Ten Hag maakt opstelling bekend; geen plek voor Dolberg op de bank

Dinsdag, 13 augustus 2019 om

Erik ten Hag heeft de opstelling van Ajax bekendgemaakt voor de wedstrijd tegen PAOK Saloniki van dinsdagavond om 20.30 uur. De oefenmeester kiest voor exact dezelfde namen als zaterdag tegen FC Emmen (5-0 zege), wat betekent dat Dusan Tadic in de spitspositie staat. De Servische aanvoerder maakte een uitstekende indruk, creëerde veel kansen, scoorde en gaf een assist.

Het betekent dat Klaas-Jan Huntelaar op de bank zit; Kasper Dolberg zit niet bij de wedstrijdselectie. De Deen kijkt toe vanaf de tribune. Perr Schuurs raakte tegen Emmen zijn basisplaats kwijt en zit opnieuw op de bank. Joël Veltman schuift naar het centrum en op rechts zal Mazraoui spelen, waardoor Razvan Marin zijn plek op het middenveld weer terugkrijgt.

David Neres start op de linkerflank, wat inhoudt dat Quincy Promes opnieuw geen basisplaats krijgt. Ajax hoopt zich via PAOK de kwalificeren voor de play-offronde van de Champions League. Na het 2-2 gelijkspel in Griekenland van vorige week hebben de Amsterdammers goede papieren om door te stoten.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Veltman, Martínez, Tagliafico; Marin, Van de Beek, Blind; Ziyech, Tadic, Neres

Opstelling PAOK Saloniki: Paschalakis; Matos, Crespo, Varela, Giannoulis; Jabá, El Kaddouri, Esiti, Biseswar; Pelkas, Akpom

Terugblik: PAOK - Ajax
Meer video's

Poll

Kiest Erik ten Hag voor de juiste opstelling?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door laurens e)
13 augustus 2019 om 19:19

Had ook voor wat meer lengte gekozen achterin inderdaad. Al snap ik Ten Hag dat hij zo snel mogelijk vastigheid wil. Alvarez zal in de loop van het seizoen wel Veltman of Mazraoui er uit spelen.

13 augustus 2019 om 19:27

Je kan die jongen toch niet op de tribune zetten? Stond gewoon tegen paok nog basis maar door een vieze overtreding kon hij niet meer lopen en is het meteen gedaan! Snap best dat het er nog steeds niet uitkomt maar doet er echt alles voor en heeft gewoon een paar doelpuntjes nodig en het vertrouwen van de trainer, spelers en supporters dan heb ik er nog steeds vertrouwen in..

13 augustus 2019 om 19:35

Misschien zit hij juist wel op de tribune omdat hij niet 100 procent fit is. Europees met 6 personen (waarvan 1 keeper) een vrij beperkte bank dus dan wil je alleen topfitte spelers hebben uiteraard.

13 augustus 2019 om 20:30

@mijatovic: Ik ben een liefhebber van Dolberg en snap zeker dat dit niet lekker voelt. Maar deze keuze is op zich wel te begrijpen. Dolberg steekt niet in beste vorm (al is het lang niet zo erg als sommige mensen willen doen geloven), terwijl vorig jaar de successen zijn gehaald met Tadic in de spits. En Huntelaar brengt als invaller wel meer strijd en meer een "plan B".

Ik zou graag Dolberg volop vertrouwen geven omdat hij natuurlijk bij vlagen laat zien een fenomenale speler te zijn. Maar deze wedstrijd gaat het om resultaat en ik snap dat de kansen daarop groter zijn met Tadic in de spits. En er zijn natuurlijk ook een aantal andere "basisspelers" die op de bank zitten. Met zoveel kwaliteit op de bank is het moeilijk om vertrouwen te blijven geven aan iemand die uit vorm is.

Dolberg raakt al maanden geen pepernoot. Dan lijkt me dit logisch

13 augustus 2019 om 19:17

Maar dit is wel pijnlijk, tenzij hij geblesseerd is. Einde Dolberg bij Ajax? Verhuur op een stapje lager zou zijn zelfvertrouwen goed kunnen doen.

13 augustus 2019 om 19:20

Zo pijnlijk is het niet toch? Afgelopen seizoen kreeg ook een buitenspeler (Tadic) het vertrouwen boven hem. Dolberg schijnt alleen fantastisch te trainen waardoor er nog zoveel vertrouwen is. Verhuur aan een club als Az doel je dan op? Denk niet dat Ajax dat ziet zitten.

13 augustus 2019 om 19:21

Dat zeker! Maar ja om hem op de bank te laten zitten en huntelaar op de tribune is natuurlijk te stom voor woorden.

13 augustus 2019 om 19:21

Ik begrijp ook niet waarom er zo krampachtig gedaan wordt over een verhuur. Laat hem lekker bij een Twente, Willem 2 of Heerenveen een seizoen meeballen en er 15-20 inschieten in de Eredivisie. Je hoeft niet op iedere speler 50 miljoen winst te maken in 2 seizoenen.

13 augustus 2019 om 19:24

Laat buitenspeler maar lekker weg. Tadic was een van de beste spitsen van de wereld vorig jaar.

13 augustus 2019 om 19:24

Denk dat AZ ook niet op Dolberg zit te wachten. One season wonder

13 augustus 2019 om 19:26

Hij maakt al 2 jaar stappen achteruit in plaats van vooruit. Nu heeft Ten Hag hem schijnbaar helemaal niet nodig deze wedstrijd. Best pijnlijk voor hem, denk ik. Stap opzij kan ook, in de Belgische top of zo, als iemand daar nog een eerste spits zoekt. Bij Ajax functioneert hij niet meer. Nog een jaar als de afgelopen 2 jaar is toch ook niks? Hij moet de weg omhoog weer zien te vinden, en bij Ajax lukt dat al te lang niet.

13 augustus 2019 om 19:30

Natuurlijk is dit enorm pijnlijk voor Dolberg! Twee jaar geleden was het een van de meest begenadigde jonge spitsen ter wereld en leek een glansrijke carrière in het verschiet te liggen. Twee jaar later is hij er in die zin gewoon op achteruit gegaan en hebben mensen het over een verhuur in de Eredivisie. Dat is gewoon enorm pijnlijk.

13 augustus 2019 om 19:31

Ik weet niet tot hoe lang zijn contact nog loopt, maar als je hem nu een jaar gaat verhuren, weet ik niet of dat nog zin heeft

Aan de andere kant: als je hem nu wil verkopen krijg je er ook niets meer voor

Dan maar beter een jaartje in verhuur laten spelen en weer vorm krijgen

Ik durf het haast niet te zeggen, maar zou Feyenoord niet heel blij met hem zijn?

13 augustus 2019 om 19:38

Ik zou een verkoop echt heel erg zonde vinden, want deze jongen is gewoon nog piepjong en heeft echt wel talent. Volgens mij heeft hij ook een paar maanden terug nog z'n contract met een jaar verlengd. Je hebt als Ajax amper kosten gemaakt om hem aan te trekken en het is ook niet zo dat Ajax geld nodig heeft. Investeer in die jongen en laat hem zijn zelfvertrouwen voor de goal opkrikken via een verhuur.

Bovendien speelde Ajax vorig jaar grotendeels in een systeem zonder echte spits en moest zelfs killer Huntelaar de bank warm houden. Het ziet er naar uit dat ze dit jaar, zeker in Europa, op eenzelfde manier gaan spelen met nog meer concurrentie voorin. Daar ga je je als Dolberg zijnde echt niet in de basiself spelen.

13 augustus 2019 om 19:38

De Belgische competitie is helemaal geen stap terug.. Er zijn betere ploegen te vinden hier. Niet overdrijven..

13 augustus 2019 om 19:42

Als Dolberg fit is, is het idd pijnlijk Dat is voor geen een voetballer leuk en al helemaal niet als je eerst elke wedstrijd start en er niks van bakt en daarna gewoon genegeerd wordt/op de tribune gezet wordt. Terecht dat hij niet speelt natuurlijk, maar dit is wel sneu.

Een verhuur lijkt mij ook de beste optie. AZ heeft hem sowieso niet nodig op dit moment, maar voor Groningen of Heerenveen bijvoorbeeld een geweldige toevoeging.

13 augustus 2019 om 19:42

In de Belgische competitie zijn betere ploegen dan Ajax?

13 augustus 2019 om 21:42

Jaap Stam moet gewoon toeslaan. Heeft Feyenoord is een flegmatieke prachtspeler (beetje zoals Van Persie) En kan hij op rancune zijn neus proberen te halen naar Ajax🤣.

Maar goed hij heeft en handelt iets teveel op zijn talent. Verder ben ik altijd wel weg van hem geweest. Hele mooie spits die mits in vorm de potentie heeft om een klasbak te zijn.

Gewoon de aanval zijn werk laten doen, dan komt het hopelijk wel goed.

Dit moet Dolberg toch ook niet meer willen? Kerel is te goed om als wisselgeld te dienen..

13 augustus 2019 om 19:20

1. Hij speelt niet goed. 2. Wij hebben ook goede spelers op de bank, naast op het veld. Gewoon zichzelf bewijzen en anders maak je er geen onderdeel van uit.

13 augustus 2019 om 19:44

Hij heeft letterlijk 1 wedstrijd slecht gespeeld dit (voor)seizoen. Ja, de afgelopen 2 jaar heeft hij met zijn vorm en blessures gesukkeld, maar alsnog deed hij het gewoon verdienstelijk. Als hij niet geblesseerd is verliest Ten Hag toch ook wel wat geloofwaardigheid met zijn uitspraken over hem

13 augustus 2019 om 20:04

Ach kom op je kan niet serieus stellen dat dolberg 1 wedstrijd slecht speelt..

13 augustus 2019 om 20:17

Ja, 1 wedstrijd slecht gespeeld. Oh ja, en nog ff 2 jaartjes met z'n vorm geworsteld. Zo kan iedereen wel in basis staan. Los daarvan, ik zie niets liever dan Dolberg vlammen. Maar vind hem al tijden niet de spits die Ajax nodig heeft.

13 augustus 2019 om 19:47

Is hij dat nou echt? Dolberg staat al 3 jaar stil.

Nou prima opstelling toch? Hoop niet dat het gehak op Dolberg nu direct weer begint hier.

13 augustus 2019 om 19:25

Inderdaad. Gozer krijgt al veel te weinig support van onze “trouwe” fans.

13 augustus 2019 om 19:28

Hoezo gehak? Iedereen ziet toch dat hij momenteel niets toevoegdaan Ajax.

13 augustus 2019 om 19:34

Dat hij al een tijdje te weinig brengt is bekend, maar om zo’n jongen dan helemaal de grond in te boren gaat me echt te ver. Misschien is dat meer de Feyenoord-methode, gezien de historie met jongens als Lurling, Basacikoglu, Charisteas en nu weer Larsson. Dat werkt alleen contraproductief.

13 augustus 2019 om 19:46

Om nu gelijk Feijenoorders er bij te betrekken omdat ik een normale reactie plaats gaat weer nergens over falcao. En ook Ajaxlove aanstipt dat ook Menig Ajacied wel een beetje klaar is met Dolberg...

Anyways. Discussie omtrent Dolberg heb ik meermaals gevoerd, mijn stelling is niet veranderd omdat hij ook nog steeds precies hetzelfde brengt, 'weinig, te'. Dus zodoende mijn zeer rustige reactie 'hij zit op de tribune omdat EtH dat waarschijnlijk inmiddels ook inziet'.

Leuk hoor dat goed zijn op de training.

13 augustus 2019 om 19:55

Trieste reactie zeg, vooral om Feyenoord erbij te betrekken, ik ben ook voor Ajax maar laat dat geneuzel nou gewoon achterwege. Plus, je weet niet eens of er onderling een goed gesprek is geweest tussen dolberg en ten hag. Wat hierboven iemand ookal aangaf, misschien komt t wel omdat ten hag alleen fitte spelers wil hebben, en dolberg nog wat kleine pijntjes heeft.

13 augustus 2019 om 20:01

@fr_jc
Ik haalde Feyenoord erbij omdat ik het juist jammer vind dat ze daar hun eigen spelers wel eens mentaal helemaal kapot gemaakt hebben. Natuurlijk gebeurt dit bij alle clubs wel enigszins, maar het sarcasme en de galgenhumor die Feyenoorders dan dikwijls plegen te gebruiken richting eigen spelers vind ik te ver gaan.

13 augustus 2019 om 20:06

Falcao ik zie jou altijd met een grote waffel afgeven in Feyenoord topics hoe matig iedereen wel allemaal niet is, en dan hier wordt er 1 keer terecht kritiek geleverd op Dolberg en dan mag niemand opeens meer wat zeggen.. lekker sneu weer

13 augustus 2019 om 20:10

@linkinpark13

Reactie verwijderd, verkeerd begrepen / gelezen

13 augustus 2019 om 20:18

Je begrijpt het verkeerd FR_JC, mijn reactie was bedoeld op falcao, op een of andere manier kwam hij onder die van jou terecht. Sorry voor het misverstand.

13 augustus 2019 om 20:19

@falcao

Maar dit topic gaat in geen velden of wege over spelers van Feijenoord, nog over reacties van Feijenoorders over 'onze' spelers maar over Dolberg. Dus waarom 'ons' erbij betrekken vraag ik me dan logischerwijs af.

Maar om even op de rest te reageren. Dat klopt dat velen (ook ik zelf) zijn hard, soms te, maar zo is het leven. Doe je hard werken enz enz word je op handen gedragen, verzaak je keer op keer dan laten we je vallen. Ook dat is niet perse enkel en alleen bij ons Feijenoorders. Ik kan nog honderden topics herinneren van jaren geleden, Moet je maar eens terug gaan lezen in de Ajax topics hoe Ajacieden reageren, hier of in de JC Arena

13 augustus 2019 om 20:33

@fr_jc

Geen probleem hoor. Ik zeg dat ook alleen maar om een beetje te prikkelen. Dat weet jij ook best. ;-)

Maar de reden dat ik dat doe is niet om Feyenoord te kleineren. Integendeel! Ik ben opgegroeid met verhalen hoe mooi en goed Feyenoord vroeger was. Dat zou ik graag terugzien, die klassieke strijd tussen die twee grootste clubs van Nederland die allebei ook Europees een goed woordje meespreken. Maar veel huidige Feyenoorders lijken helaas totaal niet tegen kritiek te kunnen en voelen zich kennelijk direct aangesproken. Zonder zelfreflectie kun je als club echter ook moeilijk beter worden denk ik.

Veltman is voor nu leuk, maar als we verder komen hoop ik wel dat alvarez die plek inneemt

13 augustus 2019 om 19:32

Ten Hag stelt de speler op die het beste brengt. Momenteel dus Veltman. Veltman heeft gewoon stwrke wedstrijden gespeeld, je weet wat je van m kan verwachten. Prima keus imo.

13 augustus 2019 om 19:58

Ja en vooral een cruciale fout kan je verwachten

13 augustus 2019 om 20:25

Ook dat zit in Veltman's spel inderdaad, maar blijft toch een solide speler, prima verdediger met meer goede dan slechte acties.

Maar even een vraagje wie gaat de voorzetten weg koppen dan? Als ze lange bal lekker gaan spelen zie ik ajax volledig tactisch op ze italiaans wegspeeld worden. Ook is het een beetjw verdient dat dolberg niet bij de selectiw zit speelt belachelijk slecht en de vraag was hoe hij zovaak nog de kans krijgt.

13 augustus 2019 om 20:00

Martinez heeft gekke sprongkracht en in vorige duels zag je gewoon dat schuurs duels uit de weg ging terwijl hij elk duel zou moeten winnen met zijn lengte

13 augustus 2019 om 20:07

Paok speelt vandaag met vrij kleine aanvallers, dat zal de tactische keuze van ten hag wel verklaren.

Veltman puur om een contract af te dwingen hoop ik. Anders zie ik liever blind terugzakken of alvarez of schuurs. Zou promes ook wel een keer op 10 willen zien.

13 augustus 2019 om 19:21

Promes op 10 is net als Bergwijn op 10. Daar zijn ze gewoon niet voor gemaakt. Dan kan je beter Ziyech op 10 zetten en Promes op rechtsbuiten, zodat hij en Neres kunnen worden weggestoken.

13 augustus 2019 om 19:56

Promes is in Rusland toch echt 2 x speler van het jaar geworden door op 10 te spelen...

Lijkt wel alsof niemand hier voetbal kijkt, alleen omdat hij bij Nederland altijd op de flank staat, maakt hem nog geen volwaardige vleugelspeler.

13 augustus 2019 om 19:22

Promes op 10????? Hij is al slordig op de flanken laat staan in de as van het veld.

Die was toch laatst ook geblesseerd uitgevallen? In de uitwedstrijd tegen Paok dacht ik. Ik vond Huntelaar toen wel scherp invallen. Jammer dat hij niet in de basis staat.

Ajax moet Dolberg verhuren misschien komt hij sterker terug. Promes krijgt zijn kans nog wel en waarom speelt die Mexicaanse back nog niet. Marin kan me ook niet echt bekoren nog

13 augustus 2019 om 19:28

Bedoel je met Mexicaanse back Martinez? Die speelt gewoon. Ten Hag heeft uitgelegd waarom Alvarez nog niet speelt, als je het over hem hebt. Die is geen back trouwens, maar een CV.

13 augustus 2019 om 19:59

Martinez is een Argentijn. Alvarez een Mexicaan. Zo moeilijk is dat toch niet uit elkaar te houden?

13 augustus 2019 om 20:08

Ik weet niet waarom je op mij reageert. Ik weet wie wie is. Ik reageerde op Kingdom en ik vroeg wie hij bedoelde met Mexicaanse back. Zo moeilijk was mijn reactie ook niet. Of was het niet duidelijk voor jou?

13 augustus 2019 om 20:13

Waarom haal je Martinez er bij? Alvarez kan als back, 6 en CV. Dus als iemand een Mexicaanse back noemt, lijkt dat me duidelijker dan er een argentijn bij te halen.

Allereerst wil ik even zeggen dat ik erg fan ben van Ajax en dan vooral van Dolberg, dus ik ben bevooroordeeld, maar ben erg benieuwd of mensen het met mij eens zijn/wat jullie van mijn mening vinden: Ik kan mij zo irriteren aan de "Dolberg haters". Ik vind het totaal niet erg dat Donny Vd Beek weggaat want ik denk dat hij de reden is dat Dolberg niet rendeert. Altijd loopt die voor of naast hem waardoor Kasper geen ruimte heeft, ook zie je dat de bal altijd wordt teruggelegd naar donny of als dolberg dan een keer daar staat voor het doel wordt gegooit waar hij juist niet staat. Klaassen had een hele andere looplijn die moest er komen ging diep, dolberg maakte ruimte of kreeg de bal en kon draaien, maar donny gaat letterlijk naast of voor Dolberg alvast staan. Bovendien betekent een transfer van donny waarschijnlijk dat neres basis blijft en dat vind ik heel belangrijk omdat hij de enige is die een man voorbij kan, als ziyech dan misschien op "10" gaat spelen kunnen de lange ballen door de arena worden gestrooid en zie ik het een prima seizoen worden. Als neres en ziyech weggaan zie ik het somber in, maar mark my words als Donny weggaat excelleert Dolberg.

13 augustus 2019 om 19:25

Ik snap wat je bedoeld, maar ik ben het er absoluut niet mee eens... Dolberg weet zichzelf niet goed te positioneren en is niet explosief genoeg. Huntelaar is bijvoorbeeld niet snel, maar wel explosief en nog steeds wereldtop op het gebied van positie kiezen. Verder heeft Dolberg gewoon een peper in zijn reet nodig en moet hij echt harder gaan werken. Hij straalt niet de wil uit het echt te willen. Af en toe doet hij iets geniaals, maar dat zijn wat mij betreft meer uitzonderingen op zijn toch matige niveau en niet andersom.

13 augustus 2019 om 23:49

Ja dat klopt, vraag me toch echt af hoe dat kan! Want ik geloof gewoon niet dat hij een eendagsvlieg is, hij kaatst nog steeds goed wint zijn duels en begon redelijk te jagen in de voorbereiding, maar het lijkt alsof ze hem gewoon nooit kunnen vinden. Ik snap dat tadic veel beweeglijker is, maar ze vinden hem altijd voor de kaats, hoe kan het dat dat bij Dolberg niet lukt? Want als je in die flow komt dat je positiespel lekker gaat, krijg je vanzelf meer die durf en explosiviteit zoals die goal tegen Lyon dat die in plaats van kaatst de CV omspeelt en buitenkantje rechts erin knalt, ik heb echt lang hoop gehouden dat het nog goed komt, maar als hij nu niet eens op de bank mag terwijl die fit is, is een verhuur de beste optie want hij is pas 21 hé jongens, dat is ongelofelijk jong! Elke dag trainen op het in de bal komen en jagen, dan moet het toch gewoon lukken? Zeker als het team mertk dat die zijn best zoekt en hem ieeeeetsje meer zoekt of dat hij respect verdient door veel te scoren komt het pas goed, lukt dit niet is het denk ik einde verhaal voor Dolberg bij Ajax.

13 augustus 2019 om 19:33

Gelukkig hebben andere spitsen als Tadic en Huntelaar geen last van hem...... wat een raar verhaal zeg. Zelf wel gevoetbald?

13 augustus 2019 om 23:52

Tadic is natuurlijk een hele andere spits dan Dolberg dus daar ga ik niet eens op in en van Huntelaar inderdaad die redeneert wel. Ik denk dat dit komt omdat hij het respect en de "flow" wel heeft waardoor hij de ballen wel krijgt, terwijl als Dolberg speelt alles terug naar de 16 wordt gelegt. Ohw en ja Robert ik voetbal zelfs nog steeds zoveel hou ik van het spelletje😉

13 augustus 2019 om 19:36

@terence Totaal mee oneens wat jij zegt.

Een goede spits boeit het geen reet dat er lopende mensen In “zijn” 16 meter gebied komen of staan, sterker nog een goede spits maakt daar juist gebruik van door goede positionering en looplijnen In de ruimtes Welke vd Beek cre-eert.

Dolberg is gewoon niet zo’n goede spits.

13 augustus 2019 om 19:40

Aparte kijk erop. Tadic vult het prima in. Dolberg heeft al zoveel kansen gekregen maar hij is gewoon onzichtbaar. Hij moet is een x naar een festival en helemaal uit ze plaat gaan ofzo. Hij is zo verlegen. Hoop wel dat hij zijn 'mojo' terug vindt

13 augustus 2019 om 19:43

Het gaat van Donny naar Dolberg en van Kasper naar vd Beek.

13 augustus 2019 om 23:50

Beetje Ajax fan snapt het toch wel , maar excuus.

13 augustus 2019 om 23:50

Beetje Ajax fan snapt het toch wel , maar excuus.

Weer geen Huntelaar... Hoe ongelofelijk dom! Tadic kan toch ook prima op de flanken of Ziyech op het middenveld. Huntelaar scoort altijd... Tsjongejonge...

13 augustus 2019 om 19:24

Laat Huntelaar dan maar reserve zijn en later dit jaar richten op het Nederlands Elftal. EK 2020 wordt de jouwe!

13 augustus 2019 om 19:38

Huntelaar mee naar het EK lijkt me zeker geen slecht idee met al die beweeglijke jongens om hem heen. Klose was in 2014 ook al 37 hè. Leeftijd zegt niet alles, zeker niet voor zo’n specifiek toernooi.

13 augustus 2019 om 19:28

dom? neres, tadic ziyech was vorig jaar volgens mij altijd een succes, vooral in de champions league. Dus zo dom lijkt het me niet...

Kabouter verdediging.
Wat betreft Dolberg kan iedereen speculeren over negatieve dingen, maar hij kan ook gewoon nog steeds gebleseerd zijn sinds eerste Paok wedstrijd. Ja ik weet dat ik nu ook speculeer.

13 augustus 2019 om 19:37

Tsja Paok heeft een kabouter aanval...

Beter, Dolberg is zooo slecht denk dat hij het niveau van vvv venlo niet eens aan kan... Ik snap zowiezo niet hoe het kan dat hij daar nog onder contract staat.

13 augustus 2019 om 19:36

Dat schuurs niet speelt, is in de ontwikkeling van die jongen eigenlijk erger dan Dolberg op de tribune. Maar t signaal vd trainer zegt wel heel veel. Ik denk dat t trucje Dolberg nu wel klaar is. Dan nog, zou ik in de competitie Dolberg laten spelen, al is t maar om hem evt in de picture voor een andere club te krijgen. Vind het wel echt heel jammer en zonde van die jongen. Want hij kon wel wat. Waar is dat gebleven vraag ik me af

13 augustus 2019 om 19:37

Hij doet me inmiddels een beetje denken aan Viktor Fischer. Dat was ook zo'n enorm talent die fantastisch uit de startblokken kwam. Een aantal blessures en een vormdip later blijkt helaas dat het toch een eendagsvlieg was. Nou hoop ik dat het bij Dolberg nog te redden valt, maar met dit signaal heb ik er een hard hoofd in.

Jammer dat Schuurs zijn plek alweer kwijt is notabene aan Veldman. Gemakkelijke en veilige keuze van Ten Hag

13 augustus 2019 om 20:14

Veltman.

Dit is natuurlijk niet vreemd, eens houdt het krediet op. Dolberg mag dan de koning van het trainingsveld zijn, maar uiteindelijk gaat het erom, wat je in die 90 minuten tijdens een wedstrijd presteert.

Wat ik wel jammer vind (en ook onnodig) dat Schuurs geslachtofferd is. Wat lengte tegen Akpom is wel handig.

Het gaat wat Dolberg betreft wel steeds meer lijken op een vorm van kapitaalvernietiging. Verhuur van b.v. Perr Schuurs en/of Kasper Doberg aan een club als FC Twente zou ik niet zo vreemd vinden.
Ik hoop van harte dat Ajax vanavond de eer van voetballend Nederland hoog houdt. Dat kunnen we wel gebruiken na het teleurstellend optreden van PSV tegen FC Basel in de voorronde Champions League en de afgang van FC Utrecht in de Europa League tegen Zrinjski Mostar.

Ik zou zeggen verhuur hem dan aan Bayer Leverkusen en Bosz, maar die willen zeker een koopoptie in het contract.

Dolberg raakt geen pepernoot meer na het seizoen onder Peter Bosz. talent maar laat te weinig zien. Goed dat hij op bank zit.. Hij heeft genoeg kansen gehad bij Ajax, maar heeft nooit zijn niveau gehaald na zijn langdurige blessure onder Peter Bosz meer gehaald

Als Ajax wint geeft dit Ten Hag ammunitie om Veltman in de basis te houden. 😬Überhaupt het hele centrum komt tekort; maar met deze 4 voorin boeit dat weinig tegen PAok hopelijk.

Ten Hag kiest voor ervaring met Veltman in het centrum. Schuurs zag er nou ook niet bepaald goed uit bij die 1e tegengoal en qua lengte hadden we er ook niets aan bij die 2-1 van Paok. Dat gezegd hebbende hoop dat Ajax niet al te veel dode spelmomenten tegen krijgt want lengte is zo echt een issue. Zelfs voorin geen lengte om mee te verdedigen bij corners.

Mbt Dolberg, ach die is gewoon niet fit genoeg anders had ie wel op de bank gezeten denk ik. Ten Hag is er heus niet op uit om kapitaal te vernietigen. Ik zie in dit soort potten ook veel liever Huntelaar er in komen.

Zo.. heb ik nog wat gemist tijdens de voorbeschouwing? Is Dolberg wel gewoon fit?

Beetje dubbel gevoel bij. Enerzijds, Dolberg presteert beduidend minder dan Huntelaar. Anderzijds, door Dolberg nu op de tribune te zetten geef je een signaal af. Dat signaal komt het toch al zo broze zelfvertrouwen van Dolberg niet ten goede. Het is jammer dat zo'n exceptioneel talent niet tot zijn recht komt in een aanvallend team als Ajax. Ik denk dat de beste oplossing is voor Dolberg, hoe jammer ook, dat hij een deurtje verder gaat kijken.

Ah, verhuur hem een jaartje aan Twente.
Kunnen wel een goede spits gebruiken die weer wat vertrouwen moet tanken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Ajax78
4.AZ76
Voor de complete stand: Eredivisie

34 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Zondag 25 augustus
Fenerbahçe wil Jerome Boateng op huurbasis overnemen van Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren