‘Hendrix door moeizame onderhandelingen opnieuw in beeld als alternatief’

Dinsdag, 13 augustus 2019 om

Jorrit Hendrix werd een paar weken geleden voor de eerste keer in verband gebracht met een transfer naar Bologna. De afgelopen tijd bleef het stil rondom de controleur van PSV, maar La Gazzetta dello Sport suggereert dinsdag dat de middenvelder nog niet is vergeten in Italië.

Nicolás Domínguez geldt eigenlijk als eerste keus bij Bologna, maar i Rossoblu komen er maar niet uit met zijn huidige werkgever Vélez Sarsfield. Door blessures bij Blerim Dzemaili en nieuwkomer Jerdy Schouten begint de tijd nu te dringen, waardoor de club mogelijk toch weer uit zal komen bij Hendrix.

Een aantal weken geleden werd er gesproken over een transfersom van zeven à acht miljoen euro voor Hendrix, al is niet duidelijk of dat bedrag nog steeds op tafel ligt. La Gazzetta dello Sport voegt dinsdag toe dat de onderhandelingen tussen Bologna en PSV nu zo lang stil hebben gelegen dat het mogelijk moeilijk wordt om de gesprekken weer op te starten.

Of Hendrix zelf openstaat voor een vertrek bij PSV blijft ook de vraag, al is hij dit seizoen voorlopig zijn basisplaats wel kwijtgeraakt aan Érick Gutiérrez, die in de Eredivisie tweemaal mocht opdraven en ook in de Europa League-wedstrijd tegen FK Haugesund bij de eerste elf hoorde. Met de bijna weer fitte Ibrahim Afellay komt er bovendien een extra concurrent aan, terwijl PSV dinsdagmiddag bekend heeft gemaakt dat Ryan Thomas de groepstraining inmiddels ook heeft hervat.


Poll

Denk jij dat Jorrit Hendrix deze zomer nog gaat vertrekken bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Ik hoop dat dit waar is. Hendrix komt zo ongelooflijk veel te kort voor PSV.

13 augustus 2019 om 16:29

Heeft het anders prima gedaan een paar seizoenen. Het is geen spelverdeler, maar een type stofzuiger en zo moet je hem ook beoordelen. Jagen, ballen afpakken en direct inleveren.

13 augustus 2019 om 17:04

Precies zoals jij het zegt Inti. Hij is sterk in die punten die je opnoemt. En laat dat nou net in Italië zeer gewaardeerd worden. In Nederland worden er gewoon vaak andere dingen verwacht van je.

13 augustus 2019 om 17:35

Inti

Precies! Prima speler die naast een vormgever kan spelen. Maar hopeloos als vormgever.

13 augustus 2019 om 17:59

Inderdaad Constant. En nu speelde hij naast nog een stofzuiger in plaats van een spelverdeler. En we weten: 2 stofzuigers naast elkaar dat is niet slim. Zo komen ze beide niet tot hun recht. MVB heeft dat ook eindelijk ingezien.

13 augustus 2019 om 16:32

Hendrix is net als Rosario een prima speler voor de Nederlandse top. Je moet alleen niet verwachten dat ze het spel gaan maken. Van Bommel prutste vorig seizoen met hoe hij Hendrix gebruikte

Zou voor beide partijen goed zijn. PSV vangt een extra-tje en Jorrit kan genieten van het leven / voetbal in Italië.
Paar jaar geleden was vond ik hem goed met veel potentie maar die potentie is er helaas nooit echt uitgekomen.

Hebben ze daar geen televisie of zo. Komt toch zwaar tekort voor de Italiaanse competitie, zeker als je er ook nog eens circa 7 miljoen voor moet betalen.

13 augustus 2019 om 15:34

Hendrix komt helemaal niet tekort voor de Italiaanse competitie. Hij kan makkelijk mee met het rechterrijtje daar, dat stelt nou echt niet bijster veel voor. Bologna heeft deze zomer ook Denswil en Schouten gehaald, dat zijn nou ook niet bepaald wereldtoppers. En Mitchell Dijks is daar zelfs één van de belangrijkste spelers. Nou, dan kan Hendrix dat niveau ook echt wel aan.

13 augustus 2019 om 16:41

Er is een hoop Nederlandse 'middelmaat' die in Italië tot bloei komen in de subtop dan wel rechter rijtje. Denk aan een Dijks maar ook Nuytinck bijvoorbeeld. Hendrix lijkt me net zo'n speler, zit minder voetbal in maar daar hebben ze daar maling aan en hij is altijd erg fel, iets wat PSV nu wel eens ontbeert.

13 augustus 2019 om 15:34

Sstt straks leest Bologna nog mee. Gun Hendrix die stap wel naar de Serie A. Kan PSV met het geld van Lozano en Hendrix een betere vervanger voor hem halen.

13 augustus 2019 om 15:38

Waar onze toppers bij de Top 3 blijven; Tadic - Berghuis - Bergwijn - Ziyech - Malen - Neres

Gaan middelmatige voetballers zoals Lozano / Hendrix / Kluivert / Denswill / Younes naar de Serie A.
De Ligt als topper ging wel naar de Serie A maar met Juve zit hij bij een absolute topclub, die in speelronde 22 al kampioen zullen zijn....

13 augustus 2019 om 15:47

Lozano hoort gewoon bij het eerste rijtje.

13 augustus 2019 om 15:58

Lozano middelmaat reageer dan gewoon niet

13 augustus 2019 om 16:08

Kluivert was ook gewoon een topper bij ajax daarom was er alles aan gelegen om hem in Amsterdam te houden wat niet gelukt is.

13 augustus 2019 om 16:35

@Robinho Kluivert was absoluut nog geen topper. Stond bekend als een toptalent in Amsterdam, maar was echt nog geen topper. Stond ook niet eens altijd in de basis en met goals tegen clubs uit het rechterrijtje ben je imo ook (nog) geen topper.

13 augustus 2019 om 16:41

leuk rijtje Nufc_u2, maar als je een verdedigende middenvelder zoekt hebt ik liever Hendrix

Zie hem zich in Italië eigenlijk wel in Oranje spelen. Als De Roon dit kan zie ik Hendrix dit ook wel lukken.

13 augustus 2019 om 16:10

De roon is echt wel een paar klasse beter naar mijn gevoel. En dan zou van de beek of wijnaldum of frenkie moeten gaan banken en dat denk ik niet

13 augustus 2019 om 16:27

De Roon is echt geen Oranje materiaal. Echte middelmaat. Hendrix is een prima speler, maar je moet hem wel in zijn kracht gebruiken. Gewoon stofzuigen en ballen afpakken en direct inleveren. Dit soort spelers worden erg onderschat, maar zijn erg belangrijk om in je team te hebben. Het kunnen niet allemaal Messies zijn.

13 augustus 2019 om 16:28

Nee, dan zou De Roon moeten gaan banken. Koeman speelt met een controleur naast De Jong en Wijnaldum en wil dit tijdens de wedstrijd wel eens omzetten naar een aanvallender variant met Van de Beek voor die controleur. Maar in principe kan Hendrix de concurrentie met De Roon aan gaan voor dat plekje op het middenveld.
Zo erg goed vind ik De Roon ook weer niet. Hendrix is ook geen wereldtopper, maar in die rol zal hij zich in Italië prima thuis voelen. En als De Roon dan opgeroepen wordt, waarom Hendrix niet?

Hoop dat ze Hendrix echt gaan nemen, leuke club ook voor hem. Harde werker, maar komt gewoon zwaar niveau tekort als je Europese aspiraties hebt. Even was het gerucht daar dat Bologna ook Rosario wilde overnemen. Jammer dat dat niet het geval is, ook Rosario ben ik onderhand liever kwijt dan rijk. Ik zie het grote toptalent gewoon niet in hem. Veel te veel overtredingen nodig, geen verfijnde baltechniek en de oplossing naar voren komt ook niet nadrukkelijk van hem.

Dat PSV nu opnieuw een aanvaller gaat halen met de Lozano-centen is jammer. Naar mijn idee heb je met Malen, Bergwijn, Bruma en daarachter Gakpo, Piroe, de nu geblesseerde Lammers en Aboukhlal genoeg achter de hand. Waar wil je Stengs in hemelsnaam kwijt, zeker als je daar de maximale hoofdprijs voor gaat betalen? Richt je liever op het middenveld en kom daar met een ‘gevestigde naam.’ Onder Van Bommel zal de Mexicaanse connectie wel wat dunner worden, maar ik zou graag zien dat Victor Guzman of Rodolfo Pizarro het middenveld komen versterken. Of de eveneens vaak genoemde Hans Vanaken terug naar Psv. Op het middenveld heb je echt wat anders nodig nu. Met Rosario, Hendrix en ook Afellay blijf je zwak; ik geloof wel in Gutierrez en Ihattaren, maar die hebben wel een sterke speler naast zich nodig om uit de verf te komen momenteel.

13 augustus 2019 om 16:49

Rosario heeft gewoon een dipje

13 augustus 2019 om 19:22

Ik zou ihattaren gewoon eens een wedstrijdje of 5 in de competitie laten starten. Het schijnt overigens dat Affelay dicht tegen wedstrijdfit aan zit, die heb je dan achter de hand voor Europese wedstrijden Ihattaren een dipje hebben.

Met de Lozano centen zou ik overigens nog steeds wel een aanvaller halen. 42 miljoen - 12 miljoen = 30 miljoen. (30miljoen / 100) * 20% (doorverkoop?) dan houd je wel een leuk bedrag over om te investeren in de toekomst, zowel in de aanval als eventueel het middenveld toch?

14 augustus 2019 om 00:00

Ihattaren zou ik ook het vertrouwen geven. Je hebt zo'n Doan niet nodig, inderdaad heb je bij een terugval van Ihattaren ook Afellay achter de hand, waar ik dus als basisspeler niet op zou bouwen. Maar investeren in een nieuwe aanvaller? Vorig jaar had je met De Jong, Lozano en Bergwijn je vaste aanval en was Malen een tevreden stand-in met perspectief op meer. Nu heb je Bruma, Malen en Bergwijn, waarom heb je dan aan Gakpo, Piroe en Abouklhal niet voldoende vervangers? Vergeet bovendien niet dat Lammers nog hersteld en volgend jaar Romero ook zijn transfersom nog moet waar gaan maken. Het slaat in mijn ogen nergens op dat je dan een peperdure Stengs gaat halen, nóg een een speler a la Bergwijn, Malen, Gakpo en Bruma trouwens.

Hendrix heeft nu de kans, ik zou zeggen grijp hem, want over 3 jaar speelt hij bij Utrecht of Twente

Dat is zijn top, als je er nu wat geld voor kan krijgen, dan is het voor die jongen ook leuk om een keer een avontuur in het buitenland mee te maken

Meer zit er echt niet in, en als ik al mensen hier over Oranje horen praten, heb ik mijn humor hoogtepunt momentje van de dag al gehad

Als je er pakweg 5 miljoen voor kan krijgen kun je misschien een speler halen met wat meer perspectief, en mogelijkheid tot groei

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bologna

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
R. OrsoliniAanvaller378
R. PalacioAanvaller357
N. SansoneAanvaller334
F. SantanderAanvaller241
S. BrezaKeeper00
M. MollaKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bologna.

49 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Zondag 9 augustus
Door de komst van Nathan Aké is John Stones verder weggezakt in de pikorde van Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren