Ronaldo noemt verschil met Messi en wijst naar Champions League

Dinsdag, 13 augustus 2019 om

Cristiano Ronaldo heeft in gesprek met DAZN laten weten wat volgens hem zijn grootste verschil is met Lionel Messi. Hij gaat in op de eeuwige rivaliteit met de Argentijnse aanvaller van Barcelona. “Het verschil met Messi is dat ik voor meerdere clubs heb gespeeld en met verschillende clubs de Champions League heb gewonnen”, aldus Ronaldo.

De Portugees brak door bij Sporting Portugal en verdiende een transfer naar Manchester United, waarmee hij voor het eerst de Champions League won. In 2009 vertrok hij naar Real Madrid en met de Koninklijke won hij liefst vier keer het miljardenbal. Messi speelde tot dusver alleen voor Barcelona en won viermaal de Champions League.

“Ik was zes seizoenen op rij topscorer in de Champions League”, vervolgt Ronaldo. “Er zijn weinig spelers die in totaal vijf keer de Champions League hebben gewonnen, dus daarom denk ik dat ik me goed kan identificeren met het toernooi. Messi is een uitstekende speler en hij zal niet alleen herinnerd worden vanwege het feit dat hij vijf keer de Ballon d'Or heeft gewonnen, maar ook omdat hij zich, net zoals ik, ieder jaar weer heeft weten te verbeteren.”

Ronaldo maakte vorig jaar de overstap van Real Madid naar Juventus en hoopt ook met de club uit Turijn de Champions League te winnen. “Ik sta iedere dag op met het idee om te trainen met als doel om meer te bereiken, en niet om meer geld te verdienen. Godzijdank kom ik geen geld tekort, dus wat ik hoop te verdienen is een plek in de geschiedenis van het voetbal.”

Ronaldo dolt met politieagent na overmeestering 'pitch invader'
Meer video's

Poll

Wie is jouw favoriet?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

179 reacties (laatste reactie door ottofant)

Voordat iedereen los gaat. Dit is wel degelijk een verschil tussen Ronaldo en Messi.of dat Ronaldo beter maakt is een andere discussie. Maar hij zegt hier dus niks geks.

13 augustus 2019 om 13:01

Hij heeft zijn plek al dubbel en dik verdiend. Ik vind hem persoonlijk de beste, hij heeft het overal getoond in eender welk land. Off topic iedereen jankt altijd over pep traint de beste clubs en dat is mss zo. Maar messi en ronaldo spelen ook bij de beste clubs. Ik wil ze ook wel is zien bij een everton. Maar goed ik vind persoonlijk ronaldo beter. Werkt harder en is gewoon een super atleet.

13 augustus 2019 om 13:42

Zegt genoeg dat Ronaldo altijd met vergelijkingen komt.
Messi heeft deze nonsens echt niet nodig.

13 augustus 2019 om 13:55

Everton? ManU is toch beetje hetzelfde niveau?

13 augustus 2019 om 14:23

@Fanatic86 In die tijd natuurlijk niet, toen stond United nog op eenzame hoogte, zucht.

13 augustus 2019 om 15:19

Statisch gezien is hij net wat minder.

Maar bij Ronaldo is het zo dat het team om hem doet draaien. Eigenlijk voetbalt hij al jaren niet meer maar is het meer een zieke atleet die ziek goed positie kan kiezen en op het juiste moment er staat.

Eigenlijk hoe Real jaren voetbalde in hun succes jaren. In de topwedstrijden de hele tijd temporiseren en op het juiste moment toeslaan.

Messi laat dan weer een hele ploeg beter voetballen. Al is het bij Messi wel zo dat zijn talent zo ongelooflijk is dat het lijkt alsof zijn ploegen onderpresteren en Messi maar alles laten doen.

13 augustus 2019 om 16:28

Sinds wanneer spelen de beste spelers ter wereld bij Everton? Die eeuwige stomme vergelijkingen, sommige denken dat hun voorkeur gezien moet worden als de enige waarheid. Dat je kan onderbouwen dat jij Ronaldo beter vindt prima, maar dat zegt niets waarom iemand anders Messi beter vindt.

13 augustus 2019 om 17:00

Iedereen is bij Barca afhankelijk van Messi dat zie je als die niet mee doet dan bakken ze er niks van

13 augustus 2019 om 17:37

En om bij zo een club te komen is natuurlijk retesimpel

13 augustus 2019 om 17:49

In dat opzicht is Ibrahimovic nog beter die heeft in alle competities waar die heeft gespeeld prijzen gewonnen.

13 augustus 2019 om 18:22

@afca0cbs
Ibra mist nog een CL titel.

13 augustus 2019 om 13:03

Ronaldo zegt hier zeker niks geks. Alleen jij weet net zo goed als ik dat Ronaldo met die verwijzing insinueert dat hij de betere is tussen de 2. Mij maakt het niet uit. Ik ben een Ronaldo" O Fenomeno" en Ronaldinho fan. Dus ik geniet al jaren neutraal van beide voetballers.

13 augustus 2019 om 13:08

Want jij weet precies wat Ronaldo denkt, AlifuruFR?

13 augustus 2019 om 13:10

AlifuruFR, mwah dat vind ik niet. Ronaldo weet zelf ook wel dat Messi op nationaal niveau het veel beter heeft gedaan. Ronaldo zegt alleen dat hij goed is in de Cl. Wat zeker klopt want niemand heeft inderdaad de CL 5x gewonnen op dit moment.

13 augustus 2019 om 13:15

Modric

Ik denk dat Ronaldo ijdel genoeg is om te geloven dat hij ook nationaal beter heeft gedaan, hij zal bij zichzelf wel iets hebben van, Messi heeft alleen La Liga gewonnen, en ik La Liga, Serie A, en de PL, ookal is dat gezien de sterkte van Utd en Juve niet zo moeilijk.

Ronaldo is een rare op dat vlak, en dat drijft hem ook verder en verder, waar Messi onderheviger is aan gelatenheid en het allemaal even los laten, Ronaldo kan het niet loslaten.

Laatst weer mooie teamfoto, waarin Ronaldo bij Juve weer op zijn tenen ging staan om toch maar boven de 3 cm langere De Ligt uit te komen, dat zegt toch wel iets over zijn onzekerheid in al zijn ijdelheid en geloof in zichzelf.

13 augustus 2019 om 13:20

Als jij je hersens gebruikt kom jij ook op dat punt. Hij noemt het verschil tussen hem en Messi. Indirect zonder het te zeggen geeft hij soort van aan dat hij daarom net iets boven Messi staat. Dat is het karakter van Ronaldo ook en dat weet jij net zo goed. Zeg ik dat ik dat een issue vindt dan..???

13 augustus 2019 om 13:41

Alifuru.. naast messi hoeft hij niet oo zn tenen te staan om 3cm langer te lijken

13 augustus 2019 om 13:50

en Messi heeft m 3 x gewonnen.. typisch weer om hier te schrijven dat hij het 4x heeft gewonnen en 2006 mee te tellen terwijl hij amper speelde

13 augustus 2019 om 14:15

Ronaldo is Europees kampioen met Portugal geworden. Heeft tevens met Portugal de Nations League gewonnen. Wat heeft Messi wereldwijd met Argentinië gewonnen? Niet eens de Copa America, terwijl Argentinië meerdere sterren heeft dan die Portugezen. En nu praat ik nog alleen maar over de interlandcarrière van beide spelers

13 augustus 2019 om 14:19

Hij heeft alles gespeeld tot de finale...

13 augustus 2019 om 14:21

Hij speelde toch in het toernooi. Ronaldo won ook het ek terwijl hij nauwelijks in de finale heeft gespeeld.

13 augustus 2019 om 15:20

Ja hij speelde in het toernooi, maar heeft in de knock out fase geen minuut gemaakt. Dus Messi heeft destijds alleen in de groepfase wat minuutjes mogen maken, en in de knock out fase zat hij volgens mij geen 1 keer bij de selectie. Is toch iets anders dan Ronaldo die elke minuut speelde, sommige wedstrijden ze een ronde verder loodste, en vervolgens geblesseerd uitviel in de finale.

13 augustus 2019 om 15:55

Er is geen speler op de wereld die zelf de CL heeft gewonnen. Voetbal is namelijk een teamsport. Ik vind het altijd zo raar klinken in de ik vorm. Seedorf deed dat ook altijd. Tuurlijk hebben zulke grote spelers een grote bijdrage maar je bent nog steeds afhankelijk van je team en medespelers.

13 augustus 2019 om 13:05

Robino

Ik vind Ronaldo veruit de best presterende naar zijn vermogens, en Messi veruit de beste voetballer. Beide legends van hun eigen buitencategorie.

13 augustus 2019 om 13:14

Heel goed verwoord Alex. Voor het eerst zijn we het met elkaar eens. Maar ik moet wel zeggen dat prime Messi, 2009-2012, onnavolgbare hoogtes had behaald. 90 doelpunten ineen kalenderjaar en dat in maar 73(?) wedstrijden. De explosiviteit van Messi in z'n jongere jaren had zelfs Maradona niet. Messi was gewoon een cyborg op de voetbalvelden lol.

Oh ja, misschien niet onbelangrijk omdat het voor Messi als een kinderspel lijkt. Als je de heren écht wilt vergelijken dan vergelijk je hun doelpunten én doelpunten per match percentage. Messi heeft 150 wedstrijden minder nodig gehad om 3 doelpunten meer te scoren dan Ronaldo. Dus daar is de discussie al afgelopen. Ik kan ook de schotpogingen erbij tellen want Ronaldo neemt er zo'n 50-80 meer dan Messi om op hetzelfde doelpuntenaantal te komen. Als je er dan ook de assists bijneemt en het voetballende vermogen dan is er geen discussie meer...

13 augustus 2019 om 13:16

Oei zijn wij het dan zo vaak oneens? Geen idee van eerlijk gezegd maar goed, ik vergeet veel van oude discussies dus het is mogelijk.

Klopt, die Messi (90 goals) is de beste speler die ik ooit gezien heb.

13 augustus 2019 om 13:31

Beter kun je het niet formuleren allebei legendes

13 augustus 2019 om 16:21

Hoe kun je die stats vergelijke terwijl ze in verschillende competities en op verschillende posities hebben gespeeld? Dan kun je dus zeggen dat Pele een klasse beter was dan Ronaldo en Messi.

13 augustus 2019 om 17:00

Alleen doelpunten tellen is te makkelijk. Volgens die logica zou Huntelaar een betere voetballer dan van Persie zijn, want die heeft een hoger doelpuntgemiddelde. Maar dat is natuurlijk niet zo.

13 augustus 2019 om 13:15

Ja, ook een verschil in positie. Messi is een spelverdeler of soms CA en Ronaldo een LB / SP. Maar Messi speelt ook in een heel ander team dan 10 jaar geleden, met heel ander voetbal. Feit blijft wel dat Ronaldo zich heeft moeten aanpassen in een ander land, maar dat heeft meer met mentaliteit te maken dan voetballende kwaliteiten vind ik. Dit kan hij overigens als de beste. Ronaldo wilt graag horen dat hij de betere is speler is, maar hij weet dondersgoed dat dit niet zo is. De prijzen die hij opnoemt zijn teamprijzen, individuele statistieken legt hij het af. Speelde in een supersterk Madrid dat pas de laatste jaren de CL won. Afgelopen jaar was Messi weer topscorer etc., dus ja wat zegt dat dan? Ronaldo zat niet in zo'n vergelijkbaar team als bij Madrid, daardoor strandde hij veel eerder. Een topteam is veel meer dan een Messi of Ronaldo alleen.

13 augustus 2019 om 13:24

Wat moest Ronaldo nog meer doen tegen ajax dan wat die deed? 2 goals in de kwartfinale CL is gewoon een erg goede prestatie en zijn veldspel was ook goed. Kan hij er wat aan doen dat de rest van het team hem daarin in de steek laat.

13 augustus 2019 om 13:41

Veldspel was echt slecht hoor, netals al zijn andere ploeggenoten ( behalve costa )

13 augustus 2019 om 14:07

Klopt en hij roemt Messi ook. Het zijn de fans die elkaar belachelijk maken. Ik vind Messi ook geweldig. Maar als je mij vraag Ronaldo of Messi dan is het gewoon duidelijk Ronaldo in mijn ogen.

13 augustus 2019 om 14:16

Dat is een verschil idd, maar jammer dat hij de andere verschillen niet opnoemt. Bijv dat Messi zowat evenveel assist geeft als zowel scoort. En dat Messi wel een man of meerdere kan passeren.

13 augustus 2019 om 18:18

@King86 Ronaldo passeerde ook eerst meerder mensen achter elkaar kijk maar eens naar zn United tijd en Real Madrid tijd tot aan 2014 toen passeerde die ook iedereen met trucjes en schijnbewegingen en noem maar op. De meesten hebben alleen de Ronaldo van nu in hun gedachten maar kijk eens hoe hij eerst was! En zoek maar op waarom ie niet meer speelt zoals eerst: hij heeft aangegeven dat ie zich heeft aangepast, hij wilt niet meer de show boat uithangen maar meer doen wat het belangrijkste is in voetbal en het is in mijn ogen ook het allerbelangrijkste: DOELPUNTEN maken

13 augustus 2019 om 14:27

Wat vooral een verschil is,is dat hij nog niet eens een complement kan maken zonder zichzelf i 1 zin te complimenteren. Het is en fantastische voetballer, maar blijf de kriebels van hem krijgen!!

13 augustus 2019 om 14:40

Dit moet je zo bekijken: heb je ooit eens gezien dat Ferrari reclame maakt voor hun producten? Ze hoeven niks te zeggen want ze weten wat ze hebben en wie ze zijn

13 augustus 2019 om 14:41

Ronaldo won idd met United de CL, maar niet dankzij hem. Hij miste nota bene de penalty in de strafschoppen reeks

13 augustus 2019 om 14:47

Hij scoorde de 1-0

13 augustus 2019 om 15:50

Nou dan hebben we dat ook weer gehad

Clarence Seedorf is de beste voetballer uit de geschiedenis, aangezien hij met 3 verschillende clubs de CL heeft gewonnen, en met Milan zelfs twee keer

Kinderachtig mannetje die Ronaldo, hij verzint steeds weer iets nieuws om de beste ter wereld te mogen zijn

Maar nu zijn we het er over eens: niet Messi, niet Ronaldo, maar Seedorf is de beste voetballer ter wereld

13 augustus 2019 om 19:05

Ronaldo vergelijkt zichzelf met Messi, Messi zou dit zelf nooit doen. Dit is al 1 verschil.

Beide spelers zijn niet objectief in deze. Chielini een echte topverdiger, die tegen beiden heeft gespeeld kan dit beter beoordelen. Hij zei: als verdediger kun je je altijd voorbereiden op een aanvaller. Bij Ronaldo moet je ervoor Zorgen dat als hij van links naar binnenkomt, je altijd zijn schot met rechts kunt blokken.

Over Messi zei hij: voor de wedstrijd een kruisje slaan en hopen dat hij een slechte dag heeft.

Dit zegt genoeg toch? Wiens mening is waardevoller? Die van ons fans of van een topverdediger die tegen beiden heeft gespeeld?

Haha die laatste die ook. Ronaldo heeft allang zijn plek verdiend in het voetbal, gaat de boeken in als 1 van de beste ooit. Nadeel van een topic als deze is dat de onzinnige discussie over wie er beter is weer gaat beginnen. Mensen geniet lekker van beide grootheden! Het kan nog maar even helaas.

13 augustus 2019 om 13:08

Klopt dit seizoen of volgend seizoen wordt het denk helaas wel minder bij Ronaldo. In 2021 bijv wordt hij al 36.

13 augustus 2019 om 13:17

We zullen zien. Ik zal eerlijk zijn. Het zou me niks verbazen als messi en ronaldo deze niveau tot hun 40e vasthouden.

13 augustus 2019 om 13:20

@modric Ja dat is zeker waar, helaas. Geniet met volle teugen van beide heren. Maar moet wel erbij zeggen dat met name Ronaldo al aardig vaak is afgeschreven na een blessure of mindere seizoens helft.

13 augustus 2019 om 13:22

@bf1994 Ik hoop t van harte, Messi zou ook prima op het middenveld uit de voeten kunnen, de man heeft zo een belachelijk goed spelinzicht en kan steekballen geven als geen ander. Ronaldo is een fysiek monster waarbij niet veel me meer verbaast.

13 augustus 2019 om 13:26

Tijdens zijn keuring voor Juve kwamen er cijfers naar voren gelijk aan een lichaam van iemand van 21. Ronaldo's lichaam is in zo'n topstaat dat hij makkelijk nog 5 jaar mee zou kunnen. Fysiek gezien

13 augustus 2019 om 13:28

Bij Messi krijg je wel steeds meer het gegeven dat je met 10 man speelt als je moet verdedige. Op het middenveld zou dit catastrofaal zijn.

Ben ook benieuwd hoe Messi het doet als die de 34 aantikt. Ronaldo is de super atleet met het 'perfecte' lichaam. Messi zijn lichaam is niet zo gebouwd (zonder groeihormonen zou zijn lichaam niet eens zo groot zijn als nu) en hij doet al extra training geloof ik om zijn knie te ontlasten. Als de leeftijd omhoog gaat, gaat het lichaam steeds sneller achteruit. Op talent alleen zal die nog steeds extreem goed zijn, maar wat als de blessures komen?

13 augustus 2019 om 13:37

Ahja ik heb iniesta ook niet super veel verdedigend werk zien doen, als Barcelona weer een trainer aansteld die het befaamde spel wil spelen, met veel druk op de bal van achteruit.
Dan kan de man redelijk voorin blijven hangen.
Hij is wel een koning in het ontwijken van slidings.
Ik zeg verder ook niet dat ik t verwacht dat ze zolang door gaan op hoog niveau, maar het zou me ook niet verbazen( misschien ben ik een sentimentele man die het zwaar hoopt ook hahaha)

13 augustus 2019 om 13:45

@gloryunited. Laten we het hopen! In dat geval zal ik m wel graag terug willen zien op old Trafford

13 augustus 2019 om 14:48

Had ik ook graag gezien. Alleen dan vorig jaar IPv juve!

Beiden geweldige spelers met een uitzonderlijk groot talent.
Ik ben zelf meer fan van Messi, maar waarom de eeuwige strijd?
Messi presteert doorgaans beter in de competitie dan Ronaldo, Ronaldo presteert nationaal en in de CL beter.
Allebei totaal verschillende spelers ook, moeilijk te vergelijken.

1 feit is zeker. over jaartje of 10 zien we ze beiden in FIFA-FUT als Legend.

13 augustus 2019 om 13:30

Toch als je naar La liga kijkt is Ronaldo per wedstrijd betrokken geweest bij 1,39 goal per wedstrijd (goal of assist) en messi bij 1,30.. Ontloopt elkaar in La liga niet veel.

Ik heb nog eens gekeken naar de periode dat ze tegelijk speelden in La Liga.

Messi betrokken bij 1.47 goals per wedstrijd en Roandlo dus 1.39. Verschil is dus miniem. Over 300 wedstrijden gerekend is messi bij ongeveer 23 goals meer betrokken geweest in 9 seizoenen.

13 augustus 2019 om 13:37

Dat is appels met peren vergelijken aangezien Ronaldo in 2009 kwam kijken en Messi al 5 jaar in la Liga erop had zitten. 5 jaar waar hij niet op z'n piek zat. Je moet Ronaldo vergelijken met Messi qua la Liga cijfers op het moment dat hij in la Liga kwam voetballen. 2010 dus. Daar heeft Messi een gelijke percentage of Ronaldo met een minieme verschil. Zal het even opzoeken voor je...

13 augustus 2019 om 13:43

Met alle wedstrijden die Messi als tiener heeft gespeeld bij dan? De echte vergelijking start natuurlijk pas vanaf dat Ronaldo actief was in La Liga. Cijfers interesseren mij eigenlijk weinig, maar dan lijkt het me toch niet dat Ronaldo een beter doelpunten + assists gemiddelde heeft dan Messi...

13 augustus 2019 om 13:59

@veroordeeld

heb mijn reactie ook aangepast omdat ik het zelf al opgezocht had

13 augustus 2019 om 14:00

@lamanita

Cijfers kunnen ook verrassen. Hierin speelt het imago van een speler altijd een grote rol.
Mensen zeggen altijd dat Ronaldo alleen voor zichzelf speelt alleen heeft hij prima 200+ assists

13 augustus 2019 om 14:26

De hele vergelijking is altijd onzinnig. Je vind iets van iemand en dat is je persoonlijke mening. Je vind iemand beter omdat hij als persoon of als speler beter bij je past. Daar is geen discussie over mogelijk imo. Ik heb ook een zeer duidelijke mening zelf, maar dat betekent niet dat iemand met een andere mening "ongelijk" heeft.

Beiden geweldenaars, moet niet denken aan het moment dat deze 2 grootheden een punt achter hun carriere zetten. Het begint helaas wel langzamerhand dichterbij te komen

Voordat er weer een discussie losbarst over deze 2, wil ik even zeggen hoe dankbaar ik ben om deze 2 tegen elkaar te zien strijden. Messi en Ronaldo zijn beide spelers van het categorie Maradona, Cruijff etc. Na al die preken over vroeger van onze ouderen besef ik nu pas wat wij later zullen missen.

13 augustus 2019 om 13:28

@ac10. Amen. Spelers als deze 2 gaan we niet veel voorbij zien komen, wat een grootheden. Beide legendes en beide behoren ze tot de beste ooit. Vergelijken heeft geen zin, beide anders, beide legendarisch.

Voordat mensen inderdaad gaan haten het klopt wel wat hij zegt. Hij zegt hier niets over zijn kwaliteiten. Hij geeft zelfs toe dat hij en Messi elk seizoen steeds beter worden. Dat hij en Messi de 2 beste ter wereld zijn.

Alsof het team waar Messi 10 jaar geleden in speelde hetzelfde team is als hedendaags. Zelfde club? Ja. Zelfde teamgenoten? Totaal geen sprake van.

En Ronaldo moet nou niet doen alsof het extreem bijzonder is om prijzen te winnen met Real, Juve of het United waarin hij destijds speelde. Dit zijn elftallen geweest die in de nationale competitie tot de elite behoorden. United is in het seizoen na Ronaldo's vertrek gewoon weer kampioen geworden.

Geweldige speler, een levende legende. Maar niemand kan ontkennen dat Ronaldo meer bezig is met Messi dan andersom. Dat blijkt ook uit deze en eerdere gemaakte uitspraken. Terwijl Messi zoiets heeft van: " Ronaldo? Geweldige speler! Niks dan lof".

13 augustus 2019 om 13:30

Ik vond dat kampioenschap met Madrid toch best knap. Kampioen worden ten koste van het meest succescvolle Barcelona ooit is zeker een prestatie op zich.

13 augustus 2019 om 13:48

Kampioen worden met Barca, Real, Bayern, Psg of Juve kan je nooit bijzpnder knap noemen. Zeker niet als het om Real Madrid gaat als je kijkt naar hun aantrekkingskracht en financieële middelen. Sterker nog, ik vind het vrij pover dat Ronaldo maar 2 keer kampioen is geworden in die 9 jaar dat hij in Spanje speelde.

13 augustus 2019 om 13:38

Het seizoen na Ronaldo is Man U 2e geworden achter chelsea.

13 augustus 2019 om 14:23

Klopt inderdaad. United eindigde met 1 punt achter Chelsea. Het jaar erna echter werd United met 9 punten verschil kampioen tov de nummer 2 en stond het in de cl finale. Elite elftal destijds.

Het feit dat Messi blijkbaar niet de ambitie heeft om successen te bereiken met andere clubs zegt wat mij betreft genoeg. Misschien houdt het feit dat hij niks presteert bij Argentinie, hem tegen om naar een andere club te gaan.

Jullie kunnen zeggen wat jullie willen maar zolang CR7 de CL met Real Madrid (3 keer op rij!!) en met Man U heeft gewonnen (en binnenkort met Juventus ) zijn deze twee spelers niet te vergelijken. Om nog maar te zwijgen over de prijzen die Ronaldo heeft gewonnen met Portugal (2) en die bij Messi ontbreken.

13 augustus 2019 om 13:24

Realforever

Wat zegt dat? Misschien wilt Messi wel gewoon niet weg omdat er geen stap hoger mogelijk is, van Utd naar Real is een logische stap hoger, en van Real naar Juve is een stap ( auwtch) omlaag. Beide heren hebben gewoon verschillende carrière paden bewandeld, maar dat betekent niet dat Messi weg moet gaan om zich meer te bewijzen, hij bewijst zich nog elk jaar bij een minder geworden Barcelona.

En Messi heeft alles gedaan wat mogelijk is voor het beperkte Argentijnse elftal, dat ze het dan telkens in de finale tegen betere, hechtere, of gewoon sterkere teams moesten afleggen is pech.

13 augustus 2019 om 13:35

Waar was hij dan afgelopen Copa America? Welgeteld 1 goal gemaakt via een penalty. Voor de rest zat hij enkel te zeiken over de scheidsrechters en corruptie. Als aanvoerder van het elftal niet eens de medaille komen ophalen. wat ben je dan een slechte verliezer zzeg.

13 augustus 2019 om 13:53

Één slechte copa ten opzichte van de grotendeels dankzij Messi behaalde copa finales en WK finale, sterk.

13 augustus 2019 om 14:26

@ realforever Gozertje lul niet zo dom. Messi is all time topscorer en heeft meerdere finales gespeeld met Argentinië, waarvan zelfs 1 WK finale. Helaas 2 verloren met pingels. Die finales van Portugal speelde Ronaldo ook geen rol, dus overdrijf niet zo. Je vorige punt slaat ook nergens op. Dus omdat Totti bij AS roma bleef en Maldini bij Milan waren dit mindere spelers dan een David Silva of een Jaap Stam? XD. Omdat een bankier van de ABN naar ING gaat, betekent niet dat de bankier die bij de rabobank blijft meteen een slechtere is. Dat is hoe mensen beredeneren.

13 augustus 2019 om 14:38

Vergelijking gaat niet op. Totti en Maldin waren geen wereldtop spelers die meerdere keren bijvoorbeelde de CL hebben gewonnen of gouden bal gewonnen hebben. Ja, het waren topspelers. maar geen spelers die ieder jaar alle records aan flarden schoten. Messi heeft nu al jaren geleden elke prijs meerdere keren gewonnen, inclusief de gouden bal. Dat kan je van de vorige spelers niet zeggen. Zou toch een mooie uitdaging zijn om het nu bij een andere club te proberen. De kans op mislukking ligt echter op de loer.

13 augustus 2019 om 15:02

Gozer wat lul je nou. Maldini is misschien wel de beste verdediger aller tijden. Die heeft 25 jaar lang op absoluut topniveau gespeeld.

13 augustus 2019 om 15:43

Messi heeft in een intervieuw wel eens aangegeven waarom hij niet weggaat uit Barcelona.
Zij voruw is er gelukkig en z n kinderen gaan er naar school.hij is met meer dan voetbal bezig.

13 augustus 2019 om 13:24

Wel heel spijtig dat Ronaldo al in december opgeeft in la Liga en hij pas in april wakker schiet. Leuke club heb je dan, dat je je fans laat wachten tot in april. Walgelijk. Nee ze zijn inderdaad niet te vergelijken, verre van!

Daarbij heb je spelers als Maldini, Totti, del Piero, Baresi, Giggs, Pelé, ... Allemaal zijn ze bij één club gebleven of het grootste gedeelte van hun carrière.

Messi heeft 150 wedstrijden minder dan Ronaldo nodig om op evenveel doelpunten te komen.
Messi is 6 maal winnaar van de gouden schoen, 5 maal winnaar van de ballon d'or.
4 maal winnaar van de CL
10 maal winnaar van de Spaanse competitie etc etc. Als je prijzen wilt vergelijken dan heeft Messi (veel) meer prijzen. Als je statistieken wilt vergelijken dan schiet Ronaldo tekort in het aspect waar hij bekend voor is, scoren. Ook daar laat Messi hem een paar klasses achter. En over het voetballende vermogen ga ik niet beginnen, dat is een amateur vergelijken met een vedette.

13 augustus 2019 om 13:28

Eindelijk iemand die het begrijpt vooral die laatste zin. Wat een verademing

13 augustus 2019 om 13:32

Forfit

Een eer om je tweede reactie in twaalf jaar tijd te mogen ontvangen. Hulde!

Ronaldo is een legende en één van mijn favoriete spelers gezien z'n uitstekende scorend vermogen en de wil om altijd te willen winnen. Maar hij heeft heel veel ongeluk gehad dat er een talent rondloopt die niet eens hoeft te trainen vanwege z'n immense talent. Daarvoor verdient Ronaldo ook m'n respect dat hij jaarlijks weer toch Messi probeert te overtreffen, ookal schiet hij technisch en voetballend tekort.

13 augustus 2019 om 13:34

@ Veroordeeld

Je laat jezelf wel even lekker kennen met die laatste zin. Dat Messi de betere voetballer is staat buiten kijf, maar een 'amateur vergeleken met een vedette'.... je doet net of Ronaldo een soort Inzaghi is. De haat zit diep he.

13 augustus 2019 om 13:47

@Forfit


Ronaldo is natuurlijk geen amateur dat bedoelde ik niet zo. Met z'n 700 doelpunten en 200 assists kan ie zeker wel voetballen en zou hij de meeste voetballers gewoon op hun plek zetten

De klassen verschil in voetballend vermogen is zo groot dat je het op die manier, al is het misschien wel een beetje grof, wel kan vergelijken. Althans dat doe ik tenminste...

Messi heeft het passend vermogen van een Xavi, het technische inzicht van een Iniesta, dicterend vermogen van een Zidane en het dribbeldende vermogen van een Maradona. Daarbij scoort hij er nog eens 50-60 per jaar. Dat is mijn ogen de meest complete (beste) voetballer aller tijden. Iemand die even goed kan scoren als voetballen is een ware genie.

13 augustus 2019 om 13:57

@veroordeeld
wat je zegt klopt niet helemaal.

Ronaldo heeft 960 wedstrijden gespeeld met daarin 689 goals. Messi heeft er 822 gespeeld en 671 doelpunten gemaakt. Dus messi heeft niet 150 wedstrijden minder gespeeld maar 138 en komt nog 28 goals te kort om meer te scoren. Daarnaast is Ronaldo pas echt veel gaan scoren vanaf het moment dat hij bij Real de deur binnen stapte. Bij United is Ronaldo erg veel gebruikt als middenvelder in een 442. De Ronaldo bij United is een compleet andere speler dan de Ronaldo van erna. Je vergeet dat zeker voor je eigen gemak te benoemen. Want de Ronaldo in Manchester was niet te volgen qua dribbels en techniek.

Als je de relevante prijzen wilt vergelijken heeft Messi welgeteld 1 prijs meer dan ronaldo:

Goudenbal: allebei 5
Gouden schoen: Messi 5, Ronaldo 4
CL: Messi: 4, Ronaldo 5
landskampioen: Messi10, R0naldo 6
Beker: Messi 6: Ronaldo: 5
topscorers van een competitie: Messi 15, Ronaldo 17
Europees voetballer van het jaar: Messi 3, Ronaldo 4.
prijs met nationaal team: Messi 0, Ronaldo, 1
Ik kom uit op 48 prijzen voor Messi en 47 voor Ronaldo..

Over alle prijzen gezien, volgens transfermarkt heeft Ronaldo er 82 gewonnen en Messi 76.

Het beeld dat jij schetst klopt voor geen meter.

13 augustus 2019 om 14:18

Kleine correctie, Ronaldo heeft twee prijzen met Portugal: EK 2016 en Nations League 2019. Messi 0 idd

13 augustus 2019 om 14:20

Gloryunited

Heel geinig om zo specifiek te zijn vergetende dat ik dit allemaal al eerder heb opgezocht. Maar goed, dan ga ik mee in je discussie.

Ronaldo heeft 18 doelpunten meer in 138 wedstrijden en niet 28 doelpunten zoals jij hier zeverde. Messi heeft z'n 6de gouden schoen er al op zitten gezien hij topscoorder was in Europa, dus heel leuk om zulke taferelen uit te halen.

Daarbij had ik het over clubverband want daar staat Messi met 2 doelpunten voor in 117 wedstrijden minder.

Messi is 6 maal topscorer in Spanje, Ronaldo 3. Ronaldo was éénmaal topscoorder in Engeland. Ik kom dus op 6-4... Op topscorer competitieverband in Europa staat Ronaldo met 7-6. Wat resulteert in een totaal van 12-11 voor Messi. Dus vanwaar jij die zever haalt van Messi 15 Ronaldo 17 op topscorer gebied weet ik niet.

Op het prijzen gedeelte zever je alweer en is dit je gewoonte om liegen en denken dat leden hier geen opzoekwerk doen om zomaar in je zever materiaal in te trappen.

Ronaldo heeft éénmaal de FA cup gewonnen en tweemaal de Copa del Rey. Messi heeft 6 maal de Copa del Rey gewonnen.

Dus gelieve in het vervolg die leugens en zever ergens anders te verkondigen vooraleer je weer een discussie wilt starten met me. Groet.

13 augustus 2019 om 14:52

Ik vind het langs elkaar heen discussieren heel grappig, maar ik ga toch een handje helpen. Voordat je iemand beticht van liegen, is het misschien een idee om even op te zoeken waar de cijfers vandaan komen. Want jij kijkt naar een gedeelte van het plaatje en Glory kijkt naar alle mogelijke cijfers.
Zie onderstaande website voor de cijfers van Glory, dan hebben jullie het tenminste over hetzelfde.
www.transfermarkt.nl/cristiano-ronaldo/erfolge/spi... www.transfermarkt.nl/lionel-messi/erfolge/spieler/...

13 augustus 2019 om 15:57

Nations league is geen "prijs"

13 augustus 2019 om 17:10

Het is gewoon zo grappig om te zien dat Ronaldo fans (eerder fanboys) met allerhande (vaak verbloemende) statistieken afkomen om hun gelijk te halen. Misschien moeten jullie naast deze vergelijking op papier eens je ogen open doen en eens naar het spelletje kijken. Hoe Messi beweegt over het veld en op volle snelheid een ongekend overzicht behoudt, kan je gewoon bijna niet vatten met statistieken.

Om een passend voorbeeld te geven. Ronaldo kan naar doel schieten, maar zo een medespeler bereiken terwijl Messi met een steekbal een volledige verdediging te kijken zet. Beide gevallen zullen in de boeken gaan als 1 assist. Ook al is het zeker een belangrijke maatstaf, voetbal ga je nooit kunnen herleiden tot enkel en alleen statistiek. Als je ziet hoe Messi wekelijks tovert op het veld, is het gewoon zeer goedkoop om alles te proberen bagatelliseren door een gebrek aan internationale prijzen in een (naar mijn weten toch) een teamsport.

13 augustus 2019 om 13:27

Niks presteren met Argentinie? Talloze finales waaronder een wk finale. Topscorer allertijden voor Argentinie. Denk dat 99% van de huidige voetballers alleen maar mogen dromen hiervan.

13 augustus 2019 om 13:35

Ik weet ook wel 99% zeker dat Messi de helft van zijn prijzen op clubniveau zou inruilen voor één prijs met Argentinië. Leuk al die finales, maar nummer 2 telt niet. Zo hard is topsport. Ooit iemand blij gezien met een zilveren medaille op de Olympische Spelen?

13 augustus 2019 om 13:50

Nee dat is zever. Hij zou wel veel van die prijzen willen ruilen voor een WK. Niet voor een Copa America, dat geloof ik niet. Daarbij vegen Materazzi en Arbeloa de vloer met Ronaldo en Messi wat betreft prijzen bij het nationale team. Lekker belangrijk!

13 augustus 2019 om 14:40

Messi heeft een gouden😉

13 augustus 2019 om 16:06

Op beslissend momenten met barca en Argentinië is jou goddelijk held meermaals door de mand gevallen. Dat Argentinie finales heeft gehaald heeft niet zoveel met messi te maken heeft ze geen wk of copa bezorgd dan is hij de eerste die zijn kop omlaag doet en gaat wandelen dan strijd hij niet zie ik geen gif ...

13 augustus 2019 om 16:11

@amazingninja
Er wordt gezegd dat hij "niks" heeft gepresteerd.
Het feit dat hij 4 finales heeft gespeeld met argentinië geeft aan dat er niks van klopt als je zegt hij presteert "niks".

Hij heeft nog geen grote toernooi weten winnen. dat kan je wel zeggen. Maar het is gewoon een leugen als je zegt hij heeft niks gepresteerd

13 augustus 2019 om 14:12

Waarom worden club iconen als Totti, Zanetti, Gerard, Lampard en ga zo maar door gezien als legendes door de meeste maar als het om Messi gaat die uiteraard ook voor 1 club speelde gezien als iemand zonder motivatie of ambitie? snap dit nooit.

13 augustus 2019 om 14:24

Omdat dat geen absolute wereldtop spelers waren die meerdere keren bijvoorbeelde de CL hebben gewonnen of gouden bal gewonnen hebben. Ja, het waren topspelers. maar geen spelers die ieder jaar alle records aan flarden schoten. Messi heeft nu al jaren geleden elke prijs meerdere keren gewonnen, inclusief de gouden bal. Dat kan je van de vorige spelers niet zeggen. Zou toch een mooie uitdaging zijn om het nu bij een andere club te proberen. De kans op mislukking ligt echter op de loer.

13 augustus 2019 om 14:46

Ik kan het argument van hij heeft het op meer plekken laten zien wel begrijpen.
Maar toch spelen (speelde) beide heren voor absolute top clubs.
Stel als een van de twee naar een pak hem beet Napoli was gegaan en daar een paar prijzen had gewonnen dan begrijp ik het donders goed.

13 augustus 2019 om 14:59

@ realforever Gozer je begrijpt niet dat je onderbouwing nog steeds niet uitmaakt. Alsof er andere regels gelden voor Messi dan voor een Maldini.... Records doen er niet toe. Doe ff niet zo simpel man..

13 augustus 2019 om 15:30

@1899vv

Je hebt volstrekt gelijk.
Sterker nog jaar in jaar uit geweldig presteren bij 1 ploeg mag ook zeker wel gezien worden als een geweldige prestatie.

13 augustus 2019 om 15:00

Hahahahahahahaha wat een zielige reactie man, gewoon omdat Messi lekker bezig is en z'n hele leven bij Barca wil blijven is het een loser?

Ronaldo is 3x zo duur op fifa als messi. dus ik denk dat er geen discussie over mogelijk is wie beter is.

13 augustus 2019 om 13:21

Het klopt wel! Ronaldo is een fysieke atleet en dat kan FIFA nabootsen. Wat FIFA niet kan nabootsen is de visie, techniek én dribbels van Messi. Dat kunnen ze niet, en daarom trekt hij op niks op FIFA. Althans, is hij geen schim van wat hij in het echt is.

13 augustus 2019 om 16:01

Techniek dribbels visie waarom laat Messi dat nooit zien als het er echt omdraait dan? Men overdrijft zo erg over Messi ..

13 augustus 2019 om 18:13

Ben jij wel wakker? Je vond hem in de CL zeker ook zwak?

13 augustus 2019 om 18:49

Aqua

Messi laat het inderdaad nooit zien wanneer het er 'echt' om draait. 30 goals en 25 assists tegen Real Madrid. 4 CL winsten, 10 liga's, 6 maal gouden schoen, 5 maal ballon d'or, topscoorder aller tijden la Liga, topscoorder aller tijden Argentinië, top assister aller tijden la Liga, top assister aller tijden Argentinië. Bijna 700 doelpunten gescoord in 800 wedstrijden. Bijna 300 assists in 800 wedstrijden. Betrokken bij een doelpunten: 1100 keer in 800 wedstrijden. In onderlinge duels heeft Messi vaker gescoord dan Ronaldo. Wat wil je dat hij nog doet? Vliegen? Schei even uit met dat populistisch gedoe.

13 augustus 2019 om 15:50

Heb veel redenen gelezen maar deze slaat nergens op . Weet jij wie er jarelang op de voorkant van de Fifa spellen heeft gestaan juit Ronaldo. Weet jij wie er de voorkant staat van PES (de tegenhanger van Fifa)juist Messi Dat verklaart een hoop dacht ik zo. Bovendie wil je door de rating van een spelletje bepalen wie de beste is ?

Ronaldo zegt weer wat.
Over wie ?
Over Ronaldo natuuurlijk.
Over wie wil hij het anders hebben ?
Die gozer krijgt denk ik elke ochtend een enorm orgasme.
Als hij langs de spiegel loopt.

Wat mij vooral op valt is dat Ronaldo graag erkenning zoekt bij andere, en bevestiging zoekt in zijn manier van spreken. Daarnaast zegt hij dat hij de beste is omdat hij de CL heeft gewonnen met zowel Real als United, hij is bij lange na niet de beste ondanks dat hij die erkening zoekt alsof die een narcist is.

CR7 dacht allen aan scoren Messi dacht alleen aan assistent

Het feit dat Ronaldo het zo vaak heeft over Messi zegt voor mij genoeg. Messi is met afstand de beste, en Ronaldo staat op 2. Messi heeft het zelden over Ronaldo en focust zich op zichzelf en zijn ploeg. Ronaldo wilt de beste zijn en praat zichzelf omhoog terwijl Messi de beste is en spreekt met zijn voeten.

Ik ben geen messi of ronaldo fan, ik vind dit de mindere kant van ronaldo totaal onnodige uitspraken die alleen maar laten zien hoe arrogant iemand is. Dit is dus ook een verschil die ronaldo vergeet te vertellen.

Het is natuurlijk een feitelijke constatering, maar het zegt me niet zoveel dat je met meerdere Europese topclubs de Champions League wint. Verder zijn ze qua speelstijl ook niet goed te vergelijken. Ze hebben beiden een totaal andere manier van spelen.

Puur voetbaltechnisch is Messi beter, maar op het gebied van mentaliteit is Ronaldo beter. Beiden zijn fenomenaal. Maar goed, Ronaldo is nou eenmaal een speler die dolgraag wil horen hoe goed hij is en wat hij bereikt heeft.

Overigens wel grappig dat al die fanboys weer uit hun grot komen om het op te nemen voor 1 van de twee en daarbij ook totaal niet objectief kunnen zijn.

Beide absolute wereldsterren en persoonlijkheden opzich. Maar als het puur aan komt op voetbal dan komt er niemand in de buurt van Messi. Messi bezit zoveel facetten van het spel die Ronaldo niet beheerst terwijl dat andersom veel minder is. Ronaldo is een afmaker puur sang thats it. Messi is een afmaker, een motor, een nummer 10, een playmaker, assist koning. Ronaldo heeft dat totaal niet.

13 augustus 2019 om 16:03

Puur aankomt op voetbal en wandelen zeker ik zie die zogenaamde visie dribbels en techniek niet als het erom draait men overdrijft over Messi. Ronaldo als afmaker bestempelen is al een zeer triest iemand afkraken. Je hemelt Messi op maar kraakt Ronaldo af door hem te beledigen als hij is een afmaker slaat nergens op Ronaldo is meer dan alleen afmaker.

13 augustus 2019 om 17:35

Ronaldo is op z'n minst een geboren leider en motivator voor zijn teams. Dat kun je van Messi niet echt zeggen. Als het tegenzit keert hij zijn medespelers de rug. Daar zijn aardig wat voorbeelden van de afgelopen jaren.

13 augustus 2019 om 17:42

Als het puur op voetbal aankomt is Ricardinho beter dan Messi. Dribbels, kunstjes etc.

Als het om assists gaat, had ik wel willen zien hoeveel assist Messi minder zou hebben als hij met Benzema 10 jaar in de spits had gespeeld. (die scoort namelijk 1:5).
Ronaldo was bij Man United 2 jaar op rij assist koning in de PL (van Nistelrooy) De laatste keer was hij tevens ook topscorer .

Het zegt mij genoeg dat Ronaldo er steeds over begint en je er Messi eigelijk nooit over hoort

13 augustus 2019 om 17:36

Misschien beantwoordde Ronaldo slechts een vraag?
En bovendien, lees jij soms alles wat Messi zegt?

13 augustus 2019 om 19:01

Ik heb hier al tientallen van deze post s gelezen
Ik weet niet wat ik nog meer moet doen om de gouden bal te winnen
enz enz Alle uitspraken van Ronaldo.als hij iets zegt wordt dat hier gelijk uitvergroot. Zou jij dan denken dat Voetbalzone dat niet zou doen als Messi zich uit had gelaten met iets dergelijks?
Dan mag jij mij de artikelen voorleggen van voetbalzone waarin Messi zoiets gezegd zou hebben .Ik kan me er nl geen herinneren

Plus 2 prijzen met Portugal!! Ben het met Ronaldo eens dat hij toch net iets meer status verdiend dan Messi. En nee ik ben geen hater van Messi of een fan van Ronaldo... Ben fan van beide maar dit zijn gewoon de feiten... Niks mis mee

Precies echt de beste spelers van de wereld staan wanneer het moet dat is bij Messi nooit echt het geval. Waar Cristiano Ronaldo voor zijn Land/club opstaat en doet Messi dat niet.

En dat is heel knap van Ronaldo. Hij heeft meer succes dan Messi terwijl hij minder goed is. Denk dat het vooral met drive te maken heeft. Ronaldo doet echt alles om te winnen, Messi is ongetwijfeld ook fanatiek, maar toch niet op dat niveau. Stel je voor dat je een speler met Messi's talent en Ronaldo's instelling had. Die zou niet eens teamgenoten nodig hebben.

Maar goed, als je meer succes hebt, ben je dan niet automatisch beter? Dat is denk ik het hele probleem in deze discussie (naja dat, en dat mensen graag vasthouden aan hun idool). Er is geen objectieve definitie van de beste. Ben je het beste als je het meest met een bal kan of als je de meeste wedstrijden wint. Voor allebei is wel wat te zeggen denk ik.

Laten we gewoon een compromis sluiten en zeggen dat Dirk Kuyt de beste is.

13 augustus 2019 om 17:54

In dit geval is Seedorf de beste, want die heeft bij 3 verschillende clubs de CL gewonnen

Als je de redenering van Ronaldo volgt, dan is dat zo

En Dirk? Die is misschien de beste van Rotterdam en omgeving, maar dan praten we over niveau braderie

Dat is zeker een verschil Ronaldo. Goed gezegd. Maar wat ook een verschil is, is dat Messi gewoon de betere voetballer is. Nog los van het feit dat Messi meer prijzen heeft binnen geharkt. Want zelfs zonder de prijzen of gouden ballen nonsens is er maar een echt de allerbeste.

13 augustus 2019 om 17:22

Gewoon omdat JIJ dat vindt maar Ronaldo heeft de meeste aansprekende prijzen gewonnen. Dat is een feit

13 augustus 2019 om 17:27

De feiten spreken inderdaad voor zich en feiten zijn in het voordeel van Ronaldo maar men heeft een haat aan hem dat ze het niet willen erkennen dat hij toch wat beter is dan Messi. Bij Messi wordt heb ik de indruk alles zo overdreven als hij een simpele bal aanneemt dan is men al euforische dan is het magie ..

13 augustus 2019 om 18:43

Ik betreur het dat types zoals jij op voetbalzone rondwaren. Iedere kans en topic grijp je aan om zowel Messi als Barcelona de grond in te boren. We snappen het, je clubvoorkeur is Real Madrid en Ronaldo je favoriete speler, maar het kan af en toe wel wat minder. Een mening hebben is prima, maar het kan wel wat minder af en toe. Geniet vooral, zou ik zeggen!

Ronaldo had het nog kunnen aandikken ook.
Hij heeft nl 5x de CL gewonnen en wel als basis speler.
Messi 4x waarvan 1x als bankspeler (speelde niet in zijn eerste zg CL winst)
En inderdaad 2 prijzen met zijn land.

13 augustus 2019 om 17:24

Ik vraag mij echt af is Messi werkelijk wel zo goed als men ons doet geloven? Als het erom gaat dan laat hij het lelijk afweten en Ronaldo is dat andersom die staat er meestal wel... Ronaldo heeft een punt...

13 augustus 2019 om 18:04

Messi is niet zo goed als men doet geloven

Je moet gewoon kijken

En dan zie je dat hij van onvergelijkbare klasse is met de bal

Ronaldo is meer een atleet, een krachtmens

Totaal niet met elkaar te vergelijken, maar ze hebben allebei de pech dat ze in het zelfde tijdperk spelen

Ik denk dat we daar nooit uit zullen komen, ik heb als Ajax / Barca fan duidelijk een voorkeur, maar eigenlijk zijn het twee volkomen verschillende spelers

En qua mens heb ik wel een duidelijke mening: de een is een kwal en de ander is een mens om van te houden

Als je Ronaldo ziet juichen (acteren) na een doelpunt, en Messi, dan kun je daar eigenlijk met goed fatsoen niets tegen in brengen

Welke journalist blijft nou telkens deze vragen stellen, je weet dat Ronaldo hapt en de discussie is totaal zinloos. Niet te vergelijken, allebei van wereldniveau. Mij kan het niet schelen welke prijzen wie allemaal heeft gewonnen, Messi is voor mij de beste. Voor een ander is dat andersom.

Ronaldo heeft voetbal geleerd met hard werken en trainen Messi is een geboren talent. Hoeft niet te trainen om beter te worden. Ook al had Messi in alle competie gespeeld het beste zal hij toch zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1050 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Lazio00
13.Lecce00
Voor de complete stand: Serie A

3817 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 0 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
Laatste voetbalnieuws

Cristiano Ronaldo: ‘Ik was makkelijk drie of vier keer zo veel waard geweest’

Cristiano Ronaldo was door zijn transfer van Manchester United naar Real Madrid voor 94 miljoen euro jarenlang de duurste speler aller tijden. Vorig jaar maakte hij voor meer dan honderd miljoen...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Bayern München leidt de race om Kai Havertz voor het seizoen 2020/21. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren