‘Bergwijn heeft één bewonderaar minder door starre houding PSV’

Maandag, 12 augustus 2019 om

Sevilla geeft zich definitief gewonnen in de strijd om de handtekening van Steven Bergwijn, zo verzekert Estadio Deportivo maandagavond. De club uit Andalusië meldde zich naar verluidt liefst driemaal bij PSV met een bod op de aanvaller, maar heeft nu moeten erkennen dat Bergwijn financieel niet haalbaar is. Sevilla zal het vizier nu richten op Rony Lopes van AS Monaco.

Bergwijn geldt al geruime tijd als de favoriet van Sevilla's technisch directeur Monchi. Estadio Deportivo stelt dat de werkgever van onder meer Luuk de Jong in totaal liefst driemaal een bod heeft uitgebracht op de international van het Nederlands elftal, maar de vraagprijs van PSV van ruim veertig miljoen euro blijkt toch niet op te hoesten.

Sevilla zou in totaal een vaste transfersom van dertig miljoen euro overhebben voor Bergwijn en was bereid om vier miljoen euro aan bonussen toe te voegen aan de deal. PSV wilde daar echter niets van weten en aasde naar verluidt op een transfersom van veertig miljoen euro, exclusief bonussen. Sevilla berust in de houding van de Eindhovenaren en schakelt nu over naar Lopes.

De Portugese middenvelder annex aanvaller staat nu in Frankrijk onder contract bij AS Monaco, maar gaat naar verwachting spoedig voor ongeveer twintig miljoen euro de overstap naar Sevilla maken. Wissam Ben Yedder zal voor een bedrag van veertig miljoen euro de omgekeerde weg bewandelen.

Transferprofiel - Steven Bergwijn
Meer video's

Poll

Zie jij Steven Bergwijn deze zomer nog vertrekken bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door constant kante)

Goed nieuws. Ik zie Bergwijn graag nog een seizoen blijven. 30 miljoen + bonussen is ook gewoon te weinig.

12 augustus 2019 om 23:49

Volledig mee eens! Als Lozano gaat kan hij de echte ster worden. Daar kunnen zowel psv als Stevie zelf de vruchten van plukken.

13 augustus 2019 om 00:00

Eigenlijk is dit het moment om het contract van bergwijn te verlengen. 1 jaar bijtekenen. Geef die jongen een opwaardering voor een jaar extra contract. Uiteindelijk behoud hij zijn transferwaarde of zal deze nog toenemen bij een goed jaar.

13 augustus 2019 om 07:08

Dat hoop jij ja. Feiten zijn dat je met Luuk en lozano heel wat goals inlevert. Voeg daar de lang geblesseerden bij (lammers en Pereiro) en je schrikt je rot. Tuurlijk kunnen anderen opstaan, maar verwacht niet al te veel. Zijn jonge jongens.

13 augustus 2019 om 18:41

Lee112

"tuurlijk kunnen anderen opstaan, maar verwacht niet al te veel. "

Nee, anderen kúnnen niet alleen opstaan, anderen gáán opstaan. Zo gaat dat nu eenmaal. Heb je Malen bezig gezien al dit seizoen, .....?

13 augustus 2019 om 00:03

Goed nieuws voor PSV inderdaad.
Vraag mij echter af of hij meer geld waard is... Dan moet hij zijn kansen toch echt af gaan maken, zoals bijvoorbeeld bij Basel uit (na die knappe actie).

13 augustus 2019 om 00:13

Ik denk dat hij, als hij een jaar de absolute ster wordt., zeker meer waard kan worden. Vooral in de steeds zieker wordende markt...

13 augustus 2019 om 00:27

Bergwijn moet slim zijn en gewoon een extreem goed jaar draaien, waarin hij meer doelpunten maakt, meer assisten maakt en zelfs in Europa gewoon vlamt. Dan is hij klaar voor de volgende stap. Dus minstens 15 doelpunten, 15 assisten, en minimaal kwart finale UEFA-Cup, anders komt het allemaal te vroeg voor Bergwijn.

Prima houding van PSV. Ze willen Bergwijn niet kwijt tenzij het voor een bedrag is wat ze niet kunnen weigeren. Als Sevilla daar niet aan wilt voldoen, dan houdt het op. Vind het overigens wel opvallend dat Sevilla Ben Yedder in de deal met Lopes wilt betrekken. Vind Ben Yedder echt een heerlijke spits. Beweeglijk, snel, scorend vermogen. Vraag me af waarom ze van hem af willen. Iemand een idee?

12 augustus 2019 om 23:50

Ben Yedder wil zelf heel graag weg.

13 augustus 2019 om 00:07

En ook nog tweebenig he, snap niet dat hij AS Monaco boven Sevilla verkiest.. Wat gaat Sevilla erop achteruit zeg van Ben Yedder naar Luuk de Jong...

13 augustus 2019 om 00:11

Las net dat het kwam doordat hij min of meer geen vaste basisspeler meer is. En hij wilt met het oog op het EK ergens waar hij altijd basis staat. Als dat zo is, snap ik het ergens wel.

Bergwijn moet nog een seizoen lekker in Eindhoven knallen. Laten zien dat hij met kop en schouders boven de competitie kan uitsteken. Daarna pas over zijn toekomst nadenken. Want hij is imo nog te weinig consistent.

13 augustus 2019 om 00:14

Maar dat kan hij helemaal niet? Ik vind zn vriend Malen echt 3x zo goed. Die heeft alles wat Bergwijn ook heeft en nog een hoop extra. Daarnaast vind ok Bergwijn altijd wat zwaar ogen en niet helemaal afgetraind. Volgens mij is dit ook wel zijn postuur, maar in zn gezicht alleen kan hij al een paar kilo kwijt volgens mij.

Goed nieuws, Bergwijn moet gewoon behouden worden en dat lijkt nu te gaan lukken.

Naar ajax gaat hij nu ook zeker niet meer denk ik. Engeland kan niet. Inter wilde hem toch ook? Zou hij nog weggaan?

12 augustus 2019 om 23:51

Inter had interesse toen Conte nog niet was aangesteld. In de formatie die Conte gebruikt is er niet echt plek voor wingers.

12 augustus 2019 om 23:58

Is meer een stookbericht geweest van ajax denk ik

Met dit nieuws kunnen we ook wel stellen dat een evt. transfer naar Ajax ook niet meer gaat komen want die gaan echt geen 40 miljoen betalen. PSV kan dus gewoon een bod weigeren van 30 + evt bonussen.

12 augustus 2019 om 23:54

Huiskrant van ajax, vlak voor het einde van vorig seizoen bij monde van driessen: 'bergwijn kan psv shirt nooit meer dragen'. De rest is geschiedenis. Ophitserij om niets. Ongefundeerd en vooral onrealistisch. I mean, ajax zou dan speler aantrekken die bijna de helft van zn begroting opeet. Koekoek. Wel jammer overigens, want dan had psv lekker kunnen profiteren van de cl miljoenen. Goed voor nl voetbal hoor ik een bepaald deel van de fans altijd roepen hier. Helaas helaas.

13 augustus 2019 om 00:02

Ja klopt. De Telegraaf maakt zich compleet belachelijk. Zelf zou ik zo'n transfer ongezond voor de competitie vinden ondanks het geld. Hiermee maak je een team veel beter dan de rest en dat is niet goed voor de amusementswaarde van de Eredivisie.

13 augustus 2019 om 07:50

Net alsof Ajax Bergwijn nog wil nu Ziyech en Neres blijven: Bergwijn maakt Ajax amper sterker en zou niet eens In de basis staan.

13 augustus 2019 om 18:47

Richard

Ja, Ajax wil Bergwijn zeker alleen zullen ze daarvoor de hoofdprijs, plus meer, moeten betalen. En dat gaan ze niet doen nee.

Joh, die hele heisa rond een transfer naar Ajax is een evident en duidelijk doorgeboren kindje. Ajax trapt een jeugdspeler de opleiding uit, ziet die speler alsn og tot topspeler uitgroeien en koopt hem vervolgens voor tientallen miljoenen (plus een doorverkooppercentage) terug van de grootste rivaal. Sorry hoor maar wat ik hiervoor beschreef is gewoon de definitie van extreem wanbeleid. Ajax moet gewoon lekker spelers gaan kopen elders en niet in Eindhoven. Waarmee ik niet wil zeggen dat Ajax geen spelers van PSV zou moeten of kunnen kopen. Tuurljik moeten of mogen ze dat. Alleen niet Bergwijn. Die is te duur voor ze.

12 augustus 2019 om 23:55

Jij dacht dat een transfer naar Ajax voor dit nieuws nog wel tot de mogelijkheden behoorde? Haha

12 augustus 2019 om 23:59

Nee ik dacht het zelf ook niet maar er waren genoeg anderen die dat wel zagen. Ik bedoel hiermee dat we ook maar met die discussie over Bergwijn naar Ajax kunnen stoppen want dat gaat toch never nooit gebeuren.

13 augustus 2019 om 00:02

Die discussie had überhaupt niet moeten worden opgestart haha. Is nooit realistisch geweest, alleen bij de Telegraaf.

13 augustus 2019 om 18:48

Precies Skede. Zoals ik hierboven al beschreef, een transfer van Bergwijn naar Ajax is als een doodgeboren kindje. Totaal niet levensvatbaar. Nooit geweest ook.

13 augustus 2019 om 00:03

tenzij Ajax ook 30 mil biedt plus 10 mil aan bonussen.

13 augustus 2019 om 18:50

Mrkrillin

Overmars krijgt voor een dergelijk bod never, maar dan ook echt never, nooit groen licht van de Rvc. En die moeten toestemming geven bij transfers van deze orde.

Dus nee, dat scenario is net zo realistich als dat Feyenoord morgen 50 miljoen gaat bieden op Donny van de Beek.

Als psv fan heb ik maar 1 boodschap richting bergwijn: dit moet jouw seizoen worden. 2e helft van vorig seizoen was echt voor zn doen helemaal niets. Begin dit seizoen is weinig glansrijk, maar er is een element bijgekomen waar hij niets aan kan doen: keuze vd trainer om hem op 10 te zetten. Of ja, hij kan er wel wat aan doen door een keer mn zn vuist op tafel te slaan en te zeggen dat hij een buitenspeler is. Hij moet wel opschieten, want gakpo komt eraan en gaat er miss nog overheen. Verder ergerde ik mij erg aan zn praatjes dat hij toe is aan stapje hogerop. Reflectie en bescheidenheid zou hem sieren. Laat je voeten spreken.

13 augustus 2019 om 07:55

Bergwijn is gewoon een beetje klaar bij Psv, wil nog liever vandaag dan morgen weg: Wat had hij graag naar Ajax gegaan, heeft nooit een poging gedaan om de geruchten te stoppen en zich uitgesproken dat hij niet naar Ajax wil....dit alles kan weleens tegen hem gaan werken als zijn prestaties dit seizoen tegenvallen.

13 augustus 2019 om 18:52

heerlijke wishful thinking allemaal Richard.

Blijft alleen de vraag, wat heeft PSV jou eigenlijk aangedaan? Ik zie louter obsessieve reacties richting Psv. Hoe kan dat toch allemaal joh??

Bergwijn heeft een contract bij Psv, bij mijn weten zijn hem geen transfertoezeggingen gedaan en die 40 miljoen zullen naar ik aanneem passen bij het contract dat Bergwijn bij PSV heeft.
Als Sevilla dan tot niet verder dan 30 miljoen wil gaan dan kan het ook gewoon ophouden. Dan behoudt PSV Bergwijn en moet Sevilla maar zien wat het verder doet.
Als ik het goed heb begrepen staat Bergwijn nog erges op een C lijstje van Bayern maar dat zie ik ook niet echt nog rondkomen. Dat moet Bergwijn ook niet eens willen, want ze azen daar nu op de absolute wereldtop en dat is Bergwijn (nog) niet.
Laat Chucky maar gaan en Bergwijn blijven, lijkt mij goed voor Psv.

Sevilla gaat Yedder voor 40 miljoen verkopen? Die zijn echt compleet de weg kwijt daar, krankzinnig wat die voor transfers in/uit hebben gemaakt de laatste periodes.

Probleem kan worden geen CL en een klein bijrolletje in het nationale team. Ik vind 40 aan de hoge kant. Maar 30#+ gaat altijd lukken dus goed dat hij nog een jaartje blijft. Is nog jong genoeg ruimte voor verbetering. Maar wat een talent!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.PSV74
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

45 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 3 1 2 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
2015/2016 PSV 5 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Tweetal Ajacieden en Feyenoorder vaste waarden in elftallen van de week

Ajax veroverde in de afgelopen speelronde de koppositie in de Eredivisie dankzij een 1-4 overwinning op VVV-Venlo. Het Algemeen Dagblad en De Telegraaf hebben beide met Lisandro Martínez en Dusan Tadic...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 19 augustus
Barcelona gaat wederom aankloppen bij Paris Saint-Germain voor Neymar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren