Bony duikt nog geen vijf jaar na transfer van 32,3 miljoen op in League Two

Dinsdag, 13 augustus 2019 om 07:17Chris Meijer

Wilfried Bony zit na zijn vertrek bij Swansea City momenteel zonder club. De Ivoriaanse spits traint om die reden voorlopig met Newport County, dat uitkomt in de League Two, mee om zijn conditie op peil te houden. Manager Michael Flynn laat via Twitter weten dat hij het ‘geweldig’ vindt om de dertigjarige Bony voorlopig op zijn training te hebben.

Swansea verhuurde Bony het afgelopen halfjaar aan Al Arabi. In Qatar kwam de spits tot vijf doelpunten in zeven wedstrijden, maar desondanks kreeg zijn verblijf in het Midden-Oosten voorlopig geen vervolg. The Swans besloten zijn aflopende contract niet meer te verlengen, waardoor Bony op zoek kon naar een nieuwe club. De spits speelde vorige maand de Afrika Cup, waar hij met Ivoorkust in de kwartfinale na het nemen van strafschoppen geëlimineerd werd door Algerije.

Nu verloopt de zoektocht naar een nieuwe club bijzonder moeizaam, waardoor Bony voorlopig besloten heeft zijn conditie op peil te houden bij Newport County. Het gezin van de spits woont nog steeds in Wales en zijn zoon speelt in de jeugdopleiding van Swansea. “Geweldig om Wilfried Bony op de training te hebben. Zijn professionaliteit is excellent, de jongens zullen er heel veel van leren”, laat Flynn, manager van de nummer vijftien van de League Two, weten. Bony heeft tevens een personal trainer meegenomen, om zo fit mogelijk te worden.

In januari 2015 telde Manchester City nog 32,3 miljoen euro neer om Bony over te nemen van Swansea. The Swans hadden anderhalf jaar eerder zestien miljoen naar Vitesse overgemaakt voor de Ivoriaan, die voor die tijd verder uitkwam voor Sparta Praag en Issia Wazi FC. Het dienstverband van Bony bij Manchester City werd geen doorslaand succes en na een huurperiode bij Stoke City haalde Swansea hem terug naar Wales. Na de degradatie uit de Premier League raakte hij overbodig, waardoor de spits afgelopen halfjaar op huurbasis in Qatar kon spenderen.


Poll

Moet een Nederlandse club een poging wagen bij Wilfried Bony?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door feyego)

Nou Feyenoord, hier is je spits!

13 augustus 2019 om 07:42

Dit was ook het eerste wat ik dacht toen ik het las

13 augustus 2019 om 08:10

Je hebt hem zeker niet gevolgd de laatste jaren. T is niet voor niets dat hij nu nog zonder club zit

13 augustus 2019 om 08:12

Gaat nooit lukken die man speelt puur voor het geld. Zelfs voor ajax zou hij waarschijnlijk te duur zijn. Men moet hier eens stoppen elke spits aan feyenoord te linken.

13 augustus 2019 om 09:35

Wat hebben we aan een spits zonder wedstrijd ritme. Voor bony weer op niveau is is Jorgensen weer terug en die schat ik toch wat hoger in.

Zou hij dan toch iets ouder zijn? Zijn aftakeling begon jaren geleden al, in de jaren waarin andere spelers juist excelleren 26-29 jaar)

13 augustus 2019 om 08:21

Veel te makkelijke conclusie. Ging op 26 jarige leeftijd naar city. En daar door de hevige concurrentie niet kunnen excelleren. En omdat hij daarna verkeerde keuzes maakt zit hij nu bij een league 2 club z'n conditie op pijl te houden.de carrière van bv van der Vaart heeft veel gelijkenissen, stel je zijn leeftijd ook in twijfel?

13 augustus 2019 om 08:48

verkeerde keuzes? ik kan Stoke en terug naar Swansea waar je voorheen al succes hebt gehad niet echt verkeerde keuzes noemen.

13 augustus 2019 om 08:51

Maar het pakte wel verkeerd uit.

13 augustus 2019 om 08:57

ja, dat is wat anders. Elke clubkeuze is dan een risico. Kristensen ging ook vol goede hoop naar Ajax omdat hun supporters schreeuwen dat Ajax de beste opleidingsclub ter wereld is en de poort naar de top...

13 augustus 2019 om 09:07

@genieterr
Iemand als Rooney was ook op voor zijn 30e, om er nog een voorbeeld aan vast te plakken.

13 augustus 2019 om 09:24

Bij rooney en van der vaart ligt er toch echt een ander probleem ten grondslag.. dat heeft weinig met leeftijd te maken.

13 augustus 2019 om 10:05

Het is een vraag, geen gegeven. Het is ook op meer gebaseerd dan alleen zijn carriereverloop. Dat hij op 20 jarige leeftijd bij Vitesse rondliep, met een voltraind lichaam, dikke baard en oude kop gaven de nodige twijfels. Dat hij vervolgens met het jaar slomer en logger wekte ook verbazing. Zijn land van herkomst speet natuurlijk ook mee. Vd Vaart was fysiek erg zwak, Rooney had niet bepaald de beste levensstijl voor een prof. Maar goed, we moeten ook geen voorbarige conclusies trekken

13 augustus 2019 om 10:46

Bony ziet er toch helemaal niet zo oud uit? Die stereotyperingen gaan niet altijd op en vind Bony hier echt een slecht voorbeeld voor. Hij had op zn 20ste een baard poeh poeh. Ken genoeh mannen van 20 met een volle baard van elke ras. Niet omdat jij je eerste schaamhaar op je 20ste kreeg is dat voor iedereen zo

13 augustus 2019 om 11:55

Bij Patrick Kluivert lukte ook ineens helemaal niets meer na zijn 29ste verjaardag. Ik heb nog steeds een opgeslagen foto van hem toen hij in zijn laatste dagen voor PSV speelde en hij flink bezweet naar lucht staat te happen.. hij was helemaal op.

aangepast: ik bedoel natuurlijk Patrick Kluivert, niet Justin

13 augustus 2019 om 12:24

Ik ben 31 en als ik om me heen kijk, heb je in NL ook genoeg van dat soort types.
Beetje makkelijk zo denken.
Toen ik 14 was, had ik jongens in me klas met een baardgroei van hier tot mag Joost weten.
Daar mijn baardgroei pas echt op me 21/22e begon.

13 augustus 2019 om 13:27

Wat een praatjes Jesaja, je houdt het forum in ieder geval wel lekker jeugdig op deze manier...

Er waren destijds genoeg vraagtekens bij de leeftijd van Bony. Net als bij Minala van Lazio, om een voorbeeld te geven. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de Afrikaanse achtergrond en daarom zeg ik expliciet dat het niet gegrond is. We weten dat er in het verleden regelmatig foutieve leeftijden doorgegeven worden in Afrikaanse landen, omdat het bij de geboorte niet geregistreerd wordt. We kennen ook situaties waarin jongens een jongere leeftijd aanhouden dan hun werkelijke leeftijd, om meer kansen te krijgen in het voetbal. Vandaar de kritische vraag.

zoef-de-haas
Kluivert heeft bij Barcelona een zware blessure opgelopen en is nooit meer de oude geworden. Lijkt me toch een andere situatie.

13 augustus 2019 om 14:03

@gunnero
Volgens mij is er maar 1 hier met praaatjes...

Ik ben bekend met de hele heisa rondom Minala's leeftijd, maar ik heb nog een beetje lopen googlen maar kan niet eens 1 artikel, nederlands noch engels, vinden over het al dan niet te oud zijn van Bony. Je lijkt te suggereren dat de bovengenoemde twijfels door de media en de rest van voetballand werden aangedragen, maar het was enkel door jezelf. Dat is toch wel een wezenlijk verschil met de zaak van minala.

Kijk voor de grap eens naar hoe jeffey, bony's oudste zoon er uit zag op zijn veertiende. Dan ga je je woorden snel weer inslikken.

Of hier: een link naar hoe zijn jongste zoon van 11 er bij staat ten opzichte van de rest van de jongens bij swansea:
https://www.walesonline.co.uk/sport/football/footb allnews/theres-giant-kid-swansea-city-15310753
Alsjeblieft hou je vooroordelen binnenshuis voordat je ze uitspuwt.

13 augustus 2019 om 15:10

Iets met overgewicht zegmaar

13 augustus 2019 om 15:39

Dat jij de meningen/gesprekken van 10 jaar terug niet kan Googlen betekent niet dat ze er niet waren. Zolang ik ze bewust meemaak, lees en hoor, geef ik toch de voorkeur aan mijn geheugen als je het niet erg vindt. En dan kan ik het niet laten toch nog even research te doen: Zie ik direct een quote van Bony zelf die het heeft over leeftijdtwijfels van Afrikaanse spelers. Ben ik nou gek?! Zolang mensen niet lezen, maar met de term ‘vooroordelen’ komen aanzetten zodra ik een gevoelig thema inbreng, is de ruimte voor een dialoog direct afgestompt. Zonde en vooral kortzichtig.

13 augustus 2019 om 08:15

5 jaar is nog erg bescheiden. Vraag mij af wanneer hier eens iets aan gedaan gaat worden. Dit is gewoon pure fraude.

13 augustus 2019 om 08:49

Wanneer wordt er iets aan jou gedaan? Met je voorbarige, feitelijk nergens op gebaseerde conclusie.

13 augustus 2019 om 12:26

Ja en Kluivert, Rooney, VDV.
Moet ik een nog langere lijst maken met voorbeelden.
Voorbarige coclusies trekken...klasse!

13 augustus 2019 om 13:07

Dat denk ik inderdaad ook, hij zal wel jaren ouder zijn. Hij is 30 jaar en al enkele jaren afgetakeld. Verbaast me niets dat die inderdaad al 35 jaar is.

Feyenoord deze man halen aub... kost wat maar is een garantie voor doelpunten

13 augustus 2019 om 09:19

Absoluut niet! Hij heeft de afgelopen jaren niet gepresteerd, hij is een speler zonder restwaarde die aan het aftakelen is, en dan kost hij ook nog veel salaris. Bony heeft openlijk in interviews aangegeven dat ie voor het geld voetbalt.

Als Feyenoord kun je dit soort risico's niet nemen. Jouw 'garantie op doelpunten' is gebaseerd op onderbuikgevoelens en op zijn periode Vitesse/swansea (eerste deel) en niet op basis van zijn recente historie.

13 augustus 2019 om 18:03

Hoezo is het een speler zonder restwaarde? In de huidige transfermarkt gaat elke goed presterende speler voor een belachelijk bedrag weg (ook dertigers).
Salaris is een bottleneck, maar als hij bij een League 2 club traint, dan realiseert hij zich misschien toch dat het goed is om nu weer in zichzelf te investeren en eventueel daarna nog/weer te cashen. Dus wie weet vraagt hij niet eens zo'n gek salaris.

Anderlecht schijnt ook interesse te hebben volgens Belgische sites.

Dat die man een garantie voor doelpunten is ben ik het mee eens. Mits fit, legt hij er minimaal 20 in. Ook nu nog, met al die kaka verdedigers en naieve 433 opstellingen in NL.

13 augustus 2019 om 09:56

Mijn indruk is dat ie heel erg veel verdiend heeft afgelopen jaren en echt niet voor een Nederlands salaris naar Feyenoord zou komen.... Maar kwalitatief zou t echt wel kunnen

Best zielig, die aantal mensen die hier ongefundeerd lopen roepen dat hij wel ouder moet zijn dan hij zegt, en dit gebaseerd op het feit dat hij op de leeftijd waarop de meesten excelleren niet zo veel bracht. Zo'n schande is dat niet als je bij Man City speelt mensen... Het kan best, maar de kans is nog groter dat hij gewoon oud lijkt voor zijn leeftijd. Sneu voor die man als dat zo blijkt te zijn toch?

#bonyback. Dan gaan we dit jaar echt bovenin meedoen. (Hoop ik dan)

Bony is nog steeds een topspits voor de Eredivisie! Zag hem op de Afrika Cup en hij is nog steeds zeer balvast, goede basistechniek en een geweldig schot. Topfit is hij niet, maar we weten in Nederland toch wel hoe we iemand wedstrijdfit krijgen? Hij heeft geen blessure of een lange lijst aan blessures gehad. Enige pijnpunt is het salaris, maar het lijkt me dat hij niet meer 5miljoen kan vragen.
Bied hem als Feyenoord of Vitesse zijnde twee miljoen salaris, mits hij voor drie jaar tekent. Dan kan je hem over 1 of 2 jaar nog verkopen als hij goed presteert en haal je het salaris er makkelijk weer uit.
Ik snap dat het een risico is, maar soms moet je een gokje wagen. En voor de man die Vitesse in zowat zijn eentje kampioenskandidaat maakte, zou ik wel een gokje wagen...

13 augustus 2019 om 09:05

Feyenoord of Vitesse even een salaris van 2 miljoen gaan ophoesten voor een spits van 30? Die op dit moment nog zonder club zit, dat zal ook wel een reden hebben.

13 augustus 2019 om 09:30

'voor de man die Vitesse zowat in zijn eentje kampioenskandidaat maakte'.

Ja dat was in de periode 2011-2013. 2013 is zes jaar terug man.
Ter vergelijking hoe lang dit geleden is:

- Bestond MSN bij Barcelona nog niet
- Had Real Madrid vier CL wins minder
- Werd het Nederlands vrouwenelftal met 1 punt uitgeschakeld in de groepsfase voor het Ek
- Speelden Jens Toornstra, Miquel Nelom en Ruben Schaken in het Nederlands Elftal

Bony heeft de laatste jaren niks gepresteerd, hij is een speler zonder restwaarde die aan het aftakelen is, en dan kost hij ook nog veel salaris. Lijkt me niet handig

13 augustus 2019 om 13:32

Leuke voorbeelden, maar ik vind zijn leeftijd en blessuregevoeligheid relevanter. Die spreken beide in zijn voordeel. Niks gepresteerd is trouwens bullshit, check zijn stats en je ziet dat dit wel meevalt. In Engeland krijg je niet zoveel kansen per wedstrijd als spits.

Velen dachten ook dat "oude spelers" zoals Babel, Huntelaar en Kuyt nog weinig te zoeken hadden in de Eredivisie.

Twee miljoen is voor Vitesse waarschijnlijk te veel, heb je gelijk in. Maar voor Feyenoord? Berghuis zal toch ook wel richting de twee miljoen bruto gaan met zijn nieuwe contract? Of je doet wat met tekengeld..

Ik vind 30 trouwens helemaal niet zo oud. Gelukkig wordt er in veel landen zo gedacht, waardoor je Bony nog steeds kan doorverkopen.

Niets vervelends over deze man, maar ik had het graag gezien toen hij harder nodig was dan ooit voor kwalificatie Europa League tegen Anzhi Makhachkala, 2x met 2-0 verloren, nul doelpunten Bony. Vitesse speelde ook nog met Velthuizen, van aanholt, propper, cziommer, van ginkel, reis.. allemaal Europa League niveau.

Bonus zou voor Ajax PSV geen probleem zijn feyenoord kan Zijn salaris niet betalen.

13 augustus 2019 om 18:11

deze Jongen heeft niks meer te eisen, anders had die nu al wel ergens gespeeld.

Van mij mag Feyenoord hem wel halen hoor, tuurlijk is die nu gewend om veel te verdienen. Alleen op zijn leeftijd is het meer een keuzen tussen stoppen of je eisen bijstellen en aan voetballen toe komen tot het einde van je spelers loopbaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Newport County


0 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
C. NormanVerdediger250
F. AzazMiddenvelder223
J. DayKeeper200
R. WillmottMiddenvelder203
O. CooperAanvaller201
M. DolanMiddenvelder182
Voor de complete selectie: Clubpagina Newport County.

289 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren