PSV wil Bergwijn met ‘vorstelijke aanbieding’ langer binden

Dinsdag, 13 augustus 2019 om

PSV wil Steven Bergwijn dolgraag langer aan zich binden. Het Eindhovens Dagblad weet in de nacht van maandag op dinsdag te melden dat de club de talentvolle aanvaller met een 'vorstelijke aanbieding' langer wil behouden. Het huidige contract van Bergwijn bij PSV loopt nog door tot de zomer van 2022.

De aanbieding van PSV kan beschouwd worden als een antwoord op de vele transfergeruchten rondom Bergwijn. De international van het Nederlands elftal wordt al nagenoeg de gehele zomer in verband gebracht met een vertrek uit Eindhoven, maar PSV is vastberaden hem te behouden. 'PSV wil Bergwijn dolgraag behouden omdat hij een cruciale bijdrage kan vervullen bij de doelstelling om mee te doen om de titel en ver te komen in de Europa League', zo klinkt het.

Volgens het Eindhovens Dagblad gaat Hirving Lozano PSV deze zomer vrijwel zeker verlaten voor een avontuur bij Napoli, maar Bergwijn moet hoe dan ook nog minimaal één jaar blijven. De 21-jarige creatieveling wordt gezien als 'een van de drijvende krachten voor komend seizoen' en kan zijn contract opnieuw verlengen: in augustus 2018 tekende hij al een nieuwe verbintenis.

Met een nieuw contract hoopt PSV Bergwijn onder meer uit handen van Sevilla te houden, al wist Estadio Deportivo maandagavond al te melden dat de club uit Andalusië niet langer geïnteresseerd is. De vraagprijs van PSV van minstens veertig miljoen euro voor Bergwijn zou Sevilla namelijk te gortig zijn. Die club heeft zijn vizier inmiddels gericht op Rony Lopes van AS Monaco.

Transferprofiel - Steven Bergwijn
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

91 reacties (laatste reactie door marito)

Miss moet ik er nog aan wennen, maar salarissen boven 2mio in de ed? Ik heb veel goeie argumenten voor gelezen, bij hakim, maar toch denk ik: als je eenmaal dat pad gaat bewandelen, is er een weg terug en wat zn de risico's?!

13 augustus 2019 om 00:34

Je moet niet alles geloven wat je leest hier. Denk je dat Ajax maar klakkeloos salarissen verhoogt van een groot aantal spelers en dan ook nog steeds een sluitende begroting heeft? Ik geloof helemaal niets van die 3 a 4 miljoen per jaar en dan ook nog eens op contracten die nog 3 of 4 jaar doorlopen. Hoe krijg je dan je begroting goedgekeurd?

13 augustus 2019 om 00:38

Je kunt toch gewoon je salarisbudget omhoog gooien of ben ik nou gek? Lijkt me toch niet dat iedere club maar een maximaal bedrag aan salaris mag betalen en dat jaar in jaar uit nooit mag verhogen. Ajax heeft geld zat, dus dan lijkt het me dat ze dat bedrag toch omhoog kunnen schroeven, beetje bij beetje. Maar ik heb er nu ook weer niet al te veel verstand van. Lijkt mij alleen geen totale onzin dat Ajax dat soort bedragen betaalt. PSV betaalde volgens mij al anderhalf of twee miljoen max, meer dan Ajax in eerste instantie. En Ajax is dat de laatste jaren omhoog gaan gooien. Dan zou een vier miljoen voor Ziyech prima kunnen toch?

13 augustus 2019 om 00:47

Tuurlijk kan dat gewoon maar als je inkomsten niet genoeg stijgen en je standaard een verlies laat zien weet ik niet of de Knvb dit goedkeurt. Ik weet niet of men pas ingrijpt als een club al in de gevarenzone zit of dat men toch rekening houdt met het eigen vermogen.

13 augustus 2019 om 01:19

Mee eens, buiten het feit dat ik vind dat de markt gek is geworden. We vinden het niet meer gek als.een Jao felix 100+ miljoen kost, dan moeten we er ook aan wennen dat in nederland de salarisbudgetten omhoog gaan. Doe je dat niet dan ga je het niveau luxemburg achterna kwa eredivisie niveau

13 augustus 2019 om 03:10

Ik denk dat de nuchterheid van de Nederlandse supporters zulke salarisverhogingen niet rechtvaardigen. Dat kan je afleiden uit het feit dat men in Nederland al gaat stijgeren bij een minimale verhoging van de seizoenkaarten.

13 augustus 2019 om 06:40

@martijnr12

"je kunt toch gewoon je salarisbudget omhoog gooien of ben ik nou gek? Lijkt me toch niet dat iedere club maar een maximaal bedrag aan salaris mag betalen en dat jaar in jaar uit nooit mag verhogen. Ajax heeft geld zat, dus dan lijkt het me dat ze dat bedrag toch omhoog kunnen schroeven, beetje bij beetje. Maar ik heb er nu ook weer niet al te veel verstand van. Lijkt mij alleen geen totale onzin dat Ajax dat soort bedragen betaalt. PSV betaalde volgens mij al anderhalf of twee miljoen max, meer dan Ajax in eerste instantie. En Ajax is dat de laatste jaren omhoog gaan gooien. Dan zou een vier miljoen voor Ziyech prima kunnen toch?"

Als jij 10.000,00 Euro op de bank hebt staan en je koopt een auto van 20.000,00 Euro bouw je een schuld op van 10.000,00 Euro. Voor een bedrijf geldt exact hetzelfde. Als Ajax de salarissen verhoogt zonder dat de club nieuwe inkomsten verwerft, wordt de begroting verliesgevend. In de eerste plaats is dat in strijd met de FFP regels en in de tweede plaats moet je het tekort uit het eigen vermogen aanzuiveren en eet je dus gewoon je eigen vermogen op terwijl dat eigen vermogen er juist voor zorgt dat de club er financieel zo goed voor staat. Ajax heeft de afgelopen tijd veel sponsorcontracten verlengd, naar ik mag aannemen met verbeterde voorwaarden en nieuwe afgesloten. Dus mogelijk dat de begroting doordoor iets omhoog is gegaan en de salarisverhogingen daaruit betaald kunnen worden. Maar dat kan natuurlijk niet eindeloos zo doorgaan zonder dat het consequenties gaat hebben. Bovendien moet Ajax ieder jaar nieuwe contracten verlengen en zullen ook die spelers een hoger salaris eisen waardoor de uitgaven nog verder omhoog gaan. Dat is geen probleem zo lang Ajax de CL haalt en/of lucratieve uitgaande transfers doet, maar zodra die achterwege blijven, is de kans reeel dat dat een miljoenenverlies oplevert en de RvC niets anders kan dan Overmars aan de leidraad leggen en van hem verlangen dat hij zijn uitgavenpatroon aanpast.

13 augustus 2019 om 06:57

Prima uitleg scepticus. Als je nou eens jouw denigrerende eerste twee zinnen weg laat, ben je zowaar een fijn forumlid.

13 augustus 2019 om 07:04

Als je kunt rekenen, wat ik met mijn eigen bedrijf ook kan, dan kan en moet er met 'n positieve balans een begroting gemaakt worden voor 1-3 en 3-5 jaar. Worse, real and best case scenario. Bam. Daarbijnkijk je naar je liquide middelen, dus wat heb je aan geld extra te besteden. Etc etc. Kom gerust 'n weekje meedraaien. Wat Overmars doet heeft niets met RvC te maken. Zijn beleid wordt bepaald wat uit de begrotingskamer kwam van heer Slop. Als je 175 miljoen E.V. hebt boven JE BEGROTING IS EEN SARIS VERHOGING van pal um beet 2.5 naar 4.3 miljoen netto per jaar slechts 'n verhoging van 7.2 miljoen op je begroting bij 'n contract t/m2023.conclusie,alle salarisverhogingen bereken je door, x # spelers en contract jaren. Zijn kosten. Tegenover alle inkomsten zoals nwe sponserdeals, hogere inkomsten kaartverkoop, merchandising..., etc. Is niet heel spannend

13 augustus 2019 om 07:49

@scepticus, een heel betoog waarin je indirect Martijn gelijk geeft. Het mag inderdaad gewoon zolang het in de begroting past. Voor de rest gaat jou verhaal er helemaal vanuit dat de begroting omhoog moet om het te kunnen betalen en dat is nou juist weer niet waar. Neem Bergwijn, als hij zijn contract verlengd zal dat 1 miljoen extra per jaar kosten. Die 1 miljoen is makkelijk te compenseren in transferbudget of andere uitgaven. Zolang een club de totale salariskosten in verhouding tot de inkomsten redelijk gelijk houdt is er niks aan de hand. Oftewel zonder de begrotingen in te zien noem je iemand naief terwijl hij gelijk heeft, het mag gewoon zolang je begroting sluitend is.

13 augustus 2019 om 08:18

@scepticus: verhaal klopt, daarom zijn van de Sar en Overmars zo druk bezig om de begroting structureel te verhogen met nieuwe sponsordeals. Hoe meer geld er binnen komt, hoe meer je kan uitgeven. Voor de FFP kan je wel compenseren met andere jaren, dus als je een aantal jaar een dikke winst hebt geboekt, mag je ook eens een jaar verlies draaien. Daarnaast ben ik vooral voorstander van regeren obv “banksaldo”. Je kan nog een goed eigen vermogen hebben, “cash is king”.

13 augustus 2019 om 08:29

De begroting goedgekeurd krijgen is niet zo een heel groot probleem daar het eigen vermogen de laatste jaren gigantisch gegroeid is en er dus sowieso een meer dan voldoende reserve is. Daarbij is er een reden dat transfersommen vaak in termijnen betaald worden, namelijk om inkomsten uit transfers te verdelen over meerdere boekjaren! Ook zijn er veel nieuwe sponsoren en partners voor lange tijd verbonden aan de club tegen flinke bedragen! Daarbij kun je er vanuit gaan dat de genoemde bedragen omtrent het salaris van Ziyech juist zijn aangezien Ajax hier open over moet zijn als beursgenoteerd bedrijf!

13 augustus 2019 om 09:44

@funkeee

"prima uitleg scepticus. Als je nou eens jouw denigrerende eerste twee zinnen weg laat, ben je zowaar een fijn forumlid."

Voor politieke correctheid moet je niet bij mij zijn, daar doe ik niet aan. Ik zeg gewoon eerlijk wat ik vind. Een "fijn forumlid" zal ik dan waarschijnlijk ook nooit worden en dat is eerlijk gezegd ook niet mijn doelstelling. Daarvoor vind ik eerlijkheid te belangrijk. Maar als ik vind dat iemand gelijk heeft, dan krijgt hij ook gelijk en jij hebt in deze volkomen gelijk. Dit is een voetbalsite en ik had er uiteraard niet zomaar van uit mogen gaan dat een voetbalsupporter ook kennis heeft van boekhoudkundige zaken heeft, terwijl ik dat wel hebt gedaan. Ik zal mijn reactie aanpassen en bied mijn excuses aan aan @martijnr12 omdat ik mijn boekje te buiten ben gegaan.

13 augustus 2019 om 09:54

Ken jij dat slidertje in Football Manager waarbij je het transferbudget kunt verlagen ten gunste van het salaris budget? Ajax heeft geld zat man. Alleen al dit jaar ruim boven de 100 miljoen positief. Daar kun je best enkele salarissen wat mee verhogen en nog steeds een flink transferbudget mee overhouden.

Ajax heeft geen 10 k op de bank staan terwijl het een auto van 20 k koopt. Ajax heeft in zo'n voorbeeld 300 k op de bank staan en koopt een auto van 20 k.

13 augustus 2019 om 10:29

Beastman

"ken jij dat slidertje in Football Manager waarbij je het transferbudget kunt verlagen ten gunste van het salaris budget? Ajax heeft geld zat man. Alleen al dit jaar ruim boven de 100 miljoen positief. Daar kun je best enkele salarissen wat mee verhogen en nog steeds een flink transferbudget mee overhouden. Ajax heeft geen 10 k op de bank staan terwijl het een auto van 20 k koopt. Ajax heeft in zo'n voorbeeld 300 k op de bank staan en koopt een auto van 20 k. "

Ik ken ook spelletjes waarin elfjes, vliegende varkentjes en sprekende poppen in voorkomen. In het echte leven heb je die in mijn beleving niet. Ik zou jou hetzelfde advies willen geven dat ik vele anderen die een mening hebben over zaken waar ze geen verstand van hebben, heb gegeven en dat is dat je je beter eerst in de materie kunt verdiepen voor je er een mening over geeft. Je hebt duidelijk nog nooit gehoord van Financial Fairplay regels, terwijl die regels bepalend zijn voor wat een club zich wel en niet kan veroorloven. En 1 van die regels is dat je op je jaarbegroting niet meer mag uitgeven dan dat er binnenkomt of je nu 1 of 1 miljard Euro op je bankrekening hebt staan. Natuurlijk kan je door op te ene post te bezuinigen op de andere post meer uitgeven. Maar als je wel eens een voetbalbegroting hebt gezien, weet je dat de uitgaven daarvan bijna geheel bestaan uit verplichtingen. En verplichtingen moet je gewoon nakomen, daar kan je niet op bezuinigen. Transfers staan helemaal niet op de begroting omdat je om transfers te kunnen begroten over een glazen bol zou moeten beschikken. En dat doen clubs uiteraard niet. De uitgaven aan inkomende transfers worden dan ook uit de inkomsten uit uitgaande transfers gefinancieerd. Een van de weinige posten waarop je genoeg zou kunnen bezuinigen om de salarissen significant te verhogen, is de post afschrijvingen. Maar dan moet je dus de ene speler gaan verkopen om het salaris te kunnen ophoesten. En ik denk niet dat dat je bedoeling is. Een tweede mogelijkheid zou zijn om het aantal A-selectiespelers te beperken om de loonkosten die je daarmee uitspaart, onder de spelers die zijn gebleven te verdelen. Maar dan word je selectie uitgehold en ik neem aan dat dat ook niet bedoeling is. Ajax is een beursgenoteerd bedrijf en daarom wettelijk verplicht een winstwaarschuwing af te geven als het bedrijf op verlies afstevent. Dat heeft de club vorig jaar gedaan, men heeft verlies uiteindelijk kunnen afwenden door de succesvolle CL campagne en de hoge transferinkomsten. Zolang de club CL deelname weet af te dwingen en/of flinke winst weet te boeken met de verkoop van spelers, zullen hogere salarisuitgaven nauwelijks tot geen gevolgen hebben. Zodra dat niet het geval is, zal de begroting verliesgevend worden en als dat vaker gebeurt, blijft de RvC niets anders over dan in te grijpen en bezuinigingen af te dwingen. Omdat Ajax een beursgenoteerde onderneming is.

13 augustus 2019 om 10:49

Dus inkomsten uit uitgaande transfers die tellen volgens jou niet mee, maar door veel te betalen voor inkomende transfers komen grote clubs onder het vergrootglas van de Uefa te liggen voor Ffp?

Volgens mij zie jij ze zelf vliegen betwetertje.

Ajax heeft voor zoveel verkocht, wat ook nog eens in termijnen wordt betaald, dat ze nu al een sluitende begroting hebben voor de jaren hierna zelfs met verhoogde salarissen. Nu jij weer.

13 augustus 2019 om 11:21

@beastman

"dus inkomsten uit uitgaande transfers die tellen volgens jou niet mee, maar door veel te betalen voor inkomende transfers komen grote clubs onder het vergrootglas van de Uefa te liggen voor Ffp? Volgens mij zie jij ze zelf vliegen betwetertje. Ajax heeft voor zoveel verkocht, wat ook nog eens in termijnen wordt betaald, dat ze nu al een sluitende begroting hebben voor de jaren hierna zelfs met verhoogde salarissen. Nu jij weer. "

Ik ben geen betweter, maar jij totaal onwetend. Ik zeg nergens dat uitgaande transfers niet mee zouden tellen, zoals jij beweert, maar dat ze net als inkomende niet worden begroot. Je ziet ze natuurlijk wel terug op de omzet. Daarom zal de omzet van het afgelopen boekjaar veel hoger uitkomen dan de begroting. De opbrengsten van uitgaande transfers worden in 1 keer geboekt en komen dus uitsluitend voor in de omzet van het lopende boekjaar, ook als er in termijnen wordt betaald. Daarna komt het restbedrag als vordering op de balans. Je kunt vorderingen op uitgestelde betalingen dus niet als inkomsten opnemen in de begroting van de komende jaren. Dat is fiscaal onmogelijk. Als jij een tv koopt bij een postorderbedrijf en in termijnen betaalt, moet dat bedrijf de btw in 1 keer aan de staat afdragen en niet bij iedere termijn een beetje. Vandaar dat je daarvoor meestal kosten in rekening gebracht krijgt. Gewoon even de jaarcijfers bij Ajax opvragen voordat je een grote mond opzet, daar staat het allemaal in, heel netjes gerubriceerd.

13 augustus 2019 om 11:38

Het gaat niet om begroting maar uiteindelijk om de resultaten rekening. Door de gespreide betaling van transfers staat daar de komende jaren al een grote plus op die de toegenomen salarissen kan opvangen. Geen enkel probleem met ffp of potentiële Twente scenario's.

13 augustus 2019 om 11:54

@beastman

Je Moet gelijk hebben toch ?
Argumenten tellen niet ... gelijk hebben .. daar gaat het je om.
Er wordt heel goede info gegeven (mijn vriend naast me is accountant)
en jij weet het weer beter ?
Je toon is ook bijzonder onaangenaam .. je toont geen enkel respect voor iemand die de moeite neemt je "bijscholing" te geven .
Volgens mij zie jij ze vliegen .... eigenwijsje.

13 augustus 2019 om 00:39

Martina ja kan het zo zien. Als ziyech weg was gegaan had ajax waarschijnlijk een zuid Amerikaan van 15 miljoen gehaalt plus het bijbehorende salaris dat dan naar alle waarschijnlijkheid minder is dan ziyech. Maar ik heb liever een speler die al twee jaar beste speler in de eredivisie is (naar mijn mening) en 2 keer is uitgeroepen tot beste ajacied van het jaar. 3 x 4 miljoen geven dan dat ik 15 miljoen uitgeef aan een andere speler die het nog nooit heeft laten zien in de eredivisie of in je formatie of in de compititie of bij de coach dus je haalt een speler binnen waarmee alles kan gebeuren dan heb ik liever oud en vertrouwd de beste ajacied de afgelopen twee jaar.

13 augustus 2019 om 06:56

@robinho71114

"martina ja kan het zo zien. Als ziyech weg was gegaan had ajax waarschijnlijk een zuid Amerikaan van 15 miljoen gehaalt plus het bijbehorende salaris dat dan naar alle waarschijnlijkheid minder is dan ziyech. Maar ik heb liever een speler die al twee jaar beste speler in de eredivisie is (naar mijn mening) en 2 keer is uitgeroepen tot beste ajacied van het jaar. 3 x 4 miljoen geven dan dat ik 15 miljoen uitgeef aan een andere speler die het nog nooit heeft laten zien in de eredivisie of in je formatie of in de compititie of bij de coach dus je haalt een speler binnen waarmee alles kan gebeuren dan heb ik liever oud en vertrouwd de beste ajacied de afgelopen twee jaar. "

Je kan het wel zo zien, maar daarmee geef je wel aan dat je er niets van snapt. Omdat een transfersom een eenmalige uitgave is en een salaris een structurele uitgave. Een transfersom voor een inkomende transfer wordt betaald uit de opbrengsten van een uitgaande, waardoor je dus geen schuld opbouwt. Door een speler een contract aan te bieden met bijbehorend salaris ga je een verplichting aan waardoor je dus wel een schuld opbouwt. Je moet dat salaris immers betalen zolang dat contract doorloopt. Dat is geen probleem als je voldoende inkomsten hebt, maar daar hou jij dus geen enkele rekening mee. Ajax is een kerngezonde club met een flink eigen vermogen, maar daarmee kan je geen spelers kopen. Het probleem is dat veel supporters die niet zoveel verstand hebben van geldzaken, in de veronderstelling zijn dat dat wel kan en zich daarom veel rijker rekenen dan ze in werkelijkheid zijn. Zoals blijkt uit veel reacties op dit artikel. Kijk eens naar Psg, daar zit een hele staat achter waardoor de club kan beschikken over een investeringsfonds van 350 miljard. Daarmee zou PSG in theorie de gehele Primera Division mee kunnen opkopen, maar alleen verhinderen de FFP regels dat. Transfers moeten gefinancierd worden uit de inkomsten uit de begroting en aangezien PSG jaarlijks veel meer uitgeeft dan er binnen komt, moet de club zich bijna ieder jaar verantwoording afleggen omdat men de Ffpregels heeft overtreden, terwijl men de verliezen gemakkelijk kan aanzuiveren vanuit het eigen vermogen. En dat mag niet volgens de Ffpregels. En dat dat niet mag is niet meer dan logisch omdat niet altijd duidelijk is waar de geldstromen vandaan komen en als men dat zou toestaan, het voetbal binnen de kortste keren zou worden overspoeld door criminelen om het te gebruiken om zwart geld wit te wassen. Dat is ook de reden waarom Jordania jr. niet door de Knvb is toegestaan om FC Den Bosch te kopen, omdat hij niet in staat was om aan te tonen waar het geld vandaan kwam waarmee hij de overname wilde financieren.

13 augustus 2019 om 07:06

Ik he de FFP regels niet helemaal scherp, maar weet je zeker dat transfers uit de begroting gefinancierd moeten worden? De (eventuele) afschrijving van de transfersom en de kosten lopen door de begroting maar toch niet in een keer de hele transfersom? Daarnaast mag je een bepaald percentage verlies maken en wordt er over een periode van drie jaar gekeken. Genoeg mogelijkheden dus om te spelen.

Als je een grote buffer hebt en jaarlijkse positieve transfers doet dan zou dat vreemd zijn als je dat niet kan meenemen in je begroting. Ik weet dat het bij Ajax niet in het operationeel resultaat zit, maar voor FFP doeleinden moet je dat wat mij betreft wel mee kunnen nemen.

13 augustus 2019 om 07:09

'Een transfersom wordt betaald van 'n uitgaande transfer? ' waar staat dat? Daadkracht en ondernemen dat is wat AFCA DOETbestaat niet uit geen risico nemen.

13 augustus 2019 om 07:10

Exact Dan marcos. Niet alles klakkeloos aannemen wat scepticus schrijft. Papieren ondernemer

13 augustus 2019 om 07:22

Scepticus, hoe kun je een schild opbouwen als je geld hebt. Als ik 100 miljoen erf van mijn vader. Mijn inkomsten zijn 2000 per maand. Mijn vaste kosten aan hypotheek, verzekeringen, eten e.d zijn 3000 per maand... Dan geef ik structureel meer uit dan er binnenkomt, maar tegen die tijd dat ik dood ga heb ik nog steeds heel veel geld over. Geen schuld dus, ondanks mijn ''onverantwoorde' uitgaven patroon

13 augustus 2019 om 07:38

Scepticus
Ten deel waar alleen vergeet je de boekhoudkundige afhandeling van een transfer. Een speler die voor 20mln gekocht wordt en voor vier jaar tekent moet je qua geld misschien in een keer betalen maar qua kosten niet. Die 20mln schrijf je namelijk over de looptijd van het contract af. Je neemt elk jaar 20/4 = 5mln aan kosten ten laste van je resultaat. Ook een inkomende transfer is dus naast een salaris iets wat je langere tijd voelt.

Dat verklaart overigens ook meteen een groot misverstand dat hier leeft namelijk dat als je diezelfde speler verkoopt voor zeg 30mln na twee jaar, je winst in dat jaar 30mln is. Je winst is 30 mln -/- de kosten die nog niet van je inkomsten in andere jaren zijn afgetrokken (de boekwaarde van de speler) en dat is ik dit geval 30 - 10 = 20 mln.

13 augustus 2019 om 07:40

@nederland79
Een schuld is in dit geval een toekomstige verplichting: een bedrag dat je in de toekomst zal moeten betalen. Het woord schuld klopt niet echt en is wat ongelukkig gekozen en staat ook los van het feit of je wel of geen geld hebt: ook miljardairs kunnen een schuld en zeker toekomstige financiële verplichtingen hebben

13 augustus 2019 om 09:25

Scepticus, Het aanvullen van de begroting met eigen vermogen is anders dan het aanvullen via een externe partij. PSG heeft problemen omdat het eigen vermogen wordt aangevuld door niet zelf verdiend vermogen. Dat mag inderdaad niet. Ajax daarentegen heeft zijn eigen vermogen zelf verdiend en mag daarom zelf bepalen waar men het tegenover afschrijft.

13 augustus 2019 om 00:41

Zo haal je juist grote spelers binnen als je grote salarissen uitdeelt. Daarnaast Eredivisie kunnen zich bewijzen , de desbetrefende club verkoopt de spelers voor een goed bedrag.

13 augustus 2019 om 06:45

Wat is hier exact het extra risico van? De club calculeert het in, ze maken er een kostenpost van. Je moet het zo zien, in plaats van dat er een speler voor 20 miljoen word aangetrokken, wordt dit in een salaris van een topspeler gestopt.

13 augustus 2019 om 06:59

Er heerst inflatie overal... Dus dat er nog sommige zijn die in de middeleeuwen leven tjaa wake up... Gezien de huidige markt is het gewoon meer dan normaal, en het is ook niet dat ze teveel uitgeven dan wat er binnenkomt.

13 augustus 2019 om 08:33

Tja, denk dat we als Eredivisie ook zullen moeten gaan aanhaken. Spelers vertrekken naar buitenlandse semi topclubs waar ze veel meer verdienen dan in Nederland. Wanneer je dat dus zelf kunt gaan bieden, zullen ze deze stap veel minder snel gaan maken. Kijk bij Ajax met Ziyech en Tadic bijvoorbeeld. Spelers die naar de absolute top kunnen, houdt je dan natuurlijk niet tegen. Ook voor de Eredivisie geldt dus, aanhaken of afhaken....

13 augustus 2019 om 08:54

Zowel Ajax als Psv hebben geen CL begroot. Salarissen kunnen dan ook nooit de 4 miljoen aantikken zoals sommige roddelbladen beweren.

13 augustus 2019 om 09:36

Dat kan wel degelijk want het Ajax heeft een begroting die vele miljoenen hoger ligt dan PSV én, nóg belangrijker, een waanzinnig eigen vermogen. Het gaat hier iverigens wel over brutobedragen.

Zeer verstandig. En vervolgens als 10 gebruiken. Volgens mij ben je dan bezig met kapitaalvernietiging.

13 augustus 2019 om 00:31

Zolang hij maar speelt is het geen kapitaal vernietiging.

13 augustus 2019 om 00:40

Als hij op 10 blijft spelen en laat zien dat hij daar niet thuishoort , ontwikkelt hij zich niet verder en wordt er zeker geen 30 miljoen meer geboden. Bergwijn is een flankspeler en daar moet hij zich ontwikkelen. Hij heeft nu een half seizoen goed gespeeld dus is er nog lang niet.

13 augustus 2019 om 00:49

Bergwijn gaat weer terug naar de flank, ik zou Ihattaren/Ibi mits fit voor de 10 gebruiken en Rosario dr uitwippen en daarvoor een nieuwe middenvelder halen die laat zien dat hij durft te voetballen en voor uit durft te spelen.

13 augustus 2019 om 00:32

Lozano gaat weg toch? Dan komt hij echt niet op 10 te spelen.

13 augustus 2019 om 10:53

Ik denk dat bergwijn tot een grotere speler man uitgroeien op 10 dan als buitenspeler. Dit zijn de redenen: - Bergwijn is ontzettend balvast, kan makkelijk bij zijn tegenstander opendraaien - Bergwijn heeft een goed overzicht en een zeer secure passing - Bergwijn is een speler die het liefst in de bal komt, en van daaruit versnelt. Hij houdt niet van lange sprints maar heeft wel loopvermogen. - Enige min is zijn schot, maar daar heeft hij ook last van als buitenspeler. - Verder denk ik dat het voor wen jonge speler nooit kwaad kan om op meerdere posities te spelem. Hij zal zich hierdoor op andere vlakken ontwikkelen, en een completere voetballer worden.

Hoe komt PSV aan het geld als ik vragen mag?

13 augustus 2019 om 00:31

Verkoop van lozano gaat hoogstwaarschijnlijk door

13 augustus 2019 om 00:35

Lozano staat op het punt om verkocht te worden voor 40 miljoen.

13 augustus 2019 om 00:40

En daarvan wordt dus het salaris vsn Shwaab, Bergijn betaald. En rekening gehouden met een mogelijk gat van 6 miljoen op de begroting. Dan blijft er ook niet veel meer over.

13 augustus 2019 om 00:46

Luckassen en Sainsbury zullen naar alle waarschijnlijkheid nog vertrekken wat in ieder geval het salarishuis weer verruimt. Er blijft dus genoeg over. Wat mij betreft geven ze nu nog niks uit, de selectie is prima zo, van Bommel moet het nu goed gaan zetten.

13 augustus 2019 om 04:03

Een salaris wordt niet betaald met geld van een transfer. Dat zijn twee verschillende posten. Ik begrijp ook niet waarom mensen dat blijven zeggen terwijl anderen al vaak genoeg hebben uitgelegd dat het niet zo is.

13 augustus 2019 om 07:08

@gerard13

"en daarvan wordt dus het salaris vsn Shwaab, Bergijn betaald. En rekening gehouden met een mogelijk gat van 6 miljoen op de begroting. Dan blijft er ook niet veel meer over. "

En dat klopt dus niet. Het geld dat PSV eventueel voor Lozano ontvangt, kan het alleen gebruiken voor uitgaven voor het lopende financiele boekjaar, terwijl PSV de salarissen van Begwijn en Schwaab ook de jaren daarna moet betalen. Wat jij zegt, gaat dus alleen op voor het huidige financiele boekjaar.

13 augustus 2019 om 01:01

"hoe komt PSV aan het geld als ik vragen mag?"

Echt, ik blijf me verbazen om al die mensen die zich afvragen hoe het kan dat PSV uberhaupt geld heeft.

2019-2020: o.a. De Jong verkocht voor 15 miljoen, Angelino voor 12 miljoen, Lozano vrijwel zeker weg voor ca. 40 miljoen
2018-2019: 40 miljoen CL-inkomsten. o.a. Arias verkocht voor 11,5 miljoen, Brenet voor 5 miljoen
2017-2018: o.a. Moreno verkocht voor 6 miljoen, Willems voor 7 miljoen, Propper voor 15 miljoen, Locadia voor 16 miljoen
2016-2017: 25 miljoen CL-inkomsten, o.a. Bruma verkocht voor 13,5 miljoen
2015-2016: 27 miljoen CL-inkomsten, o.a. Depay verkocht voor 30 miljoen, Wijnaldum voor 20 miljoen

En intussen relatief weinig echt hele grote uitgaven gedaan (romero gekocht voor 10 miljoen, Bruma voor 12 miljoen, Baumgartl voor 10 miljoen, Lozano voor 8 miljoen, verder geen enkele speler van boven de 6 miljoen)

13 augustus 2019 om 07:09

Mooi verhaal, maar zolang er in de media berichten verschijnen van "geld dit en geld dat" vanuit Eindhoven is het allemaal heel vaag. Waar is al het geld dan naar toe als ze zoveel inkomsten hebben? Dus zoveel grote inkopen hebben ze ook niet weer gedaan...?

13 augustus 2019 om 07:19

@cabinessence

"echt, ik blijf me verbazen om al die mensen die zich afvragen hoe het kan dat PSV uberhaupt geld heeft."

Dat komt waarschijnlijk omdat je duidelijk blijk geeft van onvoldoende kennis van financiele zaken. Transfers moeten betaald worden uit inkomsten uit het lopende financiele boekjaar, terwijl jij in je reactie verwijst naar inkomsten uit boekjaren die al lang afgesloten zijn. Dat geld is al lang uitgegeven. De punten die PSV in de jaren die jij in je reactie opnoemt, heeft behaald, gelden ook niet meer voor de huidige competitie en voor de boekhouding geldt exact hetzelfde. Bovendien zeggen de inkomsten die je opnoemt, helemaal niets zo lang je er niet bij vermeld hoeveel er in die jaren is uitgegeven. Dat is typisch gedrag voor veel voetbalsupporters, die kijken alleen maar naar wat er binnen komt en hebben geen enkel oog voor wat er uit gaat. En geld dat je al hebt uitgegeven, kan je uiteraard niet opnieuw voor andere aankopen gebruiken. Gerbrands heeft nog niet zo lang geleden een interview gegeven en daarin aangegeven dat PSV nauwelijks eigen vermogen heeft en nog steeds schulden aan het aflossen is, ook al is de schuldenlast nog maar heel klein. Daarnaast zijn er ook vele miljoenen in de jeugdopleiding gestoken. Het geld waar jij aan refereert is dus al lang en breed uitgegeven anders was het na afsluiting van het financiele boekjaar in het eigen vermogen van de club gevloeid. En dat heeft PSV volgens Gerbrands niet of nauwelijks.

13 augustus 2019 om 07:43

@maradungatje
Dat valt wel mee, PSV publiceert elk jaar een jaarverslag waarin je precies kan lezen hoe het er financieel voorstaat en wat de inkomsten en uitgaven waren

13 augustus 2019 om 07:46

PSV had aan het einde van het boekjaar een eigen vermogen van 33 mln euro dus nauwelijks eigen vermogen lijkt me geen goede weergave.

13 augustus 2019 om 01:20

Waarom moeten supporters van een bepaalde club zich altijd afvragen hoe PSV aan 'dat' geld komt. Alsof PSV niets heeft verdiend ondanks de teleurstellende resultaten in Europa. Lijkt wel of we telkens weer opnieuw verantwoording moeten afleggen.

13 augustus 2019 om 07:30

@brainfart

"waarom moeten supporters van een bepaalde club zich altijd afvragen hoe PSV aan 'dat' geld komt. Alsof PSV niets heeft verdiend ondanks de teleurstellende resultaten in Europa. Lijkt wel of we telkens weer opnieuw verantwoording moeten afleggen. "

Een voetbalclub heeft maar twee verdienmodellen en dat zijn CL deelname en opbrengsten uit uitgaande transfers. Zowel PSV als Ajax hebben een begroting die in het gunstigste geval hooguit kostendekkend is, er is dus geen begrotingsoverschot waaruit bijv. transfers betaald kunnen worden. Aangezien PSV geen CL heeft gehaald en ook (nog) geen lucratieve uitgaande transfers heeft gedaan, is het dus helemaal niet zo gek dat mensen zich afvragen waar PSV het geld vandaan haalt. Dat heeft niets met het afleggen van verantwoording te maken, dat hoeft de club uitsluitend tegenover de Knvb en de eigen achterban te doen. Die lange tenen zijn dus nergens voor nodig en het is ook niet nodig om meteen in een defensieve houding te springen, aangezien PSV er al sinds 2011 in slaagt om zwarte cijfers te schrijven. Dat is zelfs Ajax niet gelukt. PSV is dus gewoon een gezonde club.

13 augustus 2019 om 08:06

Euh. Gezonde club maar toch is het normaal dat mensen beginnen over de financiën bij de contractverlenging van onze topspeler? En dan zelf de Uber-boekhouder gaan uithangen. Bedankt voor de uitleg hoor, maar ik ga gewoon met vertrouwen uit van de beslissingen van de financiële mensen bij PSV..

13 augustus 2019 om 08:27

Dit is niet helemaal correct Scepticus, een van de belangrijkste inkomsten van een voetbalclub blijft nog altijd de sponsoring. Vooral in Nederland is dit belangrijk, want er zijn nu eenmaal slechte tijden geweest op Europees vlak.

13 augustus 2019 om 12:03

@mesnaldinho :
Dat is toch wel 5 of 6 miljoen ?
Belangrijkste inkomsten ?

13 augustus 2019 om 13:14

@Marito, zonder sponsoring kom je in de sportwereld niet ver. Maakt niet uit al is het 5-6miljoen. Bij PSV zal dit waarschijnlijk wel iets hoger liggen, mede door dat nieuwe initiatief van de Eindhovense bedrijven.

PSV heeft de toekomst: Malen, Bergwijn, Baumgartl, Piroe, Gakpo, Lammers, Ihataren, Sidibe, Lauwers, Teze.

13 augustus 2019 om 00:36

Lauwers is die middenvelder toch? Heb vanavond gekeken maar is hij zo'n groot talent?

13 augustus 2019 om 00:48

In ontwikkeling, heeft Iig potentie. De Haas wordt ook genoemd maar vertrouw niet zo op hem.

13 augustus 2019 om 00:51

Nee nee, Ajax heeft De Toekomst.

13 augustus 2019 om 01:08

En weer wordt Madueke vergeten.

13 augustus 2019 om 02:13

Mooie namen idd, heerlijke talenten. Belangrijk is wel dat PSV zich vol gaat inzetten op Europees succes. Zonder Europees succes zullen waardes van dit soort spelers minimaal blijven.

13 augustus 2019 om 06:52

@marsmallow tsja zo maar ffff een lijstje spelers opnoemen kan elke ajacied ,az’er of Feyenoorder ook wel. Laten we eerst maar fff afwachten Welke spelers er echt doorbreken he????

Malen en Bergwijn zijn het stempel talent al voorbij en die zullen het echt wel gaan maken en in de toekomst PSV een mooie transfersom opleveren....de rest: pure speculatie.

Baumgartl; blijkbaar wellicht toch iets minder Getalenteerd Dan jij denkt of hoopt aangezien hij anders wel door een Bundesliga club zou worden opgepikt.

Lammers; een goed jaar bij een middenmotor is andere koek Dan bij een topclub presteren. Pure speculatie om te zeggen dat hij gaat doorbreken.

Ihataren: zelfde categorie als Malen en Bergwijn denk ik vwb talent....als CAM is het alleen wel wat moeilijker om echt een stap te maken naar een Europese (sub)topclub en dit kan net zo goed een gevalletje Affelay worden,

Sidibe,lauwers en Teze: veel en veel te vroeg daar iets over te zeggen.

Ik zou zonder veel moeite hier een lijstje van jonge ajacieden kunnen neerzetten met minimaal dezelfde potentie als dat lijstje Psv’ers maar dat zal waarschijnlijk een tornado opleveren van Psv’ers dus dat Laat Ik maar even achterwege.

Gakpo; Ziet er veelbelovend uit maar tweede jaar is altijd lastiger dus geen idee of zekerheid dat deze jongen echt zo goed is als PSV p’ers hopen.

Piroe; 20 jaar inmiddels en nog steeds aanmodderen In Jong Psv, weinig indicatie dat dit zo’n toptalent is.

13 augustus 2019 om 08:47

Jij hebt vast een mooi leven. Zodra jij wekelijks op de Herdgang bent en een degelijke feitelijke rapportage kan afgeven praten we verder. Eerst je handjes afvegen met tissues voordat je weer reageert.

13 augustus 2019 om 08:48

Hey Richard! Waarom wil je het per se afzeiken en vergelijken met Ajax en Feyenoord? Het gaat niet om Ajax of Feyenoord. Meerdere clubs kunnen een belovende toekomst hebben. PSV heeft veel talent. Ajax ook. Feyenoord ook. Nu hebben we het over PSV. Je kan alles negatief uitleggen, dat is super makkelijk! Maar je kan ook alles positief uitleggen Laten we die jonge talenten een kans geven Richard, ipv onderbedelven met azijn en twijfel.

13 augustus 2019 om 09:29

Hey Psvgillingham! Waarom zeik ik het af? Ik zeg letterlijk dat Malen en Bergwijn toptalentjes zijn en dat het zeer aannemelijk is dat zij ook een mooie transfer gaan maken in de toekomst wat PSV een mooie transfersom op zal leveren.

Tevens geef ik ook aan dat het nog maar afwachten of Gakpo, Ihataren daadwerkelijk zo goed zijn als Psvérs hopen….en de rest is al helemaal speculatie. …..dus vertel me: wat klopt hier niet aan volgens jou?????

13 augustus 2019 om 09:30

@marshmallow Nee jij hebt vast een mooi leven zeg: zonder enige onderbouwing waarom je het niet met iemand eens bent zomaar domweg wat zeggen met je 'handjes afvegen met tissues". Niveau'tje hoor, chapeau.

13 augustus 2019 om 09:55

@richardpraha Ik denk dat iedereen het erover eens is dat je altijd moet afwachten of een talent het gaat maken of niet. Je kan echter wel stellen dat een speler talent heeft en hoeveel talent. Op basis daarvan kan je wel stellen dat een club een mooie toekomst in handen heeft. De spelers die worden genoemd hebben nou eenmaal meer dan eens laten zien dat ze erg talentvol zijn. Dat is dan in de jeugd, dus zullen dat voornamelijk PSV supporters zijn die eerder geneigd zijn om de jeugd te volgen van hun eigen club. Ik ben het met je eens dat er meer nuance in een soorgelijk statement hoort, het is idd maar afwachten of ze de stap echt allemaal kunnen maken, mentaal en fysiek. Maar dat PSV veel talent heeft mag duidelijk zijn. Daarnaast is mijn kritiek op jouw post vooral dat jij Ajax en Feyenoord erbij haalt. Dat PSV talent heeft schakelt niet uit dat Ajax en Feyenoord dat niet hebben en dat er idd niet van meerdere clubs zulke lijstjes samengesteld kunnen worden. Alleen gaat het daar nu niet over. Verder kan ik hetzelfde doen als jij maar dan met een korte positieve kijk op elke speler. Dat toont gewoon aan dat er altijd meerdere kanten zijn aan een verhaal. Echter is het feit dat ze veel talent hebben (spelers zoals Ihattaren zelfs buitengewoon veel) het punt dat Marshmallow wilt maken. En daar heeft hij gelijk in wat mij betreft.

Alleen maar goed nieuws. Hoe meer kwaliteit blijft in de eredivisie, hoe beter! Hoop dat het PSV lukt!

13 augustus 2019 om 00:44

Precies. De Eredivisie is gedaald in aanzien de afgelopen jaren, maar ooit waren wij na Engeland, Spanje, Duitsland en Italië de 5e competitie. En nu staan we nog steeds in de top 10 met doorgroeimogelijkheden. Doorpakken dus. Die ambitie moet er altijd zijn. En zo lang er verantwoord geïnvesteerd wordt moeten we proberen door te groeien. Stilstand is achteruitgang. Ik denk dat Ajax het goede voorbeeld geeft (ook hierin met Ziyech) en dat de rest van de competitie zich daaraan kan optrekken. In de slipstream mee. De Eredivisie blijft uniek voor talenten tot 22-25 gezien het hoogste opleidingniveau en kans op speeltijd. Het verdienmodel klopt. Nou alleen nog weg met het kunstgras.

13 augustus 2019 om 00:49

Ik denk niet dat Bergwijn's eventuele contractverlenging door het succes van Ajax komt van afgelopen seizoen. PSV heeft ook gewoon een lange termijn ambitie die ze jaren geleden hebben ingestart. Het goede is juist dat zowel Ajax en PSV van elkaar durven te leren van elkaars sterke punten en allebei veel ambitie tonen.

13 augustus 2019 om 01:05

Klopt ook. Maar ik denk dat PSV er zeker wat aan heeft als het aanzien van de eredivisie verbeterd. Daar heeft Ajax met die twee Europese campagnes zeker aan bijgedragen. Dan wordt het aanlokkelijker voor spelers om te komen, en in dit geval ook aanlokkelijker om bij te tekenen. Je meet je liever tegen een Ziyech dan tegen iemand die zijn sporen nog moet verdienen. Je hebt ook gelijk hoor, volgens mij was PSV ook eerder met het verruimen van het salarishuis. En je zou Guardado / Moreno met de aankoop van Blind en Tadic kunnen vergelijken. Dus inderdaad, je doet het samen. Maakt het allemaal des te leuker om te volgen.

Prima, maar Bergwijn moet niet gaan denken dat hij een vedette is. Hard blijven werken en het team vaker over een dood punt heen helpen. Verder uiteraard op de flanken zetten, daar rendeert hij veel beter. Desondanks vind ik hem wel steeds beter functioneren als 10 vergeleken met vorig jaar, maar je hebt ook gewoon geweldige alternatieven met Pereiro en Ihattaren op 10 en die moet je niet op de bank gaan zetten voor Bergwijn op 10. Wat betreft Ihattaren, dat hij af en toe nog iets te wils of geforceerd overkomt ligt ook deels aan bewijzingsdrang. Als Mark hem een paar wedstrijdjes vertrouwen geeft, zoals hij vorig jaar met Pereiro heeft gedaan, dan gaat het wss veel natuurlijker en zal hij ook snel een uitstekende afstemming met Bergwijn, Malen en Bruma hebben. Ontzettend slimme speler die super snel kan handelen, hij is in potentie perfect voor deze voorhoede van PSV.

Werd eens tijd, verdient het dan ook om de absolute grootverdiener te worden bij PSV. Heeft samen met Ihatarren en Donyell Malen de potentie om de absolute top te halen. Als PSV zijnde heb je dan ook geen keus om je salaris plafond te verbreken als je de concurrentie met Ajax wilt aangaan.

Moet Psv hem niet gewoon verkopen? Als Real Madrid interesse heeft in Donny dan moeten ze hem verkopen want anders zit je met een gedemotiveerd speler, maar als Psv hem niet weg wil doen snapt iedereen dat en vind men dat goed. Terwijl ik denk dat Bergwijn een grotere kans van slagen heeft dan Donny bij Real Madrid. Heeel vreemd allemaal

13 augustus 2019 om 09:13

Donny gedemotiveerd? Het zal misschien een teleurstelling zijn, maar die jongen heeft het veel te veel naar zijn zin om gedemotiveerd te raken.

Zou ik erg blij mee zijn. Persoonlijk vind ik Steve de beste speler die we hebben. Jammer dat driekwart reacties weer over Ajax gaat. Erg vermoeiend..

Voor de competitie zou het prachtig zijn wanneer dit lukt. PSV snapt ook dat dit een heel cruciaal seizoen is. Men is blijkbaar bereid financiële risico’s te nemen aangezien mij niet duidelijk is hoe ze dit kunnen financieren zonder begrotingsrisico’s op korte termijn. Wanneer Ajax zich plaatst voor de groepsfase CL én dit seizoen kampioen wordt (en daarmee rechtstreekse plaatsing voor groepsfase CL voor het volgende seizoen heeft) zijn ze voorlopig niet meer bij te halen. Dat is waarom beide clubs nu fors willen investeren. Met daarbij in het achterhoofd om in 2024 bij de beste 32 cluvs van Europa te zitten om zo toe te kunnen treden tot een Europese elite competitie. Door het enorme eigen vermogen van Ajax hebben zij op korte en middellange termijn deze financiële risico’s niet. In het geval van Bergwijn zal voor hem zelf wellicht ook meespelen dat PSV dit seizoen geen CL speelt.

Wat ik in de berichtgeving en in de reacties mis: de gemeente Eindhoven had in de veelbesproken gronddeal met psv een salarisplafond afgesproken. Daar is Brands toen heel creatief mee omgesprongen met tekengeld, premies etc. En je kan ook niet met een inflatie correctie aankomen. Maar dat lijkt nu opeens losgelaten en dat is ook heel belangrijk nieuws. En lijkt mij ook een discusie waard.

13 augustus 2019 om 08:10

Dat komt omdat iedereen hier zelf invulling heeft aan vorstelijk. Wie zegt dat PSV over zijn cap heengaat? Misschien doen ze dat wel op precies dezelfde manier (met premies etc.)

13 augustus 2019 om 10:07

Volgens mij is toen gezegd dat Eindhoven de begroting altijd als eerste mag 'keuren'.. Ik denk dat er dus elk jaar wel een woordje gewisseld word over de salarishuishouding. Overigens kan ik mij voorstellen dat er een bepaling bij stond dat deze cap voor een aantal jaar zou gelden.. Zoiets moet natuurlijk meegroeien met de tijd en de huidige financiele situatie...!

Weet iemand hoe hervat zit met de afspraken die PSV met de gemeente heeft? Ik meen me te herinneren dat de gemeente in de deal mbt de grond heeft laten opnemen dat psv een salarisplafond van 1 miljoen euro moet hanteren. Weet iemand of dat klopt, of wellicht achterhaald is..?

13 augustus 2019 om 11:09

Klopt niet, het salaris van een werknemer is niet gerelateerd aan een openstaande lening.

Ik vind het wel een risico als psv nu daadwerkelijk het salarisplafond los gaat laten. Los van wat het in een groep teweeg kan brengen, legt het enorm veel druk op prestaties in Europa. Ook met deze geweldige Bergwijn, die nu een vorstelijke aanbieding krijgt, vloog psv al uit de championsleague voordat deze überhaupt begon. Voor de europaleague moeten we het allemaal ook nog maar zien, want zo geolied loopt het allemaal niet. Als ze het al halen zal het maar een fractie opleveren van de eventuele CL inkomsten.

Waarom zou hij bij PSV blijven? Met jongens als Zoet, Viergever, Sadilek, Hendrikx, Rosario, Schwaab zit er een hele groep leuke tot goede spelers voor de Eredivisie, maar om echt wat leuks neer te zetten in Europa komt de ploeg denk ook kwaliteit tekort. Kortom, er is zo weinig te winnen. De overige jongens zijn vaak ook nog jonge talenten. Er zijn meer heel weinig of eigenlijk geen spelers waaraan Bergwijn zich kan optrekken en hij wordt tot nu toe vaak verkeerd gebruikt. Als Bergwijn zijnde kan je het toch nooit fantastisch vinden om in dit elftal te spelen? Dit zijn toch niet de ideale omstandigheden om al je potentie eruit te halen? Voor de Eredivisie en PSV zou het geweldig zijn als zo'n jongen bleef en verlengde, maar vanuit zijn oogpunt zou ik het verlengen niet snappen.

13 augustus 2019 om 09:51

Omdat hij al 8 jaar bij PSV speelt, de kans in het eerste heeft gekregen, gegarandeerd een basisplaats heeft en ook in de Europa League de kans heeft om te laten zien dat hij er dit jaar staat?

13 augustus 2019 om 09:53

De belangrijkste reden om wel te blijven is dat er een EK aankomt waar hij zich met Oranje voor hoopt te plaatsen. Bij PSV is hij min of meer verzekerd van een basisplaats en blijft hij in de picture voor Oranje. Bij een stap naar het buitenland neemt hij het risico dat hij geen basisplaats meer heeft en uit beeld raakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.PSV74
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

45 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 3 1 2 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
2015/2016 PSV 5 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Tweetal Ajacieden en Feyenoorder vaste waarden in elftallen van de week

Ajax veroverde in de afgelopen speelronde de koppositie in de Eredivisie dankzij een 1-4 overwinning op VVV-Venlo. Het Algemeen Dagblad en De Telegraaf hebben beide met Lisandro Martínez en Dusan Tadic...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 19 augustus
Barcelona gaat wederom aankloppen bij Paris Saint-Germain voor Neymar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren