‘Tegen Chelsea werd duidelijk dat Pogba met zijn hoofd niet bij United zit’

Dinsdag, 13 augustus 2019 om

Paul Pogba zit volgens Paul Ince met zijn hoofd niet volledig bij Manchester United. De oud-speler van onder meer United en Liverpool denkt dat de Franse middenvelder nog altijd op een vertrek naar Real Madrid uit is. Pogba gaf eerder deze zomer aan dat hij open stond voor een nieuw avontuur en de link met de Koninklijke was snel gelegd. Nu de Engelse transfermarkt gesloten is, lijkt een vertrek ondenkbaar. Ince dacht aan het spel van Pogba afgelopen zondag tegen Chelsea (4-0 winst) te zien dat hij nog met een transfer bezig is.

Ondanks de transferperikelen startte Pogba zondag op Old Trafford gewoon in de basis in de competitiewedstrijd tegen Chelsea. “Voor de wedstrijd was ik bezorgd over de manier waarop de fans zouden reageren op Pogba”, vertelt de voormalig middenvelder in gesprek met Paddy Power. “Doordat hij had aangegeven weg te willen, was ik benieuwd naar de reactie van de supporters. Maar hij is de fans iets verschuldigd, want hij werd goed ontvangen. Hij was misschien wel wat sceptisch over wat voor ontvangst hij zou krijgen. Maar complimenten aan de supporters, want het zal voor hen niet gemakkelijk zijn geweest gezien zijn gedrag. Het had een impact kunnen hebben op de manier waarop het team speelde, als er een negatieve sfeer rond Poga had gehangen.”

Pogba speelde een belangrijke rol bij de doelpunten van Marcus Rashford en Daniel James, maar desondanks was Ince niet overtuigd van het spel van de middenvelder. “Door zijn manier van spelen tegen Chelsea was het duidelijk dat hij met zijn hart niet volledig bij Manchester United is”, aldus Ince. “Zijn concentratie was niet altijd zoals het hoort te zijn. Misschien zit hij met zijn hoofd nog bij een transfer. Buiten het veld zegt hij de juiste dingen, maar ik vraag me af of hij dat doet met oog op een vertrek. Tot de transfermarkt sluit in Spanje en Italië is niemand ervan overtuigd dat hij blijft.”

“Als hij niet naar Real Madrid gaat, vraag ik me af hoe hij zich gaat gedragen. Het zou voor United zwaar zijn als hij vertrekt, ook omdat er geen vervanger meer kan worden aangetrokken”, gaat Ince verder, doelens op de gesloten transfermarkt in Engeland. “Ze hebben niemand in de selectie die kan wat hij doet. Zijn houding was zondag al wat beter, maar dat moet ook zo blijven, zeker als hij zijn transfer niet krijgt. Hij zet zichzelf momenteel in de etalage en het is duidelijk dat hij naar Real Madrid wil. Daarom denk ik dat hij op zijn best zal zijn tot de transfermarkt sluit. Het wordt interessant om te zien wat er daarna gebeurt.”


Poll

Verwacht jij dat Paul Pogba alsnog naar Real Madrid vertrekt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door sirius)

Gaf alsnog 2 assists, voor Pogba is het echt kl*te dat de Engelse media zo kort op hem zit als hij weer een dansje doet of zijn haar verft hetzelfde als memphis als die weer muziek maakt. Laat deze spelers lekker hun ding doen.

13 augustus 2019 om 10:30

Precies

13 augustus 2019 om 10:37

Dit artikel gaat duidelijk niet over zn dansjes of kapsel. Pogba speelde gewoon niet heel goed, maar was idd evengoed heel belangrijk met 2 assists.

13 augustus 2019 om 11:28

Wel echt heel zonde dat Pogba vaak zo slordig speelt. Had vollop onnodig balverlies en liep er veel te nonchalant bij. Maar dan nog is hij met afstand onze beste middenvelder. Ik denk alleen dat als hij meer gefocust zou spelen hij zeker bij de top5 beste middenvelders ter wereld zou horen. Maarja dat geldt eigenlijk al dik 2 jaar.

13 augustus 2019 om 15:44

We moeten ook niet vergeten dat de omstandigheden ook niet ideaal zijn. Niet alleen Pogba had slordigheden, want de wedstrijd zat er vol mee en beide ploegen waren niet goed. De 4-0 gaf dan ook nogal een vertekend beeld. Ik bedoel: Welke speler buiten De Gea is/was nou echt structureel goed de laatste 6 jaar?

13 augustus 2019 om 16:30

Geen enkele speler die op het veld stond speelt er al 6 jaar, dus 0. Al snap ik ook niet precies hoe die vraag relevant is in een discussie over de wedstrijd van afgelopen zondag.

13 augustus 2019 om 20:26

Ik bedoel het ook in het algemeen, niet een speler die er al 6 jaar speelt. Ik bedoel ermee aan te geven dat het momenteel niet zo makkelijk is om constant goed te spelen bij Manchester United. Dat is de afgelopen jaren geen enkele speler in het shirt van United structureel gelukt. Dan is het dus niet realistisch om van Pogba iets anders te verwachten. Hij kan er niets aan doen dat er destijds enorm veel geld voor hem is betaald.

13 augustus 2019 om 11:14

Fat is het risico van zulke acties. Als Zlatan met zijn grote mond nooit wat gepresteerd had, was het ook 1 grote grap.

13 augustus 2019 om 11:58

Wat een speler met zijn haar doet moet hij zelf weten, maar als jij je zakken weekelijks volstouwd met geld omdat je 2/3 uur per dag traint en 1,5 uur per week speelt, dan mogen de fans best vragen of je ook een beetje als topsporter gaat leveren i.p.v. een rapper of popster.

Veel fans liggen krom om deze topsporters aan het werk te zien...dat geeft ook wat verantwoordelijkheid. En voordat de opmerking komt, "nee, dit moet je niet combineren" want het eã©n conflicteerd met het andere.

Leve de voetballers met misschien iets minder talent die er echt alles aan doen om het beste uit zichzelf te halen.

13 augustus 2019 om 15:25

Dat is zeker waar, maar de druk van de media is ook niet realistisch kan ook zijn dat ze daarom niet top presteren

13 augustus 2019 om 15:41

Levert Pogba dan niet als een topsporter? Hij is de beste speler die Manchester United heeft en was in de eerste wedstrijd van het seizoen direct weer erg belangrijk voor Manchester United.

"veel fans liggen krom om deze topsporters aan het werk te zien...dat geeft ook wat verantwoordelijkheid"

Het is niet de zaak van Pogba hoeveel mensen moeten betalen om hem te zien spelen en hoeveel moeite ze daarvoor moeten doen. Die jongen zit er om te presteren en het team en de club te helpen. Pogba is belangrijk voor Manchester United, dus wat moet die jongen dan nog meer doen?!

Pogba is een geweldenaar maar gaat het huidige probleem niet oplossen bij Real. Ik ben een voorstander van een 3-5-2 formatie, dit biedt defensieve stabiliteit bij balverlies en een overtal in balbezit. Dit toont maar weer aan dat Zidane geen beleid voor ogen heeft, anders had hij wel de spelers daarop ingekocht. Nee, alleen Pogba voldeed. En dat terwijl je Ndombele voor 70 miljoen kon oppikken.

Ik hoop dat Real achter Bruno Fernandes aangaat en ik zie Donny ook nog wel slagen in een 3-5-2. Pogba naast Bruno Fernandes zou natuurlijk helemaal mooi zijn maar dat zie ik echt niet gebeuren, deze transferperiode.. Ook opteer ik voor James op de 10, zijn echte positie, maar we weten dat Zidane dat niet ziet zitten om wat voor reden dan ook.

Het middenveld Kroos - Casemiro - Modric gaat gewoon niet meer.

Courtois
Militao
Varane
Ramos
Odriozola
Bruno
Donny
Mendy
Isco
Jovic
Hazard
13 augustus 2019 om 10:53

Tegen Roma was goed te zien dat deze spelers zelfs met 5 man in de verdediging niet kunnen verdedigen, waarbij ook nog Casemiro op het veld stond. Dus jouw opstelling gaat never nooit werken. Casemiro moet er 100% in staan, anders lijkt dit team sowieso al uit elkaar te vallen. We begonnen in de 2e helft ook veel beter te spelen met 4 man in de verdediging. Hierdoor kregen de aanvallers ook veel meer ruimte.

De problemen bij dit Real is veel groter. We hadden Marcelo en misschien zelfs Varane moeten verkopen. Konden er ruim 100 miljoen voor krijgen. Kroos had nooit een contract verlenging moeten krijgen en ook hadden niet zoveel wisselspelers verkocht moeten worden zonder dat er iets voor terugkwam. Zidane had veranderingen beloofd, maar tot dusver is zijn verandering Hazard + 10 dezelfde spelers. Alles op alles gooien op Pogba ( en nog steeds!) terwijl het duidelijk is dat hij niet gaat komen.

Voor de transferperiode had ik goede hoop met al die nieuwe aankopen, maar het middenveld is zelfs afgezwakt. Ik kan niet nóg een seizoen kijken naar een middenveld van Casemiro-Kroos-Modric. Het ergste van alles is dat Zidane totaal geen systeem in gedachte heeft. En daar heeft hij genoeg tijd voor gehad.

13 augustus 2019 om 11:23

Jouw wensen voor formatie en transfers voor Real hebben toch bijzonder weinig met dit item te maken. Het gaat over Pogba en de speculatie over of hij met een transfer bezig is. Niet over het functioneren van Zidane en Real.

Zag Ince zondag Pogba soms voor het eerst spelen of zo? Het nonchalante en soms wat laconiek ogende spel hoort nou eenmaal bij hem. Daardoor misschien iets minder geconcentreerd, maar ook creatief. Zo speelt ie al jaren en zo zal hij altijd spelen. Heeft niets met een eventuele transfer te maken.

13 augustus 2019 om 11:12

Ik ben het dit toch niet met je eens. Wat ik bij de Pogba van afgelopen zondag zag was pure desinteresse. Op 1 pass na (wat gelijk een geniale assist was) was hij echt totaal niet met de wedstrijd bezig. Hij zag totaal niet welke teamgenoten er vrij stonden, wanneer er druk op hem werd gezet, wanneer hij wel of niet extra tempo in het spel moest brengen, enzovoorts. Terwijl hij toch tweede helft vorig seizoen constant een verschrikkelijk hoog niveau haalde waar dat nonchalante eigenlijk niet of nauwelijks in zat. Zelfs onder Mourinho toen hij niet gemotiveerd leek, kwam zijn balverlies vaak uit teveel risico waarbij hij tenminste nog iets wilde creëeren of forceren. Maar het spel van afgelopen zondag was echt pure desinteresse.

Overigens, nog even een voetnoot: als afgelopen zondag zijn normale spel was, dan heeft deze jongen echt een chronisch concentratieprobleem en is hij niet geschikt voor de echte top.

13 augustus 2019 om 11:19

Pure desinteresse. Maar naast 2 assists bvb ook 14 recoveries, waarvan 5 op de helft van Chelsea. Meer dan ieder andere speler op het veld.

Ik vind het ergens wel raar dat er zo moeilijk wordt gedaan om zijn spel. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen. Tig spelers zijn dan niet in topvorm, maar Pogba was desondanks de meest invloedrijke speler op het veld, zelfs inclusief zijn slordigheden.

13 augustus 2019 om 12:44

Komt gewoon omdat het pogba is, media zit super kort op hem en is altijd extra kritisch op hem, martial bv was op ze goal na echt irritant .. zoveel balverlies en constant voor eigen succes.

Wat mij betreft mag Real Madrid Pogba morgen halen. Niet voor Pogba of Real Madrid, maar voor Ajax dat dan wellicht Donny vd Beek gewoon behoudt.
Kan Ajax Real er weer uit kegelen in de kwartfinales.......

13 augustus 2019 om 11:14

Ajax moet er eerst maar voor zorgen dat ze er niet uitgekegeld wordt door Paok.

Op welke feiten is dat te zien en te merken volgens Ince? Dit is weer onrust stoken. Pogba heeft idd aangegeven toe te zijn aan een nieuw avontuur. En dat is niet meer dan logisch. Zeker hoe het nu bij United er aan toe gaat. Toen Pogba gehaald werd door United. Werd er verteld dat ze de boel zouden gaan opbouwen. Paar jaar later is er niks verbetert. Kan hem dus goed begrijpen dat hij naar een andere club wilt. Met betere slelers km hem heen. En die speelt om de prijzen. Mss komt die uitdaging bij United. En blijft hij gewoon. Daarbij heeft hij zich in de pre-season zich top gedragen. En goede wedstrijden gespeeld. Zo leedt hij nog te vaak knullig en onnodig balverlies afgelopen zondag. Maar hij is wel de enige op het Middenveld met kwaliteit. En die het verschil kan maken. Die risico’s die hij neemt. Die had hij de vorige seizoenen ook. Vind hette simpel om zo’n oordeel te hebben. Zonder echt de feiten op tafel te leggen

Wat een onzin. Bleef na de luitste fluitsignaal nog lang op het veld om tr zwaaien naar de fans en dergelijke. Zijn spel kwam niet ten goede omdat hij een te verdigende positie had. Pogba speelt veel beter in een aanvallende rol waar hij zich niet zoveel moet focussen op het verdedigende werk.

Gast, laten we even Pogba en dat gedrag van hem analyseren.

Zat met zijn hoofd niet bij de wedstrijd, waarin hij twee goede assists had in een 4-0 zege op Chelsea.

Wilt vertrekken bij United, heeft dat aangekondigd. Wat deed Pogba daarna? Ging gewoon mee op trainingskamp, aanwezig tijdens de tour, je hoort Raiola voor de verandering niet en ondanks dat hij nog steeds bij United zit, doet hij zijn werk zonder te klagen.

Zijn haar is extravagant? Heeft toen zijn haar kort geknipt. Hoe ziet zijn kapsel nu eruit? Short fade, met donkerbruin bovenop, wat zo donker is dat het amper opvalt.

Laten we gewoon heel eerlijk zeggen dat Paul Pogba zich gedraagt en opstelt als een model-prof en dat media-figuren nu klagen om niets. Als er een stigma tegen je is, dan gaat dat niet snel weg, dat bewijst zich hier dan weer.

Ik ben sowieso van mening dat de wedstrijd tegen Chelsea veel verbloemde. Op papier lijkt het goed, maar de wedstrijd was van beide kanten erg slordig en bovendien was een 4-0 uitslag niet de juiste weergave van het spelbeeld.

Verder heeft Pogba weleens beter gespeeld, maar hij speelde ook zeker niet slecht. Bovendien was hij ook belangrijk voor Manchester United tegen Chelsea, dus ik snap nu niet helemaal waarom uitgerekend Pogba kritiek krijgt van Ince. Ik denk namelijk dat Pogba allang van Manchester United te horen heeft gekregen hoe de vork in de steel zit betreft een eventuele transfer.

13 augustus 2019 om 15:35

Geflatteerde score zoals je zegt. Ik vond Chelsea gewoon beter tot de 3-0.

Hij gaf 2 assists he, dat is prima allemaal, maar ik vond hem slordig en haalde vaak het tempo er uit.
Veel werd verbloemd die wedstrijd, maar Chelsea was echt de betere tot die 3de

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool9952
4.Chelsea6615
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
David de GeaKeeper380
M. RashfordAanvaller3117
L. GrantKeeper00
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger40
D. BernardVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

458 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Manchester United 16 1 1 0
2018/2019 Manchester United 35 13 6 0
2017/2018 Manchester United 27 6 5 1
2016/2017 Manchester United 30 5 7 0
2016/2017 Juventus 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Philipp Wiesinger zorgt voor hoogtepunt in return van Man United tegen LASK

Manchester United heeft zich zonder problemen geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. De Engelse grootmacht won woensdagavond op het eigen Old Trafford met 2-1 van LASK Linz, hetgeen na...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 6 augustus
David Alaba wil wel bij Bayern München blijven, maar dan moet de Duitse kampioen een topaanbieding doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren