Transferbeleid Feyenoord gekraakt bij Veronica: ‘Het is niet topclubwaardig’

Maandag, 12 augustus 2019 om

De analisten van Veronica Inside hebben zich maandagavond kritisch uitgelaten over het transferbeleid van Feyenoord. De Rotterdammers huurden deze zomer George Johnston van Liverpool, maar volgens René van der Gijp en Johan Derksen had de clubleiding de verdediger zelf nog nooit aan het werk gezien.

"Het is niet echt topclubwaardig om Kuyt naar Liverpool te laten bellen en dan maar een voorstoppertje van een jaar of twintig te halen die niemand gezien heeft", aldus Van der Gijp, die van een club als Feyenoord meer research verwacht. "Kom op, ga een paar keer kijken naar zo'n gozer." Derksen stipt aan dat trainer Jaap Stam na het 1-1 gelijkspel tegen SC Heerenveen hevig onder druk staat.

"Jaap is daarin gestapt, dat heeft-ie wat overhaast gedaan, want hij was natuurlijk vereerd met de aanbieding van Feyenoord", zegt Derksen. "En hij ziet nu dat hij met heel middelmatig materiaal te maken heeft. Dat geeft een bepaalde druk op een trainer. Maar de echte druk is: Sjaak Troost is geen steun voor hem, die heeft eigen ideeën met spelers."

"En dan heb je Dirk Kuyt nog en die haalt dan zo'n jongen die nog nooit aan het echte voetbal heeft geroken. Stam staat van alle kanten onder druk, dus ik begrijp best dat-ie een beetje opgefokt is", vertelt de oud-voetballer, die vindt dat Stam de verwachtingen rond Feyenoord terecht tempert. "Hij heeft natuurlijk gelijk: met het spelersmateriaal van Feyenoord is het niet zo dat je even met 4-1 wint bij Heerenveen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door spijkenisser)

Tsja, Feyenoord is geen Ajax he 😜 (om dit enigszins te kunnen waarderen moet je daadwerkelijk Veronica kijken).

12 augustus 2019 om 22:11

Haha kan er wel om lachen wat Van der Gijp zegt. Al ben ik het wel met ze eens als het daadwerkelijk zo gegaan is. Als je zelf geen speler scout maar gewoon ff een ex-speler laat bellen..

12 augustus 2019 om 22:17

Feyenoord heeft ook genoeg kansen gehad financieel een stuk verder te zijn. In de jaren tachtig zaten Feyenoord (HSC-affaire) en Ajax (FIOD-inval) beide in zwaar weer. Maar in Amsterdam bouwen ze vervolgens kennelijk keer op keer gemakkelijker weer iets op dan in Rotterdam. Dat blijf ik vreemd vinden.

12 augustus 2019 om 22:23

Waarom is dat vreemd? Ajax is zowel nationaal als internationaal veel groter, waardoor het voor sponsors en talentvolle spelers interessanter is om naar Ajax te trekken. Die voorsprong blijven we structureel houden, waardoor onze pieken hoger zijn en onze dalen minder diep.

12 augustus 2019 om 22:30

Laat ik het zo zeggen dat ik het vreemd blijf vinden dat het verschil zo groot is. Feyenoord beschikt immers over een grote fanbase en in Rotterdam en omgeving is economische bedrijvigheid genoeg. Alleen heeft Feyenoord het over zichzelf afgeroepen dat de kennis en kunde binnen de club voortdurend in twijfel getrokken kan worden.

12 augustus 2019 om 22:52

Ik vind dit ook beetje onzin om te beweren dat dit een vaststaand feit is dat onveranderlijk is. Ook Ajax zal goed beleid moeten blijven voeren om andere clubs voor te blijven. Dat gezever over 'ja wij zijn een groot merk dat internationaal aanzien heeft ' werkt alleen als je presteert. Kijk naar United nu, of de Milanese clubs. Zijn qua merk ook groter dan Spurs of Napels, maar spelers gaan nu liever naar de laatst genoemde.

12 augustus 2019 om 22:59

Denk dat het verschil hem in de stad zit. Feyenoord heeft gewoon concurrentie van zowel Sparta als Excelsior en zelfs een beetje van Ado. Zowel bij het scouten van talent als het vinden van sponsoren. Ajax heeft concurrentie van AFC en van AZ en AFC is niet echt concurrentie te noemen. Scheelt behoorlijk. Daarnaast is emotie nog steeds te veel aanwezig binnen Feyenoord. Emotie is er vakkundig uitgeslagen bij Ajax in de directie, maakt echt een groot verschil. Bij Feyenoord is zo ongeveer alles vertrokken, om er vervolgens mensen neer te zetten, die op z'n best twijfelachtig zijn te noemen. En waarbij de emotie regeert. Neem geval Tapia. Slaat nergens op hoe daar mee omgegaan wordt. Terwijl naar nu blijkt hij heel goed bruikbaar is, dat contract gaat hij echter never nooit verlengen. Juist door wat er gebeurde in de zomer. Of hoe er nu spelers binnen gehaald worden. Er is echt wel een scouting. Sinesterra is immers gescout en binnen gehaald voordat de huidige mannen aan de slag gingen. En wat blijkt, heel leuk spelertje met echt wel potentie. Blijkbaar is er dus wel een scouting, nu nog af en toe luisteren.

12 augustus 2019 om 23:05

@ninjakai. Als we die methode zouden hanteren zouden we toch wat meer mogen verwachten van clubs uit de miljoenensteden Birmingham, Hamburg, Keulen en Marseille. Ik geloof niet zozeer in die theorie.

13 augustus 2019 om 00:06

@falcao

De economische bedrijvigheid betreft echter vooral bedrijvigheid die op de haven is gericht en op doorvoer. Dat zijn bedrijven die slechts partieel met de stad verbonden zijn en die zelden diensten of goederen aan consumenten leveren. Juist dat wil je hebben, bedrijven die op je shirt willen staan en hun naamsbekendheid proberen te vergroten. Daar heeft een rederij in de containerschepen geen behoefte aan of een bedrijf wat gaat baggeren in de haven.

Voor de rest eens als het gaat om de slag missen op beleidsmatig gebied. Maar de verhalen over de enorme potentie van Feyenoord op basis van de economische bedrijvigheid is in mijn optiek sterk overdreven.

13 augustus 2019 om 04:46

Hulde voor deze prima uitleg van Adzevedo! Dat is precies het punt waarom Feyenoord relatief weinig aan de haven heeft.

13 augustus 2019 om 07:51

De Ajax supporters club is net zo groot als die van Feyenoord en Psv bijelkaar opgeteld!!
Hoezo heeft Fey een grotere fanbase??

13 augustus 2019 om 08:56

Waar lees jij het woord 'grotere'?

13 augustus 2019 om 00:13

kijk nu ook , maar vind wel dat als ik tegenwoordig de Ajax filmpjes kijk, het is net iets beter als bij Veronica! , die finesse,

Tja, wat kun je ervan zeggen. De belangrijkste strategische man is een 'loopjongen' die niet het tactvolle van een td heeft; Sjaak 'ik laat me niet in de maling nemen' Troost. Niet voor niks dat Zuidam en Mathijsen de job hebben geweigerd.

12 augustus 2019 om 22:27

Waar voor elke beginnende bestuur is Feyenoord toch een mijnenveld? Onzekerheid over nieuw stadion, weinig middelen, slechte selectie, bestuurlijke chaos, machtsstrijd.. Je kan alleen maar verliezen. Bij Feyenoord zou nu eigenlijk, net als bij Ajax, een groep oud-spelers op moeten staan die gezamenlijk de kar gaan trekken. Het probleem bij Feyenoord is echter dat die ook te verdeeld zijn qua toekomstvisie.

12 augustus 2019 om 22:42

Feyenoord moet het op z'n eigen manier aanpakken en niet de Amsterdamse manier kopieren en in Rotterdam toepassen. Overigens bleek tijdens de revolutie wel dat er ook in Amsterdam meer dan voldoende verdeeldheid was over het te voeren beleid.
Je noemt zelf 5 bekende factoren op op basis waarvan een bestuur druk zal ervaren. Waarom zou je dan alleen maar kunnen verliezen? Draai het om zou ik zeggen, je kunt momenteel alleen maar winnen. Niemand die de huidige situatie het nieuwe bestuur aanrekent.

12 augustus 2019 om 22:57

Tja, als je hem zo fatalistisch beredeneert kunnen we Feyenoord maar beter ten dode opschrijven. Feit is dat de club eigenlijk financieel gezonder is dan dat we de laatste 30 jaar zijn geweest, en dat er voor het eerst in 50 jaar weer trainingscomplexen zijn waar je in Nederland mee voorop loopt. Het stadion dossier komt later dit jaar in z'n afrondende fase en ook de geluiden over investeerders geven aan dat er zaken mogelijk zijn. In the end zijn in al die zwarte jaren in deze eeuw de gemiddelde toeschouwersaantallen nooit onder de 38.000 man gezakt. Die grote loyale base is best vrij uniek.

12 augustus 2019 om 23:04

Orgullo, Ik hoor ook verhalen dat de investeerders juist aan het weglopen zijn... Weet jij misschien meer? Of iemand anders?

12 augustus 2019 om 23:08

Klopt wel, die zijn onderweg naar de pinautomaat om daarna de kas van Feyenoord te spekken.

Ik heb het nu wel een beetje gehad met alle kritiek op Feyenoord. Stam laat de ploeg eindelijk weer een beetje leuk voetballen(op afgelopen wedstrijd na) en toch blijft iedereen zeuren. Dit is een proces en het heeft gewoon tijd nodig, de resultaten zullen dan spoedig komen(kijk maar naar afgelopen donderdag).

12 augustus 2019 om 22:18

Precies de wil om mooi voetbal te spelen is er. Plus stam is er nog maar net dus heeft tijd nodig. Verder vind ik dat de spelers die zijn gehaalt prima zijn en ben ik blij dat we eindelijk in Argentinië zijn gaan scouten en boden van 6 miljoen doen op die spelers. Ik zie vooruitgang invergelijking met vorig jaar dar het alleen maar eredivisie was. Alleen het heeft tijd nodig het kan niet in 1 keer perfect gaan.

12 augustus 2019 om 22:21

Die mannen nemen zichzelf niet serieus dus dan moeten wij dat ook niet doen. 'ga een paar keer kijken bij zo'n jongen' ... Troost zit er net 10 weken zonder voorbereiding en uberhaupt zonder de wens dit werk uit te voeren. Die had wel wat anders aan zn hoofd dan uitgebreid een back-up voor het centrum te scouten.
Topclub onwaardig is het inderdaad, maar dat was de wijze al waarop vangeel werd weggebonjourd, waarna anderen afhaakten, waarna er paniek ontstond en ga zo maar door...
Over Stam ben ik het trouwens met je eens. Die houdt er hele andere voetbalideeen op na tov Gio en bij elke bal die naar voren wordt gespeeld valt mn bek open van verbazing, : "ik wist niet dat we dat nog konden!"

12 augustus 2019 om 22:22

Ja misschien moet Feyenoord dan maar in de Georgische competitie gaan spelen. Buiten die wedstrijd om is het nog niet veel geweest, kan het dan misschien ook aan de tegenstander liggen die gewoon echt heel slecht was?

12 augustus 2019 om 22:33

Jij kijkt net als al die analisten alleen naar de uitslagen en niet naar de wedstrijd zelf. Geloof mij, het is echt nog niet zo slecht als dat de mensen zeggen.

12 augustus 2019 om 22:33

Jij kijkt net als al die analisten alleen naar de uitslagen en niet naar de wedstrijd zelf. Geloof mij, het is echt nog niet zo slecht als dat de mensen zeggen.

12 augustus 2019 om 22:34

@kleinegeneraal: Tbilisi was inderdaad niet best, maar er is geen Feyenoorder hierboven die zegt dat het voetbal onder Stam 'zo goed' is. Het is anders, veel directer.
Overigens vind ik het niet vreemd, na de trainerswissel, al het gezeik afgelopen zomer en de recent aangekomen (nog niet fitte) nieuwe spelers dat het nieuwe systeem nog niet is ingeslepen. Zonder spits is dat voor dit Feyenoord ook wat veel gevraagd.

12 augustus 2019 om 22:42

Nou het is ook niet zo goed als menig Feyenoord fan loopt te verkondigen. Er wordt telkens naar de wedstrijd van donderdag gewezen, laat het dan ook in andere wedstrijden zien? Nou ik heb gewoon naar Heerenveen - Feyenoord gekeken en zo goed was dat echt niet hoor. Thuis tegen Sparta begint Feyenoord goed, maar daar is ook alles mee gezegd. Als het toch niet zo slecht is, als mensen beweren, waarom wordt er dan niet naar de wedstrijd van zondag gewezen? Want blijkbaar heb ik dan toch naar een niet zo slecht Feyenoord gekeken.

12 augustus 2019 om 22:45

Nou ik vind het ook niet zo vreemd dat het niet zo sprankelend en geweldig is. De selectie is namelijk niet veel beter als vorig jaar en toen was het ook niet spectaculair en sprankelend. Je kan er wel een heel peloton aan trainers bijzetten, maar met dit materiaal ga je in de eredivisie veel van dit soort wedstrijden zien.

12 augustus 2019 om 22:45

Nou, hier wordt in ieder geval (nog) geen oordeel geveld door Feyenoorders over goed of slecht voetbal. Er wordt ervaren dat het vooral anders is en dat de directheid als prettig wordt ervaren.
Dat jij een discussie aan wil (blijven) gaan over goed of slecht voetbal ('omdat menig Feyenoordfan dat loopt te verkondigen' ) moet je zelf weten. Maar dat wordt hier dus niet verkondigd.

He, weer een analist die iets negatiefs te melden heeft over Feyenoord. Wat verfrissend! En wat hebben we die mening niet vaker gehoord.

Is beetje de situatie waarin Feyenoord zit toch? Weinig geld en geen toptalent ala Frenkie, Matthijs, Bergwijn en Malen. Daarnaast zitten bij Feyenoord al jaren incapabele mensen aan het roer zie stadiondossier en de jeugdopleiding waar mensen die wilden vernieuwen 'weggepest' zijn.

12 augustus 2019 om 22:39

Nou, Kokcu is wel echt een toptalent hoor.

12 augustus 2019 om 22:51

Kokcu sinisterra geertruida zijn toch wel spelers war feyenoord een redelijk bedrag voor kan krijgen als ze zich ontwikkelen.

12 augustus 2019 om 23:05

Alleen kokcu spat het talent af.
Die andere 2 hebben nauwelijks iets laten zien joh. komen net kijken.

13 augustus 2019 om 06:18

"als ze zich ontwikkelen"

3 officiële wedstrijden, 2 competitie en 1 Europees, en vooralsnog ongeslagen. Plus hoogstwaarschijnlijk naar de laatste play-off ronde van de El.
Er zijn jaren dat Feyenoord slechter begon...

Wat de transfers betreft gaat er inderdaad van alles mis. Johnston die niemand aan het werk heeft gezien. Kelly, een bankzitter van Reading die op hevig aandringen van Stam is gehaald maar uiteindelijk geen minuut speelt.
Maar Feyenoord is nog steeds bezig met het puin ruimen die van Geel in de loop der jaren heeft gemaakt. En zolang er geen Algemeen en Technisch Directeur is, zal je ook geen orde en structuur hebben. Dus ja, iedereen werkt langs elkaar heen.

Kortom, binnenshuis is een zooitje. Maar sportief heb ik het vaak genoeg erger meegemaakt. Laten we wel een beetje optimistisch blijven.
Als Feyenoord 3e eindigt, en daar maak ik me niet zo'n zorgen om, en daarnaast halen ze de poulefase van de EL is het seizoen voor Feyenoord begrippen gewoon geslaagd. En misschien, overwinteren ze nog Europees ook.

Volgend mij is johnston gekocht toch voor 300.000 duizend In plaats van gehuurd??

Goed verhaal.. Johnston is gekocht.. Dus het hele artikel begint al met een onwaarheid...

Natuurlijk een feitelijke fout, de bewering omtrent de "huur" van Johnston. Maar de inhoud ging niet daar over, maar over de manier waarop Feyenoord in technische zin nu wordt geleid. En daar hebben de heren van Veronica Inside wel degelijk een punt. Een club van het niveau Feyenoord kan en mag niet in technische zin worden geleid door een Commerciele man (troost), een spelersmakelaar die allerlei spelersbelangen dwars door de Feyenoordbelangen laat lopen (rob Jansen) en een ex speler die net komt kijken als het gaat om het leiden van teams en/of clubs.dus gebeurt het dat de nieuw aangestelde trainer zich nog een spelertje uit zijn periode bi Reading kan herinneren die hij dan maar benadert, dat Jansen een paar werkloze spelers uit zijn stal in de Kuip parkeert en dat die ex speler Kuyt zich een speler door Liverpool in de vingers laat duwen die ze daar al hebben afgeschreven. Dit klinkt hard of negatief, maar het is domweg wat gebeurt en het getuigt niet van "beleid", tenzij hapsnap ook beleid is.

Feyenoord doet gewoon wat het kan met hele beperkte financiële middelen. Fer en Narsingh transfervrij binnenhalen vind ik gewoon prima zaken doen. En dan wordt er een gokje voor weinig geld gedaan met wat onbekendere jonge spelers in de hoop dat er wat tussenzit.

Het enige wat je daar op aan kunt merken is dat het van buitenaf wat paniekerig lijkt, iemand halen om iemand anders tevreden te stellen. Bv die speler van reading omdat Stam hem kent is om Stam het idee te geven dat ie ook invloed heeft. Dat is denk ik het probleem bij Feyenoord, emotie regeert.

Gijp en consorten zieken sowieso iedereen af. Dat is hun ding.

13 augustus 2019 om 11:48

Reden voor mij om niet te kijken. Sensatie zoeken, heel voetbal Nederland tegen elkaar opstoken. Net als sommige artikelen op voetbalsites. Een zin uit een lange interview als titel en de context volledig achterwegen laten en iedereen gaat daar weer los op. Als je als trainer iemand kent, spelstijl, mentaliteit en past in je eigen tactiek, snap ik dat wel. Verwacht dat Kuyt ook wat meer huiswerk heeft gedaan dat hier wordt genoemd. Hij heeft nog goede banden in Liverpool en komt er nog regelmatig. Hoop dat ze gewoon veel geld pompen in de jeugd en uiteindelijk jong Feyenoord ook laten spelen in de voetbalpiramide. Reservecompetitie slaat echt nergens op.

Zoals ik vaker zeg en eerder heb geroepen..... Bij bijna iedereen is Feyenoord topclub af maar wanneer we lekker kunnen zeiken op Feyenoord is de club opeens weer een topclub.

Feyenoord is een makkelijke pispaal, jammer van alle kuddedieren.

Met alle respect Feijenoord is ook geen top club . Die status zijn ze al een tijdje kwijt. En gezien het feit dat ze niet zulke financiële middelen hebben als de top clubs van Nederland is het niet onbegrijpelijk dat ze in deze vijver vissen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

199 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 PEC Zwolle
2016-2018 Reading
2006-2007 Ajax
2004-2006 AC Milan
Laatste voetbalnieuws

‘Bundesliga-clubs laten oog vallen op zeventienjarig Feyenoord-talent’

Marouan Azarkan gaat de jeugdopleiding van Feyenoord mogelijk verlaten. De talentvolle buitenspeler staat volgens het Duitse Fussballeck in de serieuze belangstelling van clubs uit de Bundesliga. Schalke 04 en Werder Bremen...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Bayern München leidt de race om Kai Havertz voor het seizoen 2020/21. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren