Van Bommel: ‘Ik heb al gezegd dat hij bij PSV altijd welkom is’

Dinsdag, 13 augustus 2019 om

Wesley Sneijder kondigde maandag zijn afscheid aan als profvoetballer, maar Mark van Bommel hoopt niet dat de recordinternational van het Nederlands elftal helemaal uit de voetbalwereld verdwijnt. De trainer van PSV hoopt dat Sneijder zich gaat richten op een loopbaan als trainer, een mening die ook bondscoach Ronald Koeman is toegedaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij in Wesley Sneijder een toekomstige trainer?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door eriknederstigt)

Voordat er reacties komen als ‘wat denkt van Bommel wel’ en ‘bij Ajax kan hij veel meer leren’; goed dat van Bommel verder kijkt dan sentimenten en gewoon de deur open zet voor grote voetballers met een andere clubachtergrond.

13 augustus 2019 om 12:44

Hij is nu toch ook verbonden aan Utrecht? Ik denk dat van Bommel graag laat zien wie hij allemaal wel niet goed kent wat in mijn optiek helemaal niet nodig is.

13 augustus 2019 om 12:51

@jnpsv

Je weet niet eens in welke context hij het heeft gezegd want er wordt slechts een zin geciteerd dus beetje makkelijk roepen dat hij graag laat zien wie hij allemaal goed kent, waarschijnlijk werd dit hem gewoon gevraagd.

Los daarvan kent hij natuurlijk ook gewoon enorm veel topvoetballers gezien de clubs en interland carriere die hij heeft gehad. De namen die bij zijn afscheidswedstrijd waren zeggen genoeg:

Waterreus, Van der Wiel, Stam, Bouma, Van Bronckhorst, Van Bommel, Mã¼ller, Sneijder, Robben, Zlatan, Ribã©ry. Gomes, Badstuber, Frings, Kezman, Kuyt, Lodewijks, Makaay, Nilis, Overmars, Vogel, Bruggink.

Ja zelfs Marc Overmars

13 augustus 2019 om 13:35

Nou Nou cheesie, er is wel wat aan de hand jhoor met de realatie Ajax-Sneijder. Tis een jongen van de club, maar hij laat zich nu zien bij Utrecht en dat er nu niemand van ajax roept ' altijd welkom Wes' , maar van bommel en koeman zegt ook wat...

Mijn theorie is dat sneijder op een bepaald kmoment terug wilde eren en ajax daar toen niks in zag.

13 augustus 2019 om 13:38

"ik denk dat van Bommel graag laat zien wie hij allemaal wel niet goed kent"

Mark van Bommel heeft gespeeld bij Barcelona, Bayern, Milan en Psv. Hij is 79-voudig international, heeft de Champions League gewonnen, een WK-finale gespeeld en is 8x landskampioen geworden. Muller, Robben, Zlatan, Ribery en Nilis waren bij zijn afscheidswedstrijd.

Maar tegenwoordig vindt hij het vooral heel belangrijk dat mensen weten dat hij Wesley Sneijder kent.

Tuurlijk, joh.

13 augustus 2019 om 13:51

Bij Ajax heeft ie niks te zoeken,in Utrecht des te meer. Hji is Utrechter en geen Ajacied.

13 augustus 2019 om 14:02

@cabbinessence: ook al ben ik het niet eens dat hij het daarom zegt...kan niemand ontkennen dat Sneijder eenveel grotere voetballer was dan van Bommel.

@messifan: Sneijder is een Utrechter, maar wel een ajacied. Volg je m nog? Of te ingewikkeld? Hulp: van Basten ook.

13 augustus 2019 om 17:23

"kan niemand ontkennen dat Sneijder eenveel grotere voetballer was dan van Bommel."

Wie zegt dan dat Van Bommel een grotere voetballer was? Die reactie heb ik gemist, geloof ik.

13 augustus 2019 om 12:45

Los van het feit dat Wesley natuurlijk lang bij Ajax heeft gespeeld blijft het natuurlijk een echte Utrechter en die hebben doorgaans niet zo veel met Ajax. Het feit dat hij een skybox bij Utrecht heeft i.p.v. Ajax zegt volgens mij genoeg.

Zou leuk zijn als Wesley bij PSV aan de slag gaat als trainer zoals van Bommel, van Nistelrooy Bouma etc. maar ik zie het eerlijk gezegd niet gebeuren. Los van dat hij niks met PSV heeft zie ik hem ook niet zo maar trainer worden. Zie hem eerder zakelijk gezien wat bedrijven starten i.p.v. de voetbalwereld weer induiken maar weet niet waar zijn ambities liggen.

13 augustus 2019 om 12:51

@Panerai, pfff zo ken ik er ook nog wel wat. Een Amsterdammer heeft niet zo veel met Eindhoven en een provinciaal heeft niets met Amsterdam. Lekker makkelijk maar oh zo vaak niet waar.,

13 augustus 2019 om 12:53

@panerai En wat zou je van de mogelijkheid zeggen dat er bij Ajax simpelweg geen skyboxen beschikbaar zijn????

Sneijder kwam vaak genoeg nog bij Ajax en zal dat ook in de toekomst doen, is gewoon een ajacied en kind van de club, heel zijn jeugd daar gespeeld.

Grappig dat Psv'ers hem nu opeens als FC Utrecht icoon gaan neerzetten.

Als hij al een ambitie heeft om jeugdtrainer aan de slag te gaan, wat heeft hij dan in godsnaam bij PSV te zoeken?

13 augustus 2019 om 12:56

@tipptopp

Hij komt uit een voetbalwereld en uit een volksbuurt in Utrecht. Ik durf te wedden dat het gros van zijn Utrechtse vrienden een schurfthekel heeft aan Ajax.

13 augustus 2019 om 12:58

@richardpraha

Als er bij PSV geen seizoenskaarten zijn ga ik toch ook niet naar Willem 2?

Daarnaast zeg ik nergens dat Sneijder een Utrecht icoon is. Ik zeg alleen maar dat hij een geboren en getogen Utrechter is en dus ook een hoop vrienden/familie heeft uit Utrecht en die staan doorgaans niet bekend als vervende Ajax supporters.

Ik kan me de ''keuze'' voor die skybox dus goed begrijpen. Hij schijnt ook goede vrienden te zijn met de eigenaar van Utrecht zodoende.

13 augustus 2019 om 13:00

@panerai Wat zouden de vrienden van Bergwijn van PSV vinden? Of die van Malen?

Ik denk dat Bergwijn zelf zelfs diep van binnen een schurfthekel heeft aan Psv...

13 augustus 2019 om 13:01

@richardpraha

Beetje gefrustreerd? lekker man hahaha.

13 augustus 2019 om 13:03

Nogmaals: Er is niet eens een skybox beschikbaar bij Ajax.

Trouwens een weddenschapje doen: Sneijder zit vanavond in de skybox van Sjaak Swart bij Ajax- Paok...…

Dus nogmaals het is nogal vreemd dat jij nu opeens doet alsof Sneijder niks (meer) heeft met Ajax, het is gewoon een Ajacied.

13 augustus 2019 om 13:04

@panerai NOU jij komt meer gefrusteerd over met je geforceerde pogingen om Sneijder neer te zetten als iemand die "opeens' geen ajacied meer is en niks met aajax heeft.

13 augustus 2019 om 13:10

@richardpraha.

Hahaha, het zit diep he. Ik ben totaal niet gefustreerd en jij geeft een eigen draai aan mijn woorden.

Ik zeg nergens dat hij geen Ajacied is, ik zeg alleen dat hij uit een milieu komt die niet per definitie fan zijn van Ajax en dat ik daarom zijn ''keuze'' over een skybox bij Utrecht begrijp.

Dat jij daar enorm van op je pikkie getrapt bent is niet mijn probleem.

13 augustus 2019 om 13:19

Panerai probeert gewoon te zeggen dat Sneijder zijn volledige focus waarschijnlijk niet op Ajax ligt en dit blijkt uit het geen dat die een skybox bij Utrecht heeft genomen. Daarom sluit Panerai niet uit dat die ook bij PSV aan de slag zou kunnen gaan jeugdtrainer. Dit doet niks af aan zijn wel of niet ajacied zijn. Blijkbaar is dat in deze discusie van belang? Tot hoever is Wesley ajacied of niet? Het is waar je je druk om kan maken.

13 augustus 2019 om 13:29

Sneijder heeft alles wat hij heeft en wat jolanthe nu ook heeft te danken aan Ajax. Neemt inderdaad niet weg dat hij een echte Utrechter is. Als hij een hekel zou hebben aan Ajax reed hij niet elke dag naar Ajax. Je zou die documentaire eens moeten kijken. Wesley heeft Nijs met PSV en ik betwijfel of hij iets met van Bommel heeft. Maar voor mij geen probleem als hij bij PSV aan de slag gaat. Van Bommel kan zich beter gaan richten op het spel van PSV en Sneijder zijn privé leven eerst eens op de rit krijgen. Sneijder is en blijft voor mij en velen een van de beste Ajacieden ooit en een parel uit onze wereld beroemde jeugdopleiding. Al koopt hij het stadion van Utrecht en wordt hij assistent van Van Bommel.

13 augustus 2019 om 14:54

Woutersl

Ik zeg toch nergens dat hij een hekel heeft aan Ajax? Ik stel slechts dat gezien de omgeving dat hij uit komt dat Utrecht ook belangrijk voor hem is, hij heeft toch niet voor niet een skybox daar?

Daarnaast grappig dat je stelt dat van Bommel niks met Sneijder heeft, waarom heeft Wesley dan gespeeld op zijn afscheidswedstrijd? Van Bommel heeft zelfs nog regelmatig contact met hem, dat doe je toch alleen maar als je goede vrienden of kennis bent. Of is dat allemaal onzin volgens jou?

13 augustus 2019 om 15:22

@panerai

Ik denk dat discussieren met een muur meer zin heeft dan met sommigen die alles direct weer moeten betrekken op hun club en daarbij de objectiviteit maar weer eens laten varen.

13 augustus 2019 om 15:26

@woutersl

Sneijder heeft alles te danken aan z'n talent en daar heeft Ajax ook van kunnen profiteren. Alles te danken aan Ajax... Serieus?! Natuurlijk zal hij ook een binding hebben met Ajax, maar waarom is dat uberhaupt relevant? Sneijder wil schijnbaar trainer worden en Van Bommel geeft aan dat hij welkom is bij Psv, niet meer en niet minder...

13 augustus 2019 om 17:45

Richardpraha

"als hij al een ambitie heeft om jeugdtrainer aan de slag te gaan, wat heeft hij dan in godsnaam bij PSV te zoeken?"

Als je het voetbal de afgelopen drie seizoenen een beetje hebt gevolgd, en dus hebt gezien dat Ajax van een ploeg met jeugdspelers is veranderd in een gekocht team en PSV exact het omgekeerde proces volgde: álles!

De jeugdopleiding van PSV is puik in orde, staat nationaal en internationaal goed aangeschreven, PSV is een warme club en een topclub in Nederland waar menig trainer is opgeleid (neem bijvoorbeeld de huidige trainer van Ajax: Erik ten Hag!). Dat jij als Ajaxfan een andere visie daarop hebt, dat zal allemaal best wel, maar zoals ik al beschreef zou het beginnen van een carriere als trainer/coach bij PSV een uitstekende opstap zijn voor een international als Sneijder.

13 augustus 2019 om 12:50

In het geval van Bommel sluit ik ook niet uit dat het een beetje Ajax pesten is zo'n opmerking.

Van Bommel valt in dezelfde categorie als een Waterreus en Lucius...psv'ers met een ongezonde aversie tov Ajax.

13 augustus 2019 om 13:06

@richtpraha

Lukt hem zo te zien aardig gezien je reacties op dit artikel. Hahaha.

13 augustus 2019 om 13:11

Ja dat denk ik ook. Van bommel zit iedere nacht te denken hoe die dat deskselse ajax weer kan “pesten”.

Man man man ðÿ˜‚ðÿ˜‚ðÿ˜‚

Nu we toch bezig zijn; Ik denk dat koeman dit ook alleen maar doet om ajax te pesten . Waarom zouden deze gasten anders sneijder willen helpen.....

13 augustus 2019 om 13:13

FYI ik heb geen functie bij Ajax.

Ik denk dat het Ajax helemaal geen ene reet interesseert wat welke Psvér dan ook zegt of vindt...

13 augustus 2019 om 13:25

@richardpraha

Ajax en PSV als club zijnde hebben sowieso geen problemen met elkaar denk ik.

Overmars is bijvoorbeeld zelfs een vriend van van Bommel en ik durf te wedden dat er nog meer zakelijke/vriendschappelijke linken zijn tussen de clubs.

Het zijn de supporters die het maken zoals het is, jij bent een supporter en jij laat je kennen. Alsof er iemand wakker van zou liggen bij de clubleiding bij Ajax als Sneijder trainer zou worden bij Psv, kinderachtig gedoe.

Ik zie het overigens niet gebeuren maar dat ter zijde.

13 augustus 2019 om 13:30

@ Richardpraha

Idem

13 augustus 2019 om 13:55

Het heeft geen zak met ajax te maken maar alles met Wesley helpen mocht hij een trainerscarriere willen beginnen

13 augustus 2019 om 14:07

Nou bij PSV lieten en laten ze toch opvallend vaak blijken dat Ajax voor hun een kleine obsessie is: van de oud hoofd jeugdopleding, tot de oud voorzitter, de huidige algemeen directeur, de oud technisch directeur…..

13 augustus 2019 om 14:24

De enige die momenteel laat blijken van iets wat op een obsessie lijkt, ben jij. Dus vraag mij af wie hier nou precies een obsessie heeft jegens de ander.

13 augustus 2019 om 15:15

Gelukkig is dat andersom nooit het geval... Hoe ga je in hemelsnaam van een bericht waarin Van Bommel Sneijder graag bij PSV ziet werken naar een opmerking waarin Van Bommel Ajax wil pesten? Dit artikel heeft werkelijk niets met Ajax te maken...

13 augustus 2019 om 15:21

De reactie van PSV na de interesse in Bergwijn kwam mij krampachtig over en het leek nou niet dat de clubs vrienden zijn. Ik blijf er bij er is paniek bij PSV de aanvoerder is weg en met hem veel goals. Angelino is weg. Lozano is bijna weg. En PSV zit met een selectie die niet in balans is en zomaar 35 goals heeft ingeleverd. Daarbij geen CL en een concurrent die meer dan tweehonderd miljoen heeft binnen geharkt en als het meezit dit jaar weer miljoenen incasseert en een hele sterke brede selectie bezit. Daarbij veel meer ontvangt aan sponsorgeld en ook een stadion waar je een hoger rendement uithaalt. Dus ik snap de sympathie vanuit Eindhoven niet echt. Maar goed Brabanders zijn wel sympathieke mensen.

13 augustus 2019 om 17:47

Richardpraha

"nou bij PSV lieten en laten ze toch opvallend vaak blijken dat Ajax voor hun een kleine obsessie is: "

Vooralsnog laat eigenlijk alleen jij jouw opvallende obsessie met PSV blijken. En die obsessie is, als ik je bijdragen in dit topic zo lees, wel groter dan 'een kleine'.

13 augustus 2019 om 17:50

Wouter

"de reactie van PSV na de interesse in Bergwijn kwam mij krampachtig over en het leek nou niet dat de clubs vrienden zijn."

Welke reactie? Dat Bergwijn niet te koop is? Mag ik zo vrij zijn te vragen welke reactie jij had verwacht van PSV dan? Ben ik wel benieuwd naar. Want je suggestie dat de clubs 'vrienden' zijn, die kan ik al helemaal niet plaatsen. Vrienden op welk vlak precies? En moeten de vrienden van PSV soms een van hun beste spelers maar aan Ajax verkopen omdat die interesse in die speler hebben?

13 augustus 2019 om 12:54

Wat denkt van Bommel wel zeg, bij Ajax kan hij toch veel meer leren !
Rare vent die van Bommel

13 augustus 2019 om 15:03

Hij heeft waarschijnlijk een sterkere binding met Utrecht dan met Amsterdam. Ik zou dus niet weten waarom hij niet bij PSV zou kunnen werken (buiten het feit dat hij momenteel werkzaam is bij FC Utrecht meende ik).

13 augustus 2019 om 15:23

Sneijder is een Ajacied dat geeft hij zelf ook aan. Maar komt uit Utrecht en dan is het logisch dat daar zijn hart ligt. Wie boeit dat nou. Van mij mag hij bij PSV werken geen probleem.

Best goed dat van Bommel zijn netwerk steeds inschakelt, maar echt succesvol is ie nog niet: Sainsbury, behich mislukt, robben en Ribéry wilden niet en nu Sneijder. Ik zie de link met PSV niet zo met Sneijder, en hij zou toch een zelfde functie ook bij Ajax kunnen krijgen?

13 augustus 2019 om 13:00

Ik denk eerder dat hij dan bij Utrecht gaat beginnen. Hij heeft daar ook gisteren een skybox gekocht en is echt zijn stad.

13 augustus 2019 om 13:13

De link met PSV is er ook vrijwel niet. Er zijn alleen een aantal oud teamgenoten van Sneijder actief als trainer. En mocht er bij Ajax en Utrecht geen ruimte zijn dan geeft Mark aan dat hij altijd bij PSV kan komen. Maar natuurlijk weten we allemaal dat die kans vrijwel nihil is.

13 augustus 2019 om 15:06

Sneijder moet nog beginnen met het hele traject. Dan denk ik niet dat je heel kieskeurig moet zijn. Er lopen genoeg trainers rond bij clubs waar ze in principe geen 'binding' mee hebben.

Wes is een Utrechtenaar en geen Adammer. Ben benieuwd ...,

Ik vond het toch altijd weer 'schitterend' dat er bij werkelijk ieder Psv-gerelateerd topic een link met Ajax wordt gelegd door verschillende leden. Wordt er onzettend moe van.

On:

Ik denk dat Sneijder met zijn spelinzicht en voetballende kwaliteiten onze middenvelders nog het een en ander kan leren. Ik vind het helemaal niet zo gek van Van Bommel. Ik snap dan ook niet waarom hierboven er zo kort door de bocht en op de persoon 'van Bommel' wordt gereageerd. Mark en Wesley kennen elkaar toch goed lijkt me?

Edit: Typo

13 augustus 2019 om 15:11

Ik moet ook bekennen dat het eens tijd werd dat iemand er publiekelijk wat van ging zeggen, zoals Van Der Gijp gisteren. Het begint allemaal wel heel erg subjectief en zielig te worden. Niets ten nadele van de club Ajax, maar ik heb geen zin om bij elk onderwerp direct weer een link richting Ajax te krijgen.

Verder zie ik in Sneijder wel een toekomstige trainer. Hij is een goed boegbeeld, was altijd correct en volwassen in interviews en analyses en hij heeft de bagage om jongens iets te leren. Of hij tactisch ook sterk is, zal moeten blijken als hij eenmaal hoofdtrainer is.

Haha, leuk geprobeerd van Van Bommel. Of Sneijder een band heeft met Psv.

De band met Utreg, zijn stad, is logisch. Maar die logische band heeft hij ook met Ajax, dus dat lijkt me dan eerder aan de orde.

Misschien moet Van Bommel ook een voetbalicoon als Van Basten eens vragen .....

13 augustus 2019 om 15:13

Ja, want nergens lopen er trainers rond die geen binding hebben of vooraf hadden met hun huidige werkgever. Ajax heeft nota bene zelf een Tukker als hoofdtrainer, terwijl Feyenoord met Stam ook een coach heeft die verder geen binding met Feyenoord heeft in dat opzicht. Of het gaat gebeuren is een tweede, maar ik zou niet weten waarom Sneijder niet bij PSV zou kunnen werken...

13 augustus 2019 om 15:34

Geen binding hebben en een rivaal zijn is iets heel anders. Voor zo ver ik weet heeft ten hag niet de hele jeugdopleiding van Psv/ Feyenoord door gelopen en heeft hij niet de eerste 5 jaar van z'n carriere daar gespeeld.

13 augustus 2019 om 17:54

binny

Erik ten Hag is in dit verband in dit topic een uitstekend voorbeeld.

Hoezo kon die trainer, met een band met PSV en daar bovendien opgeleid als trainer/coach, zonder enige band met Ajax daar hoofdcoach worden eigenlijk? Rare Amsterdammers joh!

Leuk, aardig van van Bommel, maar wanneer Wesley weer zin heeft in het voetbal komt hij lekker naar Amsterdam toe.

13 augustus 2019 om 15:14

Leuk dat je dat allemaal zo zeker weet. Goed onderbouwd ook.

13 augustus 2019 om 15:31

Ja he, leuk is dat van mij.
Denk niet dat onderbouwing hier erg nodig is. Hij zal bij Ajax of FC Utrecht z'n dingetje willen doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
H. JurjusKeeper
J. ZoetKeeper
T. BaumgartlVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

798 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Maandag 10 augustus
Chris David traint de komende tijd mee bij RKC Waalwijk. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren