Wisselende beoordelingen voor aankopen van Ajax in zege op PAOK

Woensdag, 14 augustus 2019 om

Ajax heeft zich weten te plaatsen voor de vierde voorronde van de Champions League. De Amsterdammers boekten een zwaarbevochten 3-2 zege op PAOK Saloniki, wat voldoende is na het 2-2 gelijkspel in Griekenland. Voetbalzone beoordeelt de spelers van beide ploegen die minstens een helft meededen met een rapportcijfer.

Cijfers Ajax


SPELER CIJFER
André Onana 6,5
Noussair Mazraoui 5,5
Joël Veltman 7
Lisandro Martínez 7,5
Nicolás Tagliafico 6,5
Daley Blind 5,5
Donny van de Beek 6,5
Razvan Marin 5
Hakim Ziyech 7
Dusan Tadic 6,5
David Neres 6,5
Sergino Dest 6


André Onana: 6,5
Bij het eerste echt gevaarlijke schot richting zijn doel moest Onana direct vissen, ook al was hij in principe kansloos bij de treffer van Biseswar. De doelman uit Kameroen moest verder nog één keer reddend optreden en had verder weinig te doen.

Noussair Mazraoui: 5,5
Als rechtsback speelde Mazraoui een tamelijk onopvallende eerste helft, los van een fraaie pass waarmee hij een mogelijkheid voor Ajax inleidde. Na rust leek hij de taak te krijgen om de bij vlagen ongrijpbare Biseswar af te stoppen, maar met balverlies na een afgeslagen hoekschop leidde de Marokkaans international een levensgevaarlijke counter van PAOK in.

Joël Veltman: 7
Veltman speelde centraal achterin een degelijke partij, won veel duels en maakte in de opbouw weinig fouten. De aanvallers van PAOK kwamen mede door het centrale duo van Ajax weinig in het spel voor. Dat de defensie van de Amsterdammers bij vlagen een broze indruk maakte, leek vooral te maken te hebben met het feit dat men geen grip kon krijgen op de aanvallende middenvelders van PAOK.

Lisandro Martínez: 7,5
Evenals vorige week oogde hij bij vlagen wat druistig bij Martínez, maar de Argentijn was ijzersterk in de duels en voegt het nodige gif toe aan de verdediging van Ajax. Martínez speelde niet alleen in verdedigend opzicht een goede partij, maar maakte tevens in de opbouw heel weinig fouten.

Nicolás Tagliafico: 6,5
De treffer van Tagliafico, waarvoor hij de veel langere Léo Matos aftroefde in de lucht, was van grote waarde voor Ajax. Toch speelde de Argentijnse vleugelverdediger niet zijn beste wedstrijd in het shirt van de Amsterdammers. In verdedigend opzicht was Tagliafico bij vlagen erg wild, al dook hij in de tweede helft wel enkele keren gevaarlijk op in het strafschopgebied van PAOK.

Daley Blind: 5,5
Ten Hag gaf vooraf te kennen dat hij Blind op het middenveld nodig had als strateeg. Hij speelde echter geen gelukkig wedstrijd en grossierde vooral in de eerste helft in balverlies en foute passes. Na rust herstelde Blind zich iets, al had het middenveld van Ajax het opnieuw bijzonder lastig met Biseswar en Dimitrios Pelkas.

Donny van de Beek: 6,5 De man over wie de afgelopen dagen zoveel gezegd en geschreven is, speelde geen bijzonder opvallende wedstrijd. Met name in de beginfase liet Van de Beek zich een aantal keer zien, onder meer met een goede actie en een grote kans.

Razvan Marin: 5 Na een ongelukkige eerste helft werd Marin geslachtofferd door Ten Hag. De Roemeense middenvelder slaagde er voor rust niet in om zijn stempel te drukken, oogde wat onwennig en slaagde er samen met Blind niet in om de offensief ingestelde middenvelders van PAOK onder controle te krijgen. Bij de openingstreffer was Marin Biseswar volledig uit het oog verloren.

Hakim Ziyech: 7
Balverlies lijkt ingebakken te zitten in het vaak risicovolle spel van Ziyech, maar ook in deze wedstrijd liet hij zich ook meer dan geregeld zien met geniale acties, schoten of passes. Hij creëerde met zeer fraaie passes op Van de Beek en Martínez twee honderd procent kansen. Aan de andere kant viel Ziyech ook op met enkele nonchalante acties.

Dusan Tadic: 6,5
Tadic verdient in ieder geval een compliment voor het feit dat zijn stalen zenuwen toonde door na een gemiste strafschop nog twee keer achter de bal te gaan staan. De mislukte poging vanaf elf meter was op dat moment de afspiegeling van het spel van de Serviër, die absoluut niet zijn beste wedstrijd voor Ajax speelde. Tadic pakte echter zijn verantwoordelijk en schoot twee keer raak vanaf de strafschopstip, waarmee hij van grote waarde was.

David Neres: 6,5
Neres wist in de 77 minuten die hij meespeelde niet zijn stempel te drukken op het spel van Ajax. Op enkele goede acties en schoten na was de Braziliaan vrij onzichtbaar tegen de stugge defensie van PAOK.

Sergiño Dest: 6
Het viel voor Dest niet mee om in te vallen in deze wedstrijd. De ingevallen vleugelverdediger kreeg een gele kaart nadat hij Biseswar moest afstoppen in een dreigende counter.


Poll

Bereikt Ajax het hoofdtoernooi van de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door harrie1954)

De beste man van het veld was van Paok: Biseswar. Alle lof voor hem. Zou als ik misschien Ajax, maar vooral Feyenoord was, kijken om zo'n speler terug naar Nederland te halen.

13 augustus 2019 om 22:41

Waar zou hij moeten spelen bij Ajax? En Feyenoord kan hem niet betalen.

13 augustus 2019 om 22:43

Speelde een goeie pot inderdaad, uit ook al overigens. Bij Ajax eigenlijk geen uitblinkers, matige pot eerlijk gezegd. Als ik er dan toch een moet kiezen is het Martinez, dat is wel een beest hoor, jammer die hij die goal er niet in gefrommeld kreeg. Geen mooie beurt, wel een overwinning en Europees voetbal veilig gesteld, in het verleden hebben we het regelmatig andersom gezien, dan heb ik dit liever hoor haha! Hopelijk kunnen we APOEL ook nog verslaan en de CL halen in pot 2 (!), dat zou echt super zijn!!

13 augustus 2019 om 22:50

Ondanks de vele doelpunten, maar Ajax kan niet scoren. Zoveel pressie rondom de 16 van PAOK maar weinig echt gecreëerde kansen. Tadic is een leuke speler, maar voegt voor.het afmaken weinig toe. Voor de dreiging dan wel weer een prima bewegelijke spits.

13 augustus 2019 om 22:54

Dat meen je niet.
Tadic kan èn voetballen, een bal vasthouden, de vrije man vinden en scoren.

13 augustus 2019 om 22:58

Dit is een grap toch? Waan van de dag. De topscoorder van de eredivisie van vorig jaar kan niet afmaken. Man man man.

13 augustus 2019 om 22:44

Vooral het Ajax publiek zal hem graag zien komen.

13 augustus 2019 om 22:45

Mooiste was nog op het begin van de wedstrijd: al die sneren en sarcastisch gedoe in live meepraten naar de feyenoordersover biseswar😂 . En dan is uitgerekend hij met grote afstand de beste vanavond. Wat speelde die een dijk van een wedstrijd en heb ik van die gast genoten .

13 augustus 2019 om 22:52

Serieus Ajax? Heb jij 't wel op een tijdje? Deze man speelt een leuke pot en gelijk al naar Ajax?

14 augustus 2019 om 11:02

Hij speelde in Griekenland ook heel sterk, lijkt me prima vervanger voor van beek

14 augustus 2019 om 00:27

100% mee eens, totaal andere speler als schone maar misschien wel een "type schone" (gooit de beuk erin, is voetballend een een dikke 7 ) lijkt me ook niet heel erg duur momenteel. We kunnen wel wat fysiek op t middenveld gebruiken.

14 augustus 2019 om 07:29

Tja die lijkt me ook veel beter dan Promes toch?

13 augustus 2019 om 22:53

Haha ben je echt serieus? Kom op man. One match wonder

13 augustus 2019 om 22:59

Biseswar was uit anders ook heel erg goed.

13 augustus 2019 om 23:15

Ga slapen

13 augustus 2019 om 23:15

Ga slapen

Ik vond de grootste dissonant Mazraoui, Blind moet weer terug naar het centrum. Ik zou hem graag naast Alvarez of naast Schuurs zetten. Mazraoui of rechtsback of op de bank (als je Schuurs in het centrum zet, zou ik Alvarez op rechtsback zetten).

13 augustus 2019 om 22:43

Vooral als middenvelder was hij slecht. Telkens uit positie lopen en het spel vertragen.

13 augustus 2019 om 22:45

Eens, daarom zeg ik ook of rechtsback of op de bank

13 augustus 2019 om 22:46

Wil je martinez erlangs hebben? Dat vind ik juist de enige bij ajax op het moment die een degelijk niveau aantikt..

13 augustus 2019 om 22:50

Die kan toch op de 6?

13 augustus 2019 om 22:52

Ik wil Martinez ook er langs hebben. Alleen dan wel langs Blind Die kleine Argentijn wint ondanks zijn lengte bijzonder veel kopduels. Blind ernaast voor de opbouw, Veltman en Takkie op de backposities. Overmars moet eigenlijk 1 of 2 nieuwe middenvelders halen, al ben ik bang dat hij dat met Marin, Eiting, (martinez), (blind), (alvarez), Ekkelenkamp, vd Beek, de Wit, Gravenberg, Lang, Labyad en Siem de Jong niet gaat doen.

13 augustus 2019 om 23:03

Twee linksbenige centraal achterin? Lijkt me geen goed plan. Blind sowieso terugzetten naar LCV, hopelijk laat Alvarez zich snel genoeg zien en komt hij op RCV. Wat mij betreft hoort Veltman de voorkeur te krijgen boven Masraoui op RB. Zo’n klein vechtertje als Martinez zie ik (in potentie) graag op DMF. A la Kanté / Torreira. Vraag is of hij dat kan. Anders komt Martinez op de bank, totdat Ten Hag niet om hem heen kan.

13 augustus 2019 om 23:07

Tegen Emmen heeft Ten Hag daar al mee gespeeld (op het einde) met Martinez op 6. Centraal met Alvarez en Blind met Nico en Veltman op de backpositie lijkt mij inderdaad prima.

14 augustus 2019 om 02:35

Ik vond Mazraoui wederom zwak spelen. Zowel op de backpositie als op het middenveld. Van mij mag hij op de bank plaatsnemen.

14 augustus 2019 om 07:52

Helemaal eens.. Ik vind Veltman weer terug in het centrum dood eng, zeker met die kleine Martinez naast hem. Blind weer terug op CV samen met Schuurs/alvarez zie ik ook graag gebeuren met nous ernaast. Martinez mag het van mij dan op het middenveld proberen.

Martinez terecht het hoogste cijfer aan de kant van ajax. Wat is die goed zeg. Heeft niks verkeerd gedaan, zelfs een aantal leuke acties en verdedigend echt ijzersterk. Z'n passing was ook echt goed. Blij met hem.

Nog even off-topic. Ik kan geen reacties meer plaatsen via mijn telefoon, iemand anders daar last van?

13 augustus 2019 om 22:46

Was idd goed, maar je kan niet met 4 verdedigers spelen van onder de 180. Er werden zoveel duels verloren.

13 augustus 2019 om 22:48

Ik zou ook graag Veltman op rechtsback willen en dan of Schuurs, of Alvarez naast Martinez. Nico gewoon op linksback natuurlijk. Nico en Martinez zijn inderdaad niet de grootste, maar ze hebben beide echt een enorme sprongkracht. Alvarez is geloof ik 1.85, maar kan ook redelijk hoog springen. Schuurs is 1.93. Veltman 1.82 geloof ik. Ik zou dus gewoon: Nico, Martinez, Schuurs/alvarez en Veltman. op deze manier spelen.

14 augustus 2019 om 02:36

Of Blind terug naar achteren en Martinez naar het middenveld. Sowieso Mazraoui naar de bank.

13 augustus 2019 om 23:28

Ja dit heb ik ook. Via de app hopeloos, kan ook weinig reacties lezen via de app. Kan er sinds de up date veel minder lezen dan dat er reacties geplaatst zijn?

13 augustus 2019 om 23:33

Ja precies, ik kan ook maar tot de eerste reactie lezen, de reacties op de eerste reactie ook nog, maar daarna kan ik niet meer verder inderdaad.

14 augustus 2019 om 08:18

Is reeds gemeld bij de TD. Reacties plaatsen kan ik persoonlijk wel, maar niet scrollen in het tekstvak van de reactie, nog steeds niet aanpassen en inderdaad zoals siab ook al aangeeft wordt slechts een deel van de reacties weergegeven. Geen beste update van de app vooralsnog, wordt aan gewerkt!

14 augustus 2019 om 09:08

Top, Sander. Ik kan wel reacties plaatsen op een comment van iemand anders, maar ik kan zelf geen reactie plaatsen, als je snapt wat ik bedoel..

Onana mag nog wel een puntje hoger, heeft zoals gewoonlijk de helft van de blessuretijd weer weggewerkt. 6.5 voor Neres en vd Beek vind ik ook te hoog eerlijk gezegd, waren beiden vrij onzichtbaar deze wedstrijd.

13 augustus 2019 om 22:49

Die actie op het laatst man man man 😂. 4 mannen op middelbare leeftijd trekken aan een bal als een stel baby’s/ kleuters na een doelpunt. Vermakelijk en triest tegelijkertijd 😂

13 augustus 2019 om 22:56

Dat zijn inderdaad trieste taferelen, het ziet er om eerlijk te zijn ook gewoon kinderachtig uit

Aanvallend zal het wel goed komen,maar daarachter vrees ik dat er teveel gesleuteld moet worden om dicht bij het Ajax van vorig seizoen te komen. Die groepsfase zie ik Ajax wel doorkomen,maar als ze daarna een zware tegenstander loten,mag je hopen dat alles geolied loopt met al die nieuwe posities.
Ten Hag zal een wonder moeten verrichten. Die schaal winnen ze wel,maar Europees gaat het "m niet worden voor dit Ajax vrees ik.

14 augustus 2019 om 00:02

Ze moeten zich eerst nog maar eens kwalificeren.

14 augustus 2019 om 08:20

Ze zijn reeds geplaatst voor Europees voetbal, voor de CL moet nog een tweeluik gewonnen worden maar EL is hoe dan ook de groepsfase bereikt.

14 augustus 2019 om 00:36

Een halve finale is prachtig, maar we moeten niet verwachten dat we dit elke keer voor elkaar krijgen. Plaatsen voor de CL zal al mooi zijn en de knockoutfase bereiken zal een goede prestatie zijn (afhankelijk van de loting). Europees voetbal is tenminste nu veiliggesteld dat is in ieder geval belangrijk

Geef Ten Hag ook maar een cijfer een 3 ofzo voor z'n fantasie opstelling.
Dest inbrengen in deze pot was ook een belachelijk risico die jongen kon er helemaal niets van maarja kun je hem niet verwijten.

Alvarez/blind als CV en Martinez op het middenveld en je kan hier echt een machine van maken.
Mazraoui is geen middenvelder en Veltman geen CV, daar zijn ze beide niet goed genoeg voor.

13 augustus 2019 om 23:02

Martinez is geen middenvelder. Alvarez kan daar wel spelen maar dan zit je weer met 2 linkspoten in het centrum. Maar die martinez zeg wat een aankoop is dat. Toppertje.

13 augustus 2019 om 23:08

Dest moest erin want het middenveld stond niet. Maz is in dit seizoen op het middenveld beter en Dest vulde het niet slecht in. Marin speelt nog teveel uit stilstand en het viel me op dat hij vrij traag is, en met Blind naast hem heb je twee trage middenvelders.

13 augustus 2019 om 23:16

Nous is echt dramatisch op het middenveld.

14 augustus 2019 om 00:04

Van origine is het toch een cvm? Imo is ie nog niet in vorm want vorig jaar deed ie het goed op zowel rb als cvm.

13 augustus 2019 om 23:44

Hij mist Schreuder.

14 augustus 2019 om 00:05

Ik vond Dest eigenlijk best aardig invallen. Is technisch vaardig en snel. Vraag me alleen af of hij verdedigend niet tekort komt.

Mag Veltman gewoon weer rechtsback en alvarez gewoon naast martinez? Mazzraoui maar ff banken. Die liep me toch te vertragen op het middenveld. Alsof ie frenkie de jong was die op het laatste moment die bal nog ff kan spelen. Wat was het op momenten slecht zeg. Veel te veel spelers voor de bal. Traag handelen, domme passes. Gelukkig zitten we nog in het begin van het seizoen en moet het nog groeien allemaal maar vooral verdedigend gaat dit niet goed komen in de CL als dit zo door gaat.

Ik vond Ajax vandaag en vorige week erg slordig. Op deze manier zie ik ze niet ver komen in de CL, misschien vroeg om te zeggen al en ik hoop zeker dat wanneer ze meer ingespeeld raken het beter gaat. Ik hoop ook dat Alvarez iets gaat worden, we missen duidelijk lengte en wat body. Misschien tot Vertonghen nog polsen? Dan hebben we veel verdedigers dat weet ik, maar heb je wel een leider..

Een 5,5 voor Mazraoui is belachelijk. Belachelijk hoog welteverstaan! Deze jongen heeft zichzelf nu wijs gemaakt dat hij ook echt kan voetballen en dat hij één van de dragende spelers van Ajax is waardoor hij vanavond de gevaarlijkste tegenstander van Ajax was.

tip voor ten hag
onana
dest alvarez blind taglafico
vd beek martinez marin
zyech tadic neres

14 augustus 2019 om 10:27

Onana
Mazra-alvarez-blind-tagi
Aankoop-Eiting
Donny
Ziyech neres
Tadic

Schone en frenkie zijn een groot gemis met mijn opstelling veranderen je de verdediging slechts op 1 plek tov seizoen. Aanval blijft hetzelfde. De keus voor eiting is gebaseerd op controle gisteren was er ongelooflijk balverlies op het middenveld ik denk dat during een goed genoeg pass zuiverheid heeft om minstens schone te vervangen. En dan hebben ze nog 1 aankoop nodig die meters kan maken ala marin maar niet zorgt voor dom balverlies.. Hopelijk iemand met lengte want wat waren de corners tragisch om naar te kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

306 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 2 0 0 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Ziyech ‘een droom om mee samen te werken’: ‘Je zag het al tegen Krasnodar’

Hakim Ziyech heeft in zijn eerste maanden bij Chelsea een uitstekende indruk gemaakt op manager Frank Lampard. De ex-Ajacied raakte geblesseerd in de voorbereiding op dit seizoen, maar is inmiddels weer...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren