‘Grote speler’ Van Dijk is lovend over historisch besluit: ‘Juiste beslissing'

Dinsdag, 13 augustus 2019 om 19:41Tim Siekman • Laatste update: 19:46

Liverpool neemt het woensdagavond in het kader van de Europese Super Cup op tegen Chelsea. Virgil van Dijk laat dinsdag op de persconferentie weten dat hij hoopt dat de Champions League-winnaar klaar is om te winnen van de winnaar van de Europa League. "We kennen Chelsea, Chelsea kent ons. Het is maar één wedstrijd, een finale. Alles kan gebeuren", benadrukt de verdediger.

Dat Chelsea zondag met 4-0 verloor van Manchester United zegt volgens Van Dijk weinig. "Ik heb het gezien. Ook al verloren ze met 4-0, ze speelden wel erg goed en creëerden kansen. Uiteindelijk won Manchester United en terecht. Hopelijk gaan wij dat ook doen", aldus Van Dijk dinsdagavond, geciteerd door diverse Engelse media, waaronder de Liverpool Echo.

De finale tussen Liverpool en Chelsea in Istanbul staat onder leiding van Stéphanie Frappart. Het is voor het eerst dat een vrouw de dienstdoende scheidsrechter is bij een UEFA-wedstrijd op het allerhoogste niveau bij de mannen. Van Dijk vindt het goed dat een vrouw de leiding kan hebben bij een duel bij de mannen. "Geslacht is irrelevant als de kwaliteit aanwezig is. Kijk eens naar haar cv. Ze heeft al zoveel grote wedstrijden gefloten. Het is een juiste beslissing", aldus Van Dijk.

Pedro, aanvaller van Chelsea, kijkt op zijn beurt eveneens uit naar de finale. De Spanjaard is benieuwd of Chelsea de klasse van Van Dijk kan omzeilen. "Sergio Ramos is ook erg goed. Hij is geweldig aan de bal, een goede passer, maar ook een sterke verdediger. Hetzelfde als bij Van Dijk. Hij is ook sterk en goed in de lucht. Op dit moment zijn deze twee spelers het beste op deze positie. Het zijn twee grote spelers."


Poll

Wie verwacht jij dat de Europese Super Cup wint?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door hafctom1993)

Als deze scheids de kwaliteiten heeft dan is er niks op tegen toch? We moeten hopen dat ze niet de vrouwelijke vorm van Nijhuis laten fluiten, puur en alleen omdat ze een vrouw is! Ik ben wel benieuwd eigenlijk, ik ben vooral benieuwd of de spelers nog steeds zo agressief reageren op (in hun ogen) verkeerde beslissingen?

13 augustus 2019 om 19:50

Ik ben vooral benieuwd naar of ze het kan belopen. Mannen voetbal lijkt vaak sneller te gaan dan vrouwen voetbal.

13 augustus 2019 om 19:51

Het lijkt een beetje te geforceerd, net nu dat overdreven gedoe met gelijkheid bij het wk vrouwen ook al door je strot werd geduwd. Er zijn denk ik wel twintig betere, manlijke scheidsrechters, dan laat je die toch deze grote wedstrijd fluiten?

13 augustus 2019 om 20:02

Ik kan me vergissen El Fenomeno, maar ik verwacht eerlijk gezegd dat je de dame in kwestie nooit hebt zien fluiten. Kan je onderbouwen waarin mevrouw Frappart tekortschiet? En als je dan bezig bent, geef je dan ook even een lijst van de 20 scheidsrechters die beter zijn? Graag met toelichting waarom ze beter zijn

13 augustus 2019 om 20:02

Ik vond ook onzin dat vrouwen zelfde bedragen ervoor willen krijgen terwijl het niveau van het wk niet eens van het niveau keukendivisie was.

13 augustus 2019 om 20:05

De geldbedragen worden niet gebaseerd op het niveau, maar op de interesse. De dames krijgen de ArenA niet vol, maar trekken wel veel tv kijkers. De vergoeding hoeft niet gelijk getrokken te worden maar mag wel tot elkaar in verhouding staan!

14 augustus 2019 om 08:30

Ik vraag me vooral af of een vrouwelijke scheids de manne op fysiek kan bijbenen. Het niveau ligt toch een stuk hoger en als scheids moet je toch ook behoorlijk wat sprintjes trekken.

Ik vind het een positieve ontwikkeling dat er steeds meer vrouwelijke scheidsrechters zijn. Ik vraag me wel af of dit nou de juiste wedstrijd daarvoor is. Dit soort finales zijn toch ook een soort beloning voor de (mannelijke) scheidsrechters. Ik bedoel, het zou toch ook wel een beetje kut zijn om bij de WK of CL finale van de vrouwen ineens een man te laten fluiten. Voor heel veel vrouwelijke scheidsrechters is dat toch ook een droom om zo'n finale te fluiten lijkt me.

Worden wedstrijden bij (top)vrouwenvoetbal ook door man en vrouw gefloten? Of alleen door vrouwen?

13 augustus 2019 om 20:23

Ben ik ook wel eens benieuwd naar. Zal me niks verbazen dat mensen gepikeerd zijn als mannen fluiten bij vrouwen.

13 augustus 2019 om 21:14

Nee dat mag niet. Was vroeger wel zo, maar dat gebeurd niet meer.

13 augustus 2019 om 23:16

Echt? Wauw, daar had ik dus wel een vermoeden van maar wist het niet. Dan is wat mij betreft de discussie ook klaar. Dan horen er ook geen vrouwen te fluiten bij het mannenvoetbal. In het kader van gelijke behandeling.

13 augustus 2019 om 23:37

Ik vind het ook niks! Het is en heet mannenvoetbal,dus verwacht je gewoon een mannelijke scheidsrechter.Korfbal is bijv een gemengde sport,dan maakt het niet uit man of vrouw.IK vraag mij inderdaad af hoe de spelers zullen reageren op een onterechte beslissing,Als zij reageren op diezelfde wijzen als zij in het dagelijks voetbal doen,ben ik bang dat zij de feministen op hun dak krijgen vrouwonvriendelijk etc.

13 augustus 2019 om 23:38

En dat is dus misinformatie. De reden dat er geen mannen fluiten in het vrouwenvoetbal ek/wk is omdat er dan genoeg vrouwelijke scheidsrechters zijn, die dat niveau aan kunnen.

In Nederland zijn er (volgens blom in 2017) een 150 tal vrouwelijke (assistent) scheidsrechters. Veelal zal jeugd wedstrijden doen. Dus laten we zeggen dat er 40-50 in het mannen (senioren) voetbal terecht komen. Verdeelt over heel Nederland, verdeelt over 9 amateur niveaus. Daarnaast zullen er een aantal assistent zijn (in de hoogste regionen van het amateur voetbal zitten er 3 op dit moment geloof ik), en dan telt Nederland ook nog eens een 5 tal districten. Dus de kans dat je er 1 tegen het lijf loopt, als je een wedstrijd speelt, is vrij minimaal.

Maar even terug op het onderwerp. Internationale wedstrijden staat er altijd een vrouwelijke kwartet op een wedstrijd, maar dat is niet zoals bij de mannen, een vast "team". Verschillende arbiters en assistenten worden gekoppeld, omdat er gewoonweg niet genoeg niveau beschikbaar is om op zon toernooi met een team uit 1 land te lopen.

Dus even terug komend op je vraag, Ja op nationaal niveau wordt er wel door mannen vrouwen gefloten (zelfs in de eredivisie). Maar internationaal niet, en dat heeft er ook mee te maken, dat ze anders arbiters gaan overbelasten. (een vol seizoen, en direct daarna na elk seizoen een ek of wk fluiten/vlaggen want het mannen en vrouwen voetbal wisselen elkaar af qua ek/wk)

13 augustus 2019 om 23:48

dat vind ik wel een beetje onzin, er zijn toch ook genoeg mannelijke scheidsrechters die het niveau aankunnen op een ek/wk voor mannen?

Als er een regel bestaat dat er in het vrouwenvoetbal, ookal is het alleen op ek/wk's, dat er geen mannen fluiten omdat het mannen zijn dan hoort deze regel ook andersom voor vrouwen te gelden.

13 augustus 2019 om 23:52

Het is allemaal zo vermoeiend het gedoe om gelijkheid m/v. Niet omdat ik het er oneens mee ben,integendeel.Het gebeurt alleen zo geforceerd.Ik vind het prima een voetbal presentatrice,maar dan moet zij enig verstand/affiniteit met voetbal hebben en niet alles op autocue en dan nog x op x in de fout gaan (Helene Hendriks )Anders kan je het net zo goed een kleuter laten doen.Ik kan daarentegen prima luisteren naar een Barbara Barend,Diana Kuip en zo zijn er nog velen.

13 augustus 2019 om 23:57

@anunciato32
Dat is precies zoals ik er ook insta. Het zal me een worst wezen wie er op het fluitje blaast, met de vlag zwaait of beslissingen in een busje neemt zolang het maar de juiste is. Ik krijg alleen zo'n jeuk tegenwoordig van dat alles ongelijk moet zijn om gelijke behandeling zogenaamd mogelijk te maken.

14 augustus 2019 om 09:15

Er fluiten op dit moment ook geen vrouwen bij de ek's/ wk's van de mannen ;-)

Maar als een vrouw aantoont bij de betere scheidsrechters te behoren, waarom dan geen mannen wedstrijd laten fluiten? Bedoel Steinhaus fluit in Duitsland op het hoogste niveau, Frappart in Frankrijk.

En wie weet komt die omschakeling ook wel weer dat mannen internationaal gaan fluiten bij de vrouwen. Maar denk je nu echt dat je daar scheidsrechters zoals Brych, Nijhuis e.d. zult zien? Verwacht eerder dan scheidsrechters die net europees om de hoek komen kijken, en om eerlijk te zijn, heb ik dan meer vertrouwen in de vrouwelijke scheidsrechters die al ruime ervaring hebben met vrouwen voetbal.

14 augustus 2019 om 12:13

Inderdaad

13 augustus 2019 om 23:27

In de eredivisie vrouwen, worden de wedstrijden bijna altijd geleid door een mannelijk kwartet.

Hoe het in het buitenland zit, heb ik geen idee van, op internationale toernooien is het kwartet altijd vrouwelijk, maar de VAR is daar dan weer meestal mannelijk. Dit komt doordat er (bij mijn weten) in het vrouwenvoetbal geen gebruikt word gemaakt van de Var, en de mannen hier dus meer ervaring mee hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Chelsea4416
6.Liverpool4313
7.Everton435
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger261
G. WijnaldumMiddenvelder262
Roberto FirminoAanvaller266
Mohamed SalahAanvaller2517
S. ManéAanvaller237
J. HendersonMiddenvelder211
AlissonKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

226 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 1 maart
Bayern München heeft een bod van 45 miljoen euro uitgebracht op Kalidou Koulibaly. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren