De Telegraaf publiceert plannen PSV: ‘AZ zal gaan cent minder willen vangen’

Dinsdag, 13 augustus 2019 om

Zodra de transfer van Hirving Lozano naar Napoli definitief rond is, meldt PSV zich weer nadrukkelijk op de transfermarkt, zo verwacht De Telegraaf. Het dagblad meldt dinsdag dat het vizier van de Eindhovense club vooral op het buitenland zal worden gericht, daar ‘verschillende opties al elders onderdak hebben gevonden’. PSV is van plan om de inkomsten uit de transfer van de Mexicaan zorgvuldig te besteden.

PSV kan immers voorlopig vanwege divers blessureleed niet over Sam Lammers en Gastón Pereiro beschikken en het valt ook niet uit te sluiten dat Steven Bergwijn deze maand alsnog uit Eindhoven vertrekt. Mark van Bommel beschikte voorheen over veel aanvallende opties, maar de spoeling is inmiddels dun. Cody Gakpo schuift een plekje door richting de beoogde basis en Mohammed Ihattaren en Zakaria Aboukhlal zijn de enige alternatieven.

De Telegraaf wijst erop dat Steven Berghuis zijn toekomst inmiddels aan Feyenoord heeft verbonden en insinueert dat AZ de hoofdprijs voor Calvin Stengs zal vragen. “De Alkmaarders hebben net Guus Til voor achttien miljoen euro verkocht aan Spartak Moskou en het is ondenkbaar dat zij ook maar een cent minder (eerder veel meer) willen ontvangen voor de potentiële international.”

Het dagblad stelt dat het onwaarschijnlijk lijkt dat PSV bedragen richting de twintig miljoen euro zal betalen. “De kans is groot dat PSV zich op in het buitenland actieve spelers richt om de selectie aanvallend weer op volle oorlogssterkte te brengen.” Lozano wordt voor PSV de duurste uitgaande transfer aller tijden, nadat Memphis Depay in 2015 voor 34 miljoen euro aan Manchester United werd verkocht. De Eindhovenaren houden lang niet het volledige transferbedrag, dat dus rond de veertig miljoen euro ligt, over: een deel vloeit af naar Lozano's voormalige club CF Pachuca, terwijl ook de speler zelf en Raiola meedelen. Desalniettemin houdt PSV 'een forse miljoenenwinst' over aan de aanvaller.

Transferprofiel - Hirving Lozano
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

91 reacties (laatste reactie door gerrald)

Nee die gaat zeker niet onder de 20 weg want heeft ook net verlengd en is een buitencategorie speler tov Til. Het zou ook voor niemand goed zijn als hij nu vertrekt , voor az niet maar ook voor stengs en PSV niet. Is nog veel te wisselvallig en moet duidelijk nog vlieguren maken in de eredivisie om zn kwaliteit meer en langer te etaleren

13 augustus 2019 om 07:23

Spelers van AZ zijn door hun goede beleid helaas vaak te duur voor de top teams in Nederland. De weg naar Rusland is vaak de enige uitweg door de absurd hoge transfersommen die ze vragen. Maar dat is hun goed recht. Benieuwd met wie PSV nu komt aanzetten. Misschien een leuke tropische verrassing.

13 augustus 2019 om 09:51

Door de verkoop van Til gaan spelers van AZ nu uitsluitend naar Rusland opeens? Van de 9 5mil+ verkopen in de afgelopen 5 jaar is alleen Til naar Rusland vertrokken. De rest naar Duitsland, Engeland en Nederland. De enige die ooit naar Rusland zijn gegaan voor die tijd zijn Wernbloom, Ari en Elm voor respectievelijk 3-3-6 mil.

13 augustus 2019 om 09:57

spelers van AZ zijn ook vaak mislukt in het buitenland, dus denk dat ze buiten Russische of Chinese clubs niet snel voor veel meer naar andere competities gaan.
OT: PSV zou Idrissi moeten halen. Deze klasbak laat het al 2 , 3 seizoenen zien. Is ook niet vreemd want was al oranje jeugd international en groot talent in de Feyenoord jeugd. Grappig feitje: toen wilde Martin van geel geen onkostenvergoeding betalen maar Liever Binlal Basacikoglu halen voor 3 miljoen...goede aankoop voor Psv.

13 augustus 2019 om 10:29

PSV heeft wel genoeg van dat soort spelers lopen voorin. Bergwijn, Gakpo, Bruma, Lozano ze willen allemaal als linksbuiten spelen, maar wat moet PSV doen? Nog een linksbuiten kopen! Nee, laat PSV maar gewoon een buitenlandse verrassing halen die geen linksbuiten is. AZ zal ook wel +-10 miljoen vragen voor Idrissi, daar kan je in Argentinië heus wel een leuk spelertje voor vinden.

14 augustus 2019 om 11:02

die is idd beter haalbaar verwacht ik, hoop zo dat iedereen hem even vergeet. Net als vorig jaar start hij fantastisch en is hij zeker niet minder belangrijk dat stengs en boadu. Idrissi is m.i. op dit moment van deze 3 het meest doeltreffend (duh, gezien zijn goals nu) maar ook over het algemeen.

Vergeet daarbij niet dat hij na een weergaloze eerste seizoenshelft vorig jaar, na de kerst werkelijk waar geen lantaarnpaal meer voorbij kwam. Die metamorfose verbaast me nog steeds.

13 augustus 2019 om 12:34

Als psv zijnde zou ik eerder Koopmeiners dan Stengs van AZ nodig hebben op dit moment.

13 augustus 2019 om 12:46

Dit roep ik ook al enige tijd, Koopmeiners zou fantastisch passen op het middenveld van PSV.

13 augustus 2019 om 12:47

Het grappige is dat Maher nog steeds beter is dan Koopmeiners, dus dan zou PSV een goede speler hebben laten gaan om 1 seizoen later bij AZ een minder goede speler ervoor terug te kopen.

PSV gaat ervoor. Ambitieus bezig. Aanhaken of afhaken bij Ajax zou Toon zeggen. Met een klein oorlogskasje de strijd met Ajax aangaan. Met als inzet dit jaar de kampioen plaatst zich direct voor de CL. Zal een mooie strijd worden. PSV is goed aan het investeren. En daarbovenop nog een mega salaris voor Bergwijn. Dit jaar geen CL miljoenen dus een bepaald risico ook. Maar ja wat moet je dan? Moedig bezig PSV haken ze aan of wordt dit het definitieve afscheid van PSV als toekomstig titelkandidaat door de hoge kosten die nu gemaakt worden. Wordt een mooie strijd.

13 augustus 2019 om 07:29

Het geld van de verkopen wordt opnieuw geinvesteerd en er is begroot op europa league. Kortom; geen risico en het heeft niets met afhaken of aanhaken te maken.

13 augustus 2019 om 07:36

Het begroten op EL houd niet in dat je nu de CL inkomsten niet mist. Je hebt ze alleen niet op je begroting gezet. Van de transfer van Lozano als die doorgang gaat vinden en ook nog eens voor 40 miljoen zal niet het geld zijn wat overblijft. Maar goed mijn mening is dat PSV aan het gokken is. Als PSV dit jaar geen kampioen wordt zal de begroting omlaag in plaats van omhoog gaan. Maar ieder zijn eigen mening.

13 augustus 2019 om 07:43

Op basis waarvan gaat de begroting omlaag als ze geen kampioen worden? Dat verzin je terplekken. Ze leveren juist kosten in vanwege de verkoop van angelino, lozano en vooral grootverdiener Luuk. Uiteraard zijn er spelers bijgekomen en hebben spelers verlengd/salarisverhoging gekregen, maar het streept mekaar weg.

13 augustus 2019 om 07:50

Ooo wacht je bedoeld eerder lager ipv hoger. Excuses en goedemorgen

13 augustus 2019 om 07:53

Inderdaad Lee, er wordt gewoon even een verhaal uit de duim gezogen met alle goede bedoelingen. Maar je begroting is al sluitend, daarnaast komen er dus velen miljoenen binnen door één transfer waarmee nog niet eens bekend is wat PSV ermee gaat doen. De Telegraaf speculeert hierin ook maar weer een beetje. PSV is zoals al vaker gezegd kerngezond en is aan het bouwen aan de toekomst én aan het strijden voor de titel. Niets vreemds aan en ja, het zal het met velen minder miljoenen moeten doen dan Ajax. Maar dat is al jaren zo.

13 augustus 2019 om 07:56

Je verhaal klopt gewoon niet Wouter. Ze hebben begroot op inkomsten Europa League, dus een verlies openbaart zich pas wanneer de groepsfase Europa League niet gehaald wordt. Puur qua begroting is er dus ook geen noodzaak om kampioen te worden. Uiteraard mis je de inkomsten uit de CL wel, maar dat zou allemaal extra zijn.

Van de 40 miljoen die Lozano heeft gekocht zal, als we de verhalen mogen geloven, ongeveer 25 miljoen overblijven. PSV gaat heus geen 25 miljoen in een speler steken, dus je mag mij nog even uitleggen waarom PSV aan het gokken is?

13 augustus 2019 om 08:07

En toch klopt het wel. De meesten kijken naar de korte termijn, dit seizoen. Het probleem ontstaat op de middellange termijn, 1 tot 3 jaar. Wanneer PSV volgend seizoen geen CL haalt en de begroting niet stijgt dan krijgen ze wel degelijk een probleem. Tenzij men bijvoorbeeld de sponsorinkomsten significant weet te verhogen met tientallen miljoenen. Dat is uiteraard niet realistisch. In die zin neemt PSV dus wel degelijk een gok en zijn ze, wanneer de opzet niet slaagt, gedwongen spelers te verkopen om niet in de financiële problemen te komen. PSV heeft nu eenmaal niet een gigantisch eigen vermogen zoals Ajax dat heeft.

13 augustus 2019 om 10:01

Volgens mij begrijp jij niet wat binnen een begroting werken betekent.

13 augustus 2019 om 08:00

@WouterSL dat is ook hoe ik het zie. Voor de competitie zou het prachtig zijn wanneer dit lukt. PSV snapt ook dat dit een heel cruciaal seizoen is. Men is blijkbaar bereid financiële risico’s te nemen aangezien mij niet duidelijk is hoe ze dit kunnen financieren zonder begrotingsrisico’s op korte termijn. Wanneer Ajax zich plaatst voor de groepsfase CL én dit seizoen kampioen wordt (en daarmee rechtstreekse plaatsing voor groepsfase CL voor het volgende seizoen heeft) zijn ze voorlopig niet meer bij te halen. Dat is waarom beide clubs nu fors willen investeren. Met daarbij in het achterhoofd om in 2024 bij de beste 32 clubs van Europa te zitten om zo toe te kunnen treden tot een Europese elite competitie. Door het enorme eigen vermogen van Ajax hebben zij op korte en middellange termijn deze financiële risico’s niet.

13 augustus 2019 om 08:23

“Men is blijkbaar bereid financiële risico’s te nemen aangezien mij niet duidelijk is hoe ze dit kunnen financieren zonder begrotingsrisico’s op korte termijn.” Dus omdat het jou niet duidelijk is, zijn ze financiële risico’s aan het nemen? Ik denk dat PSV prima weet wat het financieel kan en doet en daar ook echt wel binnen de mogelijkheden blijft. Anders was men nu al wel aan het uitgeven, zonder Lozano verkocht te hebben. Dit zijn natuurlijk ongefundeerde opmerkingen, waar je helemaal geen zekerheid van hebt...

13 augustus 2019 om 08:23

“Men is blijkbaar bereid financiële risico’s te nemen aangezien mij niet duidelijk is hoe ze dit kunnen financieren zonder begrotingsrisico’s op korte termijn.” Dus omdat het jou niet duidelijk is, zijn ze financiële risico’s aan het nemen? Ik denk dat PSV prima weet wat het financieel kan en doet en daar ook echt wel binnen de mogelijkheden blijft. Anders was men nu al wel aan het uitgeven, zonder Lozano verkocht te hebben. Dit zijn natuurlijk ongefundeerde opmerkingen, waar je helemaal geen zekerheid van hebt...

13 augustus 2019 om 08:45

PSV heeft op dit moment een sluitende begroting inclusief ingecalculeerde EL-inkomsten. Indien men volgend seizoen geen groepsfase CL bereikt blijft de begroting dus nagenoeg gelijk. Dan kan men dus niet nog meer investeren dan dat men nu doet en is dus afhankelijk van de verkoop van spelers om te kunnen investeren. Per saldo groei je dan niet. Bij niet verkopen vanwege bijv. blessures of mindere opbrengst door bijv. tegenvallende prestaties en ontwikkeling van spelers heb je dan een probleem. Dat noem ik risico nemen en speculatief boekhouden. Het werkt zo lang alles goed gaat en klopt. Mist er een schakel dan is er geen financiële buffer. Of is PSV inmiddels helemaal gezond en schulden en aflossingsvrij?

13 augustus 2019 om 08:14

Het probleem hiermee is alleen als je niet kampioen zit heb je wel een probleem en dat is het risico en daarom ben ik heel benieuwd naar een PSV als ze langere tijd geen kampioen zouden worden. Ajax kon het in het verleden 4/5 jaar net aan overbruggen maar bij een PSV vraag ik het me vaak af. We gaan zien je moet wel nu investeren als je wel kampioen wordt verdien je alles zo terug door directe CL plaatsing.

13 augustus 2019 om 08:27

Tuurlijk zal jaren lang heen kampioen worden een impact hebben, maar ook het huidige beleid van Ajax heeft nog helemaal niks bewezen... Als daar iets onverwachts scheef loopt, dan valt er ook een en ander in elkaar.... Hoge salarissen en tegenvallende resultaten zullen ook bij Ajax een impact hebben. Tuurlijk hebben ze een financiële buffer. We moeten het allemaal maar even afwachten, maar er zijn helemaal. Oh veen zekerheden..

13 augustus 2019 om 08:28

@woutersl

"psv gaat ervoor. Ambitieus bezig. Aanhaken of afhaken bij Ajax zou Toon zeggen. Met een klein oorlogskasje de strijd met Ajax aangaan."

Met een klein oorlogskasje kan PSV de strijd met Ajax net zo min aan als Ajax die met Real kan. Daar is veel meer voor nodig en PSV heeft dat kleine oorlogskasje niet eens. Ajax is ook wat begroting betreft, langzaam bij PSV aan het weglopen. In 2016 was die van PSV (85 miljoen) nog groter dan die van Ajax (80 miljoen), sinds die tijd is die van PSV gedaald (naar 78,5 miljoen in 2019), terwijl die van Ajax gestaag groeit (2019 110 miljoen), waardoor de achterstand van Ajax van 5 miljoen inmiddels is omgebogen in een voorsprong van 31,5 miljoen. Bovendien heeft Ajax bij monde van Edwin van der Sar laten weten dat het ook met de buitenlandse ondernemingen steeds beter gaat.

Ik denk persoonlijk dat als het nieuwe stadion van Feyenoord er eenmaal staat, PSV ook door Feyenoord voorbij zal worden gestoken, aangezien Feyenoord als het stadion er eenmaal staat, 25 miljoen aan gegarandeerde inkomsten uit het stadion krijgt, terwijl het verschil tussen beide begrotingen maar 10 miljoen in het voordeel van PSV bedraagt. Bovendien heeft PSV Europees voetbal in haar begroting opgenomen en Feyenoord niet, waardoor het verschil feitelijk nog kleiner is. En het is niet het eigen vermogen, maar de begroting die de financiele speelruimte van een club bepaalt.

Ajax heeft met slim en consistent beleid vorig seizoen de laatste 4 van de CL bereikt en PSV zal Ajax ook met die middelen moet bestrijden. Het verschil in begroting is nu nog overzichtelijk, maar het tempo waarin Ajax van PSV wegloopt, is wel erg hoog. Het is dan ook de vraag hoe lang PSV er nog in slaagt om financieel in het kielzog van Ajax te blijven, als Ajax die groei in dit tempo kan blijven continueren.

13 augustus 2019 om 09:54

Goede argumenten, alleen je verwachting omtrent Feyenoord lijkt me wat rooskleurig. De door jou genoemde vaste inkomsten voor Feyenoord zijn niet zi vast als dat het in eerste instantie is gecommuniceerd. Die zijn namelijk afhankelijk van de inkomsten/opbrengsten uit het nieuwe stadion en kunnen lager uitvallen. Dat is best een realistisch scenario aangezien er door verschillende experts al is aangegeven dat zowel de bouwbegroting, de exploitatiebegroting en de commerciële begroting veel te rooskleurig zijn. De enige waarvan zeker is dat ze er beter van worden is Goldmann Sachs, de Amerikaanse bank.

13 augustus 2019 om 14:07

@scepticus,

Na het behalen van een finale Europa League is het niet gek dat Ajax ineens ver boven PSV staat, ik kan je nu al op een dienblad aanreiken dat Ajax volgend jaar nóg verder weg loopt. Echter zijn dit incidenten, door extreem goede prestaties in Europa gaat de begroting omhoog. Als Ajax vanavond uitgeschakeld wordt in de Champions League kan ik je verzekeren dat het gat in 2021 weer een stuk kleiner is. PSV en Ajax hebben een aantal structurele(re) inkomsten en dat verschil is geen 31,5 miljoen.

Ook het verhaal van Feyenoord, je gaat wel meteen uit van het best-case scenario. Wat nou als de bouw van dat stadion gigantisch uitloopt of de kosten veel hoger zijn dan begroot. Dan kan Feyenoord voor jaren minder investeren, waardoor ze zomaar structureel onder AZ en Utrecht kunnen eindigen. Dit kan weer sponsoring kosten enzovoorts. En 25 miljoen inkomsten is niet gegarandeerd, dat is een (rooskleurige) schatting.

Neemt niet weg dat PSV inderdaad beter een groter potje op kan bouwen om tegenslagen te kunnen verwerken, echter is je stuk wel erg optimistisch over Ajax en Feyenoord en pas je dat optimisme alles behalve toe op Psv.

13 augustus 2019 om 09:14

Gerbrands zou niet toestaan dat er risico’s worden genomen.

13 augustus 2019 om 10:03

Jij hebt volgend mij een account aangemaakt om deze onzin te verkondigen. Bij letterlijk elk artikel over psv kom je met dit onzin verhaal aan over de grote risico’s die psv zou lopen. Ook maar 1 valide argument is echter niet te ontdekken in je stuk.

13 augustus 2019 om 14:42

Wat een slecht stuk van de telegraaf. Waar staan nu precies die plannen van PSV die ze schijnbaar presenteren? Ik lees alleen dat Stengs duur is (is dat een plan of een constatering?) en ik lees dat PSV zich waarschijnlijk zal richten op het buitenland (is dat een plan of een constatering of zelfs maar een vage suggestie?). Kortom, wat een bizzar slecht stuk van de telegraaf, dit journalistiek niveau kun je toch niet serieus nemen?

13 augustus 2019 om 16:58

PSV is ten opzichte van Ajax vooral goed aan het opleiden, daarmee gaan ze ook aansluiting vinden. Gakpo en Itterharen en dat kaliber zou ik bijvoorbeeld graag bij Ajax zien doorbreken.

Ajax is helaas haast gestopt met opleiden, talent krijgt nu veel te weinig kans terwijl een Lang niet minder is dan Labyad en el Maach niet minder dan Scherpen. Mazraoui heeft zich er nog net langs kunnen knokken voor Kristensen en Orejuela omdat die zo matig waren.

Magalan is ook weer een overbodige aankoop, Schuurs is zeker niet minder.

'De Eindhovenaren houden lang niet het volledige transferbedrag, dat dus rond de veertig miljoen euro ligt, over: een deel vloeit af naar Lozano's voormalige club CF Pachuca, terwijl ook de speler zelf en Raiola meedelen'

Die kosten aan Lozano en Raiola lijken mij toch voor rekening van Napoli? Of ben ik nou gek?

13 augustus 2019 om 07:27

Volgens mij zijn de kosten van een zaakwaarnemer voor de kopende club

13 augustus 2019 om 07:54

@barcalover123

"volgens mij zijn de kosten van een zaakwaarnemer voor de kopende club"

Dat is zo, maar ik maak uit het bericht op dat PSV in het contract dat de club destijds met Lozano heeft gesloten, zou hebben opgenomen dat Lozano en zijn zaakwaarnemer meedelen in de toekomstige transfersom, mogelijk om de loon- en bemiddelingskosten te drukken.

13 augustus 2019 om 08:14

Precies dat. PSV is heel erg ver gegaan om Lozano binnen te hengelen terwijl men daar eigenlijk de middelen niet voor had. Dat los je op door een deel van je toekomstige winst weg te geven. Ook Pachuca krijgt nog een groot deel. Dat is waarom Lozano minimaal 40 miljoen op moet brengen omdat er anders onder de streep vrijwel niets overblijft voor PSV. Ze zijn in Eindhoven op een creatieve manier aan het pogen om Ajax bij te houden. Dat noemt men innovatief, ik noem het speculatief. Het verleden heeft al bewezen dat hen een dergelijke handelswijze vaker bijna mis is gegaan.

13 augustus 2019 om 07:29

Wellicht betaald napoli 40 en zitten de kosten voor lozano en zijn zaakwaarnemer in die 40 miljoen verwerkt. Hierdoor hou je als PSV zijnde minder over. Gaat toch vaker zo) transfer opbrengst is altijd bruto

13 augustus 2019 om 07:31

Maar het is toch niet de verantwoordelijkheid van de verkopende club om die kosten te betalen? Is een beetje onlogisch dan, geld over en weer overmaken zodat PSV die bedragen uit kan keren. Dan kan Napoli dat toch net zo goed zelf doen? Of denk ik nou te simpel haha.

13 augustus 2019 om 07:36

Geen idee. Wat zeker is dat 1 vd clubs uit die 40 miljoen lozano en zijn zaakwaarnemer gaan betalen. Het is echt niet zo dat napoli 40 miljoen betaald en ook nog eens lozano en zijn zaakwaarnemer apart. Dat is pas onlogisch.toen PSV gini verkocht kreeg gini ook een deel

13 augustus 2019 om 07:44

Nee dat het ergens vandaan moet komen lijkt me logisch. Hangt er ook een beetje vanaf om wat voor bedragen het gaat trouwens. Een bedrag van de transfersom aan een speler uitkeren kan volgens mij contractueel vastgelegd zijn (daar doel je bij gini op denk ik) dus die zou voor PSV zijn. Maar een bedrag aan zijn zaakwaarnemer lijkt me voor Napoli, en kun je misschien ook wel los van de transfersom zien. Dat de totale investering voor napoli hoger ligt dan 40 miljoen maar daar heeft PSV niks mee te maken.

13 augustus 2019 om 08:00

Lee112

"geen idee. Wat zeker is dat 1 vd clubs uit die 40 miljoen lozano en zijn zaakwaarnemer gaan betalen. Het is echt niet zo dat napoli 40 miljoen betaald en ook nog eens lozano en zijn zaakwaarnemer apart. Dat is pas onlogisch.toen PSV gini verkocht kreeg gini ook een deel"

De kosten van de zaakwaarnemer worden altijd bij de kopende club neergelegd. Dat is onlogisch omdat niet die club, maar de speler de zaakwaarnemer heeft ingehuurd en daarom ook zijn onkosten zou moeten betalen. De zaakwaarnemer legt echter ook altijd een rekening bij de kopende club neer. Dat die kosten van de transfersom af zouden gaan, klopt niet omdat die naar de verkopende partij gaat en die natuurlijk niet gaat betalen voor een speler die men vaak helemaal niet kwijt wil. Wat wel gebeurt, is dat een speler bijv. bij contractverlenging in ruil voor zijn handtekening een deel van de transfersom krijgt. Dat is bijv. bij de contractverlenging van Tagliafico overeen gekomen. Men doet het ook wel eens om de loonkosten te drukken.

13 augustus 2019 om 07:31

Kan ook zijn dat hun een percentage van de verkoopsom krijgt.

13 augustus 2019 om 08:28

Nee maar wat heeft PSV betaald aan makelaars kosten toen Lozano kwam? 40 miljoen minus makelaarskosten minus transferbedrag minus doorverkoop percentage minus salaris minu belasting. Tja ik denk dat er rond de 15 overblijft. Een mooi bedrag overigens. Wat mensen wel vergeten is wie gaat die duikelaar vervangen. Want hij en Luuk waren wel de twee belangrijkste spelers.

Psv heeft toch aanvallend genoeg opties? Geef gewoon die Mo en Gakpo meer minuten? Denk dat de verdediging wel weer op orde is en op het middenveld heb je ook genoeg opties als straks Thomas en Ibi terug zijn. Sws houdt psv niet het volledige bedrag van 40 mil (geen idee hoeveel percentage). Maar de rest kan je toch gewoon lekker op sparen en in de winter kijken voor opvolgers van Bergwijn en Malen.

13 augustus 2019 om 07:32

Bergwijn, Malen, Bruma en Gakpo zijn slechts 4 opties op dit moment voor 3 posities. Lammers ligt er een tijd uit en als die terug is heb je 5 opties voor 3 posities. Eigenlijk moet je elke positie op het veld dubbel bezet hebben dus een extra buitenspeler/spits erbij kan geen kwaad denk ik.

13 augustus 2019 om 09:33

"bergwijn, Malen, Bruma en Gakpo zijn slechts 4 opties op dit moment voor 3 posities"

Voor vier posities zelfs, nu Bergwijn op 10 staat.

Gyrano Kerk niet een optie voor PSV? Ze moeten toch iemand hebben die van rechts kan spelen.

13 augustus 2019 om 07:56

Zat exact hetzelfde te denken, echter vraagt Utrecht tegen de 10 miljoen. Das dan weer wat gortig..

13 augustus 2019 om 09:11

Ja, maar ook wel weer logisch als PSV 40 miljoen krijgt voor Lozano.

Goed dat PSV de transfermarkt opgaat, want met de huidige aanvallers gaan ze het denk ik echt niet redden. Er moet een ervaren kracht bij. Opnieuw een aanvallend talent zal me verbazen, want gakpo heb je ook in huis.

13 augustus 2019 om 07:34

Een ervaren aanvaller/nummer 10 is nu een must. Als hendrix vertrekt een extra middenvelder.

13 augustus 2019 om 08:29

Ervaren is een ding, maar een ander type speler dan de 4 die je nu hebt, lijkt me essentieel. Iemand die iets kan openbreken wanneer dat nodig is en waarmee je je speelstijl kunt aanpassen. Dat is nu niet mogelijk. Luuk was daar natuurlijk een wereldvoorbeeld van.

He, daar heb je de telegraaf weer! Wat weten ze eigenlijk nu te melden? Bij monde van driessen kon bergwijn noooit meer shirt van psv dragen. En nu? Deze krant moet zich niet bezig gaan houden met psv. We weten allemaal wat hun doel is. Bovendien staat er werkelijk niets maar dan ook niets nieuws vermeld. Gebaseerd op aannames zodat hier lekker discussie gevoerd kan worden of psv volle 40mio ontvangt of niet. Ik merk dat bij velen nogal steekt dat psv zoveel geld ontvangt en daarom probeert men elke keer 40, 50 en zelfs 60%-kaart erin te gooien! Wow! Ik dachtdat we blij waren als een uhm, nl club zoveel geld ontvangt...laten we ons beperken tot de feiten en die komen zodra transfer is afgerond.

13 augustus 2019 om 07:41

De feiten zullen we nooit horen. PSV is geen beursgenoteerd bedrijf. Het was een schimmige constructie met een hoog doorverkoop percentage. Daarbij mag je ook de aanschaf prijs en het ontvangen salaris ervan afhalen om tot een bepaalde winst te komen. Denk dat PSV toch een winst van 15 miljoen maakt op Lozano en dat is toch een mooi bedrag voor PSV.

13 augustus 2019 om 07:44

Wouter, jij zegt het zelf: de feiten zullen we niet kennen. Maar je voegt er meteen aan toe: het was een schimmige constructie. Hou gwn op met verspreiden van fake nieuws. Na dr transfer zullen de feiten naar boven komen. We praten hier niet over fbi operatie. De Mexicanen zullen als eerst met nieuws op straat gooien zodra zij groot bedrag ontvangen. Nogmaals, verspreid geen nonsens.

13 augustus 2019 om 07:48

En wat als de mensen hier toch gelijk hadden? Dan zie je jou zeker niet? Of ga je hier dan ook zo tof doen en tegen iedereen vertellen dat je ongelijk had? Nah zal vast niet he

13 augustus 2019 om 07:54

PSV heeft dit toen zelf gecommuniceerd. Was ook de reden dat ze Lozano konden halen. Was anders te duur. Beetje hetzelfde als Ajax heeft gedaan met Neres. Komt geen FBI bij kijken. Wel leuk gevonden overigens.

13 augustus 2019 om 08:04

Wouter, dus psv had het over een schimmige constructie? Wat is jouw bron?

13 augustus 2019 om 07:46

Ik merk dat er vooral bij jou iets heel erg steekt. Gaat het goed verder met je? Je komt nogal gefrustreerd over namelijk. Er zijn instanties die je kunnen helpen hoor, geen zorgen.

13 augustus 2019 om 08:06

Huh? Waar heb je het over? Reageer inhoudelijk of: niet.

13 augustus 2019 om 08:09

Ik ben het met je eens dat De Telegraaf een flut krant is, maar dat Calimero gedrag rondom de transfersom? Mensen hebben altijd een mening over de transfers, kijk naar De Jong en De Ligt. Waarom zou het moeten 'steken' dat PSV 40 miljoen krijgt? Persoonlijk vind ik het ook een vrij fors bedrag, echter denk ik dat Lozano het beter bij Napoli gaat doen dan bij Psv.

13 augustus 2019 om 09:05

"waarom zou het moeten 'steken' dat PSV 40 miljoen krijgt? "

Geen idee maar bij sommigen steekt het duidelijk.

13 augustus 2019 om 08:10

@martinarody

"...laten we ons beperken tot de feiten en die komen zodra transfer is afgerond. "

Het zou goed zijn als je in het vervolg zelf het goede voorbeeld geeft en uitspraken als "ik merk dat bij velen nogal steekt dat psv zoveel geld ontvangt .. ", achterwege laat, dat is ook niet meer dan een aanname. En ook nogal een kinderachtige als je het mij vraagt. Jouw reactie is duidelijk een gevalletje van de pot die de ketel verwijt dat die zwart ziet.

Let op! er komt een veel te dure vervanger. Geen club wil nu meewerken voor een leuk prijsje. Alles gaat booming worden. Behalve de afdankertjes die je eigenlijk niet wil hebben. Dit wil je toch niet tijdens het seizoen. Dit zal nog wel de nodige punten gaan kosten. Bergwijn gaat ook nog wel weg.

13 augustus 2019 om 07:42

Hahaha kolere zeg. Jij krijgt het ook gewoon niet uit je strot om van positiefs te zeggen over PSV he? Is het zo moeilijk? Gaan een transfer record breken, Bergwijn staat op het punt om te verlengen en hebben met Bergwijn, Lammers en Gakpo 3 jongens met verschrikkelijk veel potentie uit de jeugd in de aanval rondlopen, maar jij hebt het over 'te dure vervangers', 'afdankertjes', 'punten kosten' en Bergwijn 'die nog wel weg gaat'. Hoe bevalt dat nou, constant geforceerd zuur moeten doen als het om een andere club gaat?

13 augustus 2019 om 07:51

Ik doe niet geforceerd zuur maar als je niet met de meute mee gaat met de meningen hier dan ben je gelijk zuur. Nee ik kijk naar bepaalde dingen anders. Raar toch als Donny in de schijnwerpers staat moet hij die kans pakken maar als Bergwijn weg kan moet hij blijven? Een beetje hypocriet vind ik

13 augustus 2019 om 07:55

Heeft niks met 'met de meute meegaan' te maken. Jouw reacties zijn bijna zonder uitzondering alleen gebaseerd op wishfull thinking: een scenario schetsen als waarheid alleen omdat je hoopt dat het uitkomt.

13 augustus 2019 om 08:03

Flareon, ik kan wel verklaren waar die gedachte bij mij vandaan komt. Donny van de Beek staat in de belangstelling van Real Madrid, de grootste club van de wereld. Ik zou geen seconde twijfelen en gaan. Bergwijn daarentegen staat in de belangstelling van Sevilla. Ook een prachtige club, maar wel van een hele andere orde dan Real Madrid.

Kijk eens naar Ziyech. Wilde niet naar Sevilla, omdat het geen verbetering is ten opzichte van Ajax (waar de meningen over zullen verschillen). Maar denk je nou werkelijk dat Ziyech ook maar één seconde getwijfeld zou hebben als Real Madrid een aanbieding had gedaan?

Wat mij betreft dus niet hypocriet, maar simpelweg een hele andere situatie.

13 augustus 2019 om 08:08

Het valt me inderdaad erg op dat Flareon zijn uitspraken als waarheid verkondigd. Vriendelijk verzoek om je manier van reageren aan te passen Flareon. Als je zegt dat je DENKT of VERWACHT dat dit punten gaat kosten, dan komt het namelijk heel anders over dan wanneer je zegt dit GAAT punten kosten. Daarmee presenteer je een mening als een feit en dat is dan weer feitelijk onjuist, aangezien niemand de toekomst kan voorspellen. Pas je manier van reageren aan en je zult zien dat je leukere reacties terug krijgt hier.

13 augustus 2019 om 09:08

Diegelbereds

"het valt me inderdaad erg op dat Flareon zijn uitspraken als waarheid verkondigd. Vriendelijk verzoek om je manier van reageren aan te passen Flareon. Als je zegt dat je Denkt of Verwacht dat dit punten gaat kosten, dan komt het namelijk heel anders over dan wanneer je zegt dit Gaat punten kosten. Daarmee presenteer je een mening als een feit en dat is dan weer feitelijk onjuist, aangezien niemand de toekomst kan voorspellen. Pas je manier van reageren aan en je zult zien dat je leukere reacties terug krijgt hier."

Beetje flauwe reactie. Dat @flareon zijn uitspraken als waarheid zou verkondigen en zijn mening als een feit zou verkondigen, is een dooddoener aangezien zijn uitspraken zelfs als hij dat zou doen, daarmee nog geen feiten zijn. Iedereen doet op VZ het zelfde en dat is zijn mening geven en je mag aannemen dat de meeste VZ lezers over voldoende intelligentie beschikken om dat ook te begrijpen als het er niet expliciet bij staat vermeld dat het om een mening gaat. Dat je hem oproept om zijn manier van reageren aan te passen, vind ik een gotspe omdat iedereen dat voor zichzelf moet kunnen uitmaken. Als je dat bij mij had gedaan, had ik je duidelijk gemaakt dat je alleen over je eigen mening gaat en geen enkel mandaat hebt om je met die van anderen te bemoeien. Daarom doe je er goed aan om je eigen advies in overweging te nemen je reactie zelf aan te passen.

"de Eindhovenaren houden lang niet het volledige transferbedrag, dat dus rond de veertig miljoen euro ligt, over: een deel vloeit af naar Lozano's voormalige club CF Pachuca, terwijl ook de speler zelf en Raiola meedelen. Desalniettemin houdt PSV 'een forse miljoenenwinst' over aan de aanvaller."

Dat zou betekenen dat PSV in het koopcontract met Pachuca een doorverkooppercentage heeft opgenomen en in het contract met Lozano voor hem en zijn zaakwaarnemer een deel van de transfersom. Dan blijft er volgens mij niet zo heel veel over en kan ik me voorstellen dat PSV 40 miljoen eist. Bovendien ligt het voor de hand dat PSV het transferdeel voor Lozano en Raiola in dat geval uit "eigen zak" moet betalen, aangezien dat een onderdeel is van het contract met Lozano en niet van het koopcontract met Pachuca. Ik vraag me sterk af hoe de T. aan die informatie komt, aangezien PSV net als Ajax zelf nooit uitlatingen doet over individuele spelerscontracten. Aan de andere kant zou het mogelijk wel een verklaring kunnen zijn voor het feit dat PSV Lozano voor 7 of 8 miljoen naar Eindhoven heeft kunnen halen, terwijl er een prijkaartje van 20 miljoen om zijn nek hing. En waarom Malen zijn contract met 5 jaar heeft verlengd en Raiola daarin is meegegaan. En Bergwijn een vorstelijke aanbieding heeft kunnen doen.

13 augustus 2019 om 07:54

Tja Telegraaf lekker stoken wat ze altijd doen maar toch ligt dat blaadje bijna bij elk bedrijf naast de leesmap op de tafel dus ja ze zullen ook wel wat goed doen. Blijkbaar lezen mensen die onzin toch erg graag

Er wordt niet gesproken over de investeerders die terug betaald moeten worden!

13 augustus 2019 om 09:35

Die zijn er niet.

“De Telegraaf publiceert plannen PSV”

Nou de Telegraaf publiceert vooral wat niet de plannen van PSV zijn... Het enige wat er staat is dat ze niet voor Berghuis gaan en dat Stengs ook onwaarschijnlijk.

Als PSV zijnde zou ik niet investeren in een vleugelspeler maar een spits. Malen doet het prima en kan overal voorin uit de voeten, maar op de vleugel vind ik hem toch dreigender.

13 augustus 2019 om 09:45

Vind hem met z'n snelheid, beweeglijkheid en onvoorspelbare acties juíst de perfecte '9'. Helemaal omdat er bij de meeste clubs in het hart van de verdediging van tegenstanders grote, minder wendbare spelers staan.

Vraag me af waar de Telegraaf ineens met Stengs vandaan komt. Zoals elders hier geschreven, heeft hij recent zijn contract verlengd en aangegeven dit jaar bij AZ te willen blijven om stabieler te worden. PSV heeft geen behoefte aan een speler als Stengs en AZ zal niet willen verkopen en dus moet er "stupid money" worden betaald.

Lijkt me meer een poging om van non-nieuws toch nog pagina-vulling te maken.

13 augustus 2019 om 09:11

Als er 40 miljoen komt (wat PSV niet doet) is iedereen te koop bij AZ hoor.

13 augustus 2019 om 15:59

Dat noemen we "stupid money" .

1 van je beste spelers verkopen aan een directe concurrent? Ik zou als ik AZ was minimaal 40 miljoen vragen

13 augustus 2019 om 09:37

Het verschil op de ranglijst was afgelopen seizoen 25 punten. Dan ben je echt geen directe concurrent.

13 augustus 2019 om 18:37

Dit seizoen doet AZ niet onder voor PSV en gaat in de strijd om de 2e plaats wel schelen of Stengs bij AZ zit of bij PSV.

13 augustus 2019 om 20:33

"dit seizoen doet AZ niet onder voor PSV en gaat in de strijd om de 2e plaats wel schelen of Stengs bij AZ zit of bij Psv."

De prestaties van AZ van de afgelopen seizoenen:

2018-2019: 28 punten onder de kampioen, 25 punten onder de nummer 2
2017-2018: 12 punten onder de kampioen, 8 punten onder de nummer 2
2016-2017: 33 punten onder de kampioen, 32 punten onder de nummer 2
2015-2016: 25 punten onder de kampioen, 23 punten onder de nummer 2

Door welk wereldwonder zijn ze nu ineens een serieuze kandidaat voor de tweede plek?

Stengs heeft nog 4 jaar contract, jonger dan berghuis en lijkt meer potentie te hebben. AZ had vorig jaar een eigen vermogen van 25 miljoen en daar zaten de transfers van jahanbaksh (22-25) en weghorst (12) niet bij in. Natuurlijk gaan daar nog veel kosten vanaf (belasting, zaakwaarnemers. Investeringen in de club etc) maar toch... dus eigen vermogen zal wel groeien plus Til 18m

Ik heb veel liever Boadu dan Stengs! Zou PSV een kans maken bij hem?

13 augustus 2019 om 15:05

Voor 40 miljoen krijg je boadu vast wel

Wat een waardeloos artikel zeg. Zoveel woorden, maar in feite wordt er niets gezegd.

Zou prima kunnen, Stengs heeft Raiola als zaakwaarnemer en die is weer bilmaatjes met van Bommel dus zolang van Bommel trainer is zit het wel goed met Raiola's spelers bij PSV (zie Malen).

Stengs zal voor PSV wel een goede toevoeging zijn, maar meer dan 10 miljoen euro zal behoorlijk risicovol zijn en AZ zal hem niet voor dat bedrag laten gaan.

13 augustus 2019 om 11:43

Stengs is de schoonzoon van FDB. Stengs gaat nergens heen is te duur

13 augustus 2019 om 15:07

Raiola (en zijn compagnon José fortes Rodriguez) en AZ kunnen prima met elkaar door een deur. Niet voor niets blijven toppers als boadu en stengs gezien AZ een plan heeft.... boadu verlengde tot 2023 (!) dus Raiola lijkt zo slecht nog niet

13 augustus 2019 om 16:13

Waar zeg ik iets over de relatie tussen AZ en Raiola?

Stengs echt buiten categorie? Mensen toch, wanneer en waarmee is dat bewezen? Een enkele jeugdige lef goede acties maakt nog echt geen zomer, Men praat hem nou een prijskaartje aan omdat het niet Ajax is dat in de markt ligt, laten we vooral zo doorgaan met afgunst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.PSV74
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

55 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 1 0 0 0
2018/2019 PSV 30 17 4 0
2017/2018 PSV 29 17 4 2
2016/2017 Pachuca 29 10 10 3
2015/2016 Pachuca 40 12 6 1
Laatste voetbalnieuws

PSV moet diep in de buidel tasten: ‘Ze vragen meer dan tien miljoen euro’

De kans dat Ritsu Doan van FC Groningen naar PSV gaat is niet groot, zo stelt Valentijn Driessen maandagavond bij Voetbalpraat op FOX Sports. Volgens de journalist van De Telegraaf hanteert...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 19 augustus
Barcelona gaat wederom aankloppen bij Paris Saint-Germain voor Neymar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren