Manchester City haalt opgelucht adem na uitgebreid onderzoek van FIFA

Dinsdag, 13 augustus 2019 om

Manchester City is door de FIFA beboet voor het verbreken van de transferregels, zo meldt de wereldvoetbalbond dinsdag via de officiële kanalen. De Engelse topclub vreesde voor een transferverbod nadat de FIFA een onderzoek had ingesteld naar het reilen en zeilen van de grootmacht, maar de bond heeft besloten dat een boete van circa 290.000 euro volstaat.

De FIFA deed onderzoek of Manchester City de regels had overtreden inzake het aantrekken van jeugspelers en de wijze waarop de club met deze talenten omging. “De commissie neemt in haar besluitvorming mee dat Manchester City de volledige verantwoordelijkheid heeft genomen”, zo meldt de FIFA, die wijst op het feit dat de Engelse club erkent dat men de regels foutief heeft geïnterpreteerd.

De fouten die Manchester City heeft begaan vonden vóór december 2016 plaats. Het onderzoek naar Manchester City volgde op publicaties van Der Spiegel op basis van informatie van Football Leaks. Bij het aantrekken van jonge spelers zouden ongeoorloofde betalingen zijn gedaan aan derden. Toen Jadon Sancho in maart 2015 de overstap maakte van Watford naar Manchester City, hebben the Citizens naar verluidt een bedrag van 230.000 euro betaald aan zijn zaakwaarnemer Emeka Obasi.

Volgens de documentatie werd Obasi officieel betaald voor zijn scoutingswerkzaamheden in Zuid- en Centraal-Amerika. In werkelijkheid zou het geld echter direct in verband staan met de overstap van Sancho. De aanvaller was destijds veertien jaar en volgens de reglementen van de FIFA mogen zaakwaarnemers niet betaald worden bij transfers van minderjarige spelers. Een andere aantijging was dat eigenaar Mansour Bin Zayed Al Nahyan schulden van Manchester City wegwerkte met eigen geld, wat tegen de regels is.


Poll

Een juiste beslissing van de FIFA?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door scouserper)

290K euro?! Hahahaha. Die lachen zich vast helemaal kapot bij City. De UEFA en FIFA zijn niet serieus te nemen, net zoals de oh zo ontzettend 'strenge regels' die ze hebben bedacht.

13 augustus 2019 om 19:27

290k is wisselgeld voor Man City hahaha.

13 augustus 2019 om 19:27

Daarom geef gewoon een boete van een paar miljoen inplaats dit soort bedragen. Staat gelijk aan een paar tientjes voor die clubs.

13 augustus 2019 om 19:37

Precies, 2 belangrijke regels overtreden en dan zo’n boete. Zat die eigenaar ook niet in het bestuur van de FIFA? Of was dat die van PSG?

14 augustus 2019 om 08:26

Dat is van PSG

Puntenaftrek voor de competitie zou beter zijn dan een boete die ze lachend betalen. Daar raak je ze tenminste echt mee.

13 augustus 2019 om 19:38

Of uitsluiting van Europees voetbal zoals Milan. Aangezien het hun droom is om die CL te pakken.

13 augustus 2019 om 19:52

Ze gaan dat niet doen bij grote clubs.

13 augustus 2019 om 19:56

Want Milan is geen grote club...?

13 augustus 2019 om 20:06

Financieel niet interessant genoeg nee, misschien historisch gezien wel maar verder niet..

13 augustus 2019 om 20:14

Milan is commercieel niet interessant, teams als psg, City and Real wel.

13 augustus 2019 om 20:42

Raar hoe een zo'n grote club in geen tijd in elkaar is gezakt. En dus wat jij zegt klopt volledig. AC is niet meer zo interessant meer. Waar je vroeger iedereen jas, trui, training en.. Van AC Milan zag dragen is dat nu City en PSG. De enige club die bijna nooit is weggeest sinds zijn ontstaan is Real en zal zo even blijven denk

Heb ik het verkeerd of kreeg Chelsea hiervoor een transfer verbod? Ik kan het ook mis hebben.

13 augustus 2019 om 19:41

Chelsea kreeg inderdaad een transferverbod voor iets soortgelijks, al zitten er wel een aantal verschillen tussen de situaties. Zo werd Chelsea beschuldigd van 29 gevallen waarbij dit voorgekomen zou zijn en City maar voor 'een paar' gevallen. Daarnaast beweerde Chelsea onschuldig te zijn voor alle beschuldigingen, waar ze later dus schuldig werden bevonden, dit in tegenstelling tot City die meteen toegaven dat ze schuldig waren. Bron: Kristian Sturt (een journalist die veel van Chelsea afweet).

Met deze straf raak je City opzeker niet, en er had zeker zwaarder bestraft kunnen worden, maar de situatie met Chelsea is wel iets anders. Daarnaast vind ik dat Chelsea weer te zwaar is bestraft.

13 augustus 2019 om 19:44

@arsenalaz Thanks voor de uitleg. Al vind ik het dan nog wel een extreem verschil in straf.

Lachwekkend.. Vanaf minuut 1 heb ik al het idee gehad dat de straf van Chelsea oneerlijk zou worden en dat Chelsea zwaarder gestraft zou gaan worden dan Real, Atletico of Barcelona..

Niet alleen blijft onze straf (een transferverbod van twee periodes) staan, maar Manchester City krijgt zelf 300 duizend pond boete voor hetzelfde vergrijp?! Lachwekkend.. Wat een grove schande!!

13 augustus 2019 om 19:42

Ik weet niet of het hetzelfde vergrijp of zwaarte van vergrijp is. Dat vind ik altijd lastig te bepalen aan de hand van de media berichten. Zelfde als die discussie die toen in Spanje steeds speelde waar supporters van de verschillende clubs het oneerlijk vonden dat de 1 meer gestraft werd dan de ander. Ik neem haast aan dat er iets van verschil moet zijn, maar geen idee.

13 augustus 2019 om 19:45

Ik had op de Twitter van Kristian Sturt (een journalist op Chelsea gebied) dat er wel een aantal verschillen zaten tussen de situaties, vooral in de hoeveelheid beschuldigingen, dit heb ik hierboven ook beschreven als reactie op Tonysultana. Ben het wel met je eens dat Chelsea inderdaad wel erg zwaar wordt gestraft, zeker in vergelijking met City.

13 augustus 2019 om 20:18

Ah dat wist ik niet, bedankt voor de verduidelijking! Wel erg zuur dat Chelsea daardoor dan zo zwaar gestraft wordt in vergelijking met City, en dat in een zomer waarin het de absolute sterspeler ook nog moest verkopen.

13 augustus 2019 om 19:51

Chelsea gaf aan onschuldig te zijn, City gaf direct aan dat zij schuldig waren. De straf van City had iets zwaarder gekund, net als de straf voor Chelsea iets minder zwaar. Echter is het in mijn ogen wel logisch dat Chelsea zwaarder gestraft wordt daar zij niet eerlijk waren. En over je eerste alinea, Barca is net zo zwaar gestraft, 2 periodes een transfer verbod.

13 augustus 2019 om 19:58

Atlético heeft 2 jaar geleden ook een transferverbod gekregen. Door dat verbod zijn we Lacazette misgelopen. Hoe zwaar wil je de straf hebben?

13 augustus 2019 om 20:23

Nog eens bedankt daarvoor haha!

13 augustus 2019 om 21:30

Barcelona heeft ook een transferverbod gehad in de zomer van 2015 en januari 2016. Atleti ook, alleen Real Madrid is er merkwaardig genoeg onderuit gekomen.

Hier hebben ze zeker van geleerd!

Met geldboete straf je ze niet en met een transferban ook niet,ze kunnen 3 gelijkwaardige elftallen opstellen,materiaal genoeg.
Ik vind terugzetten naar League Two wel een goeie optie 😬

Wow pure corruptie dit, als iemand moord pleegt en meteen bekend moet de persoon nogsteeds naar de gevangenis. Geef ze idd gewoon es puntenaftrek als je te bang bent om wat geld mis te lopen door marketing

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 25 augustus
Fenerbahçe wil Jerome Boateng op huurbasis overnemen van Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren