verder terugspelen en vanuit daar naar voren gaan", aldus Gullit, die ook kritisch is op andere Ajacieden. "David Neres en Dusan Tadic waren niet in vorm. Neres stond elke keer op de verkeerde plek."

"Het was voor de neutrale toeschouwer geweldig. PAOK speelde goed voetbal, maar had de counters beter moeten uitspelen", aldus Gullit. "Diego Biseswar is een goede, slimme speler." Biseswar maakte twee doelpunten, evenals Tadic. De Serviër ontfermde zich over drie penalty's, waarvan hij de eerste miste. "Het is heel knap van Tadic dat hij ze allemaal neemt, vooral die tweede. Hij neemt de verantwoordelijkheid. Dat is toch een specialiteit", vindt Mulder.


Poll

Scoorde David Neres in jouw ogen een voldoende tegen PAOK Saloniki?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door burdym)

Ach ja, had niet anders verwacht. Waarom een oud PSV-er en een oud -Twente speler bij Ajax commentaar gaan geven, geen idee. Dit soort wedstirjdne moet je winnen op karakter, op strijd en dat heeft Ajax gewoon gedaan.

13 augustus 2019 om 22:59

Pfffff......maar wat een ongezonde spanning. Gelukkig door. Het seizoen was wat mij betreft anders gewoon verziekt.
Maar wat heel veel zorgen baart is toch de rust in het team. Dit kan echt niet dat je in de 93-ste minuut nog op 3-1 staat en het dan nog zo spannend wordt. Stel dat je nog die handsbal van Masraoui tegen krijgt. Ben het dus wel met de heren eens

13 augustus 2019 om 23:02

Het viel wel mee, de tijd was allang op toen er op 3-2 afgestrapt werd. Ja door Tottenham verleden jaar voelde we allemaal dat deja-vu gevoel maar in werkelijkheid viel het reuze mee. We zijn gewoon een ronde verder, nu nog alleen een Cyprische ploeg en we spelen Cl.

In het begin van het seizoen is het altijd lastig, kijk maar naar Porto, die vlogen er vandaag uit. Stonden na 20 minuten thuis 0-3 achter.

13 augustus 2019 om 23:20

Ja zo is het!
Nou toch is de opluchting groot en de blijdschap nog groter!
Ajax moet duidelijk zijn draai nog vinden.

13 augustus 2019 om 23:02

Jij bent echt verblind door clubliefde als je niet ziet dat Ajax erg matig speelde. Beide heren geven een duidelijke en objectieve analyse waarin ze precies de vinger op de zere plek leggen. Daarnaast geven beide heren ook aan dat ze blij zijn dat Ajax een ronde verder is en dat alleen resultaat telt.

Van opbouwende kritiek wordt je beter dan van blinde adoratie waardoor je niet meer objectief kunt zijn.

13 augustus 2019 om 23:10

Vond de opmerking van Mulder dat Ajax veel risico nam om speler extra te betalen kant noch wal raken. Er staan honderden miljoenen op de bank. Niets opbouwends aan die onzin.

Dan dat Huntelaar de vaste spits moet worden, ja het is een vriend van Mulder maar hij is ook 36 jaar oud. Om dan spelers als Neres te laten banken is gewoon onzin, is ook niets opbouwends aan.

Ajax is gewoon door in de voorronde CL. Dan mag het best wel wat vrolijker, het is geen begrafenis. Al denken de heren er kennelijk wel zo over. Beetje meer sympathie met Ajax mag best wel bij de CL wedstrijden van Ajax. Gewoon een de Boer ofzo.

13 augustus 2019 om 23:16

Tja je kunt het er niet mee eens zijn maar daarom hoef je hun niet te betichten van negativiteit.

Wat betreft het opwaarderen van de contracten dat ben ik niet met Mulder eens. Maar ik vind op dit moment Huntelaar in de spits ook de beste optie. Daarnaast vond ik Neres vandaag ook erg matig spelen dus een wissel van hem zou ik wel begrijpen.

En dan roep jij om een de Boer de juist helemaal niet objectief is. Ik blijf er bij, resultaat goed en spel niet goed. Gelukkig is Ajax een ronde verder maar het zal straks echt beter moeten. Wees blij dat Gullit en Mulder kritisch zijn. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

13 augustus 2019 om 23:26

Natuurlijk is Huntelaar geen betere optie. Een speler op de bank komt niet in vorm, die heeft wedstrijden nodig. Je gaat een Neres en een Promes niet banken voor een 36 jarige spits.

Ten Hag maakte gewoon een prima keuze, Ajax is gewoon door en de spelers die het straks moeten doen in de CL komen weer iets meer in vorm. Zo kan je er straks staan om te overwinteren, want daar draait het allemaal om.

En die opmerking over dat Ajax enorme risico's neemt met hogere salarissen, echt compelete onzin.

Voetbal is entertainment, een wat minder objectieve commentator maakt het stukken leuker. Luister maar eens een weekenje naar Radio Rijnmond als Feyenoord speelt.

13 augustus 2019 om 23:31

Heerlijk toch na 90 minuten dat geleuter van Sierd. Een verdere Ajax reclame is niet nodig want er kijken ook neutrale kijkers. En wat mij betreft hebben ze helemaal gelijk wat betreft het spel en de verhoudingen.

13 augustus 2019 om 23:34

Het zijn de woorden van Ten Hag die zegt dat dit de belangrijkste wedstrijden van het seizoen zijn. In deze wedstrijden dien je het beste team op te stellen en dat is op dit moment met Huntelaar. Als Neres ritme op moet doen kan hij dat beter doen in de competitie of straks in de groepsfase van de CL, mits ze dat halen.

De commentator was Sierd de Vos en die was redelijk pro Ajax dacht ik zo. Mulder en Gullit zijn analisten en worden ingehuurd om te analyseren en dat deden zij naar mijn mening erg goed. Ze zouden zichzelf volstrekt belachelijk maken als ze gingen roepen dat Marin goed speelde of dat Blind foutloos was.

Dat van die salarissen had ik je al gegeven maar een afwijkende mening hoeft niet altijd onzin te zijn.

Maar goed als jij liever een hosanna verhaal wilt horen dan is dat jouw recht. Ik hou altijd wel van een goede objectieve analyse.

14 augustus 2019 om 11:44

Burdym

"jij bent echt verblind door clubliefde als je niet ziet dat Ajax erg matig speelde."

Waarom leg je andere mensen woorden in de mond die ze niet hebben uitgesproken?. Hij beweert nergens in zijn bijdrage het tegendeel, maar zegt alleen dat Ajax op karakter heeft gewonnen. En je kunt ook op karakter winnen met matig spel. En ondanks dat matige spel was Ajax nog altijd beter dan Paok.

"beide heren geven een duidelijke en objectieve analyse waarin ze precies de vinger op de zere plek leggen."

Had kan natuurlijk aan mij liggen, maar ik vond eerder dat ze voornamelijk deuren in trapten die nog niet eens open waren, maar volledig afwezig. Je moet bovendien wel stekeblind zijn wil je de zere plek bij Ajax gisteravond niet hebben gezien, waardoor het ook niet echt heel ingewikkeld was om daar de vinger op te leggen.

14 augustus 2019 om 16:28

@scpticus,

De titel van het artikel geeft al aan dat het gaat over kritiek op Ajax. Vervolgens geeft hij aan dat hij het niet anders had verwacht van iemand met een PSV en Twente verleden. Hiermee geeft hij impliciet aan dat hij het er niet mee eens is. Dus blijkbaar vond hij het wel goed wat Ajax liet zien.

Wat betreft die open deuren, dat klopt ook wel maar dat komt omdat de heren vertellen wat ze hebben gezien en dan vervolgens onderbouwen. Ze kunnen ook moeilijk iets anders vertellen. Blijkbaar vinden een aantal supporters het niet fijn om te lezen en daar reageer ik op.

Als het goed Ajax (zoals vorig jaar) dan mag het gezegd worden. Als het erg matig is zoals gisteren dan mag dat ook gezegd worden. Het clubverleden van de heren doet dan niet terzake . Overigens is Gullit een Amsterdammer en heeft Mulder in de jeugd van Ajax gespeeld dus dat anti Ajax wat geïmpliceerd wordt zal ook wel meevallen.

13 augustus 2019 om 23:10

Natuurlijk moet je winnen op strijd en karakter en dat hebben ze gelukkig ook gedaan. Maar je zag zelf toch ook dat de veldbezetting ondermaats was? Als Donny 10 meter terug staat kan hij met zijn diepgang de verdediging verrassen, nu stond hij al te diep. Bovendien werden de ruimtes op het veld te groot.

13 augustus 2019 om 23:17

Natuurlijk zie ik ook dat het nog niet vloeiend loopt, dat spelers als Mazraoui (afrika cup) en Neres (copa America) nog niet hun vorm hebben van verleden jaar. Maar dat is logisch zo vroeg in het seizoen en gegeven het feit dat het centrum en het middenveld ingrijpend veranderd zijn (de Ligt, de Jong, Schone vertrokken).

Dan is het toch erg fijn dat ze op karakter dit er toch uitslepen en we niet zoals PSV eruit liggen tegen een op papier mindere tegenstander. En daar mogen de heren best wel wat vrolijker over doen.

13 augustus 2019 om 23:16

Wtf hebben die clubs er nou weer mee te maken.ag je bij een Ajax wedstrijden alleen ex-ajacieden neerzetten als analisten? Wat een regelrechte onzin. Ze gaven uitstekend commentaar over Ajax. Als jij niet hebt gezien dat de verdediging slecht stond markeert er meer iets aan jou ogen. Hoe kan het zo zijn dat je bij 1-1 en 2-1 gewoon achterin 1 op 1 komt te staan. Sterker nog, ze stonden zelfs eens 2 op 4. Dat mag gewoon niet gebeuren. Ajax heeft aanvallend behoorlijk goed gevoetbald maar verdedigend stond het regelmatig niet goed. Dat heeft die oud-PSV’er en oud-Twentenaar uitstekend gezien. Dat ze hebben gewoon op strijd en karakter ben ik met je eens. Maar goed was het zeker niet, en dat mag iedereen gewoon zeggen.

13 augustus 2019 om 23:21

Ajax staat regelmatig achterin 1 op 1, dat is inherent aan het aanvallende concept. Ook verleden jaar gebeurde dat vaak genoeg maar ja, zoals een bekende ooit stelde, als je meer scoort dan je tegenstander, dan win je.

Je verwacht op dit moment gewoon teveel, twee nieuwe centrale verdedigers. Een aankoop die nog niet speelt. op het middenveld stond alleen van Beek op zijn eigen plek van verleden jaar.

13 augustus 2019 om 23:42

Speedyafc,

Je weet dat Ruud Gullit in Amsterdam geboren is?

13 augustus 2019 om 23:50

Je weet dat gullit nog steeds een beetje boos op ajax is, omdat ajax hem destijds niet wilde hebben? Gullit is nooit super enthousiast over ajax, maar als het goed is dan zegt hij dit ook gewoon en het slecht is ook. En het was vandaag gewoon slecht!

13 augustus 2019 om 23:51

Ja en ik weet ook dat hij bij Feyenoord en PSV speelde en niet bij Ajax. Weet ook dat hij niet meer bij Oranje wilde spelen omdat hij 4-3-3 veel te aanvallend vond. We hebben allemaal zo onze voorkeuren en Ruud is duidelijk geen fan van Ajax. Net zoals Youri dat niet is, weten we ook al jaren. Altijd maar zeuren over Ajax, Ajax geeft teveel uit, neemt grote financiele risico's. Vriend Huntelaar moet spelen, internationals moeten maar banken.

We zijn door in de vooronde CL, als enige Nederlandse club. Gewoon een prima prestatie. Mogen we erg blij mee zijn bij Ajax.

13 augustus 2019 om 23:57

Mogen we ook blij mee zijn maar moet je perse analisten hebben die pro-Ajax zijn? Een (beetje) kritiek houdt je scherp.

14 augustus 2019 om 12:15

Wellicht maar als je door ben in de CL vooronde, dan mag er ook wel een beetje blijschap zijn. Nu leek het wel een begrafenis. En als je thuis als supporter zit te juichen, dan vind ik het allemaal vrij ongepast. Het zijn voorrondes, Ajax is nog lang geen geoliedde machine, weten ze zelf en wij als fans ook wel.

Oh ja, en door de prestaties van Ajax zijn de kijkcijfers van hun uitzendingen ook stukken beter. Zo verdienen de heren ook mede dankzij Ajax hun geld. Dus als ze het Ajax niet gunnen, wellicht dat ze dan eens aan hun eigen portemonnee kunnen denken?

14 augustus 2019 om 11:48

Speedyafc

"ach ja, had niet anders verwacht. Waarom een oud PSV-er en een oud -Twente speler bij Ajax commentaar gaan geven, geen idee. "

Ik heb eerlijk gezicht geen idee waarom je dat niet zou doen.

Dit Ajax is geen schim van het Ajax vorig jaar. Ze geven zoveel ruimte weg met als gevolg veel tegendoelpunten. Zo zie je dat Blind tekort komt voor op 6 en de Jong gemist wordt.

13 augustus 2019 om 23:09

Klets jij nou. Seizoen is net bezig en ze moeten elkaar nog vinden. Verleden jaar begonnen ze ook niet echt overtuigend. Zwaar bevochten overwinning en wees toch is blij ipv azijn zeiken

13 augustus 2019 om 23:16

Onzin, vorig seizoen waren ze in voorronde CL constanter en beter. Met die gaten gaan ze elkaar echt niet vinden.

Ik ben ook blij, maar mag toch mijn zorgen uiten?

13 augustus 2019 om 23:24

@almere,

Dat ze net zijn begonnen is een slecht excuus. Sterker nog Paok zit nog in zijn voorbereiding en hebben nog geen competitie wedstrijd gespeeld.

Het was inderdaad een zwaar bevochten overwinning.

13 augustus 2019 om 23:31

Heeft Poak ook veel spelers die Copa America of Africa cup gespeeld hebben en pas net terug zijn van vakantie? Moeten zijn ook met een nieuwe verdediging en middenveld spelen?

Ajax wint gewoon op karakter en dat is een prima prestatie. Mogen we trots op zijn. Daar waar andere clubs er op dit moment gewoon uitvliegen. Of verwacht je altijd dat een club als Porto thuis tegen Krasnodar na 20 minuten met 0-3 achter staan en eruit vliegen? Of Celtic, Psv, Dynamo Kiev?

13 augustus 2019 om 23:18

Iedereen riep dat Blind op 6 moest i.p.v. Schone en nu kan hij ineens niet meer op 6? Ja hij speelde vandaag erg slecht net zoals de meeste. Maar hij had het ook erg lastig met een slecht spelende Marin en een te ver vooruit geschoven Donny. Dan sta je bijna alleen. Laten we nu deze wedstrijd niet als norm nemen aub en Ajax wat tijd geven. Waan van de dag is geen goede raadgever. Hoop wel dat Alvarez snel aanhaakt en dat Veltman weer snel naar de back positie gaat.

Ik blijf het zeggen, iedereen hyped die Van de Beek maar hij is het grootste probleem op het middenveld. Hij speelt naast en soms hoger dan de spits. Hiedrdoor ontstaan er gaten op het middenveld en elke keer krijgt een andere speler de schuld van die gaten. Echt lachwekkend. Verder is het maar een beperkte speler en zou ik als Ajax zijn contract zeker niet verlengen en opwaarderen.

13 augustus 2019 om 23:22

Gullit noemde dat ook al. En die vond ook dat Ajax eigenlijk met een echte spits moest spelen ipv Tadic daar. Dan wordt vd Beek ook misschien weer wat naar achter gepushed. Je merkte het tegen Emmen eerste helft was vrij matig, en toen Huntelaar in de tweede helft in het veld kwam werden er nog 3 doelpunten gemaakt.

De speler die me erg verraste was Biseswar; zeer balvast, altijd gevaar stichtend. Hij was de beste speler van het veld. Vond hem bij Feyenoord altijd een onderschatte speler....

13 augustus 2019 om 23:16

Biseswar was samen met Martines de beste speler op het veld. Biseswar zou op de nummer 6 positie bij Ajax de beste oplossing zijn. Overmars kan m nog halen. Weer een oud Ajacied terug.

13 augustus 2019 om 23:53

Bisewar op 6 bij ajax. Hahahaha hoeveel heb je gedronken? Daar heeft hij helemaal niet genoeg overzicht voor.

14 augustus 2019 om 00:00

@musi26 Dat hij geen overzicht heeft hebben we vandaag inderdaad gezien. Grapjas. Hij stopte alle Ajacieden (behalve Martines) in zn broekzak.

14 augustus 2019 om 00:57

Weer iemand die vraagt of je lam bent 🙈🤣 ik heb niets tegen jou hoor maar ik vind je commentaar vermakelijk. 👌🏽 misschien heb je wel gelijk zelfs 🙈

13 augustus 2019 om 23:16

Biseswar was samen met Martines de beste speler op het veld. Biseswar zou op de nummer 6 positie bij Ajax de beste oplossing zijn. Overmars kan m nog halen. Weer een oud Ajacied terug.

14 augustus 2019 om 15:47

Ik vond die keeper van PAOK goed. We zitten prima qua keepers maar als Ajax nog 1 nodig had dan had ik hem gekocht.

13 augustus 2019 om 23:19

Biseswar was de beste man op het veld. Hij zou bij Ajax op dit moment de beste nummer 6 zijn. Zo balvast en slim. Overmars kan m nog halen voor de deadline. Weer een oud Ajacied terug.

De speler die me erg verraste was Biseswar; zeer balvast, altijd gevaar stichtend. Hij was de beste speler van het veld. Vond hem bij Feyenoord altijd een onderschatte speler....

Jongens kom op alsof het vorig seizoen in de voorrondes zo gemakkelijk ging. We hebben een korte voorbereiding gehad en het team moet nog vorm krijgen. Niet anders dan vorig seizoen. Mensen praten alsof Ajax er niks van kan. Geef het tijd. Mark my words

14 augustus 2019 om 10:33

Vorig jaar was Ajax in de voorrondes een stuk verder. Ging het ook moeizaam maar waren de tegenstanders ook een stukje sterker.

Bijna heel Ajax was matig.... Helaas

Onana - goed alerte reddingen wisselt hij af met rare acties
Mazraoui - was zowel als back als middenvelder één van de slechtsten
Veltman - had goede intercepties maar verdedigt teveel met hangen en wurgen en blijft te klein als Cv
Martinez - een dikke voldoende; messcherp, goede passes alleen soms wat te temperamentvol
Tagliafico - ook één van de beteren en zoals altijd scherp !
Marin - viel tegen is een beetje bleu
Donny - was ook een lastige wedstrijd voor hem, wel hard gewerkt, een 6je
Blind - begon slordig, tussen hem en de Cv's ligt soms een enorme ruimte. 2e helft was hij beter
Ziyech - de gangmaker én het oog van Ajax.
Tadic - knap dat hij de 2e en 3e penalty opeiste en erin schoot, verder te weinig van gezien
Neres - had soms leuke acties maar het rendement lag te laag

Dest - viel goed in, aanvallend sterk, verdedigend moet het nog scherper
Huntelaar - geslepen ouwe vos; hij blijft belangrijk voor Ajax
De Wit - tsja... had graag Noa Lang een kans zien krijgen

13 augustus 2019 om 23:25

Wat is die Dani de Wit toch slecht. Hoe kan die speler in godsnaam worden ingebracht door Ten Hag in zo een belangrijke wedstrijd. Gelukkig stond hij er maar 5 minuten in en kregen we in die periode maar 1 goal tegen. Dani de Wit is een speler voor Almere City en niet voor Ajax. Hoezo krijgt Noa Lang geen kans. Veel talentvoller. Ten Hag wordt steeds politieker met zn wissels en selectiebeleid en doet daarmee het team tekort. Ook het feit dat Neres weer als eerste werd gewisseld in een fase dat ie echt lekker in de wedstrijd zat terwijl Van de Beek gewoon een hele matige pot speelde en enorme gaten op het middenveld liet vallen. Belachelijk.

Marin krijgt een vette 5 hier op VZ, toch vind ik dat nog enigszins aan de lage kant. Ik ben volledig mee eens dat die geen goede wedstrijd speelde. Maar ik vond Blind echt niet heel veel beter. Blind leidde de 0-1 in, waar Marin moeilijk 3 mensen die allemaal vrij stonden op de rand 16 kon dekken. En blind had ook al eerder een moment, waar een gevaarlijke uitbraak uit voort kwam.

Ook toen Mazraoui op de plek van Marin ging spelen liep het voor geen meter. Die ging als semi-laatste man mensen proberen te paseren, en speelde overall heel ongelukkig en heel zwak. Dest deed op de Rback positie iets beter, maar ook niet veel.
Tadic is de hele wedstrijd ontzichtbaar, maar omdat hij 2 pingels scoort krijgt hij een 7. Juist.

Overigens die laatste goal, daar kan je iedereen nog even een punt aftrek voor geven. Dani de wit gaat het bos in, geen rugdekking, en niemand zet zijn hoofd of voet ertegen, en er staat nota bene nog een Paok speler vrij voor Onana, en die bal gaat er in de verre hoek in. Dramatisch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller208
L. TraoréAanvaller61
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

56 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
Manchester United en Tottenham Hotspur vechten om de handtekening van Islam Slimani. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren