Ihattaren schittert bij debuut Toni Lato; Jonker debuteert met remise

Maandag, 12 augustus 2019 om

Jong PSV is het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie begonnen met een gelijkspel. De Eindhovense beloften speelden met 2-2 gelijk tegen FC Den Bosch, mede door twee doelpunten van een uitblinkende Mohammed Ihattaren. Zomeraanwinst Toni Lato maakte als basisspeler zijn debuut voor PSV en was in de slotfase belangrijk met een defensieve ingreep. Tegelijkertijd deelden ook Jong AZ en Telstar de punten: 0-0.

Jong PSV - FC Den Bosch 2-2
De score in het Jan Louwers Stadion werd na acht minuten voetballen geopend door Abdulsamed Abdullahi. De middenvelder ontdeed zich op fraaie wijze van enkele verdedigers van PSV, waarna het schot dat volgde doelman Mike van de Meulenhof te machtig was: 0-1. Ihattaren wist de wedstrijd daarna echter nog in de eerste helft hoogstpersoonlijk te kantelen. Het zeventienjarige toptalent scoorde tweemaal en was er zo verantwoordelijk voor dat PSV met een voorsprong aan de thee kon.

Zeven minuten na de onderbreking moest de thuisploeg verder met tien man na een directe rode kaart voor Justin de Haas, die een doorgebroken speler neerhaalde, en kort erna volgde de gelijkmaker van Danny Verbeek. Den Bosch zocht met een man meer nadrukkelijk naar de zege, maar de 2-3 bleef uit, mede doordat Lato in de slotfase nog een bal van de lijn haalde.

Jong AZ - Telstar 0-0
De wedstrijd op het AFAS Trainingscomplex leverde geen doelpunten op, maar kansen waren er genoeg. De beste mogelijkheid in de eerste helft was voor Reda Kharchouch, maar de aanvaller van Telstar faalde oog in oog met doelman Rody de Boer. Namens AZ was debutant Richonell Margaret gevaarlijk in de eerste helft, maar hij kopte op slag van rust rakelings naast. Telstar zette in de tweede helft aan voor de overwinning, maar de ploeg van debuterend trainer Andries Jonker had uiteindelijk nog het geluk dat een vrije trap van Tijjani Reijnders in de slotfase geen doelpunt opleverde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door handball)

Misschien moet vBommel Mo gewoon 5 wedstrijden achter elkaar in de basis laten staan dan, wat een prachtige voetballer is dat zeg.

Goh, wat hoop ik dat PSV helemaal geen vervanger gaat aantrekken voor Lozano. Geef Gakpo en Ihattaren het vertrouwen en daarmee de nodige speeltijd. Met Bruma is al adequaat ingespeeld op het vertrek van Lozano. Bovendien heb je straks nog de beschikking over Afellay én Pereiro en ook Ryan Thomas komt nog terug. Ik heb dan nog liever dat PSV helemaal niemand meer haalt en de miljoenen op zak houdt.

12 augustus 2019 om 22:03

Ja, precies mijn gedachte! Weer een nodeloze speler halen die het net niet of helemaal niet heeft, is onzin. Niveau Tadic/Guardado lijkt me uitzondering. Zo'n buitenkans (wel hoog salaris), maar anders lekker laten gaan.

12 augustus 2019 om 22:28

Ihattaren en Gakpo zullen beide (nog) geen dubbel programma aankunnen. En zolang affelay, pereiro en lammers geblesseerd zijn, zul je dan qua offensief moeten terugvallen op Piroe en Aboukhlal. Al zou Piroe best een keer de kans mogen krijgen tegen een Emmen ofzo....

12 augustus 2019 om 22:42

Dan is de vraag dus op welke termijn Afellay, Pereiro en Lammers weer terug zijn. Desondanks blijf ik er bij dat je niet al te drastisch moet zijn in het halen van aanvallers. En als dat inhoudt dat je een keer moet terugvallen op iemand als Piroe, dan is dat maar zo. Het moet de nieuwe realiteit worden dat PSV de jeugd volop kansen geeft. Voor mijn gevoel is/was Ajax daar altijd heel goed in, laat PSV dat voorbeeld dan volgen.

13 augustus 2019 om 00:12

Ja straks inderdaad. Maar nu kampen we dus met 3 geblesseerde middenvelders. Iemand op het middenveld die voor wat creativiteit kan zorgen is geen overbodige luxe. Je kan niet van Ihattaren verwachten dat hij die rol al op zich kan nemen. En we moeten nog maar zien hoe Afellay en Thomas spelen na hun langdurige blessureleed.

Ik vind het onzin dat het de nieuwe realiteit is dat we moeten terug vallen op de jeugd. Een goede mix van jeugd en ervaring; daar word je kampioen mee. Ajax deed het jarenlang met bijna alleen maar jeugd. Maar kijk eens wat Tadic en Blind voor hen betekent hebben. En Luuk, Guardado etc voor ons. Ik heb overigens sterk mijn twijfels bij Piroe.

13 augustus 2019 om 01:27

Helemaal mee eens, alleen Pereiro heb je niks aan. Zou nog wel graag een goede middenvelder zien komen ipv Guti of Rosario.

Lekker dat Ihattaren 2 keer scoort. Hoop zowel op Ihattaren voor de nummer 10 positie als op Lato als linksback in PSV 1. Mijn team zou er dan zo uit zien Zoet op doel, totdat Unnerstall fit is iig Verdediging Dumfries, Baumgartl, Boscagli, Lato Middenveld Rosario, Guti, Ihattaren Aanval Bergwijn (rechtsbuiten), Malen (spits), Bruma (linksbuiten).

12 augustus 2019 om 22:04

Ik zou centraal spelen met Schwaab en Baumgartl. Viergever als linksback, tenzij Lato bewijst dat ie beter is. Voorin ben ik het met je eens, met Gakpo als vaste wissel om in te brengen of als basisspeler bij een blessure of schorsing van een van de voorwaartsen.

13 augustus 2019 om 06:31

Pfff wat hoop ik toch dat er over een maand een centraal duo van schwaab en baumgartl staat met unnerstal erachter. Pure Duitse degelijkheid en de nodige rust die vooral dumfries en guti nodig hebben in de verdediging. Viergever mist toch wel de snelheid voor de linksback en ik heb toch liever een back a la angelino/Willems die aanvallend nog wat kan bijdragen. Hopelijk kan lato dit fatsoenlijk invullen.

12 augustus 2019 om 22:27

Ik zou gewoon met een echte spits spelen, oftewel met Lammers. Bergwijn kan dan vanaf links spelen en Malen vanaf rechts. Ihattaren op 10 en dan heb je Bruma, Gakpo en Pereiro nog als aanvallende wissels. Eigenlijk zonde van het geld dat Bruma is gehaald.

Hoe deed Jordan Teze het?

12 augustus 2019 om 22:12

Prima, tegenstander kwam hem wel in de eerste minuten twee keer voorbij (zonder goed vervolg). Je ziet meteen dat hij, Ihattaren en Lato aan de bal meer rust hebben en er ook meer mee kunnen doen. Stuurde Aboukhlal twee keer weg met een bal over de verdediging en gaf Ihattaren ook een grote kans die hij knap teruglegde. Als hij iets minder nonchalant zou zijn en verdedigend wat sterker wordt zit Dumfries gewoon op de bank.

Ik wil niet provoceren maar wat ben ik blij dat jong PSV meedoet in de KKD. Je ziet dat jongens als Lammers, Mauro Jr, Obispo aantrekkelijk zijn voor een subtop ploeg als ze het 1e nog net niet aan kunnen en voor de echte talenten zoals Ihatarren is het ook een perfecte plek om nog te spelen als hij afgelopen weekend niet met het 1e in actie is gekomen. Ik weet het, ze hebben niet gewonnen maar vorig jaar hebben ze een prima seizoen gedraaid en zijn er ook genoeg jongens goed verder ontwikkeld. Die Lato zat er aan het eind wel helemaal doorheen die mag nog wel even banken achter sadilek.

12 augustus 2019 om 22:19

Ik hoop echt dat ihatarren dit seizoen op 10 komt als Lozano vertrekt. Die jongen moet gewoon minuten gaan maken in de eredivisie en EL. Voorin heb je genoeg mogelijkheden. Hopelijk nog een goede centrale middenvelder als Hendrix vertrekt. Geen idee of Thomas voldoet na zijn blessure.

12 augustus 2019 om 22:25

Vraag me alleen af of Ihattaren het Fysiek aan kan om 2 wedstrijden in de week te spelen. Natuurlijk heb je nog Gakpo en komen Pereiro, Lammers en Affelay terug van blesurres alleen dat kan ook nog lang gaan duren.... Dan houdt je alleen weinig opties over (Piroe spits -> Malen op de zijkant oid)

12 augustus 2019 om 23:49

Affelay is niet geblesseerd hè, hij zal begin september weer wedstrijd fit zijn.

Toch wel jaloers op de hoeveelheid aanvallend talent dat PSV heeft. Er komt daar de laatste jaren zoveel uit de jeugd, daar kan geen andere Nederlandse club aan tippen (op misschien AZ na).

12 augustus 2019 om 22:21

En dan komen der Piroe (vorig seizoen bewezen bij Jong) - Abouhlal - Sidibe en Vertessen nog aan komende 2 jaar. Al zullen laatste 3zich dit seizoen in Jong moeten bewijzen

12 augustus 2019 om 23:50

En dan vergeet je nog de grootste Madueke

12 augustus 2019 om 23:57

Ledezma kan ook in dat rijtje, als Vertessen en Sidibe er in staan.

13 augustus 2019 om 13:02

Klopt, alleen wordt hij nu vaker als middenvelder gebruikt ipv aanvaller vandaar dat ik hem erbuiten heb gelaten

13 augustus 2019 om 13:04

Madueke zal eerst nog wat meer overzicht moeten krijgen, en verwacht hem pas op zijn vroegst in de tweede seizoenshelft bij jong psv wat minuten te zien maken....

12 augustus 2019 om 22:25

zullen we gewoon even afwachten of ze ook daadwerkelijk gaan doorbreken?

Ik vindt persoonlijk dat er bij Ajax nog wel wat grotere talenten aankomen….

12 augustus 2019 om 23:09

Dat is toch prima als jij dat vindT. Maar hetzelfde geldt voor de, volgens jou, iets grotere talenten van Ajax. Ook die moeten zichzelf nog bewijzen, maar dat is logisch. Ik snap dat als je voor Ajax bent, dat je vindt dat er daar grotere talenten zitten.

13 augustus 2019 om 06:30

Ja mooi verhaal man. Ik ben echter helemaal niet voor Ajax.

13 augustus 2019 om 14:51

Wie dan allemaal?

Ihattaren speelde een prima helft, twee goede goals gemaakt ook waarvan de eerste vooral heel mooi. Maar ik vond het persoonlijk wel wat geforceerd worden vandaag. Hij is nog jong natuurlijk dus moet het ook nog leren, maar een balletje achter je standbeen moet effectief zijn. En spelers willen poorten alleen om het poorten hoeft van mij ook niet. Wel kun je zien dat die jongen ontzettend makkelijk voetbalt. Heeft een hele goede steekbal, goede passeractie en een heerlijk geplaatst schot in z'n linker. Prachtige speler.

Teze viel me ook in positieve zin op, met name aanvallend. Heeft zeker oog voor het wegsteken van aanvallers.

Zelfde geldt voor Lato, was al een heel stuk beter dan tegen Wolfsburg. Ook aanvallend erg sterk, met name in de combinatie.

12 augustus 2019 om 22:22

Hoe speelde Ledezma?

12 augustus 2019 om 23:15

Hij speelde alleen de tweede helft, en die heb ik maar met een half ook gekeken dus kan er niet heel veel over zeggen. Maar vond 'm in het begin van de tweede helft niet heel sterk eerlijk gezegd. Aan de bal wat ongelukkig en in de duels niet sterk genoeg. Heeft wel een goede techniek en oog voor de ruimte normaal gesproken.

Ik hoop zo dat Van Bommel Ihattaren gewoon een keer een reeks wedstrijden de kans geeft. Zijn techniek en overzicht zijn echt heel leuk om te zien. Natuurlijk gaat hij nog niet hetzelfde brengen als Ziyech of El Kayati maar ik denk dat hij genoeg kan toevoegen aan dit PSV, ook op z'n 17e al.

Den Bosch goed teruggekomen na de 2 1.
Onnodig deze achterstand vind ik.
Uitvak zat behoorlijk vol , jammer een beetje, dat de Bosschenaren wat stil waren eigenlijk.

We vergeten Zenden en Van Nistelrooij, zij zijn intensief met de aanvallers bezig wat zijn vruchten afwerpt. 2 gerenommeerde ex internationals met de benodigde ervaring en talenkennis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

9 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Real Madrid wil ver gaan voor Kalidou Koulibaly, door Napoli op 120 miljoen euro geschat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren