Feyenoord reist zonder Leroy Fer, Dylan Vente en Yassin Ayoub naar Georgië

Dinsdag, 13 augustus 2019 om

Feyenoord stapt dinsdag in het vliegtuig naar Georgië, waar donderdag de return van het Europa League-voorrondetweeluik met Dinamo Tbilisi op het programma staat. Trainer Jaap Stam neemt 22 spelers mee voor deze wedstrijd, zo maken de Rotterdammers dinsdagmiddag bekend via de officiële kanalen.

Onder meer Leroy Fer, Dylan Vente en Emil Hansson zijn niet van de partij in Georgië. De eerste twee kampen met fysieke klachten, terwijl Hansson in verband wordt gebracht met een vertrek bij Feyenoord. Ook Yassin Ayoub moet verstek laten gaan voor de Europese return: zijn vrouw staat op het punt van bevallen en de middenvelder blijft daarom achter in Nederland.

De al langer afwezige Nicolai Jörgensen, Jens Toornstra en Sven van Beek zijn evenmin van de partij, net als nieuwkomer Rick Karsdorp. Zijn komst op huurbasis van AS Roma kwam te laat rond om hem nog in te kunnen schrijven bij de UEFA. Daartegenover staat wel de aanwezigheid van de talenten Crysensio Summerville, Marouan Azarkan en Denzel Hall.

Feyenoord en Dinamo Tbilisi treffen elkaar donderdagavond om 18.30 uur in het Boris Pajtsjadzestadion en de bezoekers hebben de beste papieren om de laatste voorronde te bereiken in handen. De Rotterdammers wisten afgelopen donderdag immers in eigen huis al met 4-0 te winnen van de Georgiërs. De winnaar van het tweeluik neemt het in de volgende rond op tegen Hapoel Beer Sheva of Norköpping.

Volledige selectie Feyenoord:

Doel: Kenneth Vermeer, Nick Marsman, Justin Bijlow

Verdediging: Ridgeciano Haps, Jan-Arie van der Heijden, Tyrell Malacia, Calvin Verdonk, Eric Botteghin, Lutsharel Geertruida, Denzel Hall

Middenveld: Liam Kelly, Renato Tapia, Orkun Kokcü, Wouter Burger, Achraf El Bouchataoui

Aanval: Luciano Narsingh, Steven Berghuis, Sam Larsson, Luis Sinisterra, Naoufal Bannis, Marouan Azarkan en Crysencio Summerville.

De transferstargets van Feyenoord onder de loep
Meer video's

Poll

Denk jij dat Feyenoord nog in de problemen gaat komen tegen Tbilisi?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door fvddb)

onderbezet middenveld.

Denk dat stam gaat spelen met kokcu tapia en kelly/burger

13 augustus 2019 om 14:07

Dat lijkt me sterk. Met 3 spelers ga je die wedstrijd niet winnen.

13 augustus 2019 om 14:10

Hoezo niet? Tapia en Kokcu zijn prima spelers Modric!

13 augustus 2019 om 14:25

Sulejmanii, hij bedoelt met 3 spelers in totaal Flauw grapje haha, al denkt ik dat dat wel het middenveld gaat worden.

13 augustus 2019 om 14:59

We hoeven niet te winnen, zolang ze er maar minder maken dan 4

13 augustus 2019 om 17:51

Het liefst wel.. het gaat ook om het morele. Als je er met 3-1 afgaat ofzo werkt dat niet in je voordeel. Al hoewel het is en blijft Feyenoord. Je weet nooit wat voor reactie je gaat krijgen.

13 augustus 2019 om 18:24

Jullie moeten wel winnen! Die gasten kunnen er niks van en de punten hebben we keihard nodig.

13 augustus 2019 om 14:10

Je hebt niet zoveel andere keus. Alsnog een middenveld wat goed genoeg moet zijn om niet 5-0 te verliezen overigens.

13 augustus 2019 om 17:52

Als dat gebeurt dan ben ik echt werkelijk klaar met dit seizoen.

Als je na 60minuten niet achterstaat zou ik het vet vinden als Summerville, AEB en Azarkan of Hall wat minuten gaan krijgen.

13 augustus 2019 om 14:20

Hallo het is geen oefenpotje, ook donderdag staan er gewoon Europese punten op het spel en moet er gewonnen worden.

13 augustus 2019 om 14:26

Zijn grote talenten waarmee je prima kan winnen.

13 augustus 2019 om 16:55

Als je er prima mee kunt winnen kan die ze beter in de competitie opstellen 😜

13 augustus 2019 om 15:02

Vooral Azarkan ben ik zeer benieuwd naar. Maakte een sterke indruk in de oefenwedstrijd die ik gezien heb en smaakt naar meer.

Je mag dit in een leeg en troosteloos stadion met een 4-0 voorsprong natuurlijk nooit of te nimmer weggeven. Tbilisi kon overigens nog prima voetballen toen we ze de ruimte gaven, maar los van afstandspogingen (en een enkele gevaarlijke corner) kwamen ze ook niet dichtbij. Verwacht dat wij ook sowieso wel scoren.

Wel een snel reisje weer voor Summerville, Azarkan en Hall, die afgelopen weekend alweer terugkwamen uit Kroatie voor een toernooi met de O19.

Ik zou zo spelen, eventueel Bijlow laten keepen. Haps even weer rust geven.

Vermeer
Geertruida Botteghin Van der Heijden Malacia
Tapia Kokcu Burger
Narsingh Berghuis Sinisterra

13 augustus 2019 om 14:20

Niet Berghuis een potje rust geven en Bannis laten starten? Narsingh zou hem lekker kunnen bedienen.

13 augustus 2019 om 15:00

Je moet natuurlijk wel dreiging hebben. En bannis er nu al inzetten is erg gewaagd

Fer die met fysieke klachten kampt? Dat is iets nieuws.....

13 augustus 2019 om 14:27

Hij krijgt gewoon rust. Feyenoord is zo goed als door, dan hoef je hem niet onnodig te belasten. Zal in het weekend gewoon weer van de partij zijn.

13 augustus 2019 om 14:31

Ik hoop het want een middenveld met of zonder Fer is een groot verschil.

13 augustus 2019 om 14:58

Hij heeft afgelopen jaar natuurlijk ook bar weinig wedstrijden gespeeld, was geblesseerd. Die is fysiek nog niet klaar om zoveel wedstrijden te spelen. Verstandig van Feyenoord om rustig aan te doen en dus geen risico's te nemen. Zeker niet voor zo'n wedstrijd. We hebben al genoeg geblesseerden op dit moment, daar willen we Fer ook niet bij hebben.

13 augustus 2019 om 15:08

Fer heeft bovendien ook een stuk meer minuten gemaakt dan uberhaupt de bedoeling was. Overigens heeft hij nog wel gewoon veel potjes bij Swansea gespeeld, maar lag hij er gewoon vanaf februari enkele maanden uit.

13 augustus 2019 om 16:42

Wat voor fysieke klacthten heeft Fer dan?

Ondanks dat het stadion nagenoeg leeg zal zijn (behoorlijk sfeerloos en vooral saai om naar te kijken) heb ik toch wel erg veel zin in deze wedstrijd. Ik hoop dat Feyenoord de lijn door kan trekken zoals de vorige keer tegen deze club. Zoals te zien is, gaan er de nodige talenten mee. Ik hoop echt dat ze speelminuten gaan krijgen.

Ik hoop op de volgende opstelling, omdat ik het simpelweg niet langer aan kan zien dat van der Heijden in het elftal staat. En dan hoop ik dat daarnaast Azarkan en Summerville gaan invallen.

Is Vente trouwens nog steeds "geblesseerd"? Of gepasseerd? Ik hoop het laatste eigenlijk.

update: Edgar lé heeft zojuist zijn contract getekend. Hij gaat spelen met rugnummer 32. Zal zo wel bekend worden gemaakt via de kanalen van Feyenoord.

Vermeer
Hall
Geertruida
Botteghin
Haps
El Bouchatao
Tapia
Kokcu
Narsingh
Berghuis
Sinisterra

Crysencio Summerville, ik ken hem niet maar met zo'n naam verdien je het om in de basis te staan.

13 augustus 2019 om 15:02

Is snel, maar fysiek nog niet zo goed. Is uiteraad dan ook nog maar 17 dus dat komt wel. Tijdens zijn uitleen periode aan dordrecht maakte hij wel veel indruk, vooral met zijn snelheid

Des Nederlands het onderschatten en met een b 11 spelen. En dan op je 'mondje ' gaan! Mag toch hopen van niet!

13 augustus 2019 om 15:47

Verliezen is niet eens zo erg. Echter moeten ze wel aanvallend spel op de mat leggen. Maken ze een doelpuntje, moet het wel heel gek lopen willen ze eruit vliegen.

13 augustus 2019 om 17:54

Verliezen is wel erg voor evt punten. Ook voor het morele aspect. Mag gewoon niet gebeuren dat je nu nog met de hakken over de sloot doorgaat.

Ik hoop en ik verwacht dat Stam met Kelly begint ipv Burger.
Ik heb Burger nou al aardig wat minuten zien maken en ik kan maar één ding concluderen: Kan er geen klote van. Ook tegen Heerenveen was het weer rampzalig.
Geef dan maar eens Kelly de kans, die is op stevig aandringen van Stam naar Feyenoord gekomen maar heeft geen minuut gespeeld nog.

13 augustus 2019 om 16:34

Heb je hem in de o19 ook aan het werk gezien? En in de voorbereiding? Als je hem daar aan het werk hebt gezien, weet je zelf ook wel dat je echt onzin uit aan het kramen bent. Lekker op 2potjes beoordelen.

13 augustus 2019 om 16:54

O19 niet. Daar kan ik niet zoveel mee. Dat is een heel ander niveau, waar ook veel minder wordt gevraagd.

Puur kijkend naar de voorbereiding en de officiele minuten kan ik niet anders concluderen dat hij er geen klote van kan.
Misschien komt het nog maar voor nu komt die zwaar tekort. Zo iemand moet je een seizoen verhuren, dan weet je tenminste wat je in huis heb.

13 augustus 2019 om 17:01

''puur kijkend naar de voorbereiding...''

Southampton overgeslagen toevallig dan zeker? Tegen Sparta is 'ie negatief naar voren gekomen omdat hij die gozer niet neerhaalde, maar speelde verder solide. Dus geen klote? Jeetje, zeg. Tegen Heerenveen inderdaad slecht en mag gezegd worden. Maar zo gaat het ook met talent.

13 augustus 2019 om 17:10

Eens dat hij een seizoen verhuurd moet worden, net als de andere talenten. ( El Boucha, Azarkan, Summerville, Bannis etc.)

Maar beetje onzinnig om te stellen dat je niks kan met de o19 potjes, dat is op dit moment juist de meest eerlijke manier van beoordelen. Daar heeft hij veel meer potjes gespeeld. Hij blonk regelmatig uit in de o19, dan kan je echt wel wat.

Ik geloof niet dat je de voorbereiding hebt bekeken. Mgmv geeft het ook al aan. Hij heeft in de voorbereiding een goeie indruk gemaakt.

Ik krijg toch een heel naar gevoel hierbij. Met een B-team naar een afgelegen oord gaan. Hou mijn hart vast.

13 augustus 2019 om 16:43

Met een b team? Er mist toch maar 1 basis speler van vorige week?

13 augustus 2019 om 16:47

B-team op basis van wat, omdat Fer er alleen niet bij is? Karsdorp mag nog niet spelen pas in de groepsfase idem voor Johnston. Voorderest is iedereen er gewoon bij waarmee Feyenoord al van Tbilisi heeft gewonnen. Dus waar haal jij en andere B-team vandaan als ik vragen mag, omdat Stam jeugd mee neemt? Dat betekend dan ook dat ze gelijk gaan spelen?

Echt soms zoveel vragen op mensen hun reacties hier..

Ik zie Feyenoord hier ook nog wel winnen want ze hebben thuisvoordeel en Dinamo gaat hoe dan ook nog meer ruimte weggeven en daar kan de snelle Narsingh wel van profiteren in de omschakeling. Voor de Europese punten voor NL is een overwinning zeer welkom en eigenlijk wel een vereiste.

13 augustus 2019 om 17:57

Ik zie Feyenoord hier ook nog wel winnen want ze hebben thuisvoordeel? Je weet dat Feyenoord uit moet. Ik hoop dat ze winnen. Zowel voor de NLse punten en voor het morele aspect. Je moet toch niet aan denken dat je met een 4-0 voorsprong er nog uitvliegt of maar nipt doorgaat.

13 augustus 2019 om 18:18

Er zitten anders 140 Feyenoord supporters in het stadion en niemand van Dinamo Tbilisi 😉

13 augustus 2019 om 18:50

Hahaha.. oke oke je hebt gelijk. Kan me idd niet voorstellen dat ze het nu nog uit handen geven. Jij ook succes vanavond, heb toto gezet dat Ajax minimaal 3x scoort.

Het middenvel lijkt nu wel weer mager hoor, en met al die blessures die er bij ons rondlopen gaat er echt iets mis met de training.

En je zag tegen Heerenveen dat Fer erg gemist werdt want die Burger is best een leuke jonge en voetballer maar niet op het niveau van Feyenoord jammer genoeg.

We zullen het vast weer moeilijk krijgen dit weekend.

Stam je gaat mij toch niet wijs maken dat Larson mee mag gaan. Ik wil geen enkel kritiek geven op spelers maar deze speler kan beter meteen verkocht worden dan een Hansson. Je bent toch echt wel op je achterste gevallen als deze speler de deur wordt gewezen die niet eens een fatsoenlijke kans heeft gehad en een Larson die week in week uit toont dat je maar met 10 man speelt laten staan. . Idem met Ayoub die ook niet goed is om voor Feyenoord te spelen. Geef dan een jeugdspeler de kans daar moeten we het van hebben. Maar met Larsen erin wordt ik echt door en door triest van wat hij laat zien. Azarkan en Summerville en El Boucha zijn spelers met potentie waar je iets aan hebt voor de toekomst zet die er maar in. Zelf Bannis sla ik 100% beter aan dan Larson die er gewoon met de pet naar gooit. Snap niet dat zo'n speler zover is afgezakt na zijn periode bij Heerenveen toen hij echt wel redelijk goed was. Ik heb die Hansson hele goede dingen zien doen en jammer dat Feyenoord dan spelers haalt die minder zijn zoals Kelly en een jeugdig talent weer weg stuurt. Wordt eens wakker daar en koester de jeugd eens.jammer dat Burger ook al meteen wordt afgemaakt terwijl die echt wel klasse in huis heeft. Die komt er heus wel heb maar geduld ondanks dat hij nog niet zo goed draait.
En zeker er moet daar wel gewonnen worden in belang van de punten voor het Nederlands Voetbal. PSV en Ajax kunnen niet alleen maar de punten blijven binnenhalen voor de andere clubs waarbij jammer genoeg FC Utrecht al weer uitgeschakelt is wat toch wel een domper was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

76 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Feyenoord 2 0 0 0
2018/2019 Swansea City 25 1 4 0
2017/2018 Swansea City 20 1 5 0
2016/2017 Swansea City 34 6 9 0
2015/2016 Swansea City 11 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Stam verrast met debutant en vier buitenspelers in opstelling Feyenoord

Feyenoord treedt zondagmiddag met Liam Kelly in de basis aan tegen FC Utrecht. De middenvelder verschijnt voor het eerst aan de aftrap in de Eredivisie. Voor aanwinst Edgar Miguel Ié is...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 18 augustus
Franck Ribéry heeft, ook na het afwijzen van PSV, over belangstelling weinig te klagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren