Sevilla neemt na zeven maanden afscheid van Maximilian Wöber

Dinsdag, 13 augustus 2019 om 12:56Yanick Vos • Laatste update: 13:09

Maximilian Wöber heeft Sevilla na ruim een halfjaar al verlaten. De club uit LaLiga meldt dinsdag dat er met Red Bull Salzburg een akkoord is bereikt over de transfersom van de Oostenrijkse verdediger. Volgens diverse Spaanse media is een transfersom van twaalf miljoen euro gemoeid met de overstap van de ex-Ajacied. Bij die Roten Bullen wordt Wöber herenigd met zijn ex-ploeggenoot Rasmus Kristensen. De 21-jarige centrumverdediger tekent een contract voor vijf seizoenen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door pietverdriet)

Zijn niet echt winstgevende Transfers geweest voor die jongen. Hij's wel een bak aan ervaring rijker. Goede meedogenloze verdediger. Ik hoop dat hij nu wel kan slagen daar!

13 augustus 2019 om 13:12

Sevilla heeft anderhalf miljoen euro winst op hem gemaakt. Maar niettemin het blijft wel een miskoop natuurlijk van ze. Ook bizar om zo kort te kans te krijgen. Nu kan Wöber weer lekker Duits communiceren. Waarschijnlijk was hij bij Sevilla niet op zijn plek. Wel een legendarische Champions league campagne van Ajax gemist.

13 augustus 2019 om 13:16

Wij hebben hem ook gemist tijdens de legendarische campagne. Was voor beide partijen beter geweest als Wober was gebleven. Deed het bij Ajax als hij er moest staan toch altijd zeer aardig en was beter dan Magallan. Zonde dat hij zelf weg wilde toen Sevilla zich meldde.

13 augustus 2019 om 13:42

Ik had Wã¶ber ook graag behouden maar aan de andere kant hadden we dan nu misschien Martã­nez niet gehad (en daar ben ik tot nu toe ook wel gecharmeerd van).

13 augustus 2019 om 13:53

Was beter geweest ja want Magallan maakte letterlijk nogal wat uitglijders toen hij inviel. Literally, you had one job Magallan en dat was al teveel. Lag wel vast aan organisatie als geheel die al vermoeid was maar goed, Magallan stond er niet.

13 augustus 2019 om 14:45

Onzin.

Tegen Tottenham blunderde De Ligt 4 keer waardoor er 2 tegendoelpunten vielen.

- Druk zetten diep op de helft van de tegenstander
- Voorbij gedribbeld worden

- Persoonlijk duel verliezen door te laat in te komen
- Te laat een block zetten op het schot van Moura

Maar nee De Ligt is een godenzoon en iedereen wilt hem. En voor de rest praat iedereen elkaar na als het gaat om de 50 minuten die Magallan tot nu toe heeft gespeeld. Jammer dat mensen tegenwoordig niet meer zelf nadenken.

De Ligt is een supertoptalent maar na Juventus uit was het verdedigend niet veel meer. Waarschijnlijk wist Riola toen al dat het Juventus zou worden en was De Ligt al met zijn gedachten bij Juventus (zelfde met Ronaldo het seizoen ervoor, daarnaast was Riola al een tijd bezig met Barcelona zonder succes).

13 augustus 2019 om 15:07

Het centrum in de tweede seizoenshelft was Blind en De Ligt. Hij had niet eens een basisplek gehad. Hij oogt beter als Magallan en een stuk meer potentie gezien zijn leeftijd. Toch stond Magallan wel in de basis van de Zuid Amerikaanse Champions league finale. Eigenlijk konden we daar al zijn eerste fout zien. Hopelijk wordt het nog wat maar ik vrees dat er soms een Latijnse miskoop bij zit. Cassiera voor 5 miljoen gehaald en Sanchez voor 5 miljoen. Altijd een gok hoe het uitpakt. Meestal bakt het goed uit.

Wel een lekkere club om als Oostenrijker terecht te komen denk ik. Hoop dat ie veel aan spelen toekomt en zich ontwikkelt tot een topper.

13 augustus 2019 om 13:10

Fysiek mag Wöber nog wel groeien vind ik.

Dat vind ik dan wel verrassend. Hij kan toch wel Europese subtop spelen.
Al is RB Salzburg geen slechte club, ze hebben Europees al laten zien een aardig potje te kunnen ballen.

Haha wat een grap. Nooit geweten wat Sevilla in hem zag. Ze hebben Ajax nog in juni afbetaald want in dat halfjaar dat hij er speelde was eerst nog op huurbasis. Echt slecht beleid van Sevilla. Eerst Promes en nu Wöber zo snel exit.

13 augustus 2019 om 13:17

Ach uiteindelijk maken ze een kleine winst op Wober en een klein verlies op Promes. Al met al nu ook weer niet heel slecht. Voor beide transfers viel ook wel iets te zeggen. Dat het vervolgens niet lukt met beide heren kan gebeuren. Echter als je aan het eind amper verlies hebt is het ook geen drama.

13 augustus 2019 om 13:52

Dit zie je vaak als spelers heel snel alweer hun flops doorverkopen, dan ligt de hype en het goede spel van de 1-2 seizoenen daarvoor (zoals hier bij Ajax) nog vers in het geheugen en zakt de prijs niet zo hard. Na 2-3 slechte seizoenen is die herrinnering weggezakt en wordt het al moeilijker om te slijten.

13 augustus 2019 om 16:26

Volgens mij brengt die nieuwe sportieve directeur, Monchi, altijd wel een hele lading met nieuwe spelers met zich mee. Als je dan ook nog een mini winst kan maken op je ‘miskoop’...

Nog steeds maar 21 jaar. Slimme keuze om bij de topclub van je thuisland te gaan spelen. Tenminste 6 wedstrijden Champions league waardoor hij zich op het hoogste niveau kan ontwikkelen. Ik ben benieuwd wat die jongen nog gaat brengen. Heeft absoluut potentie.

13 augustus 2019 om 13:14

Als Ajax daadwerkelijk de Champions league gewonnen had, kwam Oostenrijk op positie 11 niet in aanmerking voor een rechtsreeks CL ticket. Omdat Ajax als CL winnaar zich dan niet rechtstreeks had geplaatst voor de CL via de competitie. Nu zijn de rollen omgedraaid. Het kan raar lopen in het voetbal..

13 augustus 2019 om 13:24

Echt jammer inderdaad

13 augustus 2019 om 13:26

Wij zouden ons als Nederland eerder druk moeten maken hoe het überhaupt kan dat Oostenrijk bovenons staat in de Europese ranking. Dat is ergens al een beschamend iets an sich.

13 augustus 2019 om 13:31

Dr. Mario. Dat komt door prestaties als die van bijv. Fc Utrecht en Psv ook dit jaar gelijk weer tentoonspreiden.

13 augustus 2019 om 13:43

Tja, de Oostenrijkse competitie is gewoon van een hoger niveau dan de Nederlandse. Pijnlijke conclusie, maar zolang we blijven verliezen van laag-geplaatste teams zal dat zo blijven.

13 augustus 2019 om 14:02

@Linksebuiteadem, Mwa, dat waag ik te betwijfelen. RB Salzbirg zou in Nederland meedoen om de eerste 4 plaatsen maar de rest is echt van een matig niveau. Dat hebben we vorig jaar nog gezien met Strum Graz tegen Ajax, die konden het Ajax geen seconde moeilijk maken. Niet dat de rest van onze ploegen nou zo fantastisch is, maar de top in Nederland is van een prima kwaliteit en een stuk sterker dan de Oostenrijkse broeders. Ben ik van overtuigd.

13 augustus 2019 om 14:15

"het kan raar lopen in het voetbal"

Inderdaad, maar het meest rare aan het verhaal is dat Ajax in de champions league finale had moeten kunnen staan

13 augustus 2019 om 14:27

Dr Mario, dat is nou precies het probleem. De top 2 in Nederland is wel van hoger niveau dan de top 2 in Oostenrijk. Maar daaronder is de Nederlandse competitie gewoon van bizar laag niveau en wordt structureel verloren van ploegen als trencin, petrolul en zrjinski Mostar.

13 augustus 2019 om 14:37

En ook de top 2 laat met verliezen van Basel en gelijkspelen tegen Paok dure punten liggen...

13 augustus 2019 om 15:15

Lask Linz de nummer twee van Oostenrijk kon wel winnen in Basel. Waarschijnlijk had Van Wolfswinkel nu 3x een open kopkans voorlangs gekopt. PSV had in geen slechtere fase aan het toernooi kunnen beginnen. Geen verdediging en geen middenveld. Misschien hebben Oostenrijkse clubs sneller hun selectie op orde. We doen toch iets niet goeds in Nederland. Al had Utrecht tegen Pec Zwolle net als tegen Zrinjski Mostar ook 40 kansen nodig om te scoren. Is geen pech maar gebrek aan echte killers. En verdedigend zo naïef.

13 augustus 2019 om 15:34

Pech, niet op tijd selectie rond of een andere reden, feit is dat Nederlandse clubs veel te wisselvallig zijn.
Het is geweldig dat Ajax afgelopen seizoen en 2 jaar geleden zoveel punten pakten, maar het wordt wel aardig teniet gedaan door seizoen 17/18 en 15/16.
Idem voor Psv, al zijn die wat constanter (maar wel constant slechter). Zij hadden in 15/16 een goed europees seizoen, maar daarna een slecht seizoen en zelfs een seizoen met 0 punten.

Ik heb voor de aardigheid eens de punten erbij gezocht en vanaf 14/15 scoorde ajax respectievelijk 14,8,24,1 en 31 punten. Psv scoorde in diezelfde periode 10,18,6,0 en 8.

Er kan eens een moeilijke loting tussenzitten, maar als je de punten van Ajax en PSV van 17/18 bij elkaar optelt en tot 1 komt, moet je het helemaal bij jezelf zoeken. Daar kunnen de overige Nederlandse clubs niet tegen vechten en is het logisch dat landen als Ootenrijk boven Nederland staan

13 augustus 2019 om 20:00

Nou ja, dat jaar ging Feyenoord de CL in en die hebben ook precies 0 punten gehaald. De jaren daarvoor ook precies 0, geen enkel punt in de ranking die voor dit seizoen meetelt. Kan de knvb niet bij voorbaat die club uitsluiten dan? Mag vitesse wel een x meedoen, die pakken immers wel eens punten

Ik snap niet dat je als club zijnde 12 miljoen betaald voor en speler die al bij 2 clubs geen indruk heeft weten te maken.. Oke hij heeft ervaring maar 12 miljoen???

13 augustus 2019 om 13:39

Hij kreeg een blessure, Maar volgens my speelde hy de wedstrijden dat die fit was wel

13 augustus 2019 om 13:40

Met de bizarre prijzen van nu valt het wel mee. Hij is nog maar 21 en als ie zich fysiek ontwikkelt kan het een zeer degelijke voetballer worden. Wat ik vooral niet begrijp is dat koekenbakker magallan ervoor in de plaats is gekomen. Als die 12mil nog oplevert lach ik me rot

13 augustus 2019 om 13:44

Nou, nu overdrijf je schromelijk. Ik vond Wober bij ons echt een goede verdediger en wilde helemaal niet dat hij weg ging (net als heel veel medeajacieden). Dat hij bij Sevilla geen indruk heeft weten te maken, zal ook wel door zijn blessure komen. Door het ijs is hij daar niet gezakt.

Ik had veel liever Wober gehouden en Magallan niet gehaald. En die 12 miljoen zal ook komen doordat Sevilla 10,5 miljoen heeft betaald en wil daar vast iets van 'winst' op maken.

13 augustus 2019 om 13:50

Inderdaad, volgens mij zeggen mensen dat Wöber geen indruk heeft gemaakt omdat hij een paar mindere wedstrijden heeft gespeeld. Was over het algemeen gewoon heel degelijk toen hij speelde en zie er absoluut potentie in. Magallan daarentegen vind ik heel matig, ben het dus ook met je eens dat Ajax Wöber had moeten houden. Vond dat al toen Magallan nog niet eens aangetrokken was.

13 augustus 2019 om 14:19

Precies heren, beter dan Magallan en ik vond het een prima speler.

Even een serieuze vraag aan alle ajax supporters: hadden jullie verwacht dat hij daar zou slagen? Ik niet namelijk

13 augustus 2019 om 13:38

Nee zeker niet. Fysiek nog te licht

13 augustus 2019 om 13:41

Die jongen is 21 en nog steeds een talent. Antwoord op je vraag: ik had zeker verwacht dat Wöber bij Sevilla zou kunnen slagen, maar niet in een half seizoen.

13 augustus 2019 om 15:04

Duidelijk

Deze Wöber gaat over een paar jaar weg voor het drievoudige. Veel potentie en dat RB Salzburg heeft een geweldige scouting. Kijk alleen maar wat ze de laatste jaren aan transfers hebben gedaan. Mooie transfer voor RB Salzburg, misschien wat minder gunstig voor Nederland ivm de coefficiëntenlijst.

Overschatte speler. Heeft zowel bij Ajax en Sevilla nooit indruk gemaakt. Ik snap dan ook niet dat er zo'n bedrag voor hem wordt neergelegd.

13 augustus 2019 om 13:55

Jij hebt weinig wedstrijden van Ajax gezien hè? Bij Ajax zeer degelijk en als je wedstrijden keek zag je echt wel veel potentie. Bedrag volkomen logisch. Juist een ondergewaardeerde speler.

13 augustus 2019 om 14:05

Bijna alles. Gewoon degelijk inderdaad, niet meer dan dat. Hij heeft nooit laten zien dat hij een basisplaats verdiende en viel een aantal keer flink door de mand (o.a. kampioenswedstrijd van PSV). Dus als ik de reacties over hem lees, zeker na zijn vertrek bij Ajax, kan ik gerust stellen dat hij overschat is. Hij hield zich redelijk staande toen Ajax in vorm was maar het is geen speler die de het basiselftal van Ajax of een gelijkwaardige club sterker maakt. De potentie zie ik dan ook niet.

13 augustus 2019 om 16:07

Dan haal je zo’n wedstrijd als PSV uit erbij toen het hele team door de mand viel. Tegen Bayern speelde hij echt een wereldse wedstrijd en toen zag je duidelijk zijn potentie. Heeft inzicht, goede pass en kan goed verdedigen. Snelheid is minder en moet fysiek nog sterker worden.

13 augustus 2019 om 14:06

Benzema hoe kom je aan die wijsheid? Ik baalde van zijn vertrek, prima verdediger die pech had met blessures.

13 augustus 2019 om 14:23

Door hem te zien spelen natuurlijk. Prima als back up, maar niet iemand die Ajax beter maakt.

13 augustus 2019 om 14:37

Benzema er zullen zeker Ajacieden het met je eens zijn, maar ik heb het altijd zien zitten in Wober gewoon een degelijke en sobere verdediger. En ook nog super jong, meer dan genoeg ruimte voor groei.

13 augustus 2019 om 14:56

Nee je kunt beter een Magalan kopen die er echt niets van kan , en zo slecht was hij zeker niet en een miskoop ook niet en dat is die Argentijn wel neen dat maar van mij aan want die is zeker geen blijvertje , ik heb het trouwens nooit begrepen die move van Ajax Wöber weg en Magalan halen onbegrijpelijk zou het graag weer andersom zien .

13 augustus 2019 om 16:28

Sloep01 Magallan wil ik nog geen miskoop noemen, maaar het ziet er niet goed uit. En helemaal met je eens, Wober had gewoon lekker moeten blijven. Ik zag het wel in hem zitten.

Ik vergeet zijn pot tegen Bayern voorlopig niet meer, in die wedstrijd heeft Max mn vertrouwen weten te winnen. Toch best gek dat hij vorig seizoen indruk maakte in de wedstrijden die hij speelde en nu niet eens een kans krijgt!

Blijft pijnlijk om te lezen over hem denk ik voor Ajax fans.... Als ze hem erbij hadden gehouden, dan hadden ze in de CL finale gestaan. Hij had Llorente af kunnen stoppen, Mallagan was daar (nog) niet klaar voor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Red Bull Salzburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.LASK Linz3017
Voor de complete stand: T-Mobile Bundesliga
SpelersPositieW
E. MwepuMiddenvelder285
K. AdeyemiAanvaller287
C. StankovićKeeper290
M. BerishaAanvaller2711
P. DakaAanvaller2727
L. SučićMiddenvelder171
N. OkaforAanvaller176
Voor de complete selectie: Clubpagina Red Bull Salzburg.

2 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Zondag 16 mei
Liverpool denkt aan Florian Neuhaus als vervanger van de waarschijnlijk vertrekkende Georginio Wijnaldum. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren