‘Zelfs een voorstel van 215.000 euro per week heeft geen kans van slagen’

Dinsdag, 13 augustus 2019 om

De kans is groot dat Christian Eriksen over een jaar transfervrij de gelederen van Tottenham Hotspur zal verlaten. In navolging van Italiaanse media, die maandagavond schreven dat Juventus de spelmaker over een jaar transfervrij wil aantrekken, verzekeren de kranten in Engeland dinsdag dat de pogingen van Tottenham om de Deens international een nieuw contract te laten ondertekenen weinig kans van slagen zullen hebben.

Tottenham is naar verluidt bereid om het huidige salaris van Eriksen flink te verhogen, indien hij zijn aflopende contract verlengt. Nu staat de Deens international voor 85.000 euro per week op de loonlijst van de Londenaren, maar onder de nieuwe voorwaarden kan hij liefst 215.000 euro per zeven dagen opstrijken. “Zelfs een dergelijk voorstel heeft geen kans van slagen”, zo schrijven de kranten in Engeland eensluidend.

Voor Eriksen is geld geen doorslaggevende factor als het over zijn toekomst gaat. De voormalig speler van Ajax wordt in februari 28 jaar en acht de tijd rijp om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Dat hij over minder dan een jaar transfervrij is, vergroot zijn kansen op een aanbieding van buitenlandse topclubs. Juventus zou bijzonder geïnteresseerd zijn, maar ook Real Madrid houdt de situatie in de gaten.

Real Madrid toonde eerder deze zomer al concrete interesse in Eriksen, maar Tottenham verlangt liefst 110 miljoen euro voor de Deen. Het valt niet uit te sluiten dat de Londenaren de vraagprijs laten zakken als duidelijk wordt dat Eriksen daadwerkelijk niet de intentie heeft om bij te tekenen. Spaanse media zien de Deen als een alternatief voor Donny van de Beek, die nog geen zekerheid heeft over een transfer naar het Santiago Bernabéu en qua naam voorrang moet verlenen aan de Deen.

Eriksen zou hooguit bereid zijn om een nieuw contract met Tottenham te ondertekenen als enkele clausules zouden garanderen dat hij tegen een van tevoren vastgestelde prijs naar bepaalde clubs mag vertrekken. Voorzitter Daniel Levy, die bekend staat als een lastige onderhandelingspartner, zou daar weinig voor voelen en sluit niet dat hij de spelmaker alsnog vóór 2 september verkoopt, ook al mag men dan geen vervanger meer aantrekken.

Eriksen ging medio 2013 voor ruim twaalf miljoen euro van Ajax naar Tottenham Hotspur. Sindsdien was de middenvelder bij liefst 152 doelpunten in 278 officiële duels betrokken: 86 assists en 66 doelpunten. Afgelopen weekeinde had hij als invaller een belangrijk aandeel in de 3-1 overwinning in de seizoensouverture tegen Aston Villa.

Christian Eriksen - Player Profile
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door medellin)

Zou wel weer een stunt zijn zeg van juve als ze hem transfervrij kunnen halen. Dan moet hij denk ik wel een jaar lang banken bij spurs.

13 augustus 2019 om 08:07

Je hebt dit weekend kunnen zien dat Tottenham zichzelf daar flink mee in de vingers snijdt. Geef hem een salarisverhoging met transfer clausule van 50 miljoen. Dat is voor de sportieve situatie van Tottenham het beste en je houdt ook nog een mooie zak met geld aan hem over. De hoofdprijs ga je toch al niet meer krijgen

13 augustus 2019 om 08:09

Je moet als club wel compleet gestoord zijn om eriksen een jaar te laten banken.

13 augustus 2019 om 11:08

Niet als Alli en Lo Celso het uitstekend het gat wat Eriksen achterlaat weten op te vullen. Als speler A en speler B gelijkwaardig zijn en nauwelijks voor elkaar onderdoen, maar speler B heeft een aflopende contract, is het logisch dat je voor speler A kiest, omdat speler A veel meer toekomst voor club betekent dan speler B. In dit geval vind ik Alli en eigenlijk ook wel Lo Celso niet veel onder doen voor Eriksen. Afgelopen zaterdag tegen Aston Villa leek het alsof Eriksen onwijs gemist werd, maar men vergeet dat Alli en Lo Celso ook niet meededen als creatievelingen. Beide spelers zie ik het verlies van Eriksen makkelijk opvangen, waardoor je dus beter kan investeren in deze 2 spelers dan in Eriksen. Datzelfde geld ook voor D. Sanchez centraal achterin, gezien contract situatie Vertonghen en Alderweireld. Voor de breedte zou Eriksen nog wel ideaal zijn natuurlijk.

13 augustus 2019 om 11:21

Alli met Eriksen is hetzelfde als appels met peren vergelijken. Lo Celso zou eenzelfde rol kunnen vervullen, maar dat heeft tijd nodig.

Onbegrijpelijk dat Real nu niet toeslaat. De ideale vervanger voor Modric.

13 augustus 2019 om 15:06

Absoluut mee eens dat Eriksen de ideale vervanger voor Modric is. Perez vind dit ook. Het is echter Zidane die de transfer van Eriksen blokkeert. Zidane wilt Pogba en niemand anders. Voor Spurs en Eriksen is dit vervelend. Eriksen misloopt z'n droom transfer en Spurs misloopt een gigantische transfersom.

13 augustus 2019 om 08:42

@realee

"zou wel weer een stunt zijn zeg van juve als ze hem transfervrij kunnen halen. Dan moet hij denk ik wel een jaar lang banken bij spurs."

Als hij eenmaal transfervrij is, heeft hij keuze te over. En dan denk ik niet dat Juve zijn eerste keus zal zijn en bovendien is Raiola niet zijn zaakwaarnemer. Ik had ook niet verwacht dat De Ligt voor Juve zou kiezen, dus zeg nooit "nooit", maar de kans dat het gebeurt acht ik niet heel groot. De Spaanse competitie zou perfect voor hem zijn en ik zie hem daar ook wel belanden.

Verbaast me eigenlijk dat Eriksen voor PL-begrippen zo weinig verdient. 4-4,5 miljoen euro per jaar is maar net iets hoger dan Ajax’ salarisplafond.

13 augustus 2019 om 08:07

The spurs staan er niet om bekend dat zij heel veel betalen aan hun spelers in tegenstelling tot beide manchesters bijvoorbeeld.

13 augustus 2019 om 08:16

Deli en Kane verdienen nu toch ook redelijk wat, al kunnen beide nog veel meer verdienen als ze naar United/city waren gegaan.

13 augustus 2019 om 08:18

Ik snap de instelling van Eriksen en zijn zaakwaarnemer niet. Wat zou je nu aan 85k per week blijven spelen terwijl je recht hebt op meer door zo goed en belangrijk te zijn voor je club. En dan dwing je dat niet af? Spurs zouden daar namelijk zo in mee gaan. Minstens al tot 150k.

Hij wordt door alles en iedereen opgehemeld en dan dit zegt hij niets. Zolang hij blij is, mij best, want het is zijn leven en geld maar toch. Heel apart.

13 augustus 2019 om 08:26

Staat toch precies in de tekst: hij wilt een stap maken naar een Europese topclub als Juve of Real, maar door de te hoge vraagprijs haken die af. Als hij dan nu zijn contract verlengt, blijft hij gebonden aan Spurs en een te hoge vraagprijs.

13 augustus 2019 om 08:50

Ik snap Tottenham juist niet, 110 miljoen vragen voor een 27 jarige speler met 1 jaar contract die zoveel betekent heeft voor de club?

Die voorzitter denkt dat hij slim is en standvastig door stug te zijn en gierig maar dit schrikt andere spelers natuurlijk ook af om naar Tottenham te gaan. Kan me best voorstellen dat een Dybala dacht als ik daar teken dan kom ik er nooit meer weg

13 augustus 2019 om 09:31

@lionaldinho Mee eens! Ik snap al jaren niet dat spelers langdurige contracten bij Spurs tekenen, want die Levy staat hier bekend om. Ook zegt haast elke speler die er weg komt dat hij bepaalde afspraken niet nakwam.

13 augustus 2019 om 09:38

De looptijd van een contract is niet meer zo leidend als pakweg 10 jaar geleden. Je wilt kwaliteit, prima, betaal het ongeacht de looptijd van het contract.

13 augustus 2019 om 10:10

Bij Tottenham is die looptijd dus wel leidend. Vandaar dat spelers niet willen verlengen.

13 augustus 2019 om 20:02

@lfc11

Ik heb het over de afgelopen paar jaar. Hij speelt er al sinds 2013 en ik denk dat er maar 1 of heel misschien 2 keer iets aan zijn contract is gedaan. Zo opgehemeld worden en dan blijven spelen voor 85k, lekker bezig dan. Hij had in 2015 al 150k moeten hebben gekregen.

13 augustus 2019 om 08:59

Ik roep het al jaren die jongen wordt zo uitgeknepen door Levy. Heeft zelfs jaren voor 1.5 miljoen of zo gespeeld. Dit is dus wat er gebeurt als spelers geen keiharde zaakwaarnemer hebben. Had fluitend 2x zoveel kunnen verdienen in zn carrière. Waarschijnlijk zelfs bij dezelfde, laat staan elders.

13 augustus 2019 om 10:12

Ik denk dat hij met Raiola echt nog veel meer had kunnen verdienen. Paar keer transfereren met tekenbonus. Een salaris van 10+ miljoen. Etc.

13 augustus 2019 om 10:17

Absoluut! Ik denk altijd aan Eriksen als ik op Raiola-artikelen reacties lees over hoe onnodig een zaakwaarnemer is en hoe een advocaat dat gewoon makkelijk kan afhandelen.

13 augustus 2019 om 11:47

85k per week is echt lachwekkend voor een speler van Eriksen zijn kwaliteiten. Denk dat United hem meteen 300k zou aanbieden. En ik ben het helemaal met je eens dat ik niet snap waarom hij niet "voor zichzelf opkomt", want bij elke andere grote club zou hij minstens het dubbele kunnen krijgen. Overigens is die Levy ook wel een heel nare vent denk ik zo, Eriksen heeft hem zoveel gegeven door de jaren heen, en heeft altijd voor een veel lager bedrag gespeeld dan hij elders had kunnen krijgen en dan ga je hem nu op de tribune zetten omdat hij (volkomen terecht) zijn contract niet wil verlengen.

13 augustus 2019 om 09:17

Dat was niet in de tijd toen eriksen nog bij ajax speelde. Echter dat ze nu wel bereid zijn om zijn salaris meer dan te verdubbelen is raar en blijkbaar is er dan paniek

Is ook schandalig dat hij na al die jaren als dragende speler nog minder verdient dan de "verdedigers" van Arsenal. Mikitarian verdient zelfs 200k. Levy is een bloedzuiger. Hij is nog erger dan Kroenke.

13 augustus 2019 om 08:09

Op zich met je eens maar dat weet je als je bij Tottenham tekent. En uiteindelijk breekt het Tottenham ook op

13 augustus 2019 om 08:13

Schandalig idd dat deze jongen voor een hongerloontje zijn brood moet verdienen, daar naast heeft hij ook nog een gezin te onderhouden. Waar moet die man van leven. Laten we snel een giro 555 actie opzetten.

13 augustus 2019 om 09:08

Jij hebt er dus geen moeite mee om onderbetaald te worden. Lekker het minste verdienen tussen al je collega's. Waalo eer.

13 augustus 2019 om 09:28

Miss dat de andere spelers waar jij het over hebt wel teveel verdienen. Daarnaast draait het als je om miljoenen gaat volgens mij niet alleen om wat je verdient maar ook in wat voor elftal je speelt. Toen eriksen ging had die misschien wel verwacht kampioen te worden. Dat die dan niet weg kan of meer salaris kon krijgen tot nu ja dat s niet logisch gezien ze elders dat wel betalen. Echter hoort een keuze voor een club niet te gaan om wie meer geld bied aan salaris

13 augustus 2019 om 09:39

Onderbetaald??? Whut?

13 augustus 2019 om 10:00

Kap eens met altijd die vergelijking maken met jan modaal. Eriksen wordt al jaren onderbetaald. Dat ze hem nu opeens 250% loonsverhoging willen geven, komt te laat. Je beste spelers moeten het beste betaald krijgen en ook nog eens marktconform. En in de top 6 waar Tottenham zit betalen ze veel meer aan simpele nieuwkomers en bankzitters. Als jij alle sales en omzet binnen haalt bij je werkgever maar anderen meer verdienen die veel minder bijdragen dan vinden jullie dat normaal. Eer mijn vriend.

13 augustus 2019 om 11:50

Mee eens Warabe. Je moet als groot talent of goede speler haast wel idioot zijn om voor de Spurs te tekenen als je ook aanbiedingen elders in de top6 hebt. Ik hoor nergens zoveel verhalen van "spelertje-pesten" als bij de Spurs, door ze op de tribune te gooien omdat Levy verontwaardigd is dat spelers hun onderbetaalde contract niet willen verlengen.

Spaanse media zien hem als alternatief voor van de beek? Lijkt mij toch wel dat real eriksen ver boven van de beek heeft staan op hun verlanglijst. Spurs moet ook de vraagprijs flink verlagen want 110 miljoen is veel te veel voor hem nu met een 1 jarig contract.

13 augustus 2019 om 10:05

Waarom dan? Ik denk dat Donny meer goals scoort dan Eriksen bijvoorbeeld. Eriksen heeft weer andere kwaliteiten.

Meerdere bronnen.. heel specifiek en naast de daily mail vind ik hier zelf niks van terug .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Actuele wedstrijden

1020 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Tottenham Hotspur 2 0 0 0
2018/2019 Tottenham Hotspur 35 8 3 0
2017/2018 Tottenham Hotspur 37 10 0 0
2016/2017 Tottenham Hotspur 36 8 0 0
2015/2016 Tottenham Hotspur 35 6 2 0

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Bayern München leidt de race om Kai Havertz voor het seizoen 2020/21. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren